Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága

A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.

Bevezető

Az idei iPhone-széria első ránézésre inkább óvatos frissítés, mint új generáció. Ettől függetlenül az összes modellhez ott piszkáltak hozzá, ahol arra leginkább szükség volt, miközben egyrészt megmaradt a kínálat minden darabja a minitől a csúcsmodellig bezárólag, másrészt nem emelkedtek az árak. És bár az Apple termékek általában nem olcsók, ezt mostanság mégis ki kell emelni, mert úgy elszálltak az okostelefonok árazásban, hogy ma már arcpirulás nélkül kerülnek rá a legerősebb modellekre 400 ezer forinti feletti árcetlik.


[+]

Ennek az idei szériának tehát sokkal jobb a visszhangja (nálunk is egyébként), mint a korábbinak, ráadásul tényleg egy csomó ponton történt előrelépés, még ha egyébként lehetünk morcosak a 2.0-s sebességen ragadt Ligthning csatlakozó, a hiányzó always-on kijelzés, vagy a sima modellek 60 Hz-en ragadt képfrissítése miatt. De hát jó Apple-szokás szerint hagyni kell valamit a következő évre is, amire majd el lehet mondani, hogy revolutionary, amit viszont átvesznek a többi gyártótól, azt viszont általában elég jó minőségben, sokszor egy kisebb csavarral megtoldva veszik át, ezzel is kvázi indokolva, hogy miért vártak ki a dologgal eddig.


[+]

Az iPhone 13 Pro Max elvileg mindent tud, amire az Apple képes, de ez abból a szempontból nem igaz, hogy egy dolgot még nem tud, viszont már beígérték: ez pedig a ProRes videofelvétel. De még az idén meg kéne érkezzen a frissítés, ami ki fogja tudni emelni az okostelefonok mezőnyéből a videózási képességeik kapcsán a terméket, ám tegyük azt is hozzá, hogy azért elég csekély azoknak a júzereknek a száma, akik egy mobilos videót elkezdenek utólag fényezni és olyan szinten editálni, ami túlmutat a klasszikus vágási alapfeladatokon. Persze a ProRes kivesézése nélkül is érdekes termék a Pro Max, ha már ez a legdrágább iPhone, akkor lehetnek bőven elvárásaink.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

  • Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?

    Lehet, hogy a következő generációs iPhone-ok között már nem lesz mini verzió. Pedig ez a telefon pont az, ami után folyamatosan sír egy hangos közeg.

Hirdetés