- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez eléggé idealizált számvetés, nekem továbbra sem világos, hogy mitől váltana OS-t a droid-tábor egy gyártója egy szériahibája miatt, de majd a negyedéves-éves számok megmutatják.
Én személyszerint mint "samu téren érintett vásárló" HTC vagy Chinaphone irányba mozdulnék/fogok mozdulni.
-
-
-
Attól függ, mennyit feccöltél a platformba. Persze, az ember alkalmasint ragaszkodhat az appjaihoz, de pl droidnál a legtöbb app ára 5, sőt 1$ alatt van. Nem hiszem, hogy túl sokan áldoztak volna 50-100$-feletti összeget appokra...
#135: Ez a 2007-2015-ös periódus összes eladása, nem egyéves adat, sacc/kb a felhasználók kezén lévő telómennyiség döntő hányada.
#137: na az mondjuk egy elég veszélyes szokás. SGS2-n még nekem is futott store-on kívüli apk, de az új telót nem piszkítom ilyesmivel. Ezekután nem csoda, hogy droidon jobban terjednek a kártevők (leginkább magukban a kalóz apk-kban).
-
-
válasz
#02683648 #127 üzenetére
Épp ezért, az "átlagfelhasználóról", "valóságról", meg "a nyugati vásárlóról" stb való parttalan vita helyett linkeltem egy statisztikát. Ezt nagyon nem kell magyarázni, ahogy kb minden más szektorban is van, a prémiumkategóriát kevesebben veszik, mint a közép és alsókategóriákat. Láss csodát, még a "gazdag" (?) nyugaton is.
-
válasz
Stanley-B. #114 üzenetére
átlagvásárló, fórumra általában, stb - ennek csak akkor van értelme, ha valamilyen számot is kötsz hozzá -ld a számok, amiket linkeltem. SzVSz "átlagos PH-fórumozó" sincs...
#117: kérhetem, hogy ezt az "átlagvásárlózást" hagyjuk abba? Elég nevetséges, hogy azt hiszed, h százmilliónyi vásárló ugyanúgy viselkedik. Monitorod: ja, a #4-es komment találó, és elég sokmindent megmagyaráz
Amúgy sehova nem sietek, majd jövő év elején max megnézem, milyenek lettek az eladások. Szifon kiadás negyedévében természetes egy Apple "tüske" az újdonság miatt, meglássuk, hogy nagyobb lesz-e a korábbiaknál.
-
válasz
Stanley-B. #111 üzenetére
Ezt veszi az átlagvásárló: Németo 80% droid, Franciao 75% droid, USA: 65% droid és kétlem, h ezek nagyrésze S7 kategória lenne.
#112: A fenti link alapján a monitorral is gondok vannak+ahogy látom, az elemzőket se én néztem hülyének...
-
válasz
Lord Sidious #101 üzenetére
-
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Szted egy 900EUR-s, spéci eszközt az átlagvásárló vesz
?
az átlag vásárlóban sokkal inkább az az igény van meg, hogy neki "a csúcs készülék kell" - ennél elég kevés dolog áll távolabb a valóságtól, még a lajtától nyugatabbra se a csúcs (500+EUR) kategória a legnépesebb. Márpedig az alma ennél olcsóbban nemigen kínál semmit - a történet pedig itt záródik.
-
válasz
Lord Sidious #85 üzenetére
"nem tud elleni egy NAS-el?" - ebbe sztem ne menjünk bele. Van itthon NAS, felhő, anyámkínja, és van microSD-kompatibilitás millió egyéb helyre, szitura. Legutóbb pl a fényképezőgépemről vittem át egy mozdulattal a pártízgigányi videót, anélkül, hogy a két készülék wifijét/akksiját nyúztam volna félórán át.
"Ez a két SIM-es dolog pont olyan, amit a szolgáltatok nem igen fognak forgalmazott készülékként a képedbe tolni. Nem érdekül. Az Apple pedig a szolgáltatókon keresztül értékesíti a készülékei túlnyomó részét." - Az Apple business-modellje nem az én problémám, ergo ha felmerül az igény (fel is merül), akkor ezekszt. a konkurrenciánál kell kopogni (vicces módon a legolcsóbb dzsunka chinaphone-oknál).
Az e-SIM érdekes dolog, de ettől alapban még nem lesz 2 szám aktív a telón (munkahelyi+privát, v. otthoni+nyaralós).
A 190eFt-ot végül megválaszoltam magamnak: erre a körre jó lesz - tényleg komoly kis telefon - a következő körben, újabb ~4-5év múlva, tuti, hogy nem költök komolyabb összeget erre, pláne, ahogy nézem már a chinaphone-ok közül is elég sok komoly támogatással jön. Ez amúgy a Samura nézve a legnagyobb veszély, egy "tősgyökeres" iOS felhasználó nem fog hiphopp droidra átállni, viszont házon belül komolyan meg kell indokolni az árprémiumot. Márpedig ezt egy Telemax-os szervizeléssel elég nehéz
(ha Mo.-gon vettem volna telót, hóttziher, hogy nem samu lett volna, egyesegyedül a Telemax miatt).
-
válasz
Lord Sidious #82 üzenetére
"Ami nekem "furcsa" volt, hogy egy SGS 2 ma is full használható "mindenre"." - ilyet nem állítottam, ezt írtam: "Tény, az 5éves sgs2-m már kezdett köhögni, le kellett cserélnem." - azaz belassul, ha 3-4 opera ablaknál több van megnyitva, navigáció közben melegszik, ráadásul "leszed az útról" és "átpakol a szomszéd utcába", nem véletlenül vontam ki a forgalomból. Érdekes amúgy, hogy tavaly még az opera is jobban ment rajta, volt, hogy egyszerre volt 5-6 opera és 2 firefox ablak megnyitva, simán tudtam mászkálni köztük.
A másik ok, ami miatt elegem lett belőle, nettó fizikai: jó szemem van, és nem akarom egy ilyen gyengus felbontású+pici képernyővel tönkretenni, úgyh elhatároztam, hogy az új teló min 5"-os ÉS fHD felbontású legyen.
Az sgs2 és s7e közötti modellek nekem kimaradtak - csak a "családi" moto G2-t láttam néha-néha, nem tudok róluk nyilatkozni. Egy kicsit gondolkodtam az S6-on, de győzött a vízállóság.
"A gyárilag RAW-ot én is várom iOS 10.1-el" - ez külön app-al nem megy
?
-
válasz
Lord Sidious #74 üzenetére
"A különbség csupán az, hogy out of the box, több szolgáltatás érhető el iPhone-on, ami rendszer szintem van integrálva és a legtöbb iOS-es eszközön megvan" - ez lehet, de eddig nemigazán futottam "speckóhiányba". A családban csak egy spéci dolog merült fel, nejemnél is meg nálam is - amit a szifon csak ultramacerásan vagy drágán (új készülék) tud - az a tárhely bővítése (a felhőhozzáférésünk lassú+akadozó). Nem beszélve arról, hogy a moto g2 esetén egy 60eFt-os telefonról beszélünk, nem többszáze-Ft-os kiadásról - és lássunkcsodát, azzal a 60eFt-al is teljes megelégedettséggel olvas emailt, böngészik, képez-videózik-navigál. JA! és 2SIM-et használ
- Ezt is legyen kedves az Apple mint "out-of-the-box" szolgáltatást bevezetni
Néha el is gondolkodom, minek kellett nekem 190eFt-os telefon (bár az LTE néha jól jön).
-
Lassan fél éves az s7e-m és egyetlen rendellenes leállásfélém nem volt, egyedül egy sms-küldő app lép ki random, miután elküldte az sms-t, ennyi. Tény, az 5éves sgs2-m már kezdett köhögni, le kellett cserélnem.
"1 gonddal kevesebb, így is van bőven mindenkinek és legalább hatékonyabban tudok a napi teendőimre koncentrálni" - az sgs2-t első évében hobbiból romolgattam-csiszolgattam, a további 4évben "csak" simán használtam, store-ban se jártam 3-4 alkalomnál többször. Az s7e-n is az alap ROM van, amivel érkezett, kicsomagolás után végigmentem a beállításokon és most használom, ha kell.
Nejem, moto G2-n max 1-2 appot telepíteni tud, 2éve panaszmentesen használja a telót, pedig ő aztán tényleg hárklis, ha vmi nem működik és kütyülni kell. Egyszer volt problémája, hogy betelt a családi videókkal a teló memóriája - hopp, belecsusszantottunk egy 64GB-os microSD-t (khmm...) és használta tovább boldogan.
Ennyi elég volt az "atomstabil iOS" vs "dzsunka összeomló ramzabáló droid" vitában
?
-
válasz
Dare2Live #55 üzenetére
Meglássuk. A Note az note, alma részről valami ceruzás iPad eladásait ugraszthatja meg max.
Személyszerint ezekután én se biztos, hogy samu telefont akarok venni: valamelyik kínai gyártó terméke lesz az s7e-em utódja, a fene se fog 300ezret kiadni egy telefonért.
Elég sok szabadságot adó droidteló-tulajként meg elég sokat kéne az apple-nek fizetnie, hogy a lekorlátozott telóikat bottal is piszkáljam.
#63: a retinaszken szoftver-kérdés, simán megkaphatják az s7-ek, sőt, bármelyik normális kamerával szerelt mobil, korra, nemre és felekezetre való tekintet nélkül
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Asztalos klub
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Tesla topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest