- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
La Magra
tag
válasz
pungora96 #38513 üzenetére
Köszi a választ (cigam-nak is)!
Elég kezdő vagyok hálózatok terén, de találtam egy docker telepítő guide-ot, amiben nginx-et javasoltak webservernek. Ezt sikerült is feltennem, így már odáig eljutottam, hogy itthoni hálózaton látom az nginx www mappájába bemásolt weboldalt.
És most jön az egymillió dolláros kérdés: hogyan tudom ezt kívülről is elérhetővé tenni?
(Gondolom nagyon amatőr kérdés, de sajnos tényleg nem tudom, merre induljak...)
-
La Magra
tag
Sziasztok!
Próbálkozott már valaki olyannal, hogy egyszerre használja a Pi-hole-t és hostol egy weboldalt a Pi-re telepített webserver segítségével?
Az itt található [link] leírás alapján próbáltam két statikus IP-t létrehozni a Pi-nek, hogy az egyiket a webserverhez, a másikat a Pi-hole-hoz rendeljem, de finoman szólva nem sikerült a mutatvány...
-
La Magra
tag
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges, hogy a PiHole blokkolja/korlátozza a Microsoft Teams nevű csodás program működését?
Ha igen, tudja valaki, mit kell whitelistre tenni, hogy működjön rendesen?Köszönöm előre is!
-
La Magra
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy nem tudja felébreszteni mély álmából a Pi-t?
Kb. egy hónapja nem volt monitor csatlakoztatva a Pi4-hez, most viszont szerettem volna valamit megnézni rajta, de hiába dugom rá a monitort, püfölöm a billentyűzetet és az egeret, nem jelenik meg, csak a "No Signal" felirat.
A monitort és a HDMI kábelt teszteltem másik géppel, tökéletesen működnek, mint ahogy az egér és a billentyűzet is, úgyhogy most vagy a HDMI - microHDMI átalakító halt meg teljesen magától, vagy a Pi nem akar ébredni semmi áron.
Van esetleg tippetek?
-
La Magra
tag
válasz
zsolt_64 #36785 üzenetére
Olyannyira jó ötlet volt körülnézni "a fiók mélyén", hogy találtam két class 10-es micro SD-t is (egyik 16, a másik 32GB), meg egy HDMI kábelt is, amire így csak egy párszáz Ft-os adaptert kell vennem, hogy micro HDMI legyen.
Így már tényleg csak az armor case maradna külföldről, csak amiatt meg nem akarok várni hosszú heteket, úgyhogy beszerzek mindent itthon.
Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget!
Szerintem láttok még itt... -
La Magra
tag
válasz
zsolt_64 #36775 üzenetére
Köszi (MaCS_70-nek is)!
Simán benne van a pakliban, hogy idővel másra is lesz használva, úgyhogy akkor 4GB-os lesz.Utánanéztem pungora96 tanácsa alapján, kb. 9000 Ft-ot lehet spórolni, ha itthon csak magát a Pi-t és a tápot veszi meg az ember, a többit meg kínai barátainktól rendeli.
Ezzel kapcsolatban még egy (utolsó?) kérdés:
Mire kell figyelni SD kártya (és esetleg micro HDMI kábel) választásnál? Van esetleg olyan típus, ami nem ajánlott? -
La Magra
tag
Sziasztok,
Mostanában tervezem megvenni az első Raspberry Pi-met, amin (többek között) egy kisebb webszervert is szeretnék futtatni.
A kérdésem, hogy a Pi 3b+ vagy a 4-es modell felel meg jobban erre a célra?
(gondolok itt többek között az állandó rendelkezésre állás miatti melegedés vs. teljesítmény kérdésére)
Előre is köszi a válaszokat, tapasztalatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest