- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Navaren
aktív tag
válasz BestofJAVA #5303 üzenetére
Ahhoz képest, hogy megjelenéskor mindenki azt magyarázta, hogy egy év alatt kukázhatom majd a fülest, akkucsere-lehetőség pedig nem lesz, most is használható azért, pedig nem dísznek van.
2019 októberi vásárlás.Minden nap egy órás edzés alatt is használom, napközben headset-ként is egyszer-egyszer kell, illetve reggelente szoktam youtube-ot, híreket nézni vele, higy ne ébresszem fel a
házisáéletem szebbik felét, most nyaranta meg a kertben használtam sokat.
Ami viszont bosszantó, hogy nem mindig ‘tölt’, ha a füleseket visszarakom a tokba.
valami érintkezési hiba lehet, pedig rendszeresen meg szoktam tisztínai, és baromi idegesítő, mikor reggel veszed észre, hogy a jobb oldali füles 11%-on áll, a másik meg fullon van.
Az iPad azert érezhetően kevesebbet tud, de hát 4 éves, nyúzva is van.
A 11 Pro-m viszont 2 éves, 92%-ot ír az akku úgy, hogy két-háromnaponta töltöm, és nem egyszer egész éjszaka az iPad töltőn ragad, pedig elvileg ezt nem kéne.
Alapvetően nem érzem sokkal rosszabbnak az akkut, inkább ilyen hirtelen merülései vannak, hogy egyszercsak eltűnik 30% egyszer-egyszer (értsd: kéthavonta), aztán megrázza magát és rendben van.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Jano_023 #5291 üzenetére
11 Pro 64-t vált 13 Pro 128, elvileg 27-én érkezik.
10 éve mindig kétévente váltok . idén viszont csere jön.
6 GB RAM, nagyobb tárhely, kisebb noccs és MagSafe miatt.Illetve ha megjelenik az új AirPods (nem pro), akkor abból is beújítok egyet, mert az előző kétéves és kezd elhasználódni akkuilag, illetve agyalok egy alap iPad beszerzésén is az iPad 5 (2017) helyett.
Watch 5 viszont marad.
Azt sajnálom csak, hogy a Midnight Green szín tavaly megszűnt és idénre sem hozták vissza, pedig szerintem nemhogy ezt a Sierra blue-t de még a tavalyi Midnight Blue-t is veri, de mindegy.
Most részemről kétévre megint le lesz tudva a telefon kérdés.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz SharpSA #5262 üzenetére
Nagyon nem.
Különösen most, hogy valamelyik nagyobb patch-nél volt az, hogy 'újrakalibrálta az akkut' - gondolom mindenki látta kiírva -, és mindenkinek a közvetlen környezetemben össze-vissza pakolgatta az értékeket.
Van, akinek 95-ről 100-ra ugrott, másnak 97-ről 92-re, megint másnak 87-ről vissza 90 fölé...Nekem személy szerint 94-ről esett 92-re.
Nehezen tudom komolyan venni én is, de mindegy.
Eladáskor lenne fontos, de nekem a 11 Pro marad majd itthon szépen a dobozában, amikor leváltásra kerül szeptemberben (persze, ha lesz értelme).iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz BestofJAVA #5240 üzenetére
Launch idején volt némi szoftveres para a 12-es széria körül, és én is úgy éreztem, hogy a 11 Pro szebb képeket lő bizonyos oldalak (köztük ez is) teszképeinél adott témáról, adott körülmények között.
Azóta azért helyre állt a rend és láttam hihetetlen szép i12PM fotókat, de azt kolegával rég óta megállapítottuk, hogy a 11 Pro képei legalább olyan jók, mint az ő 12 mini-jén készült felvételek.
sima 12-es iPhone viszont meglepő módon nincs az ismeretségi körömben, így meg nem mondom, hogy az, vagy a i12P milyenekt lő az enyémhez képest.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz TechN7ne #4896 üzenetére
Úgy értettem, hogy az egyébként magában is tényleg katasztrófa iOS 11 (iOS mércével nézve) óta, amelyikben asszem debütált a szoftveres lassítás (és botrány után került bele az akku-állapot kijelzés is talán), kétlem, hogy tudatos lassítást egyáltalán csak megpedzegetné az Apple bármelyik generációval, mert a sokévnyi sejtés után mikor kiderült, hogy tudatos dologról van szó, nagyon sok savat kapott miatta a cég, és azóta mikroszkóp alatt is vannak emiatt.
Nekem megjelenés óta i11 Pro-m van és nem érzem/látom lassabbnak, 12 Pro mellé téve sem (több kollégám is frissített), benchmark pontszámok is klappolnak.
Nem tudom, mire gondolhatsz, lehet velem van a baj.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz TechN7ne #4866 üzenetére
Én nem hiszem, hogy ez valós, az iOS 11 (és az azóta is tartó iPhone 6-6S throttling perek) óta a szándékos lassítás kizárt, mert konkrétan nagyítóval nézik a versenyhivatalok - na és persze az egész szakma - az Apple-t ebben a kérdésben.
A rendszer, a firmware, a legújabb build lehet sz@r (itt-ott az is), az adott 3rd party app lehet sz@r (némelyik olyan is), mert ilyen sokszor volt már, most is van 1-2 baki (pont a facebook messenger elég szedett-vetett, a fájlmegosztásos paráktól a random force quit-ig), de tudatos, rendszer szintű 'throttling' nem hiszem, hogy lenne.
Az iOS 13 pedig szerintem 11 óta a legbénább iOS rendszer volt - érdemes beleolvasnod ennek a topikban az első 500-1500 hsz-ébe, hogy kinek milyen parái voltak -, és bár az iOS 14-gyel is vannakbosszantó hülyeségek (pl nekem hívás végén, vagy közben a fülemtől elvéve nem mindig kapcsol be a kijelző, hogy valami mást is alkossak közben, és nem, nem a közelség szenzor rossz, teszteltük), viszont stabil - nem dobál hálózatot, BT kapcsolatot, nem 'felejt' el jelezi bejövő híváskor és minden értesítés is megjön időben (kivéve a nyamvadt Skype-ot, ahol az iOS kliens még mindig konkrétan hulladék, de ez így van nem is tudom, iOS 7 óta).iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Ha az Apple ID aktív egy telefonon, akkor ha ott törölsz egy képet a galériából, akkor az az iCloud mentésből is törlődik.
Ha az iCloud mentés viszont megvan (vagy automatikusan, vagy kézzel csinálsz egyet: settings\neved felül\iCloud\biztonsági mentés) aztán a telefonről törlöd az iCloud-fiókot mindenestül (beállítások\általános\alaphelyzetbe állítás\összes tartalom és beállítás törlése), akkor ugyanezt a mentést a szervíztől visszakapva a telefont visszaállíthatod rá, és minden rajta lesz megint, nem vesztesz adatot.#4807: Itt nem tudom, mire gondolhatsz .
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Yep, az lesz az .
Érdemes megnézni a legutóbbi mentés időpontját.Illetve itt most nyilván nem az volt, de iOS főverzió frissítés után is egy-két napig 'matat' a telefon magán töltőre dugva (ennek kapcsán szokott hektikus lenni az akku-teljesítmény is ilyenkor).
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Miután tegnap önhibámból lejött a korábbi (én ebből a gorilla glass - szériából szoktam válogatni), jobb híján egy ilyen LITO 'privacy' üvegfóliát tettek rá a telefonomra, amelyik drasztikusan lecsökkenti az optimális betekintési szöget ~30 fokra, és elvileg olvashatatlanná teszi a kijelző tartalmát a körülötted mászkálóknak/leskelődőknek.
Kertelés nélkül: NE rakassatok fel Ti is ilyet, mert... mert nem jó.
Egyrészt torzulnak a színek és valamivel csökken a fényerő is, illetve fehér háttér előtt látszik az extra réteg - olyan, mintha pixeles lenne a kijelző.
Nem szép.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Van valaki más is aki Spotify-t használ rajtam kívül Apple ökoszisztémában?
Félmaratonra készülés kapcsán futás közben, óráról vezérelve szoktam zenét/podcastet/stb. hallgatni, Spotify-ról.
De most újabban az óra Spoty appja változó időközönként elveszti a kontaktot a telefonnal, miközben magát az edzést is méri.
Minden más megy, hang, értesítések, kapunyitás, bármi, csak épp hangerőt, számot váltani, playlist-et böngészni, stb. nem lehet Spotify-on az óráról (a telefon pedig a karomra van csatolva, manapság pulóver alatt, így elérhetetlen ).
Futás közben nem állok le sokat szöszmötölni vele, de app újraindítás nem oldja meg, mert nekiáll keresni a telefont, aztán ottragad, egy teljes óra reboot viszont igen.Baromi bosszantó.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz kisselandras #4444 üzenetére
Általában két dolog szokott közrejátszani sms-es szarakodáshoz:
1. iMessage-t tiltsd le, nézd meg, hogy úgy megy-e, majd engedélyezd megint
2. Régebbi a SIM kártya ami cserére érett - az újabb iPhone-ok hisztisek erre.
Esetleg ezeket próbáld meg.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Szerintem a voice command kép lövésére is létezik már iPhone-on, és az valamit talán segített volna, de a gond igazából az (is) volt, hogy nem látszott, hogy éppen mit fogott be a kereső a matt plexi mögött, ergo hogy épp mit fotóztam .
Muszáj volt látni, ergo a 'távirányítón' kellett volna, hogy legyen egy kis kijelző is, ami tükrözi a telefon képét.
(És ez így együtt már gyakorlatilag épp az apple watch, de ez mellékes )@Lugosi: Na ezt nem is tudtam.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Nekem is van egy jó ultrawide - sztorim .
Még tavasszal, a nagy leállások alatt kellet lefotózni a villanyórák állását, és az appon keresztül feltölteni.
Na most, a garázsét... hát, nem volt egyszerű.
Az egész egy ilyen valaha átlátszó, plexi burkolat alatt van (volt, azóta lecseréltem, újraplombáltattam), csakhogy sok évnyi UV hatására az egész bemattult és lóf*t sem lehetett látni.
Leszedni sem lehetett, mert akkor megsérült volna a plomba rajta.
Viszont! oldalt van egy kis rész, amit meg lehet nyitni, ami mondjuk 2 cm széles, ott éppen be tudtam csúsztatni a telefont, csak épp azt nem láttam, hogy mit fog be a kereső (na meg a gombokat sem tudtam nyomni rajta).
Ehhez kellett az Apple watch, na azon rá lehetett bökni arra, hova fókuszáljon - mert a kis kijelzőn is nagyjából látszott -, csak olvasni nem lehetett.
Kipróbáltunk mindent.
Normál lencsén esélytelen volt fókuszálnia, csak az ultrawide-on lehetett megoldani, hogy olvasható legyen a szám a digitális kijelzőről.
Szóval: telefonon fotó app elindít, ultrawide-ra vált, oldalt telefont bedug, jobb kézzel tartom.
Bal kézen óra, azon kamera app elindít, és a mellettem álló srác bökött rá a fókusz helyére, majd az elsütőgombra az órán.
Mission Impossible.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz HoppMaster #4313 üzenetére
Maga az AirPods nem "frissül" , az iOS Bluetooth vezérlés frissül(t). Mostantól a kütyük érzékelik, melyiken bambulsz épp tartalmat, és ha a füledben van AirPods, akkor automatice ahhoz a kütyühöz csatlakozik, amelyiket éppen nézed .
@Szabeska: A gesztusvezérlés szerintem elég jól működik, natív iOS appokban mindenhol, 3rd party appoknál talán nem, Te hol találtál anomáliát?
Bár a file-kezelés még mindig nem android szintű (de nem is hiszem, hogy Apple valaha engedne fájkezelőt a rendszerfájlokhoz hozzáférni), azért 5s óta elég sokat fejlődött a dolog, a saját fájlkezelője is egyszerű felülete ellenére elég sok mindent tud, natívan kezel pendrive-ot, csatlakozik NAS-hoz (SMB 1-hez nem), integrálja a Google Drive-tól a Dropboxon keresztül az MS One Drive-ig a legtöbb felhőszolgálatást is,, én nem hinném, hogy ennél sokkal több kellene, mi hiányzik?Messze nem tökéletes a telefon, sok hülyesége van és még hány másik bug fog kiderülni a most következő hetekben/hónapokban, de ezt az 'alapdolgokat fixálni' kéne hozzáállást nem értem, csak azért mert másik platformról máshogy szoktad meg és itt nem úgy van.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
-
Navaren
aktív tag
válasz spawn21 #4296 üzenetére
Hiányzott, mint egy falat kenyér .
A widget-reform és az app launcher nekem nem hiányzott, a Picture-in-picture, a tendencia, hogy 'default' programokat lehet beállítani az Apple sajátjai helyett (bár Spotify-t pont nem Apple Music helyett -.-), a 'Back tap' funkció és az AirPods okosítása elég klassz..
Az iPad 5-öm (A9 chip, 2GB RAM) elég szélvészgyors lett, de tényleg, érezhetően gyorsabban indítja/pakolgatja az App-okat, ellenben érdekesség, hogy a 11 Pro multi-core pontszáma valamivel kevesebb lett Geekbench alatt. Nemtom mér, de ahogy nézem, tesztelőknél is ez van.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
#iOS 14
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz <Lacy85> #4252 üzenetére
Egyébként itt van a lényeg ebben, amit mondasz.
Sokan tényleg csak egy marketing-buboréknak tekintik ezt az 'ökoszisztéma'-dolgot - és félre ne érts, tényleg van bőven több réteg PR, amit általában le kell hámozni az Apple cuccokról és funkcionalitásról, mire előkerül a lényeg -, de ez speciel tényleg nem az.Tényleg hasznos, és baromi kényelmes. És nem azért, mert valahogy ne lehetne megoldani konkurens platformokon, hanem mert a rendszer már így lett tervezve, alapból megy anélkül, hogy figyelned kellene rá.
A magától értetődő hasznossága is éppen akkor lesz igazán kirívó, ha hirtelen eltűnik, vagy le kell mondanod róla, különösen akkor, ha már hosszabb ideje megszoktad, és a napi életed/munkád rutinjának a része.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
-
Navaren
aktív tag
válasz kchris78 #4134 üzenetére
Hát most egyébként valljuk be, a dizájnváltás már nagyon érett.
Emellett tényleg lehetett volna kisebb a notch - elvégre eredetileg ezt pletykálták -, de a legújabb infók szerint nemigen lesz változás (lsd. a fotó fentebb a 120Hz kérdése kapcsán).iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Viper26 #4130 üzenetére
Valahogy így. 5G ugyanez, specifikáció-harc.
Az ég világon talán semmit nem számít most, 2020-ban (még ha nem is 4-5, de azért 1-2 év biztos, mire megbízhatóan, széles körben kiépül), hogy a telefon tudja, azt leszámítva, hogy el lehet mondani róla.
Mire tényleg haszna is lesz, arra gyaníthatóan sokkal újabb telefonja lesz Tigernek is, különösen, ha azt hiszem Pro Max tulajként is a 12-es megvásárlásán gondolkodik a telefont övező pletyókat elemzve .iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Őszinte leszek, én továbbra sem értem a specifikáció-vadászat lényegét, nekem kifejezetten szimpatikus, hogy Almáék általában nem mennek bele értelmetlen stasztika - és fícsörháborúkba, hogy jól nézzen ki a dobozon és néhány YouTuber 'tesztelő' összehasonlítgassa a konkurenciával.
Elég nagyot lépett elő pont a tavalyi modell az előzőhöz képest éppen fotózásban, biztos én öregszem ki ezekből a kérdésekből, de engem jobban érdekel, hogy milyen képet csinál (és szerintem ezen a téren nem nagyon lehet panasz), mint az, hogy hogyan, milyen zoom-mal.
Nem mondom, hogy ne lehetne fejlődni, mert vannak nagyon komoly fotós képességekkel megáldott telefonok is bizonyítottan valamivel szebb képekkel, mint az iP, de ha van valami, amit még a mostani Note 20 Ultra tesztjeiből is láthatunk, hogy a lassan 10x annyi megapixeles szenzorral - is - felszerelt csoda sem lő érdemi mértékben jobb (sőt...) képet, mint a 11 Pro (persze vannak kivételes körülmények).Ugyanakkor azt is megértem, hogy Neked ez fontos, azt hiszem éppen Te voltál azon is fennakadva, hogy valamilyen benchmark tesztet elbukott a telefon, mert csak 4 GB RAM van benne .
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Azért még ne vonjunk le végleges következtetéseket.
A tesztkütyük elvileg így vannak kint:Egyébként meg most teljesen őszintén, mi van akkor, ha nem lesz 120 Hz fixen?
Kis túlzással az iPhone-ok talán az idei szériával kezdtek el először végre értékelhető üzemidőt produkálni.
Ha ez már ennyire 'alap', akkor szerintem minimum adaptív legyen, de nem vennék mérget arra sem, hogy ha alapból 60 Hz-re állítva szállítja a telefont az Apple, a userek 70%-a az életben nem jön rá - vagy nem is érdekli -, hogy be is lehet ilyet kapcsolni (és most értelemszerűen nem a PH! olvasókra, vagy hasonló geek közösségekre gondolok)."Nem lesz értelme megvenni."
Anyám, borogass.
Mert most a high refresh rate a 'trendi'? Mert a ppi-vadászat után most épp ezzel próbálnak egymásra licitálni a droidos gyártók?Kellett ez Neked, most aludni sem fogok tudni a keynote-ig, hogy lesz-e, nem lesz-e 120 Hz.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Snoop-y #3986 üzenetére
macOS-en 'Music' app, Windows-on továbbra is iTunes (egyébként nincs sok különbség).
Magában a 'Music' (vagy iTunes) App-ban megcsinálod a playlist-et és 'behúzogatod' a Neked kellő zenéket.
A 'Sync Settings' nél (jobb felül) beállítod, hogy a Music app melyik zenéit, playlist-jeit szinkronizálja a telefonnal.
Ui.: nem röhög, hogy nincs itt semmi, évek óta Spotify előfizető vagyok (igen, epülösként. Evvan, lépjünk túl ezen.).
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Snoop-y #3941 üzenetére
Ebben továbbra sem vagyok biztos, hogy így van, a tablet jó két éve megvan már, az AirPods alig fél éves, valamilyen órám (S3 -> S5) pedig tavaly nyár óta van, és mind a telefonon (a korábbin is), mind a tableten elég rég óta kint van a widget, amióta láttam valakinél.
Ettől függetlenül persze lehet, hogy Neked van igazad.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Nope.
Bár ehhez is csatlakozott már AirPods, de régebben.
@BabMester: Nekem nincs, családban viszont van. Próbáltam, tényleg szebben szól mint AirPods 2 (amit egyébként októberben vettem), de én nem szeretem ezt a kialakítást, és picit a lélektani határ felett van, amit én költenék/költöttem volna.
Ugyanakkor én nem vagyok az az audiophile típus.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz temes69 #3901 üzenetére
Ki tudsz rakni olyan widget-et a többi közé, amelyik a töltöttséget százalékban is mutatja. Tudom, hogy nem ugyanaz, mint a korábbi telefonokon volt, de szerintem kényelmesebb egyet balra lapozni, mint az amúgy is kicsit ortopéd módon elhelyezett Control Center-t 'lehúzni' .
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
És ez tök jó , a telefonom nekem is tünetmentes, bár ha jól emlékszem, Neked Xs van (vmelyik topikban mintha olvastam volna, de nem itt) és az itt megjelent gondok inkább a 11 Pro/Max generációra jellemzőek.
Catalina nekem két dologgal szívózik, az egyik hogy egy iMac (2017 retina 4K) frissítés után nem mindig tud elsőre bebootolni, a másik pedig egy otthoni hálózatkezelési probléma, viszont konstans, akár Wi-Fi, akár kábel. De ezeknél lényegesebb dolgok is listázva vannak neten.
Mojave alatt nem volt egyik sem .
Persze nem lesz 'használhatatlan' a rendszer, csak bosszantó hülyeségei lehetnek.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Szerintem nagyon ne vedd Magadra.
Ez egy ilyen időszak, az emberekben még mindig mocorog a lezárások alatt felgyülemlett frusztráció, aztán keresik a célpontot, amibe bele lehet rúgni.
Nem kellenek ide droidos hittérítő úriemberek sem ("mert a droid akkor is jobban megéri, gyökér, nem érted?"), az iUserek éppen eleget cseszegetik most egymást is.
Múlt hónapban is, ami telefonteszt fórumába beleolvastam a MA-n, az mind valamilyen sehova sem vezető hisztibe fulladt pár tucat hsz. alatt.
Ez van.Tényleg nem bántásként az érintettek felé, de abban viszont van valami, hogy ha neadjisten valaki tényleg vásárlás kapcsán érdeklődni, tapogatózni téved be a topikba, akkor igenis jobban jár, ha egy alapvető, sokaknak meghatározó funkció kaotikus működéséről - és annak javítatlanságáról - olvas továbbra is, ami bizonyítottan valamilyen szinten többeknél jelen van, minthogy a negyvenedik ember belinkelt tokjait meg fóliáit meg a franc tudja még mijét bambulhatja, na meg hogy mikor érkezik meg a rendelése az országba. Az aztán a létfontosságú információ! Mégis helye van a hsz-ek között.
Az iOS 13 sajnos nem egy jól sikerült rendszer.
De nem lett az a macOS Catalina sem (istentelen sok hülyesége van, az ismertebb almás youtuberek elég jól bemutatják), sőt, még a watchOS 6-on is szokatlanul sok minipara van, a frissíthetetlenségtől kezdve a nem továbbított értesítéseken át a Spotify app rendszeres vacakolásáig (utóbbi legalább is nálam).
Ettől még az i11 Pro egy baromi jó, nagyon erős telefon tele tartalékkal, ami sokaknál kifogástalanul működik saját felhasználási szokásaik szerint. Pont.
Lekopogom, hogy az enyémnek sincs továbbra sem szoftveres nyavalyája.
Kis szerencsével pedig lehet, hogy Neked lesz igazad és legalább olyan jó és kiforrott lesz iOS 14-gyel, mint ezek szerint a Xs lett az iOS 13-mal (bár nekem ez a keynote-on prezentált vizuális "androidosodás" személy szerint annyira nem jön be, de meglátjuk, mi lesz) .Nem kell ezt túlragozni.
U.i.: Az újratöltés tényleg jelen van, de szerencsére elég gyorsan történik ahhoz, hogy engem ne zavarjon annyira.
Egyébként is személy szerint nekem ritkán kell demostazonnal valamilyen adat az egyikbazinagyappból, amit instant át akarok emelni a másikbazinagyappba, ahol ez tényleg bosszantó tudna lenni .iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #3830 üzenetére
Nem nagyon értem ezt az átverés - dolgot.
Nincs tökéletes telefon, sem rendszer, mindenhol akadhatnak hibák, kisebbek-nagyobbak, ráadásul állítom, az átlag user a legtöbb, az OS-ben maradt bug nagyrészét nem is ismeri, látta, vagy tapasztalta igazán, platformtól függetlenül.
Az okostelefon sosem volt egy 'vasaló', hogy bekapcsolod egy gombbal, megy, aztán kész, aki abszolút tökéletességet vár a kütyütől csak amiatt hogy milyen logó van rajta, az végig szívni fog.
Nézd meg pl. a Samsung S20 topikját, a rengeteg márkahű vásárló mit össze nem szív azzal a szerencsétlen telefonnal.
Ezt a "menőzés-faktort" meg már sokszor átbeszéltük sok cikk alatt, ez már amolyan rögeszme egyeseknék, nem kommentálnám tovább.Az iPhone közben mindig is drága volt, bár ironikus módon manapság már közel sem a legdrágább az ún. consumer-smartphone piacon, pedig tényleg az egekig lehet lőni az árát a méret és a tárhely növelésével.
Ellenben olyat tud, amit a konkurensei még nem.
Nem feltétlen önmagában, hanem ahogy egy komplex, többnyire jól működő egységet alkot a többi almás kütyüvel a háztartásban/irodában, többek között ez pedig talán elég sok kis apró bugot tud ellensúlyozni a vásárlóközösségének (és ezt 1 db iPhone tulajdonlása mellett nem fogod érteni, hiába olvasol róla, ezt használni kell, integrálni a napi rutinba, és utána lesz baromi fájó a hiánya, mert nem tudod pótolni, csak mindenféle helyettesítő megoldással, ami vagy megy éppen, vagy nem, de közel sem lesz olyan kényelmes és magától értetődő).
De nem ellensúlyoz mindent, és alapfunkciókat érintő bugok esetén igenis teljesen jogos a felháborodás, fórumon is.
Szerintem ismétlődően is, ha 6 hónap alatt sem sikerült kijavítani.De Veled viszont ne haragudj, de nem ez volt.
Az általad korábban a topik sorai között összehordott "gondok" legtöbbje hozzá nem értésből adódó zavar, androidhoz szokottságodból adódó rendszerlogika - idegenség, vagy az ég világon minden alapot nélkülöző félelmeid, sejtelmeid alkalmi kifejtése volt, bezzeg ez, bezzeg amaz, jajmilesz, de nem is ez volt a baj, hanem hogy közben örömmel tapsikolva vállalhatatlan stílusban visszhangoztad az összes olyan posztot, amelyikben valaki saját aktuális gondját osztotta meg, 'naugyehogymilyenszarez', miegymás.
Egyáltalán nem azért kaptál annyi kritikát, savat és persze kitiltást, mert mert a telefon a szent grál lenne, mert nem az - és ezzel itt mindenki tisztában van -, hanem mert nem volt korrekt, amiket és ahogy összehordtál róla, illetve ahogy a fentiek ellenére önjelölt szakértőként ítéletet hoztál felette. És mintha még mindig nem értenéd, mi volt ezzel a baj.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz pecccccccca #3816 üzenetére
Viszont soha nem beszél mellé, sosem ír agyatlan hülyeségeket, nem "indít" hsz. dömpinget vmilyen troll-trigger, netről szedett 'baromsággal'.
Emellett pedig amellett, hogy évek óta tisztában van potenciális hibaforrásokkal, mindig mindenkinek segít is, aki kérdést tesz fel a fórumban.
És persze nem utolsósorban pedig arra is volt példa, hogy minden macera nélkül elismerte, hogy egy "vita" kapcsán nem, vagy nem teljesen volt igaza (pl. 11 Pro vs Xs hálózateldobás még tavaly ősszel, most én sem fogom visszakeresni).
Szerintem egy szakmai fórumba pont ilyen emberek kellenek.
"El kell viselnünk"?
A topik tényleg nem iPhone reklám, és akármilyen "gáz" is ez, a 13-mas rendszer kapcsán van is miről beszélni, nem egy ismert hibája sokaknál szeptember óta megvan, javítás nélkül - nem csoda, ha itt - ott elfogyott a tolerancia a rendszer fele.
Ugyanakkor valószínűleg Ő lesz az első, aki szól majd arról is, ha/amikor a BT probléma megoldódik egy javítás (vagy trükk) kapcsán - már persze ha lesz ilyen.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Viper26 #3666 üzenetére
Engem a ciklikus dizájnváltó filozófia nem zavar, én az autóiparban dolgozom, ott is ugyanígy az élekkel határolt, szigorú arculatok váltják egymást a gömbölyded, lágyabb vonalakkal rajzolt formai elemekkel évtizedek óta, mikor épp mit diktálnak a trendek.
Igazából egy mai okostelefon-koncepcióból szerintem nem lehet csodát alkotni, a telefontesztek alatt is azon tudunk "őrjöngeni", hogy melyik cég hova teszi a saját noccsát (vagy egyenértékű kamerakivágását/kivágásait), illetve, hogy mekkora, és hol van a dudor a telefon hátoldalán.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Tomace91 #3633 üzenetére
Igen, én is olvastam/olvasom a BT kihangosítós problémát, csak úgy kíváncsiságból kérdeztem, hátha, úgy rémlett, a topikban is főleg a Max - tulajok írták.
Van több 11 Pro is a környezetben a sajátom mellett, mindegyik sima Pro és egyik sem dobál BT-t, pedig az autók is elég széles skálán mozognak (2008-as w204-es C-Mercitől kezdve 2012-es LR Discovery-n és 2013-mas X1-es BMW-n át a 2018-as Lexus IS-ig, stb.); ettől még a jelenség ezek szerint létezik a kisebbik telefonon is és nyilván pokoli idegesítő lehet.Az órával BT-s vacakolást pedig végképp nem hallottam (csak a pár tucat hsz.-el korábban írt üzenetes értesítéses mizériát), bár abból kevesebb van és az se mind 11 Pro-hoz.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Egyébként itt van olyan sima 11 Pro tulaj, akinél a BT eldobás is rendszeres jelenség? Mert azt látom, hogy Pro Max-ok esetében előfordul, és bár a két telefon majdnem ugyanaz belül, azért nem teljesen.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Fryskitt #3344 üzenetére
Érdekes egyébként, korábban azt hiszem, talán éppen Te írtad, hogy nem kapsz/kaptál meg értesítéseket a telefonon napközben, csak ránézel és észreveszed, hogy 'n' darab üzeneted jött.
Valamelyik nap kollégám mesélte, hogy egy ideje ugyanezt játssza a telefon (i11 Pro Max & Watch 5), csak akkor jelzett értesítésről, ha a Watch ki volt kapcsolva (nem volt elég csak levenni, teljesen ki kellett kapcsolni).
Így a Watch-ot resetelte és adta hozzá újként, nem pedig korábbi mentést töltött vissza rá, és azóta klassz megint minden.
Külföldi fórumokat bújva nem új a jelenség.Az óráról, vagy a telefonról indítod el a frissítést? Többen írják itt-ott, hogy a telefon Watch appjáról indítva a frissítést valami nem kóser, az óráról indítva viszont jó.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz csibabu #3295 üzenetére
Szerintem pont kamera, illetve inkább elsősorban fotózás kapcsán lépett elég nagyot a telefon, néha még a Xs-hez képest is érezhetően jobb képeket tud lőni, főleg nem ideális körülmények között (nappal szemben fotózva pl). A videóval eddig sem volt különösebb baj, de most fotók kapcsán is magabiztosan az élmezőnyben van.
A színhelyességgel eddig sem volt gond, se túlszaturáltság, se képregényszerűen élénk színek, bár némi vonalélesítés még mindig van, de közel sem vészes (különösen nem a konkurens, elsősorban korábbi Samsunghoz képest pl.).
A wide kamera nagyon klassz (és sokszor jól is jön, mesélhetnék ), a Deep Fusion szintén elég jó és működik is, az éjszakai mód pedig egyszerűen klassz (bár van némi 'sárgás' színezete, mintha valami gyengébb filter menne a képre), bár a konkurens droidokon van már picit jobban működő, ha lehet hinni a teszteknek.Ez persze nagyon kezdetleges összefoglaló, de ami még talán megjegyzendő, hogy a mostani flagship-dömping kameratesztjei után talán kijelenthető, hogy bár az iPhone is használ AI-t a minél jobb képalkotáshoz, azért valahogy talán még mindig ez az egyik olyan telefon, ahol a legvalósághűbbek maradnak a képek, nem "csal" annyit a szoftver (a felvétel alanyát felismervén), hogy minél jobb eredmény születhessen, amit 'büszkébben' tolna fel az ember instára, etc (bár anomáliák akadnak, produkáltam már hihetetlen égbolt-színeket én is ) .
Apróság, és persze lehet, szubjektív, nem is biztos, hogy ez előny, de azért fontos .[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Megjelenés óta megvan nekem is (igaz, nem Pro Max, csak sima Pro), 97%-on áll, átlag 2 naponta töltve.
De szerintem sem kell sokat belelátni/beleolvasni ebbe az akku-állapot kijelzésbe, pláne, hogy nem ismeretlen jelenség, hogy egy patch/update után (vagy vmi miatt hard reset után) más értéket mutat.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #3124 üzenetére
iPhone mindig bekapcsol töltőre dugva.
Ha teljesen lemerül, és akkor töltőre dugod, akkor is bekapcsol magától, ha elég töltést vett már fel.
Értem, miért mondod, furának fura, egyetértek, de megszokható. Amúgy sem nagyon szokták kikapcsolni, éjszakára automatikusan belövöd a 'ne zavarjanak' funckiót mondjuk este 10-től reggel 6-ig és akkor senki sem ér el (kivéve, ha engeded mondjuk a kedvenceknek kivételként), ha pedig teszem azt stúdióban dolgoznál, 'repülőgép-üzemmódba' rakod, és kész.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
-
Navaren
aktív tag
Megnézem majd, bár szerintem én egy hét alatt összesen nem nézegetem 20 percig facebook-ot .
Úgy igazából felmelegedni egyedül vezetéknélküli töltés alatt tapasztaltam eddig (az viszont Spigen tokon keresztül érezhetően elég meleg volt), viszont a geekbench-et 3x lefuttatva sem érzem kifejezetten forrónak.Szóval valami ott a fb kapcsán nagyon beakadhat. Illetve az is érdekes kérdés talán, hogy miért véletlenszerű, mikor melegedik fel annyira (vagy legalábbis érzed meg csak akkor).
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Hát én nemtom, direkt levettem a tokot is, és most nyomogattam 5 percig fb-t, de legfeljebb némi langyosságot érzek, de ez simán lehet még attól is, hogy előtte hagytam az App Store-t frissíteni.
Neked mennyi idő alatt forrósodik fel?(fb v262.0)iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Közben jött iOS 13.4 (meg akit érint, annak iPad, mac és WatchOS frissítés is).
Remélem, a szokásos 'bug fixes and general improvements' szegmensben nem részletezett "okosságok" a legtöbbetek kisebb-nagyobb problémáit megoldják .iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2994 üzenetére
Így van, a fórumon szíved joga, hogy mit írsz és kérdezel, ezzel nem is volt gond; mindig kaptál választ is, ha lehetett segíteni. Tőlem is, többször is.
Ne feledd azt sem, hogy a fórumba nyilván nem azok fognak többségben írkálni, akiknél hibamentes a telefon és nem jelentkeznek a fent említett röccenések, értelemszerűen inkább azok vannak jelen aktívan, akiknél valami nem egyértelmű, vagy nem működik. Nem korrekt ezek alapján általánosítani. A telefon messze nem hibátlan, és a mai napig vannak kínosan idegesítő részletei, de ezektől még nem lesz az egész koncepció kollektíven szar.
Az általad tapasztalt hibáknál - amiknek egy komoly része inkább csak szokatlanságból adódó nyűg (rendszer kezelhetőség, kijelző színhőmérséklet, stb.) - sokkal komolyabb gondokat is soroltak fel a hsz-ek között, mégsem nyilvánította senki sem következesen 'szarnak' az egész kütyüt úgy, ahogy van, pedig nem 4-5 hete használják csak a rendszert.A melegedést pedig pl. egyébként többször is írták/írtuk már, hogy nem idegen az iPhone-tól komoly használat mellett (és ez nem egyedi probléma, az S20 topik is többek között erről is szól), de ha tényeg lenne egy komoly tervezési baki, és nyáron tényleg kuka lenne a telefon, akkor ez már kiderült volna, máshol volt már bőven olyan jó idő, mint nyáron itthon, mégsincs tele a szaksajtó a 'overheat-gate'-tel, ha lenne ilyen, már botrány és meme is lenne róla.
A terheletlen rendszer indokolatlan melegése pedig többnyire szoftver probléma, egy process akadt be akár 3rd party App-tól is, amelyik folyamatosan pörög, megemelkedik a fogyasztás, ergo melegedni fog a telefon is - az ilyen pedig nem konstrukciós hiba, majd jön pl. a kövektező, vagy azutáni iOS-es facebook frissítés, aztán jó lesz.A visszhangot arra értettem, hogy mikor valaki előjön egy problémával, rendszeresen rákontrázol ezzel a 'mondom én, hogy szar' kommenttel, annak ellenére, hogy többen is kérték, többször is, hogy ne csináld.
Az továbbra sem gond, ha valamilyen problémát kérdezel vagy vetsz fel. Akkor sem, ha volt már.Az utolsó bekezdéseddel nem tudok mit kezdeni, ne haragudj, de az aggodalmad mindenesetre megható.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2990 üzenetére
Ez mondjuk nem teljesen igaz, felhívnám a figyelmed rögtön az első hsz.-eid egyikére, amit aztán némi 'adogatás' után több másik is követett, amiből az lett a konklúziód, hogy az LG egy szoftveresen (is) jobban használható, jobb kamerával szerelt telefon.
Ez, a tényleg minden realitást nélkülöző beköszönés - anélkül, hogy bármit el akarnék venni az LG egyébként nyilván szintén remek kamerájától és rendszerétől -, plusz az, hogy később kiderült, hogy úgy osztod ki a telefont rendszeresen, hogy közben... hát szóval, ne haragudj, de úgy tűnik, nem vagy egy különösebben hozzáértő műszaki géniusz, ha a telefonokról van szó (a sárguló kijelzőt screenshottal demonstrálási szándék szerintem legenda marad az oldal hasábjain) bizony megadta az alaphangot ahhoz, hogy hogy viszonyulnak a topik (és egyébként a telefon és a platform) rendszeres felhasználói a hozzászólásaidhoz.
Ennek ellenére mindig, minden hsz.-edre és kérdésedre kaptál valakitől teljesen korrekt választ (is), minding volt ember, aki segített Neked annak ellenére, hogy újra és újra képes vagy fantasztikusan kiosztani a telefont, elég alpári stílusban, és visszhangot játszol szinte minden negatív komment kapcsán is.
Szerintem ne csodálkozz, ha ezek kapcsn néha valaki beléd száll itt a topikban.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Így van. És nem csak hardver szinten.
Az iOS 10 is eléggé agyon volt hype-olva (Hey, hi, hello reklám? ), jó is lett, aztán az iOS 11 meg tényleg egy tragédia volt (az elődökhöz, meg úgy általában az iOS szinthez megszokotthoz képest is + ott volt ugye a régebbi telefonlassítós - gate is).
Erre istentelen ráfeküdtek az iOS 12-re, pokolian rájátszva még a régebbi telefonok fürgeségére is, érződött, hogy komoly munka van mögötte, erre meg most itt van a sokaknak bugokkal teli 13, amit úgy látszik, egyelőre nem és nem tudtak (tudnak?) rendesen gatyába rázni.Hát, most ez jutott. Reméljük, iOS 14 jobb lesz, bár mondom, nekem személy szerint egyelőre nincs okom nagyon panaszra (kopp-kopp).
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Teljesen megértelek, agyf@szt kapnék az ilyentől én is (én korábban, iOS 11 alatt vágtam volna ki párszor az akkori telefonom az ablakon, az ott jelen lévő hülyeségek kapcsán), a mostani szériában lekopogom, egyelőre szerencsém van.
A Revolut nekem is elszart ezt-azt, Apple Pay-be ingerálás után pl. egy napig sehogy sem bírtam fizetésre bírni a telefont (és az órát), még másik bankkártyát kiválasztva sem. Nem tudom mi volt a baj, azóta volt jó, de Revolut nekem most pihenőn van.Egyébként lehet, hogy igazad van és nem kellett volna írni, de sok volt már. Kiadtam magamból . Béke van.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Nem erről van szó.
1. Én ezt a katyvaszt szerencsére továbbra sem tapasztalom, pedig tök véletlenül megjelenés napja óta megvan a cucc.
Itt-ott akadnak röccenések (írtam is a megosztással kapcsolatos gondomról, ami azóta elmúlt, iCloud és tárhely optimalizálás volt az oka, mindegy), az iOS sem volt sosem tökéletes, sőt, de a fórum soraiban lejegyzett hibákkal nem volt szerencsém találkozni. Ettől még tök simán lehet, hogy más - többek között Te is - a háta közepére kívánja a jelenlegi, nála bugtenger build-et saját tapasztalatai alapján.
Ellenben Öcsém Xs-e ugyanúgy eldobál hívásokat BT-n, illetve hálózat kijelzése ellenére is félnapokon át elérhetetlen másoknak (Vodafone), mint amit itt többen is írtak/írnak a Pro kapcsán.
Csak mondom, sajnos a Xs sem univerzálisan bug-golyóálló, örülj neki, hogy a Tied az, én is kifogtam egy megbízható(bb) Pro-t szerencsére (kopp-kopp).2. A másik, a hsz. nem 'jobb dolgom híján' született, de a félrevezető általánosítást nehezen viselem.
A srác (pasas?) elvileg nem egy troll, de most kemény egy hónapnyi "használat" után (ami idő alatt ráadásul is állítólag kétszer is cserekütyüre várt) megy majd át hasonló topikokba osztani majd az észt, hogy Neki volt iPhone-ja - bár még megszokni se volt ideje -, de az egész rendszerestül egy szar, tele hibával, Ő olvasta, Ő látta, ne vegyen senki, kidobott pénz.Az egy dolog, hogy Te, aki - ezek szerint - egész életében iPhone-os voltál, kiosztod a rendszert 13 év tapasztalata távlatából, az meg egy másik, hogy egy, még a menüben is nehezen eligazodó illető úriember halálosan komolyan, tapsikolva ítéletet mond felette néhány hét és néhány tucat hsz. olvasása alapján.
Engem zavar(t). Én kérek elnézést.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2897 üzenetére
Jó sok szívást megspórolhattál volna, ha követed az emberek tanácsait: már hetekkel ezelőtt eltanácsoltak Téged ettől a telefontól és rendszertől.
Később sem kezdett feküdni Neked, nem is éreztél rá, azóta sem működik Nálad, nem is tetszik és nem is látod jónak, nem tudom miért erőltetted a dolgot.
Ellenben egy olyan LG telefonhoz hasonlítod - minimum kérdéses objektívitással -, amelyik viszont tényleg más kategória.
Mondjuk néhány - bár kétségkívül elismerem, elég vaskos - a fórumon felvetett hiba (ami persze nem egyenlő az általános felhasználói tapasztalatokkal), illetve alig néhány hét limitált funkcionalitással járó használatod során szerzett tapasztalataid alapján kicsit erősnek érzem ítéletet hozni, nem, bocsánat, fennhangon hirdetni egy komplett rendszerről/telefonról, pláne ilyen magabisztossággal, de azt hiszem, az eddigi beírásaid alapján most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem az a megfontolt, átgondolt mondandójú úriember volnál.
Amint Lugosi kolega írta feljebb: ugyanott vagyunk Veled, mint az első pár hozzászólásod után.Mindenesetre sajnálom, hogy nem jött be és nem tudtad megszeretni, remélem a következő LG telefonod olyan eszköz lesz, amilyennek reméled és elvárod. De tényleg.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Fryskitt #2888 üzenetére
De egyébként amiket javasolnak itt Neked, azokat azért kipróbálod?
Korábban ajánlottak HR-t is, aztán iCloud Backup helyett újként beállítani a telefont?
Ha ennyire sok szoftveres baki van, amelyik nem olyan, hogy a legtöbb jelenleg aktivált kütyün tapasztalható, akkor érdemes tényleg újrahuzatni a cuccot, akár iTunes-ból, (nem pedig Wi-Fi), nekem az sok rakoncát helyrerakott korábbi telefonon.
Sok hülyeség van sajnos iOS 13-on, de amiket itt újnak írsz, azokat nem láttam még és a fórumot sem látom telepanaszolva velük, ergo kétlem, hogy a következő frissítéskor direkt ezekre bugfix érkezne.
Gyaluld le az egészet inkább és lakd be újból, újként. Vagy csináltad már?@coolrider: És ezt abból szűrted le, hogy Neked nem eléggé túlszaturáltak a színek? 'Out of the box', az iPhone-nak van az egyik legjobban kalibrált kijelzője a tesztek szerint, így kétlem, hogy "fakó lenne". A True Tone-t esetleg Te is kapcsold ki, hogy ne variáljon a fényviszonyok alapján a színhőmérsékletekkel, hátha úgy jobban tetszik.
De megint sikerült zseniális következtetést levonnod.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
-
Navaren
aktív tag
válasz Fryskitt #2846 üzenetére
Fényerőállítás - van a telefonon valamilyen fólia, amelyik lefedi a szenzort is? True Tone be van kapcsolva?
Email - Be van kapcsolva, hogy magától rákeressen az email-ekre ('fetch', nem tudom, hogy van magyarul, még sosem volt almás cuccom magyarra állítva)? Mert nem minden jön automatikusan, POP és IMAP email-ek jó része (nekem pl még a T-online) nem ún. 'Push' email (mint Yahoo, vagy Gmail). Nézd meg, be van-e állítva a fiókoknál.A többi probléma nálam nincs (BT nekem Series 5 Watch-csal, 2. gen. AirPods-dzal /nem Pro/, és egy 2018-as Lexus-szal /CarPlay nincs/ lekopogom, hogy nem vacakol).
A fényerőbeállítás eleinte hektikus volt, de csak addig, ameddig a True Tone-t hagytam.Esetleg tényleg egy factory reset (akár iTunes-ból, vagy Mac-en már Finder-ben) úgy, hogy nem töltesz vissza iCloud mentést, hanem új kütyüként beállítod
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2832 üzenetére
Hidd el, az almás cuccok körüli hype, vagy épp hate miatt ha a melegedéssel gond lenne, már rég lett volna 'overheat-gate' vagy valami hasonló, általában rekordgyorsan sikerül elég nagy balhét csinálni alapvető tervezési bakikból a releváns sajtó hasábjain - hozzáteszem, többnyire jogosan.
Elég sok helyen most is van 30 fok körüli hőmérséklet, mégsem hallasz tömegével visszavitt telefonokról .
Az iPhone-ok elég régóta tudnak melegedni, nem újkeletű jelenség ez, az enyém is szokott, pedig szeptember vége óta megvan és egy percet sem játszottam még rajta, a 6s-em anno konkrétan felforrósodott töltőre rakva iCloud backup közben, és már az iPhone 5-öm is figyelmeztetett már arra, hogy hülye voltam, mert bizony elég melege lett, ameddig a kocsiban maradt a műszerfal tetején.Nem érdemes ezt "túlagyalni". Értem én, hogy ez fórum, szíved joga kérdezni és leírni, amit gondolsz, de pár hete rendszeresen olvasván, hogy mivel és mennyire tűnsz képben lévőnek, hosszú távú következtetésekbe és jóslásokba szerintem ne bocsátkozz, mert minimum nem lesz hiteles.
Ha viszont állandóan aggódni fogsz, vagy azt lesed, mikor miben teljesítHET rosszul a telefonod valamiben, akkor biztos találni fogsz valamit, ami miatt lehet morgolódni, de ezzel a felfogással esélyt sem adsz a telefonnak, hogy egyszerűen csak örülhess neki, miközben kiszolgál.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2764 üzenetére
Ez egyébként tényleg egy bosszantó dolog, nem magában, hanem tizenév megszokás után.
Én azt csináltam, hogy widget-et raktam be:Így is "szvájpolni" kell, csak nem a fogásváltásos ortopéd control center-es mozdulatot, hanem csak egyet balra (Fő, vagy zárolási képernyőn).
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Hát valószínűleg azért, mert vagy Internet Explorerből Safariba importáltál valamikor, vagy fordítva.
De viccen kívül, magától nem kerül semmi oda.
A Safari bookmark-jai iCloud-on keresztül szinkronizálódnak, amennyire tudom az iOS-es Safari nem tud importálni.
Marad tehát az - feltételezem, hogy Windows-os asztali géped van -, hogy van/volt fent iCloud for Windows és iCloud bookmarks addon a böngészők valamelyikében, vagy pedig még régebbről Safari for Windows, ahova anno egyszer régen bejelentkeztél kipróbálni, és IE-ből importáltál bele.Más ötletem nincs.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2593 üzenetére
Nem veszekedni akartam Veled, ismerem ezt az álláspontot, ugyanezen mentem keresztül az idén nyáron lesz 62 éves édesapámmal, amikor két éve i8-at vettem Neki sokéves androidozás után (2009-2017: Motorola XT720 -> ... -> Xiaomi Redmi 3S Pro), és ugyanígy állt hozzá, nem is tudom, hány telefonhívást kaptam tőle, hogy "nem talál semmit, nem működik, amit mutattam Neki, és különben is, miért lenne ez egyszerűbb", stb (mindenzt úgy, hogy utolsó telefonján a MiUI vagy mi nagyon sok gesztusparancsot lop az iOS-ből rendszer és gyári app - pl. email - szinten is).
Kellett egy jó 6-12 hónap, mire átszokott és megszerette, és ha most a kezébe nyomnék egy 10-es droiddal operáló telefont, jó eséllyel csak a fejét vakargatná.A 'legyintsen felfele' - utasítás elsősorban szerintem a fordítás miatt lesz legalább némileg félreérthető, a mai napig a 'tap to XY' és a 'swipe up to XY' - parancsok fordítását nem sikerült normálisan megoldani, hogy egyértelmű legyen, mit is jelentenek, bár hozzá kell tenni, hogy az angol szöveg sem mindig teljesen egyértelmű elsőre a noccs-os telefonok újabb home gomb - kiváltó gesztusai óta, pl. alkalmazásvásárlásnál.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2586 üzenetére
Az iOS egyszerűségét nem az fogja hirtelen átérezni, aki sokéves android-használat után váltana, miközben akarva-akaratlanul a korábban megszokott "gombokat", opciókat és gesztus-parancsokat keresi, hiszen azok nincsenek, vagy nem úgy vannak ott, és keresni, szokni kell, mi hogy működik, mintha nulláról tanulná az ember. Persze, hogy nem fogod rögtön egyszerű(bb)nek találni, egy teljesen más logikai elven működő platformot kaptál.
Az iOS attól lesz egyszerű(bb), hogy intuitívabb annak, aki még csak ismerkedik az okos-kütyük rendszer szintű működtetésével, (többnyire minden mindenhol minden app-ban ugyanott van), azzal, hogy mindenféle finomhangolás és szerteágazó beállítási lehetőség nélkül is meglehetősen klassz, de minimum vállaható eredmények születnek kreatív és produktív appok használatakor, ez persze lehet, hogy kevés a 'profibb' felhasználóknak, de nekik is vannak megfelelő lehetőségek, pro-verziós appok végtelen testreszabhatósággal, na és persze ott van az is, ahogy az ugyanazzal az iCloud - fiókkal aktivált almás kütyük működnek egymással, mindenféle 'párosítás' meg hasonló dolgok nélkül.
A korrektség jegyében azért azt is hozzá kell tenni, hogy az ún. egyszerűség terén a konkurenciától átvett-átlopott, "kötelező funkcionalitások" integrációja kapcsán sokat romlott a helyzet, de azért még bőven vállalható.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Urak, a Photos (a.k.a. 'fényképek (?)) alkalmazás másnál is hajlamos összeszarnia magát a megosztás gombra - bökés után? (11 Pro)
Tehát lősz egy új képet, vagy kikeresel egyet a fotók közül és tovább akarod küldeni, ráböksz a 'megosztás/share' gombra és akkor így nézed, ahogy a telefon nem csinál semmit, ameddig vagy meg nem unod, vagy újra nem indítod a telefont.Most 13.3 óta harmadszor/negyedszer fordult elő tegnap, és baromi kínos mikor melóban lőtt képet akarnál baromi sürgősen továbbítani, mert várják, és akkor a telefon annyit mond, hogy 'hát ezt most így nem'.
A többi bug, amit itt listáztok, nálam nem jött elő (eddig, kopp-kopp), ezutóbbi viszont nem először, és kezd moroghatnékom lenni.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Nem akarok hülyeséget mondani, de nem hiszem, hogy ezt alkalmazásonként állítani lehetne (de legalább is most így hirtelen én nem találok lehetőséget rá), azt tudom elképzelni, hogy vagy a 4G elég hektikus és/vagy a Wi-Fi jel nem az igazi ott, ahol a video-hívásokat próbáltad, és a pillanatnyilag fogható sávszéllel párhuzamban variált a szoftver a képminőséggel, a 'csúszást' megakadályozandó.
Vagy ez lehetetlen?
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Tomace91 #2007 üzenetére
Sima 11 Pro-m, amit a futár szeptember 20-án már kihozott (pedig legkorábban következő hétfőre ígérte csak), még 100%-os akkut mutat. Átlag 3 naponta töltöm pedig, leginkább éjszaka, kocsiban pedig sosem (nem valamilyen kifacsart meggyőződésből, ez az új egyszerűen bírja úgy a napo(ka)t szuflával, hogy nincs rá szükség).
Viszont az előző telefonomban (6S - 128 GB) olyan 19 hónap után az iCentre-ben új, elvileg gyári Apple-re cserélt, a fentiek szerint - csak gyakrabban - töltött akku vagy 3 hónap után már valahol 98%-t mutatott.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Igazából a Spigen-re is ezt lehet mondani, hogy 'csak' akkor gyűjti, ha már nem teljesen steril és száraz a kezed.
De nem csak az a baj, hogy látszik az ujjlenyomat - hagyta nyom, hanem hogy 'érezni' is a tok felületén, mert ott jobban csúszik picit. Olyan... 'kényelmetlen' érzés, biztos érted.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Nekem éppen ilyen van, de ha őszinte akarok lenni, ettől sem vagyok elájulva.
Először gyári átlátszót vettem, de az nagyon sokat 'szélesít' a telefonon, így lecseréltem egy ilyenre.
Ez valamivel vékonyabb, ráadásul szeretem, hogy 'szabadon' vannak a gombok is, de az anyaga hihetetlen módon gyűjti az ujjlenyomatokat, amiktől elég sz*rul néz ki a nap végére, ha az ember nem törölgeti le időnként.Lehet, hogy nekem is a Pitaka lesz a megoldás, csak nehezen tudom rábeszélni magam, hogy megint újabb tokra költsek, holott még két hónapos sincs az egyébként sem olcsó telefon.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz Fryskitt #630 üzenetére
Minden iCloud fióknál be lehet állítani, hogy mi az, amit szinkronizáljon egy eszközről, és automatice "áttöltsön" egy újabb aktivált kütyüre.
Az iCloud beállításoknál meg tudod nézni/testre szabni, mik azok, amik szinkronizálásra kerülnek.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
A minimum fényerő nagyjából rendben van nálam - a retinakiégetős sztori így nem érint -, de a maximum-mal tényleg vannak anomáliák.
Nekem a két emelett között fordulós lépcső vezet fel, drapp színű falakkal, ahova direkt fény nemigen jut, azon a részen pl. sokat bénázik a szoftver, viszont a True Tone kikapcsolás után megszűnik a probléma .iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
-
Navaren
aktív tag
válasz ForRedGlory #448 üzenetére
Nekem régebben a kölföldi, publikus Wi-Fi hálókkal volt bajom (11 Pro előtt 8, előtte 6S volt).
Régebben repülőtéri Wi-Fik, tengeren innen és túl, illetve a szállodai 'hall' Wi-Fik szarakodtak, miközben az adott kolegák androidos telefonjai röhögve felcuppantották maguk mindenre.
Egy ideje már nem tapasztaltam hasonlót, de az, hogy 2017 nyarán, pont az Egyesült Államokban, EWR-en, pont egy iPhone (még a 6S értelemszerűen) az istennek sem ment fel az ottani Wi-Fire, azért az megmosolyogtató , pedig fontos lett volna.Egy másik kolega/ismerős pedig tavasszal volt Soeul-ban, na ott volt az, hogy az iPhone-ja az istennek sem ment fel a szobához járó Wi-Fire, a többi telefon meg igen.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Ebben egyébként van valami.
Router és router között is van különbség, nem árt ebből is komolya(bba)t venni, ha sokat netezik valaki wi-fin.
A 11 Pro nálam elég jól viselkedik *kopp-kopp*, de pl. a MacBook Pro-m - igaz, régebbi modell - elég hisztis a jelerősségre 5 GHz esetén.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest