- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, ez igazából egy nem kiadott Intel Pentium D 903 HT-vel VT-x-el
Vagy más megközelítésből egy Extreme edition kicsi fsb-vel.
CPU part number szerint Xeon 5043-as, spec-e meg nincs fent sehol.
Na ehhez kellene egy normális alaplap erős VRM-el. Chipset majdhogynem mindegy mert a kicsi fsb-vel akár mi elbánik. -
Lordus
senior tag
azt nem neztem.
de onnantol, hogy lement az elso 28 perc, es eltunt a win10 logo, utana ugyan olyan gyors volt maga a telepites, mint a tobbi gepen...
tehat nem az usb olvasasi sebesseg a gond...
a giga p35 ds3 lap is valszeg ugyan ez lesz, ott csak 5 percet vartam, es nyugtaztam, hogy erre nem megy fel a win10.
de lehet, ahhoz is csak nemi turelem szuksegeltetik :) -
lamiki
senior tag
Igen csak Xeon mikrokódot tartalmazó biossal fog működni, a gyárival nem. A legelső Xeonos gépemben ilyen alaplap volt, hiába az elsőt nem feledi az ember.
Kicsit makrancos egy alaplap volt.
Egy gyári biossal való frissítés után eltűnt a háló kártya, mert felül írta a gyári MAC címét a frissítés. De egy Asrock oldalán fent lévő programmal az alaplapról leolvasva vissza lehetett szerencsére írni. Aztán elég gyakran a hardver változás, azt eredményezte, hogy nem indult a gép, nem adott képet, ekkor 1-2 óra, de néha fél nap szívás következett mire ismét elindult, ram, VGA, HDD ki-be pakolgatásával, néha csak az alaplapi elem eltávolítása egy éjszakára, csak azután tért magához. Hatalmas tuning potenciállal rendelkezett, az FSB-t 333 Mhz-ről fel lehetett tuningolni egészen 343 Mhz-ig is. -
jokeph
nagyúr
Kétségtelen jó VGA, de az árazása miatt nem alternatíva, max zöld hívőknek.
használt RX 550 olcsóbb, kb egál a teljesítmény, modern felépítés, RX460 meg bőven erősebb, még mindig jobb áron.
(#13808) rasotamas :
A Sapphire RX 460 nem tudja a passzív módot ? Ez elég érdekes.... nekem Gigyabyte Windforce RX 460 van, az tudja (meg a Sapphire Pulse RX550 is - jó ez újabb picit), sőt az Asus Strix R9 380 is tudja...
-
envagyok
veterán
De lehet csak felkészülten kell.
"1. Start in safe mode (with network)2. Change 3 registry keys: I am the owner under permissions and know how to change keys
3. Restart and boot into BIOS.. change SATA to AHCI
4. Boot and Windows 10 should load drivers
5. Reboot normally
Problem: My registry keys keep reverting back to a value of 3
the keys are: HKEY_LOCALMACHINE/SYSTEM/CURRENTCONTROLSET/SERVICES/ and then the keys iaSTORAV , iaSTORV and storeahci/StartOverride--- ( changing the Dword to 0 from 3)"
-
tzsolesz
nagyúr
Lehet G31-ben is tuningolni. Csak ahogyan a többiek is írják, megemeli a PCI-E frekit automatán, és szétfeszel az is mindent.
Itt most az 1.84v-ot ne nézzétek, mert a lap nem írta jól ki a feszültség értéket. Nem tudhatom, hogy pontosan hány voltot kapott, de alapon is ennyit írt ki.Asus P5KPL-AM IN/GB
-
-
-
jokeph
nagyúr
Hááát, amíg sok játék jobban teljesít (vagy a VGA/driver) DX11 alatt, addig ez nem nagyon szempont.
Amit szeretek a W10-ben, hogy egész régi cuccokra is felmegy, fel is pakolja szépen az eszközöket, s amit a legjobban bírok benne, hogy jól bírja a telepített W10 a konfigváltásokat.
-
kenand
veterán
Valószínű csak szubjektív, de nem szerettem, tény minden épp úgy fut rajta, amit használok. A classic shellel kiküszöbölhető a csempés hülyesége. És nem frissít erőszakosan ami a Win 10 legbosszantóbb hibája...
gy macbook Whiteon ez egyébként katasztrófa, állandóan ráfrissíti az új Geforce drivert amivel képhibák vannak letiltottam, most meg fő verziót sem lehet frissíteni, mivel ahhoz sem telepíti fel a képernyő drivert sőt a jót sem engedi...és nem tudom feloldani....a frissíts ablakot meg állandóan a képembe tolja... -
CJ4567
nagyúr
Én most Ryzen + AM4-re építenék. Költségesebb, de jó teljesítményt ad még egy R3 1200 is, OC-zni is lehet őket B350/450-ben is és 8c16t-ig fejleszthető. (És játékok alatt is jó teljesítményt tudnak adni.)
A használt, régebbi platformok árához képest drága, de újonnan nézve elég jó ár érték aránya van az AM4 platformnak szerintem.
-
Speed®
titán
Nálam van 1150/G, Z87 lapban a 3258 4.5Gn még so-so, de a másik B85ben lévő alapon tiszta szégyen..persze ha kerülne bele egy i3, az már frankó, nade az árából 3db Xeon kifér..szóval nem filléres megoldás sajnos. 1155 pl. proci szinten már hasonló, de ott meg a lapra megy el több..nincs igazság
Alkalmi vétel szinten esetleg 1156, oda most szereztem pl. 10ért H55 lapot, bele meg 5ért X3440et..VRM/barát OCval i7-880 szint, ez már korrekt. -
lamiki
senior tag
Nem, csak a Dell T1600-assal kapcsolatban lettem megemlítve a másik LGA1366-os Xeonos fórummal kapcsolatban
-
Speed®
titán
Bár az i3+HT proci nem sokat ér, de lehet olcsón szépíteni rajta (X34x0). Én is vettem most diliből P55 lapot meg 3db X3440et..a legjobb marad, többi megy.
Mike8212
Az X5470 4.4Gn sokkal erősebb..az a proci egy 2C4T megoldás, nem rendes i5. Persze egy rendes i5 1156 frontról OCval jobb, nem beszélve az i7 megoldásokról, ettől független nem volt akkora előrelépés a Lynnfield anno, mint sokan várták. -
Mike8212
tag
Télen kifejezetten előnyös , ha melegíti a házat. Gázzal , fával spórolni kell.
Hűtéssel kapcsolatban, szereztem (méh telep
)szerver ventit egyből 2 db.-ot kemény 300 Ft.-ért. Beraktam a gépem oldal lapjába. Majdnem 20 fokot csőkkent a cpu , vga kombó. Nagyon számít mennyi a levegő szállítás.
-
jokeph
nagyúr
Erre sosem volt garancia, hogy jól fog működni a feloldott mag. Nem mindegyik azért volt letiltva, hogy nyomott áron el lehessen adni, hanem azért mert eleve volt benne olyan mag (ok), amik vagy nem feletek meg a helyes működés feltételeinek, vagy alapvetően rosszak voltak.
-
troller
senior tag
Tapasztalatom szerint a 32 bites rendszer elég jól elvan 4 giga rammal.
Ugyanazon a gépen 64 bitesre váltás után hirtelen kevés lett a ram, szerintem a használati szokásaim nem változtak.
Operát használtam 32 és 64 biten is, sokszor rengeteg youtube füllel. 64 bitre váltás után először nem is értettem, hogy miért kezd akadozni a lejátszás, ami addig simán ment 32 biten. 8 gigára bővítés után újra OK lett minden. -
firstman3333
tag
Szerintem nem számít érdekes szemléletnek az,hogy a sebesség elé helyezem a stabil és biztonságos működést.
Az előző tápom 425 wattos volt,3 felé osztott 12 voltos ággal,az előző hűtőmnél pedig játék alatt 80+ fokra mentek fel a magok. Ja,és persze egy s478/agp konfigba hiába dobsz bele egy ssd-t,nem fog menni a gta v.
-
firstman3333
tag
Majd esetleg 10. Használtam már mindet,de sajna a 8 és a 8.1 sem volt olyan stabil hosszú távon mint a 7.
Lehet hogy az én hibám,de szerintem hamarabb kezdtek rosszalkodni. A 10 viszonylag bevált,de azt megfogadtam hogy legközelebb csak ssd-re tolom fel. Az ssd viszont mindig tolódik. Hol tápot,hol pedig hűtőt kellett újítanom hogy a számomra megfelelő értékekkel működjön a rendszer. Na de majd...
-
Razermazer
őstag
Azok már legalább 30-éve ott vannak, minden szart rám akartak sózni
mikor még vettek alkatrész magánszemélytől, hogy máris költsem el a pénzem náluk höhö. Kb 15-éve voltam ott utoljára, hegyekbe áll ott az it cucc mozdulni se lehet, az emeleten volt a szerviz borzalmasan nézett ki, azóta biztos újítottak már.
-
-
sullerj
tag
Csak hogy legyen egy átlagjuzer vélemény is. Nekem van E5450-em és Q9400 am is. Általános desktop feladatokra (böngészés, youtube, olykor ezeréves gamek indítása) alig érezhető különbség van köztük. SSD van a gépben, ugyanolyan pattogós mindkettővel, benchmarkok nem érdekelnek, tuning sem, így sztem inkább onnan közelítsd meg, hogy miért akarod, mert ez nem a megéri-e kérdése a legtöbb esetben :-) Mit játszol, milyen videokártya van a gépben, gond-e, ha megszalad a szike v. a reszelő a kezedben (pl. gyerek gépéről beszélünk-e), inkább ezek a kérdések (de amúgy ja, ilyen öt perces dolgokról beszélünk, biost lefrissíted, cserélsz, tesztelsz, ha meg vmi félresikerül, akkor ...hatod)
sj.
-
envagyok
veterán
Az a több mint 12 retró gép amit összeraktam és használok, nem tévedhet.
Plusz volt i5-6600 k, mostanában összeraktam több gépet 5 3xxx-el is, jelenleg a rendes gépem egy 6/12 magos xeon @4GHz.
Netezésre elég egy Pentium 4 3GHz is 3GB rammal, de van retró gépem Dual pentium 3 1.4GHz, dobnál egy hátast, ha kipróbálnád, milyen gyors. -
sullerj
tag
Jaja, de ez a topik nem arról szól, hogy pl. leváltottuk az e8400at és megállt a történet :-) Az én Xeonos gépem (és "pótalkatrészei") is van annyiban már, hogy belegondolni sincs kedvem (igen, egy 1155-ös deszka, és egy i5 2400 is kijött volna már belőle). De az érzés, hogy ha valami tönkremegy benne, azt ötezeré megoldom, felbecsülhetetlen.
:-)
-
Speed®
titán
Memory remap BIOSban engedélyezve? Milyen modulokkal próbálja? Az X3430 IMCje mondjuk nem különösebben hisztis, szerintem BIOS nyíg.
Xeon forever
Persze, cache..semmit nem segít, ha mellé lassú az adott vinyó szimplán. SSD..és nincs gond. Már egy ~5ks kis vacak is fényévekkel gyorsabb bármelyik vinyónál.
Nálad amúgy miért nem a RaptorR0 tömbön van az OS? Swapnak kicsit érthetetlen -
korren
aktív tag
Nem tudom mennyire valós lehet a több mint 60%-os eltérés az nVidia javára, de ár-érték arányban a fele is sok lenne.
-
kalidor55
tag
nem támogatja, de mégis megjeleníti, nem tudom hogyan? a monitorom, csak 1280x1024, de a tv full hd1980x1024, még nincsen 4k megjelenítőm, de ettől még a proci és egyebek lejátszák, csak, ha 4k játszok, akkor ujraindul a gép, most próbáltam vlc-vel azzal is ez van, eddig km playerral próbáltam, azzal is ujraindul a vas.amúgym inden jól műxik, csak mióta beraktam a e5440-es procit azóta csinálja ezt.
-
kalidor55
tag
én tabletten felvett 30fps felvételt játszok le. a xeon, már 70% körüli terhelés melett lejátsza, kissé ezen is megröccen olykor, de ez lehet a videokari miatt lehet, amig lenem áll a gép, majd ujraindul. egyenlőre ez az ujraindulás nem tudom miért lehet. az aidában, van rendszer stabilitás teszt, azzal nyúzva nem indul ujra! nem értem a dolgot...
-
Speed®
titán
P/Z lapban a nonK OC +4 szorzót ad, mellég pedig kis BCLK is belefér. 2300nál konkrétan 103x33 adta a 3.4et, AllCore érték. Felette meg csökkenő magszámmal +1 szorzó ugyanúgy mehet, ha akarja az ember. Én a fix freki híve vagyok, AllCore 4Gn megy most is a 2600, de tud 4.1-4.4et is, ha épp az kell. [kép] [kép] [kép]
-
-KP-
addikt
P-s illetve Z-s alaplapokban rá lehet húzni 400mhz-et a nem K Sandy/Ivy procikra (haswelltől erre már nincs lehetőség). Nálam a Core i5 2320 3500mhz-en ment egyszerre 4 magon a Z-s lapomban...
De emiatt ne vegyél Z-s lapot, olyan horror áron mennek, hogy bármilyen új platformra zsír új lapot veszel az árából. Nem is belépő szintűt...
-
Adis87
csendes tag
Azért azt tudjuk hogy a GTA V a VGA mellett a procit is zabálja, és azért csodákat nem kell várni egy 10 éves procitól, aminek a gépigény alapján ugye meg sem kéne mozdítani a játékot
Legyen ő a kivétel, viszont az összes többi játékot FHD-ban sőt UWFHD-ban ami nagyobb felbontású, High-Ultra beállitásokkal 80-90%-on dolgozva vitte, 1060 at ugyan így 3.6 GHZ-en.
-
jokeph
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Milyen TV-t vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- VMware
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest