Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stanley-B.

őstag

válasz Balzak83 #125 üzenetére

"Az átlag megnézi, mit használt korábban, azzal elégedett volt-e, mit használ a haver, barátnő, mit látott a tv-ben (mert a reklám ugye erre jó). Aztán bemegy, és megveszi ugyanazt, vagy ha elcsábul, akkor még jobbat drágábbat."

a folyamat során amit leírtál, nagyon könnedén lehet az eredmény mondjuk egy iPhone 7 Plus a Note 7 helyett.

én fentebb nagyon hasonló gondolatokat fogalmaztam meg.
    És de, nagyon sokan mennek el a boltba úgy, hogy nem tudják mit akarnak venni. Ugyanis egy átlagvásárló gondolkodásmódja és igényei eltérnek egy szakmai fórum tagjaiétól.

- nem QHD felbontású amoled kijelző kell hanem "szép legyen a képe"
    - nem snapdragon 820 kell hanem "gyors legyen"
    - nem ƒ/1,8-as rekesz kell, hanem "szép képet csináljon"

ha ilyen és ehhez hasonló preferenciáknak megfelel egy másik modell is, hidd el, hogy egy átlagvásárló közel sem ragaszkodik annyira az eddig használt OS-hez, mint itt a szakmai fórumozók.
    Nyilván vannak köztük is nagyon ragaszkodó és kevésbé ragaszkodó típusok is, de ez összességében bőven elég ahhoz, hogy az elemzők szerint 7-8 milliós plusz eladást hozzon az Apple-nek.

Szakmai fórumon biztos nehéz egy átlagvevő fejével gondolkozni, de butaság volna hülyének nézni az elemzőket ezekért a becslésekért.

• Stanley-B.

őstag

válasz t72killer #116 üzenetére

nem hagyom abba, mert az okostelefon használók döntő többsége átlagvásárló. Ebben semmi sértő nincs, én is átlagvásárló vagyok, mondjuk a borotvahab terén.

nem kell számokat kötni hozzá, miért kéne? A PH fórumozók egy igen szűk rétege azoknak az embereknek akik okostelefont vásárolnak, nem kell ahhoz semmilyen számadat, hogy meg lehessen mondani, hogy az itt fórumozók egy téma iránt kifejezetten fogékony közösség, míg az átlagos vásárlók nem ilyenek.

• Stanley-B.

őstag

válasz janeszgol #118 üzenetére

azért, mert:

1. ha valóban elhajlottak volna maguktól az iPhone 6 készülékek, akkor is fényévekre lenne az ügy súlyossága a kigyulladó note 7-től.

2. de mint tudjuk, a fizikai törvényeknek még az iPhone 6 sem tud ellentmondani, és ezt gondolom számos potenciális vásárló is realizálta, ezért egy mesterségesen gyártott negatív kampány nem vette el a kedvüket a vásárlástól.

a nők hazudnak, a férfiak hazudnak, a számok nem hazudnak.

• Stanley-B.

őstag

válasz t72killer #113 üzenetére

félreértesz, de én sem voltam elég pontos. Én nem arra gondolok, hogy az átlagvásárló mindenképp a felsőbb kategóriából fog vásárolni.
    hanem arra, hogy az az átlagvásárló, akiben már megvan az elhatározás, hogy XXX euróért egy drága telefont fog vásárolni, az távolról sem annyira biztos benne, hogy androidos vagy iOS készüléket fog választani, hanem erősebben él benne az az elhatározás, hogy "felsőkategóriás telefont veszek", mint az, hogy az a telefon iOS-t vagy androidot fog futtatni.

És láthatóan nem csak én gondolom így, hiszen az a becsült 7-8 millió plusz eladott készülék igencsak durva és még akkor is bőven igazam lenne, ha a 7-8 millióból mondjuk "csak" 4 millió jönne be.

egyébként kösz, hogy aggódtok a monitorom miatt, de igazán nem szükséges, valószínűleg azért van annyira jó, mint a tiétek: [link]

• Stanley-B.

őstag

válasz tomboy0013 #112 üzenetére

ennek semmi köze a tájékozottsághoz, vagy legalábbis igen alacsony összefüggés van a két dolog között. Elég alacsony ahhoz, hogy simán vevőket hozzon ez a dolog az Apple számára. Lehet valaki tájékozott és ezzel együtt könnyen platformváltó.

A többire is csak duzzogva reagálok, mert azt még el is fogadom ha hülyeségnek gondolod amit én írok, de az hogy inkompetensként rád is pont ugyanúgy jellemző - mint a fórumra általánosságban - az elemzők hülyének nézése, teljesen értelmetlenné teszi az eszmecserét.

A hasonlatod pontatlan és ezért rossz is. Az ilyen méretben elemzést végzőknek sokkal több információ áll rendelkezésére, mint neked, egy telefonboltban dolgozóként.

Hogy a példádra is átültessem, teljesen irreleváns, hogy mennyi ideje dolgozik valaki vezető szakmunkásként, ha a felette álló már a pozíciójából fakadóan is nagyobb rálátással bír a folyamatokra az első napjától kezdve.

Szóval igen, egy iparági elemző a monitorja előtt ülve pontosabb becslést fog adni az értékesítésre, akkor is, ha soha nem dogozott telefonboltban úgy mint te. És ez számomra megdöbbentő, hogy ezt magyarázni kell.

• Stanley-B.

őstag

válasz tomboy0013 #106 üzenetére

igen, biztos az elemzők meg én is tévedünk, mert tomboy0013, aki egy "telefonos boltban" dolgozik mást tapasztalt eddig ;)

(#100) t72killer: igen, szerintem egy 900 eurós telefont simán megvesz egy átlagvásárló. Spécinek nem igazán neveznék egy több milliós darabszámban eladott okostelefont. Inkább nevezném átlagosnak.

Két tényezőt nem vettél figyelembe:

1. ne felejtsd el, hogy hogy a nagy piacokon egy 900 eurós telefon megvétele nem hónapok spórolásának az eredménye, szemben a magyarországi helyzettel.

2. a 900 euró sem úgy néz ki az esetek többségében, hogy na akkor most kifizetek 900 eurót. Hanem inkább úgy, hogy az új 2 éves hűségnyilatkozatomhoz melyik telefont válasszam ingyen, vagy minimális pénzért. Most sem Magyarországról beszélek természetesen.

tudom hogy itt a mobilarenan nagyon nehéz kilépni egy szűk körre jellemző gondolkodásmódból, pedig jelen helyzet megítéléséhez erre volna szükség.

Ugyancsak divat ezen a fórumon az elemzők hülyének nézése, csak a bökkenő az, hogy ha ez megfelelne a valóságnak is - tehát hogy hülyék - akkor sehol sem alkalmaznának elemzőket, pláne nem igencsak magas fizetésért.

• Stanley-B.

őstag

mindannyian tévedtek, akik azt állítják itt, hogy semmi összefüggés nincs az iPhone eladások és a kigyulladásos történet között, valamint hogy a note 7 helyett úgyis valami más androidos terméket vennének az emberek.

nos, ti magatokból indultok ki, egy OS-hez hű, szűk geek rétegből, akiknek fizikai fájdalmat okoz már egy másik rendszer kipróbálása is.

Az átlag vásárló azonban nem ilyen. Besétál a boltba úgy, hogy még azt sem feltétlenül tudja, hogy mit akar venni, aztán majd dönt ott helyben meg a fogalom nélküli haverok véleménye alapján.

Csak most a telefonvásárlási történetet jelentősen leegyszerűsíti, hogy már úgy sétál be a boltba, hogy "ja a samsung az amelyik kigyullad? na akkor azt nem veszek".

És mivel az átlag vásárlóban sokkal inkább az az igény van meg, hogy neki "a csúcs készülék kell" ahelyett, hogy melyik márka/OS kell, ezért igen hamar kerül a látómezejébe az iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés