- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz totopad #5011 üzenetére
Majd megnézzük, nekem is hasonló a felállás. Telefon 13PM, tablet M1-es iPad Pro. Viszont erre még várni kell. (talán google-n rákereshetsz külföldi béta tesztelők tapasztalataira)
Nem tudom pontosan amúgy milyen parancsot mondanál szobádban (amit hal összes eszközöd) amire csak az AI tudna válaszolni?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz kchris78 #5000 üzenetére
Azt is elképzelhetőnek tartom személy szerint, hogy a 17 Plus helyett lesz 17 Air. Lényegében ugyanaz lenne, csak vékonyabb. (üzemidő azonos a sima 17-el, csak képernyő nagyobb) Tudásban nem, vagy nagyon minimálisan eltérne a sima 17-től, és így a 17 Pro és PM marad ahogy volt. Még talán ez lenne leg felhasználóbarátabb hozzáállás.
Az biztos, hogy egy ultra nálam is betenne, azért a PM-nél magasabb kategória már sok lenne nekem is.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz bbendre #4997 üzenetére
Lényegében igen, itt egyedül a kamera gomb, és az AI az ami nagyobb újdonság, de míg előbbi nem mindenkinek jön be, vagy fontos, addig utóbbi pedig nem is elérhető még. Illetve itt EU-ban még ki tudja mikor jön (jövőre igérik, de szó szerint értelmezve az is lehet, hogy előbb jelenik meg a 17-es széria, mint hogy megkapjuk).
A 17-es szériáról már tavaly is volt sok pletyka, hogy az nagyobb újdonságokat hoz magával, de ez is kifulladhat annyiban, hogy jön egy Air vagy Ultra verzió. Legutóbb amit olvastam, az alapján az Air jön, egy vékonyabb iPhone, ami a sima 17 és a 17 Pro között helyezkedik majd el tudásban. Ez pedig még megdobhatja a 17 Pro és ProMax árát majd. (azaz az emlegetett drága Ultra valójában a drágább 17PM lenne, csak tudásban kérdés tovább nyílik-e az olló)Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Valamikor órákat késik a készletértesítő. Mikor a 13PM-et vettem is ez volt, feliratkoztam, de mondom biztos ami biztos reggel mikor úgy volt időm felnéztem weboldalra, látom elérhető. Bementem üzletbe, és bár ott nem volt üzletben, de megrendeltük (kövi munkanap hozta is GLS). Mikor már el is felejtettem szinte a rendelést, akkor jött e-mail róla hogy elérhető. Ez még jobbik eset, hogy késik e-mail, de van, de volt amikor megjött e-mail, de a weboldalon már el volt fogyva megint.
Én amúgy iOS-ben kivárom 18.1-et legalább, készülékcsere pedig jövőre lesz. Bár most a 16PM-nél érzem már hogy ez már megérné, viszont az AI-ról még mindig keveset tudunk. Szóval majd jövőre a 17PM-nél lesz nagy harc nálam. (nekem is tetszik a primszámos gondolat, 17PM és iOS19)
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Én is hasonlóan vagyok, az elmúlt 3 évben mindig javult itt-ott a Pro széria, és mostanra elérte azt a szintet hogy már megérné váltani, DE a 17 PM nagyobb fejlődésnek tűnik.
Amennyiben csak a 16 PM-et nézem, a kamerában már összegyűlt annyi fejlődés, hogy megérné, de az AI viszont még mindig kérdőjeles. A funkciók elég megúszósak, és hónapokat kell rájuk várni még. Főleg siri-től várnék fejlődést, de azt amit igazán szeretnék (tudjon végre magyarul, ha már elvileg az AI egyik nagy előnye a jó fordítási képessége) nem tudja még. Sőt, már annak is örülnék, ha nem "hunglishul" olvasná fel az üzeneteket pl. fülhallgatóba.
Másik dolog pedig, hogy lényegében a 13PM még mindig kiszolgál. Majd az akksi csere esedékes lesz valamikor, de jelenleg azzal sincs semmi gondom. A váltáshoz kell valami ami extrát ad, az hogy ez meg az jobb benne még kevés. Az AI lehetne ilyen, de az pedig később jön és ki tudja gyakorlatban mennyire lesz jó.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz szabonagyur #4951 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy milyen funkciókat tud majd csak a 15/16-os széria, és mi jut nekünk. Szerencsére van egy M1-es iPad Pro-m, az is megkap mindent elvileg az AI funkciókból majd.
Most már lassan időszerű lehetne a váltás, de még mindig nem érzek problémát a 13 PM-el, így ha csak nem lesz meglepetés funkció (amiről eddig nem volt pletyka), úgy még egy évet ki tudok várni. Előzetesen legalábbis szokásos upgrade a 16PM ezúttal is.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz edgelaszlo #4900 üzenetére
Ilyen hibáról nem igazán hallottam még, de azt megjegyezném, hogy a 17.5.1 a legfrissebb, ami múlt héten jött ki.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz sanca72 #4813 üzenetére
13-asból még nem volt plusz. 13 mini, 13, 13 pro és 13 promax a választék.
-
Sordoran
addikt
válasz Zsolt,72 #4800 üzenetére
Még tavaly nyáron a 17-es szériára jósolták, tehát idén biztos marad a sziget még. Viszont nem lenne meglepő további csúszás se, azért ezzel van bőven munka.
-
Sordoran
addikt
válasz Richie86 #4792 üzenetére
Enyém is 88%-os, 2021. októberi vásárlás. Bár valóban érezhető, hogy csökkent az üzemideje újkori állapotához képest, de ilyen kilengése nincs, itt más a gond. Valami szoftveresen beakadhatott. Ha hasonló van nálam, akkor újraindítás megoldja jellemzően, illetve frissítések között is van különbség, van amikor új verzióval romlik vagy javul.
-
Sordoran
addikt
válasz Ateszpapa #4783 üzenetére
Beállítások -> Face ID és jelkód, és itt lentebb van olyan menüpont, hogy Feloldás Apple Watchcsal. Nem tudom van-e verzió vagy modell szám megkötés, nekem 7-essel megy.
-
Sordoran
addikt
válasz Richie86 #4776 üzenetére
Ha van AW embernek, akkor még maszkban is felold telefon, egyedül fizetéskor kötelező FaceID. Pár éve mikor utcán is kötelező volt a maszk akkor előszeretettel használtam így.
-
Sordoran
addikt
válasz McNamara #4505 üzenetére
Kiegészítőkre 1 évet szoktak adni, szóval nagy reményeid ne legyenek.
-
Sordoran
addikt
Nem terveztem a cserét komolyan, de csak ránéztem milyen konstrukcióval tudnám kihozni magentától. Nos, két év alatt "ugyanaz" a mobilcsomag amink most van már annyival drágább lett, hogy egy év alatt is ráfizetnék az emelt havidíjjal, szóval szolgáltatói beszerzés kuka, a többiről meg lecsúsztam már, mire megjönne már elszáll a hype.
Jövőre egy fokkal nagyobbat kéne újítaniuk, hogy cseréljek, amúgy lehet egy akksi cserével használom majd tovább.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz kchris78 #4432 üzenetére
Tényleg egy fél óra se telt el, és már számolgattam hogy mennyiért tudnám vajon kihozni. Ugye összeállt a kép, hogy lejár a 13PM törlesztője, és miért ne hosszabítanék most minden családi előfizetést, amivel combos kedvezmény járna elméletben.
Nekem is idő közben esett be egy M1-es iPad Pro, szóval elég lenne egy sima 15 Pro, de a nagyobb zoom kamera és üzemidő azért nah... Hétvégén nem lesz időm foglalkozni komolyan ezzel, szóval hátha elfogy előrendelésben hétfőre, és akkor már kisebb nyomás lesz rajtam. Kivárom én is teszteket, mert tényleg csak a kapitalista rendszer fogyasztója beszél belőlem jelenleg.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Ha józanul gondolkodom, akkor még egy évet simán elleszek a 13PM-el, de azért csak ott van bennem hogy válthatnék. Nekem is tetszik a 15 PM, de semmi olyat nem hoz, ami a váltást indokolná. Jövőre már csak felgyűlik annyi újdonság, amivel érezhetőbb különbség lesz.
-
Sordoran
addikt
válasz Zsolt,72 #4322 üzenetére
Jah hogy úgy, akkor jól tudtam. Igen, azt tudom hogy ha simán kapcsolóra nyomunk akkor csak ideiglenesen választ le. De ezt jelzi is. Azt hittem beállításokban kikapcsolva is vissza jön, az már meglepő lenne.
-
Sordoran
addikt
Nem lehet kikapcsolni a wifi-t? Komolyan kérdem, mivel nekem mióta megvan készülék, állandóan be van kapcsolva a wifi és mobilnet is. Alvás fókusz vagy némítás ott van ahhoz hogy ne zavarjanak úgyis. Azt használom hogy egyes wifi hálózatokra ne csatlakozzon magától, de magát a wifit sose kapcsolom ki.
-
Sordoran
addikt
Ez arra jó, hogy elérd egy kézzel a képernyő felső részét is. Nekem még sose volt rá szükségem, csak véletlen hoztam elő, de hasznos lehet sokaknak.
-
Sordoran
addikt
PD képes töltő jó hozzá, maximum 27W azt hiszem amit vezetékesen tud. Lehet lassabbal is persze, csak ugye akkor több ideig tart míg feltölt. Vannak akik 5W-os töltővel töltik, egész éjszaka rajta hagyják. Qi vezeték nélküli töltővel 7,5W-ot tud, magsafe-el 15W.
Megy más adapterrel is, lehet type-C <-> lightning és usb-a <-> lightning kábellel is, csak ne legyen gagyi.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Blue meth #4234 üzenetére
Nincs ebben semmi meglepő, itt a többségnek ugyanígy hirtelen esett több százalékot egy idő után. Nekem is egy évig tartott míg lement 97%-ra, utána pár hét alatt lement 94%-ra. Amíg az üzemidőn nem veszek észre nagy problémát, addig nem zavar.
-
Sordoran
addikt
válasz technoboi #4221 üzenetére
Nincs ilyen jellegű általános probléma, nem rosszabb az arány mint bármely más készülék esetén.
-
Sordoran
addikt
válasz pajorgergo #4105 üzenetére
2022. január lesz az, mivel 2021. őszén jött ki.
Nekem 2021. októberi a készülék, pár héttel ezelőtt még 97%-os volt. Most megnézve már 92% csak. Természetesen ez egy irány szám inkább, én drasztikus változást nem vettem észre az üzemidőben, és a töltési szokásaim semmit nem változtak.
90% körüli érték teljesen reális lehet, persze kérdés mennyi idős a készülék. (én példámból is látszik, hogy több mint 1 év alatt 3%-ot vesztett, majd most hirtelen még 5%-ot pár hét alatt)[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Nincs igazán kifejezetten típus hibája, szóval a szokásos dolgokat kell nézni, amit bármely telefon vásárlásnál szokás. Megnézed külsőleg, van-e sérülés rajta, kicsit kézbe veszed, megy-e a kamera, videózás (nem-e homályos a felvétel, nincs-e karc az üvegen), hívás próba (hallanak-e, te hallod-e másik felet), mobilnet és wifi. Töltés megy-e, nem-e koszos, nehezen csatlakozik az aljzat. Még az akksi állapotát meg tudod nézni beállításokban, persze ez nem a leghitelesebb, de azért 95% körül kell lennie. Ha ez alatt van az nagyobb igénybe vételt jelenthet, ha pedig 90% alatt az már vészes ennyi idő alatt. (jó alku alap, hogy hamarosan akksit kell cserélni, engedjen az árból)
Legyen garis, hivatalos viszonteladótól lehetőleg. Amennyiben szolgáltatónál vette, részletre, érdemes meggyőződni, hogy nincs-e részletfizetés alatt még. Illetve ha készülék kedvezménnyel vásárolta, akkor még a havi előfizetési díj elmulasztása is okozhat gondot talán, de ezt nem tudom biztosra.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz pajorgergo #4021 üzenetére
A töltési szokások mellé azt is figyelembe érdemes venni akksik esetén, hogy mennyi időnként, és milyen használat mellett történik. Lehet valaki 20-80% között tartja, de ha napi 2x tölti, más hiába tölti 10-100% között, ha ezt csak három naponta teszi, ezzel kevésbé terheli az akksit. (első esetben a töltés gyakorisága is nagyobb, és a használat is több)
-
Sordoran
addikt
Nem is feltétlen a márka tiltásra gondolok (annak lenne visszhangja), hanem adott elektronika. Gyors google keresés kidobott egy ilyen cikket ahol "többen is arra panaszkodnak hogy nem, vagy lassan tölt a telefonjuk", de mivel a megoldás a tisztítsd meg, cseréld ki, factory reset listát szajkózza csak, így hanyagolom. Ha másnak nincs ilyen baja, akkor bizonyára csak peches vagyok, és maradok magsafe-el, vagy veszek majd másik töltő fejet.
-
Sordoran
addikt
válasz Sordoran #3625 üzenetére
Mégis csak frissítésre kell fognom. Elkezdődött hosszú hétvége, eszembe se volt, mindig magsafe-el töltöttem a telefont, de most ránéztem.
Röviden, 15.6-ig egy Baseus töltőfejet használtam a gyári kábellel vezetékes töltéskor. Semmi gond nem volt, ez az adapter tudja a 27W-ot is. Kihagytam a 15.7-et s 16.0-át is, egy hete felment a 16.1. Azóta ez a fenti kombó nem működik. Érzékeli hogy bedugtam, felvillan a kijelző, megjelenik a töltés ikon, de azonnal el is tűnik, a készülék nem tölt (jobb felső sarokban nincs villámjel). Most egy másik spigen adapterrel megnézem, szintén gyári kábel, azzal működik. Szóval csak a Baseus van tiltva. Probléma hogy a Spigenes dupla type-C csatlakozós, ezt a magsafe + AW töltőhöz használom, nem akarom ezt igénybe venni vezetékes töltéshez. Így marad a magsafe egyelőre. Nem tudom hogy hiba amit javítanak, vagy szándékos korlátozás apple módon, és ez így marad.
Baseus fej amúgy szépen tölti ugyan úgy a Xiami Mi9-em és az iPad-em is. Szóval köszöni szépen, ő nem változott.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Kedden raktam fel, tegnap és ma is ébresztett. Widget mondjuk nincs, meg AW rezeg a kezemen, szóval lehet ezek segítenek nálam, vagy csak nálad nem stimmel valami.
-
Sordoran
addikt
válasz totopad #3624 üzenetére
Mivel másnál nem olvastam ilyen hibát így gyanítom nem a frissítés okozta. Hacsak nem most lett allergiás az adapterre, vagy adta meg magát félig a kábel. Mivel érzékeli hogy bedugom (felvillan a kijelzőn a töltés, csak nem kezd el tölteni), így valami részleges hiba. Nem nagy érvágás a magsafe-el töltés se, csak azért nah.
-
Sordoran
addikt
Frissítés óta először tegnap este szokás szerint bedugtam töltőt, és rajta hagytam készüléket, majd lefekvés előtt látom semmit nem töltőt. Nem tudom hogy a 16.1, a gyári kábel vagy a Baseus adapter a ludas, de kipróbálva ismét csak felvillan hogy 30% feltöltve, de a töltés nem indul. Más tapasztalt már hasonlót?
Végül ráraktam magsafe-re éjszakára, így reggel már megvolt a 100%. Azóta eltelt közel 8 óra, majdnem másfél óra képernyő idő, és csak 9%-ot merült, ebben legalább nincs hiba.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Blue meth #3564 üzenetére
Mondjuk az az AOD amit most tud az iOS nem is kéne. Szóval ilyen szempontból nem kár érte.
-
Sordoran
addikt
+1
Néha elég csak várni, főleg rossz fényviszonyoknál fordul elő, hogy 2-3 sec csúszással vált át ténylegesen a tele objektív képére. Szóval ha sietsz, akkor a fő kamera nagyít csak bele.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz ricshard444 #3049 üzenetére
Ránézek az árakra, és örülök hogy tavaly szálltam be, mert idén nem tenném.
Majd a 15-ös szériánál elgondolkodom a cserén, olyan új dolgot amit kihasználnék nem látok a 14 Pro (Max) esetén. Jók az új dolgok, de nem kihagyhatatlanok számomra.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Stark95 #2963 üzenetére
Szerintem nyugodtan felrakhatód, elvileg iOS 16 előtt már nem lesz több, tehát ezzel kell kivárni míg az kijön, és felrakod. Azzal már lehet érdemes lesz várni picit majd.
-
Sordoran
addikt
válasz pajorgergo #2892 üzenetére
Az már egész nagy díjcsomagot igényel. Nekünk kb alap hang, de korlátlan nettel (magenta1 miatt a netre 50% kedvezmény járt) lett előfizetésenként 25ezer kedvezmény. És persze korlátlan hanggal sokkal jobb kedvezmény kijön, de magenta1 miatt családon belül amúgy is ingyenes a hívás, valamint üzenetküldő appok korában ki akar annyit telefonálni?
-
Sordoran
addikt
válasz SoldierL #2737 üzenetére
Irigylem azokat akik így tudják megélni. Én már annyira megszoktam, hogy fel se tűnik, teljesen természetesnek veszem hogy mennyire gyors. Ennek így kell működnie, szóval miért is csodálkoznék rá. Aztán persze szembejön mikor más készülékén kell ezt-azt beállítani, megnézni, és azok mennyivel döcögősebbek.
-
Sordoran
addikt
válasz SoldierL #2637 üzenetére
Ami kimaradt leírásból: hétköznap naponta töltöm, többnyire 50% fölött van még ilyenkor, picivel alatta (40-50% között). Van parancs beállítva, hogy ha 90% fölé ér töltés jelezze, ha eszembejut ilyenkor le is veszem, heti 1x megy fel esetleg 100%-ig. Hogy ez segít-e azt nem tudom, ártani nem árt érzésem szerint. Persze ez a töltöttség is olyan, hogy egyik nap 90%-on leveszem, használom és 85%-re esik, másnap 100%-ról levéve ugyanennyi hazsnálat csak 99%-ig meríti.
Ha most leesne az akku állapot 99%-ra biztos zokon esne, de nem paráznék. Sőt, itteni tapasztalatok alapján ha most esne le 9 hónap után 99%-ra, nem lenne meglepő ha újabb 9 hónap múlva már csak 95% lenne, mivel nem egyenletes a dolog. Úgyis a valós akku kapacitás számít, ez a százalék csak egy támpontot ad.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz SoldierL #2635 üzenetére
Nincs teljesen biztos módszer, szóval senki nem tudja 100%-ra mondani, de a gyári a legjobb, majd a jó minőségű külső partneresek is megbízhatóak. Nekem október óta van meg a készülék (9 hónapos), és még 100%-ot ír. Fele-fele arányban a gyári kábellel és egy Baseus adapterrel töltöm (ez tudja a 27W-ot), vagy egy eredeti Magsafe-el. Mikor töltőn van nem szoktam használni, maximum megnézek valamit rajta 1-2 perc alatt.
-
Sordoran
addikt
válasz petya2012 #2454 üzenetére
Két pletyka van ami többször visszatér, így esélyes hogy igaz:
- notch helyett kamera kivágás lesz előlapon
- lesz always-on-display
Amennyiben ezek érdekelnek, és nem zavar a nagy mértékű áremelkedés majd, akkor kivárhatod. Viszont ha ezek nem fontosak számodra és/vagy árérzékenyebb vagy, akkor felesleges megvárni. Még a 13 PM ára is emelkedhet majd a 14-es széria érkeztével.
Biztos lesz már eltérés is, de egyelőre csak ezek a sok forrásból megerősített információk vannak.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Jakob.rabbi #2372 üzenetére
A visszavásárlási értéket ők határozzák meg, és biztos lehetsz benne, hogy sok köze nem nagyon lesz az aktuális piaci értékéhez. Nem véletlen van az a 9,93% THM is kiírva oldalukon. Bár ez még annyira nem is vészes, ennél rosszabb hitelek is vannak bőven.
Mivel nem találtam tényleges összegeket a visszavásárlási értékre, így nem mélyedtem el a matekba. A 70ezer forintos kijelentés elismerem elhamarkodott volt, de ettől még nem lesz jó buli. Csak kényelmesebb, és van akinek megéri így is.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Jakob.rabbi #2368 üzenetére
Amennyiben (fenti példa alapján) egy iPhone 13-at nem tudsz eladni 2 év múlva több mint 70ezerért, így tényleg felesleges birtokolni.
-
Sordoran
addikt
válasz totopad #1840 üzenetére
Nálam az ár volt az egyik indok, egyszerűen ha nem akarok kompromisszumot kötni, akkor bizony iPhone árban vannak csak alternatívák android vonalon, így viszont már inkább az apple ökoszisztéma kipróbálása miatt is megéri váltani. Annak mi értelme, hogy sok pénzért veszek egy olyan telefont ami ugyanazt tudja amit előző, csak aktuális, de nincs meg az újdonság varázsa?
Másik pedig hogy az android-os készülékeknél amik ilyen kompromisszum mentesek azok melegednek jellemzően. Snapi 870 az ami teljesítményben kiváló és nem is melegszik úgy, de azt csak a butított modellekbe rakják, az igazi csúcs modellekbe 888 vagy gen1 kerül amik ugye olyanok amilyenek.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz SziberTomi #1189 üzenetére
Mi számít neked átlagosnak?
Ha én átlagos vagyok, akkor PM, csak éppen ez nem értelmezhető, hogy átlagos használat.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Valóban nem nagyon van értelme pletykákra hagyatkozni. Én tavaly nyár elején kezdtem el gondolkodni rajta, hogy lehet a 13-as szériára befizetek, és már akkor is voltak elég meredek pletykák róla. Aztán jött a bemutató, és láttuk mi valósult meg belőle. Nekem pozitív lett az összkép így befizettem rá, de meg nem mondom hogy ha már lett volna egy i11 vagy i12 variáns a kezemben, akkor váltottam volna-e. Ez egy jól sikerült széria, érzésre inkább a dizájn szempontjából lehet majd nagyobb változás (direkt nem előrelépést mondok, mivel az relatív kinek mi jön be).
-
Sordoran
addikt
válasz TechN7ne #1158 üzenetére
Szolgáltatói eszközök arra jók, hogy kábellel tolja amit kell, vezeték nélkül pedig ellásson pár készüléket. Minél nagyobb sebességről és több eszközről van szó, annál kevésbé állja meg a helyét. Internet ezzel is és azzal is van, csak ugye nem mindegy milyen minőségben.
-
Sordoran
addikt
válasz TechN7ne #1155 üzenetére
A latency magas kicsit, a többi türhető. Persze kérdés az előbbi (mi a net elméleti sebessége) és milyen a router.
-
Sordoran
addikt
válasz pepetech #1123 üzenetére
Lehet benne valami. Én vagy gyorstöltőn (27W) töltöm, vagy magsafe-el 15W, mindkét esetben érezhetően melegszik a készülék, de miközben tölt nem használom. 3 hónap után még mindig 100%-ot jelez, és simán kibír 2 napokat.
-
Sordoran
addikt
válasz Szilágyi84 #1036 üzenetére
GLS szokta hozni, átlátszó zacskóban (szóval meg lehet nézni mi van benne), és csak annak adják át akié az előfizetés (ha azzal rendeled), személyi igazolvány számot meg kell adni.
-
Sordoran
addikt
Eddigi telefonjaimat én se adtam el, családon belül került máshoz, vagy fiókba. Ez viszont túl értékes ahhoz (és jobban tartja majd árát is), hogy csak úgy ingyen neki adjam másnak. De messze van még ez, 2-3 évig tervezem használni minimum, de lehet több lesz végül.
-
Sordoran
addikt
Nekem is van mindkettő. Persze messze még a váltás, de majd lehet eladnám és azért nem mindegy mennyire lesz viseltes. Ahhoz pedig nincs pofám, hogy eladás előtt összetörjem, és kicseréltessem vagy javíttassam szándékosan, inkább vigyázok rá.
-
Sordoran
addikt
Lehet nekem nem átlagos Qi töltőm van, kis kerek és a kamera kiemelkedő rész nem zavar be. Annyira nem kéne befolyásolja, hiszen tokon keresztül is megy a töltés. Maga a 7.5W-os limit inkább a zavaró.
"Még kap pár órát" - jah, már szívesen látnánk más óráról is képeket.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Bármelyik lehet a ludas. Nekem előző telefonnál néha előfordult hogy nem váltott adó tornyot. Vonattal mentem, tudom fejből mettől-meddig gyenge a 4G és megy le 3G-re, és néha sokkal később, vagy egyáltalán nem akart átváltani 4G-re. 13PM-el eddig ezzel nem találkoztam (előzőn is negyed évente 1x volt), de pont ma séta közben telefonáltam és hívás végén azt látom 3G-ről ugrott vissza 4G-re, mintha nem menne 4G hang, holott amúgy most is működik. Lehet ez is ilyen jellegű hiba volt. Amennyiben nem eSIM, úgy egy SIM cserét lehet kérni esetleg.
-
Sordoran
addikt
Mindenkinek mások az igényei, szóval ez az érv önmagában nem jelent sokat. Valakinek a 100k alatti mobilok kamerái is elegendőek, mobil kijelzőn nézve szép és éles. Csak ne kelljen belenagyítani ugye.
Olcsó kompaktot biztos kivált, drágábbat már nehezen, de egy DSLR (bár manapság már inkább MILC) szintet nem hozza közel se. Csak utóbbiak sokkal nagyobbak, és több objektív miatt körülményesebbek is cipelni. Az viszont tény, hogy egy kompakt cipelése felesleges az átlag embereknek ilyen készülék mellett.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Logikusnak is hangzik, kíváncsi leszek rá így lesz-e. Van olyan iPhone guru, aki régóta azt használ és elmondása szerint az iPhone-oknál mindig amit produkál day1 a készülék, azt fogja hozni, nem javul semennyit a kameratudása.
Mellékesen megjegyzem, van különbség a között hogy valami jobb-rosszabb és hogy valami jó vagy szar. Nem tudom miért kell folyton a végleteket tolni, egyesek úgy adják elő az alig (csak nagyítás után) észrevehető különbségeket, mintha QCIF felbontás versenyezne 8K-val.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Jocikablack #714 üzenetére
Nem látom okát miért lenne probléma. Az órának az a lényeg, hogy kapcsolatban legyen a telefonnal, ez lehet bluetooth vagy interneten keresztül (wifi vagy mobilnet). Az hogy más előfizetés vagy akár eltérő szolgáltató eSIM-je által van, nem kell befolyásolja, maga az internet kapcsolat megléte a lényeg csak. (persze hátha megerősíti valaki)
-
Sordoran
addikt
válasz Joachim21 #661 üzenetére
Beállítások -> Saját fiókod -> iCloud -> Tárhely kezelése -> Bizt. mentések -> iPhone 13 Pro Max -> Köv. bizt. mentés mérete.
Itt meg tudod nézni mennyi helyet akar, és alul kiválaszthatod mit mentsen, és ezeknek mennyi a hely igénye.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Beállítás nincs külön rá, de nálam működik. Előző telefonomon be volt kapcsolva, szolgáltatónál is aktiváltam, és eSIM-es nekem is. Nem szoktam figyelni, de most felhívtam másik telefont, és maradt 4G kapcsolaton, szóval megy ez. Megerősítenek többiek, de lehet alapértelmezetten be van kapcsolva már nem? Így pedig csak a szolgáltatói oldalon múlik megy-e.
-
Sordoran
addikt
válasz petya2012 #462 üzenetére
Akkor valamit csak nem jól csinálsz. Igaz csak zenéket másoltam át, de simán átment és megjelent a telefonon, tudom hallgatni őket.
-
Sordoran
addikt
Qi töltővel 7,5W-on tud tölteni, szóval igen, menni fog csak lassabban. (15W vezeték nélküli töltés csak magsafe-el lehetséges)
-
Sordoran
addikt
válasz petya2012 #388 üzenetére
Mire gondolsz ez alatt? Van simple app, tudsz benne vásárolni minden félét ugyanúgy. Bankkártyát pedig a Wallet-ba bele tudod rakni és onnantól használhatod apple pay-el.
-
Sordoran
addikt
válasz petya2012 #386 üzenetére
Saját magamnak megadtam mivel amúgy is terveztem (Revolut kártyát adtam hozzá applepay-hez is), és mikor ismerősnek segítettem beállítani egy 8 Plus-t, ott se tudtuk megkerülni. (bár el nem mentette a kártya adatokat, csak ellenőrizte valódiságát, nem vont le pénzt)
-
Sordoran
addikt
válasz petya2012 #384 üzenetére
Igen, tudod vele tölteni. (mindennel lehet tölteni lényegében, a sebesség az ami kérdéses)
Lehet simán böngészőből is létrehozni, és akkor készüléken már elég csak bejelentkezni. Lehet sima bankkártyát is csatolni, nem kötelező hitelkártyának lennie.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Mióta bejött július 1-jével ez a külföldi rendelés módosulás nem volt rendelésem EU-n kívülről, így nem tudom pontosan mire számítsak. (nem csak hogy vám vagy ÁFA van-e, hanem intézni kell-e valamit részemről, vagy ugyanúgy hozza majd postás/futár) Én rendelésemnél már nem tudom hány napot írt akkor (csütörtöki rendelés), de nálam tracking alapján már kínai reptéren volt hétfőn, szóval csak a futárcégen múlik innentől.
-
Sordoran
addikt
válasz petya2012 #318 üzenetére
Akkor pont volt webshop-ban is készleten, így megtudta rendelni. Ha a webshop-ban nem elérhető, ők se tudnak semmit tenni.
-
Sordoran
addikt
Nekem már úton van, kíváncsi vagyok mikor jön meg. Hivatalos oldalon rendeltem elvileg, mégis Kínából jön tracking alapján, szóval most izgaljak a vám miatt is, valamint tartják-e az 5 munkanapos szállítást.
Joachim21: Az új weboldal katasztrófa. Csak megnézni akarok egy terméket van-e és mennyi (akár listaár is jó), de már ekkor is beléptet, meg válasszak előfizetést. Ha pedig kiválasztom akkor az a baja, hogy van még hűség rajta. Utána sikerül ide-oda kattintva megnézni rendesen, de akkor is borzalom. 13PM-et is csak üzletben sikerült rendeltetni, mert webshop-on nem volt lehetőség csak a mobil előfizetések hosszabítására otthoni csomagok nélkül. Ügyintéző is mondta hogy felejtsem el ebben a helyzetben a weboldalt.
-
Sordoran
addikt
válasz petya2012 #272 üzenetére
iOS-en nem lehet bluetooth-t fájlküldésre használni, viszont bluetooth eszközzel össze lehet párosítani és lejátszani zenét, hívást kihangosítani stb.
-
Sordoran
addikt
Más topikokban látottak alapján iPhone-oknál a Pitaka tokok nagyon jónak számítanak. Feliratkoztam az új MagEZ Case Pro tokra, amiről tegnap jött értesítés hogy rendelhető már 13 PM-re is. Első 72 órában 10%-os kupon is aktiválható rá, akit érdekel (elvileg ma és holnap él akkor még a kupon, rendelés gomb fölött írja). LINK Remélem hamar megjön, kíváncsi vagyok rá milyen a Spigan Mag Armor-hoz képest.
-
Sordoran
addikt
válasz petya2012 #251 üzenetére
Ezekre válaszolni nem egyszerű, nagyon egyén függő kinek mi mennyire számít jónak. Nálam:
- kamera jó, de fotózni továbbra is céleszközzel fogok
- wifi megfelelő
- beszélgetési hangerő lehetne jobb, de eddig nem volt gondom vele, a minősége megfelelőDouble rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz #86564352 #119 üzenetére
Az előző telefonom (Xiaomi Mi9) volt az egyetlen amiben volt AOD, de ott se használtam. Így számomra nem probléma az, hogy itt sincs. Ellenben ott volt értesítési LED, ami hasznos volt. Igaz az is lebutult már egy színűre, holott az RGB lehetőséget adott töltésnél hogy odapillantva tudjuk hogy áll a töltés (vagy más-más szín beállítása különböző appokhoz). Jelenleg engem ennél a készüléknél így nem az AOD hiánya, hanem az értesítési LED hiány a zavar. Tudom az AOD kiváltaná azt is, de azért mégse ugyanaz. Legalábbis nekem elég maga a jelzés, hogy van valami értesítés. Van órám hozzá, így nem maradok le dolgokról, de azért előfordult már párszor, hogy jön értesítés, nem tudom azonnal megnézni, és később jut csak eszembe. Ha közben a telefonon villogna egy LED (vagy akinek az jobb, ott az AOD) akkor emlékeztetve lennék percekkel később is rá. Így viszont van amikor 1-2 órával később, mikor kézbe veszem a telefont (pedig ott van előttem asztalon egész nap) jutok oda, hogy basszus, írtak nekem/ e-mail jött stb. A LED egy plusz alkatrész lenne, de az AOD tényleg csak szoftveres dolog lenne. Nyugodtan bele lehetne tenni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest