- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #16162 üzenetére
Agyrém ?
Igazából nem bonyolultabb sokkal egy P5Q BIOS-ától... van pár ökölszabály, amit be kell tartani (de ez majd minden platformon megvan), már amennyiben elkezdesz finomhangolni a BIOS-ban.
AMI Aptio 4.x/ V BIOS-t lehet kedvelnéd... legacy kinézet, de igazából UEFI képes bios, NVMe supporttal, többek között ilyen van pl. a kínai X79/X99-es lapokon.(#16165) Speed(R): épp most vételeztem 8*4 GB REG ECC 1600-as DDR3 ramot, 16k-ért, remélem a héten megjön és be tudom építeni az X79 Extreme 9-be, jelenleg 2 különféle G.Skill KIT van benne, 4*2 GB 1600CL9-es és 4*2 GB 2133CL10-es, ezek így mennek együtt 1600 CL9-en a gyengébbik ram XMP profiljával.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #16159 üzenetére
Vagy direkt nem kapcsolta be.
A Legacy BIOS a kedvencem a mai napig, sajna ez az s1366-al és az AM2+-al kb. kihalt.
Csak jelezném, hogy HT nélkül pl. a World War Z multi játszhatatlan kategória, 30 FPS alatti droppok tömkelege, HT-val meg nem megy nagyon 40 FPS alá.
i3-7350k 4,2@4,8 HT ON + RX 460 4 GB VGA párossal. 1680*1050-es felbontáson, auto grafikai beállításokkal. -
Alpi.
addikt
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #16152 üzenetére
Szép videó, de azért kicsit vérzik... pl. a HT nem aktív a 7350k-n, az a hőfok meg egyszerűen siralmas base clk+200 MHZ-en.
Amúgy igen, budget gamernek érdemes összedobni egy ilyet amit írtál, csak az s1151v2, de részletkérdés.
Az s771/775-öt nem is a azért éltetjük, mert olyan bitang erős (illetve most már nem számít annak), hanem mert szeressük és kedveljük. -
-
válasz
Mike8212 #15945 üzenetére
Ha lesz fent valahol olyan 5k környékén, akkor biztos lecsapok rá. X5460-nak azért gondolom egy AIO vízhűtés elég lenne.
Szerk: Jófogáson találtam fent egy X5472-t elég olcsón (annyi hogy nincs nútolva, meg matricázva), viszont ez tuningra nem igen való (alapból 1600fsb
)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #15767 üzenetére
Persze jelent, de csak erre nem szabad hagyatkozni CPU erő felmérésnél.
Az R5 3600X hiába "csak" 77000 körül dob, valós cuccoknál és játékban viszont brutális...(#15769) MasterDeeJay: Ma végre bedobtam a végleges helyére az Asrock X79 Extreme 9-et, hamarosan jelentkezek a topikjában az erredményekkel. Azt már most látom, hogy csak az E5-1650v2-ön fog múlani a siker.
Jön a héten egy Axagon NVMe/SATA pci-e adapter, kíváncsi leszek, hajlandó e a lap a belerakott NVMe SSD-t boot-oltatni. -
csak1nick6
csendes tag
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #15758 üzenetére
Azért más kategória az R7-1700 (allcore OCval).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #15756 üzenetére
Igazából USB 3.0 az.
Nem lesz gond velük, csak a 2133 CL9-es ramok maradnak benne, azt mehet az XMP nekik.
így a 2-őt együtt nem akartam cincálni, csak arra voltam kíváncsi, hogy minden slotban mennek e a ramok és megúsztam egy sor modul pakolgatást. A1-B1-C1-D1-ben vannak az 1600CL9-esek, A2-B2-C2-D2 be meg a 2133CL9-esek.
írtam hangkari ügyben.(#15755) xeon forever: kétségtelen. De megteszi a 1650v2 is, ma teszem át a kínai lapból.
pci-e 3.0: passz, nincs nVidia VGA-m, csak Radeonok. kínai lapban megy a pci-e 3.0 a VGA-nál és az NVMe SSD-nél is. -
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #15752 üzenetére
Ma csak az alapvető funkciókat ellenőrzőm, csatlakozókat, stb. Szemrevételezéssel kezdtem, úgy néz ki egy db SMD se hiányzik sehol.
Asrock X79 Extreme 9 a lap.
Elég sokat várok tőle.
Bios kiköpött 970/990FX AMD lapok BIOS-a, csak kék alapszínben pompázik.
Az E5-1620v1 csak a teszterproci (elviekben unlocked CPU), a véglegest majd holnap kapja meg az E5-1650v2 személyében.
Eddig okés, első rugásra indult, legutolsó BIOS van fent, mind a 8 ramslot üzemel, 8*2 GB G.Skill Rip Jaws van benne (4*1600CL9 és 4* 2133CL9 vegyesen).
Holnap kerítek bele egy hangkártyát is, sajna nincs meg a sajátja. -
válasz
Mike8212 #15036 üzenetére
Igen a D20-ba hivatalosan támogatott az x5690-es, korai rev A4 x5675 ES procit is megvett nálam. Ellenben az L-es procikat meg hivatalosan nem támogatja. Tápja DPS-1060AB 1060w. Nem mértem le, nekem a 380-asok hivatalosan 190w tdp-sek a procik meg csak 95w-osak szóval tartalék még van. Rakás 12v-ága van de valószínűleg jól elosztva. 3Dmark time spy dx12-es és szereti a sok magot, kihajcsa
a kettő 1070-est. De kevés játék van aminél ez jól működik, de javulás látszik.
A HP z400-as tápja 475w - háát megértem hogy nem ment, azért a 390-es bekajál 275w-ot. Multi rail-el még lehetne kezdeni valamit kis mókolással elosztani egyik másik tápcsatijára de erősen sarkos lett volna vele.Speed(R)
Ahogy írtam, nem lehet valahogy a két tápcsatira elosztani a két két ágat? Elvileg mennie kellene és akkor a kártya nem egy ágat terhelne. -
ricsi99
addikt
válasz
Mike8212 #15026 üzenetére
Nem rossz...
A következö elképzelésem lenne.2 cpu foglalat
8 ram foglalat
1 pci-express x161600-as fsb
Dell precision workstation t5400 alaplappal szemezek.
2 éve kaptam egyet de sajnos nem ismertem fel benne rejlő lehetöségeket ,aztán a költözésnél elhalálozott amikor kicsit rá lett pakolva.Amire nem jöttem még rá....
Ez a lap tudja e az 1600-as fsb-t...?
Arra gondoltam pin-moddal beleraknák két 5450-es procit...elméletileg van 2 cpu-m ami alapfeszen megy 3,6 ot stabilan
Arra emléxem ,még a biosában hogy 0 overlock lehtöségek vannak de amúgy szimpi volt a lap... a melegedésen kívül...
2gb modulokat fillérekért hajigálnak....elméletileg a gyári hűtőim is megvannak
Ventiszabályzást én kinai vacak tekergetös elölappal oldom meg ,ugy hogy a visszajelző szálat rákötöm az alaplapi csatikra... igy csend van
Az is még a kérdés ,hogy van e valami táp átalakitó ,hogy mezei táppal is menjen... van hozzá valami spéci táp ami már eléggé cecereg.... igy nem eröltetném hozzá -
KamuMazsola
őstag
válasz
Mike8212 #13694 üzenetére
Köszi a választ.
1050-es kártyák vannak 35-38 ezerért. Én max 30-at adnék érte. Van aki azt kamuzza, hogy nincs meg a garancia papír, van aki sosem hallott vidéki céghez szóló garival hirdeti itt Pesten. Amikor rákérdeztem, á dehogy volt ez bányász kártya, de van több is.
Na besokalltam, 1060-asok is vannak jó áron 3 giga rammal, de gyorsabb memoriabusszal, és talán kevésbé voltak befogva bányászni. Vagy a fene tudja, nézelődök még. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Mike8212 #13614 üzenetére
Az ilyen tesztek, ilyen hűtéssel és ilyen órajelen nem arról szólnak, hogy vajon a GTA V megy, vagy nem megy rajta, vagy mennyi FPS-t produkál. Ide megvannak a célzott tesztek, amiket lefuttatsz (kb itt kezdődnek a gondok), ad valami eredményt, aztán örülsz. Ami érdekes a 2 eredményben, az az FSB értéke, na ide lap meg memória is kell, a proci önmagában kevés.
Amúgy 6,2GHz-en, ha stabil lenne (biztos hogy nem az) és lehetne vele gameket tesztelni, valszeg meglepő eredmények születnének. De valszeg senki nem fog leállni játékot tesztelni -130 fokos procival -
Zé_Mester
őstag
válasz
Mike8212 #13598 üzenetére
Sajna megszűnt a cég, vagyis maga a DFI létezik és működik, az alaplap gyártást hagyták abba sajnos.
Nagy kár értük, egyes szériákban a legkirályabb lapok a DFI műhelyében készültek. Itthon annyira nem volt népszerű, egyrészt magyar képviselet hiánya miatt, másrészt az árazás is magasabb volt, mint az átlag lapok.
Ha mégis valaki "tehetősebb" volt és sikerült külföldről beszereznie egyet, akkor jött a nyavajgás, hogy ez egy sz@r, mertaASUSmegaGIGABYTEsokkaljobbanmegy. Holott közel sem, csak emberünk sík hülye volt hozzá, de ugye agyat nem adtak a pénzéért(persze tisztelet a kivételnek, azért volt aki tisztában volt vele, hogy mit vesz)
Nekem volt annó LP UT P35-T2R, hát hagyjuk is, az első pár napban szinte 0 eredményt tudtam vele produkálni. Nem egy széria biosa volt, hogy egy kis fesz ide meg oda és kész, működik, stabil minden....
Aztán eltelt pár nap mire kiismertem, onnantól kezdve 600FSB-n ment a stress test sima léggel, még nitró se kellett hozzá. A környékére nem ért semmilyen lap, ram kezelése is brutálisan jó volt. Igaz, hogy válogatni kellett, mert azért akármit nem lehetett beletenni, de ha olyan páros került bele, amit szeretett, na annak kihajthattad a szemét, akkor is működött minden.A 2-3 napos ismerkedés után nagyjából így nézett ki a "tuning"
Azóta is bánom, hogy eladtam. Most van egy hasonló DFI-m, de eddig csak Xeonnal néztem, az meg nem oda való. Majd talán egyszer kerítek valami épkézláb E8x00-et, aztán meglátjuk mit tud az "Öreg"
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Mike8212 #13576 üzenetére
Nekem egy nbase 600-as (ha minden igaz) tápom van. Itt vettem az aprón hatezerért. Volt amikor 7/24-be ment, az utóbbi egy évben már csak kb napi 8 órát megy, kivéve hétvégén, mert akkor a kisebb fiam ezen tolja. Nem hiszem hogy neves táp volna, de nagyon jól bírja, igaz nálam nincs oc.
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #13368 üzenetére
Qla stepping a proci, a lap P45, nem kell sok +fesz sehova..majd 1.4V mellett bőven feljebb kellene mennie. E5450nek nem tudom hogy jött ki a matekja, P45ben feljebb is tud menni, ha kifogja, kisebb fesszel akár. Max. P35re igaz, amit írsz, mert az 24/7 hamarabb elfogy.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Mike8212 #13368 üzenetére
Szerintem az a baj hogy szar a tápom, olcsó vacak...
Meg a win10 is még g31-re lett húzva, nem p45 re.
Holnap ujrarakom a wint, és megnézem másik táppal. De a hőmérsékletek nem tetszenek. 75 fok nem tesz jót semminek. Én 68-70 foknál semmit nem engedek jobban felszökni.Az a ház brutális.
Olyan kéne nekem is.
-
kenand
veterán
válasz
Mike8212 #13313 üzenetére
Ha sokat nem is -mivel nem volt versenytárs és nem volt rákényszerítve-annyit fejlődött az Intel, hogy javult a gyártás technológia ífy a fogyasztás.Persze optimalizálás is történt, de ha a 1366-os procikat is legyártanák 14-vagy kisebb nm-en egyből csökkenne a fogyasztásuk is...
-
kenand
veterán
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #13163 üzenetére
Az, hogy meddig menne az órajel, nagyban függ a procitól, ill. az MB VRMtől.
Annyiban lenne segítség számodra, hogy nem kellene a RAMokat is túlhúzni,
egyúttal az alacsonyabb FSB miatt valószínűleg az MCH is stabilabban járna.Beszéltünk már itt sokszor X5470ekről, általában nem éri meg, nem bír sokat.
Egyúttal az étvágya viszont OCval borzasztó tud lenni, kell alá bivaly VRM is.
Persze 10kt egy diliprojectre bármikor el lehet lőni, még ha 2db 5460 ára is ;pFél szorzó..5450 9x333, 5460 9.5x333, 5470 10x333..ennyi az eltérés köztük.
-
kenand
veterán
válasz
Mike8212 #13145 üzenetére
720p-s HDMI-s projektor 30-50 000 között megkapható, max új izzó kell bele, után gyártott- valamivel kisebb fényerővel- általában 20-30 USD-ért szerezhető. (12 000Ft-ért is vettem 720p-s projektort, ballasztja gyengébb, így a fényereje nem olyan jó, de besötétített szobában/este tökéletes. Legjobb projektorom lenne, mivel nagy lencse shiftje van, azaz 50%-kkal tudom le-föl és jobbra-balra tolni a képet. )
Mi filmet nézünk (ha akad rá idő) -
Diplomata
aktív tag
válasz
Mike8212 #13139 üzenetére
Tudom hogy vannak újabb kártyák, de a cél az volt hogy olcsón vegyek valamit ami még használható ha néha játszanék kicsit. Hidd el filmezéshez ez a 720p projektor is olyan 3m átmérőjű képen hogy szinte megszólal. Majd ha lesz nagyobb inger és több zseton akkor veszek egy jobb 1080p projektor.
-
lamiki
senior tag
válasz
Mike8212 #13017 üzenetére
A 4GB 1RX4 az téves vásárlás volt, ugyan csak 1 számban különbözött a típusa attól amit használtam a gépben, de az azt jelentette, hogy 1Rx4 és nem 2Rx8. Nekem csak az x8-as ramok működnek. Bár bukóban, de sikeresen túladtam rajta, legalább nem fogja a port nálam. Most vettem helyette vadi új 2Rx8-as 4GB Hynix-et (dobozban volt, még a zárószalagot is én téptem el rajta), ami azt hittem, hogy már működni fog, de ez sem működik, ugyan ilyen típusú Samsung 2Rx8 reg. ECC meg érdekes módon működik benne, néha a Hynix memóriával is elindul, sokadik próbálkozás után, valószínű csak szimplán nem szereti az a fajta ramot.
-
xeon forever
addikt
válasz
Mike8212 #12984 üzenetére
Lassan jön a Dell T3500... Majd meglesem őket. Jövőhéten a T1600-os jön.
Kicsit Dell gay lettem...
Egyébként vga ramrol Ennyit:
https://m.prohardver.hu/dl/upc/2018-09/22/646450_br5lzkfoi47ngdsf_nvsystem.jpg
Ez a kép a mérvadó...
Amd-t nem használom nem tudom hogy levesz e egyáltalán... -
-
Balrog
tag
válasz
Mike8212 #12959 üzenetére
Attól tartok erre leghamarabb 41 nap múlva fogunk választ kapni.
Pedig minden esélye meg van egy szép tuning eredményre. Az Alpenföhn hűtő elég izmosnak néz ki. Talán Matternhorn, de nem biztos. A HyperX ramok pedig szerintem 1066-osak szóval ott is van még tuning potenciál ha visszaosztja őket 800Mhz-re. Kár, hogy kispadra került. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy meddig jut vele.
-
Zé_Mester
őstag
-
envagyok
veterán
válasz
Mike8212 #12913 üzenetére
Ha nem lenne 2 EVGA 790i FTW, 1 ASUS STRIKER EXTREME, 1 Gigabyte x48,és 2db 975X akkor el sem adnám
De a jóbol is megárt a sok.
Így is már van működő összerakott 2db SLI és 3db Crosfire retró/youngtimer vagy kihogyhívja gépem
Most a 1366-os ASUS-ok is dobozba kerültek, perpill Z270 szalad a napi használatúban, 6. genes i7-el, de nem vagyok elájulva. -
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #12885 üzenetére
Tudom, de a 1156 se az.
Ahogy Speed(R) is írta, harmatos mint a hajnali galambf*s.
Az 1156-os első gen. core i xxx nem volt egy elit s775-höz képest olyan szinten érdemi ugrás, hogy leváltsa rá az ember. Nem sokkal többért meg lehet venni 2. gen 1155-ös alaplap+cpu párost, na az már előrelépés.
Az "erő" az s1366-ban van (Westmere EP).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #12776 üzenetére
Csak nem a Thinkcentre M58-as OEM gépben.
Se SLI, se tuning.
DamieN 86 (#12769): belepróbálnám a Q9650-et, megnézném elég -e amire szánom, s ha nem lapcsere egy értelmes P45-re. Bár abból nehéz DDR3-ast fellelni, az M58-as lenovo Thinkcentre DDR3-as... mennyi ram van benne ?
-
Balrog
tag
válasz
Mike8212 #12622 üzenetére
A Compatible mód az más néven IDE mód. Ilyenkor valóban nincs se AHCI támogatás se Trim funkció. (Egyébként Speed(R)-nek azt hiszem igaza van. Nekem is rémlk valami, hogy az OS-ben is van beépített trim, de nem hiába szokták ajánlani, hogy BIOS-ban legyen AHCI-re kapcsolva a vezérlő.)
Amit linkeltél leírás szerintem jó lesz (AMD-s gépehez valami regisztry hackelést ír). Ha azt követed akkor áttudod rakni a rendszert AHCI módba Trim támogatással együtt anélkül, hogy újra kellene rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gitáros topic
- Kerékpársportok
- Steam topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged