- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
envagyok
veterán
válasz
Balrog #13343 üzenetére
Azért kíváncsi lennék tapasztalatokra.
Ismerős vett Honda licenszes kínai 125-ös krosszmotort, kb 100km után kilátszott a drót a gumin, mert lejöttek a bütykök, tönkrement a fék munkahenger, szétmállott a fékcső , nem sorolom tovább.
Én is vettem a gyereknek mini krosszmotort, azon is mindig tönkrement vmi.
Szóval a kérdés: milyen minőségű a lap, milyen minőségűek az alkatrészek rajtuk, meddig fogja bírni, van-e rá gari, és meddig?
Mert ha hamar elromlik a lap, akkor szarban vagy: újra onnan nem mersz venni, a márkással úgy meg már annyiba lesz, mint egy 8. Genes 6/12-es rendszer. És akkor az áfáról, amit valszeg be kell fizetned, ne is beszéljünk. -
-
Mike8212
tag
válasz
Balrog #12960 üzenetére
Szegény Reit.
Lassan letelik a bünti.
Majd kíváncsi leszek az eredményekre.
Van sok 2 magos Pentium core 2 dió és sima core 2 duó procim. Régi G31 alaplapomba beraktam mindet. Kb 10 db. Mind más. Sok db. bootolt 4 GHZ - én is.
Majd rakok fel maxra húzott stabil teszteket. Igaz nem xeon procik - de idevágó 775 socket.
-
ETOM
addikt
válasz
Balrog #12877 üzenetére
(#12876) Mike8212: Pedig azt hittem ez ennyihez elég lesz. És a bosszantó az, hogy bírja is csak ez a fránya memória szarakodás..
(#12877) Balrog: Nem jó ezekkel a feszekkel sem.
Szerintem ez a gond nálam is: [link]
De ezen a lapon nem lehet ennyire belőni ramokat ilyen beállításaim nincsenek: "NB Clock Skew" stb.
Plusz ahogy néztem P5K/EPU alaplappal voltak itt a topikban is gondok. -
ETOM
addikt
-
ETOM
addikt
válasz
Balrog #12851 üzenetére
Köszönöm nagy segítség
Kicsit most becsapott a proci azt hittem mivel C0 fesz kevés neki 1.25v körül vagyok már, de aida64 memoria tesztje hibázik azonnal meg chrome is "a manóba" üzenetek dob néha.
Viszont ha csak a procit tesztelem az nem hibázik.
Valahogy ezt stabilizálnom kellene mert a 2x1GB-t is cserélem majd 2x2GB-ra és akkor 8GB lesz úgye. (cuccok az adatlapomon)
Próbáltam azt, hogy 5-5-5-15-röl 6-6-6-18-ra lazítottam, de nem jó. -
-
DamieN 86
csendes tag
válasz
Balrog #12770 üzenetére
Az a gondom a gtx 750-el, és a 950- el hogy , hogy nem 60,70,80,90, re végződik, amik 128 bitesek, és én minden képpen 256 bit-eset gondoltam ki magamnak, 670,680,690,770-astb, viszont köszi választ, a max-ra voltam kiv Q9650 mellé , lapot nem nem valószínű h fogok cserélni...
-
Pakmara
őstag
válasz
Balrog #12692 üzenetére
Sziasztok!
Végül E5450 (E0) mellett döntöttem, elvileg már döcög ide kínából. Alapon tervezem használni (talán ki alulfesszel). A gigabyte ep45-ds3l a leggagyibb P45-ös giga lap. 4 fázis; teljesen csupasz mosfetek. Ha kapnának egy kis bordát annak lenne értelme? [link]. Mondjuk csak 8,8 és 11 mm-eseket találtam és ahogy nézem (nincs még nálam a lap uh csak képről) a lapon a mosfetek ennél kisebbek. Nem biztos, hogy bele tudnám szuszakolni mindenhova...
-
DamieN 86
csendes tag
válasz
Balrog #12741 üzenetére
Lenovo ThinkCentre M58p , és egy Cooler Master Hyper 103 van hozzá, arra lennék kiváncsi így főleg vga vásárlás előtt, hogy melyik az a videókártya, amit még maximálisan ki tud hajtani a Quad 9650 ? én elsőre a gtx 670 2gb 256bit-re , vagy hasonlóra tippelnék, vagy esetleg még nagyobbat?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Balrog #12740 üzenetére
Amiket eddig nézegettem, az az X5482 meg egy X5492.
Biost már megcsináltam, ha nem szúrtam el semmit, akkor menni fog a Xeon.
Új hűtés is pipa, ma megjött a Noctua NH-D15, sztem elég lesz próbálgatni, aztán ha valami ígéretes darabot fognék ki, akkor megy nitró alá, csak úgy a nosztalgiázás kedvéért.Viszont a lap még kétes, ramokat nem tudom az istennek sem belőni, először azzal kell kezdenem valamit
Laraxior: haggyá, nem kell
-
csubuka
addikt
válasz
Balrog #12723 üzenetére
Azért gyanús az a mikrokód, mert pl az Intel által hivatalosan kiadott mikrokód csomagban sincs olyan újabb mikrokód ezekre a procikra.
Ez a 20180312 az utolsó még hagyományos "microcode.dat"-ot tartalmazó csomag, amiből pillanatok alatt ki lehet nyerni a BIOS-fájlba máris berakható mikrokód csomagot ezen leírás alapján. Az, hogy van pár hónappal frissebb ennél, az mindegy, mert ugye elvileg 2015-ös lenne az okosított BIOS-ba integrált új mikrokód, szóval simán benne kellene, hogy legyen a 2018 elejei csomagban.
Ez a verzió, ami az Intel mikrokód csomagban van a 0677 CPU ID-hoz (amelyhez van a csoda BIOS-ban 2015-ös mikrokód):
Ez 2010-re datált, szemben a 2015-ös csoda BIOS-okban találhatóval:
Ha ezt a csoda mikrokódot kiszedjük és a legújabb hivatalos Intelt berakjuk, akkor ez látszik:
Lehet az Intel kiadta majd visszavonta vagy ilyesmi, fogalmam nincs, csak "érdekes", hogy honnan szedték a 2015-ös mikrokódot.
-
Balrog
tag
válasz
Balrog #12725 üzenetére
Az E8300 mikrokódja benne van, nyugodtan frissítheted vele a BIOS-t.
Valami olyasmi lehet amit írtam. Az intel összevont több mikrokódot is.
A 2018-as Intel Microcode Revision Guidance-ből kisilabizáltam.
Szóval a B1 platform ID és 067A CPU ID-hez tartozó mikrokód tartalmazza a Wolfdale processzorok mikrokódját:
Intel Core 2 Duo E7400, E7500, E8400, E8500, E8600
Intel Pentium E5200, E5300, E5400, E5500, E5700, E5800, E6300, E6500, E6500K, E6600, E6700, E6800
Intel Celeron E3200, E3300, E3400, E3500A 91 platform ID és 0676 CPU ID-s mikrokód szintén Wolfdale processzorokhoz tartozik:
Intel Core 2 Duo E7200, E7300, E8190, E8200, E8300, E8400, E8500A 45nm-es Core 2 Quad-okat pedig a 10 platform ID és 0677 CPU ID-hez tartozó mikrokód támogatja.
Yorkfield:
Intel Core 2 Extreme QX9650, QX9770, QX9775
Intel Core 2 Quad Q8200, Q8200S, Q8400, Q8400S, Q9300, Q9400, Q9400S, Q9450, Q9500, Q9505, Q9505S, Q9550, Q9550S, Q9650Yorkfield Xeon:
Intel Xeon L3360, X3320, X3330, X3350, X3360, X3370, X3380 -
xeon forever
addikt
válasz
Balrog #12696 üzenetére
Ez igy jogos.
Egyébként optimális fsb:ram sebességek//
200/266/333/366/400/433/466/500/533Ezeken az értékeken sikerült Windowst elindítani.(533 mar csak 5 perc volt Blue screen előtt mindezt borda nélküli Kingston 800 cl5 irodai 4x2-vel;466-on atom stabil cl5-on.)
Szerintem érdemes vadászni jó féle ramokat a Xeon mellé. Ennyit megérdemel az öreg harcos. -
stickrs
senior tag
válasz
Balrog #12698 üzenetére
Köszi szépen a részletes magyarázatot
igen, ezek vannak, a következőket állitottam eddig:
CPU Voltage 1,125 volt az eredeti, egyelőre csak 1,25-re tettem, mert ennyinél is már pirossal irta át a számot, szóval ha kell, akk növelem csak
Memory voltage 2V - a RAM-jaimon azt irja, hogy 2.2V, akkor állitsam inkább arra?
VTT FSB Voltage 1.3V
NM Voltage 1.3VMás nincs ebben a menüben, csak amiket leirtál, mégegyszer köszi.
-
xeon forever
addikt
-
kenand
veterán
válasz
Balrog #12493 üzenetére
Gyakorlatilag hőmérséklet mérésre "minden" program jó, csak ha nem tudja az adott Xeon TJmax értékét korrigálni kell. Ahogy írod az AIDA ismeri a helyes értéket.
Én be szoktam állítani állandó mérést és kitenni a tálcára az értéket arra nem praktikus az AIDA (HWinfo igen)(#12492) csubuka
Igen 54xx-es xeonhoz P45/P35 a legjobb, de a 965-ös lapok többsége is bírja a 400 feletti FSB-t is.
-
csati70
csendes tag
válasz
Balrog #12473 üzenetére
Nem győzöm megköszönni a segítségeteket ! De tényleg! Le a kalappal !
És külön köszönöm a munkát, amit a bios-moddal töltöttél.
Viszont továbbra sem megy
Végigpróbáltam újra mindent: alaplapi vga-val, egy rammal, természetesen volt cmos reset is....
Esetleg kérjek másik procit? Elvileg ki tudnák cserélni. Bár nem valószínű, hogy azzal van a gond.
Nem szeretem én sem feladni ha belekezdek valamibe, de úgy érzem elfogytak a lehetőségek...
MIndenesetre TÉNYLEG köszönöm mindőtöknek a hozzászólásokat és segítségeket!
Üdv.! -
tlac
nagyúr
válasz
Balrog #12028 üzenetére
Igen már belefutottam ilyen ram modulba. ebay-ről rendeltem AMD-s gépbe. Noname DDR2-es modulok voltak kingston chippel és az egyik modul szemlátomást görbült volt. Óvatosan beleillesztettem a foglalat két végén a vezető sínbe és a közepét oldalról egy kicsit megnyomtam hogy beletudjon menni a foglalatba.
én mertem volna görbén beletenni a foglalatba
láttam már ramot elfüstölni, ami nem volt rendesen beletéve a slotbaszóval én még előtte kézzel kiegyenesítgettem, és úgy néz ki, hogy túlélték, nyomtam rá egy 12 órás memtest86+ tesztet, nem volt hiba
-
-
Razermazer
őstag
válasz
Balrog #12028 üzenetére
Hát igen ezt hívják mázlinak, hónapokig csak egy hirdetőnél láttam 1gb-os modulokat 2db-ot, mellettük két geil 1gb modullal, azokat adta 4500ft-ért mondom ha minden kötél szakad jó lesz az is(lejárt a hirdetése szerintem még megvan neki kérdezd meg,[link] ugye ezek csak tuningolásra jók, építeni rájuk rendszert hát 4gb de mint tapasztalom elég kevés már a 4gb, el lehet lenni vele nem mondom, de nem az igazi).
Ekkor jött emberünk az egyik 2x2gb-os modullal aztán másnap a másik hirdető demegörültem, éppen volt szabad likvid tőkém így nem is hezitáltam. Biztos lesz még, nekem már nem kellenek majd 8gb erre a rendszerre elég, így szabad a pálya.
Az is lehet hogy hamarosan váltok 1366-ra, így az egész móka kerül fel, bár egyben szeretném proci, lap, memóval, eladni, nem lesz vészes ára. -
xeon forever
addikt
válasz
Balrog #11597 üzenetére
Ott a fizikai határ. Az igazat megvallva 3,8Ghz felett már nem egészséges járatni ezeket a procikat. Konkrétan odáig bír pontosan számolni, felette már besegít az ecc, ami ciklus kinyulashoz vezet. Logikai alapokra helyezve:
Ki kell számolni hogy 1+1+1=3
Ha hibázik 1+1 után akkor az ecc közbeszól és következő ciklusban kijavítja. A memória mérete meg pont ebben segíti a cput. Ha jol emlékszem a bench alatt a két teszt közötti megoldandó nem 2x... A megadott képlet gondolom pontos. -
xeon forever
addikt
válasz
Balrog #11589 üzenetére
Elég egyszerű a válasz.
Alacsony feszültség esetén egyszerűen az L2 cache hibázik, és az ECC miatt csökken a sávszélesség...466fsb-hez 1,38V dukál. Ezt idáig az összes p45-tel és e54** procival kihoztam. Amint kissebb feszt adtam neki (1,35v) L2 cache írás olvasás bezuhant, és az általad is irt ingadozást figyeltem meg.
-
kalidor55
tag
válasz
Balrog #11589 üzenetére
csak gyorstesztet nyomtam, kíváncsiságibó. és elfelejtettem híghba kapcsolni az ibt-ét. amúgy azon szoktam próbálni. az 1,3voltnál, már felment a hőfok a procinak 75-80fokra is., aszem a gyári leírás 70fokot ír, amíg nem trotlingol? most azon vagyok, hogy megnézzem, meddig mehet vissza a fesz, hogy stabil 4 giga meglegyen. féltem a deszkát, elég melegek a hidak magasabb feszeknél.
-
kalidor55
tag
válasz
Balrog #11579 üzenetére
a ramok, 2,1 voltot kapnak, az 1200 hoz kell neki, a 2,3volt. a procinál a feszt direkt nem emeltem ezért érthető, hogy instabil, 411 felett. de, ha lesz időm, kíváncsiságbó, adok feszt és lazítok az időzítéseken. a ramok amúgy mentek már 1203-on, automatikus időzítéssel, aszem talán 6-7-7-24 volt. köszönöm tanácsaid!
-
kalidor55
tag
válasz
Balrog #11569 üzenetére
én is köszönöm válaszod!, ha beállítok, 411 feletti fsb-ét, az alapfeszen, akkor már nem stabil a proci, ibt szerint, ha emelem a feszt, akkor, sem stabil, ibt szerint, de akkor már lehet azért, mert elmelegszik a proci, kicsi lesz a hűtésem?, 1,35 volt, felmegy 80 fok köré is, az ibt alatt és lehet ez miatt nem stabil már a proci? próbáltam amúgy, 4,3 gigán, konvertálni, hogy mit nyerek, a 4 gigához képest, de elenyésző a különbség és sokkal jobban melegszik a proci! így, mostani állapotban, ha nem ibt-vel ütöm a gépet,55- 60 fok fölé nem bír menni a procihőmérséklet, akár 1 napos konvert után sem! az embernek meg kell tudni húzni a határokat, szerintem, mert aztán visszanyal a fagyi?
a 120 körüli tdp, amúgyis odaverhet a lapnak is, ha feszelem és melegítem, a procit, csak kevés,+ energi jön , de , sokkal nagyobb az igénybevétel mindennek, talán, amit csak, oc bajnokok, mernek bevállalni, én nem! kb 10 éves a lapom, és szeretném még, legalább 5 évet használni, ha sikerűl, vagy, még 10 évet?
az én igénybevételeimre, még akkor is megfelel, a 4k-t játsza, röccenés mentesen, ha jön a 8k, azt meg pont leszarom, mert a 4k, is már erős luxus, de, úgy voltam vele, ha már van ilyen képrögzítőm, akkor, tudjam vágni faragni, nézni a gépen. a xeon ebben nagyot segített!
, de azért érdekelne, mik azok a finombeállítások a biosban, amikre gondolsz?
-
Mike8212
tag
válasz
Balrog #11552 üzenetére
Értem. Szóval amennyit költök egy új 775 rendszerre annyival nem kapok nagyobb teljesítményt. Plusszban szerencse kell egy jól húzható cpu találására. Igencsak váltanom kell platformot. Köszönöm a kimerítő választ.
envagyok
Lehetséges 1366 lesz. Lenyűgözött az X5670 teljesítménye. De tényleg.
-
-
kalidor55
tag
válasz
Balrog #11552 üzenetére
nem dicsekvésből, inkább tájékoztató jelleggel, de az én xeonom, 4,1-en ibt szerint stabilan fut, alapfeszeken, 1200-as 4gigányi, diablo ramokkal, giga p35-ds4-ben, igaz, ez az x5470-es, ami alapból 3,3 gigás. valahol azt halottam, hogy ezek mind egyforma procik, csak, úgy matrincázzák, hogy próbálják és amelyik jobb, az a magasabb giga, amelyik gyengébb, az, az alacsonyabb giga jelőlést kapja.
-
envagyok
veterán
válasz
Balrog #11552 üzenetére
3470 is van 15k körül, az még jobb.
Viszont z-s lap 20 alatt nem igazán van.Akkor inkább 1366.
Kis szerencsével 20-25-ért kapsz hozzá alaplapot, 10-12 körül meg 6 mag 12 szál pl x5670-et, ami alapfeszen könnyedén pörög 6x4ghz-en.
Multicore-ban simán túlszárnyalja egy i5-6600k vagy i7-6700k teljesítményét -
xeon forever
addikt
válasz
Balrog #11040 üzenetére
Megy...63Gflops... Viszont miota ramot csereltem. Azota Blue screenel ha 1:1 aranyba állítom fsb:dram. Viszont ezek a ramok 933-on is stabilak 5-5-5-15-43*** időzítésekkel. A régi ramok mentek 1033-at viszont csak 6-6-6-18-54***stb... Ott viszont ugyan Ennyi volt a proci teljesítménye. Gondolom valami időzítésekkel kapcsolatos szűk keresztmetszet miatt.
SpeedR is írta már ezerszer, hogy a fejlettebb IPC-k miatt lehet sok újabb generációs proci gyorsabb ugyanazon az órajelen. -
jokeph
nagyúr
válasz
Balrog #11042 üzenetére
THX!
Nem vagyok PRO OC mester, csak picikét beletúrtam (és itt köszönet mindenkinek a sok segitségért
).
Igazából ne hidd, hogy a DDR3 sokat jelent, alig van különbség a DDR2-höz képest.
Van P45-ös lapom is, az DDR2-es, hasonló jó eredményt lehet vele produkálni.
Geil 800-as ramokat meg tudtam benne hajtani 933-on, az volt a vége, úgy még nem hibáztak.
Persze nem hátrány, ha van kéznél 1066-os, vagy esetleg 1200-as RAM, ha az alaplap is támogatja (X38, X48, P35 és P45-nél nem gond).
A DDR3 pusztán annyival jobb (saját tapasztalat alapján), hogy ha van legalább 1600-as ramod (az X38 1800-ig támogat), jobbak a tuning lehetőségek a ram visszaosztás miatt, itt nem fog a ram nagyon korlátozni), az elérhető sebességben nem igazán van különbség, itt már az S775-ös platform a limitáló tényező igazából.
Meg még annyiból jobb, hogy DDR3 1600-as 2 GB-os modulokat olcsón lehet már venni, már nem keresettek úgy mint a 4 vagy 8 GB-os modulok.
A 4*2 GB 1600-as CL9-es G.Skill Rip Jaws ramjaimat pl. 8500 ft-ért vettem tavaly tavasszal még az FX konfigomba, az most kapott 2*4 GB-ot szintén G.Skill-ből, 2133-at, igy ezek most mentek az aláirásomba lévő retro konfigomba.
-
Smiley
addikt
válasz
Balrog #10965 üzenetére
Azert az a feher paszta is lehet am kurvajo, nah persze ezeket nem kapod meg a sarki boltban kis tubusban. En olyan iparit hasznaltam nagyon sokaig amiket eredetileg kulteri oszlopokon levo tranzisztoros jelerositoknel hasznaltak... Ez a feher vacak az E5450-et 4Ghz@1,35V-os 65-70 fokon tudta tartani 2 ora GTA utan is.
-
Speed®
titán
válasz
Balrog #10946 üzenetére
Igen, sajnos ez ilyen. Extrém körülmények közt nagyon jó, nem reccsen el LN2 alatt, nagyjából erre jó. DIE/IHS 3570Kn 1 hónap alatt nekem 15°Ct romlott, szétszáradt. Persze ott is extrémek a körülmények, csak a másik irányban. A Hydro eddig viszont patika. Persze rendeltem Conductonautot, de borda és CPU közé marad a Hydro
-
jokeph
nagyúr
válasz
Balrog #10335 üzenetére
Meg fogsz lepődni, milyen rövid lesz a lista.....
Majd még visszamegyek a műhelybe azt kiolvasom miket lőttem be.
Ami biztosan megy fejből:
CPU Vcore 1,4 V
LLC enabled
PCI-e 100 MHZ-fix
FSB 466 MHZ
DDR2 RAM frekvency 1118 MHZ (az FSB ad pár értéket, ezt választottam, 1066-os ramjaim vannak)
DDR2 RAM Voltage 2,2VoltFloppy, Marvell IDE vezérlő, Express Gate, Boot FullScreen image (a számokat mutassa, azt hiszem igy hivják, ne a reklám képet) disabled.
Tömören ennyi.
-
SP4C3
veterán
válasz
Balrog #10262 üzenetére
Ha az elemet kiveszed, akkor minek kell a jumpert ClearCMOS-ra rakni?
Meg várni 2percet sületlenség.
Ha a bios visszaállítása a cél, akkor elég csak a jumper, vagy az elemet kiveszed (tápról természetesen lehúzni, vagy a tápot kikapcsolni) és megnyomod a power gombot, ezután mehet az elem vissza, kész, reset-elted a bios-t.
-
Balrog
tag
válasz
Balrog #10259 üzenetére
Elkészült a rom. [link]
Beleraktam az összes 65 és 45nm-es Xeon mikrokódot. A legfrissebb 2010-es verziót. Továbbá a Core2 Duo és Quad processzorok 2008-as mikrokódjait is kicseréltem a frissebb 2010 verzióra.Hogyan csináld:
0. A Pentium D procidat rakd az alaplapba. Annak a mikrokódjához nem nyúltam, szóval tuti stabil vele a gép.
1. Az elemet kiveszed, és a CMOS jumpert Clear CMOS állásba rakod és vársz kb. 2 percet.
2. Az elemet visszateszed és a CMOS jumpert az eredeti állásba rakod.
3. Elindítod a gépet és belépsz a BIOS-ba, beállítod az időt és a dátumot, majd Load Default Setting és Save Settings and Exit vagy valami ilyesmi a neve.
4. Újraindult a gép, belépsz a biosba és EZ Flash-el felflesseled a romot amit csináltam.
5. Újraindulás után belépsz a bios-ba és load Default settings majd Save Settings and Exit.
6. Megint csak újraindul a gép de ezuttal kikapcsolod és áramtalanítod. Kiveszed az elemet és a CMOS jumpert Clear CMOS állásba rakod és kicseréled a procit a Xeon-ra.
7. Visszarakod az elemet és a Jumpert az eredeti állásba rakod.
8. Belépsz a bios-ba beállítod az órát és a dátumot, majd Load Default settings és Save Settings and Exit.
9. Örülsz, hogy most már működik a gép Xeon procival. -
jokeph
nagyúr
Megfontolom.
Kár hogy ez a lap nem DDR3-as...
Azzal könyebb a CPU tuningja is (szerintem).
Egyelőre 2*2 GB Kingston value ramom van, meg kell nézzem meg e vele.
2*1 GB G.Skill + 2*1 GB Geil 800-as ramokkal megy rendesen.
Van még 4*1 GB Crucial 800-as is, azzal is megnézem.
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Sok alaplap meggörbül kicsit.
Ezek 10 éves cuccok.
Szerintem korrekten leírva, hogy foglalat cserés, és borda cserés, de működik stabilan,és oc is megy 400mhz-ig pikpakk eladod 8k-ért.
Totál hibás lapokat adnak el "villámcsapottaknak" 3k körül biztosítózni
50k-s videokarit hibásan 25-ért, stb, és megveszik őket.. -
envagyok
veterán
Azért írj rá még egyszer, hogy utolsó lehetőség hogy visszaküldd, különben értékelni fogod.
Hirdetés:
Eladó a címben szereplő alaplap hibátlan állapotban 1 hét próbagarral
nincs meg hozzá semmi csak a lap!1.: hibátlan állapot. Ez nem igaz, mert az a borda és a foglalat tényleg gáz. (Azért halkan hozzátenném, hogy a hátlap hiánya nálam minimum gyanakvást szított volna, és mindenképp kértem volna fotót)
2.: ígért próbagarit, és miután te szóltál, hogy javított a lap, azaz nem hibátlan, rögtön ment archívba.Értékelésnél:
Korrekt információt adott a termékről? nem
A terméket az általa ígérteknek megfelelő állapotban adta át? nem
A megígért időben kaptad meg a terméket? ezt te tudod
Megfelelő csomagolásban kaptad meg a terméket? ezt is
Ha problémád/kérdésed adódott a termékkel kapcsolatban, segítőkész volt? nemAlku volt?
Még annyit tennék hozzá, hogy 8k-ért senki sem akkora bolond, hogy egy full hibátlan P45-ös lapot eladjon, itt is gyanakodni kellett volna, egy 1000 pozitívos eladó nem fog neked (más se) féláron adni bármit is, szerintem ahhoz képest hogy megy 409mhz-ig bőven jó vásárt csináltál vele annyiért. Én P45 lapot 15 alatt még soha nem adtam, és mindig elvitték. Ha együtt tudsz élni ezzel, akkor hagyd a fenébe, 3.6GHz-en így is elmegy az E5450 -
Laraxior
titán
Én azért csak leírnám a véleményem a megfelelő helyen, ahol többen is olvassák. Nem kell se visszatérítést kérni se semmit. De véleményed attól még lehet.
Ennyire lehet megbízni az 1000-es értékelésben. 5Ft-ért már képesek az anyjukat is megba**ni, csak hogy túladjanak valamin.
Nem volt a kép a hirdetésben, ami a kisebbik baj, de hogy az se volt odaírva, hogy hibás, vagy reparált...
Úgyhogy keresd csak elő a hirdetést, ha máshol nem, az előzményekben megtalálod.
Sőt, én is szeretném látni, ha egy mód van rá.(#9863) envagyok:
Akkor azt hiszem ezzel a mondattal le is van rendezve:
"Írtam neki, rögtön mikor megjött a lap és mondtam neki, hogy "látom ezt már párszor javították". Választ nem kaptam és rögtön archiválta a hirdetést." -
envagyok
veterán
Mondjuk én kép nélküli hirdetésre rögtön kérek képet, illetve pontosan leírt teszt képernyőfotókat.
Vagy odamegyek személyesen.
Furcsa mód, most 3-4 fotó nélküli vga-nál is amit vettem volna kitaláltak mindenfélét, hogy miért nem tudnak/akarnak küldeni, így szartam is le őket rögtön -
envagyok
veterán
Ha a hirdetésben így nézett ki, nem tudsz mit tenni, hiszen láttad mit veszel.
Az összeégett foglalattal kapcsolatban az igazolt átvétel után rögtön írni kellett volna, és azonnal élni a garival.
Így több nap után nehéz bizonyítanod, hogy ne te barmoltad el mondjuk.
Ezért szoktam minden eladott lapnál nagy felbontású fotót készíteni elölről, hátulról, foglalatról, illetve tesztelem közben videózom postázás csomagolás előtt közvetlen.Ugyanígy vételnél, mikor átveszem a csomagot, ott rögtön postán nyitom, videózom, ha minden oké, hazaviszem, és rögtön tesztelem, ha valami nem tetszik azonnal fotó/videó, és küldöm az eladónak, még ha marad is a lap, de legyen nyoma mindennek és bizonyítható legyen, hogy nem az én hibámból.
Mi a hirdetés linkje?
Elvileg archiválás után is meg tudod találni,ha rákeresel a címre google-val
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest