Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném csak megkérdezni, hogy egy dobozos, ippeg bontott, de gyakorlatilag nem használt Ipad 2 Wifi 32Gb ér 120k-t? Nem 3g-s.
Inkább OFFba teszem..
-
erdoke
titán
8 db Gameloft játék árát levitték 0.79 euróra, ha valaki 4-600 MB-os cuccokra vágyik.

-
Mégis hogy jön ide a prezentációd?
AFAIK a korlát az App Store-ra vonatkozik. De ha nem, és a Safari se enged ekkora fájlt, akkor meg a GoodReader biztos le tudja tölteni magának az URL-ről vagy valami.Kép címét meg úgy tudsz másolni, hogy rajta tartod az ujjad és Copy.
-
erdoke
titán
Egy app frissítés letöltésekor kiírta, hogy 20 MB fölött van, keressek WiFi-t. Szerintem a 3 GB-os net elbírná, de nem találom, hol tudom ezt a "védelmet" kikapcsolni.

-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Lenne egy kérdésem. Létezik olyan alkalmazás erre a készülékre, ami több kamera képét vezeték nélkül meg tudja jeleníteni Ipaden ?
-
csdm
senior tag
válasz
amanoba
üzenetére
Navigon iPad verziót sztem mindenképp
Ha nem kocsival metnek, akkor Buszmenetrend, vasútmenetrend.
Ha meg sokat mentek, akkor játékokat (Nuts, Angry Birds, real racing, dead space,real soccer11,houseofmice, cut the rope, Friut ninja)
filmeket OPlayer HD vagy VLC
esetleg ha szükséges, akkor Compass HDszerk.:
én itthon vágtam ki sima telefon sim kártyát, és hasnzálom most. Viszont ha kellene valamikor, akkor a régi nagy simre hogy tudom visszacsinálni? Van átalakító? -
amanoba
őstag
hali mindenki!
április közepe óta vagyok ipad1 3g 16 gb tulaj, eléggé ismerkedőben vagyok vele még. (semmi jb)
pár nap múlva megyünk nyaralni, szeretném kérdezni hogy mivel lássam el az alapvető programok közül szerintetek..
-
tothm
őstag
Sziasztok!
Vettem egy iPad 1 3g 64gb készüléket! Gyors kérdések:
- A készülék gyárilag független, vagy törnöm kell?
- Ha besétálok a tbe, kötök egy előfizut, megvágom a kártyát akkor menni is fog a netes dolog?
- A net működik egy sima, telefonos micro simmel is, amivel telefonálni szoktam, ha van rá kötve net?
Köszi, előre is! -
erdoke
titán
válasz
vtechun
üzenetére
Régebben írtam nekik egy levelet, amiben javasoltam, hogy a nyílt forráskódú PS3 Media Server-rel hozzák valahogy össze a programot, de érdemben nem reagáltak rá.
BTW, vettem egy másik iPad 2-t, mert a gyerekek nem hagytak az elsőhöz férni. Ha már lúd, legyen kövérebb, 32 GB-os és 3G-s upgrade lett belőle. Így legalább ha utazok (ami szinte minden héten előfordul), az egyik marad nekik otthon.
Az, hogy feltűnt egy "Purchased" gomb az iTunes alsó menüjében, a második készüléknek, vagy az újabb iTunes-nak ill. firmware-nek köszönhető (az új gép már gyárilag 4.3.3-assal jött)? -
vtechun
veterán
na, új goodplayer támogatja a dts-t is, ki is próbálom gyorsan
mod: tesztelve, müxik, ez szerintem nagyon jó, már csak az lenne az igazi, ha elérne mondjuk samba megosztást és onnan élőben tudna lejátszani.
-
hahajdu
aktív tag
Az eddig felfedezett iOS 5 feature-ök:
Főbb újdonságok
- Statusbar-ból lehúzható értesítési rendszer
- Lock screen értesítések
- Az értesítések fajtájának kiválasztása minden egyes app-nál (banner vagy sima pop-up)
- iCloud
- iMessage – instant üzenetküldés más iOS felhasználóknak
- Newsstand – iBooks szerű mappa, ahova a magazin előfizetések kerülnek
- Reminders – Bevásárlólista alkalmazás (na jó, egy kicsivel több annál)
- Twitter integráció
- AirPlay Mirroring iPad 2-n (Apple TV-vel)Kamera
- Hangerőszabályzóval való exponálás
- Lockscreen kamera ikon (iPhone)
- Aranymetszés rács a kompozíció segítéséhez (iPhone)
- Pinch-to-Zoom (iPhone)
- Rekesz és fókusz lock
- A kamera alkalmazásban balra ‘lapozhatunk’ a Camera Roll mappáhozKépek
- Képek utólagos szerkesztése – auto-enhance, forgatás és vörös szem eltávolítás (iPod touch 4G, iPhone 4 és iPad 2)
- Photo Stream – Az elkészített képek automatikus küldése a többi iOS készülékünkre (iCloud-on keresztül)
- Képek másolása és törlése
- Mappák létrehozása és törléseSafari
- Böngésző fülek (tabok), melyek a háttérben is töltődnek
- Safari Reader – Cikkek kiemelése hírportálokról, olvasó barát verzió generálása
- Safari Reading List – Weblapok lementése offline hozzáféréshez
- Gyorsabb oldaltöltések
- Privát böngészés – feketére váltanak a menük
- Egyenként lehet minden korábban látogatott oldal által lementett adatokat törölni
- Nincs kockázódás oldaltöltésnélSzámítógéptől való elszakadás
- Új készülék vásárlásakor nincs szükség számítógépre az aktiváláshoz
- WiFi-n keresztüli iOS szoftverfrissítés
- Frissítésnél csak az új kiegészítést tölti le nem pedig az egész fél gigás ISPW-t
- iCloud-ról való restore
- WiFi-s iTunes szinkronizáció – Automatikusan megtörténik, ha fali töltőre tesszük
- A valaha App Store-ból vásárolt app-ek kilistázásaMail
- Rich Text Formázás (Félkovér, Döntött, Aláhúzott)
- Portré módban oldalra húzással előhozható/eltüntethető a levél lista
- A címzettek szabadon rendezgethetőek
- Email-ek tartalmain belüli keresés
- S/MIME biztonságGame Center
- Profilkép hozzáadása
- Ismerős ajánlások
- Játék ajánlások
- Ismerősök ismerősei listák
- Új alkalmazások felfedezése – App Sotre integráció
- Achievement pontok
- Körökre osztott játékok más iOS felhasználókkalMultitasking Gestures (4 ujjal)
- Fölhúzás: Multitasking tálca felhozása
- Balra és jobbra húzás: Alkalmazások közti gyors váltás
- Összecsípés: Kilépés az adott alkalmazásból
- Az iOS 4-ből előcsiholt verzióhoz képest sokkal gyorsabb, nem kell annyit várni mire magához tér alkalmazásváltásnálBillentyűzet
- Rövidítések betanítása – pl.: ‘nm’ automatikus kiegészítése ‘nincs mit’-re
- Emoji smile-k bevitele külön billentyűzeten keresztül
- Arab billentyűzetKisegítő lehetőségek
- LED vaku villogtatása bejövő hívásoknál, értesítéseknél (iPhone 4)
- Egyéni rezgetések bejövő hívásoknál (iPhone)
- VoiceOver javítások
- Külön hangjelezések Email-hez, naptárhoz és hangpostáhozNaptár
- Éves bontás
- Heti bontás (iPhone)
- Japán és Buddhista naptárakMusic és Videos
- Új Music alkalmazás
- Natív 1080p videó lejátszás (iPad 2)
- Hosszú szám és album címek görgetése
- Számok és lejátszási listák törléseIdőjárás, Térkép, Címjegyzék
- Óránkénti időjárás előrejelzés (iPhone 4)
- Automatikus helyzetmeghatározás az időjárás alkalmazásban
- Alternatív útvonalak
- Pillanatnyi pozíció és útvonaltervek nyomtatása
- Twitter profilképek szinkronizálása címjegyzékbeAppStore és háttérben futó folyamatok
- Több AppStore-os letöltés és telepítés egyidejű lebonyolítása
- Alkalmazások helyfoglalásának lebontása, törlése a beállításokból
- Szinkronizálás közben is lehet használni a készüléket
- Ikon jelvények letiltásaHangvezérlés / Voice Over / Facetime
- Arab nyelvű Voice Over
- Kijelölt szöveg felolvasása
- Jobb FaceTime képminőség
- FaceTime 3G hálózaton keresztülEgyéb újdonságok
- Airport / Time Capsule
- Új Ki-Be Kapcsoló grafika
- Egyéni szótár
- Beépített angol magyarázó szótár
- iTunes Tone Store – Csengőhangok, SMS hangok (iPhone)
- Hívások egyenkénti törlése a híváslistából (iPhone)
- Megosztott szám/album információ ha Bluetooth-on keresztül hallgatunk zenét (pl. autóban) -
Oldman2
nagyúr
Köszi, ezt is kipróbáltam. Ott látszólag töröltem minden PDF-et, de ezt követően simán olvastam ezeket a Stanza -ban.
PDF-re a Stanza számomra tökéletes, pláne hogy _egyben_ kezel minden számomra szükséges formátumot. Nem tudom mi egyebet adhat a többi PDF olvasó ehhez képest.
Végül töröltem a Stanza -t, ami eltávolított minden hozzá kapcsolódó dokumentumot is, és újratelepítés után áttoltam ismét ami kellett.
Hülye megoldás, de jobbat egyelőre senki nem tudott mondani.
-
-
Oldman2
nagyúr
Segítségeteket kérném Stanza kezelés témában!
A Calibre hálózati megosztásáról tegnap átmásoltam az iPad -ra majd 400 PDF -et (egy kollégámnak kellenek vizsgára felkészülni).
Ma kiderült hogy újra kellene őket rakni, mert abban a formában nem éppen áttekinthető, ahogy feltettem.
Kb. 350 -et kézzel már letöröltem, a kérdésem az lenne hogyan lehet egyszerűbben törölni PDF-eket mint egyenként?
Akár a Calibre alól intézve ezt...
Figyelem: nem a Calibre -ből kell törölni őket, hanem az iPad -ról!
-
vtechun
veterán
abszolut csak újraindítás céljából kapcsoltam ki, de azt is csak akkor maikor nem tudtam feloldani a képernyőzárat, mert úgy tűnt, mintha nem érzékelné az érintést, ilyen volt kétszer is. ha nem nyúlsz hozzá akkor 720 óra alatt merül le elvileg, szóval hülyeség kikapcsolgatni 
-
Balli
őstag
Ti egyebkent kikapcsoljatok rendesen az Ipadet amikor nem hasznaljatok vagy csak pihenő uzemmodba rakjatok? En utobbit, az nem is zavar hogy esetleg emiatt gyorsabban lemerul, csak remélem hogy nem art az aksi élettartamánK
-
csdm
senior tag
Azokban én se hiszek.
Ilyesminek viszont nagyon örülnék.(képeket kell nézni, nem a SGS2-t, az nem kéne
) -
erdoke
titán
Ezek a jós programok egyébként se érnek sokat, különösen mert a vételi viszonyokon is nagyban múlik, mennyit fogyaszt akár 3G-n, akár WiFi-n. Arról nem is beszélve, hogy ha a kijelzőt nem egy bizonyos fényerőn használod végig, legalább annyira tönkre vágod a becslést, mint ha az emeletről lemennél a pincébe 3G netezni.
-
Allure
aktív tag
-
csdm
senior tag
Nem tudtok valami jó appot ami mutatja a battery használatot? Mint androidon van, hogy mi mennyi ideig futott pl Wifi, játék film stb?
-
hahajdu
aktív tag
csak szerintem hülyeségek a widget-ek?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
vtechun
üzenetére
sosem értettem miért olyan központi dolog ez az időjárás téma, hogy az ember folyamatosan látni szeretné a mobilján, hogy milyen idő is van most, mikor ezt észleli is kb
Én meg sosem értettem miért van az, hogy egyesek nem tudnak (vagy nem akarnak?) olvasni... :-(
Előrejelzés -> ami nem a mostani időjárás, amit amúgy valóban látok.
További kellemes estét!
-
vtechun
veterán
-
-
Oldman2
nagyúr
Egy kérdésem lenne:
Tudnátok nekem ajánlani egy olyan kipróbált és jól működő időjárás előrejelző progit, ami kis hazánkban (nemzetünkben) is jól használható?
:-) -
Oldman2
nagyúr
Mai Free App ajánló:
Juky Run 0,79EUR
Doodle Block 2G: The Vertical Limit 2,39EUR
Office Rush HD 2,39EUR
Magic Puzzles: Seven Wonders 2,39EUR
Demolish HD 1,59 EUR
World Atlas for iPad -
talamasca
senior tag
Miért ne működne?...

-
csdm
senior tag
Jb-elt ipad 3G-n működik a GPS?
-
TomBennet
tag
Frash helyett én a Puffin Web Browser-t használom, egész jól megjeleníti a flash tartalmú oldalakat és videókat, bár lassabb az alap böngészőhöz képest, és a flash játékok nem mennek vele (mint ahogy a frashel sem). Pozitívum, hogy nem kell jailbreak hozzá (proxyval dolgozik, mint az opera mini).
-
talamasca
senior tag
iPaden MyWi most életmentő! Kedd óta nem bír netet adni a T-Home egy megyeszékhelyen...Most az iPad osztja a netet a családban.

Miért kell ehhez JB? Tudhatná alapból is, nem csak az iPhone.
-
trobi28
addikt
Tud valaki ajánlani Ipadre jó Torrent klienst?

-
-
madgie
titán
válasz
talamasca
üzenetére
Ügyes a srác, én is a GarageBand-del szeretek mostanában szórakozni a PC-s játékok kárára... persze ilyen szinten tolom
(igaz, általában nem is fektetek bele sok időt)Ez egy tegnapi improvizáció (depeche, mert DM-es az egyik szintihangzás, daft, mert Daft Punk-os a másik, de igazából elég Tron-utánérzés az egész), ez meg egy múlt heti hülyülés

-
talamasca
senior tag
Láttátok már? Nem rossz a tag:
[link] -
madgie
titán
No, lehet, hogy igazad lesz. A tegnapi operáció után ma mertem bekapcsolni az iPad-et (aki látott már IS installációt, az tudja, mennyire rémisztő elsőre: szanaszét kell áztatni a fóliát, gyakorlatilag tocsog a cucc a létől), ami a hátoldalon előny, az elől hátrány: tapad. Lehet meg fogom szokni, kicsit olyan érzés, mint amikor a keresztgyerekeim órákig az iPhone-omon játszottak, és hótt dzsuva volt a képernyő
no nemlátványra, de tapadásra. Gépelni jól lehet rajta ettől függetlenül.A másik, hogy valami szálszerűséget látni a fóliában. Tehát bekapcsolt állapoban sok kis fénytörési vonalacskákat látni. Asszony észre sem vette, én egyből kiszúrtam. Mondjuk erről nem olvastam eddig sehol (pedig jó lett volna!) de elsőre ez sem tetszik. Kap pár nap megszokási időt az előlapi fólia, ha nem barátkozunk össze, érzékeny búcsút veszek tőle. Hátul marad, brutálisan jól tapad a tenyérhez/ujjbegyekhez, ha egy picit is tovább tartod ott (tehát minimálisan izzadsz ott)
-
AkosL
aktív tag
frash kapcsán lenne kérdésem:
jailbreak terén teljesen új vagyok, csak a frash miatt csináltam, de valamiért nem akar működni, semmilyen flash tartalmat nem jelenít meg, error 43 és hasonló üzenet van a tartalom helyén. Az iOs a legújabb verzió. Létezik, hogy a 4.3.3 -ban már nem működik a frash? Van használható megoldás? -
máyköl
veterán
Nekem mappa tokom van, baromira szeretem, ki lehet támasztani, könnyebb vele gépelni, állítani, stb. A hátulján is kényelmes a fogása a cuccnak. MacAlly típusú a tok...
Fóliát szeretnék én is, csak azért nem vettem, mert tudtam, hogy buborékos lesz...
Sajnos szerintem az nem fog kitisztulni, az buborékos marad, rengeteg fókiával szívtam már meg így.
-
Keksz
senior tag
Nekem a hátulján van egy átlátszó műanyag keret, amihez volt előre fólia.
Megpróbáltam felrakni, de elég szarul sikerült. Tele volt buborékkal :-D
Aztán leszedtem és azóta sinc rajta elől semmi.Vettem hozzá még az elején egy ilyen könyv szerű tokot, de nem tetszett, hogy a keret ami előlről igy takarta az Ipad keretét mindig begyűjtött egy csomo "koszt" (flip case minden igaz).
Azóta ilyen mappa szerűben van, amiből ki kell venni. De legalább nem zavarja a használatot :-D
-
madgie
titán
Késő, már rajta van elől is. Tele van apróbb buborékkal, aszongyák, adjak neki 2-3 napot, kitisztul. Meglátjuk.
Tokra nem bírtam rászánni magam, nagyon tetszik az alu egyszerűsége, az egyes iPad ebben a tekintetben még s kettesnél is szebb számomra, semmi nem töri meg a hátulján az egységet, csak az a nyüves alma
Egyébként egy hatalmas mikrokendőn tárolom, mióta megvan (és azzal is tisztítom). Tudom, hogy az üveg nehezen sérül, sőt, másodszorra már én sem vágnék bele az IS-be, de ha már megrendeltem, akkor használom.
-
erdoke
titán
Én a kijelzőre nem is raknék fóliát, átlagos óvatossággal fölöslegesnek tűnik. Igaz, én a hátuljára is inkább valami tokot tennék, vagy egy állványként is használható bőrtokot fogok venni hozzá.
Egyébként az iPad 2 hátlapját adó ötvözet veszettül ellenállónak bizonyult (eddig). -
madgie
titán
Ki a mogyoróm találta ki, hogy a marha drága InvisibleShield-hez annyi folyadékot adjanak, ami pont arra volt elég, hogy a hátlapra szépen feltegyem a fóliát, előre már nem jutott elég?

-
Oldman2
nagyúr
Íme a lista: Lista.zip
-
Oldman2
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ha lejött, készítek egyet.
.-) -
jenei92
senior tag
Sziasztok!
iPad vasarlasan torom a fejem,sajnos a kettesre se penzem se idom nincs kivarni mire megjon,ezert az kiesett.Az egyesbol eleg nekem a 16gbos valtozat is, de a 3G-s verziot szemeltem ki.
Mit gondoltok mennyi ideig lehetne meg normalisan, lassulas nelkul hasznalni?
(Arra gondolok hogy a iPhone 3G-m hasznalhatatlan lett a negyes szoftverrel...)
Bluetooth-os magyar apple billentyuzettel felismerne a magyar betuket?
Melyik szolgaltatonal javasoljatok a mobilinternet csomagot az ipadhez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

AFAIK a korlát az App Store-ra vonatkozik. De ha nem, és a Safari se enged ekkora fájlt, akkor meg a GoodReader biztos le tudja tölteni magának az URL-ről vagy valami.

abszolut csak újraindítás céljából kapcsoltam ki, de azt is csak akkor maikor nem tudtam feloldani a képernyőzárat, mert úgy tűnt, mintha nem érzékelné az érintést, ilyen volt kétszer is. ha nem nyúlsz hozzá akkor 720 óra alatt merül le elvileg, szóval hülyeség kikapcsolgatni

(igaz, általában nem is fektetek bele sok időt)
no nemlátványra, de tapadásra. Gépelni jól lehet rajta ettől függetlenül.