- Mobil flották
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
csatoth79 #110 üzenetére
Kollega nem erti az NFC-s megoldas lenyeget
hagyd.
Amugy AirDrop-ot en pl. ugy hasznalom, hogy hosszan megnyomom a home gombot -> siri -> kapcsolja be az AirDropot parancs -> Denon hifi is auto bekapcsol nem kell bekapcsolni. A zene/film pedig onnan folytatodik minden esetben AirDropnal aljol tartottal.ha ugy erek haza, hogy lemeruloben van a keszulek, akkor pedig csak rateszem a hifi tetejen levo dockba -> tolt es auto play.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
csatoth79 #51 üzenetére
Amire tudok választ adni abban megpróbálok segíteni, de iPhone szakmai topicba van egy két nagyon durva HC User, akitől a maradék infót érdemes megkérdezni.
"hát nem tudom,hogy ugyanaz e az airplay.
Amúgy van egy iphone 6s-em is,de talán nem értik páran az nfc lényegét.
Nem kell bekapcsolva hagyni a bluetooth-t ahhoz,hogy párosodjon pl a kihangosítóval,hanem érintésre bekapcsolja és csatlakozik."NFC iOS-es és Watch OS-es termékeknél fizetésre használható a termináloknál. AirPlay megy Wifin is. Gyakorlatilag amit eszközt el tudsz érni, arra csatlakozol és streameled a tartalmat az iPhone, az iPad vagy az iPod touch-ról. Nincs nagy különbség kényelmi szempontból az általad említett NFC-s megoldás és e között. Egy felsuhintó mozdulat és kiválasztod az eszközök listájából, melyikre-melyikekere menjen ki a tartalom. Ha valaminek a lejátszása között vagy, akkor természetesen ott folytatódik a dolog ahol tartottál.
Kérel segítsetek akkor hogyan tudom egy gépre dugva,melyhez nincs hozzáférésem ,tehát telepíteni nem tudok rá,adatokat másolni az iphone-ba én próbálkoztam nekem nem ment.
Ilyen probléma nálam még nem merült fel, mert eddig minden gépről amiről másoltam és amire másoltam "kaptam hozzáférést" és volt rajtuk iTunes is. Wifin szinkronizálod az eszközt -> iTunesba kiválasztod azt az eszközt amire szeretnél adatod tenni -> az összegzés fül alatt az alkalmazások részre kattintasz -> kikeresed az Appot, amibe másolni akarsz, pl MEGA -> drag and drop bármilyen adat. Lehet van rá olyan megoldás is, amikor nincs a gépen iTunes, de tudsz az Appból adatokat kiszedni és berakni a MEGA-ba pl.
"16:9-hez nem szeretnék vágni képeket alternatív szoftvereket telepíteni,próbáltam.
Vágásnál pl fényképezéskor nem látom,hogy milyen lesz a végeredmény,hol tudom majd levágni stb
Persze ez valakinek jó,nekem nem."A végeredményt a rács megjelenítésével látod. A fényképnél a három csuszkás ikonra kattintva kapod meg a szerkesztő menüt és vágás előtt tudsz pozicionálni stb. ez persze csak a gyári alkalmazásnál. Free appokból rengeteg van, ami nagyon jól használható, rengeteg beállítással, de mégis nagyon átláthatóan.
Viberen kapott avi filet hogy tudom megnézni úgy hogy csak simán rákattintok?(nem kötözködés,hanem segítsetek,mert ezek szerint én vagyok hülye)
bal alsó sarokba van egy négyzet alakú ikon felfele mutató nyíllal. Arra koppints rá és két sorban látod a lehetséges interakciókat. Felsőbe az összes alkalmazást, amibe be tudod tenni a fájl, alsóba pedig amit a rendszerben tudsz vele csinálni. Jobb alsó sarokban pedig a három sávos ikonra kattintva ki tudod választani, hogy melyik alkalmazások jelenjenek meg alapból opcióként a felső sorban. Itt kattints pl. a VLC-re és ezzel bármilyen formátumú videót, hangsávval, felirattal stb. le tudsz játszani és mentheted is könyvtárba, vagy küldheted ki a tartalmat TV-re stb.
Pl külföldön Bluetoothal nem tudtak képet küldeni stb
BT-n kontakt, kép és videó stb. küldés iOS és iOS eszköz között van AirDroppal. Ez Jailbrek-el lehet átjátszani tudtommal.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
csatoth79 #10 üzenetére
Leírtad korábban és meg is válaszolták, hogy a felhozott pontok, mind működnek iPhone-be is
de akkor hajrá ismét.
1.belső tárhely elérhető egy adatkábellel,bármi menthető rá file-ok adatok(én használom adatmentésre is]
Igen, nekem is tele van a telefonom és az iPad-en is .XCF, ..PSD, .ISO, .dll stb fájlokkal, és kb. hordozható háttértárkény is használom az eszközöket. Wifin szinkronizálod vagy NAS-ről húzod át az adatokat.
2. 16:9-es fotó (elérhető alternatív szoftverrel az iphone hoz is de nem akarok állandóan mókerolni,egyszerűen csak ebben a formátumban szeretnék fényképezni 2016-ban)
Alapból 4:3-ban fotózunk még ma és, de videót már jó ideje 16:9-ben veszünk fel.
ha 16:9-be szeretnél fényképet készíteni, milliónyi apró beállítással, akkor van rá tucatnyi free app. de a gyári kamerával előtt képet is egy érintéssel tudod vágni, 1:1, 3:2, 5:3, 4:3, 4:5, 7:5, 16:9-be.
3. Nyílt wifi hálózatok(biztonság ide biztonság oda sokan használják ezt,köztük én is)
4.Viberen küldött kapott videók mentése nézése,továbbküldése más formátumokban is
5.NFC! hifimhez érintve indul a zene párosítás és keresgélés nélkül,hazaérek odaérintem és máris szól a kedvencem,beszállok a kocsiba érintem és máris megy a kihangosító
AirPlay ugyan ez... csak kicsit több az eszközlista, ami támogatja az AirPlay-t, mint az NFC playinget.
És a lista hosszú,ezek nélkül én nem tudok élni
Ennek ellenére leírom újra iphone 7 nagyon jó kis telefon,miért nem tudja ezeket????Általában a hosszú listák sorolásánál is kiderül, hogy amit sokan hiányolnak megvan már rég a rendszerben, csak nem jó helyen keresik a felhasználók illetve nem ismerik olyan mélyen a rendszert.
Mondom ezt 8 eve iOS, 7 eve Android es 4 eve BB userkent
(parhuzamosan <BB kiesett tavaly
)
Utólag még megjegyzem, hogy 2011-ben akkor volt Note 1-en, amikor megjelent és mindenki körberöhögte, hogy ez halott kategória és csak egy vicces próbálkozás. Rohadt sok baj volt a Note 1-el, durva szakítás is lett a vége. Note 2-nek 2012-ben adtam még egy esélyt, de abból is inkább egy Galaxy Nexus lett később.
A Ped jópofa volt, tiszta retro PDA feelingem volt miatta. Igaz kb. csak arra használtam, hogy a fogam közül kipiszkáljam a kajamaradékot...
ez a kézzel jegyzetelgetek egy kis kijelzőre nekem már akkor sem jött be. Egyszerűbb volt a baromi jól működő diktálás az iOS-be. Rajzolni pedig inkább tablet.
-
_cHAos_
aktív tag
válasz
csatoth79 #10 üzenetére
1.belső tárhely elérhető egy adatkábellel,bármi menthető rá file-ok adatok(én használom adatmentésre is)
(Feltalálták már a Pendrive-ot, kényelmesebb, gyorsabb, olcsóbb.)
2. 16:9-es fotó (elérhető alternatív szoftverrel az iphone hoz is de nem akarok állandóan mókerolni,egyszerűen csak ebben a formátumban szeretnék fényképezni 2016-ban)
Defaulton nincs benne, nyilván nem véletlenül, Photores ingyenes programmal be lehet állítani bármilyen felbontást. Ez tényleg mókolás lenne?
3. Nyílt wifi hálózatok(biztonság ide biztonság oda sokan használják ezt,köztük én is)
Tudja.
4.Viberen küldött kapott videók mentése nézése,továbbküldése más formátumokban is
Tudja, sőt bármilyen nagyobb üzentküldő appból lehet fogadni, küldeni, továbbküldeni.
5.NFC! hifimhez érintve indul a zene párosítás és keresgélés nélkül,hazaérek odaérintem és máris szól a kedvencem,beszállok a kocsiba érintem és máris megy a kihangosító.
Furcsa ez, nekem középkategóriás Alpine fejegységemnél érinteni sem kell semmit, elég ráadni a gyújtást.
Nyilván ugyanígy kezel Androidot is, sőt Pio fejegységek is, meg még sok egyéb márka... ja hogy egyszer az életben párosítani kell, értem.
Technikai analfabétáknak egyébként jobb az iPhone szerintem.
Mod: ez nem rád vonatkozik, de javasolnám keressék fel kezelőorvosukat azok, akik képesek utálni egy eszközt, úgy hogy nem kötelező azzal dolgozniuk ill. használniuk.
Mod2: Aki notesznek használta volna a Note-ot, annak nem alternatíva az iPhone 7Plus. (szűk réteg szvsz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bittorrent topik
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest