Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Az Apple vezető designere Jonathan Ive.
Egyébként azon is érdemes elgondolkozni, hogy ma szinte már az összes okostelefon ugyanazt a zoom -olós módszert használja. Két ujjunkat a kijelzőre helyezzük, és ellenkező irányba széthúzzuk. Hol láhatták először ezt a felhasználók? Az iPhone 2G -nél, mikor megjelent.
És még számtalan ilyen van, amit lekoppintottak az Apple -től, mert valljuk be, baromi ügyes dolgokat tud behozni a piacra, és kegyetlen jó minőségben teszi azt. Valamilyen szinten ezért meg is értem őket, ha már ebbe belefáradtak, hogy mindenki lemásolja az ötleteit, és pereskednek. Csak szerintem kicsit rosszul indultak el, a design -nál pont nem figyelhető meg túlzottan a kopp érzés. A szoftverekben már annál inkább...ljk: +1
-
havenger
tag
Az, hogy az apple találta a piaci rést és a samsung meg a többiek később léptek be rá, hogy meglovagolják a trendeket, annyit jelent, hogy a kapitalizmus működik. Innentől arra akartam utalni, hogy a samsung akár más úton is eljuthatott ahhoz a hasonló formatervhez. A zenei hasonlatnál meg inkább úgy kéne értelmezni (az apple túl általános tartalmai miatt), hogy azért ha egy dalban dobot hallok ne kelljen már megkérnem a szerzőt, hogy ugyan hagy doboljak már én is.
De mint mondottam volt, a jogi szabályozás a hibás leginkább.
(#243) Everman: Persze, ha csak egy pert nézünk, de látható hogy az esetek túlnyomó többségében kereszt licensz megállapodás jön létre.
-
"Vannak gyártók (lásd Sony), akik vették a fáradságot és kinézetre/funkcionalitásban mást csináltak, mint az Apple. Ők jól fognak járni."
Mutasd azt a Sony-t, ami nem négyszögletes és lekerekített, nagy kijelzővel a közepén. Mert most kb. ezen megy a pereskedés. Értem én, hogy divat másolással vádolni cégeket (különösen a Smasungot) a fórumon...
Everman:
"Az más lapra tartozik, hogy abban igazad van, hogy a Newton nem tablet, hanem a PDA-k első fecskéje."tehát a PDA-t is az Apple találta ki. Mocsok Psion.
-
donceleger8
őstag
Azért azt megkérdezhetem, hogy hogyan is nézzen ki egy tablet pc? Ennyi erővel a számítástechnika világában beperelhetné az összes laptop gyártót, mert a laptopok mindegyike hasonlít a másikra. És még sorolhatnám! Értem én, hogy levédette, de akkor ez monopol helyzethez vezethetne és tisztességtelen piaci magatartást vonna maga után. Már ott elrontották, hogy engedték levédetni!
-
havenger
tag
Persze, hogy üzlet, az nem is kérdéses. De azt feltételezni, hogy az üzleti döntéshozóknál nem jöhet el egy olyan pont, amikor azt mondják, hogy "na álljunk meg egy szóra" is naívságra utal. A perek is arról szólnak, hogy kikényszerítsenek egy jobb alku pozíciót. Ha a samsung el kezd morgolódni erre a többlet megrendelésre, és nem lesz jó alternatívája az apple-nek, azzal is pont egy ilyen alku pozíciót lehet elérni.
-
havenger
tag
Pedig bizony a Sony s1-re is az öt kifogásolt design elemből legalább hármat rá lehet húzni:
-téglalap alakú kialakítás, lekerekített sarkokkal (pipa, a felső sarkai is le vannak kerekítve valamennyire szemből nézve)
-lapos, mintázat nélküli, átlátszó felület, amely a készülék előlapját takarja(pipa)
-az előlap alatt középre igazított kijelző és a kijelző körül található, minden irányban egyenlő vastagságú káva(pipa)
-a sarkain lekerekített hátlap, amely egybeolvad az előlappal
-a készülék bekapcsolásakor előbukkanó színes ikonok a képernyőn(pipa, minden android os-t futtató készülékre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- MacBook Air M1 Újszerű 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4339
- MacBook Pro M1 /8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4338
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest