- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shiku
aktív tag
Jaj... Eltértünk a tárgytól... Alig bírtam végig olvasni.
Amúgy ez a fénykép nézegetős buli annyira gáz. Tiszta 2034, amikor a föld fölött fél méterrel levegő roller szerű izékkel fogunk közlekedni. A lábunk meg elsorvad, mert nem használjuk.
A házban mindenféle robotok és.....
Megint eltértem...
Na de szóval, én a rendes fényképeket szeretem. Szép fényes fotó papíron, amit a szélénél kell megfogni, hogy ne legyen ujjlenyomatosEzt most tényleg nem az iPad rovására írom, csak kissé besokalltam ezektől a cuccoktól.
Viszont ez a feleslegen, nem fontos, van élet nélküle kérdés.
Én állítom, továbbra is hogy felesleges, de gondoljunk már bele.
Igazából az Internet sem szükséges, igazából még a számítógép sem.Nem kell ezt a témát ennyire komolyan venni
tudom eddig én sem így álltam hozzá, és holnap bizonyára újult erővel szállok csatábaiPhone: Egy hónappal ezelőttig azt sem tudtam, hogy mifán terem. Azt hittem, hogy valami hibrid. Hogy valami külön izé, mint az mp3 lejátszó, a mobil... Aztán kitaláltam, hogy új mobil lesz, és akkor ugye bele kell menni a témába. De x évig tök boldogan megvoltam nélküle
Úgy nagy általánosságban az emberek mindennapjaihoz nem annyira tartozik hozzá az informatika, mint ahogy ezt itt egyesek feltüntetik, és jahh! Ez így jó!
Nekem a hideg futkos a hátamon attól, hogy a nagymamámat netezni lássam.És most megint eltérek a tárgytól, de az informatika elég sok emberi kapcsolatnak beteszi a kaput.
Nem tudom ki az az agyament, aki jó ötletnek tartja, hogy ez mégjobban beszivárogjon a mindennapokba.Elnézést a hosszú offért, csak kicsit tömény volt, huszonakárhány hszt végig olvasni
-
erdoke
titán
válasz
Jhonny06 #396 üzenetére
Bocs, de a személyeskedésen kívül nem jött át más mondanivaló. Te érted még, amit írtál?
1. Nem beszéltem a játékok használatáról, csak a netbook vasra adtam egy linket, hogy felfogd, ott is változnak ám dolgok.
2. Nem beszéltem HD2-ről sem.
3. Nem flame-eltem sem itt, sem máshol. Ha X-et Y-hoz hasonlítod, az nem flame. Vagy goto dictionary.
3. Rendkívül szellemes volt a nemecsekezésed, kár, hogy kissé öregecske, és igen kevéssé egyéni, nem?[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
renato
aktív tag
nemkell. hihetetlen, ha valaki erre rákattan.
-
Jhonny06
veterán
Neked mindig. Kommentelsz a játékokkal kapcsolatban, aztán elkezdesz azzal "érvelni", hogy senki sem használja. Tök logikus.
De aztán eszembe jutott, hogy Te (bocs, inkább te) vagy az, aki mindegyik Apple termékkel kapcsolatos hír/teszt topicját teleflamelni azzal, hogy márpedig a HD2.. még akkor is, ha a kettő terméknek semmi köze egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
^Clown
addikt
Majd a 2. vagy a 3. generációja jó lesz, ez még hiányos... Nem rossz, nem rossz, de messze a beígért áttörés.
-
suraki
tag
Akik drágálják, vagy funkciótlannak érzik, nyugodtan használják ezt a változatot:
http://www.pixelpads.com/PixelPads_I_Features.html -
Tikakukac
titán
Teszt alapján a jóslatom bejött, azt viszont továbbra sem értem, hogy mekkora gazdasági válság kell ahhoz, hogy vegye az ember a 2 szép lábát és odatolja a valagát a gép elé, ne pedig újabb 100 rugókat költsön ilyen Ájtepsire, mert hogy a hitel pörögni fog erre is ezerrel azt már lefogadom. Az erőket pedig ami 1-2 emberben itt megvan mondjuk irányítsuk át a Közel-Keletre, simán megoldódna minden gondunk.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
WD40
aktív tag
1000 euro vazz? Két napig biztosan tetszene, meg elnyomogatnám, de utána a polcon pihenne... Negyedmilláért...
A bemutató videó ritka profira sikeredettAz analog világ utolsó (?) harcosa.
-
Érvet nem mondok, mert írtam, hogy szerintem, a többibe csak beleszóltál.
orbano:
Nem mondtam, hogy terveztem, azt mondtam, hogy kihagyták és azt bele kell tenni, ha használni akarják és az azért pénz, idő és energia és azért egy webkamera és a többi cucc fogyaszt... a körítést te tetted hozzá. És igen, attól egy új SoC lesz, új áron és újra el lehet adni. Marketing az egész, de ezt nem is állítottam másként. A hónapokig rajta ülés a kivétel és a jelenlegi A4 kialakítása volt, nem a webkamera visszalapátolása, bár legyártani megint x darabot az újból, nem 1-2 nap..[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
talamasca #318 üzenetére
Júniustól már kétmagos Atom + Ion2 netbookok is jönnek, az játékban is a föld alá gyalázza az iPad-et.
-
orbano
félisten
hány mobiltelefonokba integrálható kamerát terveztél már bele hordozható elektronikus kütyükbe, hogy ilyen határozottan hangoztatsz egyáltalán nem egyértelmű marhaságokat? az soc nem attól jó, hogy kevesebbet fogyaszt, mint ha külön lenne, hanem attól, hogy olcsó, nem kell a benne lévő részegységek kommunikációját megterveznie a készülékgyártónak, nem kell plusz nyák, stb. gondolod ha egybetokozzák a webkamera vezérlőjét a többi chippel akkor hoppá máris felborul a fizika és tizedére esik a fogyasztása? ezt a marketing rizsát lehet Te megszed, de másokat ne áltassunk már azzal, hogy egy ilyen kütyübe plusz egy webkamerát beletenni kunszt, és hanyattvágná az egész termék jelenlegi húdekifinomult egyensúlyát... lehet sztivi bácsi ezt akarja elhitetni, hogy majd "sokéves fejlesztőmunkával" a következő verzióba méltóztasson beletenni egyet, de hadd ne kérjünk elnézést, hogy esetleg páran hangot adunk a véleményünknek.
A vér nem válik VAZZE!™
-
suraki
tag
válasz
D4rkAv3ng3r #378 üzenetére
És ez szerinted az Apple-re vagy a HTC-re nézve lesajnáló? Azt te sem gondolhatod komolyan, hogy a HTC puszta önmegtartóztatásból nem csinál akkora hypeot mint az Apple?
Egyszerűen hiányzik belőlük az a céltudatosság ami az Almánál megvan. Ők csak egy kütyügyártónak tartják magukat a sok közül és ennek megfelelően is viselkednek. -
suraki
tag
Értem én, hogy keresik a piaci rést. Nade ha olyan kétségbeesetten keresik, akkor mi a fenének nem állnak elő saját ötlettel és tolják azt ilyen elánnal? Ahelyett, hogy az Apple (egyesek szerint) csak hype hajtotta cuccait másolnák?
A mirrorless cserélhetőoptikás gép jó analógia. Elkezde egy cég gyártani és bejött a népnek, mert sok területen jobban találkozott a felhasználói igényekkel mint a hagyományos SLR-ek. Ezt látva a többi cég is elkezdett ebbe az irányba loholni.
Aki elsőre valósította meg a működőképes vízióját, most az dübörög a legjobban, hisz előnyben van. Aztán, hogy a jövő mit hoz, majd kiderül.
Egyenlőre az iPad kapcsán is abban a fázisban vagyunk, hogy materializálódott egy új Apple vízió és ebben nem csak a vevők, de a konkurencia is lát fantáziát a jelek szerint nem is keveset. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Azért magad sem gondolod ezt komolyan. Remélem.
Mióta van úgy a HTC például reklámozva (khm inkább hype-olva), mint az iPhone? Azért azt kezelhetjük ténynek, hogy még az Apple telefonját majd mindenki ismeri, addig a HTC-t csak a mobil-geek réteg.
Nem egy ember bevállal részletre iPhone-t mert divatos, státuszszimbólum stb. HTC-t azt sem tudják mi. Gazdag körben is iPhone a divat.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Cathfaern #375 üzenetére
rühellem a google-t, ezért még annyira sem drukkolok nekik, mint az apple-nek (azaz semennyire), de egyrészt ne becsüld alá őket, másrészt elég későn jöttek a játékba még így is. nem lefutott meccs szerintem.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Athanáz9
aktív tag
"hogy milyen kafa" (?) - "Kafa" helyett a "klafa" szót ajánlanám. Mindkettő kihalóban, de a szintén megritkult "klassz"-ból értelem és hangzgzásszerűen a "klafa" következett, annak értelmetlen és logikátlan, ritkább elégazása a "kafa".
Csá!Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
Cathfaern
nagyúr
"az apple ennyiben más, tényleg más használni a cuccaikat, és ez fontos különbség, amit ráadásul nem olyan könnyű ledolgozni (nem 3 perc megcsinálni a szoftvert)"
Nem is a 3 perc a lényeg, hanem a hozzáállás amivel megírják. Ez amit senkinek se sikerül adoptálni, az androidnak sem (játékok piacról hasonló példa a World of Wacraft vs. bármi más mmo. Ugyanemiatt abszolút piacvezető az előbbi, és nem azért mert annyival többet tudna, vagy szebb lenne, stb a többihez képest). -
Alvin66
csendes tag
r
-
Ezt végképp kár volt...
Nem azért ülnek hónapokat egy ARM cucc fölött, mert olyan marha egyszerű ki-be pakolgatni cuccokat. A fogyasztást pedig maga az Apple szolgáltatta és az adatokat is, hogy mitől 10 óra a 10 óra.
de most már megy a film, szóval fankodjatok, meg utáljatok, a lényeg, hogy nekem holnap ugyanott kel fel a nap, mint eddig...
nord_:
Csókollak, de komolyan...néha beböfögsz valamit és azért, mert egy felé csaholsz másokkal, menő lettél. háát gratulálok.Ha figyelmesen visszaolvasol, az nem neked szólt...
[ Szerkesztve ]
-
mert kétségbeesetten keresik a növekedési lehetőséget, ugyanis egy totál szaturált piacról próbálnak megélni egy csomóan. lásd amúgy megint a digicam piacot, dettó ugyanez. a különbség csak annyi, hogy apple nagyot alkotott a felhasználói interfésszel, ami - lássuk be - a lelke egy ilyen cumónak. folytatva az analógiát: tükör nélküli cserélhető obis digicamje mindenkinek lesz 2 éven belül, valszeg az összes qrvajó lesz. a pana ügyesen ellépett az elején, de semmi olyat nem tud egyelőre, amit ne tudna mindenki más. ha ez nem változik, lohadni fog a mostani diadalmenet.
az apple ennyiben más, tényleg más használni a cuccaikat, és ez fontos különbség, amit ráadásul nem olyan könnyű ledolgozni (nem 3 perc megcsinálni a szoftvert).
(ettől függetlenül nekem notebook mellé teljesen felesleges. kocsiból is jó volna egy terepjáró, egy cabrió, egy limuzin és egy városi kisautó, de inkább megoldom a parkolást a meglévővel, és maximum nem használom erdőben stb. nekem full tök felesleges az ipad, hogy mást ne mondjak, már most is fax kivan a sok aksival, töltővel stb. kell még egy eszköz, mint púp a hátamra.)
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Ki mondta, hogy a SoC mellett nem lehet az "alaplapon" mas chip? Hitkerdes, vagy mi a szosz?
mW temaba meg ne menjunk bele, mert szerintem egyikonknek sincs konkret adata arrol, mennyire befolyasolna az iPad uzemidejet egy ilyen plusz chip. Ha netan osszel bekerul a webkamera, es a SoC valtozatlan marad, akkor majd visszaterunk a kerdesre
-
Fiery
veterán
Webkamera: plusz egy chip, nagy kaland. Az optika helye meg mar most is ott van. A plusz chip fogyasztasa meg a webkamera inaktiv allapotaban kotve hiszem, hogy szamottevo lenne. De ha megis, talan menet kozben le/fel kapcsolni sem lehetetlen a plusz chipet.
[ Szerkesztve ]
-
"Ebben igazad van, de ezert is pont olyan funkciokat (pl. webkamera) hagyott ki az Apple az elso iPadbol, amit konnyen be tud rakni jovore"
Épp azt mondom, hogy teljesen kihagyták a SoC-ból, ergo komoly fejlesztés belehegeszteni.
Aki tud olvasni, annak:
SZERINTEM jobb a Dell, kapisch?kötekedők.
Megint az érvek nélküli vita...
Imádjátok tovább az Apple-t egyedül, én megyek filmezni.
[ Szerkesztve ]
-
suraki
tag
Az iPhone egyeduralma egyértelmű. Mindenki hozzá méri magát, mindenki az általa felállított mércéket próbálja befogni. Egyenlőre még a közelébe sem ér senki!
Ez nem egy hype gyorsan lecsengő kamuja, hanem olyan fölény amit évek óta tartani tudnak. Ha valóban jobb lenne az a HTC vagy DELL akkor azt zabálná a nép és nem az iPhone-t, ebben biztos lehetsz. Hiába tud a HTC ugyan olyan kitűnő hardvert gyártani, hiába olyan funkciógazdag az Android, ha ezt az Apple sem csinálja rosszabbul. Ráadásul még egy félelmetesen pörgő és profitábilis szolgáltatási modellt is mögé tud állítani, amit egyenlőre senki más!A minőséget én nem is hoznám fel érv ként az Apple mellett, mert az egyszerűen nem igaz...semmivel sem jobb, mint bármelyik jobb brand gyártó.
Csak mellékesen, én sem iPhone-t használok.
-
Fiery
veterán
>Az nem, de előtte az összes többi igen"
Osszes tobbi = 2 generacio csupan
>Drágább lesz és fél - 1 év után az almás se
>lesz oylan hülye, hogy 500$-t kidobjon az ablakon.Dehogynem. Ertsd mar meg, hogy az USA-ban mas dimenzioban mozognak az arak! Ami nekunk 1 havi fizetes, az nekik 3 napi fizetes. Ami nekunk karacsonyi ajandek, az nekik a reggeli melle ujsag. Ami nekunk auto 6-8 eves reszletre, az nekik 2-3 havi fizu.
Egy amerikainak 500 dollar nem olyan nagy penz, hogy ragodnia kelljen rajta, hova tegye. Mint ha mi 10-15 ezer Ft-os "beruhazasrol" dontenenk evente.
>Aki már megvette, az más, mint aki még nem és körülnéz.
Ebben igazad van, de ezert is pont olyan funkciokat (pl. webkamera) hagyott ki az Apple az elso iPadbol, amit konnyen be tud rakni jovore, es amivel jol el tudja majd adni magat az uj modell. De ahogy az iPhone-nal sem feltetlenul evente frissitenek telefont a tulajdonosok (hanem inkabb 2 evente), ugy talan az iPad is hasonlo lesz, es azt is inkabb 2 evente cserelik majd tulajdonosaik.
-
"A 3GS se a legelso iPhone "lelkere" epul."
Az nem, de előtte az összes többi igen... és ezt 1x már megúszta az Apple. Ha ráül a kiherélt, de gyors és nagyon innovatív A4-re, akkor vége, mert abban még kamerának se maradt hely, vezérlő.
Dehogy irreleváns. Drágább lesz és fél - 1 év után az almás se lesz oylan hülye, hogy 500$-t kidobjon az ablakon. Legalábbis a mostani vásárlók túlnyomó többsége biztosan nem, ahogy eddig se tették.
A vásárlók többségének lehet, hogy szimpatikus, de azok, akik nem vásárlók, nem biztos, hogy pont így gondolják. Aki már megvette, az más, mint aki még nem és körülnéz.
De, tévedsz a statisztikákat illetően (bár kétségtelen, az Apple nagyot ugrott), úgyhogy csak várd ki azt a hétfőt szépen.
Jót fog tenni. Amúgy minden cég a profit maximalizálására hajt és aki a legjobban teszi, az az első, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
1) Nem kell, hogy elso legyen az iPad. Eleg, ha _profit_ szempontjabol nincs parja. Az Apple nem feltetlenul a piaci egyeduralomra hajt, hanem a profitot probalja maximalizalni.
2) A Nokia lehet egyeduralkodo eladott peldanyszam ill. piaci reszesedes szempontjabol, de ha nem tevedek, az okostelefonok piacan mar az Apple realizalja a legnagyobb nyereseget. Csinalja mindezt ugy, hogy nem 20, hanem csak 1 (na jo, 2) okostelefonja van piacon.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát ha én lennék az összes konkurencia, akkor bizony egy gramm internettáblát sem gyártanék. Le se szarnám az iPadet, egye meg az Apple, amit főzött. Azzal, hogy most mindenki el fog kezdeni azon küzdeni, hogy az övé jobb lesz, meg több, meg akármi, azzal csinálnak egy nagy hypelufit ennek az egész nettábla-biznisznek, miközben vidáman elvoltunk tizensok évig ilyen izé nélkül, senkinek semi hiányzott és nem is hiányozna, ha az Apple nem szteroidozta volna fel az iPod Touch-ot.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Fiery
veterán
>nincs hardveres upgrade
Miert kellene upgrade-elni? Most megveszi 500 dollarert a mostani iPadet, majd jovore megveszi az akkori uj modellt, es a regit megkapja a nagyi vagy a kisocsi. USA-ban a kutyat nem erdekli az upgrade meg a hosszu (> 1 ev) hasznalhatosag.
>így azok, amikben több cucc lesz
>egyenes arányban kevesebb ideig bírják
>majd és ilyen helyeken a konkurencia befogjaKi mondta, hogy jovore nem lesz uj, jobb, szebb, alacsonyabb fogyasztasu ARM proci? A 3GS se a legelso iPhone "lelkere" epul.
>És nem mellesleg, amihez nincs hardveres
>támogatás a SoC-ban, ott csak egy nyilván
>drágább, kiegészített modell segít.A vasarlok szempontjabol ez irrelevans. Az Apple pedig eddig is megoldotta az uj funkciok beepiteset kulonosebb trade-off nelkul, nyilvan meg fogja oldani jovore is az uj funkciok beepiteset problema nelkul.
>Az, hogy egyszerű a kezelés, csak 1 dolog,
>amit általában az Apple használók mondanak,
>de ez nem lehet általános érvényű érv, mert szubjektív.Amennyiben a vasarlok tobbsegenek szimpatikus az egyszeru kezelhetoseg, akkor az (az egyszeru kezelhetoseg) mar onmagaban is kiemeli a termeket a konkurencia nagy "masszajabol". Plusz ott vannak az almas boltok, amilyenje tudtommal nem sok konkurens markanak van. Ha bemesz egy almas boltba, egy gyokeresen mas latvany es kornyezet fogad, mint ha besetalsz egy K-Mart-ba (M***a Markt, S**urn, El***ro World, stb), es egymasra vannak hanyva az Asus, MSI, Dell, Lenovo kacatok, tok mas kinezettel, tok mas minosegben. Egy almas bolt nagyjabol ugy viszonyul a tobbi marka uniformizalt elektronikai boltos kinalatahoz, mint egy LV butik a kinai piachoz...
-
tőled sem láttam még egy jó képet
(bocs, kihagyhatatlan volt)
igaz, amit írsz. azért spec. biztos nem támadnám az ipadet, mert gyenge a specifikációja. ugyanakkor úgy csinálni, mintha az egyáltalán nem számítana, nagy tévedés. a fél világ erre épül (több = jobb. sőt, ha a f@szhosszt is mint speckót fogjuk fel, akkor van egy 10+ ezer éves múltja a "speckónézegetésnek").
az ipad nem azért lesz vagy nem lesz bukta, mert nincs benne hdmi, vagy multitask, vagy flash vagy mittomén. ezek mind nem számítanak, ha a cucc kielégít valamilyen létező (vagy most létrejövő) tömegigényt. amiről viszont jelen állapotában nem lehetünk meggyőződve (max. sejtjük, h a hype eladja így is úgy is). én például egyáltalán nem vagyok meggyőződve.
(te pedig úgy csinálsz, mintha csak a debil pixelvadászok nem hinnének benne, nem értenék, h ez miért jó. ennél azért jóval összetettebb a kérdés imho.)
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
talamasca #303 üzenetére
szerdán én is ott voltam, megfogdostam, kipróbáltam.
nem győzött meg.
De mivel azért inkább a "kocka-kategóriába" tartozom, nem foglaltam állást, megkértem barátnőm, h mondja el a véleményét.
Pár mondatban összefoglalva:
-nagy, nehéz, "mint egy nagy alutálca" (szó szerinti idézet)
-kényelmetlen
-végülis mire jó?Mindezt egy nem kimondottan geek hölgyemény szájából. Neki se volt kényelmes a gépelés. SE. nekem sem.
ui.: NEKED volt már a kezedben? Vagy mint Ulkesh itt beszéltek róla, de még csak videón láttátok csak?
[ Szerkesztve ]
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
"de máig nem tudta lenyomni senki."
2 oldala van: a szakmai, amiben tényleg kiváló az iPhone, de már korántsem egyeduralkodó és a szubjektív, ami miatt én nem vennék iPhone-t, mert nekem nem fekszik. Én inkább HTC párti vagyok (illetve az új Dell-ek bármelyike is jobb szerintem nála). Szóval ez nem egyértelmű. És az iPAd se lesz mindig első és halálosan népszerű, mert a fanatikusokon kívül sokan hamar be fogják látni, hogy hiába a fantasztikus minőség, ha egyszerűen kevesebbet tud társainál, amik még talán olcsóbbak is lesznek.
Fiery:
És az Apple hogy áll Ázsiában?már nem a hamisakra gondolok. És a világon? Sehol. USA-n kívül a Nokia egyeduralkodó.
Majd nézd meg hétfőn a logout-ot ezzel a ki hogy áll az eladásokban kérdéssel. Meg fogsz lepődni, ki hogy áll.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Kicsit provokative kerdesnek szantam, de orulok, hogy ilyen korrekt valaszt adtal ra. En egyebkent nem gondolnam, hogy az iPhone-t nem lehet lenyomni, me'g azt sem allitanam, hogy nincs ellenfele a mai piacon, de valahogy azt az atuto "elmenyt" (utalom ezt a szot, de ide ez illik) webezes es emailezes kozben en speciel me'g egyetlen mas telefonon sem ereztem, mint amit mar az elso iPhone is tudott. Nincs egyebkent iPhone-om, soha nem is volt, es talan nem is lesz.
A HTC-tol egyebkent kerdezted mar, hogy hogyan allnak az amerikai piacon? Nehezen tudom elkepzelni ugyanis, hogy a nevuk nem hendikep az ottani piacon. Ha olyan nagy nevek vannak a szolgaltatok kinalataban, hogy Apple, Nokia, Motorola, Palm, Samsung, Sony-Ericsson (esetleg me'g az LG-t is idevehetjuk), akkor miert pont egy noname-nek _hangzo_ markat valasztana egy atlag amerikai? Ha en a HTC helyeben lennek, gyorsan felvasarolnam a Palmot, hogy valami ertelmes neve legyen a markanak, no offense
[ Szerkesztve ]
-
"egyedül van egy tök nyitott Androiddal szemben, ez egyre jobban látszik..."
Mondjuk szerencséjére ilyenből elég kevés van.
Fiery: Szerintem nem noname a HTC odaát, a Verizonnál elég jól nyomulnak. Ha nóném kell, az a Nokia odakinn. Gyakorlatilag csak a külföldiek használnak Nokia telefonokat.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
suraki
tag
Na most képzeld el, hogy erre egy szót sem kellene vesztegetned, mert nincs.
Rögtön a célirányos tudást tölthetnéd a nebulók fejébe.
Szerintem ettől (az egyébként pofonegyszerű) felismeréstől és az ehhez koncepciózusan igazított sw/hw kombinációtól lesz magicaly and revolutionary az iPad.
Erre lehet azt mondani, hogy ezt más is meg tudja csinálni csak jobban.
Nos én is ezt gondoltam az iPhone kapcsán...de máig nem tudta lenyomni senki. -
Addig ok, hogy biztosan lesz kamerás, meg értelmes csatlakozós, de aki ezt megveszi, annak mindegy, nincs hardveres upgrade
Erre is értendő a kivárás. Egyébiránt a kiherélt Cortex azért bír 10 órát, mert minden egyebet kivettek, ami nem alapvető, így azok, amikben több cucc lesz, egyenes arányban kevesebb ideig bírják majd és ilyen helyeken a konkurencia befogja. És nem mellesleg, amihez nincs hardveres támogatás a SoC-ban, ott csak egy nyilván drágább, kiegészített modell segít. Az, hogy egyszerű a kezelés, csak 1 dolog, amit általában az Apple használók mondanak, de ez nem lehet általános érvényű érv, mert szubjektív.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
válasz
#06658560 #341 üzenetére
Bocs, de szerintem egy olyan helyen, ahol mindket felnek van iPadje, az a normalis, ha athozza az iPadjet, es egy kave meg suti mellett vegigmutogatja a fotokat, elmagyarazza, hogy melyiken mit kell nezni.
En mar probaltam masnak a nyaralasi kepeit elkerni (lemasolni), es egyedul megnezni. Hat abban az egvilagon semmi poen nincs, fogalmam se volt, mi hol keszult, melyik kit es mit abrazolt, stb.
Ha azonban megis fel kell masolni, akkor minden iPad tulajnak (az USA-ban, es hasonloan nem-magyar orszagokban) lesz ugyis SD kartya adaptere, abba bedugja a kartyat, es felmasolja amit akar...
-
Liudvikas
tag
válasz
talamasca #318 üzenetére
"Aztán hasonlítod egy játékgéphez, ami szinte csak azt tudja"
bizonyára hasravágásból írta.. sok psp lehetett a kezedben, gondolom azt is Tudod, hogy van rajta böngésző, képnézegető, mp3/4 lejàtszó( ja, és ugye memory sticken, megkerülve a fantasztikus/nagnificent iTunest), skype, és minőségi játékok. lehet hozzá venni külső gps-t és webcamot. Most akkor appstore és e-book híján mivel tud többet?(érzem, ezt az elszólást meg fogom bánni
) otthonra szvsz fölösleges, aki lusta felkelni az àgyból, hogy felnyissa a hibernált notit, az tényleg vegye meg 100k+ magyar forintért
A másik elképzelés, hogy technofóboknak jó lesz, akkor a Pc/Mac synccel mi van? A nagyik majd iTuneson garàzdálkodva rendezik a Johnny Cash albumokat?
Flame off
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát azért az iPhone-nak ma már sok ellenfele akad. Amikről nem azt mondom, hogy objektíve jobbak, mert nehéz összehasonlítani két más filozófiával készült mobilt, de azért egy HD2, Desire páros közül bármelyiket szívesebben használnám egyszerűen már csak a flexibilitása miatt is. De egy N900 vagy egy Milestone is jobban fekszik, szóval az iPhone azért egymagában nagyon egyedül van egy tök nyitott Androiddal szemben, ez egyre jobban látszik...
-
törölt tag
Mert szerinted ez nem normális, hogy jön a szomszéd, hogy itt vannak a nyaral´si képek, videók, megosztanám veled, tessék- és vagy memóriakártya, vagy bármi. Az adapter ugyanez, mert ha a szomszédnak nicns ilyenje, akkor nicns is kábele, magyarul csak pisloghat rá. pont kezdöknél is elöfordulhat. Vagy szerinted ez a valami, ennyi pénzért nem más, mint az elsö mankó, a karúszó az it-hez, hogy itt a net, tessék, de semmi mást ne merészelj?
#340: a zártságát se felejtsd el. Ha ez az elsö gépe, aztán valamit akar rá, esetleg egy másik gépet vesz, amire szeretné a zenéjét átmásolni, a képeit áttölteni, menni fog neki? Nem expertekröl beszélünk, pont miattad, hanem nulla tudásúakról.
illetve a korábbi kérdéseim: képeket tud rámenteni a netröl? Képes használni normálisan az usa midnen részén? Ha nicns otthoni normál gépe, és a preri közepény lakik akkor lesz 3G-je, meg gyors netje? Vagy kell neki akkor a vezetékes net, amihez kell egy router, amihez kell valami asztali gép, hogy konfigolja, aztán mire ezt tudja hazsnálni, addigra már kidobott egy halom pénzt másra? Ha nincs asztali gép, kiveszi ember a dobozból lehet vele egyböl accot lértehozni storeban? Egyáltal´n fogja tudni mi az a store és ott mik vannak?[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
>Én mindig azt tanítom meg elsőnek,
>hogy minél kevesebb ablak, annál jobbiPad = ablakok sincsenek. Ennel egyszerubb nem tud lenni
>Rossz lenne, ha ennél jobbat már nem lehetne csinálni
Kerdes, hogy ki hogyan definialja a "jobb"-at. Lehet csinalni nagyobbat (nagyobb kijelzo, nagyobb felbontassal), erosebbet (gyorsabb proci), tobb szolgaltatast lehet bepakolni (webkamera, USB-port, Flash tamogatas), esetleg lehet csinalni olyat, ami tobb mindenre jo (pl. nativ Windows 7-t futtato UMPC). Kerdes, hogy ez eleg lesz-e az iPad elleneben. Szemely szerint en ugy gondolom, hogy a techie sracok szamara az iPad egyre kevesbe lesz jo valasztas (mar most sem az), de az emberek 99 %-a szamara az iPad egyszeruseget es kozerthetoseget nehez lesz lenyomni. Plane mivel az ilyen embereket sokkal konnyebb megfogni egy almas logoval, mint mondjuk egy-ket plusz szolgaltatassal. Raadasul az iPad fejlodese sem fog megallni, evente -- az iPhone-hoz hasonloan -- be fognak most me'g hianyolt funkciok kerulni. Most nyaron a multitasking, osszel talan mar jon a webkameras modell is. Jovore erosebb proci, fel collal nagyobb, talan nagyobb felbontasu kijelzo, mini-USB port. Stb.
-
Én mindig azt tanítom meg elsőnek, hogy minél kevesebb ablak, annál jobb.
Eddig bevált.
Fiery:
Itt azért most dömping várható és azért talán csak lesz egy-egy Dell vagy más, ami beéri, lehagyja aziPad-et. Rossz lenne, ha ennél jobbat már nem lehetne csinálni.[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Az ar sok esetben masodlagos, lasd USA-beli atlagfizetes
A konkurenciara varakozas pedig az iPhone-nal sem jott mar be: vagy rosszul tudom, hogy hasonlo arban, hasonloan egyseges es hasonloan konnyen, gordulekenyen kezelheto termeket me'g mindig nem sikerult osszehoznia a konkurencianak?
No meg aztan a konkurencia turot sem er, ha nincs rajta almas logo
-
Fiery
veterán
>Nem mindenkinek van pénze arra, hogy csak
>úgy secpec megvegyen egy ilyen kütyütNem is oket szolitja meg az Apple az iPaddel (vagy aka'r az iPhone-nal, MacBookkal, iMackel). Az Apple mindig is minosegi, draga eszkozoket gyartott. Vannak olcsobb alternativak, csak azon nincs almas logo, es sok esetben nem olyan egyszeru megtanulni a kezelesuket...
-
suraki
tag
Én sajnos nem így tapasztaltam.
A multitask egészen addig nem zavarja a felhasználót, amíg nem kezd el akadozni a használni kívánt alkalmazás a többnyire már a tudta nélkül (mert elfelejtette, hogy elindította) a háttérben futkározó alkalmazások miatt.
Az ablakkezeléssel ott a bibi, hogy egyrészt meg kell tanulni annak a használatát is, másrészt azok is elszaporodnak ha nem tudjuk átlátni és menedzselni őket. Ami ismét rontja az átláthatóságot.
Arra akarok rávilágítani, hogy rengeteg olyan funkciót kell megtanulnia egy felhasználónak amiknek elsajátítására és használatára időt és energiát kell fordítania, sokszor feleslegesen.
Az alkalmazások évről évre egyre komplexebbek lesznek. Belefulladunk/elveszünk a funkciókba. Helyesen ismerte fel az IT több nagy cége is (Apple, Oracle,...), hogy ma már nem a funkciók mennyisége, hanem azok lehető legcélratörőbb tálalása az igazi feladat. Ez korlátozásokkal jár a bejárható út tekintetében, de a végeredményt a legtöbb esetben nem csorbítja. -
Fiery
veterán
válasz
#06658560 #325 üzenetére
Ne viccelj. Akik eddig PC-t sem tudtak rendesen hasznalni, miert pont ilyen feladatokat akarnanak egy iPaden (vagy barmilyen mas "szamitogepen") vegezni? Olyan nehez elkepzelni, hogy aki most ismerkedik az internettel es a szamitogepekkel, az csak webezni fog elso korben egy iPaden, _semmi mast_ nem fog csinalni rajta? Masodik korben megtanulhat emailezni, ha valaki beallitja neki a mail account-ot. Harmadik korben megtanitja neki valaki, hogyan kell egy SD adapterrel a fenykepezorol attolteni a kepeket. Ha pedig mar az iPaden vannak a kepek, eleg egyszeru elkuldeni oket emailben tudtommal...
-
Bog
HÁZIGAZDA
Más volt a Nokia kommunikációja is, ezt ne hagyd figyelmen kívül. A "mire is jó ez az egész" pedig továbbra is kérdés, természetesen. (GSM modul meg ugye opcionális, illetve azóta megsokszorozódott a WLAN hálók száma itthon.)
[ Szerkesztve ]
-
Shiku
aktív tag
"Szóval azért, mert mi savanyúan nem tudjuk beilleszteni sehova, vannak akik nem gondolkodnak ennyit, hanem használják."
Nem mindenkinek van pénze arra, hogy csak úgy secpec megvegyen egy ilyen kütyüt.
Ha lenne, én is vidáman eljátszanék vele, annak ellenére, hogy felesleges. -
Fiery
veterán
>Én csak azt mondom, hogy elég valószínű
>szerintem, hogy nem a technikai analfabéták
>veszik majd meg többségükbenA "technikai analfabeta" es a techie-sracok kozott azert van boven atmenet. Abban sok igazsag lehet, hogy az igazi technikai analfabetak nem feltetlenul fognak sok iPadet venni _sajat kutfobol_, de siman lehet, hogy sokukat egy ismeros fogja bevezetni az "iPad vilagaba", es miutan kiprobaltak valakinek az iPadjet, nagyobb batorsaguk lesz besetalni egy almas boltba. Megint masok ajandekba fogjak kapni egy ismerostol vagy rokontol, mint ahogy nalunk is eleg nepszeru ajandekotlet volt me'g 1-2 eve az MP3-lejatszo (pl. iPod). En ha megtehetnem, anyamnak es apamnak is vennek iPadet karacsonyra, es biztos vagyok benne, hogy 50 %-uk jol tudna hasznalni
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
talamasca #318 üzenetére
Hát azért ez vicces. Egy netbookon rengeteg olyan komplex multiplayer stratégiai játék fut, ami iPad-et eleve esélytelen. Settlers, Age of Empires, Transport Tycoon, Civ sorozat, satöbbi. Azért a PC-s játékipar alapvetően más szinten mozog... Az iPad nem kiemelkedő játékplatform, ne akarjuk úgy beállítani. Egy netbook sem az, de azért azon kissé sokoldalúbbak a lehetőségek.
-
válasz
Cathfaern #319 üzenetére
"Aki nem követte végig a hype-ot, nem tudta pontosan a kezdetektől, hogy mi is ez a kütyü, az ha látott is reklámot, akkor is jelenleg ott tart, hogy hmm egy érdekes cucc, de akkor mi is ez és miért jó? "
Ez így nem igaz, legalábbis nem 100%-ig fedi a valóságot. A munkatárs, aki az USA-ból hozta az iPadem, össze volt zárva pár kanadaival. Volt közöttük egy-két fanatikus, akik az első adandó alkalommal már ott szobroztak az Apple Store-ban, de a többiek már az övékét látták - és rohantak mind venni egyet maguknak. Azóta azzal leveleznek meg böngészgetnek, és nagyon odavannak érte. Szóval azért, mert mi savanyúan nem tudjuk beilleszteni sehova, vannak akik nem gondolkodnak ennyit, hanem használják.
-
Shiku
aktív tag
-
válasz
Cathfaern #319 üzenetére
Nyilván hatalmas réteg, aki még kimaradt, de aki most sem gépezik, az talán nem is tudja, hogy létezik ilyen. Én csak azt mondom, hogy elég valószínű szerintem, hogy nem a technikai analfabéták veszik majd meg többségükben, hanem mondjuk a világ többi részén élő fanok, akikhez most jut majd el hivatalosan és azok, akik menőzni akarnak vele meg azok kisebb számban, kik csak érintős vackot akarnak nyomkodni végre.És végül később azok, akiknek most nincs rá pénzük, de áhítoznak.
[ Szerkesztve ]
-
TM^2107
csendes tag
Érdekesnek tartom, hogy korábban, amikor a Mobilarénán tesztelték a Nokia internet tabletjeit, két motívum köré szerveződött a fanyalgása a szerzőknek: "mire is jó ez az egész?", illetve "de miért nincs benne gsm modul?".
Úgy látszik, azóta fordult a kocka.
Persze, tudom, lesz 3G modullal is iPad, de ez itt most nem az a kivitel volt.
-
Hát, vagy a sávot nézed, vagy nagyítasz egyet, akkor meg vízszintesen vágja le a két szélét. Azért talán nem akkora veszteség, (ez most szubjektív: ) netezni jobb a 4:3, (ez már tapasztalat: ) a képregény és PDF olvasáshoz is ez az arány sokkal jobb.
-
Cathfaern
nagyúr
"Egyébiránt érdekes módon egy számítógép asztalát át lehet alakítani úgy, hogy pont ugyanilyen könnyű legyen kezelni, mint az iPad-et."
Elvileg igen. Gyakorlatilag senki se csinálta meg. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatba átültetve pont annyi probléma lenne vele, mint egy asztali géppel (vírusok, lefagyások, stb)."nem azt mondom, hogy 1 sem veszi meg, aki még gépet nem látott, csak azt, hogy a többség már most látszik, hogy Apple fan és jártas a technikában."
Épp ez az, hogy nem látszik. Aki nem követte végig a hype-ot, nem tudta pontosan a kezdetektől, hogy mi is ez a kütyü, az ha látott is reklámot, akkor is jelenleg ott tart, hogy hmm egy érdekes cucc, de akkor mi is ez és miért jó? Magyarul: közelébe nem jár még annak, hogy megvegye, csak az vette meg máris, aki pontosan tudta, hogy ez micsoda, és már készült rá, hogy ha megjelenik, akkor meg fogja venni. És ezek tényleg az Apple fanok, meg az IT-ben jártasok, de ettől még hatalmas réteg lehet, aki venni fog iPad-ot. -
talamasca
senior tag
"Játék
Az iPad nem egy játékgép, akárki akármit mond."Aztán hasonlítod egy játékgéphez, ami szinte csak azt tudja (PSP). Értem én.
Csak pont a sokszor hangoztatott netbookok azok, amikre ez már inkább igaz.
Azokhoz képest az iPad egy játékkonzol.[ Szerkesztve ]
“Black as midnight on a moonless night.”
-
erdoke
titán
oleophobic = zsírtaszító
A kamerás történet azért gusztustalan egy kicsit, mert a szétszedett ketyere kávájában felül ott van a hely kihagyva pontosan ugyanannak a webkamerának, ami az Apple más termékeiben, pl. laptopokban is megtalálható.
A 4:3-as képarány filmezésre igen távol van az ideálistól, a 9,7" kijelző közepén meghúzódó sávot a barátnővel összebújva élvezni, hááát....
(#315) stevve
Multitasking 256 MB RAM-mal nem lesz leányálom, főleg ha a 3G verzió rádiója nem kap dedikált memóriát.[ Szerkesztve ]
-
Shiku
aktív tag
Nem hiszem, hogy aki ódzkodik az ilyen technikumoktól az érintőkijelzős izébigyóval fog játszani.
Egyik ismerősöm mindig azt mondja, hogy viszolyog ettől. Őt mindig arra tanították, hogy a képernyőhöz tilos nyúlni
A számítógépek se nagyon vonzották, de mikor kellett a munkájához megtanulta, amire neki szüksége volt.
Nagymamám is megtanult mostanra kezelni egy egyszerű mobilt, de ezeken az érintősökön mindig kacarászik egy sort.Arra akarok kilyukadni, hogy akinek pont az ilyen modern dolgokkal van gondja, az nem szereti a tapizós kütyüket.
(Már nem azért, de elképzelni egy igazi nagymamát, fehér hajjal, kötényben, amint egy iPaden msnezik, az unokájávalszerintem inkább vicces mint valószerű)
De persze biztosan akadnak kivételek is...
De nem hiszem hogy ez lenne a fő cél csoport.Még valami:
A nagy informatikai zseni, és az abszolút műszaki analfabéta között, van egy fontos átmenet.
Pl. unokahúgom. Vígan elkezeli a gépet, letölt, e-mailezik, msn, chat, játékok, lecke stb stb, de ha technikai paraméterekről van szó, akkor meghal a dolog. Vagy közlöm, hogy a W595-ös mobilja, akármilyen jól is nézzen ki, nincs a helyzet magaslatán, és igenis, ezek miatt utálják sokan a SE-t, akkor vagy dühös lesz, vagy rángatja a vállát.
Na most kicsit eltértem a tárgytól, de róla nagyon is el tudnám képzelni, hogy ráharapna egy iPad-re.Szerintem ennek a rétegnek készült.
Az meg, hogy kinek van rá pénze, az más tészta... -
A multitasking azt a felhasználót nem fogja érdekelni, aki először ül előtte. Bezárni meg tudja Task Manager nélkül is. Ablakkezelés hogy jön ide? Azért, mert az iPad egyet kezel, már nem is lehet többet használni egyszerre? Nem értem. Eddig ezzel senkinek nem volt gondja, aki először ült gép előtt. iPad-en is be kell zárni, hogy újat indíts, ezt azért megértik az emberek, nem gyökerek.
[ Szerkesztve ]
-
DriderG
tag
A videókat végignéztem, valóban csak egy nagy iPod Touch marha drágán. Az Apple kicsit kezd belehülyülni ebbe a "Fantasztikusan nagy és éles érintőképernyőt!" politikájába.
Egy igazi amcsi Apple felhasználó Mac Pro-n dolgozik, iMac-en használja a szövegszerkesztőt, MacBook-on internetezik (esetleg a MacBook Pro-t, ha dolgozni is akar), MacBook Air-t visz magával a repülőgépes utazásokhoz, iPad-on olvas a reggeli kávé mellett híreket, iPod-on hallgat zenét, iPod Shuffle-t visz magával, ha a parkban fut, és iPhone 3GS telefonja van. Hát igen, kb. 10 milla kell, hogy igazi Apple felhasználó legyél...
-
Fiery
veterán
Nem kerdeskent irtad, hanem kijelenteskent:
"Látom, nem tanultál statisztikát az iskolában"
Ezt smiley nelkul konkretan szemelyeskedesnek veszi minden jozan ember, mint ahogy en is. Ezert is szerettem volna tisztazni, hogy igen, tanultam statisztikat. Annak azonban hogy az elso honap statisztikaja egy Apple-nel vagy Mercedesnel mennyit er, semmi koze a statisztikahoz mint tudomanyhoz. Sokkal inkabb a piac alakulasat kell nezni, nem pedig csak a szamokat.
>Ha szerinted most megvette minden fiatal és
>innentől csak 50+ veszi, rossz tanárok oktattakHol irtam en ilyet?
>Ismétlem, hátha értelmezed: nem azt mondom, hogy
>1 sem veszi meg, aki még gépet nem látott, csak
>azt, hogy a többség már most látszik, hogy Apple
>fan és jártas a technikában.Ismetlem, hatha tudod ertelmezni vegre: az elso honap eladasi statisztikai nem ernek semmit, mert az Apple legnagyobb kovetoi veszik meg ilyenkor leginkabb, valamint azok, akik minden uj technika irant nagymertekben fogekonyak. Ezt nem lehet levetiteni 1-2 eves tavlatba, mert az ilyen tipusu emberek szama igencsak veges, nem ok kepviselik az USA-beli lakossag tobbseget, hanem ok adjak csupan a max. 1 %-at. Szuksegszeruen a kezdeti hype csillapodasa utan a 99 % fog vasarolni.
A mercis pelda pedig nem legenda. Nezz korul a 4- es 5 csillagos budapesti hotelek elott, es szamold ossze hany olyan taxit latsz, ami nem Mercedes (1 kez eleg lesz hozza). Azutan szamold ossze, hogy a Mercedesek kozul hany nem E-osztaly (segitek, 0 azaz nulla lesz a szam).
[ Szerkesztve ]
-
suraki
tag
"Egyébiránt érdekes módon egy számítógép asztalát át lehet alakítani úgy, hogy pont ugyanilyen könnyű legyen kezelni, mint az iPad-et. Szóval ez megint csak nem a legjobb ér"
Na ez a hülyeség!
Kérlek vedd le a multitaskot és az ablakkezelést a Windowsról.
Mert a felhasználók többsége számára a TaskManager és a felhalmozódó ablakok igazi mumusok, amikkel csak küzdeni kell.
Ha ez megvan, indíts el egy olyan programot ami ugyan olyan egyszerűen kezelhető és legalább annyi funkcionalítást nyújt mint az iPad. -
suraki
tag
Ezt tényleg én találtam ki, merthogy a családban nem statisztikai alapon vásárolok.
Ráadásul csak fricskának szántam arra a kommentedre, ahol azt bizonygattad, hogy ezt nem fogják megvenni nagyszülőknek és az IT szakik is utálni fogják.
Egyébként elég sok olyan dolog történt a világban amiről az elemző cégek még csak nem is álmodtak.
Ettől még szerintem sem én vagy öregeim lesznek az elsődleges célcsoport, hanem az általad is említett leginkább fogékony fiatalok...mint ahogy ez én is leírtam (write-only?). -
A jóslás úgy tudom, nem tárgya a statisztikának. Mondom, benned már ez annyira megérett, hogy mindegy, mit írok, szóval ne fárasszuk egymást mercis legendákkal.
"be fognak tevedni a boltba az "egyszeru" emberek is."
Mondtam, hogy nem?
A józan paraszti ész olyanokat nem diktál, hogy van a világon tanulás és gyakorlás? Ismétlem, hátha értelmezed: nem azt mondom, hogy 1 sem veszi meg, aki még gépet nem látott, csak azt, hogy a többség már most látszik, hogy Apple fan és jártas a technikában.
Egyébiránt érdekes módon egy számítógép asztalát át lehet alakítani úgy, hogy pont ugyanilyen könnyű legyen kezelni, mint az iPad-et. Szóval ez megint csak nem a legjobb érv.
szerk: jó-jó, visszavonva egy része, ami nem ide való... de tényleg hagyjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
válasz
talamasca #303 üzenetére
Hat igen, plane mert attol, hogy igazan csak billentyuzettel kenyelmes gepelni, me'g nem jelenti azt, hogy nem lehet billentyuzet nelkul gepelni rajta. Szamomra pl. egy netbookon is horror a gepeles, megsem mondom azt, hogy kulso billentyuzet nelkul nem lehet gepelni a netbookokon...
-
Fiery
veterán
En nem mondtam, hogy csak az oregek fogjak venni. En csak azt mondom, olyan faekszerure terveztek, hogy "minden hulye" megertse, legyen 3 eves vagy 100 eves, texasi farmer vagy ertelmisegi varoslako. Nyilvan ha egy termeket a "hulyek" is tudnak kezelni, az nem jelenti azt, hogy a techie sracok nem tudjak kezelnil, ill. hogy csak a "hulyek" fogjak venni.
-
Fiery
veterán
Ja, me'g annyit, hogy amit hallottam mar idosebb ismerosoktol: a szamitogeppel az is a baj, hogy tul sok minden van elottuk. Egy halom ikon, egy "fura csik" alul. Ha megnyomjak a Start gombot nagy nehezen, szamukra baromira nem egyertelmu, mi az a sok kacat ott, es hogyan talalnak meg ott barmit is. Raadasul siman elronthatjak a gepet, ha rossz helyre kattintanak -- ami valljuk be, egy windowsos szamitogepnel nem is elkepzelhetetlen
Plusz felnek a virusoktol, felnek attol, hogy mi tortenik, ha az egerrel "kicsit odebb mennek", vagy "rossz gombot" nyomnak meg.
Az ilyen embernek egy lecsupaszitott, csak az adott feladatra koncentralo eszkoz megvaltas. Konkret pelda: faterom a szamitogeptol par perc alatt idegbajt kap, mert mar az egertol is fazik, nem tudja kezelni. Probaltam neki magyarazni, de hiaba, nem erti, tul bonyolult, talan nem is akarja megerteni. De erdekes modon a mobiltelefonjan mindent meg tud csinalni, amire szuksege van (hivasok, gyorshivasok, telefonkonyv kezelese, ebresztes beallitasa, sms kuldes/fogadas). Ha egy ilyen embernek adunk egy olyat eszkozt, ami gyakorlatilag egy mobiltelefon (= iPhone) egyszerusegevel kezelheto, akkor mit kapunk?
-
talamasca
senior tag
"Levelezés
Az iPaden csak addig jó levelezni, amíg mi kapjuk az üzeneteket, amint küldeni kell, jön a gépelés problémája. Megoldást csak az utólag megvásárolható billentyűzet jelent, akkor viszont már nagyjából ott vagyunk, mint ahol egy notebookkal vagy netbookkal lennénk, az "akárhol dolgozhatok" mobilitásnak lőttek."Ez is negatív egy kissé és pláne szubjektív.
Az, hogy számodra nem kényelmes a gépelés, az szubjektív dolog.
De ebből lett egy erős sarkítás. ----› ""akárhol dolgozhatok" mobilitásnak lőttek"“Black as midnight on a moonless night.”
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple internetezésre és könyvolvasásra kitalált táblagépe járt nálunk. Elsőre döbbenet, gondolkodóba is estünk.
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10 pro tokok!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest