Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balrog
tag
válasz
xeon forever #11650 üzenetére
Hát a tápegységet kizárnám. Egy Chieftec CTG-500-80P van benne. Előtte egy tuningolt 2500k-t és egy 280x-et is gond nélkül vitt. Most megnéztem multiméterrel a 12V-os ágát és 12.1V alá nem esik be, még linx alatt sem. A VGA egyelőre egy ATI X300-as, ami alig fogyaszt valamit.
Minden automatikusan induló program ki van lőve, így elméletileg semmit fölösleges dolognak nem szabadna futnia a háttérben.
Próbálgattam a beállításokat, Ai Clock Twistert visszavettem Lighter-re, DRAM Read training be volt kapcsolva, de most már az is ki van kapcsolva, Common perf. level-t 10-ről 12-re állítottam, C1E-t is kikapcsoltam, a ramok időzítését is rontottam 6-6-6-18-ra. Semmi eredmény. Az L2 olvasási sebesség között még mindig 15-20e-es különbségek is előfordulnak, a késleltetésben pedig 6ns-os különbség is.
Ami segített kicsit az a CPU PLL fesz megemelése 1.5V-ről 1.56-ra. Így az L2 olvasási eredmények különbség lecsökkent 9e-re, de a késleltetés továbbra 5-6ns-al eltérhet.
Tuning nélkül a különbség 1-2e MB/s és 1ns alatti. De ez szerintem csak azért van mert alap órajelen nem elég erős a processzor, hogy kibukjon a különbség.
Akinek van kedve, megtenné, hogy futtat egymás után három Aida64 gyorsítótár és memória sebesség tesztet és az eredményeket feljegyzi? Ha másnál is előfordulnak 10e körüli olvasási különbségek akkor ez lehet, hogy csak mérési hiba. Vagy pedig normális működés ezeknél a két chipes processzoroknál..
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t!
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest