Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
MasterDeeJay #15353 üzenetére
Egy darabig hirdettem, de csak ilyen idiotak jelentkeztek erte. Nincs szivem csak ugy kidobni... olyan embert meg nem talaltam aki jot szorakozna vele. Szerintem normalis ramokkal vinne a 4.2-4.3-at is. Raadasul tegnap bovult a lista is, delutan szedtem ki napi hasznalatbol az X58A-UD5-ot is, nah azzal se tudom mit kellene kezdeni.
-
Smiley
addikt
válasz
MasterDeeJay #15350 üzenetére
Nem kell melle egy P5Q turbo egy E5450-el meg 8GB HyperX-el?
-
Smiley
addikt
Sziasztok,
Tudom, hogy nem ez a bearazos topic ezert off-ba is teszem. Mi lenne szerintetek a realis erteke egy P5Q Turbo + E5450(E0)@3.8Ghz + 8GB Kingston HyperX DDR2@800 cuccnak. Nem kajara kell... sot orulnek ha valaki olyanhoz kerulne aki a maradek sz@rt is kitapossa belole.
Nalam 4Ghz is stabil volt, de nem kinoztam, igy 3.8Ghz volt hasznalva. Aztan az utobbi 1 evben mar csak a dobozaban pihen.
-
-
Smiley
addikt
válasz
perge666 #14459 üzenetére
Nekem ez otthoni melos+zenelos+mindenes gep. Havonta par ora GTA V es kb ennyi. A sandy hivatalosan csak 1333Mhz-es memoriat tamogat, az ivy tudja mar az 1600Mhz-t is. Nalam valami nagyon olcso kingston hyperx 1333Mhz-es ramok vannak. Egy 560Ti kartyam van eleg regota, nekem eleg. Nemreg volt benne egy kis idore egy RX 580, azzal eleg jol ment a GTA V es mivel ez hackintosh ott is alapbol tamogatott... szoval asszem ilyen lesz benne. Nagyon megszerettem ezt a gepet, ugyhogy ezt most megprobalom megcsinalni passzivra, meg kap egy rendes hazat is melle. A 775 vonalat nem engedtem el teljesen, a media storage lett az E5450-bol, ami nyugdijazta a Q6600-ot es 965P-DS4-et.
-
Smiley
addikt
válasz
tzsolesz #14456 üzenetére
Nalam egy P8P67&i7-3770 valtotta az P5Q&E5450-et. Eloszor csak egy i5-3470-en volt benne, de igazabol az is boven eleg volt nekem. A 4x2Gb nalam is adott, ezen kivul van meg kapott egy 512-es NVMe SSD-t. Az utobbi lokott rajta eleg nagyot. Szerintem hagyd az i3-at, minimum egy sandy i5. En a dobozos i5-2500 sem tudtam eladni, pedig az volt a legolcsobb akkor az apron, ha jol remlik talan egy 10ert hirdettem 1 eve kb, szoval nem egy nagy tetel.
-
Smiley
addikt
válasz
peterattila #13750 üzenetére
Live-on nem hiszem, dobj fel egyet az ssd-re utana mar tudsz ra telepitgetni.
-
Smiley
addikt
válasz
peterattila #13749 üzenetére
Az elso 512byte az MBR. Itt a felepitese.
En biztosra mentem es az elso 10MB-t kinullaztam. Ezt megtudod tenni IDE modban is nem feltetlenul kell hozza masik gep. Aztan ha kesz mehet vissza az AHCI meg szerezz egy masik windows telepitot. -
Smiley
addikt
válasz
peterattila #13747 üzenetére
Pont a Windows7/8 csinalta ezt. Egyszer nekailltam hexa-ban atnezni, mert nalam is elojott a P965-nel. En eloszor azt hittem a disk halt meg, de amikor a masodiknal is ez lett windows telepites utan, akkor elkezdett erdekelni a miertje. Nincs semmi baja annak a lapnak, csak ne ilyen fos rendszert hasznalj es jo lesz.
-
Smiley
addikt
válasz
peterattila #13745 üzenetére
Ez egy buzi windows&gigabyte ahci bug. En mar nagyon sok ilyennel talalkoztam, az van, hogy valami szarsagot ir a windows az elso 512 byte-ra, amitol az ahci vezerlo meghulyul. Ha atrakod IDE modba, akkor siman be fog bootolni a windows rola, es eleg ahhoz hogy lements mindent.
Csak ugy lesz ujra jo, ha egy linux-on dd-vel kinullazod az elso 512 byte-ot. -
Smiley
addikt
válasz
jokeph #13002 üzenetére
Neeem, ez valami kukazott ASRock 4Core1600Twins-P35, aminek egyszer vegignyaltam az egesz hatuljat keresztbe saroktol sarokig ahogy kell egy kombinalt fogoval, mikozben probaltam leimatkozni a ragyolgyult tavtartot... Valaki otthagyta egyszer nalam, hogy szerinte doglott a lap neki nem kell, aztan evekkel kesobb kiprobaltam amikor utanaolvastam ennek a 771/775 Xeon temanak.
Meloban legtobbszor csak modern uj gepekkel dolgozom, azokat nem szeretem, mert osszerakod es megy. Csavarmentes Gen9-es HP Server meg hozza a csavarmentes sin, abban mi az elvezet?
-
Smiley
addikt
válasz
Smiley #13000 üzenetére
Csak a P35-el van rola kep, annyival volt jobb a P45, hogy ott kb 1 cm-rel lejjebb volt a socket, ezert befert meg a tap is a hazba
Ennek itt 3.8Ghz volt a vege... azt tudom hogy az GTX580 orajele folott ment az 570 egy kicsivel, amugy meglepoen sokaig. Asszem 2 eve volt mar nalam a kartya, amikor megadta magat, es nem nagyon kimeltem, meg vettem vissza a tempobol. Ezen kepen nincs benne, de volt a GTX alatt egy audigy 2 zs is, szerintem az se segitett a helyzeten. Ettol fuggetlenul ezen a lapon is izzott az eszaki hid.
Szerk: Jah es annyira logott, hogy a madzagjanal volt odakotozve a hazhoz.
-
Smiley
addikt
válasz
Balrog #10965 üzenetére
Azert az a feher paszta is lehet am kurvajo, nah persze ezeket nem kapod meg a sarki boltban kis tubusban. En olyan iparit hasznaltam nagyon sokaig amiket eredetileg kulteri oszlopokon levo tranzisztoros jelerositoknel hasznaltak... Ez a feher vacak az E5450-et 4Ghz@1,35V-os 65-70 fokon tudta tartani 2 ora GTA utan is.
-
Smiley
addikt
Megy a helyere a P5Q-Turbo+E5450 (nem szenvedek tobbet a 965P-vel, leszolgalta az idejet), csak akkor mar lepni is kellene el capitan-rol is, ahhoz meg ujra kene telepiteni az egesz mediacenter-t... vagy a b verzio, hogy lepni ivy bridge-re, mert van felesleges procim meg ramom.
-
-
Smiley
addikt
válasz
DJGABI #10645 üzenetére
Ebben van valami, en csak azert valtottam mert ha eladom a felesleges cuccokat, akkor kb 0-ert jutottam hozza egy zsir uj p8p67 ws revolution-hoz... az elado szerint gariban cserelt, meg zsir uj kinai szaga volt. Azert az E5450@4Ghz utan a 3470@4Ghz erezheto javulas... plusz nem kell hutenem az NB-t, es a seasonic se izzad annyira alatta.
-
Smiley
addikt
Sorry, az M$ nem az en vilagom... foleg nem az elnevezeseik
Amugy ha mar temanal vagyunk nekem sajnos parkolopalyara kerult az E5450... vagyis valoszinuleg vissza lesz fojtva teljesen es ez megy majd a media storage ala. Kicsit azert sajnalom mert jo kis gep lett a P5Q-val egyutt, de egy 3570K & P8P67 WS Revolution combot nem tudtam kihagyni. -
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #9063 üzenetére
Mert hozza nem ertok toljak a hulyeseget.
Gondolj bele ebbe az egeszbe ugy, hogy mondjuk van egy cloud rendszered tobb szaz akar tobb ezer intel procival. Szerinted ott 5% teljesitmenycsokkenes hany ezer dollar-ba kerul... es ok nem tehetik meg, hogy nem alkalmazzak a patch-et. -
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #9061 üzenetére
Rosszul latod, ez nem az otthoni felhasznalok gepeinel problema, hanem a serverekben.
-
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #8949 üzenetére
Egyaltalan nem mas, a Microsoft szemszogebol nezve ugyanugy kaloz windows-t hasznal, mert megsertette a license felteteleket.
Az OEM license egy adott gephez szol. Egyedul a dobozos verziot hasznalhatod masik gepen is. Az ilyen fejlesztoi licensek pedig adott emberhez szolnak. Ezen kivul a kisegito lehetoseges upgrade is csak azoknak az embereknek legalis, akik tenyleg raszorulnak.
Most az, hogy ezt kb mindenki leszarja az nagyreszben szerintem a Microsoft sara is, igazan ingyenesse tehette volna az otthoni felhasznalok szamara, ugyis a vallalati ugyfelekbol elnek. -
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #8947 üzenetére
Ennyi erovel siman tolhatja a crack-et is. Nem vagyok otthon annyira a microsoft licensek teren, de ezek az ebay-es es hasonlo megoldasok, license szempontbol full illegalisak.
-
Smiley
addikt
Akkor en regimodi vagyok, nalam a bad sector az fizikai problema. Olyan disk-em nem volt meg palyafutasom alatt, ahol azert csinaltam volna low level format-ot, mert hibakat dobalt. Pedig nalam aztan boven volt mar doglott disk es kabel. Mondjuk az is igaz, hogy nalam jatekon kivul nincs Windows. Abban azonban nincs tapasztalatom, hogy a Windows es az NTFS, hogyan reagal egy ilyen kabel hibara.
-
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #8875 üzenetére
Ne haragudj de azert itt vannak bajok
Egy rossz adat kabel, hogyan csinalna fizikai hibat a disk egy adott sector-an? Leginkabb sehogy, IO error-t kepes okozni, amit jo esetben az ECC meg korrigalni tud, ha viszont teljesen kiesik a szinkronbol, akkor ott adatvesztes lesz, es nem bad sector. A bad sector az, amit fej mar keptelen visszaolvasni, vagy keptelen eldonteni annak az allapotat. Ha ilyenre megtortenik, akkor a firmware megjeloli ezt a sector-t, es ha van meg a tartalekban akkor potolja abbol. Azonban az az adat ami bad sector-ra esett az nagy valoszinuseggel serult marad. -
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #8837 üzenetére
Igen b@ssza meg, keresni kellene egy moderatort... ma nem tudok irni
-
Smiley
addikt
válasz
zsocasoss #8819 üzenetére
Nekem 3 OC profile van a P45-ben (P5Q Turbo):
1: 3,12500V es 400-as FSB == 3,6Ghz, ez eleg az osszes mindennapi dologhoz, kb passzivan tudom huteni.
2: 3,25000V es 444-es FSB == 4.0Ghz, ez mar majdnem eleg volt a GTA V-hoz es 1050Ti-hez, viszonylag konnyen tudom huteni.
3: 3,30000V es 466-os FSB == 4.2Ghz, valahol itt van a vege 800Mhz-es HyperX ramoknak, de itt mar nehez lehuteni, es mar az eszaki hidhoz is plusz venti kell. -
Smiley
addikt
válasz
#42706048 #8659 üzenetére
Az X-es baromi sokat fogyaszt... szimplan ennyi.
Nekem egy "javitott Freezer huti", amugy ez a gep mindenfele kukazott cuccbol lett osszerakva, Most csereltem alatta lapot, mert 4Ghz felett elfogyott a P35, a P45-el meg nem volt idom szenvedni. Az Asrock-ban 3,6Ghz-en ment normal hasznalatnal, igy 30-40 fok kozott tudtam tartani, es 4Ghz-en ment amikor jatszottam vele. Hazahoztam a cegtol meg honapokkal ezelott egy 1050Ti-t, ahhoz kellett volna meg plusz 200-300Mhz a GTA V-nel, remelem a mostani P45-os Asus tudni fogja majd. Jah es volt egy pozitiv resze is a lap cserenek, ujra belefert a tap a hazba. -
Smiley
addikt
Mert baromi nagy poen.
Kuzdeni kell vele, hogy jo legyen, filleres alkatreszek vannak hozza barhol, es egy jol osszerakott darab meg ma is megallja a helyet. Arrol nem is beszelve, hogy en altalaban tobb 100e-s hw-kal jatszom a meloban... azokat meg osszerakod es mukodik, abban nincs semmi jo. -
Smiley
addikt
Vegre, a P5Q-Turbo bevallt... E5450@4Ghz stabilan
Most mar tenyleg csak a haz hianyzik hozza, kell szereznem egy szep allapotban levo G5 hazat. -
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #8166 üzenetére
Szerintem sokat, az E5450@4Ghz-en kb 70%-on hajtotta ki a 1050Ti-t a GTA V single player-ben.
-
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #8156 üzenetére
Sajnos a kollegam mar lecsapott ra... azt mondta starcraft-hoz jo lesz.
(#8158) Pécsi gyerek:
Lehet, hogy van valahol a sok szemet kozott akad 1-2db G31-es, rengeteg kacat van az irodamban es ugyis lassan rendet kell raknom, ha netan elokerol majd irok. -
Smiley
addikt
En megint szereztem magamnak egy alig hasznalt lapot. Ez most egy P5Q Turbo-t, remelem ezzel osszejon az 450+ FSB az E5450-el. Ez igazi kevesett futott gyongyszem, szerintem max a telepites idejere volt bekapcsolva osszesen. Remelem jobban jarok ezzel mint a multkori 0 km-es Asus lappal, az eleg nagy csalodas volt. Talaltam benne egy vacak Q9400 is, de azt gyorsan kidobtam belole.
-
Smiley
addikt
válasz
envagyok #8021 üzenetére
Azert ebben a formaban nem igaz... Van ahol meg megeri meg a 1366, mondjuk az nem feltetlenul az otthoni reszleg.
Ez egy Dual E5640, 72GB ECC Registered, 8xSAS-146GB@15000 + iLO, ebbol 2 db osszesen csak 700 euro volt szallitassal egyutt. Tuzfalnak vettuk szo szerint kilora, ha beszarik ott van alatta a rack-ben a parja, csak at kell lokni azt a 8db SAS disk-et.Hol kapsz 700 euro-ert ennel jobb tuzfalat... raadasul eleg redundans
-
Smiley
addikt
válasz
Zotya984 #7598 üzenetére
Egyertelmuen nem eri meg. Fiatalabbak mar nem lesznek ezek a cuccok, szoval ez az egyik fo oka szerintem.
Ha bemesz a boltba es veszel egy i5-os alap konfigot, osszerakod es mukodik. Az atlag userek ezt szeretik.
Ez a xeon dolog nalam es tobbeknel kicsit mas. Meloban nalam 2-3 eves gepek vannak, bivaly eros szerverekkel dolgozom stb... nekem azert lett itthon xeon mert ez egy jo dolognak indult, a leheto legolcsobban osszehackolni valami baromi eroset. Nekem majdnem 6 honap volt mire baromi olcson osszelegoztam hozza mindent. Vehetnek ujonnal i5-ot, sokkal jobban megerne, viszont azt csak ossze kellene rakni ami nekem tetszik. -
Smiley
addikt
válasz
VinoRosso #6841 üzenetére
Ez most tenyleg normalisan ossze van rakva, nagyon kicsi ez a haz ennek a gepnek... de ugye ez low budge gep. Hetfon hozok egy disk-et, aztan osszedobom az asztalon, fsb teszthez boven eleg a core2dou is, aztan ha ott sikerul elerni hogy stabilan menjen, akkor szetdontom.
-
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #6827 üzenetére
Éppenhogy...
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
VinoRosso #6819 üzenetére
Igen, en is igy alltam hozza, a microcode-ot bedobtam a legfrissebb bios-ba, update, aztan full reset, core2dou ki, e5450 be, sima boot, mukodott minden, ment egy fel delutant beton stabilan. Aztan 6x szorzo meg 400-as fsb es mar nem indult a rendszer. De ha budapesti vagy akkor szivesen odaadom egy korre a lapot, ha meg szeretned kinozni
-
Smiley
addikt
válasz
xeon forever #6813 üzenetére
Vagy mint nalam, hulladek asus, meg a 366-os fsb se ment a xeon-al, hiaba csinaltam vele barmit.
-
Smiley
addikt
válasz
inf3rno #6682 üzenetére
Pedig az ilyen extrem jatek lapok a legjobbak szerintem server-nek. Jo, en nem rajongok a brand server gepekert, csak ott hasznalom ahol tenyleg muszaj. Nalam nagyreszt ilyen 50-70e koruli lapok mennek, azokat direkt overclock-ra tervezik, tehat a normal felhasznalasi mod boven a hibahataron belul van. Ezek nem finnyasak semmire. A memoria soha nem egyszeru kerdes, szamolgatni kell es eldonteni, hogy 3 eves idotavra nezve mi eri meg jobban. Ha viszont a rendelkezesreallas megkoveteli, akkor egyertelmuen csak az ECC johet szoba, es nincs is mirol vitatkozni.
-
Smiley
addikt
válasz
inf3rno #6679 üzenetére
Nezd, nekem van egy rakas vasam 0-24-ben ECC nelkul, hyperx van mindegyikben, a legidosebb talan 7 eve megy folyamatosan. Nalam doglott mar meg proci venti, haz venti, tap, disk, vga, de memoria meg nem. Amugy en felkeszultem erre, az ECC-s ram mindig draga volt es nem azonnal beszerezheto, en a server-ek melle mindig veszek 2 darab tartalek ugyanolyan ramot es kesz, ha baj van par perc alatt megoldhato.
-
Smiley
addikt
Hat sracok, fos ez az Asus lap, hiaba zsir uj, viszont a hyperx ramok jok lettek a regi lapban, siman megy a 4Ghz.
-
Smiley
addikt
Hat, elso korben szivas ez a P5Q SE PLUS E5450 kombo...
400-as FSB meg 1,25V mint ami a masik P35-os Asrock lapban volt, de itt odaig se jut el, hogy a rendszer betoltodjon... -
Smiley
addikt
Nalam nagy xeon ganyolos hetvege lesz
Vegre hazahoztam a 0km-s Asus lapot meg a hyperx ramokat, remelem az 5450 menni fog benne 4ghz felett. Persze meg elo kell kotorni valami core2dou-t a bios frissiteshez, meg persze bios-t is kell csinalni hozza.
Aztan elokerult vegre a $7-os 5408, amit remelem meg fog enni az oreg 965P, amihez szintugy bios-t kell csinalni. Ha minden jol megy, bar ugye ilyen nem nagyon szokott lenni, akkor mar csak egy fasza haz kell, es kesz az igazan low budget gepem, kozel 1 ev utan... 50e volt a tervezett budge-t, meg van belole 13e + a Q6600 ara, felteve ha elviszi valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- Roland UA-1610 Studio Capture profi stúdió usb hangkártya
- Huawei MateBook D 16 - 16" FHD+ IPS / i5-12450H / 16Gb DDR4 / 512Gb NVME / AX / W11
- AquaComputer Aquaero 6 LT USB Fan-Controller és SPLITTY9 Splitter 9 ventilátorhoz vagy aquabus-hoz
- Eladó pc hp z240 6 generácios /i7 6700 8 gb ram 1 t hdd 1050 2 gb
- Corsair AX1500i Digital 1500W 80+ Titanium
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest