- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
Depression #553 üzenetére
Igen, a bíróságok általában pár oldalas pdf-ek alapján hoznak döntéseket, ahol eltorzított fotók és kézzel rajzolt skiccek vannak.
Mindig tanul az ember valami újat.
-
Everman
addikt
válasz
Depression #547 üzenetére
Persze, hisz a bérgyártás az Apple-nek biztos olcsóbb, mint amikor pl. a Samsung saját hardvert, saját gyáregységben rak össze. És ezt te el is hiszed?
-
Everman
addikt
"Persze, megint tényállításként írsz egy nem épp acélos gondolatot."
Tekintve, hogy ez tényleg tény.
Egy ilyen készülék bekerülési költsége nagyjából annyi, mint amennyit az Apple fizet az iPad 2 gyártásáért, viszont az Androidos gyártónak nincs akkora költsége a szoftveren, mivel nem ők fejlesztik, a hardverhez illesztés meg töredék költség egy OS kifejlesztéséhez és a kapcsolódó ökoszisztéma létrehozásához, fenntartásához képest. Vagyis még azonos áron is több a haszna egy Androidos gyártónak egy készülékre levetítve, mint az Apple-nek, viszont ennek ellenére mégis drágábban adják.
"Más nem is vártam, tényleg látni hogy nem látod át ezen részét a dolgoknak"
Ezt inkább veled kapcsolatban érzem egyre inkább
"Az egészre az lenne a legjobb megoldás hogy termékcsoportonként elévülési időt határoznának meg ezekre a hülye szabadalmakra, de nem 10 éveket."
Vagy ebben, vagy a Samsungos topicban én is ezt írtam (fél-1 év elévülési időről beszélve). Szóval ebben egyetértünk.
"Olvastam hogy már a google is beszáll a harcba, komolyan azt hiszed hogy ez nem fogja megosztani az erőforrásokat?"
Az Apple felöl nem biztos, hogy sok változik, a Motorolával szemben eddig is voltak perei (lásd ezen topicot is), az, hogy a Motorola most másik tulajdonoshoz került, nem 100%, hogy bármit is jelent. (Maximum úgy, hogy a Google elkezdi zsarolni az Apple-t bizonyos licencdíjak megemelésével, de ez, ha jól tudom törvénytelen.) Szóval tényleg nem tudom, hogy pl. egy Apple - HTC per esetén, ahol nem érintett közvetlenül a Google, miként tudna törvényes keretek között beavatkozni.
Az erőviszonyok felbomlása viszont meglesz, csak éppen az Androidos gyártók között. A Google, mint partner, hirtelen konkurense lesz az összes gyártónak a saját piacán, ami okozhat akkora galibát, ami szépen a Microsoft felé terelheti azokat. Ha nem óvatos a Google, akkor nagyon könnyen saját maga pukkaszthatja ki az Android lufit. -
Everman
addikt
-
Everman
addikt
"Hanem a bejegyzett szabadalmaikat ráhúzták az Ipad-re 1:1-ben."
Persze, hisz már volt nekik tablet szabadalmuk, ami éppen jó volt az iPadhez
"A szabadalmakkal , mint a lekerekített élek pedig próbálták alátámasztani az érvelésüket."
Mondod te, mint itt páran, készpénznek véve egy blogger feltételezését, aki előhalászta azt a 3 oldalas skiccet. Erre mondtam, hogy nincsenek konkrétumok az ügyben, mindenki csak feltételez dolgokat, amíg nincs vége az ügynek, addig én tartom magam ahhoz, hogy a bíróság nem ez alapján hozott döntést.
"és ugye a kínai hamisítványok ellen bíróság elég gyors"
A Samsung nem igazán kínai cég.
"Márpedig a Düsseldorfi szinte csak ezekkel foglalkozik ."
Ergo nem valószínű, hogy egy kétes ügyben ilyen drasztikus intézkedést hoztak volna.
-
Everman
addikt
"Hmm, egy érdekes alternatív valóságként éled meg a dolgokat. : )"
Hmm.. Lehet, hogy elsiklottam valami felett, de ez a topic (és a Samsungos) itt arról szólt, hogy az Apple-nek ehhez nincs joga, meg biztos korrupt volt a bíró, meg a licenc befogadója. Mert az itt fórumozók ezt igen jól látják, hisz mindenhez jobban értenek.
Én, ha visszaolvasol csupán azt hangoztattam, hogy az Apple jogosan lépett fel (jogosan, hisz van egy létező, levédett licencük, amit jogukban áll megvédeni) és a bíróság döntése számomra is visszatetsző, de ettől még nem törvénytelen, mint ahogy itt páran próbálták beállítani.
-
Everman
addikt
Mert ugyebár te olyan sokat értesz a jogi témához... Én legalább meghagyom ezt a profiknak és elismerem, hogy Ők ehhez jobban értenek, míg ti a végletekig próbáljátok az Ő álláspontjukat vitatni.
(Igazából nem velem vitáztatok, hanem az Apple jogi osztályával és az EU törvénykezésével, én ugyanis az Ő álláspontjukat tartottam.) -
Everman
addikt
"Nem hiszem, hogy a google komolyan pályázik a gyátók babérjaira."
Ha felszámolja a Motorola gyártását és csak a licencpakk kell nekik, az szintén érdekes lenne.
"most már a nexus házon belül készül"
Apple után szabadon, évente 1 készülék, de az az utolsó csavarig optimalizálva?
Ok, engem megvettek egy próbakörre. -
Everman
addikt
-
Everman
addikt
-
Everman
addikt
válasz
Robertoq #504 üzenetére
"Egy hasonlat, hogy értsd: ha pl a Ford Focus hamarabb gyorsul százra mint az Opel Astra és az Opel kijön egy új motorral, ami még a Fordnál is jobb, akkor ők másoltak?"
Ebben az esetben nem.
De ha az Opel bemutat egy új motort, majd mikor a pár hónappal később megjelenő Ford gyorsabb motort mutat be visszavonják és a Ford alapján újratervezik, az már másolás."Az miért nem koppintás, míg utóbbi igen?"
Mondjuk mert eltérő a méret, és eltérő a design?
A 10.1-nél meg igencsak érdekes a hasonlóság:
Valamiért a többi gyártó megpróbált eltérő megoldást alkalmazni:
Vajon a Samsung miért nem?
Ezen a téren biza a Motorola sem nagyon erőltette meg magát:
-
Everman
addikt
válasz
Robertoq #496 üzenetére
"Arra gondolsz, amikor úgy döntött a Samsung, hogy újratervezi a tabot az iPad 2 után?"
Mi másra? Végül is így nem az iPad 2 volt az újabb Tab alapja és nem arról vették a mintát ahhoz, mert csupán a vékonyság volt a cél. Ha te ezt teljesen komolyan gondolod, akkor igencsak naiv egy fickó vagy
" a Samsung mindig is vékonyságra megy rá"
Bizonyíték rá a Galaxy Tab és a Tab 10.1v
"Hogy valaki csak azért venné meg mert a csatlakozó alapján azt gondolná, hogy iPad?"
Sorry, de hol olvastál tőlem ilyet? Én csak megjegyeztem, hogy a 7"-os jószágnál csak a csatlakozót koppintották le, ez tény, viszont semmilyen következtetést nem vontam le belőle, ez csupán a te elképzelésed.
"Ja, hogy ez egy újságírói marhaság"
Ismét nem figyelés.. Az az újságírói marhaság, hogy a 10.1-est azon 3 oldalas skicc alapján tiltották ki amit pár újságíró vadászott elő a netről. Innen jön a legtöbb okoska, hogy téglalap és kijelző, meg lekerekített sarkok miatt vélik azonosnak, pedig ennél jóval többről van szó.
"szeretném ha elmagyaráznád miben is van más kinézete."
-
Everman
addikt
"Én először is a bíróságot bíráltam leginkább aztán az Applét."
Ha olvastad amiket írtam, akkor tudnád, hogy a bíróság döntését én is bírálom, nekem sem tetszik. Viszont azzal, hogy az Apple fellépett a Samsung pofátlan magatartása ellen, azzal egyet tudok érteni.
"az hogy a jövőben te is és én is drágább és szűkebb kínálatból tudunk választani, az meg olyan dolog amire én felemeltem a szavam hogy kár érte. "
A jövőben, ha a bíróság igazat ad az Apple-nek, akkor adott gyártók megfizetik a licencdíjat, vagy igyekeznek egyedi terméket készíteni, a vásárlót ez sehol nem fogja érinteni.
A licencdíj nem fogja drágítani a készülékeket, mert a mostani árba bőven bele van építve a lehetséges perek költsége, nem véletlen, hogy ezek a készülékek ilyen drágák.
Attól, hogy most 1 hónapra lekerült egy típus a polcokról nem fog összedőlni a világ, de talán elgondolkodik a Samsung, hogy ideje a mobil üzletágában is néhány önállóbban gondolkodó designert alkalmazni.A többiről amit írtál már rég elmondtam az álláspontom, ezért inkább hagyjuk a felesleges köröket.
-
Everman
addikt
"Valaki mond valamit és egyből az jön ,hogy ez nem úgy van... Ha meg már nem tud mit mondani annyit mond ,hogy "Te nem vagy ügyvéd.." ."
Ember, amit én állítok azt egy teljes EU-s jogkörrel rendelkező bírói döntés már alátámasztotta, amit az itt hadováló emberkék írogatnak, az meg érzelmi alapú, légből kapott spekuláció. De mint megszokhattuk, a magyar ember mindenhez, mindenkinél jobban ért. A foci és a gazdaság után látom már a vállalati jog is a Mobilaréna fórumozóinak szakága lett, ahol mindenki, mindent jobban tud, mint egy uniós bíró, vagy mint egy milliárdos óriáscég jogi osztálya.
De persze én elfogult vagyok és tőlem ezt morbid hallani.
Ha tudnád, milyen morbid olvasni ezt a rengeteg sületlenséget, amit összehordtok -
Everman
addikt
"Komolyan azt hiszed hogy a világon a cégek nem a konkurens termékhez viszonyítva terveznek? "
Nem figyelsz már megint.
A verseny arról szól, hogy jobbat alkossunk, mint amit a konkurens felmutat.
NEM ARRÓL, HOGY LEMÁSOLJUK!Ha a Samsung egy jobb terméket hozott volna össze, ami különbözik a piacvezető terméktől, akkor lett volna fejlesztés és verseny, de ők másoltak és kész. Mindezt a sajtó előtt elismerve. Innentől nem egészen értem mi ez a szemellenzős szöveg itt.
Bár értem, útáááljuuk az Apple-t, mert ez a divat. Ha őket perelik, akkor mocskos tolvajok, ha ők perelnek, akkor hogy képzelik, hogy megvédik magukat. Tessék előnyhöz engedni szegény másik óriáscéget, hisz mi innen a konyha sarkából pontosan tudjuk mi az igazság és szó nem lehet arról, hogy másnak lehet igaza. Ha meg valaki esetleg kicsit is józanul látja a dolgot, az meg trollkodik.
"Nyilván nem egy béna ember vagy, de ez az írás alapján vannak területek ahol nem vagy mindentudó, pedig középiskolákból is úgy kéne kikerülnie az embernek, hogy nem ír ilyet mint te.."
Nem bántásból, de előbb tanulj meg fogalmazni, aztán bírálni...
-
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #479 üzenetére
"Miért gondolod magad mindenki másnál okosabbnak"
Megkérdezném, hogy TE mitől gondolod okosabbnak magad, mint ez EU egyik bíróságának döntőbírája, vagy mint egy óriáscég jogásza? Tudod én legalább feltételezem, hogy Ők értenek a munkájukhoz, te meg csak köpködsz és ostoba kis érzelmi alapú megnyilvánulásokat teszel, aminek a jogban és az üzletben semmi helye.
-
Everman
addikt
válasz
Robertoq #480 üzenetére
"Linkelj bizonyítékot."
Olvasd az oldalt, ahol fórumozol, itt is volt róla cikk.
"Ez már beteges, hogy azt hiszed a csatolót koppintották"
A beteges az, hogy tudás nélkül vagdalkozol. Legalább a Goolge-t használnád, mielőtt írsz:
"Eddig 2 tablet volt a 7 colos, meg ami a Vodánál jelent meg"
3 tablet. A 3. az amit most kitiltottak.
A 7"-os más volt kinézetre is, ezért nem is csesztette őket érte senki."de mindháromban közös, hogy egy kijelző lekerekített kerettel"
Már megint ez a marhaság amit egy újságíró kezdett...
-
Everman
addikt
válasz
Depression #473 üzenetére
"Az 'újra kell tervezni, mert nem versenyképes' mióta egyenlő a másolással?"
Az újra kell tervezni mert nem versenyképes nem másolás.
Az újra kell tervezni a konkurens termék alapján, mert a jelenlegi nem versenyképes, az viszont sajna az.
-
Everman
addikt
válasz
Depression #470 üzenetére
"Az apple volt az, amely behozta a mobil piacra a pereskedések tömkelegét"
A mobilpiac résztvevői már az Apple előtt is keresztbe-kasul perelték egymást, csak ez a kutyát nem érdekelte, most meg úgy figyeli ezeket a pereket a tisztelt publikum, mint egy futballmérkőzést
és hasonlóan is viselkedik ...
-
Everman
addikt
válasz
#16820480 #464 üzenetére
"egyébként továbbra sem tudok azonosulni a dologgal, hogy egy olyasmit le lehessen védeni, amit kb egy perces nézegetés után tökéletesen le lehet másolni."
Akkor nézegesse tovább és csináljon valami jobbat, valami mást, elvileg a fejlődés erről szól, nem a másolásról.
"egy ilyen tableet, akármennyire is fáj ez az almának, 5 perc alatt összehoz bárki, aki nem tökéletesen ügyetlen."
Hát pedig ez még a Samsungnak is csak harmadszorra sikerült
Elsőre kijött a Tab-bal, de a 7" és a régi rendszer nem volt elég a világmegváltáshoz, ezért úgy gondolta lemásolja az iPadet, nagyjából sikerült is nekik, mire a nyavalyás Apple kihozta az iPad 2-t és gyorsan vissza is vonták a már elkészült 10"-os Tabjukat és nekiálltak újra a másolásnak. Mindezt úgy, hogy a vezetőjük minden szégyen nélkül el is ismerte, hogy az eredeti készülék már nem versenyképes és az iPad 2 mintájára újra kell gondolniuk az egész készüléket és annak árazását.
Szóval nem megy az 5 perc alatt még egy Samsung méretű cégnek sem, még másolva sem.
-
Everman
addikt
válasz
Robertoq #467 üzenetére
"de Te honnan a ******* tudod olyan biztosan, hogy a Samsung másol?"
Onnan, hogy a CEO-juk egy sajtótájékoztatón ezt elismerte
"Honnan tudod, hogy nem voltak korábban tablet terveik csak még az okostelefonokra koncentráltak?"
Kapaszkodj meg, a letiltott készülék előtt már volt tabletjük, meglepő módon ott csak a csatlakozókat koppintották az iPadről, a kinézetet nem. Tudom, mert van a családban Tab is, meg iPad is.
"mert aki arra esküszik fel, hogy igazságot szolgáltat ilyen igazságtalanul hoz döntést"
Egy az alperes által nyíltan elismert vétség alapján hozott döntést én nem neveznék igazságtalannak, de hát nem vagyunk egyformák...
"Ha a Sasmung betiltatná az iPhone 4-et"
Nem a Samsung, vagy az Apple tilt be terméket, hanem a bíróság.
A Samsung már megpróbálkozott ezzel az USA-ban, de nem sikerült neki, erre volt ez a válaszlépés.Rengeteg dologban nem vagy képben, de mégis nagyon sommás véleményed van
-
Everman
addikt
válasz
Robertoq #458 üzenetére
"Egy pártatlan bíró kétlem, hogy meglépett volna ilyet, lévén, hogy még semmi sincs bizonyítva, mi alapján tiltsa be?"
Ott voltál? Láttad a periratokat és beadványokat? Ismered a hatályos, idevonatkozó jogszabályokat? Jogász vagy?
Ha mindegyikre nem a válasz, akkor mégis honnan a rákból szedsz ilyen blődségeket?
-
Everman
addikt
Ha igaz volna az, amit itt tényként próbálnak sokan bizonygatni, hogy az a 3 oldalas skicc a kitiltás alapja, akkor a Tab 10.1 kitiltásának elrendelése után automatikusan érvényesíthető lenne ez az összes forgalomban lévő tabletre az iPaden kívül. Szerencsére ez nem így van.
-
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #423 üzenetére
Már írtam, odarakom neked az alkatrészeket az asztalra, csinálj belőle eszközt. Fejlessz hozzá szoftvert, hozzál létre hozzá egy komplex ökoszisztémát, vezesd be a piacra és gazdagodj meg. Nem nehéz, hisz mint írtad, az alkatrészeket nem neked kell kifejlesztened (bár nem árt, ha van egy SOC tervező csapatod, aki azt is megtervezi neked)
Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez csak úgy pikk-pakk megvan és nem kerül dollármilliókba?
--
Tényleg milyen érdekes, az iPhone előtt már 10 évvel is volt érintőképernyős telefon (tudom, mert az első smartphone-om is ilyen volt), a bökkenő az, hogy mégsem volt igazán használható, csak kompromisszumokkal, cerkával, lassan és bonyolultan.
Valamit azért csak kitaláltak ott Cupertinoban, mert azóta, a többi cég nem az iPhone előtti készülékekre hasonlító modelleket gyártanak és nem cerkás, vakulj paraszt UI-val szenvednek, hanem valamiért az iPhone által megmutatott úton haladnak. Lehet, hogy tévedsz? -
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #407 üzenetére
"De azért nehogy már pénzt fizessenek a többiek, mert nekik is úgy néz ki egy érintős telefonjuk, ahogy egy érintős telefon ki tud nézni. Mert erre az apple se költött milliókat, és nem is töltött éveket a kifejlesztésével.."
Vagy lehet, hogy mégis, hisz az iPhone előtt ez valahogy nem nagyon jött össze a gyártóknak.
-
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #416 üzenetére
"Ahogy látom, veled az élen."
Téves.
Nem én vitatom egy mamutcég és az EU bíróságának döntéseit, hanem ti.Én kifogásolom a készülék kitiltását, de elfogadom, hogy az Apple jogi lépéseket kezdeményezett.
Ha átmegyek a piroson és elkap a rendőr, akkor nem fog tetszeni a bírság, de elfogadom a jogosságát és nem próbálom megmagyarázni, hogy a piros lámpa késleltette az áthaladásomat. Csupán ennyi a különbség. -
Everman
addikt
"Sajnálatos, hogy egy tégla, ami le van kerekítve designnak számít és le lehet védetni."
Sajnálatos, hogy egyesek ilyen magabiztosan képesek nyilatkozni olyasmiről, amiről halovány lila fingjuk sincs, mivel az itt köpködő hatterek, veled az élen nem hinném, hogy látták a vádiratot és a csatolt dokumentumokat. Csupán egy újságírók által elővadászott skiccet láttál, aminek valószínűleg nem sok köze van a kitiltás elrendeléséhez.
"Amerikai Egyesült Állatságok Államok szabadalmi rendszer fail."
A jelen per egy EU-ban bejegyzett szabadalom miatt zajlik, szóval fail.
"Persze az Apple meg a többi mobilgyártó sikerén élősködött, amikor kijött az első iphoneal?"
Persze, azért iPhone killer azóta az összes újonnan bejelentett mobilkészülék
-
Everman
addikt
válasz
Barthezz2 #398 üzenetére
"De áruljátok már el nekem, hogy az iPhone, vagy az iPad melyik összetevőjét is gyártja az Apple, aminek a kifejlesztésébe dollármilliókat ölt? Tényleg érdekel.."
Nagyon szívesen eléd borítom egy asztalra az iPad alkatrészeit, csinálj belőle tabletet. Majd rájössz a válaszra igen hamar.
"akkor neked(nektek) az volna a legjobb, ha évente jönne egy iPhone, meg egy iPad, és semmi más hasonló telefon nem létezne, hanem a többi gyártó még mindig csak butafonokat gyártana? Mert a megnyilvánulásodból ez jön le.."
Nem olvasol, nem figyelsz.
Amikor a Nokia beperelte az Apple-t, akkor érdekes módon senki nem mondta, hogy ez milyen dolog, hisz hátráltatja a szabad versenyt, akkor evidens volt, hogy az Apple a hunyó.
Ha az Apple-től alapból elvárja mindenki, hogy fizessen a felhasznált szabadalmak után, akkor miért olyan nehéz ezt a konkurens gyártóktól is elvárni? Kettős mérce? -
Everman
addikt
" Fenti egyénünk logikája alapján az összes gyártónak perkálni kéne egy prémium márka felé"
Perkál is. Vannak alap szabadalmak, amik miatt ezek a gyártók is fizetnek egymásnak, mint a mobilgyártók is.
"a józan ész egyszerűen kiírtódik a mai világban, nem véletlen hogy ott vagyunk ahol"
Hát igen, ez a józan magyar mentalitás. Ha valaki sikeres, akkor rugdossuk meg, lopjuk meg és akkor talán mi is sikeresek leszünk. Az, hogy ezért meg kéne dolgozni, az büdös és "versenyellenes".
Már írtam, bármelyik cégnek lehetősége lett volna piacra dobni egy használható tabletet, kockáztatni a pénzét, hogy nem lesz sikeres és akár le is védhették volna. Nem tették.
Az Apple megtette és most az ő sikerén próbálnak élősködni. Megtehetnék, hogy eltérő designt választanak, a Sonynak sikerült, a HTC-nek sikerült. Megtehetnék, hogy kifizetik a licencdíjakat, de nem, másolni, lopni, egyszerűbb. A plebs meg még tapsolna is nekik.
Remélem egyszer a te fejlesztésedből, kockázatodból, munkádból is más fog profitálni, majd akkor rájössz, hogy az nem verseny, ha más ötleteit lenyúljuk.A konkurens gyártók még arra sem veszik a fáradtságot, hogy komolyabb fejlesztéseket eszközöljenek, összelegóznak egy hasonló vasat és ráfércelik a Google rendszerét, aztán várják a csodát. Nos ha ez neked a verseny és a fejlődés, akkor nagyon sajnállak.
"Dizájn elemek koppintása ennyire irritálja? "
Ember, azért beperelnek, ha egy fotót engedély nélkül felhasználsz, nemhogy egy ipari designt. Nem tudom hol élsz, de nagyon el vagy tévedve.
-
Everman
addikt
válasz
Robertoq #369 üzenetére
"A lényeg levédéstől függetlenül:
elismered, hogy ezt a formavilágot a Samsung hamarabb "találta fel" mint az Apple. És most nem az a lényeg, hogy mi a termék."Ha így állsz hozzá, akkor ok, a formavilágot az Apple már 1985-ben "feltalálta", mert azóta foglalkozik a tablet elkészítésével és készít különböző prototípusokat.
"Egyébként is mi a tablet pontos jogi definíciója?"
Ezt kérdezd a jogászoktól, szemmel láthatóan elég pontosan képesek voltak definiálni
-
Everman
addikt
" ami alapjaiban mást nyújt mint az aplple gépe"
Már kérdeztem, mitől nyújt mást? Ugyanaz a termékcsoport, ugyanazok a szolgáltatások, ugyanaz a piac.
"Azonban ha egy kész terméket nem tudok megvenni mert betiltják mert másolat, miközben én azért venném mert totálisan más, akkor ott a döntéssel problémák vannak, én csak ennyit írtam és nem látom ez hol nem igaz."
A probléma ott van, hogy nem totálisan más, sőt maga a gyártója ismerte el, hogy a konkurens termék alapján készítette. Ezek után nem tudom mi alapján írod amit írsz.
" ha hiszed ha nem elég sokat eladtak volna a samu tabletből, úgy hogy utólag nem vitték volna vissza hogy hé azon nem iOS van "
Te el vagy tévedve. A vád nem a fogyasztók megtévesztése, hanem az Apple szellemi tulajdonának jogtalan felhasználása.
---
Ha olvastad amit írtam, akkor már láttad, hogy a betiltás mint olyan számomra sem szimpatikus döntés, de ezt a döntést nem az Apple, hanem az EU hozta! Az Apple csupán a saját védelmében jogi lépéseket tett, miután az egyeztetések a két cég között nem vezettek eredményre. A másolás mint olyan nem kérdéses, mert a Samsung ezt nyíltan már a készülék megjelenése előtt egy sajtótájékoztatón elismerte. Szóval szerintem az Apple lépése teljesen jogos volt, a bíróság ilyen szintű, szigorú döntése viszont valóban megkérdőjelezhető.
Érted a lényeget?
-
Everman
addikt
"a két termék a fizikai hasonlóságon (mert nem egyezik így nem másolat) kívül teljesen más szolgáltatást kínál. "
Ez miben nyilvánul meg szerinted?
"Engem az érdekel hogy akik részt vettek ebben a döntésben azok miben fognak részesülni. A fórum összes hozzászólójának jogait megsértették."
Jézusom...... Ezt te mos tényleg komolyan gondolod????
"Ez inkább azt mutatja hogy egy vállalat érdeke többet számít mint sok tíz millió állampolgár joga és ezt intézményi keretek között erősítették meg."
Értem, szóval szerinted ezek szerint jogod van felülbírálni a törvényeket és egy jogsértő magatartást támogatni.
Sok magyar állampolgár elismeri Stohl színészi képességét, ezek szerint fel kell menteni, mert a népnek joga van látni őt a színházban és a TV-ben.
[ Módosította: 7 ]
-
Everman
addikt
válasz
imisomogyi #355 üzenetére
Hajjaj, ezt a Nokiától tanulták, csak rossz lett a kivitelezés, mert a Nokia csak a burkolatot cserélgette ugyanazon a hardveren, az Apple meg a hardvert cserélte ugyanazon burkolat alatt
-
Everman
addikt
Mondjuk van kakukktojás, a kettős hardverű készülékek, amik mindkét rendszerre (desktop/mobil) be tudnak bootolni és ennek megfelelő hardvert használni. Pl. ilyen a HTC Shift
-
Everman
addikt
"Lehet, hogy ezt már 100 hsz-el ezelőtt is kérdezték, de honnan kerül bele a definícióba az arch?"
Mert lehet, hogy nincs lefektetve, de akkor is így van. Nem gyártanak eltérő architektúrájú és OS-ű tabletet/tabletPC-t. Utólag rakhatsz a tabletPC-dre x86-os Androidot, vagy az ARM-os tabletre ARM-os Linuxot (Ubuntu), de gyárilag nem készült ilyen.
Az x86 - desktop OS és az ARM - mobil OS mindegyik terméknél alap."ha kiadnak egy x86 alapú atommal egy androidos "tabletet" akkor az tablet PC-vé válik?"
Nem, de ilyen készülék még nem készült eddig. Az x86-os Android is inkább csak fejleszői megoldás, nem kereskedelmi termék.
Nem értem egyébként miért kéne forrás, meg külön magyarázat, a két eszköz eltér mind használatban, mind felépítésben, ez nem elég egyértelmű? De ha végigkeresed ezeket az eszközöket, akkor is ez a törvényszerűség jön ki.
Fentebb valaki talált egy ARM-ra fordított Ubuntu verziót és lelkesen belinkelte, hogy igen, ezzel adtak ki tabletet, apró probléma az lett, hogy mint kiderült valóban egy tablet felületet használó Ubuntut futtat a készülék, de a hardver x86, nem ARM, vagyis megint nem sikerült cáfolni a dolgot.
"ilyenkevésvan"
Ezen én is gondolkodtam, hogy írjam-e, mert manapság nem jellemző az ilyen készülék, de mivel az alap téma amire itt válaszoltam a Windows 8 és ott valóban lesznek ARM alapú notebookok, ARM-os Windows-zal, így hozzáírtam az ARM alapú PC-t.
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #350 üzenetére
"nem a tabletes Windows nem kompatibilis a PC-s Windows-zal, hanem az ARM verzió az x86/x86_64 verzióval."
Jess, de ezt eddig sem cáfolta senki (bár ez a nem kompatibilis dolog még változhat a megjelenéséig, ha az alkalmazások unibinek lesznek).
"Mint ahogy írtam, amint lesz ARM-os PC"
Sokan gondolják úgy, hogy ez a két világ össze fog érni. A Microsoft is ezen ügyködik és az Apple is (vannak pletykák ARM alapú Air-ről és azon futó ARM-os OSX-ről).
"Tehát nem az eszköz határozza meg, hanem az architektúra, amiből mindkét példány elérhető lesz pár éven belül mindkét piacon."
Persze, hogy az architektúra határozza meg, hisz annak alapján lehet besorolni, de eddig is ezt írtam, max nem értettél meg.
x86 - tabletPC - desktop/notebook PC
ARM - tablet - ARM alapokra építkező PC
Az, hogy ez a két terület külön fut-e, mert különböző alkalmazásokat készítenek az eltérő architectúra miatt, vagy az Apple-höz hasonlóan megoldják az unibint és az alkalmazás szempontjából teljesen mindegy lesz, hogy melyik hardver és OS van alatta, még elválik.
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #346 üzenetére
"A Windows az Windows, mindegy min fut. Csak a felület fog eltérni, alatta teljesen ugyanaz a rendszer lesz, minden szempontból."
Ez persze nem igaz.
A felület éppen, hogy azonos lesz (legalábbis a desktopon is bekapcsolható lesz a Metro).
A felület alatt meg mint ahogy írtam:
"Nagyjából annyira lesznek hasonlóak az UI alatt, mint az OSX és az iOS."De te is ezt írod, csak más szavakkal:
"De még e kettő is ugyanúgy Windows, csak nem kompatibilisek egymással, de egy ARM-os tableten futó Win8 kompatibilis lesz egy ARM-os PC-n futó Win8-cal és fordítva, illetve ez igaz x86-os tablet és x86_64-es PC esetén is"
Ugyanis az iOS a Springboard alatt nem más, mint egy ARM-ra fordított OSX alaprendszer.
A Win8 is hasonló lesz, csak ott az UI is meg fog egyezni a két platformon.Ha meg megoldják az unibint, akkor adott alkalmazás bármelyik rendszerre telepíthető lesz, függetlenül az alatta lévő hardvertől.
-
Everman
addikt
" (Tehát a Windows 8 ergo bukás lesz ,mert azt alapból nem oda szánták és utólag bekerül az ARM támogatás . )"
Téves, ne zavarjon össze, hogy a desktopon be lehet majd kapcsolni a Metro UI-t, a két rendszer nem lesz azonos. Nagyjából annyira lesznek hasonlóak az UI alatt, mint az OSX és az iOS.
-
-
Everman
addikt
Lehet elkerülte a figyelmedet, de piacon megvásárolható termékekről beszélgetünk.
Az iPadre is fel tudom erőszakolni a Windowst, de ettől még nem lesz tabletPC.De hagyjuk. Leírtam a két fogalmat elég részletesen, ezt vagy elfogadod, vagy nem. A többi bocsi, de engem már nem érdekel.
Nem tehetek róla, hogy te még nem éltél, mikor ezek a fogalmak és elnevezések születtek és számomra ezért teljesen evidensek, mert én évekig használtam ezeket az eszközöket, míg te max a neten látsz róluk képeket.
-
Everman
addikt
"Ezek példák és nem fogalom"
Segítek, a fogalom ez: alapból mobil hardverre fejlesztett OS
A felsorolás csak példa, ami ezt alátámasztja. Jobban nem tudom elmagyarázni, mert ezt már az 5 éves unokaöcsém is megértené.
"Az SGS-em már táblaPC ?"
Ha nem definiáljuk a kijelző méretét (amit kihagytam), akkor a Galaxy Tabból kiindulva egy kis tablet is lehetne
TáblaPC majd akkor, ha belehegesztesz egy x86-os procit és telepíted a Windowst rá.
-
Everman
addikt
-
Everman
addikt
"Archos gyárt win7-es tabletet"
Mily meglepő, x86-os hardverre, Windows 7-el, mit is írtam feljebb a tabletPC fogalmáról?
Idéznék: "Archos 9 pc tablet The Next Evolution in Tablet PC Computers"
"MeeGo elérhető netbookra is"
A MeeGo nem mobil OS, hanem hibrid, nem ugyanaz a változata fut smartphone-on, mind netbookon (az alap hasonló, az UI eltérő).
X86-os Android alappal meg nem létezik kereskedelmi termék tudtommal, inkább fejlesztési célból létezik.
---
"Egy X86-os gép UBUNTU-val..."
Az Ubuntu fenemód mobil OS...
-
Everman
addikt
Még mindig nem érted
"De előre is, mert az okostelefonok gyakorlatilag a PDA-kból alakultak ki."
Ezt így nem merném kijelenteni. Az elsőnek tartott smartphone nem igazán felel meg ennek a kitételnek, mert nem volt fejleszthető szoftverekkel, egyfajta okos featurephone volt.
Az áttörést a Nokia hozta meg a Communicator családdal, az meg szintén érdekes jószág, mert desktop rendszere (GEOS) volt és x86-os hardvere (Intel 386)."A PDA elvét, működését, alapjait az első Psion fektette le. "
Ez meg végképp nem igaz. A Series3-tól számít handheldnek, az előtte lévő eszközök programozható adatgyűjtők voltak (a mai napig használják ezeket, mint adatrögzítő és számlázó/pénztárgép).
-
Everman
addikt
válasz
Depression #293 üzenetére
"az eszközök meg mind ugyanúgy néznek ki, és ugyanarra valóak, és ugyanolyan a felépítésük."
Ez nem igaz. A tablet és tabletPC mind felépítésében, mind használati körében és használatában eltérnek.
Ha használtál volna ilyen eszközöket, akkor fel sem merülne benned az összemosásuk.A tabletPC valójában egy x86-os notebook, annak minden hardveres előnyével és hátrányával (szabvány notebookos bővíthetőség /vinyó, ram/, rövidebb akkumulátoros üzem, melegedés, gyakran aktív hűtés, nehezebb súly) amit érintőképernyővel láttak el és vagy elhagyták a billentyűzetét, vagy convertible készülékként kifordíthatóvá tették. Asztali operációs rendszer fut rajta és minden ezen futó alkalmazást elérsz. Irányítása tollal történik (mágneses, vagy aktív). Bukásának legfőbb oka, hogy a desktop rendszer és alkalmazások egeres-billentyűzetes használatra vannak kifejlesztve, közvetlen képernyős kezelésük kényelmetlen, nehézkes.
A tablet egy mobil hardver (ARM) köré épült könnyű eszköz, nem tartalmaz mozgó alkatrészt, a háttértár flash memória, az érintőkijelzője kapacitív, vagy rezisztív. Rendelkezésre állási ideje 10-12 óra, alvó módban akár 1-2 hónapig is üzemkész marad. Operációs rendszere egy smartphone rendszer, amit a gyártó a tablet használathoz módosított (az első Androidos tableteknél még ez sem történt meg). Irányítása kézzel (ujjal) történik. Az alkalmazások tablet, vagy smartphone használatra vannak fejlesztve, optimalizálva ezért lényegesen gyorsabban működnek ezen a célhardveren, mint tabletPC-s társán a desktop megoldások.
"De akkor most kontrázok: Ha az androidos kütyükre a gugli azt mondaná, hogy ezek nem tabletek, hanem multimédiás kijelzők, és ez lenne az új kategóriájuk, akkor szépen elhallgatnál, és elfogadnád, hogy ezek más eszközök?"
Emlékeztetlek: mobil OS, mobil hardveren...
-
Everman
addikt
"Sőt, úgy említik, hogy a Psion sikerén felbuzdulva jött az Apple. Nem tudom, ez miért zavar ennyire."
Engem nem zavar, de mint írtam, a Psion soha nem gyártott PDA-t. Handheldeket gyártott, ami más történet. Még a Microsoft is rendszer elnevezés szinten is megkülönböztette ezt a két eszköztípust (WindowsCE, PocketPC).
Egyébként ha ragaszkodunk a te elképzelésedhez, hogy a PDA-t az adott eszköz funkciója alapján soroljuk, akkor a Psion előtt jócskán voltak ilyen eszközök, pl. a Casio és Sharp gyártásában, csak akkor ezeket még Manager Calculator-nak hívták (pedig programokkal fejleszthető eszközök, sőt saját OS-el és BASIC értelmezővel voltak ellátva), egy még van is itt a polcomon belőlük(Akkoriban még tudták, mi az az energiatakarékos működés, ebben a jószágban még az eredeti elemei vannak, pedig közel 20 éves.)
-
Everman
addikt
"Ez csak a kifejezés első használata... "
Vagyis mint fogalmat először erre az eszközre használták. De mint írtam, a billentyűzetes gépeket később sem PDA-nak nevezték, az más termékkör lett.
És nehogy a PDA szó szerinti fordításával gyere, mert akkor még az i7-es desktop munkaállomásom is a személyes digitális asszisztensem, pedig az életbe nem fogod bepasszírozni szegényt a PDA körbe."Jobb helyeken egy lekerekített sarkú téglatest formáját nem is engednék levédetni... "
Jobb helyeken fel sem merül, hogy a bíróság egy 3 oldalas skicc alapján kitilt egy készüléket egy teljes kontinensről. Az, hogy te a neten csak ennyit láttál, az nem jelenti azt, hogy ez a konkrét vád alapja. Mivel még folyamatban lévő ügyről van szó, így gyanítható, hogy nem publikálnak mindent, ezt a pdf-et is a netről vadászta össze pár újságíró.
"Ha a Samu nyert volna, akkor mi lenne itt? Gonosz Samu."
Nem, akkor ugyanez volna. Gonosz Apple, most megkapta. Lásd Nokia per végét.
Ha az Apple perel, akkor gátlástalan, ha az Apple-t perelik, akkor hazug, tolvaj. Pár frusztrált egyednek teljesen mindegy, hogy mi a történet, csak kifröcsöghesse magát. -
Everman
addikt
No azért a Motorolát sem kell félteni
-
Everman
addikt
"A Tablet mai trendi név csak.. Hogy az emberek megkülönböztessék a normális gépeket a csakis kizárólag "Médiafogyasztásra" tehát tartalom előállítására képtelen eszközöktől."
Tablet: mobil OS, mobil hardver
TabletPC: desktop OS, x86-os hardverNem csak trendi név, külön termékkategória.
-
Everman
addikt
"Azért is volt Digital Assistant a neve a Psionnak"
Psion Organiser volt a neve, legalábbis ez volt ráírva
"és MessagePad az Apple cuccnak, mert az előbbinek nincs köze a PDA-hoz"
"The term PDA was first used on January 7, 1992 by Apple Computer CEO John Sculley at the Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, referring to the Apple Newton."
"az ártatlan keresettel élő, saját munkájának gyümölcsét védő Apple elmegy az EU bíróságához, hogy tiltsák be a konkurenciát és a mocsok bíróság ördögi módon - természetesen nem befolyásolva kicsit sem, megsajnálja a hős lovagot és elűzi a gonosz sárkányt."
- Az EU szabadalmi jogrendje alapján tudta a szabadalmát levédeni az Apple, vagy nem?
- Az EU bírósága hagyta helyben a kitiltást, vagy nem? -
Everman
addikt
"tehát a PDA-t is az Apple találta ki. Mocsok Psion."
A PSION készülékei Organizerek voltak. A PDA-t mint fogalmat a Newtonhoz kötik.
A két készülék egyébként eltér, a későbbiekben is a Psion féle billentyűzetes eszközöket Handheld PC-ként nevezik (gondolj itt pl. a HP Jornada sorozatára), a Newtonhoz hasonló jószágokat meg PDA-ként.
-
Everman
addikt
válasz
havenger #238 üzenetére
"De azt látja a nagyközönség most, hogy az apple védeni akarja a lapos előlapot meg az íves hátlapot fehér dobozban "
Pontosítok, a nagyközönség csak ennyit lát a dologból és ez alapján próbál valamit kiokoskodni. A teljes képet gondolhatod, hogy nem osztják meg a sajtóval, legalábbis a per végéig.
-
Everman
addikt
"Mert a sajtótájékoztatóban nem lehet reklámozni a termékedet?"
Hát ha neked reklámozás az, ha kijelented a tegnap bejelentett termékedről, hogy nem tartod immár versenyképesnek és visszarakod a tervezőasztalra, hogy a konkurens termék nyomán újratervezd, akkor teljesen igazad van.
"Ez hogy is jön ide egy olyan döntés kapcsán, ami absz. etikátlan?"
Tekintve, hogy miért is etikátlan? Mi az etikátlan abban, hogy megvéded azt, amiért megdolgoztál?
Már írtam, a Samsung is kijöhetett volna a Tab-al az iPad előtt, kockáztathatott volna egy új piac megnyitásával, le is védhette volna a terveket. DE NEM TETTE! Megvárta, míg más kikaparja a gesztenyét és most szeretné learatni azt amiért a másik dolgozott. No ez az etikátlan, nem az, hogy ezért seggbe rúgják.
Egyébként úgy jön ide, hogy az üzletben nincs barátság, meg előzékenység, mert abból nem lesz pénz, aztán a negyed év végén lehet magyarázkodni a részvényeseknek, hogy miért marad el az osztalék.
"Nem kell egyik céget sem ennyire védeni."
Egyébként te és itt még sokan egy apróságot képtelenek vagytok felfogni.
Az Apple beperelte a Samsungot és a Motorolát, mert úgy gondolja, hogy az ő munkájuk gyümölcsét szeretnék learatni, ez számomra nem meglepő és elfogadható.DE nem az Apple tiltotta ki a készülékeket az EU-ból, hanem a bíróság, szóval nem az Apple-t kéne csesztetni ezért a lépésért, hanem az unió jogrendjét, hogy ezt lehetővé teszi. Érdekes módon ezt még az USA bíróságai sem teszik meg, pedig az Apple ott otthon van.
Érted a lényeget????
-
Everman
addikt
"Nehogy már ez a 87-ben kvázi megbukó project valamit is számítson.."
Mióta bukik meg valami, amit 10 évig gyártanak?
"De legyen igazad az Ipad 23 év kemény fejlesztése és kiváló alapokon nyugszik melyeket a 87-ben árusított Newtonból emeltek ki"
Kicsit több ideje foglalkoztak a tablet kérdésével és bár viccnek szántad, de sok mindent vettek át a Newtonból az iOS-hez.
Az más lapra tartozik, hogy abban igazad van, hogy a Newton nem tablet, hanem a PDA-k első fecskéje. -
Everman
addikt
"Talán mert még nem veszett ki belőlünk a jó érzés? "
Gondolom te osztalék helyett jóérzést adnál a részvényeseknek, gyanítom hó elején fizetés helyett te magad is beéred ennyivel... Vagy nem?
"Bármelyik reklám arról szól, hogy ők jobbak a konkurenciánál. Ez nem újdonság, de nem is érv semmire."
A Samsung nem reklámozott, hanem egy sajtótájékoztatón nyilatkozott. Sorry, de egy peres ügyben ez felér a beismeréssel.
-
Everman
addikt
válasz
donceleger8 #217 üzenetére
"Értem én, hogy levédette, de akkor ez monopol helyzethez vezethetne és tisztességtelen piaci magatartást vonna maga után."
Egyszerű a történet, ha le van valami védve, akkor ha olyat akarok gyártani, akkor fogom magam és kérek rá engedélyt a jogtulajdonostól, illetve megfizetem a használati jogokat.
Ha egy üzenetrögzítőben lejátszott dal után is jogdíjat kell fizetni, akkor miért kell ezen meglepődni és értetlenkedni? -
Everman
addikt
válasz
callmeakos #200 üzenetére
"PRADA kapacitív kijelzővel mi?
Maradjunk abban hogy rezisztív"Maradjunk annyiba, hogy olvass utána
"The LG KE850, also known as the LG Prada,[1] is a touchscreen mobile phone made by LG Electronics. It was first announced on December 12, 2006.[2] Images of the device appeared on websites such as Engadget Mobile on December 15, 2006.[3] An official press release showing an image of the device appeared on January 18, 2007.[1] It was the first mobile phone with a capacitive touchscreen. LG Prada sold 1 million units[4][5] in the first 18 months.[6]"
-
Everman
addikt
válasz
havenger #211 üzenetére
"El lehetne gondolkodni azon, hogy a design lopás okoz nagyobb kárt (szerintem nem igazán kimutatható ez), vagy az hogy a sok apple-t megutáló ember elvből nem fog apple terméket venni?"
Az eleve Apple gyűlölködő figurák nyomatják a sületlenségeiket itt is és máshol is, aki picit is józan gondolkodik az nem köpköd, mert tudja, hogy adott helyzetben Ő maga is ezt tenné.
Az megint más kérdés, hogy egy normális ember nem az alapján vásárol meg egy terméket, mert a gyártója kivel pereskedik, hanem azért, mert az ilyen-olyan okokból megfelel neki.
"Mert arról nem szólnak sosem a hírek, hogy az apple pereskedés előtt megpróbált volna megegyezni másokkal."
Egyrészt az nem hír, ezért csak utólag egy mondatban utalnak rá, másrészt minden esetben megpróbálnak egyezkedni, a jogi út mindig az utolsó lehetőség.
-
Everman
addikt
válasz
donceleger8 #206 üzenetére
A tabletPC nem tablet, más kategória.
"Ezekre alapozva indította el az apple a saját fejlesztéseit"
Kár, hogy jóval előbb volt már az Applenek mind tablet, mind tabletPC prototípusa. Szóval fail.
-
Everman
addikt
válasz
callmeakos #193 üzenetére
Nehéz lett volna, mert a Prada azon kívül, hogy kapacitív kijelzőt használt, nem rendelkezett azokkal a tulajdonságokkal (legalábbis a többségükkel), amiket az Apple levédett.
-
Everman
addikt
válasz
callmeakos #189 üzenetére
Ha tudod, hogy másoltál és a másik piacát akarod vele learatni, akkor már a piacradobás előtt tisztában vagy azzal, hogy beperelhetnek.
Egyébként én gyanítom, hogy a konkurens tabletek igen magas árába a gyártók eleve beépítik azt a kockázatot, hogy egy ilyen per esetén perkálniuk kell. Nem picit vicces, hogy az Apple iPad az olcsóbb választás köztük.
-
Everman
addikt
válasz
callmeakos #182 üzenetére
"a hátsómnak is alma formája van. pereljen be az apple, mert hasonít a logójára...."
Küldj fotót és meggondoljuk
De légy óvatos, ha megnyerjük a pert és megtiltjuk a használatát, akkor a plasztikai sebészt is neked kell fizetned, a perköltséggel együtt
S.J.
-
Everman
addikt
válasz
callmeakos #179 üzenetére
"Az van hogy, az Apple olyan dolgot csinál ami kicsit sem fer."
- Már írtam, hogy az Apple nem egy személy, így nincs helye ilyen érzelmi alapú jelzőknek
- A saját tulajdon védelme szerintem alap dolog, ezt elvitatni hülyeség
- A Samsungnak és a többi gyártónak volt lehetősége, hogy kifejlesszen egy tabletet, elsőnek kijöjjön a piacra, kockáztasson és nyerjen, mellesleg, hogy le is védje ezt. Nem tette. Inkább másolt és más sikerét próbálja meglovagolni, no ez a nem fair.
"Ezek után hogy fordulhat meg a fejükben hogy a Samsunghoz fordul segítségért?"
Már írtam, hogy az nem segítségkérés, hogy adok neked pár 100 millió dollárt és lehetőséget adok a gyártósorod gazdaságos üzemeltetésére. Ez inkább segítség a Samsungnak.
"Chimei Innolux meg nem hinném hogy teljesíteni tudja az alma elvárásait...."
- Egyrészt tudja, hisz ezért került bele a kalapba a neve
- Ha mégsem, akkor pár hónap alatt felhúz az Apple segítségével még egy gyáregységet és komoly gondokat fog okozni a Samsungnak egy konkurens gyártó megerősödése.
Az Apple akkora mozgósítható tőkével rendelkezik amivel kivásárolhatná az USA teljes adósságállományát és még maradna is neki bőven pénze és vagyona. Szerinted pár hónap iPad készlethiány komolyan aggasztaná őket?
Szerinted a Samsungot melyik izgatja jobban, az, hogy pár hétig nem tudja az EU-ban árulni a tabletjét, vagy az, hogy elveszt egy Apple méretű megrendelőt?
-----
Azt meg már többször írtam, hogy nekem sem tetszik ez a dolog, de nem állok neki fújjolni, mert hülyeség. Az Apple amit tesz, teljes joggal teszi. Az, hogy nekem mint magánembernek ez visszatetsző, az sem egy óriáscéget, sem annak befektetőit nem érdekli. Adott helyzetben én is ezt tenném és biztosra veszem, hogy az itt köpködő emberkék sem hagynák veszni a pénzüket, ha erre lehetőségük van.
-
Everman
addikt
válasz
havenger #175 üzenetére
A Samsung neve azért merült fel, mert már meglévő beszállító és csak szerződést kell módosítani, a másik gyártó is ugyanolyan jó minőséget tud szállítani, de még új partner.
A másik dolog, hogy sem az Apple, sem a Samsung nem egy egységes személyként viselkedő entitás. Attól, hogy a jogi osztályuk vérre menő háborút folytat, attól még a Samsung félvezetőgyártása pillanatnyilag komolyan függ az Apple megrendeléseitől és a kijelzőgyártásának sem lesz kárára egy kis többlettermelés és bevétel.
Az Apple könnyedén válthat beszállítót, akár olyan megoldással is, hogy egy kisebb céget felfuttat akár saját pénzen is, de a Samsung nem talál gyorsan olyan megrendelőt, amelyik hasonló mennyiséget képes felvásárolni, mint az Apple. Itt sokan képtelenek felfogni, hogy a Samsung jobban függ az Apple-től, mint fordítva.
Az Apple max elszenved egy pár hónapos készlethiányt, de a Samsungnak le kell építenie pár gyáregységét és embereket kell elküldenie, ha kiesik egy 20-30 milliárd dolláros megrendelése. A részvényeinek változása és a részvényesek hangulata sem lesz éppen kedvező ebben az esetben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest