- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Akciófigyelő: Féláron nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Yettel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madrac
senior tag
-
zsolt_64
senior tag
válasz
chemand #36897 üzenetére
Szivesen:
Nem írtad meg hogy mekkora a pi memória, de egy másik fórumon volt róla szó ,és saját tapasztalatból tudom hogy 512MB adható neki, efölött nem javasolt. Ez valóban használ a chromiumnak. a grafkus felületről lehet állítani.
offtopic: A vakongépelés hirtelen jutott az eszembe, de az új nemzeti alaptantervben benne kéne lennie... -
zsolt_64
senior tag
-
zsolt_64
senior tag
válasz
chemand #36894 üzenetére
Az a baj hogy fogalmunk nincs milyen rendszerű lenne ez a "távoktatás"
Ha browser alapú, tehát valamilyen weboldalt kell nézni, akkor mehet a raspbian és a chromium, de akkor min 2 GB-kell hogy legyen a pi, különben nem tudsz adni neki elég video memóriát, és beszaggat az egész.
[link]
de ne aggódj nem lesz ebból semmi, ezt nem lehet csak úgy megoldani hogy pénteken fétízkor eszembe jut, aztán bejelentem, és azt gondolom hogy hétfőn minden menni fog, szvsz ez csak a szokásos blöff. Nagyobb gond hogy mit fog ebédelni ez a sok gyerek -
rosejbli
senior tag
válasz
chemand #33722 üzenetére
Természetesen a gyári táp a legmegfelelőbb.
3A egyáltalán nem kell neki ha nincs rákötve semmi. Inkább az a lényeg, hogy egy nagyon stabil 5V legyen, de inkább 5.05V
Sima mobiltöltők is tudhatják ezt, érdemes kipróbálni. Ha terhelés alatt nem dob szivárványos képernyőt, akkor jó lesz. -
intuicio
aktív tag
válasz
chemand #33566 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Minap keresgettem neten leírást, és ott spec. egy osmc oprendszert telepített. Ezért is kérdeztem, hogy mit hogy, mert Te pl ezt a libreelec-t írtad
Amúgy filmnézésre van értelme ezt a szettet megcsinálnom? Vagy inkább jobban járnék egy tv okosító boxal? Azt olvastam az android alapu boxok, nem igazán szeretik a Kodi-t.Ui.: Ha esetleg valahol elakadok, írhatok neked pm-et? Alapból vendégem leszel egy sörre
-
doberman
senior tag
válasz
chemand #17464 üzenetére
elvileg működhet:
távoli helyen rpi2-n pl OE (Openelec) tud vpn-en kapcsolódni.nálad a routerre vpn szerver, a nason megosztás.
nyílvánvaló, hogy a nálad lévő feltöltési sávszélesség és a kliens oldali letöltési sávszélesség határozza meg a használhatóságot. (pl nekem 20/1 thome-os netem van, a 1 mega feltöltés legfeljebb lassú diavetítésre alkalmas... majd valaki megmondja, hogy mekkora kell egy normális filmnézésre)
-
Celtis
veterán
válasz
chemand #15445 üzenetére
Attól is függ, honnan indulsz. Ha bármelyik 5.95.x (=OE6.0 béta) akkor csak simán frissítés és kész.
Ha korábbiról, akkor is próbálkozhatsz frissítéssel, aztán ami kompatibilis az megmarad, ami meg nem, azt újra kell telepítened így is úgy is.Ha elég régi a rendszered, akkor megfontolandó, hogy exportálod a médiatárat, aztán csinálsz egy teljesen friss telepítést és a végén beimportálod újra a médiatárat. Ez a hivatalos ajánlás is.
-
PeterPH
senior tag
válasz
chemand #14669 üzenetére
Egy HD adás továbbítása nagyságrendileg 10MBit/s, SD adás esetén 2-5Mbit/s. Ez sok helyen már nem nevezhető durva sávszélességigénynek (pl nekem otthon 100MBit/s feltöltési sebességem van, melóhelyen meg 120MBit/s letöltési sebességem), de mobilnet mellett azért valóban nem árthat a transzkódolás (re-enkódolás helyett így fogalmaznék).
A tvheadend képes transzkódolásra , de hogy a Pi erőforásai elégségesek-e ehhez azt nem tudnám megtippelni. -
s_e_n_k_i
tag
válasz
chemand #14660 üzenetére
Szia! Minden gond nélkül megy, én Openelec alá tettem a tvheadend server-t, majd munkahelyről néztem egy android telefonon futó tvheadend kliensről.
Ami nálam egyedüli gond volt az az, hogy nem tudtam összehozni, hogy re-encode-olja a műsort, így nagyon durva sávszélességgel mentek a HD csatornák. -
Celtis
veterán
válasz
chemand #14455 üzenetére
Ha csak Openelec kell (médialejátszónak tökéletes választás), akkor talán egyszerűbb, ha magadnak telepíted.
Nagyon egyszerű.
1. Letöltöd a disk image-et. OE 6.0 legutolsó béta.
2. Kicsomagolod.
3. Kiírod a .img fájlt egy SD kártyára a win32diskimager segítségével.
4. Bedugod az SD kártyát a Pi-be és ráadod a tápot.Igaz, hogy ez béta verzió, de elég stabil. Már kár az 5-ös-ön berendezkedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest