- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Söptöröttö
csendes tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #16311 üzenetére
Na, ez jó kérdés.
E8500 (alapon) pl. nyers erőből elfogy 1080p@30-as YT videónál (GMA X4500-as Intel IGP mellett - ez semmit nem csinál a videókkal, csak a képet adja.
VGA-ból kellene egy GT 1030-al megvizslatni, ha az tud dolgozni, akkor jó lehetsz.#16313Laraxior:
Valami azt súgja, hogy az oldschool GT 210 nem képes kinyögni 4K-s felbontást sem, max 2560*1600-at.HDMI ide vagy oda.
Ehhez legalább egy GT710 kellene.
Mert gondolom, a 4K-s filmet natívan 4K-s felbontást tudó kijelzőn néznéd. -
kenand
veterán
válasz
Laraxior #16188 üzenetére
Egy Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0 (csak 4 RAM foglalat van), GA-EX58-UD5, Még egy Gigabyte (pontos típus most nem ugrik be USB 3.0-ás), Egy MSI X58 Pro (pocsék chipset hűtéssel, de úgy rá van kozmálva borda, hogy nem tudom levenni, pedig melegen is próbáltan, így tettem rá egy kis ventit), Egy ASUS P6T SE (ez az abszolút tartalék a polcon) és egy MSI X58 SLI LE, nincsenek meg az eredeti chipset bordái mert van hozzá egy vízhűtő blokk, régi tulaj úgy használta (CPU+chipset), sajna a 0 és 1 RAM slot nem megy, de másik 4 dualban igen.
Mind használtan került hozzám 3-6 évvel ezelőtt (1 vagy sok tulaj után).
6 magos xeonok vannak bennük. (ill egyben egy 1500 Ft-os 4 magos, van a polcon egy 6 magos, de most nincs használatban + nem volt időm a cserére)
4 gép azért használat alatt van, időszakos gyakorisággal (3 Giga és az MSI), egyik az enyém, ha raw fotót editálok előveszem... -
-
válasz
Laraxior #16093 üzenetére
Szerintem csak rossz volt a mount, most terhelés alatt (3,80-on) maga a cpu 75 alatt van végig. Pluszba még kicsitt visszább vettem a feszültséget, szinte majdnem stock-on megy. De egyébként egy ID Cooling Frostflow 120-at használok. Egyébként sose állítgattam a TJMax-ot, egyik cpu-nál se
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #16065 üzenetére
"3 nap elég volt neki, hogy degradálódjon." Ez mutatja, hogy semmi sem tart örökké ! Lol... RIP.
Ja, sajna elég érzékenyek voltak, pedig az, amit tudtak, tényleg elképesztő volt ! Még a közelébe sem volt semmi.
Thaiphoon-os dolgot passzolom, sztem nem, de egy próbát mindenképp megérne ! -
-
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior #15893 üzenetére
vagy ez,vagy a DFI......úgyhogy inkább ez.
a többibe felejtős az 500FSB sztem.
ramból perpill csak ez van, a 4 Ballistixből 1 haldoklik, csak nem tudom melyik és még nem teszteltem ki őket. ezek meg egész jól mennek, OCZ Reaper 2x2GB 1100MHz CL5.most már csak valami épkézláb hűtést kellene varázsolni a procira
-
válasz
Laraxior #15856 üzenetére
Itt egy micron D9 lista:
https://pastebin.com/PGh5Us42Teamgroup D9 Micron RAM
PC5300 Xtreem 3.0-3-3-8 @ 1.95~2.3VTXDD1024M667HC3DC / TXDD2048M667HC3DC Micron D9GMH (B6-3)PC6400 Xtreem 4.0-4-4-10 @ 1.95~2.3VTXDD1024M800HC4DC / TXDD2048M800HC4DC Micron D9GMH (B6-3)
PC8000 Xtreem 5.0-5-5-15 @ 2.1~2.3VTXDD1024M1000HC5DC / TXDD2048M1000HC5DC
Micron D9GMH (B6-3) -
tlac
nagyúr
válasz
Laraxior #15468 üzenetére
erősen degradálódnak...és elég könnyen...és volt már benne részem nekem is sajnos. Pont Crucial Ballistix volt.
nekik volt egy hibás szériájuk, én is belefutottam
nekem a 2x2gb 800cl4-es (1000cl5) ballistix döglött meg, pedig nem volt nyúzva
ezek 2,2V-osak voltak még, a cseredarabok pedig már 2V-on mentek, azok azóta is meg vannak -
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #15458 üzenetére
Jaja, ment azon minden, tényleg ! Páratlan (sokáig) imc volt a K8-asokban, örök nagy kedvencem emiatt (is) ! Hála a pazar, korlátoktol mentes sávszélnek, hamar elérhető volt az a szint, ami után már nem tudott mit kezdeni, viszont a szűk timing nagyon jó hatással volt latency-re, ami viszont korlátlanul segíti a mutatványt. A szűk timing, minél nagyobb órajelen való megtartása vezetett a végtelen ram fesz megszületéséhez !
-
-
-
válasz
Laraxior #15436 üzenetére
Jelenleg kingmax antituning max 880-at megy tökmindegy mire állítom mennyi fesszel nem mennek többet de még a micron d9 chipes kingmaxok sem.
500-as fsb lenne a cél. Geil utrával összejön az biztos mert azok 965-be mentek 500-on quaddal de nem stabilan. Itt majd a core2 E8100-ast akarom 4ghz-re valahogy
Csak kísérlet a cél, illetve minél nagyobb OC %-ra vetítve. -
-
válasz
Laraxior #15359 üzenetére
Pár évvel ezelött kellet volna ezeket megkapnom, az a baj hogy nem fér el itthon már. Inkább 4 procis gépet szeretnék workstationként.
De leglalább sandy bridge-el. Volt pár dual cuccom és tetszett de a 4 utas jobban érdekel. Az egyprocisak már nem érdekesek számomra.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior #15306 üzenetére
Akkor szerencsésnek mondhatom magam
Majnem megvolt vele az 1100 CL4, de aztán nem volt időm kimaxolni. De majd egyszer ha sok időm lesz megnézem. 1200CL5 kérdés nélkül ment 1 perc után, mintha gyári profil lenne
Viszont ez még mindig kispályás ahhoz képest, hogy mit tudott annó a TeamXtreem ramom pont egy UD3P-be. Ezeröccáz céelöt
Én marha meg eladtam mert kellett a ddr3 a Rampage-be -
tlac
nagyúr
válasz
Laraxior #15310 üzenetére
Az még hagyján, hogy kevés a fázis, de még borda se került rá.
a borda hiánya a kisebbik probléma
Akkor asszem ideje hirdetni az UD3P-t, ami fent figyel a szekrény tetején a saját dobozában... az árazást tekintve, kérhetek érte, vagy 50k-t
kérni lehet, de kapni már kevésbé
egyébként mióta van ilyen lapod? -
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #15310 üzenetére
Muhahaha.
Előbb ritka, tuninglap meg sose volt.
Innen nézve akkor az Asus P6T Deluxe-om 30k alhangon.Kacat nélkül.
A GA-EP43T-USB3-t meg ki lehet tömni 16 GB DDR3-as rammal, mehet bele egy combos quad, akár 1600 FSB-s is, moderált OC és kész a kitűnő böngészős gép, egy RX460-al megkínálva meg jáccós gémer.
-
válasz
Laraxior #15306 üzenetére
Az egy tipikus Micron D9 chipes ram.
Egy lista hogy melyik ilyen:
https://pastebin.com/PGh5Us42 -
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #15302 üzenetére
Igen, csak én már nem használok DDR2-es modulokat, ami kevés van, az csak teszteléshez van, 2*1 GB Geil 1066 és 4*1 GB Crucial Ballistix Tracer 1066-os, ezek is csak a P5Q és a P5N32-SLI miatt maradtak meg. Az összes többi s775-ös lapom DDR3-as, abból van ramom 4*2 GB többféle is.
Ugyanezen okoból nem hagytam meg csak egy AM2+-os lapot, a többi AMD-s lap AM3-as.
(#15304) Laraxior: meglehet, régóta nem vadásztam DDR2-re... már csak azért se, mert vagy 1 éve néztem, és többnyire nem volt, ha meg volt, akkor számomra horror áron... nekem nem ér meg 10-15k-t 4*2 GB DDR2 1066/1200-as ram. Kisebb meg nem kell, kell a 8 GB, meg az OC miatt a min 1066-os RAM, hogy ez már ne legyen gátja az FSB cibálásnak. DDR3-as lapoknál ez nem probléma, sokkal jobbak a visszaosztási lehetőségek, de hát ezt pont neked mondom....
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #14563 üzenetére
Én el se adnám
@oettinger
"annyit adjak egy deszkáért, mint egy valóban használható és fejlett technikát képviselő platform alapjára szolgáló lapért"
Ez másról szól...
Igazából autóversenynél a kukába szórod a pénzt, pár múló emlék csak. A lapot viszont bármikor megtapizhatod.
Én is repülőmodellezek, millás gépeim vannak, krosszmotorozok túramotorozok, stb.
Mindenki annyit költ a hobbijára, amennyit jónak lát.
Van olyan 20 éves vga-m, amin csak 15+ éves játékok futnak, mégis 80-100k között simán kapnék érte. -
Cingi1979
tag
válasz
Laraxior #14117 üzenetére
Van időm!
Sajnos beteg a fiam! Itthon vagyok vele. Ráérek szórakozni a lappal!
Találtam egy másik Maximus lapot! Vicc összegért!
https://www.ebay.com/itm/Asus-Maximus-II-2-Formula-4GB-Intel-Quadcore/264149501760?hash=item3d80898740:g:xrkAAOSwRGhcQxo3:rk:41:pf:0
Végül is a doboz csak a gyűjtőknek jelent valamit!Ha ez így összejön már ingyen volt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #14029 üzenetére
Bizony, ha már ennyi idő elteltével is ilyen sokan foglalkoznak még vele, akkor ez már soha nem megy ki a divatból.
Úgy tudom, hogy eddig az LGA775 volt a leghosszabb támogatott életciklusú foglalat. Elég sok chipkeszletet megélt, ráadásul akkor még volt VIA, nForce alternatíva is, ami azért jót tett a változatosságnak.... Nah meg még ehhez jön hogy több gyártó is volt. Abit, Foxconn, stb.... -
Speed®
titán
válasz
Laraxior #13083 üzenetére
Tök logikus lenne, miközben a 3363 400ra pöccintve gyorsabb és kevesebbet is kajál/fűt, ill. töredéke árban..
Semmi kuriózum nincs benne szvsz..DDR3 miatt jó max., OCra sem tud extrát. A QX meg túlárazott semmi, ahogy minden szériában a kimaxolt darabok, nincs érdemi előnye, sőt.
E8600..funolni max., használati értéke a 2 magjával igencsak megkérdőjelezhető. -
-
Speed®
titán
válasz
Laraxior #12253 üzenetére
C0 stepping, 1.238V VID, alapfrekin 1.125V eddig az alja. Esélytelen a 4+G.
Emellett a TX2 ventije típushibás, így amíg nem szerzek csereventit, kiesett.
Szerencsére van magas rézmagos gyárim, azzal LinX alatt ~70°Con megáll.
Nyilván hangban erős, nem 24/7 megoldás, de alapon csekkolni elégséges..
Erre is illene valami épkézláb topflow, hogy ne főjön a VRM/FET részleg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Háztartási gépek
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Apple Watch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest