Új hozzászólás Aktív témák
-
A Tab-ot már elsőre betiltották. Persze, fellebbezés van, nem nyert még senki - bár nem tudom, lehet-e ezek után más ítélet még. Ok, akkor rosszul fogalmaztam. Nyilván most mindenki jól meg fog ijedni az Apple-től és a világ ismét megmenekül.
Én meg megyek vissza a pokolba, ahová kívántok.
utomi:
lol, szerintem ezt ne erőltesd. Rám nem hat, a személyeskedést meg nem én szívom meg. a kicsiny agyamból úgy pattant ki, hogy kevés olyan tárgyalásról tudok, ahol csak az egyik fél beadványa alapján döntenek. Általában a másik felet is meg szokták hallgatni - legalább. Ezt pedig a cikk írta. Ha ott van elírás, ott kell reklamálni. -
Munszu360
csendes tag
Biztos akadna pár beszállító aki rögtön rácsapna a lehetőségre, amint a Samsung úgy döntene ,hogy neki ebből elege van.
De ezekre a beszállítóra ugyanúgy jut olyan aki nem vállalná el. Látva ,hogy az Apple az egyik legfontosabb partnerét, akivel évek óta jó kapcsolatban volt, egyszer csak így elkezdi rugdosni. Egész biztosan van olyan cég akinek baromira nem hiányzik egy ilyen partner, bármennyit is fizessen. -
havenger
tag
Erre én is kíváncsi leszek. Azon sem lepődnék meg, ha ez a megrendelés azért vándorolna a samsunghoz az LGtől, mert úgy próbálja kompenzálni a samsung 3g szabványainak az értékét, hogy ezt is hozzácsapná a design pereskedéstől való eltekintéshez
(persze ez már eléggé összeesküvés elmélet szagú
)
-
MaUser
addikt
Tervezett avulás megvan? Érdekes módon tönkremegy a kábelcsévélő az összes olcsó porszívóban hibás tervezés miatt, az égők nem éghettek sokáig 1000 óránál tovább (fizikai avulás), a tegnapi csúcs netbook-od csak egy szánalmas valami a most menő tablet-hez képest (erkölcsi avulás), stb. Nincs itt sem ez másképpen. Régebben a Samu egy feltörekvő cég volt, ami a piacszerzés miatt akkor nem élhetett ezzel és a mobilpiac is valami csoda folytán ettől viszonylag mentes volt. Az akkori piacvezető Nokia is bőszen gyártotta az 5-6 évig használható mobiljait 5110, 6310, 3310, stb. Persze az 5-6 év csak ma tűnik soknak, akkor még a Sony, Pana katódsugárcsöves TV-i is 10-15 évre készültek.
Ma már annyira felpörgött a piac, hogy ha nem tudod rávenni a vásárlóidat a termékek évenkénti cseréjére, akkor "halott" vagy. Az Apple/MS pl. erkölcsi avulást alkalmaz (jön az új iPhone/Windows cseréld le most, ne legyél olyan maradi, hogy még a régi van, nem is kell a copy&past -> itt az új modell a copy&past-tal ez kell mindenkinek mert enélkül nem is lehet élni, stb.), a Samu meg a saját eszközeinek megfelelően olyan cuccokat gyárt amik időben tönkremennek (Tv-k javíthatatlanok tervezés miatt, érintőképernyők nem bírnak három évnél többet, stb.).
A vásárló csak annyit tehet, hogy megpróbál minél okosabban vásárolni és kerülni a tipikusan gyors kifuttatásra szánt modelleket. Esetleg lehet olyan márkákhoz fordulni, akik élettartamra is terveznek (német gyártású Bosch/Siemens (ezekből vannak kínai vacakok is), Miele, stb.), de ezek legalább ötször drágábbak az ugyanezt tudó olcsóbb készülékekhez képest, így gazdaságilag még ha nem is, de környezetvédelmi szempontból mindeképpen megéri ezeket venni.
-
MaUser
addikt
Sokszor leírták már, de mégegyszer: az ilyen fényes dolgok menők az ázsiai piacon, és mivel jóval nagyobb ez a piac, mint a (szerintünk legalább is) igényesebb európai, ezért ide nem kapunk saját verziót. Ha megnézed az összes Samu/LG felső kategóriás cucc csillog mint Kojak feje. (TV, monitor, stb. ugyanez a design.)
Legalább ekkora baromság az usákok alumínium majmolása is, mert a csiszolt alu azért az nem egy edzett rozsdamentes acél, de ott meg ez a menő.
Az hogy európaiként azt látod, hogy mindkét borítás fél nap után undorítón karcos* az a gyártónak egyáltalán nem gond, mert legalább lesz miért cserélned az új generációra, vagy vehetsz hozzá "olcsón" gyári védőszütyőt... Viva la marketing (hányós smiley jönne ide...)
*Természetesen a márkab*zik kedvenc márkájának éppen aktuálisan birtokolt termékei mindig kivételek, mert mint számos blogbejegyzésben hírül adják, ezekkel sosincs gond,
-
Everman
addikt
"Egy nagyobb közösségi szervnek közbe kéne avatkoznia, mert mi felhasználók isszuk meg ennek a keresztbe pereskedéseknek a levét."
Egyrészt nincs miért közbeavatkozni, mert teljesen törvényes keretek között mozognak.
Másrészt a felhasználókat nem érinti a dolog hosszabb távon. A mostani csetepaté lezajlása után szerintem három lehetőség képzelhető el:
- Az Apple elveszti ezeket a pereket és nem változik semmi
- Megnyerik és a gyártók kifizetik a licencdíjat (ezt az Apple is megtette a Nokiával szemben vesztett pernél)
- Megnyerik és a gyártók elkezdenek önálló fejlesztéseken dolgozni és saját arculatot, designt tervezni, hogy elkerüljék a hasonló jogi háborút
Szerintem hosszabb távon a vásárló inkább nyerhet, mint veszíthet ezen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged