Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez nem Samsung vagy más telefongyártóra specifikus, bármelyik akksi felpúposodik. Csak most olyan hiszti van a Samsung körül, hogy innentől már minden az ő saruk lesz. A kigyulladó iPhone, meg S7 is nyilván csak most lett felkapva és innentől mindenki mindenhol mumust fog látni és farkast fog kiáltani.
Sajnos a tény az, hogy ez eddig is így volt, csak eddig nem került ennyire reflektorfénybe. This sucks. Ilyen az élet.
-
ONEFREE
aktív tag
"Az előbb egy iPhone 7 kigyulladáshoz írtam... 😯"
Tegnap éjszaka történt velem, hogy elsőnek elejtettem a telefonom.De rendesen. Semmi problémát nem tapasztaltam. Reggel ébresztett. 5 kor 😕 neteztem amíg ittam a kávém. A céghez be érve tenném a szekrényembe a note 3 am és 0% aksi és a telefonom ki - be kapcsol. Leveszem a HÁTLAPOT és az aksi már meg volt púposodva.El tudom képzelni, hogy a note 7 ek is így jártak.
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #106 üzenetére
Igazad van....
De....
Látom magam körül ezeket az embereket.
Ők azok akik a "Store"-ba mennek. -
törölt tag
válasz
tomboy0013 #156 üzenetére
Válaszoltam neked cizelláltan, részletesen alább. Azt továbbra is tartom. Ha neked szabad a szellemi dolgozókba finom eleganciával belerúgni, akkor nekem is szabad ezen ironizálni. 1:1
-
Teal'C
veterán
Ez a feltevés nem hülyeség, baromság!
-
tomboy0013
veterán
válasz
#02683648 #155 üzenetére
Lehet gúnyolódni, de többet érsz ha egy intelligens gondolatot is megpróbált megfogalmazni, amit csinálsz az egy óvodás troll viselkedésével egyenrangú. De persze mindenkinek szíve joga nevetség tárgyává válni. Tudom most majd jól meg akarod mondani a tutit de ne erőltesd, felesleges.
-
törölt tag
válasz
Stanley-B. #154 üzenetére
A telefonboltos úriember megmondta, ő és a kollégái tudják a VALÓSÁGOT, mindenki más hülye, ahogyan a "frissdiplomás könyvmoly mérnök" is az a dicső nagytapasztalatú szakmunkásokkal szemben.
Hát nem érted???PS. az Apple kérdésben se pro se kontra nem vagyok érdekelt
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Balzak83 #125 üzenetére
"Az átlag megnézi, mit használt korábban, azzal elégedett volt-e, mit használ a haver, barátnő, mit látott a tv-ben (mert a reklám ugye erre jó). Aztán bemegy, és megveszi ugyanazt, vagy ha elcsábul, akkor még jobbat drágábbat."
a folyamat során amit leírtál, nagyon könnedén lehet az eredmény mondjuk egy iPhone 7 Plus a Note 7 helyett.
én fentebb nagyon hasonló gondolatokat fogalmaztam meg.
És de, nagyon sokan mennek el a boltba úgy, hogy nem tudják mit akarnak venni. Ugyanis egy átlagvásárló gondolkodásmódja és igényei eltérnek egy szakmai fórum tagjaiétól.- nem QHD felbontású amoled kijelző kell hanem "szép legyen a képe"
- nem snapdragon 820 kell hanem "gyors legyen"
- nem ƒ/1,8-as rekesz kell, hanem "szép képet csináljon"ha ilyen és ehhez hasonló preferenciáknak megfelel egy másik modell is, hidd el, hogy egy átlagvásárló közel sem ragaszkodik annyira az eddig használt OS-hez, mint itt a szakmai fórumozók.
Nyilván vannak köztük is nagyon ragaszkodó és kevésbé ragaszkodó típusok is, de ez összességében bőven elég ahhoz, hogy az elemzők szerint 7-8 milliós plusz eladást hozzon az Apple-nek.Szakmai fórumon biztos nehéz egy átlagvevő fejével gondolkozni, de butaság volna hülyének nézni az elemzőket ezekért a becslésekért.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
t72killer #116 üzenetére
nem hagyom abba, mert az okostelefon használók döntő többsége átlagvásárló. Ebben semmi sértő nincs, én is átlagvásárló vagyok, mondjuk a borotvahab terén.
nem kell számokat kötni hozzá, miért kéne? A PH fórumozók egy igen szűk rétege azoknak az embereknek akik okostelefont vásárolnak, nem kell ahhoz semmilyen számadat, hogy meg lehessen mondani, hogy az itt fórumozók egy téma iránt kifejezetten fogékony közösség, míg az átlagos vásárlók nem ilyenek.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
janeszgol #118 üzenetére
azért, mert:
1. ha valóban elhajlottak volna maguktól az iPhone 6 készülékek, akkor is fényévekre lenne az ügy súlyossága a kigyulladó note 7-től.
2. de mint tudjuk, a fizikai törvényeknek még az iPhone 6 sem tud ellentmondani, és ezt gondolom számos potenciális vásárló is realizálta, ezért egy mesterségesen gyártott negatív kampány nem vette el a kedvüket a vásárlástól.
a nők hazudnak, a férfiak hazudnak, a számok nem hazudnak.
-
-
BoC1ka
senior tag
válasz
t72killer #143 üzenetére
Ez olyan mint a Forecast. Van azt kész. Ne keress benne rációt. Valakit ezekért a számokért fizetnek -> ha szarul csinálná nem fizetnének neki ezért. A megmondóember nagy elemzőcégeknél hidd el nem hülyegyerekek ülnek akik bekiabálnak egy számot.
Kijött, hogy a Note miatt a jövőben 8 millió ember fog váltani Iphone 7 re. Mi ebben a hihetetlen?
10-14 et predesztináltak, és azt mondták ~75%-a i7 re vált. Idealizát vagy sem, nekik ez jött ki.
-
Ez eléggé idealizált számvetés, nekem továbbra sem világos, hogy mitől váltana OS-t a droid-tábor egy gyártója egy szériahibája miatt, de majd a negyedéves-éves számok megmutatják.
Én személyszerint mint "samu téren érintett vásárló" HTC vagy Chinaphone irányba mozdulnék/fogok mozdulni.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
t72killer #132 üzenetére
Ez olyan mint a mérleg. Egyik helyen elveszed, másikon odaadod. Nem 8 millió új telefon kerül a piacra, hanem 8cal kevesebb android és 8cal több Iphone....kb.
Másfelől nem volt megadva idő intervallum. Ebbe nem az új Note vásárlókat számolták bele, hanem a jövőben a botrány miatt nem Androidot/Samsungot választó potenciális vásárlókat is. Lehet ez akár 3 évre előre kalkulált adat is.
-
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #139 üzenetére
Statisztikailag már mindenki Android vagy iOS telefonnal kéne futkorásszon, de persze a valós felhasználók száma sokkal kissebb
Sokaknak még most is butafonjuk van, a legszegényebbeknek pedig semmilyen. Mások viszont ez alatt a 9 év alatt elfogyasztottak akár 5-10 okostelefont is (nekem még csak a harmadik van, de valószinűleg az átlagnál ritkában cserélem).
-
-
nkmedve
őstag
-
Attól függ, mennyit feccöltél a platformba. Persze, az ember alkalmasint ragaszkodhat az appjaihoz, de pl droidnál a legtöbb app ára 5, sőt 1$ alatt van. Nem hiszem, hogy túl sokan áldoztak volna 50-100$-feletti összeget appokra...
#135: Ez a 2007-2015-ös periódus összes eladása, nem egyéves adat, sacc/kb a felhasználók kezén lévő telómennyiség döntő hányada.
#137: na az mondjuk egy elég veszélyes szokás. SGS2-n még nekem is futott store-on kívüli apk, de az új telót nem piszkítom ilyesmivel. Ezekután nem csoda, hogy droidon jobban terjednek a kártevők (leginkább magukban a kalóz apk-kban).
-
gti16v
őstag
Szerintem inkább a P9 plus az alternativa...vagy társai....(android)
-
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #113 üzenetére
Már másodszor (szerk: mostmár harmadszor) linkeled az OS-ek piaci részesedését, de még mindig semmi köze bármihez, senki nem mondta hogy az összes eladott Androidos készülék Galaxy S vagy Note lenne
Ebből a 80-ból kb. 1-2 százaléka a Note, amiből egy rész az Apple-hez fog vándorolni (amúgy a cikkben szereplő 8 millió plusz készülék az Applenél nem is sok, fog lökni kevesebb mint 1%-ot az iOS részesedésén).
Az utóbbi kommenteket olvasva néhányan tényleg nem tudnak felülemelkedni a magyar valóságon. Az elemzők egy halom adat ismeretében mondják amit mondanak, itt viszont egyből meg van cáfolva minden, mert akad valaki aki egy darab GSM bolt tapasztalata, vagy az MAs tendenciák alapján tudja hogy működik az egész nemzetközi piac.
-
válasz
#02683648 #127 üzenetére
Épp ezért, az "átlagfelhasználóról", "valóságról", meg "a nyugati vásárlóról" stb való parttalan vita helyett linkeltem egy statisztikát. Ezt nagyon nem kell magyarázni, ahogy kb minden más szektorban is van, a prémiumkategóriát kevesebben veszik, mint a közép és alsókategóriákat. Láss csodát, még a "gazdag" (?) nyugaton is.
-
Chibass
tag
Számomra érdekes, h senki nem hozza fel visszatartó erőnek a váltás ellen azt, ha már az egyik platformra megvettem egy rakás fizetős appot.
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #115 üzenetére
Nincs olyan hogy "a valóság". Azzal hogy magyar telefonboltokban dolgozol, a magyar fogyasztói szokásokról lehet tapasztalatod. De még lehet h itt is eltérő a csak szolgáltatónál vásárló és a csak független vásárló emberek szokásai. Továbbá, más tapasztalatokat szerez az ember egy kazincbarcikai vagy ózdi telefonboltban és egy XII. kerületi telefonboltban.
De ami a lényeg, hogy ha egy amerikai, német, svájci, japán, brazil, indiai telefonboltban dolgoznál akkor meg főleg tök más tapasztalatod lenneDe mondok egy másik példát. Ezen a fórumon elég népszerű a Vernée Thor. Ez alapján mondanád hogy a magyar fogyasztók körében ugyanennyire népszerű a Vernée Thor? Vagy hogy a világon mindenhol ugyanennyire népszerű? Mert én nem.
Amúgy a 4-5 évvel ezelőtt más volt, az abból is adódik, hogy 4-5 éve sokkal kevesebb használható kínai telefon volt még. Tehát ha vki ma kínai telefont vesz és 4-5 évvel ezelőtt nem vett, nemcsak azért lehet mert tudatosabb fogyasztó lett és mindennek utánanéz ár teljesítmény alapján, hanem mert ez az opció az ár-teljesítmény alapján vásárló embereknek nem volt meg.
Amit el tudok hinni, hogy a függetlenül telefont vásárló embereknél kevesebb olyan van aki hitelből csúcskategóriás készüléket vesz, mivel nehezebb a hitelhez jutás mint a vgválság előtt, ill nincs pl devizaalapú személyi hitel és szabad felhasználású jelzáloghitel amit - utóbbinál részben- az ilyen dolgokra csesztek el jellemzően (felsőkategóriás tévé, telefon, egzotikus út stb.)
Bár az tény, hogy az igazi Darwin díj jelöltek a providentet is képesek felvenni hogy megvegyék a legújabb csúcskészüléket.... -
Balzak83
senior tag
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Az nagy tévedés, hogy úgy megy el valaki telefont venni, hogy fogalma sincs mit akar. Lehet, hogy aki Tesco-ban vásárol mobilt, annak ez a preferencia, de az átlag nem ilyen.
Az átlag megnézi, mit használt korábban, azzal elégedett volt-e, mit használ a haver, barátnő, mit látott a tv-ben (mert a reklám ugye erre jó). Aztán bemegy, és megveszi ugyanazt, vagy ha elcsábul, akkor még jobbat drágábbat.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
csatoth79 #110 üzenetére
Kollega nem erti az NFC-s megoldas lenyeget
hagyd.
Amugy AirDrop-ot en pl. ugy hasznalom, hogy hosszan megnyomom a home gombot -> siri -> kapcsolja be az AirDropot parancs -> Denon hifi is auto bekapcsol nem kell bekapcsolni. A zene/film pedig onnan folytatodik minden esetben AirDropnal aljol tartottal.ha ugy erek haza, hogy lemeruloben van a keszulek, akkor pedig csak rateszem a hifi tetejen levo dockba -> tolt es auto play.
-
Potrien
senior tag
Parttalan a vita!
Szerintem mindenki vegye elő a fiókjából a régi, nokia telefonját és azt használja -
janeszgol
félisten
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Te ájfón-fan vagy azt tudom. Kérdeznék valamit. Ez az átlagvásárló miért nem úgy tér be, hogy "iPhone? Ja ez az, aminek minden egyes készülékének volt szériahibája, többször három komponenssel, ahol az i6 gyakorlatilag úgy kuka megépített minőségileg, ahogy van"? Így miért nem térnek be?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
t72killer #113 üzenetére
félreértesz, de én sem voltam elég pontos. Én nem arra gondolok, hogy az átlagvásárló mindenképp a felsőbb kategóriából fog vásárolni.
hanem arra, hogy az az átlagvásárló, akiben már megvan az elhatározás, hogy XXX euróért egy drága telefont fog vásárolni, az távolról sem annyira biztos benne, hogy androidos vagy iOS készüléket fog választani, hanem erősebben él benne az az elhatározás, hogy "felsőkategóriás telefont veszek", mint az, hogy az a telefon iOS-t vagy androidot fog futtatni.És láthatóan nem csak én gondolom így, hiszen az a becsült 7-8 millió plusz eladott készülék igencsak durva és még akkor is bőven igazam lenne, ha a 7-8 millióból mondjuk "csak" 4 millió jönne be.
egyébként kösz, hogy aggódtok a monitorom miatt, de igazán nem szükséges, valószínűleg azért van annyira jó, mint a tiétek: [link]
-
válasz
Stanley-B. #114 üzenetére
átlagvásárló, fórumra általában, stb - ennek csak akkor van értelme, ha valamilyen számot is kötsz hozzá -ld a számok, amiket linkeltem. SzVSz "átlagos PH-fórumozó" sincs...
#117: kérhetem, hogy ezt az "átlagvásárlózást" hagyjuk abba? Elég nevetséges, hogy azt hiszed, h százmilliónyi vásárló ugyanúgy viselkedik. Monitorod: ja, a #4-es komment találó, és elég sokmindent megmagyaráz
Amúgy sehova nem sietek, majd jövő év elején max megnézem, milyenek lettek az eladások. Szifon kiadás negyedévében természetes egy Apple "tüske" az újdonság miatt, meglássuk, hogy nagyobb lesz-e a korábbiaknál.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Stanley-B. #114 üzenetére
jolvan, elméletben nagyon szuper vagy. Csak ez akkor sem biztos hogy megmutatja a valóságot sőt... Az elemzők is néha beletrafalnak de nagyjából ennyi.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
tomboy0013 #112 üzenetére
ennek semmi köze a tájékozottsághoz, vagy legalábbis igen alacsony összefüggés van a két dolog között. Elég alacsony ahhoz, hogy simán vevőket hozzon ez a dolog az Apple számára. Lehet valaki tájékozott és ezzel együtt könnyen platformváltó.
A többire is csak duzzogva reagálok, mert azt még el is fogadom ha hülyeségnek gondolod amit én írok, de az hogy inkompetensként rád is pont ugyanúgy jellemző - mint a fórumra általánosságban - az elemzők hülyének nézése, teljesen értelmetlenné teszi az eszmecserét.
A hasonlatod pontatlan és ezért rossz is. Az ilyen méretben elemzést végzőknek sokkal több információ áll rendelkezésére, mint neked, egy telefonboltban dolgozóként.
Hogy a példádra is átültessem, teljesen irreleváns, hogy mennyi ideje dolgozik valaki vezető szakmunkásként, ha a felette álló már a pozíciójából fakadóan is nagyobb rálátással bír a folyamatokra az első napjától kezdve.
Szóval igen, egy iparági elemző a monitorja előtt ülve pontosabb becslést fog adni az értékesítésre, akkor is, ha soha nem dogozott telefonboltban úgy mint te. És ez számomra megdöbbentő, hogy ezt magyarázni kell.
-
válasz
Stanley-B. #111 üzenetére
Ezt veszi az átlagvásárló: Németo 80% droid, Franciao 75% droid, USA: 65% droid és kétlem, h ezek nagyrésze S7 kategória lenne.
#112: A fenti link alapján a monitorral is gondok vannak+ahogy látom, az elemzőket se én néztem hülyének...
-
tomboy0013
veterán
válasz
Stanley-B. #111 üzenetére
Az elemzőknek meg neked is kb annyi közötök van a valóságban történő dolgokhoz mint amikor friss diplomás könyvmoly mérnök nulla gyakorlati tapasztalattal akarja megmondani a tutit a 10 éve gyártósoron dolgozó vezető szakmunkásnak... Monitor előtt okoskodni meg gyakorlatban több munkahelyen és hosszú tavon tapasztalatot szerezni 2 nagyon különböző dolog. Van egy elképzelésed a dolgokról csak sajnos mint mondtam az hibás. 4-5 évvel ezelőtt még talán nem lőttél volna ennyire mellé, de ma már ez nagyon nem igaz. A világ változik és az emberek bizony egyre tájékozottabbak az internetnek köszönhetően.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
igen, biztos az elemzők meg én is tévedünk, mert tomboy0013, aki egy "telefonos boltban" dolgozik mást tapasztalt eddig
(#100) t72killer: igen, szerintem egy 900 eurós telefont simán megvesz egy átlagvásárló. Spécinek nem igazán neveznék egy több milliós darabszámban eladott okostelefont. Inkább nevezném átlagosnak.
Két tényezőt nem vettél figyelembe:
1. ne felejtsd el, hogy hogy a nagy piacokon egy 900 eurós telefon megvétele nem hónapok spórolásának az eredménye, szemben a magyarországi helyzettel.
2. a 900 euró sem úgy néz ki az esetek többségében, hogy na akkor most kifizetek 900 eurót. Hanem inkább úgy, hogy az új 2 éves hűségnyilatkozatomhoz melyik telefont válasszam ingyen, vagy minimális pénzért. Most sem Magyarországról beszélek természetesen.
tudom hogy itt a mobilarenan nagyon nehéz kilépni egy szűk körre jellemző gondolkodásmódból, pedig jelen helyzet megítéléséhez erre volna szükség.
Ugyancsak divat ezen a fórumon az elemzők hülyének nézése, csak a bökkenő az, hogy ha ez megfelelne a valóságnak is - tehát hogy hülyék - akkor sehol sem alkalmaznának elemzőket, pláne nem igencsak magas fizetésért.
-
csatoth79
tag
Igen,hozzáérintem a telefont egy pillanatra aztán oda teszem ahova akarom ,mert ezzel elindul a folyamat nem kell kapcsolgatni stb. semmit,indul a zene,de minek is magyarázom én ezt
airdrop úgy működik,hogy rágondolsz és bekapcsol?
vagy elő kell venni a telefont,feloldani a kijelzőt,bekapcsolni az airdropot majd elindítani rajt a zenét ráadásul még bekapcsolni a hifit is? mert ezt mind kiváltja,hogy pl hanyagul csak odadobod a telefont a hifi tetejére
de nézz róla videót -
Szakiii
addikt
válasz
Én nem úgy látom már a mai népet mint pár éve, már most mindenki tudatosan vásárol és követi az aktuális telefon palettát. Aki meg nem követi az nem fog 300k ért telefont venni..
-
tomboy0013
veterán
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Telefonos boltban dolgozom, de mesúgom hogy aki téved itt az te vagy
Nagyon kis százalék olyan amilyennek lefestetted az átlagot.
-
törölt tag
Egy dolog a készülék, meg egy dolog a platform. Szerintem abból, hogy szar a Note7 nem következik az, hogy szifont kell venni. Egyszerűen nem alternatíva, főleg nem annak aki cerkát akart.
-
válasz
Lord Sidious #101 üzenetére
-
ZooLee
senior tag
Én sem. Aki Note7 helyett iPhone-t vesz, annak semmi szüksége nem volt Note-ra. Pontosabban nem használta (volna) ki annak tudását.
Pont erről van szó, bőven vannak olyanok, akik egyszerűen divatból vagy azért vettek Note-ot, mert az a legszebb, legjobb, legnagyobb, legakármi (ugyanúgy ahogy a "másik oldalon", minden évben megveszi az aktuális iPhone-t) aztán a tudásának töredékét nem használja ki...
Megkockáztatom, hogy jóval többen vannak ilyenek, mint akik tényleg a tudása miatt vették. És pont ezeket az embereket könnyű átcsábítani a másik (sötét) oldalra, mert aki kihasználta a Note tudását, annak ténlyeg nem alternatíva az i7 (meg jól megnézve Androidos fronton se nagyon van alternatíva, bár a Huawei nagyot szakíthat ha ügyes és gyorsan tud reagálni...)
Z.
-
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Szted egy 900EUR-s, spéci eszközt az átlagvásárló vesz
?
az átlag vásárlóban sokkal inkább az az igény van meg, hogy neki "a csúcs készülék kell" - ennél elég kevés dolog áll távolabb a valóságtól, még a lajtától nyugatabbra se a csúcs (500+EUR) kategória a legnépesebb. Márpedig az alma ennél olcsóbban nemigen kínál semmit - a történet pedig itt záródik.
-
Pjotr
senior tag
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Cégvezetőknél pláne, adjanak valamit a lista tetejéről
-
Stanley-B.
őstag
mindannyian tévedtek, akik azt állítják itt, hogy semmi összefüggés nincs az iPhone eladások és a kigyulladásos történet között, valamint hogy a note 7 helyett úgyis valami más androidos terméket vennének az emberek.
nos, ti magatokból indultok ki, egy OS-hez hű, szűk geek rétegből, akiknek fizikai fájdalmat okoz már egy másik rendszer kipróbálása is.
Az átlag vásárló azonban nem ilyen. Besétál a boltba úgy, hogy még azt sem feltétlenül tudja, hogy mit akar venni, aztán majd dönt ott helyben meg a fogalom nélküli haverok véleménye alapján.
Csak most a telefonvásárlási történetet jelentősen leegyszerűsíti, hogy már úgy sétál be a boltba, hogy "ja a samsung az amelyik kigyullad? na akkor azt nem veszek".
És mivel az átlag vásárlóban sokkal inkább az az igény van meg, hogy neki "a csúcs készülék kell" ahelyett, hogy melyik márka/OS kell, ezért igen hamar kerül a látómezejébe az iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus.
-
Pjotr
senior tag
válasz
Lord Sidious #96 üzenetére
Nem tudom ez milyen, 12 ismerősöm van.
Nem is véletlenül. Ebből 2/3 család. A falról pedig az összes követése tiltva. Ajánlom mindenkinek.
-
Lord Sidious
senior tag
Az a lebegő fejes megoldás volt a messengerbe az első dolog, amit tiltottam a droidos telomon
Konkrétan néha fizikai fájdalmat okozott, amikor nem voltam fent skype for business-en és azon a csatornán ért el néhány kollégám, és ilyenkor nem a céges uniform fotóját láttam, hanem a pózerkedő profilképét és még lebegett is nekem
persze tiltani nem tudod, mert akkor levágják, hogy mi van, és felnőtt férfi módjára, olyan kibeszélő picsogó hadjáratot indítanak ellened, amivel Magdi nénit is leiskolázzák oda-vissza...
a másik idegesítő baromság benne szerintem, amikor sávokba bontva jeleníti meg az aktív, kedvenc, szülinapos ismerősöket... nice. Tiltás ennek is. Amit észrevettem, hogy forgalomba többet generál a messenger, mint az iMessege.
-
válasz
Lord Sidious #85 üzenetére
"nem tud elleni egy NAS-el?" - ebbe sztem ne menjünk bele. Van itthon NAS, felhő, anyámkínja, és van microSD-kompatibilitás millió egyéb helyre, szitura. Legutóbb pl a fényképezőgépemről vittem át egy mozdulattal a pártízgigányi videót, anélkül, hogy a két készülék wifijét/akksiját nyúztam volna félórán át.
"Ez a két SIM-es dolog pont olyan, amit a szolgáltatok nem igen fognak forgalmazott készülékként a képedbe tolni. Nem érdekül. Az Apple pedig a szolgáltatókon keresztül értékesíti a készülékei túlnyomó részét." - Az Apple business-modellje nem az én problémám, ergo ha felmerül az igény (fel is merül), akkor ezekszt. a konkurrenciánál kell kopogni (vicces módon a legolcsóbb dzsunka chinaphone-oknál).
Az e-SIM érdekes dolog, de ettől alapban még nem lesz 2 szám aktív a telón (munkahelyi+privát, v. otthoni+nyaralós).
A 190eFt-ot végül megválaszoltam magamnak: erre a körre jó lesz - tényleg komoly kis telefon - a következő körben, újabb ~4-5év múlva, tuti, hogy nem költök komolyabb összeget erre, pláne, ahogy nézem már a chinaphone-ok közül is elég sok komoly támogatással jön. Ez amúgy a Samura nézve a legnagyobb veszély, egy "tősgyökeres" iOS felhasználó nem fog hiphopp droidra átállni, viszont házon belül komolyan meg kell indokolni az árprémiumot. Márpedig ezt egy Telemax-os szervizeléssel elég nehéz
(ha Mo.-gon vettem volna telót, hóttziher, hogy nem samu lett volna, egyesegyedül a Telemax miatt).
-
ancsako
tag
válasz
SkyLine3000 #52 üzenetére
na miattam se,az tuti!
-
Pjotr
senior tag
válasz
Lord Sidious #91 üzenetére
Nekem nem hiányzik az imessage. Jó, igazság szerint Air2-n használom, de a messenger androidon kb már ugyanaz. És a lebegő ablak miatt nem is kell atlepkedni sehova.
-
Lord Sidious
senior tag
Nekem nagyon jól jön az iMessage
azok akikkel gyakori kontakot tartok 90%-ban úgyszintén iOS-t használnak. iOS 10-el pedig nagyon sokat fejlődött az iMessage, ami mindenféleképpen kellett már neki.
Ez a itthon mindenki Justin Biberen nyomja...mikor a Whatsapp kb. százszor jobb, és mindenhol máshol azt is részesítik előnybe az emberek, számomra felfoghatatlan
Messenger fejlődik szépen, még mindig nem beton stabil, de egyre több hasznos feature kerül abba is. Az emberek meg a rohadt FB miatt amúgy is megszokták használatát.
Pedig produkál érdekes dolgokat az app szép számmal
-
Eclips21
őstag
atya isten XD azért az jóval nagyobb mint a note 7
(#88) Lord Sidious fuuu hát az SE-nek valami iszonyat hulladék kijelzője van nem is értem azt a telefont mondjuk az árán meg is látszik
nekem volt SGS1-em amiben konkrétan elhaltak a kék pixelek XD meg S2-m is de az csak bezöldült mint az állat XD s4-emnek semmi baja még mindig meg van (ezt úgy mondom hogy most 6s plus-om van semmi fanatizmus nincs bennem)
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
t72killer #84 üzenetére
"A gyárilag RAW-ot én is várom iOS 10.1-el" - ez külön app-al nem megy
? de van jó pár belőle, csak gyári App-ba is jöhetne.
Nekem is volt SGS 2-öm, egy év után az egyik barátomnál kötött ki, neki teljesen totálkáros lett a telefonja és átvette tőlem. A mai napig megvan neki, nyár közepén vett egy iPhone SE-t, addig használta a SGS 2-öt. Igaz a Wifi már halott volt benne, két akkut is elfogyasztott és a kijelző is baromi sok helyen be volt már égve. (konkrétan ha ebook-ot olvastál rajta a közepén tisztán látszott a twitter madaras logója
de élt. Kialakításra baromi jó készülék, és a maga korában nagyon szép is volt. (legalábbis szebb, mint az SGS 3-4 szappantartó formája...
)
"A másik ok, ami miatt elegem lett belőle, nettó fizikai: jó szemem van, és nem akarom egy ilyen gyengus felbontású+pici képernyővel tönkretenni, úgyh elhatároztam, hogy az új teló min 5"-os ÉS fHD felbontású legyen."
Ezt megértem teljesen, az a ~210ppi elég kevés, hiába cserélték le az SGS 2-be a Pentile martixos AMOLEDET RGB mátrixra. min. 300 ppi jól jön, ha az ember normális távolságból nézni a kijelzőt.
-
NeRo28
aktív tag
Pénteken leadtam a note 7-et!Rendeltem helyette egy xiaomi mi max-ot!Tudom nem egy kategória,de bepróbálkozok a kínaiaknál!Ja és 200000ftal olcsóbb!Szerintem nem egyedül vagyok ezzel...
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
t72killer #78 üzenetére
A családban csak egy spéci dolog merült fel, nejemnél is meg nálam is - amit a szifon csak ultramacerásan vagy drágán (új készülék) tud - az a tárhely bővítése (a felhőhozzáférésünk lassú+akadozó).
Néha nem értem, hogy aki "HC userkedik" és +200K-s telefont használ az 2016-ban, nem tud elleni egy NAS-el? Persze 256 GB-is full elég kb. mindenre amire egy okostelefont használ az ember, de azért a NAS előnye kifizetődő rövid távon.
Nem beszélve arról, hogy a moto g2 esetén egy 60eFt-os telefonról beszélünk, nem többszáze-Ft-os kiadásról - és lássunkcsodát, azzal a 60eFt-al is teljes megelégedettséggel olvas emailt, böngészik, képez-videózik-navigál. JA! és 2SIM-et használ
- Ezt is legyen kedves az Apple mint "out-of-the-box" szolgáltatást bevezetni
Ez a két SIM-es dolog pont olyan, amit a szolgáltatok nem igen fognak forgalmazott készülékként a képedbe tolni. Nem érdekül. Az Apple pedig a szolgáltatókon keresztül értékesíti a készülékei túlnyomó részét. Plusz alapból az emberek elég kis csoportja rendelkezik két SIM-el, amit aktívan is használ.
Ami jó ötlet az a Samu és Apple közös összefogásából született és születő eSIM. Ezt használja pl. az iPad Air is. (USA régióba) Kb. ennek a kezdeményezésnek tényleg van értelme.
Néha el is gondolkodom, minek kellett nekem 190eFt-os telefon (bár az LTE néha jól jön).
Hát ezt a kérdést magadnak kell megválaszolnod
de ha jól jön néha az LTE ahhoz elég lett volna egy sokkal olcsóbb készülék is ami támogatja.
-
válasz
Lord Sidious #82 üzenetére
"Ami nekem "furcsa" volt, hogy egy SGS 2 ma is full használható "mindenre"." - ilyet nem állítottam, ezt írtam: "Tény, az 5éves sgs2-m már kezdett köhögni, le kellett cserélnem." - azaz belassul, ha 3-4 opera ablaknál több van megnyitva, navigáció közben melegszik, ráadásul "leszed az útról" és "átpakol a szomszéd utcába", nem véletlenül vontam ki a forgalomból. Érdekes amúgy, hogy tavaly még az opera is jobban ment rajta, volt, hogy egyszerre volt 5-6 opera és 2 firefox ablak megnyitva, simán tudtam mászkálni köztük.
A másik ok, ami miatt elegem lett belőle, nettó fizikai: jó szemem van, és nem akarom egy ilyen gyengus felbontású+pici képernyővel tönkretenni, úgyh elhatároztam, hogy az új teló min 5"-os ÉS fHD felbontású legyen.
Az sgs2 és s7e közötti modellek nekem kimaradtak - csak a "családi" moto G2-t láttam néha-néha, nem tudok róluk nyilatkozni. Egy kicsit gondolkodtam az S6-on, de győzött a vízállóság.
"A gyárilag RAW-ot én is várom iOS 10.1-el" - ez külön app-al nem megy
?
-
Eclips21
őstag
válasz
Lord Sidious #82 üzenetére
Mondjuk én nem értem a google-t hogy miért nem integrálja bele a üzenetek app-ba hogy droidra ingyen lehessen küldeni neten "sms"-t mint az imessage-ben szerintem ehhez nem kell nagy tudás, amúgy annyit nem spórol az ember vele inkább csak hülyülni szoktam imessage-ben mert mindenkinek fent van a facebook messenger is (persze ez magyarországon van csak így máshol viber, whatsapp, hangout) szóval szerintem semmi előnye nincs.
-
Lord Sidious
senior tag
"De tovább megyek az s7 edgre semmit se kell telepíteni ahhoz hogy konkrétan minden funkciót tudjon olyan szinten hogy még a gyári fájlkezelő is tud tömöríteni.. "
Azért ez elég nice!
"És a legdurvább hogy nem kell külső kamera progi se a raw hoz se a felbontás állításhoz se semmihez.."
A gyárilag RAW-ot én is várom iOS 10.1-el, főleg PS-nél is lightroomnál jönne jól nekem.
Amire igazából ki akartam hegyezni a dolgot, az az, hogy pl. egy i5 ami 2012-es és egy SGS 3 ami úgyszintén az hivatalos gyári update-ek után, out of the box szinten használva mit tudnak rendszer szinten. Ami nekem "furcsa" volt, hogy egy SGS 2 ma is full használható "mindenre". Azért SW szinten kevesebb dolgot kapnak meg jellemzően a Droidos eszközök a gyártói feature-ökből, mint az iOS-es készülékek, ahol gyakorlatilag pár dolgot leszámítva, ami HW szinten nem játszik az nem kerül csak be az update-be és ez az update időszak simán 4-5 év is. A másik meg, hogy pl. a Samu ChatOn se hiába halt meg. Még az iMessage több, mint 1 milliárd eszközön (iPhone, iPad, iPod Touch, Mac) működik az ökoszisztéma miatt és Out of the Box megvan, (ha pedig nem iOS-es készülékre írsz, akkor SMS-ként megy ki az üzenet, addig ilyen saját próbálkozásokat a Doridos gyártók nem tudták rendesen kivitelezni. A ChatOn 2012-ben 100 milliós bázissal működött, 2013 végére vége is lett. Váltotta a Hangouts (amúgy nagyon helyesen
) Ergo a lényeg: Gyártói okos megoldások, majd a későbbi update-ekkel egyre kevesebb feature átvitele az újabb modellből, ezzel is kényszerítve a váltásra, ill. lehet nincs is rá programozói keret és idő VS alapból sok feature-el rendelkező, (de ugyan úgy okostelefon lévén alkalmazásokra használatára szoruló) rendszer teljes ökoszisztémával és jó SW update-el/upgrade-el.
-
-
Eclips21
őstag
Tök igazad van most épp 6s plus-t használok de s7-ben tényleg szinte minden benne van, egy Note 7-nek meg konkrétan nulla alternatívája van. Mondjuk a force touch valami isten király dolog (még ha nem is hinné az ember, én se hittem míg nem lett ilyen telóm) 1 dolgot tudok ami nincs a samuban AssistiveTouch XD de van rá program vagy 100
-
Ricardo
titán
A 8 millió az szerintem túlzás, de biztos lesznek olyanok (elég sokan) akik az iPhone felé fordulnak.
-
válasz
Lord Sidious #74 üzenetére
"A különbség csupán az, hogy out of the box, több szolgáltatás érhető el iPhone-on, ami rendszer szintem van integrálva és a legtöbb iOS-es eszközön megvan" - ez lehet, de eddig nemigazán futottam "speckóhiányba". A családban csak egy spéci dolog merült fel, nejemnél is meg nálam is - amit a szifon csak ultramacerásan vagy drágán (új készülék) tud - az a tárhely bővítése (a felhőhozzáférésünk lassú+akadozó). Nem beszélve arról, hogy a moto g2 esetén egy 60eFt-os telefonról beszélünk, nem többszáze-Ft-os kiadásról - és lássunkcsodát, azzal a 60eFt-al is teljes megelégedettséggel olvas emailt, böngészik, képez-videózik-navigál. JA! és 2SIM-et használ
- Ezt is legyen kedves az Apple mint "out-of-the-box" szolgáltatást bevezetni
Néha el is gondolkodom, minek kellett nekem 190eFt-os telefon (bár az LTE néha jól jön).
-
Szakiii
addikt
válasz
Lord Sidious #74 üzenetére
Ez butaság... lassan egy vanilla droid is több szolgáltatással bír gyárilag mint az ios.. szépen lassan építenek bele mindent ami jó és gyártók által ki lett találva. De tovább megyek az s7 edgre semmit se kell telepíteni ahhoz hogy konkrétan minden funkciót tudjon olyan szinten hogy még a gyári fájlkezelő is tud tömöríteni.. Egyedül az ac3 kodek nincs gyári video lejátszóba, talán ennyi amit hiányolni lehet. És a legdurvább hogy nem kell külső kamera progi se a raw hoz se a felbontás állításhoz se semmihez..
Azt mondtad droidot is használsz akkor ezek az infok honnan jönnek? Nem értem.
-
nkmedve
őstag
Biztos van aki ilyen szempontból nem fog váltani, de rengetegen vannak akik csak az alap ingyenes applikációkat használják, vagy ha van is néhány fizetős appjuk akkor a csúcsteló ára mellett az összeg elenyésző.
Aztán ott van az is hogy mostanában ritkább az egyben megvehető app, inkább az elhasználható IAPk a jellemzőek mindenhol, amit még egy másik Androidos telefonra se tudsz átvinni. Vagy ott vannak még a havidijas, vagy olyan appok aminek minden verzióját külön kell megvenni.Én is fizettem eleget appokra mindkét Store-ban, de a fent leirtak miatt ez már egyáltalán nem szempont amikor új készüléket veszek.
-
Juhaszatti
addikt
Nem egy kategória, de ha Note-ot szerettem volna de csak és kizárólag a nagy kijelző számítana, én most Zenfone 3-at vennék helyette.
De a kérdés nem aktuális, mert tökéletesen elégedett vagyok a hibátlanul működő S7 Edge-el. -
Lord Sidious
senior tag
válasz
t72killer #71 üzenetére
az sgs2-t első évében hobbiból romolgattam-csiszolgattam, a további 4évben "csak" simán használtam, store-ban se jártam 3-4 alkalomnál többször. Az s7e-n is az alap ROM van, amivel érkezett, kicsomagolás után végigmentem a beállításokon és most használom, ha kell.
A különbség csupán az, hogy out of the box, több szolgáltatás érhető el iPhone-on, ami rendszer szintem van integrálva és a legtöbb iOS-es eszközön megvan és oda vissza működik mint a Samun (főleg az SGS 2-ön)
-
Lassan fél éves az s7e-m és egyetlen rendellenes leállásfélém nem volt, egyedül egy sms-küldő app lép ki random, miután elküldte az sms-t, ennyi. Tény, az 5éves sgs2-m már kezdett köhögni, le kellett cserélnem.
"1 gonddal kevesebb, így is van bőven mindenkinek és legalább hatékonyabban tudok a napi teendőimre koncentrálni" - az sgs2-t első évében hobbiból romolgattam-csiszolgattam, a további 4évben "csak" simán használtam, store-ban se jártam 3-4 alkalomnál többször. Az s7e-n is az alap ROM van, amivel érkezett, kicsomagolás után végigmentem a beállításokon és most használom, ha kell.
Nejem, moto G2-n max 1-2 appot telepíteni tud, 2éve panaszmentesen használja a telót, pedig ő aztán tényleg hárklis, ha vmi nem működik és kütyülni kell. Egyszer volt problémája, hogy betelt a családi videókkal a teló memóriája - hopp, belecsusszantottunk egy 64GB-os microSD-t (khmm...) és használta tovább boldogan.
Ennyi elég volt az "atomstabil iOS" vs "dzsunka összeomló ramzabáló droid" vitában
?
-
Scholes9
nagyúr
Nyilván aki iPhone-t vesz az pont telibekakilja a mindenre kiterjedő testreszabhatóságot. Cserébe legalább nem kakilja össze magát állandóan a telefon
Én inkább előbbi mellett tettem le a voksom és jelentem nem is volt semmiféle ilyen jellegű problémám lassan 1 éve már mióta megvan a telefon
1 gonddal kevesebb, így is van bőven mindenkinek és legalább hatékonyabban tudok a napi teendőimre koncentrálni, nem is nagyon panaszkodhatom ebből a szempontból, remekül haladnak a "dolgaim".
-
válasz
Dare2Live #55 üzenetére
Meglássuk. A Note az note, alma részről valami ceruzás iPad eladásait ugraszthatja meg max.
Személyszerint ezekután én se biztos, hogy samu telefont akarok venni: valamelyik kínai gyártó terméke lesz az s7e-em utódja, a fene se fog 300ezret kiadni egy telefonért.
Elég sok szabadságot adó droidteló-tulajként meg elég sokat kéne az apple-nek fizetnie, hogy a lekorlátozott telóikat bottal is piszkáljam.
#63: a retinaszken szoftver-kérdés, simán megkaphatják az s7-ek, sőt, bármelyik normális kamerával szerelt mobil, korra, nemre és felekezetre való tekintet nélkül
.
-
Ádám16
addikt
Ez igy van. Viszont millio embernek nem letszukseglet s toll, bar mindenkepp jo, ha van.
Na most aki a Note7re lecsapott egybol az elejen, az valoszinuleg a csucsmodelleket szereti hasznalni.
Ezzel a Note5 (ha nem annyira kell a toll) kiesik, es masik csucskeszulek felé néz. A Samsungban csalodott, az LG G5 nem lett a legjobb, a V20 nem mindenhol kapható egyelore, a HTC10rol lehet nem is hallott, igy marad az iPhone7+ joforman. Problem solved. Sajnos. -
donceleger8
őstag
Nincs ló jó a szamár is alapon? Maximum ez lenne.
Remélem lesz még ebből a telefonból valami. Novemberben esedékes a teló csere nálam, persze ezt szemeltem ki magamnak. Ha nem lesz kénytelen leszek mást venni, de iphone-t biztosan nem! -
willope
tag
Látom, hogy sokan nem tudjátok elképzelni, hogy válthat valaki Note-ról iphonera. Pedig nem nehéz.
Én windowsról jöttem Note 4-re, és bár megvettem volna a note 7-et, de így most inkább megtartom a régi telómat. Minek is cseréljek, ha teljesen jól mükszik, ráadásul még a héten is jött rá frissítés, most van 6.0.1 verzión.
De ha a közeljövöben megpusztul, valószínüleg kipróbálnám az ios-t egy iPhone 7-el. Mert android fronton nincs egy teló vagy márka sem ami meggyözne, kivéve a Note sorozat. Annak meg bizonytalan a jövöje. -
twollah1976
őstag
Nem értem az összefüggést.
-
csatoth79
tag
válasz
Lord Sidious #58 üzenetére
Köszi a válaszokat kipróbálom
NFC-hez azért annyit,hogy én pl hazaérek bevásárlásból kezem tele a cuccokkal telefonom rádobom a hifi tetejére és már megyek is kipakolni,mert a zene már szól,nem kell feloldani,airplay-t benyomni eszközt kiválasztani zenét kikeresni elindítani,hifit bekapcsolni,hiszen minden megtörténik azzal a mozdulattal,hogy a telefont leteszem a hifi tetejére.Persze enélkül tudok élni,de tudatosan vettem így nfc-s hifit.
Sajnos nekem egy ismerősöm laptopján sincs itunes enyémet kivévemost kérjem meg,hogy telepítse?
Garanciavesztés miatt egyéb dolgokat kihagyom,16:9 meg beleférne szoftveresen a gyári camera szoftverbe ezt nem értem,ahogy azt sem,hogy a video felbontást miért nem tudom a camera szoftverben állítani?Legalábbis én csak a beállítások menüben találtam ezt meg.
Tényleg nem leszólom macbook+ipad kombináció kiváló de iphonet nem tudtam beilleszteni...
apple tv-t simán tudom androiddal is használni.
Valaki írta hogy adatmásolásra olcsóbb a pendrive én nem cipelek pendriveot,mikor ott a telefon,ráadásul note 7 64gb tárhellyel és egy 64gb-os memóriakártyával komplett gépek mentésére is használható.
Ennek ellenére mérges vagyok note 7 miatt nincs alternatíva kompromisszumok nélkül.
Hozzáteszem a retina szkenner hatalmas volt koszos kézzel megfogott telefon esetén nekem szinte mindig feloldott gond nélkül,persze ez a funkció be fog kerülni 2017-ben szerintem minden csúcstelefonba csak jelenleg nincs más. -
nkmedve
őstag
Ez pontosan igy van, van egy nagyon szűk réteg aki valóban kihasználta a Note előnyeit (S-Pen, jegyzetelés), azoknak most nincs alternativa, esetleg beszereznek egy Note 5-öt. Az összes többi felhasználó aki alig vagy egyáltalán nem jegyzetel a telefonján (a többség) az viszont jó eséllyel az Apple irányába fog menni. Ami még alternativa lehet:
- Pixel, de az még nem egy bejáratott brand (és amellett idétlenül is néz ki), kétlem hogy sokan vennék ebben a negyedévben (nem is lesz elérhető olyan mennyiségben).
- Galaxy S7E. A Samsung megtépázott renoméja miatt kevesebben fognak erre menni.Szerintem az elemzők teljesen logikusan számolnak, csak itt a fórumon egyesen túlságosan bele vannak ragadva a magyar és mobilaránás valóságba, és azt hiszik azért mert nekik az iOS nem jön be ezért senki nem fog arra váltani egy ilyen helyzetben. A piac nem igy működik, főleg az ázsiai nem, ott az Apple és a Samsung a prémium márkák, azokból válogatnak (kivéve akiknek megfelelnek az olcsóbb hazaiak, de azok alapból nem Note-ot vettek).
Félreértés ne essen, i5S-et haszálok évek óta, de nem vagyok egy nagy iFan. Az iPhone mellett van Samsung S2 tabom is (és mindkettőt nagyon kedvelem). Sajnálatos ami a Note 7-tel történt, egy nagyon jó telefonnak tűnt az is. Az viszont hülyeség hogy egy Note felhasználó soha nem térne át a másik oldalra (ahogy iOS felhasználók is szemrebbenés nélkül áttérnek Androidra ha úgy alakul).
-
GoldhandRent
őstag
Aki emiatt masik rendszert vesz, az meg is erdemli.
Ez igaz forditott esetben is (bar ha a szifon 7plus lenne igy, nem nagyon tudnal mas 5.5-os iOS telefont venni). -
Lord Sidious
senior tag
válasz
csatoth79 #51 üzenetére
Amire tudok választ adni abban megpróbálok segíteni, de iPhone szakmai topicba van egy két nagyon durva HC User, akitől a maradék infót érdemes megkérdezni.
"hát nem tudom,hogy ugyanaz e az airplay.
Amúgy van egy iphone 6s-em is,de talán nem értik páran az nfc lényegét.
Nem kell bekapcsolva hagyni a bluetooth-t ahhoz,hogy párosodjon pl a kihangosítóval,hanem érintésre bekapcsolja és csatlakozik."NFC iOS-es és Watch OS-es termékeknél fizetésre használható a termináloknál. AirPlay megy Wifin is. Gyakorlatilag amit eszközt el tudsz érni, arra csatlakozol és streameled a tartalmat az iPhone, az iPad vagy az iPod touch-ról. Nincs nagy különbség kényelmi szempontból az általad említett NFC-s megoldás és e között. Egy felsuhintó mozdulat és kiválasztod az eszközök listájából, melyikre-melyikekere menjen ki a tartalom. Ha valaminek a lejátszása között vagy, akkor természetesen ott folytatódik a dolog ahol tartottál.
Kérel segítsetek akkor hogyan tudom egy gépre dugva,melyhez nincs hozzáférésem ,tehát telepíteni nem tudok rá,adatokat másolni az iphone-ba én próbálkoztam nekem nem ment.
Ilyen probléma nálam még nem merült fel, mert eddig minden gépről amiről másoltam és amire másoltam "kaptam hozzáférést" és volt rajtuk iTunes is. Wifin szinkronizálod az eszközt -> iTunesba kiválasztod azt az eszközt amire szeretnél adatod tenni -> az összegzés fül alatt az alkalmazások részre kattintasz -> kikeresed az Appot, amibe másolni akarsz, pl MEGA -> drag and drop bármilyen adat. Lehet van rá olyan megoldás is, amikor nincs a gépen iTunes, de tudsz az Appból adatokat kiszedni és berakni a MEGA-ba pl.
"16:9-hez nem szeretnék vágni képeket alternatív szoftvereket telepíteni,próbáltam.
Vágásnál pl fényképezéskor nem látom,hogy milyen lesz a végeredmény,hol tudom majd levágni stb
Persze ez valakinek jó,nekem nem."A végeredményt a rács megjelenítésével látod. A fényképnél a három csuszkás ikonra kattintva kapod meg a szerkesztő menüt és vágás előtt tudsz pozicionálni stb. ez persze csak a gyári alkalmazásnál. Free appokból rengeteg van, ami nagyon jól használható, rengeteg beállítással, de mégis nagyon átláthatóan.
Viberen kapott avi filet hogy tudom megnézni úgy hogy csak simán rákattintok?(nem kötözködés,hanem segítsetek,mert ezek szerint én vagyok hülye)
bal alsó sarokba van egy négyzet alakú ikon felfele mutató nyíllal. Arra koppints rá és két sorban látod a lehetséges interakciókat. Felsőbe az összes alkalmazást, amibe be tudod tenni a fájl, alsóba pedig amit a rendszerben tudsz vele csinálni. Jobb alsó sarokban pedig a három sávos ikonra kattintva ki tudod választani, hogy melyik alkalmazások jelenjenek meg alapból opcióként a felső sorban. Itt kattints pl. a VLC-re és ezzel bármilyen formátumú videót, hangsávval, felirattal stb. le tudsz játszani és mentheted is könyvtárba, vagy küldheted ki a tartalmat TV-re stb.
Pl külföldön Bluetoothal nem tudtak képet küldeni stb
BT-n kontakt, kép és videó stb. küldés iOS és iOS eszköz között van AirDroppal. Ez Jailbrek-el lehet átjátszani tudtommal.
-
törölt tag
Van akinek mindegy, hogy mit használ, csak státuszszimbólumosan drága legyen. Ez amolyan alfahím dolog. Ha nincs Note7, akkor van helyette Apple termék. Az ilyen S7, S7 edge nem játszik mióta a szolgáltatóknál ésszerű részletre egy olyan hülye építőiparban dolgozó baromnak is futja rá mint én.
Azaz nem lesz tőle a többiek közül kiemelkedő felhasználó. Míg az új iPhone egy kategóriával drágább, de a Pixel még túl friss, ellenben szintén nem olcsó.
Ez borítékolható dolog. A fent említett halmaz nagy része most Apple terméket fog venni. A maradék körbenéz és más droidos készüléket választ, vagy kivár. Ha valamelyik gyártónak van most nem bejelentett, de gyártáskész flagshipkiller vasa akkor most kaszálni tudna egy két héten belüli bejelentéssel. -
hemaka
nagyúr
Azert akinek a note7 kellett bizonyos spen dolgok miatt, azt az iphone-ban nehezen fogja megtalalni. Bar az is igaz, hogy a nagytobbseg csak a Samu es iphonet ismeri es azokbol valogat.
-
Dare2Live
félisten
A story kezdete közepe jut eszembe.
Kijött, hogy gyulladnak ki a note 7ek. forum reakció: Hazugásg, nem igaz, média.
Kijön a hír, hogy visszahívás csere: Samsung milyen jófej, így kell ezt, becsúszhat egy ilyen, söööt!: fél év múlva senki nem emlékszik rá...
Kijön a hír, hogy a lecserélt széria készülékei is gyulladnak, füstölnek: forum reakció: Hazugásg, nem igaz, média.
Kijön a hír, hogy lecserélt készülékek is hibásak, totálisan kuka note 7: Nem fogja növelni a pixel, I7+ eladásokat, mert mert mert....
Látva, hogy a forumozok mennyire vmi álomvilágban élnek, mennyire "nem elfogultak" biztosra mondanám,
hogy a note 7 égése komolyan meg fogja dobni az i7+, pixel... eladásokat...
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
#24536576 #50 üzenetére
Igen az a 0,4 mp, ami gyárilag benne van az nagyon sok idő, arra hogy előcsalogasd az ékezeteket.
ha meg így érzed, átállítod.
Mondok két dolgot kapásból ami egyszerűbb, diktálás, vagy pl. iPda-en a magánhangzóra bökve felhúzod az ujjad 3 irányba és egyből az adott ékezetes betűt viszed bepl. O betű balra felhúzva ő középre Ó, jobbra Ö.
"Mondjuk van még pár dolog amit nem lehet iOS alatt, fordítva nem tudom, hogy van e bármi is."
van bőven, ami csak az egyik platformon van, a másikon nem, de ez már kb. 999999x volt kibeszélve és nincs kedvem 100000.-ik alkalommal is belemenni.
"A Note kiváltságai miatt nem, hogy az apple telefonok, de a droidosok fölé is emelkedik. Teljesen más kategória, mint bármelyik.
"Azért ez erős túlzás. Volt nekem is nem egy Note-om. Nem kell elájulni tőlük.
"Az aki vette Note7-et, ahogy én is, most lejjebb kell adnia, utána meglátjuk, mit hoz ki a Samu jövő szeptemberben."
Azért nem a Samu nyitott szájjal beleszaladt jó mélyen a f*szerdőbe, még nem kell azt hinned, hogy Te is vagy más Note 7 tulaj is erre van kényszerítve... van még bőven telefon a piacon, amivel nem kell semmit sem "lejjebb adnod"
-
_cHAos_
aktív tag
-
SkyLine3000
addikt
Én sem értem teljesen az összefüggést. Én pl soha a büdös életben nem vennék iphone-t. Ha leégne az összes droidos teló, akkor sem. És ezzel sztem nem vagyok egyedül.
Úgyh biztos nem fognak 8 millióval több iphone-t eladni. Legalábbis ezért nem. -
csatoth79
tag
válasz
Lord Sidious #32 üzenetére
hát nem tudom,hogy ugyanaz e az airplay.
Amúgy van egy iphone 6s-em is,de talán nem értik páran az nfc lényegét.
Nem kell bekapcsolva hagyni a bluetooth-t ahhoz,hogy párosodjon pl a kihangosítóval,hanem érintésre bekapcsolja és csatlakozik.
Ha bekapcsolva hagyom nekem is alapból gyújtásra téve megy,de nem szeretem állandóan úgy hagyni és nem csak az akksi merülése miatt.
Kérel segítsetek akkor hogyan tudom egy gépre dugva,melyhez nincs hozzáférésem ,tehát telepíteni nem tudok rá,adatokat másolni az iphone-ba én próbálkoztam nekem nem ment.
16:9-hez nem szeretnék vágni képeket alternatív szoftvereket telepíteni,próbáltam.
Vágásnál pl fényképezéskor nem látom,hogy milyen lesz a végeredmény,hol tudom majd levágni stb
Persze ez valakinek jó,nekem nem.
S-pent direkt szóba sem hoztam,én rengeteget használom.
Viberen kapott avi filet hogy tudom megnézni úgy hogy csak simán rákattintok?(nem kötözködés,hanem segítsetek,mert ezek szerint én vagyok hülye)
Amúgy apple tv-m is van ipad mini 4-em és macbookot használok,mégis az iphonom van félretéve,mert már többször futottam bele,hogy a mindennapok során elakadtam munkám során.
Pl külföldön Bluetoothal nem tudtak képet küldeni stb
Nem beszélve arról,hogy 5,7 colosként kisebb volt,mint az apple 5,5 colos plussa...felbontásról ne beszéljünk. -
törölt tag
válasz
Lord Sidious #43 üzenetére
Majd ha az ájfonon lehet a billentyűzet hosszan nyomásának idejét állítani(ékezetes betűk, tudom, a ti "társadalmatok" nem használja), akkor visszatérhetünk, hogy melyik a jobb. Mondjuk van még pár dolog amit nem lehet iOS alatt, fordítva nem tudom, hogy van e bármi is.
Ráadásul ez nem is Note specifikus dolog. A Note kiváltságai miatt nem, hogy az apple telefonok, de a droidosok fölé is emelkedik. Teljesen más kategória, mint bármelyik.Az aki vette Note7-et, ahogy én is, most lejjebb kell adnia, utána meglátjuk, mit hoz ki a Samu jövő szeptemberben.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Lord Sidious #48 üzenetére
Az egy dolog
Csak írtam hogy köze van a Wacom-nak hozzá.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
dilajoska1 #45 üzenetére
Közreműködések okés
4096 nyomásszint, rendben. 6"-on sok értelme van ennek továbbra is, főleg, hogy a Wacom Cintiq Compantion 2 vagy a Cintiq 27QHD Touch, amit profi grafikusok használnak is 2048-al rendelkezik.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
hdanit610 #42 üzenetére
Fenét nem.
amióta van move to iOS és move to Android opció elég könnyű és egyszerű költözni. Két évig használtam Note szériát nem okozott gondolt a váltás, mint ahogy az sem okozna gondot, hogy most kezdjek el használni egy Note-ot. Mérettel nincs bajom, főleg, hogy mindig két telefont használok az egyik simán lehet egy nagyobb darab, még a másik egy kompaktabb készülék. Droiddal sincs bajom, szeretem de MotionWiz-es Samut már semmi pénzért nem vennék. Inkább a Nexus Stock droiddal. Galaxy Nexus, Nexus 4-5 után a Stock Droid eléggé bejött.
A Pixel-be is látok fantáziát. A fekete videókon még szép is. Szerintem egy tudatos, minőségi készüléket kereső és testreszabáshoz kellő tudással rendelkező és arra időt szánó vásárlónak nagyon jó vétel.
-
-
dilajoska1
őstag
válasz
Lord Sidious #40 üzenetére
S-pen és a digitizer fejlesztésében is közreműködött a Wacom. 4096 nyomásszint!
-
Sebhelyes
senior tag
Szerintem simán elképzelhető, hogy valaki a Samsung csúcsmodell helyett akkor megveszi az Apple csúcsmodellt, különösen Amerikában. Könnyebb az átjárás a platformok között, mint azt a sok kis márka- meg platformbuzi itt képzeli
-
Lord Sidious
senior tag
A nyomáspontra kihegyezve igen.
Az, hogy 2048 szinten érzékel stb. tök jó, tényleg. Szép teljesítmény, de ezt ki is használod egy >6"-os eszközön? Mert mondjuk egy 13,3"-os tabletnél még látom értelmét. Sőt.
csak valahogy 2016-ben a jegyzetelgetek kézzel eléggé viccesen és retron hat számomra. Pen-t én pl. csak rajzolásra használok, de ott is min. 13"-os kijelzőn.
-
hdanit610
aktív tag
Én Apple userként mondom, hogyha már megszoktam valamit, attól nehezen válok meg. Ebből kiindulva, aki jó ideje használ(t) Note akármennyit, az már megszokta annak előnyeit/hátrányait. Kiépítette a fontosabb ökoszisztémáját, így nem hiszem, hogy egy merőben más rendszerrel szerelt telefon felé kacsintgatna.
Ez a becslés szerintem nem fedi a valóságot, tuti, hogy ennyien nem fognak váltani Apple-re. Magam sem tenném fordított esetben, megpróbálnék egy Note5-tel, vagy S7e-zsel együtt élni.
-
-
Lord Sidious
senior tag
Azt, hogy melyik iPhone 7-ben van Wacom kijelző nem tudom, csak azt, hogy a mérések szerint az eddigi legjobb kijelző van benne sok szempontból.
De nem hiszem, hogy WACOM kijelző lenne a Note 7-ben.
főleg, hogy a Wacom is inkább AHVA LCD (proprietary IPS) kijelzőket részesíti előnybe, nem az AMOLEDEKET
Attól, mert használhatsz hozzá Pen-t, nem lesz Wacom a kijelző
Az, hogy 2048 szinten érzékel stb. tök jó, tényleg. Szép teljesítmény, de ezt ki is használod egy >6"-os eszközön? Mert mondjuk egy 13,3"-os tabletnél még látom értelmét. Sőt.
-
_cHAos_
aktív tag
Nem Ios Android összehasonlítás, csak egy hozzá nem értő okoskodása.
Egyikben iPhoneban sincs Wacom sőt tudtommal értelmes droidos Flagshipekben sem, ezért nagy kár érte, pedig jó kis notesz lett volna.Aki arra használta volna a Note7-et, amire tervezték, annak Androidon sincs alternatíva, ez továbbra sem Android vs Ios, hanem notesz vs nem notesz. (Többször nem írom le
)
#40 Lord Sidious: régi Noteokban 1000 különböző erősségű nyomáspontot érzékelő Wacom volt tudtommal.
-
Quqesz
nagyúr
Sztem sem alternatíva wgy android helyett az ios. Ha vki ezt szereti ilyen malőr miatt nem fog ios-re váltani. Azért biztos lesz aki átnyergel, de ez inká ebb spekuláció a részvényeseknek(samu esik, apple meg nőni fog)
-
wolfman
veterán
Ez igaz amit mondasz annak ellenére, hogy az összefüggést én sem látom, bár ez most egy verziónak megfelel. Azért mehet át egy Note7 tulaj almákhoz, mert annak van hasonló erős, közel olyan tudású telefonja, mint az övé volt. Ugyanakkor az jellemzőbb tendencia, hogy Androidos nem szereti iOS-éket és fordítva is igaz, sőt, epölös még úgy se akar Androidos lenni, mert nekik már presztizs kérdés is, hogy nincs ott az alma logó. Alapvető gondolkodás arra engedne következtetni, hogy Androidos inkább megy át LG, HTC vagy Sony vagy fene se tudja milyen márkára (mondjuk most nem a kínaiakra gondolok), csak ott meg a gyártók egyszerűen valami oknál fogva képtelenek elérni a Samu szolgáltatási szabadságát.
Utóbbi mondatomra kitérve, egyáltalán nem értem miért van ez így. Mindenféle gyártó kijön a saját csúcs készülékével, olyan bivajb@szó erős SOC-ot felvonultatva, hogy 8-9 alkalmazást egyszerre futtatva is röhög miközben meg se rezzen, de mégis képtelenek ugyan azokat a szolgáltatásokat odaadni a vásárlóknak + másik szintén érthetetlen oknál fogva minden készülékben van valami hiba vagy hiányosság, amiért az egyszeri vásárló inkább a Samut fogja megvenni. minden tesztben olvasom, hogy 'jó a készülék, de ez meg az nincs benne, ez meg az van ,de irtózatosan elbaszták, ez meg az le van korlátozva stb stb.' Na ezekért el is hiszem, hogy inkább epölhöz mennek át, mintsem egy csúcs Lenovo-t választanának.
-
Szakiii
addikt
válasz
Lord Sidious #32 üzenetére
Ezek pontok inkább ios vs android mintsem i7 vs note 7 összehasonlítás. Inkább arra mutassatok példát hogy melyik i7ben van wacom kijelző?
-
aladab
tag
Bár jönne minél hamarabb Európába is a V20... :@
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
csatoth79 #10 üzenetére
Leírtad korábban és meg is válaszolták, hogy a felhozott pontok, mind működnek iPhone-be is
de akkor hajrá ismét.
1.belső tárhely elérhető egy adatkábellel,bármi menthető rá file-ok adatok(én használom adatmentésre is]
Igen, nekem is tele van a telefonom és az iPad-en is .XCF, ..PSD, .ISO, .dll stb fájlokkal, és kb. hordozható háttértárkény is használom az eszközöket. Wifin szinkronizálod vagy NAS-ről húzod át az adatokat.
2. 16:9-es fotó (elérhető alternatív szoftverrel az iphone hoz is de nem akarok állandóan mókerolni,egyszerűen csak ebben a formátumban szeretnék fényképezni 2016-ban)
Alapból 4:3-ban fotózunk még ma és, de videót már jó ideje 16:9-ben veszünk fel.
ha 16:9-be szeretnél fényképet készíteni, milliónyi apró beállítással, akkor van rá tucatnyi free app. de a gyári kamerával előtt képet is egy érintéssel tudod vágni, 1:1, 3:2, 5:3, 4:3, 4:5, 7:5, 16:9-be.
3. Nyílt wifi hálózatok(biztonság ide biztonság oda sokan használják ezt,köztük én is)
4.Viberen küldött kapott videók mentése nézése,továbbküldése más formátumokban is
5.NFC! hifimhez érintve indul a zene párosítás és keresgélés nélkül,hazaérek odaérintem és máris szól a kedvencem,beszállok a kocsiba érintem és máris megy a kihangosító
AirPlay ugyan ez... csak kicsit több az eszközlista, ami támogatja az AirPlay-t, mint az NFC playinget.
És a lista hosszú,ezek nélkül én nem tudok élni
Ennek ellenére leírom újra iphone 7 nagyon jó kis telefon,miért nem tudja ezeket????Általában a hosszú listák sorolásánál is kiderül, hogy amit sokan hiányolnak megvan már rég a rendszerben, csak nem jó helyen keresik a felhasználók illetve nem ismerik olyan mélyen a rendszert.
Mondom ezt 8 eve iOS, 7 eve Android es 4 eve BB userkent
(parhuzamosan <BB kiesett tavaly
)
Utólag még megjegyzem, hogy 2011-ben akkor volt Note 1-en, amikor megjelent és mindenki körberöhögte, hogy ez halott kategória és csak egy vicces próbálkozás. Rohadt sok baj volt a Note 1-el, durva szakítás is lett a vége. Note 2-nek 2012-ben adtam még egy esélyt, de abból is inkább egy Galaxy Nexus lett később.
A Ped jópofa volt, tiszta retro PDA feelingem volt miatta. Igaz kb. csak arra használtam, hogy a fogam közül kipiszkáljam a kajamaradékot...
ez a kézzel jegyzetelgetek egy kis kijelzőre nekem már akkor sem jött be. Egyszerűbb volt a baromi jól működő diktálás az iOS-be. Rajzolni pedig inkább tablet.
-
Próbálom keresni az értelmét...
Én ha Note 7 tulaj lennék, akkor utána nem vennék Apple-t... Lehet a két cég egymással van elfoglalva, de a piacon nem csak ők léteznek..
-
atike
nagyúr
Vajon a Huawei mit nyerhet ezen...?
-
Szerintem meg, ha időben jön és tényleg jó árban és lenne nemzetközi variánsa, akkor a Xiaomi Note 2 lehet a helyettesítője a Note 7-nek. Az Apple reménykedhet elhalászott vásárlókban, biztosan lesznek is, de akik a Note sorozatot azért vették, amire azt szánták, nem az iPhone felé fognak fordulni szerintem se. Még a Pixel sem igazán erre való.
Ha valaki csak a mérete miatt vett volna Mote 7-et, az valóban válogathat a felsoroltak között, de akkor az csak simán lapátnyi telefont akar.
-
Szakiii
addikt
Nem tudom hogy jött ki ez az adat.. eleve eladtak már 8 millió note 7et? Ha igen akkor most minenki vált i7-re? Nem értem hogy jött ez most, összefüggést se látom de az adatok is hülyeségnek hatnak..
stewe780: hát igen, ha nincs ló jó a szamár is.
-
_cHAos_
aktív tag
válasz
csatoth79 #10 üzenetére
1.belső tárhely elérhető egy adatkábellel,bármi menthető rá file-ok adatok(én használom adatmentésre is)
(Feltalálták már a Pendrive-ot, kényelmesebb, gyorsabb, olcsóbb.)
2. 16:9-es fotó (elérhető alternatív szoftverrel az iphone hoz is de nem akarok állandóan mókerolni,egyszerűen csak ebben a formátumban szeretnék fényképezni 2016-ban)
Defaulton nincs benne, nyilván nem véletlenül, Photores ingyenes programmal be lehet állítani bármilyen felbontást. Ez tényleg mókolás lenne?
3. Nyílt wifi hálózatok(biztonság ide biztonság oda sokan használják ezt,köztük én is)
Tudja.
4.Viberen küldött kapott videók mentése nézése,továbbküldése más formátumokban is
Tudja, sőt bármilyen nagyobb üzentküldő appból lehet fogadni, küldeni, továbbküldeni.
5.NFC! hifimhez érintve indul a zene párosítás és keresgélés nélkül,hazaérek odaérintem és máris szól a kedvencem,beszállok a kocsiba érintem és máris megy a kihangosító.
Furcsa ez, nekem középkategóriás Alpine fejegységemnél érinteni sem kell semmit, elég ráadni a gyújtást.
Nyilván ugyanígy kezel Androidot is, sőt Pio fejegységek is, meg még sok egyéb márka... ja hogy egyszer az életben párosítani kell, értem.
Technikai analfabétáknak egyébként jobb az iPhone szerintem.
Mod: ez nem rád vonatkozik, de javasolnám keressék fel kezelőorvosukat azok, akik képesek utálni egy eszközt, úgy hogy nem kötelező azzal dolgozniuk ill. használniuk.
Mod2: Aki notesznek használta volna a Note-ot, annak nem alternatíva az iPhone 7Plus. (szűk réteg szvsz)
-
lezuvius
őstag
Szerintem sok vevot megfoghatna a Samsung ha az A8 2016-ot relativ jo aron adna az egesz vilagon...
-
hcpety
tag
Szeptember első hete óta használom. Azóta már a másodikat, hisz kicserélték. Egyikkel sem volt semmi gond. De szó szerint semmi! Se szoftveresen, se hardveresen, se sehogy. Ez a Note7 egy álomtelefon. Sajnálom az egész sztorit. Ha le kell, hogy adjam fogalmam sincs mit vennék helyette. Alma7+ vagy a nagyobbik Pixel esetleg. Csak az a baj, hogy azok se ütik meg a Note tudását... Szóval innen csak lefele van...
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
tomboy0013 #9 üzenetére
Ne használj nagy szavakat mint "személyre szabás". mert nem tudják mi az.
-
dilajoska1
őstag
A nagybátyám is vett egy note 7-et. Tényleg nincs alternatívája! Nagyon jó készülék! Neki már cserélték de nekem az az érzésem hogy semmi gond nem lesz vele, sőt szerintem az előzővel sem lett volna gondja.
-
csatoth79
tag
Ezt én már leírtam ,egy note 7 tulajdonosként egyáltalán nem alternatíva az iphone,még ha nagyon jó kis telefon az is.
Aki használt note 7-et ahogy előttem is leírták nincs más helyette.
De azért csak hogy egy kis tudást pumpáljak a kicsi fejedbe:
1.belső tárhely elérhető egy adatkábellel,bármi menthető rá file-ok adatok(én használom adatmentésre is)
5.NFC! hifimhez érintve indul a zene párosítás és keresgélés nélkül,hazaérek odaérintem és máris szól a kedvencem,beszállok a kocsiba érintem és máris megy a kihangosító
És a lista hosszú,ezek nélkül én nem tudok élni
Ennek ellenére leírom újra iphone 7 nagyon jó kis telefon,miért nem tudja ezeket???? -
tomboy0013
veterán
Maga az android. Aki személyre szeretné szabni az okostelefonját az biztosan nem iphone-ra fog váltani. És itt most nem a háttérkép még ikon pakk cserélgetésre gondolok. De a stylus-t sem kell külön megvásárolni hozzá és itt is szintén benne van a dologban az android szabadsága ennek használata során. Aki az amoled kijelzőt preferálja annak sem opció az iPhone. Kamera szempontjából is nagyobb szabadságot élvez az ember hobbi fotózás terén egy Note-tal stb. stb.
-
.Szaki.
addikt
Azt gyanítom, hogy a Note tulajok döntő többsége valami más Androidos készüléket fog választani, vagy pedig megtartja a Note 4-et. Néhány érdeklődő lehet maximum, akinek nem kell feltétlenül a droid és kipróbálná az iOS-t, mondjuk egy i7 Plus személyében. Őket persze várja szeretettel az almás közösség.
Maximum eddig más Samsungot használó emberek válthatnak a kisebb almákra, de az is csak talán, mondván, hogy félő, hogy a Samsung talán más modellje is kigyulladhat.
-
-
BoC1ka
senior tag
Neked. De aki most vesz Samsungot s7 e bármi variánst 2x meggondolja. Simán benne van pár millió.
Amúgy meg nem fosnék annyira. Nem is olyan rég a VW bukott be pár milliárddal, mnjduk ott még nincs végösszeg de az eladások egyáltalán nem estek vissza, sőt...Ezzel csak mi fogunk jól járni, végfelhasználók.
-
dane
senior tag
esküszöm nem értem az összefüggést...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Note7 értékesítésének és gyártásának komplett leállítása után az elemzők már azt számolgatják, hogy a Samsung mekkora bevételtől esik el, és mások mennyit profitálhatnak.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- LG LCD és LED TV-k
- Netfone
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest