- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
válasz
HardRic #4899 üzenetére
Biztos van valami haszna, hogy 30-70% közt van használva a telefon, de szerintem nem sok vizet zavar az akkukímélésben.
1 év után nekem 97%-ig ment le az akku 11 pro maxon. Olyan volt egy év után is mint az új. Semmi kapacitásbeli változást nem vettem észre pedig sosem figyelek ilyenekre, hogy mikor töltsem. Sokszor, ha muszáj volt akár 10%-ig is lemerült vagy éppenséggel 2x-3x is rátöltögettem egy nap és mindig éjszaka töltöm fel 100%-ra. Ez így van a második ilyen készülékemnél is.Nem vagyok 30-70%-os töltés tagadó, de én személy szerint nem adok erre. Inteligens töltés az első használattól kezdve be van kapcsolva mindig. A telefon tesz róla, hogy ne menjen tönkre idő előtt az akku. Máskülönben szerintem inkább többet jelent a gyári/jó minőségű töltőfej és kábel.
Végeredményben pedig ahogy írtad ott az akku csere, hisz a telefon van értünk és nem fordítva. -
HardRic
addikt
válasz
totopad #4814 üzenetére
Lehet, hogy már kicsit későn reagálok erre, de eddig nem olvastam ezt a topicot.
Az kevésbé számít, hogy gyári töltővel töltöd-e, az sokkal fontosabb, hogy hogyan töltöd. A li-ion 50% környékén érzi a legjobban magát, akkor van a legkevesebb stressz alatt. Érdemes az élettartam szempontjából úgy tölteni, hogy 20-80 között töltöd, vagy ha megteheted 30-70-ezel. Ekkor az ionok mindkét rétegben ugyanannyi időt töltenek el, kevésbé fárad el az akksi.Az én 11 Pro-m céges, nagyon valószínű, hogy az előző tulaj aki 4-5 hónapig használta nem törődött a töltéssel, le is ment 96%-ra. Nekem 3 hónap alatt 30-70% közötti töltéssel meg is maradt azon.
Egyébként ha ezt az életviteled nem engedi meg és mondjuk csak éjszaka tudod tölteni, akkor érdemes elfogadni hogy az akksi olyan, mint autón a gumi, fogyó/kopóalkatrész. Lemegy 80%-osra, szervizben kicserélik és mindenki boldog. A telefon van érted és nem te a telefonért.
-
totopad
senior tag
Nem akarok kimondottan belefolyni a lassulási vitába, de én minden új verziónál szoktam egy antutu tesztet csinálni és a kezdeti 510000 pont helyett a 14,4 már csak 480000 pontot kapott nálam. Érzésre én inkább fluentebbnek, gördülékenyebbnek érzem, frissitésről, frissitésre, de a pontszám azért érdekes, még akkor is, ha ezt akár befolyásolni is lehet az antutu részéről..., de érzésre nekem is rendben van az akksit leszámitva.
-
Navaren
aktív tag
válasz
TechN7ne #4896 üzenetére
Úgy értettem, hogy az egyébként magában is tényleg katasztrófa iOS 11 (iOS mércével nézve) óta, amelyikben asszem debütált a szoftveres lassítás (és botrány után került bele az akku-állapot kijelzés is talán), kétlem, hogy tudatos lassítást egyáltalán csak megpedzegetné az Apple bármelyik generációval, mert a sokévnyi sejtés után mikor kiderült, hogy tudatos dologról van szó, nagyon sok savat kapott miatta a cég, és azóta mikroszkóp alatt is vannak emiatt.
Nekem megjelenés óta i11 Pro-m van és nem érzem/látom lassabbnak, 12 Pro mellé téve sem (több kollégám is frissített), benchmark pontszámok is klappolnak.
Nem tudom, mire gondolhatsz, lehet velem van a baj. -
Navaren
aktív tag
válasz
TechN7ne #4866 üzenetére
Én nem hiszem, hogy ez valós, az iOS 11 (és az azóta is tartó iPhone 6-6S throttling perek) óta a szándékos lassítás kizárt, mert konkrétan nagyítóval nézik a versenyhivatalok - na és persze az egész szakma - az Apple-t ebben a kérdésben.
A rendszer, a firmware, a legújabb build lehet sz@r (itt-ott az is), az adott 3rd party app lehet sz@r (némelyik olyan is), mert ilyen sokszor volt már, most is van 1-2 baki (pont a facebook messenger elég szedett-vetett, a fájlmegosztásos paráktól a random force quit-ig), de tudatos, rendszer szintű 'throttling' nem hiszem, hogy lenne.
Az iOS 13 pedig szerintem 11 óta a legbénább iOS rendszer volt - érdemes beleolvasnod ennek a topikban az első 500-1500 hsz-ébe, hogy kinek milyen parái voltak -, és bár az iOS 14-gyel is vannakbosszantó hülyeségek (pl nekem hívás végén, vagy közben a fülemtől elvéve nem mindig kapcsol be a kijelző, hogy valami mást is alkossak közben, és nem, nem a közelség szenzor rossz, teszteltük), viszont stabil - nem dobál hálózatot, BT kapcsolatot, nem 'felejt' el jelezi bejövő híváskor és minden értesítés is megjön időben (kivéve a nyamvadt Skype-ot, ahol az iOS kliens még mindig konkrétan hulladék, de ez így van nem is tudom, iOS 7 óta). -
Jano_023
őstag
Véleményem szerint ez a direkt lassítják dolog nem valós. Csak reálisan gondolkozva mikor az akkumulátor miatt lassítottak be a telefont hatalmas pénz bírságot kaptak. Az Applenek az új stratégiaja nem az (és ezt már neten lehet több helyen látni, olvasni), hogy egyrészről több embert húzzanak be a rendszerbe. És azok vásárolják a szolgáltatást. Ezért vannak olcsóbb mobilok is és ezért kapnak a régi telefonok is tovább frissítést.
Nem vitatkozni szeretnénk csak szerintem itt max egyes appok frissítése lehet gázos és adott appal lehet a gond. -
A topikgazda háromszor kérte, hogy fejezzétek be a személyeskedést!
A következőnél mindenki megy egy kis pihenőre! -
kchris78
veterán
válasz
HoppMaster #4889 üzenetére
az meg a másik, Facebook kifejezetten lassan indul el, töltöget, gondolom minden esetben mikor újraindul nem cache-ből hanem újratölt még mindent is a netről... indul elég lassan ahhoz hogy ezt is megcsinálja...
-
kchris78
veterán
Azért a "lassúságot" szerintem szét kéne választani hogy azért "lassú" a gép mert az appot újra be kell töltenie mert másképp számol a 14.3... vagy csak simán a processzor az idő egyrészében sleep-eket járat.. nagyon nem mindegy.
-
tboldi
nagyúr
Most már elég lesz!
-
kchris78
veterán
-
TechN7ne
nagyúr
Egy éves csúcs model ,ezek a telefonok sokkal többet tudnak mint amire képesek a 14.3 al ,direkt le vannak amortizálva hogy vegyél újat ,erről szól az egész ,és ez csak rosszabb lesz.
Jó példa ,mikor ios 10-11 el az iPhone 6s készülékek botrányosan teljesítettek a frissített rendszer alatt ,ki tört a botrány és az ios 12 t kiadva a készülék úgy hasított ,mint mikor megjelent az aktuális rendszerrel a telefon ,ez is meg mutatta hogy ezekben mekkora tartalék van ,csak nem feltétlen éri meg az Apple nek ha sokáig tudja a felhasználó kényelmesen kihasználni.
Egy 11 pro / max készüléknek egy évesen simán kéne úgy hasítani ,mint a mostani szériának ,
Kamera is romlott érezhetően ,anno a ios 13.1 el volt az igazi ,most a 14.3 nál direkt rontaniuk kellett ,hogy érezhető különbség legyen az i12/pro javára ,mert amúgy nem nagyon volt...
-
jófejsrác
senior tag
14.3-as frissítés nekem sem az 2018-as ipad pron sem a 11 pron nem muzsikált jól. Akksi idővel nem volt bajom egyiknél sem, de láthatóan voltak ablakváltásnál reccenések - főleg ipad-en. A 14.4 ezeket mind eltüntette.
-
tboldi
nagyúr
válasz
pecccccccca #4861 üzenetére
Tudtommal nincs egyéb különbség.
Nekem semmi bajom a sima Próval így picivel több, mint 4 hónap után. Egyedül az agresszívabb memóriakezelés zavar egy picit, de azt ugye az iOS 14 műveli, a XS Maxon is ugyanezt tapasztaltam, meg anyum is a XR-én.
-
pecccccccca
őstag
válasz
totopad #4858 üzenetére
Hmm. Éredekes.
Nekem a 11 pro max akkuja 1 év után 97%-os volt. Két nap még mindig megvolt vele vagy egy nap 7-8 óra kijelző idővel. Igaz azóta már cserélték a szervizben egy “új” készülékre, megint 100%-os.
TechN7ne: Érdekes amit írsz. Semmi lassulást nem tapasztaltam 14.3-as verzióval.Egyébként valami különbség az akkun és a méreten kívül még lehet a pro és a pro max közt? Mert ahogy érzékelem a sima pro-val kapcsolatban több a panasz...
-
TechN7ne
nagyúr
Szépen belassították az egy éves készüléket a 14.3 as rendszerrel ,kamera minőségét is előre megfontolt szándékkal butítják ,ismét elkezdte az Apple részleg gyilkolni a telefonokat ,rég volt már az ios 10-11 es botrány ,mikor kibújt a szög a zsákból és gyorsan javítottak mindent az ios 12 es rendszerekkel rá fogva jó kifogásként az akkumulátor kapacitás csökkenésére... 👊🏽
2db 11 pro max van már a háztartásban ,de a mostani rendszerrel egyre jobban kezdenek hasonlítani egy Androidhoz.
-
Gabes13
tag
Üdv mindenkinek!
Találkozott valaki olyannal, hogy 11 pro memória kezelése szar? A spotify-al vannak gondjaim, csak az van háttérben és úgy bassza ki, mint a csajom engem.
Esetleg alkalmazas hiba lenne?
Köszönöm a választ! -
SharpSA
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legjobb almás telefon új szintre emeli a vízállóságot és a multimédiás élményt, az iPhone 11 mellett azonban nem biztos, hogy megéri bűnbe esni.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest