- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Miért nem írod át kézzel?
megrémiszt a sok érték
Utánaolvastam külföldi fórumokon, és az volt a megoldás, hogy indítás után, menet közben (!) kellett bepattintani a rossz modult, és úgy már kezelte az spdtool.
találkoztam én is azzal módszerrel, hát én azt biztos nem csináltam volna
jobb megoldás lehet ilyen esetben, ha van olyan gép, ahol előtte fixálni lehet az időzítéseket biosból és aztán a kikapcsolt, előrebeállított gépbe betenni a ramot
-
ricsi99
addikt
Menet közbeni ram beszerelés... jezus.. annyit nem érhet egy modul.
De látom ebben profi vagy...
Komolyan kérdem , nem csinálsz egy kis logoutos cikket ,mit hogyan kell mire kell figyelni?
Pl párom gépebe van jó kis ocz ram ,de a gép biosa 0 ...igy örülök hogy 800 on megy... nem hogy cl5...
Vagy rengeteg laptop tulaj is nyerhetne a dolgon..... -
-
Alpi.
addikt
Csak probabol, nezd meg 450-480 kornyeken. Nem kizart, hogy ott is jo lesz. Nb feszt mondjuk fel kell tekerni hozza, esetleg az indokoltnal magasabb vtt ami meg kis esellyel bevalik. P35-ben kb. ez az egyetlen "fegyver" es ez is csak egy iranyba kepes gtl-eket mozditani. (Bar "csunya" modszer, de nincs mas)
-
-
jokeph
nagyúr
Itt a pont.
Sajnos, ez túl egyszerű is lett volna.
A hibajelenség ugyanaz, a combos táppal is.
Visszaraktam a Q6600-at, feltoltam 3,3 GHZ-re, azt vidáman masiroz mindegyik táppal.
Ötlet ?
"kireszeltem" az X5482-őt, az csak matricázva jött, szerintem az orosz oldalas BIOS, amit felraktam (2209-es ver, utolsó gyári BIOS moddolása) nem tartalmazza, ugyanúgy ahogy az X3360-at sem ezekkel csak ki-be kapcsolgat.
-
Balrog
tag
Történt igen. A processzor foglalat cserélve lett rajta. Sajnos ezt az előző tulaj elfelejtette beleírni a hirdetésbe én pedig nem kérdeztem meg mivel a hirdetésben azt állította, hogy hibátlan az alaplap (1109 pozitív értékeléses eladóról beszélünk). Ebben részben igaza van mert 409-es FSB-ig beton stabil.
Aligha reklamálhatok nála, hogy nem azt kaptam amit ígért, hiszen csak a tuningot nem bírja. Bár igaz, hogy az egyik VRM és a déli híd bordája nem eredeti, márpedig azt állította, hogy hibátlan a lap. Úgy fest ezzel ráfaragtam.
-
Adis87
csendes tag
-
szMartin17
tag
Azzal póbáltam.
ASUS P5KPL-VM-es alaplapom van. (Az alaplapon a címkén P5KPL-VM/ODM)
CPU-Z szerint JOOYON Ver 1.4 P5KPL-VM MYEDU
És az asus oldaláról töltöttem le a gyárit, valamint ugyanehhez egy másik oldalról ahol kész moddolt BIOS-ok vannak.
Viszont ugyanaz a hiba jön ki.
Egyébként pendriveról próbáltam, végig megy a "check" és kiírja a hibát.Egyébként az gyanús, hogy az ASUS honlapján nincs "0405" verziószámú BIOS,ami most van rajta, csak korábbi, illetve későbbi.
-
lamiki
senior tag
Az tiszta. Az alkatrészek tűrésétől, és minőségétől függ meddig bírja. G31-nél én is találkoztam már olyannal, hogy PATA HDD és PATA DVD író volt benne, tuning ment hibátlanul 420 Mhz FSB-ig. Mindaddig míg nem került bele egy SATA HDD. Azt nem látta biosból. Vissza vettem 414 Mhz-re, és lett öröm és boldogság, működött tökéletesen minden. Na de az ebből még nem derül ki egyértelműen, hogy a PCIe volt sok neki, vagy csak a chipset nem bírta a 420 Mhz-es működési frekvenciát, valamint tönkre sem ment semmi azért mert, 6 Mhz-el több FSB-t, vagy 1 Mhz-el több PCIe frekvenciát kapott. Te is vissza vetted gondolom annyira amennyit még elbírt, és működött rendben tovább.
Setfsb csak annak írja ki aminek ismeri az órajel generátorát, és te kézzel kiválasztottad, a többinek hülyeséget ír ki.
-
Alpi.
addikt
Dehogynem, mintha rémlene valami íveltség...
Nem is arra gondolok, hogy teljesen sík, de nézd meg, hogy az első képen, mikor rá van csak üresbe csukva a procira, még mennyi van a leszorító kampójáig. Még lejjebb kéne nyomni, hogy beleakadjon, mikor ráfordítod, így alatta elfordulna simán. Annak annyival lejjebb kellene lennie, hogy szépen összeakadjanak. Na, ez kicsit kesze-kusza gondolatmenet lett, de értitek sztem. -
bwin.party
aktív tag
Az a baj, hogy sosem csináltam ilyent és nem merek hozzányúlni. Amúgy megcsinálnám és nagyon szépen köszönöm a lefogatót! Annyi jó emberrel megismerkedtem a fórumon, hogy itt kellett volna jeleznem az igényem és biztos használható cuccot kaptam volna. Az alaplap, ha tápegységre van dugva a zöld led világításával reagál nekem.
-
Boyrob
csendes tag
Rendben ezt még kipróbálom hátha működik, bár kétségeim vannak hogy így kellene trükközni,
Mindenesetre egy próbát megér, ez nem jutott eszembe, meg mint mondom tapasztalatom sincsen a témában XEON-osítással, sőt úgy álltalában tuningal sem.
Jumper helyett ez működhet procicsere után is azt az FSB használja amit befixálok neki a Q6600-al?Okosabb választás lett volna egy FSB 1333 proci így utólag...
Speed(R) Nem kizárt hogy igazad van ezzel az alaplappal is mennie kellene, régi cuccok, lehet hogy ennek is van valami nyűgje, tudja a bánat. Egyébként ezzel a Q6600-al tökéletesen működik minden.
Nagyon ragaszkodik a kis Q6600, nem akarja hogy kiszedjem -
Boyrob
csendes tag
Átnéztem és nem találtam egy púpos vagy akárcsak gyanús kondit sem rajta.
Persze attól még lehet kiszáradva gondolom vagy nem tökéletes de külsőleg nem látszik semmi.
Valószínűleg a déli híd kapni fog egy reflow-ot első körben, aztán még a körülötte levő kondikat max. megpróbálom kicserélni, sokkal többet nemigen tudok elkövetni az ügyben, hátha...Mert egyébként a billentyűzet-egér megy hibátlanul, a WiFi stick az már van hogy le fel csatlakozik, a telefont meg ha töltőre teszem azt végképp nem szereti. Tehát olyan mintha kevés lenne az áram ellátás, minél nagyobb felvételű eszköz van rá csatlakoztatva annál kevésbé szereti, ez utalhat puffer kondira is ahogy írod.
-
Boyrob
csendes tag
korn: Igen Jumperrel kell állítani az FSB-t ezen az alaplapon, de azt át tettem a Q6600 (266Mhz) után 400Mhz-re és a BIOS-ba a Xeon jól is van megjelenítve 400x7=2800Mhz
Energia gazdálkodás környékén próbálkozok még akkor.kenand: Én tuningolni nem akarom, megelégednék azzal is ha szépen működne az alaplapomban.
BIOS-ban meglesem akkor hogy lesz e ilyen, enable NX ilyet keressek ezek szerint... -
MikitoLac
tag
Az e8400 volt benne frissítéskor. Nem gyári lett rá téve azthiszem bár már nem is emlékszem de nem panaszkodik a bios rögtön indul. Lehet a moddolt bios megoldaná? Fura hiba ez nagyon..Utána kellene néznem hol van ilyen moddolt bios, de ilyen hibával még akkor se galélkoztam ha nem moddolt volt a lapokon.
-
Spec
őstag
-
jokeph
nagyúr
+1.
Nekem egy AM3+ FX konfig, meg egy s1151-es 7. gen Corei3 7350k-s konfig mellett szolgál a XEON (lásd: aláírásomban, jelenleg R9 380 VGA-t hajt, nem is rosszul.)
3v3-ig jó vagyok még multiplayerben SC2-ben vele, persze 1280*1024-es felbontáson 19"-on.
A CPU intenzív dolgok mediumra, a grafika meg extreme/ultrá-ra van állítva.
Nekem az egész abból indult ki, hogy megmaradt 4*2 Gb DDR3 1333-as memóriám, egy pár G.Skill meg egy pár OCZ platinum, meg volt egy 2 magos XEON E3120-am.
Az alaplaphoz meg a Zalman hűtőhöz (nagyon hatékony) jó áron jutottam hozzá, úgyhogy belevágtam.
Nagyon elégedett vagyok vele, W10 x64 Enterprise N rendszer-el megyen, minimális hangolással 3,45 GHZ-en.
-
zsocasoss
csendes tag
Ezt találtam és xeon e5450 menne bele, de az adapterre még várnom kell pár napot. Addig gondoltam modolom a biost.
Épp erre a részére lenne kíváncsi, hogy egy exe fájlba amit a hp oldaláról letöltök, abba hogy pakolom bele a mikrokódot, ami a fent említett linkben van. Mert ha a .ROM fájl kiírom pendrive-ra nem tölti be a fájlokat.
-
lbarni
csendes tag
Azóta kicsit én is utána jártam a témának és sikerült találni egy makrózott Excelt ami ezt az egészet kiszámolja.
Sajnos az Excelben nem működött megfelelően a makró. E hiba kijavítása utána, megfelelően működik!
Ha esetleg érdekel: https://data.hu/get/10889707/Mukodo_C2D_VMod_Calculator_v1.1.xlsm
-
lamiki
senior tag
Légtechnikánál használnak öntapadós alu. szalagot, én ebből vágok le kb. 1 mm-es csíkot, és azt használom pl. 800-ról 1066 Mhz BSELMOD-hoz, ha lábat kell össze kötni, és a nagyító tényleg elengedhetetlen, ha nem akarja tönkre tenni az ember a processzort s az alaplapot is akár.
-
envagyok
veterán
Örülök hogy bejött a számításod
Mondjuk nekem eszembe nem jutott volna Brand géppel xeonost játszani
Én gamer szemmel nézem a világot, oda meg a 2*2GB ram kicsit kevés már egy ideje, de minden másra bőven jó a 4*3.6GHz 4GB-al.
Esetleg leírhatnád ide, hogy esetleg hol olvasható okosság az fsbmodról, és a voltmodról
Illetve milyen szoftverekkel lehet win alatt ügyeskedni, illetve a bios unlock is érdekes.
Körülnézek itt-ott hátha akad 4 ramos verzióban valami.
Még annyi, hogy a modokat grafitcerkával csináltad, vagy mivel célszerű?
Az L5408-ak nekem is tarolnak most, eddig P35-ben, és P45-ben próbálgattam, fergeteges volt.
1-2000 forintért must have. -
lamiki
senior tag
Szerintem megy az még fentebb is. Úgy látom a PCI-E frekvenciáját nem húztad, ha ezt emeled akkor az FSB-t is tudod fentebb tornázni. Pl Dell Optiplex 755 X3323-al setfsb -w05 -s415 -p123 -cg[CV184-2APAG] -u0
ennyit megy, ha nem emelem a 123-ra PCI-E frekvenciát, akkor csak 350-370 körül megy, persze a vége attól is függ a ramod meddig bírja az emelést. -
inf3rno
nagyúr
Nézegettem a nem 771/775-ösöket is. A legjobban nekem a Xeon e3-1230L v3 felelne meg minden szempontból. Ebay-en van fent 70k körüli áron, de annyit nem adnék érte, másrészt meg hiszem is meg nem is, hogy van nekik. Itt aprón vennék esetleg, ha van valakinek, de ritka, mint a fehér holló, meg hát nem nagyon van nála jobb alacsony fogyasztású CPU, úgyhogy nem is nagyon adja el gondolom akinek van. Megnéztem már kb 40 különböző CPU-t, hogy mit tudnak teljesítményben, fogyasztásban. Az újak sem az igaziak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged