- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Laraxior
titán
...és honnan tudja eldönteni a gép, hogy mikor van szüksége erőre, és mikor nincs? Amikor ő úgy gondolja.
Én meg azt hiszem jobban tudom, hogy mit akarok. Menjen csak energiatakarékoson, majd ha kell kraft akkor bekapcsolom.
Nem kell minden szirre-szarra nekem felpörgetni. -
CJ4567
nagyúr
-
Mike8212
tag
-
-
Laraxior
titán
Gyűjtöttem mar minden vacakot, aztan mindig szembesülök vele, hogy csak penzkidobas. Eleg valoszinu hogy ezek is az apron vegzik. Legjobb lenne egybe az egeszet, ugy kevesbe fajdalmas.
Mondjuk ugyis autot akarok most venni....
Igy volt a 7700K + 1080ti sli gepemmel is. Eladtam, aztan vettem az arabol, persze kipotolva egy sportmotort.
Szoval nalam nem olyan tartosak ezek a vackok. -
envagyok
veterán
Majd megunja
(Bocsi vicc volt)
Én ma szembesültem vele, hogy a 34nm-es emeleti szoba fullon van. Szerintem soha nem tudom eladni, annyi minden van. 11 csúcs gép összerakva kor, directx, processzor architektúra szerint, kb 20 lap félretéve, és legalább 100 vga. Emellett hab a tortán még 5-6 üres ház, 3 láda kábel, 2 láda hűtőborda, ugyanennyi ventilátor, 1 láda hangkártya
Szóval besokalltam kicsit -
Laraxior
titán
Én láttam, hogy külföldön vagy, de még úgy is megérheti, ha jó az ár.
De tény, ha csak alaplap kell akkor arra éppen jó. De tuninggal ne számolj, elég karcsú az a 3 fázis a CPUnál.(#11402) kalidor55: Ez annyit tesz, hogy a nyomába sem ér a sima UD3P, vagy UD3R-nek. Kevesebb fázis, nincsen borda a vrm részen..
Bár anno az UD3P (R) középkategóriát képviselt a maga 30 pár ezres árával, csak aztán annyira jó lett, hogy csúcs alaplap lett belőle, "kispénzért"
De az "L"-es verzió tényleg butított.
Elég ha megnézel egy-egy képet az említett alaplapokról. -
jokeph
nagyúr
A tények tükrében nem ér meg annyit, és a postadijról nem is tudunk.
Vannak jó DDR3-as G41-es lapok aprón, vaterán, stb. 8-9 e-ért, de lehet hogy kevesebbért is.
Amire figyelni kell, hogy nem mindegyik támogat 8 GB ramot, hanem csak 4-et összesen (már ha ez szempont).
Tehát ?
-
Laraxior
titán
Az eladó tette a foglalatba, de írta, hogy nem jó, ne indítsam el vele, így gondoltam nincsen veszítenivaló rajta.
De úgyfest, hogy a mag a nyákon maradt. Csak ugye kipróbálni nem tudom.(#11387) firstman3333:
Nem igazán, mert az alsó slot amúgyis csak fele sebességet tud. UD3R is jó lett volna, de a "P" az gyakoribb, és én is ezt találtam csak. -
jokeph
nagyúr
Újabb lapoknál (én egy B85-ös Gigabyte-nál futottam bele - S1150-es socket) kell a jumper-áthelyezés, az elemet ki kell venni, párszor megnyomkodni a powert, és az elem vissza tételével min. 15 percet kellett várni, mire hajlandó volt felejteni.
S775-ös lapoknál ilyenbe nem futottam bele, ott elég volt az elemet kivenni, jumperolni, power gomb 2-szer, elem vissza, azt már felejtett is. (ugyanigy S370, S462, S478, AM2, AM2+,AM3 és AM3+ socketes lapoknál is elég volt ennyi).
Természetesen az első lépés mindig az áramtalanitás volt.
-
Balrog
tag
A CMOS Jumper egymaga nem elég, mert az időre és a dátumra vonatkozó beállítások megmaradnak. Vagyis biztosan nem törlődött rendesen CMOS, ezért kell kivenni az elemet is. Az, hogy a jumpert is átrakom közben plusz egy lépés, hogy biztosan törlődjön a CMOS. A bios-mods.com-on is ezt ajánlják, nem csak kitaláltam. A két perces várakozás lehet tényleg sok egy kicsit (talán elég 1perc is), de ennyi idő alatt már egészen biztos törlődik a CMOS. Szintén bios-mods.com-ról vettem a tippet.
Én inkább biztosra megyek minthogy spóroljak egy percet és a jumper pakolgatás is egy pillanat.
Annyit még hozzá tennék, hogy ezzel a módszerrel, nekem mindig gond nélkül sikerültek a BIOS flasheléseim és gond nélkül felismerték a xeon procikat az alaplapok. Egy párat már megcsináltam így gond nélkül. -
jokeph
nagyúr
Háát, érdekes eredményre jutottam.
Nem kellett újra telepiteni a W10-et.
Lebutitottam az X5450-et az alap 3 GHZ-ről fix 1,6 GHZ-re, és már indult is a rendszer, SSD-ről és HDD-ről is.
Ennyire gyenge lenne a MiCase 450-es tápom ?
Igaz, a segédtápja 4 pines eredetileg, van rajta egy 4 to 8 pin EATX átalakitó, lehet hogy ezért nem ad elég kraftot, vagy alapból is kevés.
Viszont a 2,4@3,3-ra húzott Q6600-al nem volt ilyen gondja.
Vélemények ?
-
jokeph
nagyúr
Valahogy éreztem.
Bár nem értem, Socket P -s (mobil platform S479) Core 2 Duo T8100 procis asztali konfigon telepitett W10 simán ment az AM2+ -os AMD Athlon II X3 455 CPU-s konfigon, utána S775-ös platformon Xeon E3120-as CPU-val, majd AM3+ -os AMD FX platformon is, majd pedig azóta is az aláirásomban lévő retro S775-ös konfigon megy X3330-as XEON CPU-val.
Köszönöm.
-
jokeph
nagyúr
Tényleg érdekes....
Mondjuk, az Asus M3A78-EM HDMI (AM2+) lapon is eléggé fel tud fűteni, picike borda van csak rajta.
Főleg, ha ki van használva a 2 IDE és a 6 S-ATA port, meg számos USB port is.
Viszont az ASUS M4A79T Deluxe-on (AM3) és a P5E3 Deluxe-on fityfenét se melegszik. Mondjuk ezen a 2 lapon erős Tuning mellett se forr fel semelyik rész.
-
-
-
lamiki
senior tag
Tegnap hoztak hozzám szervizelésre egy gépet, hogy nagyon melegedik a processzor 80-90°C.
Szétszedem, mit látok: A lefogató köröm mind a 4 le volt törve, 2 db-ot piros szigetelő szalaggal szorította bele az alaplap lefogató furatába, 2 db-ot meg valami üreges műanyaggal. Azt is megoldotta az eladó, hogy ne essen le a hűtőborda2 végén kampós gumival rögzítette a ház hátulján, és a HDD lefogató kereten kifeszítve. Az a csoda, hogy így működött már több hónapja. Persze a ventilátor max fordulaton ordított, próbálta így is lehűteni a processzort. Sajnos ilyen eladók is vannak.
-
Laraxior
titán
Szerintem cakkpakk volt 30k.
De egyébként, ha minden működik, akkor felesleges mászkálni a rendőrségre, úgyse történik semmi érdembeli, ha igen, akkor az is olyan lassan, meg kínlódva...
Le kell venni a leszorítót, aztán kicsit kiegyengetni.
Na meg persze minden helyen terjeszteni, hogy mekkora gyökér az eladó, hogy véletlenül se adhasson el mégegyszer valamit. -
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Én vettem ezt a konfigot, mert az alaplap amit kerestem ez volt. Az eladó Kolojiné Erika Kecskemétről ő adta el nekem és jól megszívatott vele. Ilyen szerencsétlen is csak én lehetek. Holnap reggel feljelentem a győri rendőrkapitányságon, mert nem veszi fel a telefont. Küldtem neki egy sms-t, ha ma nem reagál engem nem érdekel feljelentem és kész. Csak az bánt, hogy én nem tudnék ilyen aljas módszerrel mást becsapni, mert a lelkiismeretem nem hagyná. Nagyon bánt a dolog, hogy 30.000.-HUF-om bánja, de nem érdekel, mert utána fogok menni és nem hagyom őket. Hangfelvételek, számlafotója (elküldte) minden megvan ellenük. Csak újabb macera lesz és ez a rossz benne. A Q9650-et pedig eladom, de olyan embertől vettem, aki szívvel lélekkel adta (Cingi barátom) és ő biztos nem vezetett volna meg. Sebaj, néhány baráttal több lett a vásárlások után, mert sok jó embert is megismertem.
Respect a fórumnak, köszönök minden szakmait!
A mostani konfigurációm pedig marad és maximum ezt fogom egy teljesen újra boltból lecserélni. Ott nem fog átverés érni.
-
Smiley
addikt
Akkor en regimodi vagyok, nalam a bad sector az fizikai problema. Olyan disk-em nem volt meg palyafutasom alatt, ahol azert csinaltam volna low level format-ot, mert hibakat dobalt. Pedig nalam aztan boven volt mar doglott disk es kabel. Mondjuk az is igaz, hogy nalam jatekon kivul nincs Windows. Abban azonban nincs tapasztalatom, hogy a Windows es az NTFS, hogyan reagal egy ilyen kabel hibara.
-
szabilcs16
csendes tag
Köszi az információt
mindenképp szétnézek
(#8721) Pécsi gyerek: Van rajta DVI illetve egy VGA.
A 1030-al szemezgettem már szóval lehet bevállalom, ha nem akad jó áron 750-es használtan.
Mert karácsonyra lenne a kis krapeknak.(#8722) Speed(R): Hűha jót kérdeztél de küldök képet a masináról konkrétan. Itt
(#8723) lamiki: Most hogy mondod megnézem mit lehetne kicsikarni belőle
egyébként szintén zenész X3323. Köszönöm a felvilágosítást
-
Alpi.
addikt
Korlatlan tuning potencial van 1366 + xeon cpu komboban. ott eleg sekely a kulonbseg a desktop ill. a szerver tipusok kozt. Olyasmi, mint 775 es a 771. En azt tanacsolom, hogy a leghamarabb szedd ki azt a 45nm-es cput a lapbol es csereld egy 32-esre. Nem hasonlithatoak ossze ! 32nm-es cpuk sokkal elhetobbek. Vagy 20-30 fokkal huvosebbek, stb.
-
korn
aktív tag
Erre rákérdeznék, hogy hogyan?
Valami ami bios editor-ral, azt sem tudom honnan szereztem már.
Ahogy raktam bele a mikrokódokat mmtool-lal akkor esett le, hogy van valami ilyesmi progi is valahol.
Mondjuk sok hasznos dolgot nem lehetett vele feloldani. C1E ON/OFF, Hardware monitor temp rpm stb, pci/pnp állítások ilyesmi.lamiki
Pci-e állítást nem tolerálja, 2-3Mhz és fagy tőle.
Így is szép azért, főleg hogy gombokért meg lehet venni mind a gépet, mind a processzort. -
jokeph
nagyúr
Hát, igazából 4599.xx-en mennek.
Igazából azért tiltottam le a másik 4-et, mert egyelőre nincs rájuk szükségem.
Hűtéssel nincs gondom, ilyen hűtő teszi a dolgát, egy ilyen házban.
Ő adja a tápellátást, nehogy kevés legyen a kraft, ha az FX 8320e mind a 8 magja duruzsol.
Mindezek pedig reája vannak csatlakoztatva, 4*2 GB G.Skill Rip Jaws 1600-as ramok társaságában.
Az eredeti VGA egy Radeon R9 380 4 GB Asus STRIX, ez most tesztelés céljából átkerült az aláírásomban lévő XEON-os konfigba, abból pedig a Sapphire Radeon RX 550 4 GB ebbe.
Rendszernek egy Kingston Hyper X 120 GB SSD szolgál, a többi adatnak pedig egy 500 GB Toshiba HDD.
-
Speed®
titán
Nézőpont kérdése..ahhoz vagyok szokva sok Sandyzés okán, hogy a VID csak OCval mászik el progik szerint, idle nem. Eddig akárhány proci járt nálam, mindig stimmelt a leírás/képanyag, már csak az értéket látta a szemem, a screen aktuális helyzetét nem. Ez van, tanultam megint valami újat..úgy tartják sosem késő ;p
Wiipera
Bízom benne, hogy visszaveszi..mert egyelőre olybá tűnik, hogy még a beszámolt L5408am is jobban ment (3200MHz/1075mV), mint ez (3000MHz/1056mV az alja eddig, de ez még csak 10 kör LinX volt /2560MB, hosszútávon majd kiderül, kell-e emelni), a difiből meg vehettem volna egy X5450et, ha 1.25V VIDet akartam volna.. -
Speed®
titán
Mutatok szebbet..hogy mennyire lehet pofára esni bepörögve.
Említettem nemrég, hogy érkezőfélben egy 1.1V VIDes 5450.
Hirdetésben közölt érték volt, képeket is kaptam az eladótól..
És annyira szerettem volna elhinni, hogy nem kapcsoltam :S
Idle értéket fényképezett le..bazdki, idle értéket fényképezett.
A proci megjött, a proci beépült, a proci 1.25V VIDes. E5450. -
Alister71
nagyúr
Ezt azóta nem hiszem el, amióta a rendszeresen takarított, karbantartott, sosem húzott, jó hűtővel ellátott, 70 fok felett sosem volt, még 3 évet be nem töltő Sapphire HD7870-esem simán befosott. Játék közben lefagyott és kampec. Persze 2 év gari volt rá. Ezért sem veszek használt vga-t.
-
dfg54
tag
Végülis jogos.
Nem találok olyan biost ami gond nélkül kezeli a xeon procikat. Nekem valamiért nem megy azzal amit a neten találtam. Hátha van valakinek egy kész biosa...
Egy L5420-as prociról van szó. Felismeri a gép de a win7 betöltésekor kékhalál. Beraktam egy celeron procit hogy az alól frissítem a biost, de semmi változás.
-
VinoRosso
veterán
Ez hő vezetés. A hő azonban nem csak vezetéssel terjed ám, hanem áramlással is
. Ha áramoltatod az anyagot akkor egész másképp viselkedik. A pasztát nem lehet áramoltatni értelemszerűen, de a levegőt és a vizet igen (venti, pumpa). Kerestem volna erre is táblázatot, de csak olyan függvénytáblázatot találtam a neten amit a mai fiatalság használ, ezek meg már lófüttyöt se érnek. A régiben még benne volt, hogy hányszorosa a hőátadási tényezője a mozgó levegőnek/víznek, ha jól emlékszem 20-30x-os a különbség az állóhoz képest.
Paszta: szerintem ez érné meg a legjobban, de nem vitt rá sosem a lélek, hogy kipróbáljam. A chinkeknél gyakran előfordul, hogy lódítanak egy kicsit a sepcifikációkkal, aztán ha mégsem olyan mint amilyennek árulják akkor vettem száz gramm fogkrémet 5 ezerért. Alin asszem van kilós kiszerelésben is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest