- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 90 - modellalkat
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
talamasca
senior tag
válasz
manchester85 #3250 üzenetére
Én meg mondok még egy jó megoldást:
Az iPad gyk. egy nagy iPod, tehát iPad mellé felesleges egy iPod (pluszban).
De szerintem te is értetted, hogy mire gondoltam, de igazad van, nyelvtanilag pongyola volt a megfogalmazás.
De az eredeti problémára visszatérve, nálam is az a helyzet, hogy van egy iPad 3G-m és egy iPhone 4S.
Az iPadhez kötöttem tavaly internet előfizetést, mivel az iPhone akksija nem bír annyit, főleg, ha még a tethering is megy róla....Szerintem egyébként egyszerűen "kihagyták" a számításból ezt a leosztást, mivel gondolták, hogy akinek van iPhoneja az már eleve rendelkezik valamilyen netes csomaggal, ezért ő vesz egy WiFis iPad-t, azt csókolom.
Akinek meg csak iPad kell, az veszi a 3G-t.“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
válasz
manchester85 #3239 üzenetére
Ez azért nem életszerű...
Az iPad gyk. egy nagy iPod, tehát iPad mellé felesleges, az iPhonet meg nem képes kiváltani...“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
Miért ne működne?...
“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
iPaden MyWi most életmentő! Kedd óta nem bír netet adni a T-Home egy megyeszékhelyen...Most az iPad osztja a netet a családban.
Miért kell ehhez JB? Tudhatná alapból is, nem csak az iPhone.
-
talamasca
senior tag
-
talamasca
senior tag
válasz
ForRedGlory #1613 üzenetére
Amit te említettél (warez) az csak a hozadéka a JB-nek.
Az előnyeit a rendszer felszabadításának meg nagyon kemény felsorolni...
A hátrányait könnyebb.“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
válasz
timolya #1155 üzenetére
Minden megoldható, amit írtál, de ha nem akarsz fizetni alkalmazásért és konvertálni sem akarsz, akkor az .mkv konténert felejtsd el...
Ha nem akarsz fizetni, de mégis kellene pl. az OPlayer nevű alkalmazás, akkor az itt ki nem tárgyalható JailBreak elnevezésű felszabadító procedúrával kell kezelned az iPadet...
De erről itt pssszzt!“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
válasz
runner 125 #1146 üzenetére
Videókat nem viszi (nincs is rá szükség), flash játékkal iPaden szintén értelmetlen játszani, a reklám bannerekre nem vagyok kiváncsi, és nem mellesleg sikerült vele megbízhatatlanná tenni a Safarit is (fagyások, stb).
-
talamasca
senior tag
válasz
runner 125 #1135 üzenetére
Ha nagyon kell, megoldható a frash-sel, én iPhone 4-en próbáltam, aztán sikoltva szedtem le.
-
talamasca
senior tag
A három kérdésed négy lett...
- Nekem a 16 GB-os van, de a telepített programok, zenék számának nincs jelentősége.
- Attól függ, hogy mi a konténer... mp4 megy alapból, divx, xvid, mkv, stb. filmekhez, feliratkezeleshez az OPlayer a legjobb választás.
- IM+pro
- Nekem a max. kiégeti a szemem... De a 8-10 óra közé saccolom.
-
talamasca
senior tag
-
talamasca
senior tag
válasz
marlboromen #1031 üzenetére
Én pont most váltottam iPhone 4-ről iPad + Motorola Defy párosra.
Nekem a 3G hotspot nem ment a Motorolán, de rootolás után már igen.
Nem tudom mi lehetett a gyárilag feltelepitett programmal, de most már megy.
Az egyetlen megmaradt hiba, hogy titkositassal nem működik...
-
talamasca
senior tag
Megint egy rosszindulatú sarkítás...
Na, ez már tényleg trollkodás a részedről.iTunes PC! frissítésnek adja ki magát, nem iPadre telepíthető alkalmazásként.
Neked is lehet magyarázni.
Jellemzően te csak a fingós alkalmazásokat látod meg a rengeteg alkalmazásból.Egy adott örök probléma két véglete vagytok Ulkeshsel.
-
talamasca
senior tag
Én nem nagyon folynék bele a szokásos Apple vitába, de Ulkesh makacssága mellett, jó néhányszor tényeket is felhozott a válaszaiban.
Erre meg olyan válaszokat adni, hogy menjen homokozni, trollkodás, stb. kissé...moonman: Igyekezz több objektivitást, tényt belecsempészni a hozzászólásaidba.
-
talamasca
senior tag
válasz
alamuszi #545 üzenetére
Annyira fejlett, hogy én a 10.6.1-es SL-val vettem az iMacem és ezekből a hibákból egyetlen egy sem jelentkezett...
A kezelés rendszerét meg inkább ne is hasonlítsuk...
Ellenben a Windows 7-tel, ami nem egyszer "fagyott" csontra ki...
De én ezzel nem akarom fikázni a W7-t, mert ez már nem egy rosszul megírt oprendszer.
De azért még egy Beta Snow Leo is jobb.De moonman nem hagyhatja ki, hogy nem rúgjon bele időről-időre a harapott almába.
-
talamasca
senior tag
Na, ha ezt értelmesen ki tudod fejteni (Snow Leopard ---›Bukás), főleg, hogy a legfrissebb rendszerről van szó (nem úgy, mint a Vista esetén) akkor minden tiszteletem a tiéd.
Ezt egy kissé már benézted, szerintem.
Windows 7-t és Snow Leopardot is futtatok az iMacemen, de még mindig "bugmentesebb" a SL.De, biztos meg tudsz győzni. Észérvekkel.
-
talamasca
senior tag
Halló!
Kéretik már észre venni, hogy NEM csak KÉT tábor van!
Az Apple-gyűlölők szerint csak EGY tábor van, az Apple elfogult, hittérítő hívei, akik nagy "vörös köddel" a fejükön tengetik szánalmas életüket.Na, ez már afféle bicskanyitogató hozzáállás.
Ezért is megy már többszáz hozzászólás óta ez a parttalan vita...“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
"Játék
Az iPad nem egy játékgép, akárki akármit mond."Aztán hasonlítod egy játékgéphez, ami szinte csak azt tudja (PSP). Értem én.
Csak pont a sokszor hangoztatott netbookok azok, amikre ez már inkább igaz.
Azokhoz képest az iPad egy játékkonzol.[ Szerkesztve ]
-
talamasca
senior tag
"Levelezés
Az iPaden csak addig jó levelezni, amíg mi kapjuk az üzeneteket, amint küldeni kell, jön a gépelés problémája. Megoldást csak az utólag megvásárolható billentyűzet jelent, akkor viszont már nagyjából ott vagyunk, mint ahol egy notebookkal vagy netbookkal lennénk, az "akárhol dolgozhatok" mobilitásnak lőttek."Ez is negatív egy kissé és pláne szubjektív.
Az, hogy számodra nem kényelmes a gépelés, az szubjektív dolog.
De ebből lett egy erős sarkítás. ----› ""akárhol dolgozhatok" mobilitásnak lőttek"“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
Értsd úgy, hogyha nem fizetném az iMac, iPhone részleteit, akkor bevállalnék egyet.
De nem létszükséglet. Ha az előbbi termékeket a fizetésem részeként tudnám megvenni, nem pedig a többszöröséért (tehát ugyanaz lenne a melóm, mint az USA-ban) akkor ezzel sem lenne gond.
Én ezt nem tehetem meg.
Jó lenne, de nem.“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
Ennek ellentmond egy kicsit, hogy a magyarországi Apple termék használók nagy része (leszámítva az "almás cuccot veszek, mert trendi és gazdag vagyok" típust geek, vagy cél orientált vásárló.
Én is geek vagyok. Imádom és (ki)használom a kütyüket.És azért félreértés ne legyen. Amit az iPad ma tud a Tablet piacon, azt a legjobban tudja.
Gyors, takarékos és élmény használni. Vannak hiányosságok, de amikben azok benne vannak (pl. netbook) azoktól meg pont a felsoroltakat nem kapod meg.Szerintem ugyanúgy van és lesz "mindenfajta" iPad vásárló Magyarországon is.
-
talamasca
senior tag
Tulajdonképpen Shiku-val vagyok hasonló véleményen.
-
talamasca
senior tag
Bocsi, de szerintem ez se igaz.
Ne sarkítsunk már.Egy célközönség van: AKI MEGVESZI. A VÁSÁRLÓ. pont.
Ha lenne rá keretem megvenném. Lehet, hogy sokaknak felesleges, de engem érdekel.
És nem tartozom egyik eddig "kijelölt" célcsoportba se.- Nem vagyok informatikus, de nem is alapszinten használom a számítógépet...
- iMacem van (több éves PC után)
- Windows 7-t is használok a gépen a Leopard mellett.
- iPhoneom is van.Én melyik kaszt vagyok, ha mégis tudnék használni élvezettel egy iPadet???
-
talamasca
senior tag
Egyébként a cikkre visszatérve tényleg volt helyenként negatív csúsztatásos jellege...
Ezért is generált rögtön vitát.
Talán az Apple termékek köré szövődő nagy hype miatt is van ennyi vita.
De a hype miatt kialakult ellenszenvet legalább olyan nagy hülyeségnek tartom.“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
Az én személyes véleményem:
Vannak akik számára simán képes kiváltani egy netbook-t, különösen ha a mobilitás a fontos.
Persze, hogy kell hozzá "asztali gép" (Pc, iMac, Notebook), DE ha nem lenne iPhoneom, akkor szívesen használnám mobil gépként. Egyébként is tudnám hasznát venni, de ezek mellé nekem is drága...
Én el vagyok Farmville, reklámbannerek, stb. nélkül.Sokan már ugyanazon a véleményem vagyunk, csak más megközelítésben.
-
talamasca
senior tag
Ne haragudj de nem értem a példádat.
Évekig várni?
2009 novemberében vettünk egy netbookot a páromnak.
Akkor még nem volt iPad, 2010 januárban jelentették be.Már kapható a cucc.
Hol vannak itt évek a bejelentett WP7-hez képest???Ne tévessz össze azokkal akik azt mondják, hogy az iPad egy ultimate, "minden eszközt képes kiváltani" dolog.
Én ezt nem mondtam.
De van rá igény, mert megveszik.
És ezért még nem biztos, hogy hülyék.A konkurencia beígért "majd lesz nekünk sokkal überebb" táblagépeire miért várjon a nép, ha ez már használható?
Majd ha lesz jobb, lecserélik. Vagy nem.“Black as midnight on a moonless night.”
-
talamasca
senior tag
Hivatalosan nem ismert még a magyarországi ára.
Átszámolva, kerekítve: 100ezer Ft.Feleségem netbookja pont ennyi volt.
Novemberben vettük.
Amire ő használja a gépét, arra tökéletes lenne az iPad.
Akkor még nem volt.
Most van. (Elnézést, hivatalosan nálunk még nincs)Szerintem ő szívfájdalom nélkül cserélné a netbookot...
Persze ez is csak egy példa.
-
talamasca
senior tag
Tényleg azt kell megnézni, hogy miért van (lesz) szüksége valakinek iPadre?
Látja majd a másiknál, ahogyan terjed és kapható pl. nálunk is.
Ránéz a netbookjára, amit nyögvenyelősen tud csak használni (mert anno azt hitte, hogy kiválthat egy notebookot).Kipróbálja (tudva az akkor meglévő hiányosságokat), megtetszik neki, mérlegel, majd örül és boldogan használja.
Kb. ennyi egy történet, hogyan lesz valaki iPad-használó.Miért akarjátok egy páran meghatározni, hogy kinek is lesz ez jó.
Majd az idő eldönti.
De egyelőre nem azt mutatja a fogyás, hogy nem jött be.Más:
Tök jó dolog, hogy más cégek "hegesztik" a sokkal jobb, innovatívabb kütyüket. Ja, tényleg jó.
Csak az emberek jobban szeretik használni a cuccot, mint olvasni róla. (pl. WP7)Na, ezért vezető cég az Apple.
Bele lehet kötni a termékekbe, de kiszolgálják a népet.
Nem évekig írnak csak róla. Lehet utánuk csinálni. Szabad a pálya.
De nem a pálya széléről kell okosakat bekiabálni!“Black as midnight on a moonless night.”
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple internetezésre és könyvolvasásra kitalált táblagépe járt nálunk. Elsőre döbbenet, gondolkodóba is estünk.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bohlnorbi károsultjai
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- BestBuy topik
- Ford topik
- Vizsgálja a driver frissítés után leálló GeForce-okat az NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget