Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balrog

    tag

    válasz csubuka #12735 üzenetére

    Igen ezt én is néztem. Megcsináltam én is a saját Biosomat a 2015-ös mikrokódokkal és előtte az volt az első, hogy az inteltől letöltöttem a .tar.gz-s fájlt amit te is linkeltél, de én sem találtam benne 2015-ös mikrokódot.

    Viszont a GitHub-on megtaláltam őket: [link]

    Egy szó mint száz. Ugyan úgy megcsináltam a mikrokódtáblázatomat mint ahogy ETOM-é is meg van csinálva. A felhasznált mikrokódokat pedig a GitHub-ról szedtem le. És működik a dolog. Tegnap óta használom a gépet az új A0Eh 2015-ös mikrokóddal és eddig minden rendben. Ja és igen Xeon E5450-et használok.

    Csináltam méréseket is. 7-Zip, LinX 0.6.4, Aida64 Cachemem, GPGPU és a sebességteszteknél pedig a CPU és FPU teszteket valamint 3D Mark Cloud Gate, Sky Dive és Fire Strike teszteket. Gondolom, nem okozok meglepetést azzal, hogy az eltérések mérési hibahatáron belül voltak. Ha valakit érdekel meg vannak az eredmények, képek formájában. Lusta voltam diagrammot csinálni belőlük. :) Előre szólok unalmasak:2010-es itt pedig a 2015-ös

    Ezek egyébként szerintem hivatalos intel mikrokódok csak valamelyik OEM vagy OEM-eknek készítette az intel akik gondolom fizettek érte. Valószínűleg valami biztonsági rést vagy stabilitással kapcsolatos hibát javítottak. Azért gondolom, hogy hivatalosak mert az új platform ID-k (amiket a mikrokódok használnak: B1, 91 stb.) benne vannak az Intel Microcode Revision Guidance-ben, sőt csak ezeket jegyzik benne a régieket nem.

    (#12736) ETOM
    Nem kell parázni. Az én mikrokódtáblázatom most már ugyan úgy néz ki mint a tiéd és csont nélkül megy vele a gép. E0 steppinges Xeon E5450 :K

    [ Szerkesztve ]

    Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.

Új hozzászólás Aktív témák