Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #16934 üzenetére
Üdv !
A VRM picit gyengécske, javaslom hogy top-flow hűtővel hajtsd meg vagy legyen a VRM-nek is aktív szellőzése.
Q6600-at 3.0 GHZ-ig tudtam feszemelés nélkül hajtani P35 és P45, nForce valamelyik valamint X38-as lapban - jelzem nekem a jobbik, G0 steppinges Q6600-am van (a nagyobb rézmagos Intel gyári hűtővel).
Ha megfogadsz egy tanácsot, DDR2-vel használd és ha van, akkor 1066-os rammal, ha nincs 1066-os, egy jobb 800-as is megteszi, pl. Kingstone low profilos kivitel, ezek simán mentek nálam alapfeszen (1,8 Volt) 900 MHZ-en is.
Ha feltolod a Q6600-at FSB OC-val, 3 GHZ környékén lesznek kb a ramok 900 MHZ körül, asszem. -
válasz
T0mBd1gg3R #16934 üzenetére
Combo lap részemről sopás volt...
ddr2 az még úgy ahogy ment ddr3-meg iszonyat válogatós
Amig nem tolsz neki túl sok + feszt addig lazán jó a p35 -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #16919 üzenetére
Az a CRT odaver...
-
sfefe
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #16917 üzenetére
Lehet de nem fejlesztek amilyen árak vannak. Tavaly előtt decemberben vettem egy ps5-öt inkább.
Bár fura a 20on év pc után de a pc drága lett mostanában...
Meg pc-n csak WoT megy néha az meg ezen is bőven hasít...
( Régen volt wowozás is de meguntam talán egyszer)
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #16908 üzenetére
nem voltak vágyott lapot az idejükben
úgy tudom, hogy elég vérszegény bennük a beállítási lehetőség is a biosban, de azt te tudod ellenőrizni -
mikk2000
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #16908 üzenetére
Nincs tapasztalatom e korból származó kifejezetten intel márkás lappal, de annyira szar nem lehet hisz a chipset az meg mind tőle van. Hogy milyen procit bír el a processzortámogatás, ill. a max tdp-ből kiderül, ill. lehet macerásabb lesz belerakni a szükséges mikrokódot (nekem giga van, de a leírás alapján nem lehetett belerakni).
Én ott akadtam el hogy felraksz egy Win XP-t, és nem mersz vele netre menni. Akkor már miért nem raktál fel 10-est 2e ft-ért, és merhetsz vele netre menni? Vagy a ki mazohista linuxot is felrakhat az meg elvileg ingyenes, nem számítva a végtelen szopásokat ami utána jön, legutóbb mikor néztem már alapból sem működött, de a sok okos megmagyarázta hogy az úgy van jól hogy nem működik.
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #16909 üzenetére
Hogy vágyott-e azt passzolom. Ez egy G45-ös lap, IGP-vel és mehet a 8 GB RAM bele.
Megtartanám retro alapnak.
VRM vérszegény, de jól felszerelt lap a többi tekintetben.
Valszeg mehet bele Q9550/9650 is vagy Xeon X3360 pl. -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #16905 üzenetére
Üdv !
Pontosan milyen Intel lap ? iszonyat sok s775-ös lapban elmegy a Q6600, amiből a legtöbb kommersz lap.
Q6600 melyik stepping ?
Az ára annyi, amennyiért elviszik, örök szabály. -
mikk2000
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #16905 üzenetére
Párszor nekiugrottam ennek a zagyvaságnak amit írtál, de nem sikerült sajnos értelmeznem.
-
DannyL81
tag
válasz
T0mBd1gg3R #16632 üzenetére
750Ti-t szerintem simán kihajtja, mert nekem a 1050Ti-vel is csodát tesz az E5450.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #16625 üzenetére
ICH10, tud AHCIt, SATA type Enhanced legyen, ne Compatible/Legacy.
Egy kis SSD nem nagy kiadás, ne szívj HDDvel.. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #16619 üzenetére
Tippre AHCI/IDE probléma, nézz rá, ha AHCI módban lett telepítve, akkor a default IDE/legacy beállítás miatt hasal el. Persze egy szűz rendszer sem hülyeség, SSDre nem sok idő..
-
válasz
T0mBd1gg3R #16619 üzenetére
Esetleg gpt partició?
-
lamiki
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #16610 üzenetére
Én a helyedben azt is megpróbálnám, hogy az eszközkezelőben eltávolítanám mind a 4 processzort egyesével, csak a 4. után engedd meg az újra indítást. Ekkor újra indítás után újra felismeri a processzort a Win10, az esetek elég nagy részében beragad a régi processzor, a Win10 nem ismeri fel az új processzort. Emiatt lehet csak 2 magosnak látja a 4 magos processzort, lehet csak pár 100 Mhz-el lassabb lesz a proci órajele az előző procinak megfelelően, vagy csak nem lesz turbo, persze olyan is lehet emiatt, hogy gyorsabb lesz az adott proci, mert magasabb turbo lesz engedélyezve neki, pl nem rég jártam így I5-2320 procira cseréltem le egy I5-2500-as procit, mivel a Win10-ben beragadt az I5-2500-as, ezért az I3-2320 tesztekben (Aida speedtest, Intelburntest, Cinebenh) majdnem az I5-2500-asnak megfelelően teljesített.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #16616 üzenetére
Adj levegőt a VRM részlegnek és SSDt az OSnek.. aztán nem lesz lagos ;p
-
válasz
T0mBd1gg3R #16614 üzenetére
Eőszőr alapon probáld meg.
Feszemeléssel csínyján... sokat nem biztos nyersz ,de gyakorlaitlag amit a gyárí hűtővel nem birsz meghűteni az már meleg pite.
Vagy elversz egy csomó pénzt hűtésre ,vagy játékvizet teszel rá.
Hobbira persze lehet költeni... te tudod -
válasz
Az egy jó választás, felette már csak nagyobb fogyasztásúak vannak, arra a lapod nem lenne igazán jó (nincs vrm hűtő).
Egy Aida64-el vagy hwinfo64-el nézz rá a hőfokokra, és nyomj egy cpu queen tesztet is. Nem hiszem hogy a lábhiány a baja. Még arra tippelek hogy lehet frissebb bios kell (vagy mikrokódoztatni kell). -
válasz
Szerintem első körben kicsit huzd meg azt a procit... 360-380 fsb-t el kell vinnie bármely lapnak... amúgy is minnél magasabb az fsb-d annál pörgösebb a gép.
Ha lapfeszen megy 3,2 3,4-et akkor felesleges nagyobb cput-venni...
Előszőr csak 2 modullal probálkozz, s vannak pen-drive röl inditható linux-ok... ha azon megy simán a rendszer ,vagy vga teszt akkor a win lessz a ludas. -
jokeph
nagyúr
válasz
Van ugyan pár X-es ami erősebb, de azokhoz bitang lap/táp/hűtés ajánlott.
Tehát, igen. -
válasz
T0mBd1gg3R #16608 üzenetére
Ott lehet gond hogy a 4 magosak azok 2db 2 magból állnak amelyet úgy tudom FSB köt össze. Ha van lehetőséged próbáld ki, lehet hogy menne.
4 magosból ami éppen ingyen vagy olcsóbban van, szerintem Q6600 a legolcsóbb megoldás bár kicsit kályha, vagy Q8200, Q9400... ilyesmi alacsonyabbak.
Optimálisabb pedig E5440/E5450-es lenne szerintem 775-ös matricával vagy forrasztva. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #14885 üzenetére
D820 a max bele, nincs C2D support.
-
válasz
T0mBd1gg3R #14885 üzenetére
Szerintem csak sima p4 -et tudsz belepakolni. core2 és társai felejtős
-
xeon forever
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #14801 üzenetére
Emlekszel a szamitasi telejesitmenyre? Merj egyet a a kis Xeonnal...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #14804 üzenetére
Sosem késő pótolni!
-
xeon forever
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #14765 üzenetére
Na erre rn is kíváncsi lennék, hol a korlátozó tényező... Ha logikusan nézve vesszük, akkor valószínűleg a chippen keresztül jut el sz adat a cpuig, igyhst lehet egy bios mod megoldás lenne a korlátra.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #14763 üzenetére
Lapja/platformja válogatja..unbuffered ECCk mennek többnyire, de nem vegyes felállásban.
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #14765 üzenetére
No lám.... akkor ez osztott problematika.
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #14763 üzenetére
Üdv !
Gondolom, a Brand gépbe XEON CPU van.
Nincs nagy trükk, a XEON tudja kezelni az ECC-s ramot, a desktop CPU meg nem. (mivel a CPU-ban van a memória-vezérlő).
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #14722 üzenetére
Akkor megvan, az E8400-ashoz két hűtőm volt. Egy Spire, meg akkor ez lehetett az. A spire-vel adtam el annó..... Legalább megvan a múltja a hűtőnek.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #14720 üzenetére
Nekem is időtlen idők óta van meg. Nem tudom melyik procihoz kaptam. Azt sem tudom mikhez adott ilyet az Intel....
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #14649 üzenetére
Aha, ez a Ninja Plus..elég fogykos volt még a rögzítőmechanizmus ezen.
115Xre ezt nem pakolod át, ill. ha készítesz hozzá egyedit, max akkor :S -
válasz
T0mBd1gg3R #14644 üzenetére
-
válasz
T0mBd1gg3R #14647 üzenetére
-
válasz
T0mBd1gg3R #14646 üzenetére
Viszont nem elhajolva van, hanem letörve.
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #14642 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #14639 üzenetére
Az a 3mm átlóban pont kiikszelhető a pushpineket M3 csavarokra cserélve.
-
Alpi.
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #14639 üzenetére
Ha csak el van hajolva az nem nagy para.
Simán visszaterelgethető.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #14635 üzenetére
Annyit már a Ninja megért, a többi viszont nem sokat. Persze a lap jobb, mint egy P/G31/41, ha dobsz bele egy alulfeszes E0t, menni fog. Komolyabb TDPnél elvérzik, ezzel vigyázni kell (főleg a Ninjával, azzal kb. felejtős is a tartós terhelés amúgy). Ha kell, adok érte egy magas rézmagos gyárit
-
tlac
nagyúr
válasz
scythe ninja tűnik a hűtő, az is önmagában megérhet 3k-t
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ennyit megért, még a lap is kopaszon. a többi grátisz.
DDR3-as P43-as Gigabyte lapot tavaly 5k+ postáért vettem.
Annyi a szépséghibája, hogy a hátlapon az egyik USB2-es port törött, le is van ragasztva.
Kijön az a 300W, de bele kell számolni az 5 Voltos és a 3,3 Voltos ágat is.
X1600-as VGA: kapd szét, takarítás, és ne sajnálj tőle egy ventilátort.
-
[MGC]Hege
tag
válasz
T0mBd1gg3R #14440 üzenetére
Hiába a dell oldalán a leírás mely szerint a 760 USFF csak 4GB ig kezel. Intel specifikus 4GB DDR2 es modulokat visz a gép tehát a két foglalattal 8GB
-
lamiki
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #14430 üzenetére
Miért nem veszel inkább USSF helyett SSF-et? Nem sokkal nagyobb, de az már 8GB ramot kezel (4 foglalat) és van rajta PCI Express x16 csatlakozó is, igaz, hogy max. 25W-os videókártya rakható bele , de a 760 SSF sokkal jobb filmnézésre a Q43 chipset miatt. Mindkettő nagyon olcsón 4 magosítható X3323-as Xeon procival.
-
deathbird69
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #14299 üzenetére
Nálam MSI n650 gtx ti videókártya van gépben.
Szerencsére nincs vele gond -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #14004 üzenetére
Nem véletlenül van ott az (O.C.), a gyártó sem merte odahazudni egyértelműen. Egyszerűen a chipkészlet korlátja, és én ebben a témában nem akarok többet egy szót sem írni, totálisan felesleges szócséplés. Ha tuningolni akarsz, tegyél alá egy P35/45 lapot, lehet találni jó áron, nem kell filléres alkalmatlan vacakkal szarakodni. Már elnézést.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #14010 üzenetére
Nincs rá mód, már kerestem hetekig én is.... IGP-vel lehet vele szórakozni, de a VGA-nak nem használ....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Nekem ment HD4830-al is a 400Mhz, G31-es deszkában.....
Csak hát igen, nem lehet fixálni a PCI-E frekit 100-on.....
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #14006 üzenetére
És nincs mód, hogy lehessen fixálni 100 MHZ-re.
-
válasz
T0mBd1gg3R #14006 üzenetére
Akkor nem szedem szét a gépet bsel mod hoz... int. vga felejtős
-
válasz
"Másrészt integrált videoval ment a 400 nekem is, csak diszkréttel nem."
Ezt nem értem ,400mhz most az alaplapival ment és ha a pci-express be raktál kártyát akkor nem? -
válasz
T0mBd1gg3R #13989 üzenetére
G31 es chipset elbirja a 400-as fsb-t?
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13991 üzenetére
Max. E5450, ill. ha épkézláb VRM és alulfesz opció is van, akkor X5470 a top ezekbe a lapokba.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13989 üzenetére
Sok szerencsét hozzá
A marketing sok mindent elbír..a G31 viszont azt gyönyörűen belőné 8x333ra, oszt csoki.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13987 üzenetére
2 hsz. vissza, első mondat..340 körül wallos a chipset. Tehát nem, QC procival.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13985 üzenetére
Dehogy.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13982 üzenetére
Mivel a chipset wallos 340 körül és a proci alapból 333, nincs mit piszkálni. L5408 megy ismerősnél 2.66Gn 333ra rajzolva, az alapból 266os.
-
válasz
T0mBd1gg3R #13982 üzenetére
Bsel működik ,ha birja a proci és az alaplap támogatja azt az fsb-t amit szeretnél beállitani.
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13940 üzenetére
2-án ha hazaérek, megkeresem a számlát. De 2016-ban vettem valamikor.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13830 üzenetére
Q chipset általában brand gépekben van. A hozzájuk tartozó BIOS rendszerint ki van herélve.
Nem érdemes vele foglalkozni, bár ugye a felszereltségük általában csábító (4 ram foglalat, stb....) de igazából nincs benne tuning, mert az ehhez szükséges funkciók el vannak távolítva a BIOS-ból.... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13826 üzenetére
Azt nem tudom, mert nem szeretném így használni. Ott szerintem még a lap is megrepedt a tápban. Élőben más. Érezni hogy a lemez milyen merev, és annak dacára hogy el van deformálódva. A hátsó része is ami a gépen kívül esik, szó szerint kidomborodik.
Jobb ez így hogy cserélik másikra. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13808 üzenetére
Ha passzív üzem a cél (esetemben hálóba szánt HTPC), meg
Az a Zalman rég volt.. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13806 üzenetére
Van pár bordám régről..amúgy S1 iterációk pl. 75Wról beszélünk, nem kell rá extra böszme.
-
MeroM
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #13796 üzenetére
Ezeknek a 775 konfigoknak joindulattal is max gtx 750ti de mar ott is egy i3 5 el tobb fpst tudsz kicsikarni .
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13729 üzenetére
Hát fogjuk rá, annyi, hogy nagyobb a 12V-os ágán a leadott áram (30A vs 36A), és ezen van 6 pines PCI-E csati gyárilag. Amúgy ugyan az a Sirtec felépítés, ami ajánlott. 80+ -os mind a kettő, tehát minősített.
Annyi még hogy éjszaka, síri csendben is teljesen hangtalan, ami nekem fontos. Ezért vettem a xeon mellé is a GPC-t. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13727 üzenetére
Úgy vagyok vele, eleget spóroltam a procin, és lapon is.
X3330 volt 3K, meg a P5Q PRO 4K. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13684 üzenetére
Totál ráuntam
Átnyergeltem Haswellre, egy ideig még elkerülve a DDR4 fájást, aztán ennyi.
Vaterafutárral intézek minden kényelmi ügyet..nem vagyok rest elmenni feladni. Vidékiként alap
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13677 üzenetére
Mert mindenképpen kell egy másik, normális táp. Ezzel a jelenlegivel egyébként is lutri az egész, nem tudni, mikor megy tönkre az egész gép. A fő gépet meg nem akarom szétszedni emiatt. Igen, abban ajánlott táp van, amit a táp ajánlós topic-ban ajánlottak.
-
válasz
T0mBd1gg3R #13671 üzenetére
Ezeknél a chipseteknél valamilyen oknál fogva az fsb kötődik a pcie sebességéhez.
Adott fsb-nél a chipset visszaosztja a pcie frekit annyira hogy közel 100 legyen, de 340 felett nincs olyan nagy osztója amivel 100-nál tudná tartani.
Ez a limit G41-nél 340 de azt ugyan úgy 266-os, és 333-as procinál tudja. A G41/G31-es amúgy is a legolcsóbb lapokhoz tartozik, szándékosan nem úgy csinálták hogy menjen vele a 400 FSB-s proci hiszen akkor nem vennék meg a drágább lapokat. Persze vannak kivételek de általánosságban 340 a max. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13652 üzenetére
Facebook Marketplace.
Prohardveren ilyen áron nem találsz. Facebook-on rendes ár nincs, vagy valaki Core2, 2GB DDr2, G31-et akar adni 40K-ért, vagy jó cuccot szaré-húgyé, mert nem tudja mennyit ér.
(#13653) Zé_Mester Értem, tehát jól gondoltam én is amikor lapot vettem, hogy P45 legyen.
(#13654) rasotamas Ez egy ördögi kör. Én is csak egy xeont akartam. Most meg vettem hozzá ezt a lapot. Most meg kiderült, hogy a táp egy fostalicska hozzá, tehát le kell cserélnem. De a ramok sem jók, azt is vennem kéne legalább egy 2x2GB ddr2-es kitet. Hosszú.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13647 üzenetére
-
MeroM
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #13635 üzenetére
Nagyobb legyen a szorzo annal konnyebb a tuning de 2 magos c2d nel konnyebb mint a 2x2magos quad, xeonnal..
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13632 üzenetére
G41be 2x4 a max, azt is 1066on hajtja, egyéb téren ugyanaz, mint a G31, ICH7, stb. Nem lennél sokkal előrébb..
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13629 üzenetére
Van, leginkább az "okosabb" és jóval erősebb IGP.
Meg nem 4 GB max ram support (hivatalosan), hanem 8 GB, már ha ez számít valamit is.
OC szempontjából szerintem mindegyik halott ügy (persze ahogy Speed(R) is írta, van pár lépés amit el lehet követni, de az a nagyon maximum).
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13625 üzenetére
Kérdés, mit ér a CPU OC VGA nélkül..? Az IGP kb. semmire nem jó kategória ezeken.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #13622 üzenetére
Az LGA775-ben, mindegy milyen lap, a PCI-e freki teljesen független a CPU orajelétől. A CPU órajelét a szorzó x FSB összege határozza meg. Nálad az elsődleges probléma a maga a G31 chip. Tökéletesen alkalmatlan a tuningra, mert nem arra találták ki. Egyszerű irodai gépekbe tökéletes, olcsó, integrált vga-val, ad képet és viszlát. Nagyjából ennyi a max elvárás tőle. Biosba igaz hogy adott a lehetőség, hogy emeld a CPU órajelet, de én spec. nem javaslom. Kb semmi nem adott a tuninghoz, se a VRM, se a hűtés meg ugye a G31. Hagyd alapon. Ha mégis tuningba gondolkozol, akkor legalább egy 965/p35/p45 chipes lapot keresnék, azokkal már lehet valamit kezdeni és árba se olyan nagy kaland mostmár.
-
válasz
T0mBd1gg3R #13619 üzenetére
Ha jól értelmezem G31-ben nem lehet függetleníteni a PCI-E órajelet az fsb-től?
Levettem a szorzót, fel az fsb-t auto pci-e frekivel simán megy (alaplapi vga van benne)
fix 100-as pci-e már +10fsb-től nem indul. -
MeroM
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #13616 üzenetére
Nálad inkább a vga 1gb vram ja volt édeskevés a gta hoz ismerösnél is textura hibák voltak egy gtx750 1gb al i5 mellett.... 750ti vel szigorúan 2gb os al már ezek a hibák eltüntek.
-
ETOM
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #13550 üzenetére
Én pont 775-ről váltottam sandyra és bejött. Legalábbis ami érdekel (Forza Horizon 4) sokkal jobban megy bár most meg az öregecske GTX 680-t kell cserélnem.
Persze árban nem ugyanaz a kettő, de sztem megérte. Bővítek még 16GB ramra és jó is lesz minden.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
G4560-ra váltottam, még azzal is jóval jobban mennek a játékok, mint az alapórajeles Xeon E5440-el.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Szerintem sokszor nem az a baj, hogy kihajtja-e, hanem az, hogy nagyon sok processzor éhes játék van már, és ezek felzabálják a procit előre......
Amúgy csak is azért beszélhetünk még 2018-ban is az LGA771/775 quados játékról, mert akkoriban ezek kegyetlen overkillek voltak az akkori VGA-khoz, tehát túl volt méretezve a teljesítményük. Nem hiszem hogy bárki kihasználta volna egy Q9550/9650 teljesítményét, pláne úgy, hogy az akkori videókártyák teljesítménye még a mai Intel UHD630-as processzorba integrált apu teljesítményét sem érték, és a legkomolyabb játékok sora valahogy így alakult: Half Life 2, Unreal Tournament 3, Rainbow Six Vegas, Call Of Juarez (1), Company Of Heroes. Ezeket hajtottuk maximum 2900XT/3870/4850/70, 8800GT/GTX 9800GT/GTX GTX260/280-al-al a Penryn csodákkal. Ezek a procik, és inkább az Intel 45nm-es 4 magosai szerintem megelőzték a korukat.
Ezért is van ez a topic, sőt, él és virul, és mi is örülünk, hogy 4-5k-ért elég jó kis teljesítményt lehet venni.Speed(R): Na igen, érdemes-e ennyit egyszerre költeni erre?
Szerencsével talán megéri, annak idő kell, hogy a lehető legolcsóbban legyen meg az alaplap, proci meg ram is .
Ezeknél a cuccoknál nem szabad kapkodni..... Én az E5450-es váltást még megjátszom, mert ingyen lesz úgymond. Meg utána ráérősen lesz 1-2K-ért valami aránylag megbízható táp, és záróra a retróval egyelőre. Nem szabad belemerülni egyébként. Mert könnyen túlzásokba lehet esni. Nem vicc. -
Speed®
titán
válasz
Ha nincs cseredarab, beajánlanak egy 560Dt maximum.
A Q9400 OC nélkül karcsú, 3.6 körül már elmegy, ezt P35ben hozza már, max. szerezz egy ilyen lapot alá. Mondjuk 4x2GBal nyűgös az OC, lehet jobban jársz egy DDR3 variánssal, ott könnyebb a 8GBot összehozni. Kérdés, van-e értelme költeni a régi vasra ennyit. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R #13422 üzenetére
Sem a lapok, sem a procik nem tudnak ilyesmit. Az X2 órajelén tudsz valószínűleg faragni, de világmegváltásra azzal a lappal (sem) szabad számítani.
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13422 üzenetére
szerintem inkább a retrós topik való neked
-
Balrog
tag
válasz
T0mBd1gg3R #13344 üzenetére
Így van Quad channel. Szóval érdemes mind a négy foglalatot használni.
(#13345) envagyok
Magáról az alaplapról én rosszat nem olvastam. Habár az igaz, hogy gyárilag max 39-es szorzót lehet beállítani, ez pedig azért van, mert így védik az alaplapot az extrém tuningtól. Orosz fórumokon olvastam, hogy egy két lap VRM része eldurrant, de mindegyik esetben moddolt BIOS-szal, extrém tuningnál. Valamint több mint valószínű (bár ebben nem vagyok teljesen biztos), hogy az alaplap nem fogja visszavenni a processzor teljesítményét, ha a tápáramkör túlmelegszik. Addig engedi, amíg valami el nem durran. De ez a veszély csak extrém tuningnál és hűtetlen VRM bordák esetében áll fenn.
A garancia azt hiszem standard Aliexpress garancia tehát 3 hónap.Összességében, ha az ember nem rak fel moddolt BIOS-t és megelégszik a 39-es szorzóval, akkor nem lehet baj. Moddolt BIOS-szal és erősebb tuninggal azonban észnél kell lenni, mert az alaplap nem bolond biztos. A VRM-et hűteni kell és valamilyen módon figyelni a hőmérsékletét, vagy be kell tartani a forumokon ajánlott biztonságos cpu feszültséget.
Annyi hátrányról tudok, hogy vannak új verziós lapok ahol nem megy a BIOS flash. Vagyis nem lehet felrakni moddolt BIOS-t. Talán az oroszok találtak megoldást rá, de ennek még nem néztem utána.
-
ETOM
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #13331 üzenetére
15-20k procira, 15-20k lapra. (4 ram slot kellene) Igen a K-s procik nagyon tetszenek, de lemondok róla most nem fér bele talán majd későbbiekben fejlesztem ha lesznek jó árban.
DDR2-ről váltás miatt ramokat is cserélnem kell és így kicsit több a kiadás.
Az a gond értelmesebb alaplapokat is elég nehéz találni ebben az árkategóriában hozzá. -
válasz
T0mBd1gg3R #13242 üzenetére
Ha van procid a legjobb.... rendeld meg az átalakitót... az pici pénz , cpu foglalalot csináld meg , linkeld el az alaplapod biosát ha nem tudod megcsinálni (én sem tudtam egyből) , aztán már csak türelem meg szerencse kell..Utánna ráérsz a melegedéssel szórakozni ha elindul
-
xeon forever
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #13242 üzenetére
Szerintem ne akarj bele tenni mast mint amit a hivatalos támogatási listában találsz.
-
elistvan
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #13235 üzenetére
Delléknél többnyire Intel chipsetek vannak ebben speciel Q43 így max a 3xxx-es 4 magos xeonos mennének benne. pl: x3320. Kérdés, hogy a 95w-os tdp miatt keletkező plusz hőt, hogy lehetne abban az aprócska házban értelmesen elvezetni. (szerintem sehogy.)
-
válasz
T0mBd1gg3R #13239 üzenetére
Szerintem tölsd fel ide ,vagy adj egy linket az alaplapod biosához amit a guruk meg tudnak nézni hogy tanácsot is tudjanak adni....
-
válasz
T0mBd1gg3R #13237 üzenetére
Bocsi ,nem láttam a külöbséget
De az alaplap elég hasonló ,legalábbis chipset és a tápellátás téren. Ergó biosól van korlát szerintem.
Ha a microcod-ot bele tudod varázsolni a biosba vagy benne van akkor mennie kellene.
Én még sose hallottam olyan hardwares beavatkozást ami lekorlátozná a proci tápellátását... letiltsák biosbol és kész... -
válasz
T0mBd1gg3R #13235 üzenetére
Itt működik.
Viszont a fizikai t9rvényeket ne lehet megkerülni= hallani fogod a cpu ventit! -
envagyok
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #13223 üzenetére
Még ma is van sok 1 szálon futó játék.
Általában a Multis játékokat írják több szálra.
G31-nél nagy tuningra ne számíts. E8400-8500-8600 megfelelő lapban -p35 de inkább P45 vagy nForce 680 de inkább 780 bőven elfut 4ghz felett -
envagyok
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #13219 üzenetére
Azt nem értem, hogy ha meghallják hogy 2 mag core 2, egyböl semmit se ér a gép, pedig általános felhasználásban ugyanúgy pörög mint a 4 magos, söt sokkal jobban tuningolható.
pl játékban sokkal többet ér egy könnyen 4+ GHz-re húzott alig melegedö proci mint egy 3.6-3.7-re brutális fogyasztással felhúzott 4 magos. Igaz ez a böngészésre is.
A retró gépemben win7-en ugyanúgy pattog a rendszer a 4GHz-es E8500-al, mint a másik retró gépemben az E5450 4GHz-en.
Persze én is elkövettem azt 2007-ben,hogy Q6600-át vettem, amit utólag nem tartok már jóötletnek, és 2.8-ra alig bírtam húzni. -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13208 üzenetére
Én a G41-es lapomat használtam sokáig W7-el, kifogástalan, szintén 4 GB rammal.
W10-el is nyúztam, de nem IGP-vel, hanem volt benne dVGA, nem vett el több ramot mint a W7, viszont azt tapasztaltam, hogy a W10-zel nem megy rendesen a G41-es IGP (GMA X4500), ennek több mint 1 éve... azóta vajon megoldották ezt a kérdést ?
(driverszintű problémának vélem).
W8/8.1-el nem használtam, arra nem tudok mit mondani.
W7-el mindenhogyan tuti, az biztos.
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #13191 üzenetére
csak akkor költenék rá, ha pár ezer forintból fel tudod turbózni és szeretsz vele bohóckodni, egyébként értelmetlen
nem sokkal lennél vele előrébb -
MeroM
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #13191 üzenetére
Add el az egeszet amìg ér valamit 😆
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t!
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest