Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
penge111
addikt
Sziasztok nem tud valaki ehhez hasonló ipad1-el kompbilitis tokot max 3-4k-ig, én nem találok sehol
Szóval ilyet keresek, mert így pl le lehet tenni szépen és filmet nézni rajta -
harry
veterán
válasz
penge111
üzenetére
Nálam is kilép néha... 4.3.3 JB alatt nem volt, most 5.0.1 JB van. Nem tudom, a JB miatt van-e.
madgie - no igen, itt az új, nyomja le az árakat
Formára, nekem tetszenek az újabbak, párat látok is néha környezetemben, és "jobban áll" ez a vékony lap forma, vagy legalábbis úgy ránézésre tetszik, főleg, hogy a smart cover sem ad hozzá sokat - egy ilyen szetthez viszonyítva az iPad1-em a Macally tokjában kifejezetten dagi ([link])
iPhone-oknál is nekem jobban bejött a régebbi, lekerekített forma... bár sokat egyik sem volt a kezemben. -
hitman77
senior tag
válasz
penge111
üzenetére
Szia
Az relatív, hogy sokat.
Nálam hetente kb. egyszer lép ki a Safari. Általában ugyan azon az oldalakon.
Játék csak a GTA 3 és az Infinity Blade 2 lépett ki eddig.Pedig, napi több órát használom általában.
Nekem 5.0.1 JB van fent, de az Activatoron kívül nincs rajta más rendszert is érintő módosítás.
-
madgie
titán
válasz
penge111
üzenetére
Igen, sajnos igaz.
hitman77: nálam is random. Van úgy, hogy két hétig ki se lép, máskor egy óra alatt háromszor. Sajnos az iMovie is instabil, bár annál betudható annak, hogy elvileg fel sem menne iPad 1-re, így nem is elvárható, hogy ezzel a kevéske rammal stabil legyen. (nem JB-s az iPad-em)
-
penge111
addikt
Ipad1 tényleg sokat crashel az 5.0.1-el? Olvastam, hogy a safari a memóriaigényesebb dolgok sokat crashelnek, igaz ez?
-
madgie
titán
válasz
penge111
üzenetére
Hát, végül is jogos akkor ez az ár. Egy nap alvást követően belátom

szerk: mármint nem egy teljes napot aludtam
egyébként nekem még mindig az egyes tetszik a legjobban külsőleg, az újabbak lekerekített széle olyan 3G/3Gs formavilágot idéz bennem, az iPad 1 meg inkább az iPhone 4-ét. -
harry
veterán
... végső soron nem rossz, abból indultam ki, hogy mikor én nézegettem ősszel, akkor ilyen 70-75k körül voltak talán 16gb wifi modellek, én 16gb+3G-t vettem használtan 85k-ért tokkal, szóval azt gondolnám, hogy ha kijött a 3. széria, esetleg nagyobb a választék kisebb árkülönbségek mellett.
Ha viszont nem alapmodell, akkor nyilván még jobb ajánlat, és annyiért valószínűleg érdemes azt választani, nem pedig 2-t, drágábban.
De nem ismerem most a konkrét kínálatot.Nekem is bőven elég a 16, nagyon függ a felhasználási céltól.
-
-
-
válasz
penge111
üzenetére
Nekem 1-es van, ahogy fogalmazod, a "durvább" játékok már nem igazán mennek rajta.
A Shadowrun pl. el sem indul az enyémen.Ha a játék és azok között is az ütősebbek futtatása a fő felhasználási terület, én az 1-est nem ajánlom. Valamint vásárláskor ne az ár döntsön elsősorban!
Mindeközben megjegyzem, az Order and Chaos meglepően jól fut rajta...
:-) -
penge111
addikt
Sziasztok látom itt van még pár ember akinek van IPad 1 masinája. Szóval tudnék most venni egyet használtan 60k-ért tipp-topp állapotban. Az lenne a kérdésem megéri e venni ipad 1-et? Elsősorban filmet szeretnék nézni rajta és játszani. A durvább játékok is gond nélkül futnak rajta pl Infinity Blade I-II (bár hallom ennek a II. része problémás volt eleinte), Gta 3, Chaos ring I-II, Shadowrun szóval az Unreal engine 3-as cuccok? Köszönöm a segítségeteket előre is
-
hitman77
senior tag
Most néztem az 5.0.1 change log-ot és abban szerepelt az iPad 1 multitasking kézmozdulatok engedélyezése, de mégis tele van a net azzal, hogy miként kell engedélyezni utólag. Tényleg úgy tűnik, hogy a jailbreak tünteti el. Akkor már csak az a kérdés, hogy 5.1 alatt meghagyták e? Ha igen, akkor lehet, hogy upgrade.
-
D@niel
addikt
Hello,
projektort rá lehet kötni iPad-re?
köszi
-
atees
őstag
Sziasztok! Megvettem fekete 32gbos, nem tudom lerakni
az akksi marha jó! Esetleg egy ket tipp trükk, hasznos progi?
Köszi! -
hitman77
senior tag
Sziasztok,
5.1-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? A listában szereplőkön kívül van valami változás?
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
Két zavaró probléma jelent meg, mióta 5.0-át felraktam.
1. Egyes youtube videók szaggatnak, vagy csak nagyon lassan töltenek be.
2. Időnként kidobál az alkalmazásokból.Szoftverfrissítés megoldás lenne? Vagy valami más ötlet?
-
erdoke
titán
A kapacitív kijelző nem igazán alkalmas nagyon pontos bevitelre, és még a számtalan trükkel, amit kitaláltak se a legjobb rajta jegyzetelni (nekem egy Bamboo stylusom van). Szódával elmegy, de inkább ábrákhoz, grafikonokhoz, képekhez infót hozzáadni jó, mintsem hosszú szövegek bevitelére. Utóbbihoz inkább egy BT billentyűzetet érdemes rendszeresíteni.
Ha sok szöveget tervezel olvasni rajta (pdf-ek, magazinok, apróbetűs részek), akkor mindenképpen érdemes azt a 23e Ft pluszt az új iPad nagy felbontású kijelzőjébe invesztálni.
-
atees
őstag
Meg egy kerdesem van: a kezirast mennyire es milyen gyorsan kezeli egy normalis app ill egy hozza tartozo pen, hasznalnam rendesen jegyzetelesre!
Ill erdemes megvarni az uj ipadet?? -
D@niel
addikt
Van egy kicsit hosszu barna haju srac, 21eves, o egy ismerosom, van iPhoneja, macbook proja, ert hozza, csak le kell ellenorizni kerdesekkel.
Tegnap bementunk az uzletbe, egy haverom haverja is mar ott dolgozik, iPhone4s-el nyomul, szint ugy kiderult a valaszokbol, hogy kepben van.
Ha no van a pultnal, na akkor mindent a szemnek, semmit a valaszoknak.
Amugy a lakhelyem kornyeken pl. Miskolcon meg ilyen sincs, csak a mm-ba tudsz menni apple-ert.
-
<NewL>
addikt
válasz
Megvagyok
üzenetére
iStyle-hoz be se menj mégegyszer, inkább Starking/Xms.
egy apple apr van itt vidéken Debrecenben, de mindig nagy kanál ideggel jövök ki az üzletből.megmondom miért szr az egész iStyle. túl sok a fiatal, akiket azért vesznek fel mert tudnak 2-3 idegen nyelven is kommunikálni, de az almához még magyarul sem értenek.
pl a múltkor bevittem az akku cserés 1 gen nanot garanciális cserére, elmondtam szépen mit akarok, az almarium közleményéből a lényeget. és tette a hülyét nekem, hogy ennek pedig semmi baja bla bla így hogy és miért küldjük fel a szervízbe? megmutattam a cikket, ja hogy ez, érti. volt már ilyen cserétek? kb 300. wtf kicsit kiosztottam, elszégyelte magát, és szépen tette a dolgát.
-
erdoke
titán
Bár nem sokat játszok, de a Real Racing 2 már csak HDMI-n demózni is jó, és az önmagában 1 GB fölött foglal. Van még néhány tucat 100-300 MB-os cucc, egy rakás 20-50 megás, aztán képek, mindenféle cache (magazinok, RSS, stb), audiobook, kevés zene, és már tele is van a 32 GB-os, ha felrakok 1-2 AVI filmet.
-
harry
veterán
Én meg azt mondanám, hogy mindegy mekkora tárhelyed van, úgyis meg fog telni... nekem 16gb van, és bőven elférek, pár giga cuccom van csak rajta, igaz többnyire jegyzeteket hordok magamnál, 1-2 nagyobb progi van fent, és pl. filmek, zenék nincsenek rajta. Meg általában net/mail a fő felhasználási terület, ahhoz meg nem kell hely.
-
hitman77
senior tag
Lehet az iPad-hez külső GPS vevőt csatlakoztatni Bluetooth-on?
-
-
hitman77
senior tag
Szia
Nekem 16Gb-os van, de ha tudtam volna nagyobbat venni, akkor azt vettem volna.
JB-vel sok alkalmazás kerül rá, ezt tudtam, viszont azzal nem számoltam a vétel előtt, hogy itt akár 1 - 1.5Gb-os is lehet egy játék.A filmek kb. 1Gb körül vannak még élvezhető minőségben.
A zene annyit foglal mint máshol.Én most jól el vagyok (2,9Gb) szabad helyem van még, de már látom a végét.
-
atees
őstag
Sziasztok ipad2 vásárlásán töröm a fejem, de csak wifiset akarok venni. Az lenne a kérdésem, hogy iphone 3gsről bluetoothon keresztül megtudom osztani az internetet az ipadnek?
Köszönöm! -
Megvagyok
tag
Sziasztok!!
Érdeklődni szeretnék az Apple termékek világgaranciájáról (főleg iPad2). Egy érdekes történetet szeretnék elmesélni:
Vettem Kínában egy iPad2-őt, majd később kiderült, hogy rossz a SIM kártya olvasó része. Ekkor visszavittem, és Shanghaiban egy hivatalos Apple Store-ban kicserélték egy vadonat újra.
Tökéletes volt, addig a pontig, amíg a microSIM bele nem szorult a foglalatába, és nem lehet kihúzni. Így a hálózatot sem látja.
Elvittem az iStyleba, ahol azt mondták, hogy mivel kínai az iPad, így nem vonatkozik rá itthon a garancia (holott én úgy tudtam hogy a világgarancia nem ezt jelenti), majd egy olyan halandzsa dumával jöttek, hogy szériaszám alapján ez az iPad még a gyártósoron van (az Apple oldalán lecsekkoltam a szériaszámot, és létezik, 2012 októberig garanciális)...Majd ezután közölték, hogy menjek maszekhoz, aki ezt megcsinálja, mert garanciában ezt nem lehet!
Kérdésem, hogy ez valóban így van-e, vagy csak az iStyle akart átverni? -
D@niel
addikt
iOS 5.1 update available
-
D@niel
addikt
Hello,
a fotóadatfolyamból hogy tudom kitörölni a képet? Netről letöltöttem egyet amit töröltem is az albumok - mentett albumok közül, de a fotóadatfolyamban ott maradt.
köszi
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Közben az iBooks hibát megoldottam Corona-val és a könyvet is töröltem, csak ha valakinek hasonló problémája lett volna.
-
D@niel
addikt
Hello,
facebook app for iPad update mikorra várható? Esetleg ha bármilyen információt tud valaki, kérem, ossza meg.
köszönöm
-
-
hitman77
senior tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Az oldalkapcsoló szerintem egyéni probléma, az iBooks-ról viszont sokan írnak a neten. Amíg nem volt rátöltve könyv nekem is elindult, de után konfigurációs hibával leáll és kilép.
Az egyéb foglalás gondolom nem hiba, de szeretném tudni, hogy mi lehet.
Összességében mivel most én is Kindlet használok olvasásra csak az oldalkapcsoló a problémám, de az lehet, hogy hardveres, bár meglepődnék. Szerintem egy sima kapcsoló, amibe nem tudom mi tud elromlani.
Na mindegy, amíg nem lesz komolyabb gondom lehet, hogy marad a JB, csak találnék már hozzá egy eredeti Apple tokot.

-
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
A másik gondom, hogy az iTunes 1Gb egyéb foglalást jelez. Ez mi lehet?
Erre nincs ötlete senkinek?
Az előbbi gondom, az iBooks, és az oldalkapcsoló nem működése miatt is eszembe jutott, hogy megszabadulok a JB-től. Utána néztem és eddig kb. 10Euró amit el kellene költenem, ha minden játékot, alkalmazást megvásárolnék, amire jelenleg szükségem van.
Aki használta már az 5.0.1-et JB-vel és nélküle az írna néhány szót róla, hogy a nyilvánvalón kívül mik a különbségek (sebesség, stabilitás....)?
Köszönöm
-
hdcsaba87
aktív tag
Szerintetek, ha veszek az erősítőhöz valami bluetooth audio vevő eszközt, akkor össze lehetne hozni a vezetéknélküli lejátszást?
-
harry
veterán
Én úgy voltam vele, hogy bár szeretek hákolni, és azért az androidot lehet, azért egy iPad mégiscsak egy apple cucc, össze van rakva rendesen, szép meg jó; és alapvetően nem elsődleges eszköz, javarészt maileket nézegetek rajta, neten olvasgatok, jegyzeteket nézek, néha képeket töltök rá, játszok, stb, ezekre meg teljesen jó.
Én bő fél évesen vettem a gépet használtan, de semmi gondot nem tapasztaltam vele, az aksijával sincs semmi gondom, bár még nem mértem, de igazából olyan még nem is nagyon volt, hogy ezen netezzek 2-3 óránál többet.
Összességében talán az iPad-et venném most is.
Amúgy van hozzá ugye Jailbrake, meg pl. Camera Conn.Kit, amivel tudok mem. kártyáról olvasni, vagy billt is rá tudom kötni akár (ezt még nem próbáltam mondjuk). Tudtam pl. mem.kártyáról zenét lejátszani vele, bár igazából egy idő után lecsatlakoztatta a kártyát, ez nem tudom minek a hiánya, de hozzá kell tennem, hogy egy ~600Ft-os kínai Camera adapterrel néztem
-
hitman77
senior tag
Sziasztok
Nálam is jelentkezett az iBooks hiba és nem tudok egy könyvet törölni az iPad-ről.
A másik gondom, hogy az iTunes 1Gb egyéb foglalást jelez. Ez mi lehet?
-
-
Hooper
őstag
Az aksi években mérve meddig bírja kb? Bár tudom kb 2 éve van piacon szóval messze menő következtetéseket nem lehet levonni, de egy használt példány mennyire lehet lestrapálva? elvileg ha jol olvastam 8orát bír, ez mondjuk egy 2 éves cuccnál mennyire csökkenhet?
-
Senkit nem akarok befolyásolni, én karácsonykor vettem az WayteQ 100-ast, de 2 nap után teljesen kiábrándultam belőle. Aki már használt iPad -ot az azonnal látja a hiányosságait.
Mi szólhat a W100-as mellett? Semmi, ugyanannyiért már kapsz egy teljesen más kategóriába tartozó iPad1-est.
-
Hooper
őstag
WayteQból ez a kettő van: 100 / 100s.
Más gyártót annyira nem néztem. A 100s már IPS, lehet érdekesebb lenne.
Concorde jön még nemsokára a 9.7IPS nevű kütyüjével ami nem tűnik rosszank, de egyenlőre csak spec van a linke, meg 1-2 kép.100s és 9.7 boltból 65 ill 75lesz... ez kb egy használt ipad1 ára.
A felület engem is húz az almához persze..asszonnyal közösen használnánk itthonra olvasgatásra, netezésre, és mindkettőnknek i4s telója van.. androidot Ő mondjuk annyira nem szereti, nekem volt 2is (htc / sgs2) de az iOS nagyon bejövős.. csak valahogy a dorid mégis többet "tud" / enged, emiatt vacillálok.Ipad1et gari nélkül találtam most 65ért használtan..de angliai vásárlás (magyar töltő van hozzá, ezen kívül hátrány lehet még másban a külföldi beszerzés?)
-
harry
veterán
Én anno szemeztem a WayteQ tablettal, csak mikor már vennem kellett, az még nem volt piacon - most megfontolnám. Az iPad mellett szól azért mégiscsak a remek felhasználói felület / élmény, ips panel, remek aksi, sok program, stb.
Konkrét ajánlat esetén tudnánk szerintem biztosat mondani. A wayteq gondolom új lenne és garis, ez meg használt, kevesebb garival. Én nem akarlak rábeszélni egyikre sem, amennyire tudom, a wayteq sem rossz választás, de a topicjában is érdemes utánajárni.
Más alternatíva nem nagyon jut eszembe (egyrészt mert talán csak ennek van 4:3 kijelzője, másrészt ár/értékben talán android fronton az a legjobb). -
-
Hooper
őstag
Sziasztok, lenne pár kérdésem:
Lehet abból valami "gondom" ha itthon külföldről vásárol iPadot használok? (nem 3Gs)
Az első genes ipad-on egyszerűbb játékok futnak rendesen (nem autós/repülős szimulátorra gondolok)?
Főleg ebook/pdf olvasgatásra, netezésre szeretnék egy tabletet itthonra, az 1est néztem ki, mert a keret 60-70k. Gondolom itt senki nem fog lebeszélni az almáról, de esetleg ilyen egyszerűbb célra, van tippetek esetleg más gyártók tabletjeit nézve? (kindle nem játszik..valami androidosra gondolok, wayteq xtad100 pl)
köszi -
z67
őstag
válasz
hitman77
üzenetére
Bal oldalon voltak a playlistek.
Ha rányomtam egy playlist-re akkor választhattam további nézetet - előadó / dalcím / dal. Na ez most úgy néz ki, hogy egy listába okádja bele az összes track-et, további szűkítés nincs.
A gyakorlatban, van egy playlistem pl. a képen Bravissimo. Anno erre rányomtam, és az album nézetre váltottam, akkor láttam milyen albumok vannak a listában, ma már csak 1-7-ig az összes tracket ömlesztve látom.Egy részletes cikk arról, mekkora trágya is lett:
-
-
hdcsaba87
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Egyenlőre maradok a 4.3.5-nél.
Amikor megvettem az ipadot a srác mondta, hogy nem lehet "csak úgy " bekapcsolni, csak redsnow nevű programmal.
Valaki le tudná írni ennek a folyamatát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Arc Raiders
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Yettel topik
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s OEM LCD kijelző érintővel Fekete kerettel
- DJ-I Osmo Mobile 7p 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/8eFT 2db/15eFT 3db/22eFT
- Nokia DT-900 vezetéknélküli töltő
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Formára, nekem tetszenek az újabbak, párat látok is néha környezetemben, és "jobban áll" ez a vékony lap forma, vagy legalábbis úgy ránézésre tetszik, főleg, hogy a smart cover sem ad hozzá sokat - egy ilyen szetthez viszonyítva az iPad1-em a Macally tokjában kifejezetten dagi (

egyébként nekem még mindig az egyes tetszik a legjobban külsőleg, az újabbak lekerekített széle olyan 3G/3Gs formavilágot idéz bennem, az iPad 1 meg inkább az iPhone 4-ét.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)