- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murdock1981
tag
válasz
k.akoska #36536 üzenetére
Plex media servert lehet terminálból telepíteni:
https://pimylifeup.com/raspberry-pi-plex-server/
én ezt szoktam.
Az én rpi3b+-ommnál a buster desktop volt instabil (táp rendben), a strech majd egy évig ment hibátlanul. Aztán átgondoltam, és áttértem a lite verzióra. Mindent tudtam telepíteni maradéktalanul, amit használtam.
Szerintem is jobb hdd-ről bootolni, így használom. Viszont érdemes plusz tápot adni neki, mert bootoláskor egy pillanatra elveszi a pi az usb-től az áramot, emiatt a vinyó újra felpörög és egy idő után adatvesztést okozott. Plusz táppal hibátlan.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
k.akoska #36536 üzenetére
Akkor ez lehet döglődő SD kártya, javaslom hogy amennyiben le tudod menteni a merevlemez tartalmát akkor próbáld meg az usb boot-ot. pont úgy kell csinálni mint az sd kártyával. Én a balenaEtcherrel csináltam. Első boot kor elfoglalja az egész merevlemezt..
Egyetlen buktatója hogy nem minden 2.5 külső usb dobozzal működik. Nekem furcsamód egy usb3-al működött, persze usb2 üzemmódban, hiszen a 3b+ on csak az van.
Sjnos ezt csak kisérlettel lehet eldönteni, egyébként felvillantja az sd kárty ledjét (ami üres) és utána már az usb doboz villog, és jön a booot....
Az egész GUI felület érezhetően fürgébb lesz -
zsolt_64
senior tag
válasz
k.akoska #36532 üzenetére
Nem írtad meg hogy milyen a usb külső meghajtó 2.5 ami a pitől veszi az energiát ? , Mert akkor lehet hogy áramellátási hiba, Gyáritáp javasolt.
Másik hogy mivel 3b+ od van az már tud az usb meghajtóról is bootolni , így az egész oprendszer lehet a merevlemezen. mégicsak gyorsabb ...
SD kártya nem is kell...
Nekem volt 3b+ Gyári táp és 2.5 1 TB musb meghajtóval GUI s Raspbiannal hibátlanul üzemelt. A probléma az hogy a chromium akár 4-500 MB memóriát is megeszik... Tehát PLex vnc chromuim és már el is fogyott a memória. ilyenkor elkezd lapozni az SD kártyára és..... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- OLCSÓ MONITOROK
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged