A Note7 drámája 8 millió iPhone 7-et hozhat az Apple konyhájára

Hirdetés

Hivatalos: leálltak a gyárak a Samsung Galaxy Note7 előállításával, és csak a tegnapi bejelentés idején 8%-ot esett a koreai vállalat részvényeinek az értéke. A negyedéves nyereség is jócskán megcsappanhat a december végéig tartó periódusban, ami viszont a Samsung szempontjából katasztrófa, abból mások profitálhatnak, és Brian White, a Drexel Hamilton elemzője az Apple-t látja a legfőbb haszonélvezőnek.

Ha nem a Note7, akkor alighanem az iPhone 7 Plus lesz 2016 slágere az óriáskészülékek között
Ha nem a Note7, akkor alighanem az iPhone 7 Plus lesz 2016 slágere az óriáskészülékek között [+]

„Mivel a Note7 eredeti piaci várakozásai 10-14 millió eladott készüléket jelentettek 2016 második félévében, itt van a lehetőség az Apple számára további 8 millió további iPhone értékesítésére. A Note7 esete ráadásul végérvényesen foltot hagyhat a Samsung mobilok hírnevén, ami kitűnő alkalom, hogy az Apple növelje piaci részesedését.” White szerint az is az almás vállalat mellett szól, hogy a Kínai Népköztársaságban előszeretettel vásárolják a 7-es szériás iPhone-okat, azok közül is a drágábbik, Plus változatot és különféle tárhelykiszereléseit. A helyi szolgáltatók ráadásul egyre inkább az új modelleket preferálják a tavalyiak helyett.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés