- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
szgyminer
csendes újonc
Köszönöm az infót, ez volt a probléma, megnéztem a log-ot és abból kiderült, hogy a szimbolikus linkeket nem tudta kezelni másolás közben összesen 2 db ilyen volt a MARS mentési mappában azokat kizártam a mentésből, illetve bizonyos filenevekben lévő karakterekkel lehetett probléma, beállítottam hogy ezeket a karaktereket javítsa ki arra ami neki megfelel. Ezek után a metés hiba nélkül lefut
.
-
Celithrandi
addikt
Van egy 2 lemezes eszköz amire felpakolom az érzékenyebb adatokat az első lemezre. Ez a 2. lemezre készít biztonsági mentéseket. A biztonsági mentést pedig küldöm tovább egy 1 lemezes nasra. A gondom itt az 1 lemezesre való értelmes továbbküldés, mert így hogy latest mappa van két heti mentést vesz át hétvégén egy heti helyett + így hogy nincs tömörítve iszonyat lassan teszi. Tehát a helyett hogy 1-2 óra alatt átmenne az aminek kell átmegy duplán 6-8 óra alatt. Nem a világ vége, de értelmetlen.
-
Celithrandi
addikt
közben ezt próbáltam volna tesztelni, de nálam pl ezt rsync nél engedi, ftp nél szürkével jelenik meg, helyi nasra szinkronizálásnál pedig meg sem jelenik a tömörítés. Az még megoldás lenne nekem, ha A lemezől B re valahogy tömörítve tudnám átpakolni a verzió követett mentést vagy szinkront vagy nevezzük akárminek, és onnan küldeném tovább a már tömörítetettet. Sajnos nekem még mindig teljesen kínai, hogy miért van mentés és szinkronizáció külön amikor az egyirányú szinkronizáció azonos a mentéssel, de mégis más menüpontok jönnek elő alatta. Vagy nekem nem tiszta itt valami, vagy ázsiaiak írták a szoftvert.
-
Celithrandi
addikt
köszi, az sajnos megint nem jó, mivel már a mentést szinkonizálom, így minden nap tömörítené az egész mentés winyót és szinkronizálná az egészet. Ha szépen minden heti mentés gzip-ben lenne akkor ugye szinkronnál mindig csak az újat küldené át, ha viszont szonkronnál tömörítem akkor az összeset fogja küldeni
Mondjuk már az is sokban segítene, ha nem lenne a latest mappa változó tartalmú
-
morfondőr
addikt
Nem mentés közben jött a hiba az hónap végére van ütemezve. Viszont a PC-s alkalmazásban most látom, hogy van egy csomó disconnect-reconnect. A Hyper Data Protector appban van egy refresh gomb, amikor disconnected állapotban volt, akkor a refresre csatlakozott újra. Szerintem valami kapcsolati probléma lehet. A logot letöltöttem, de abból a jövő hétig sem tudnám kihámozni, mert minden is benne van. Ha nem jön elő folyamatosan a hiba, akkor egyelőre nem supportozok, ez a PC mentés dolog elég új, lehet még nem sikerült teljesen kiírtani minden bug-ot.
-
Lehet igazad van, én nem vagyok nagy QNAP szaki, nem ezen szocializálódtam. Azt gondoltam, hogy ha a megosztott mappán beállítok jogokat, azok legördülnek az alatta lévő mappákra/fájlokra (azt feltételeztem, hogy az öröklődés automatikus). De most tudom, hogy ha HBS-el hozok át a NAS-ra fájlokat/mappákat máshonnan, akkor előtte a cél megosztott mappán be kell állítani a jogokat, mert utólag ebből probléma van.
-
Ne próbáld meg, mert ahogy írtam, hiába állítottam jogokat a szinkronizálás után, ez nem hatott a korábban szinkronizált adatokra.... Nyilván a NAS megosztott mappa jogosultságkezelése nem olya, mit a Win ACL, de azt gondoltam, hogy ha rárakok egy AD csoportot a megosztott mappára, akkor a korábban szinkronizált fájlok is megkapják ezeket a jogokat.
-
Amit írtál, azzal nincs probléma.
Közben megtaláltam QNAP fórumon az okot: ha szinkronizálás előtt nem állítod be a célmappán a jogokat, akkor a HBS "biztonsági" megfontolásokból így állítja be. Ezzel semmi probléma. Ha szinkron előtt megadod a jogokat az új mappákon, akkor minden okés szinkron után.
Itt a nagy kérdőjel ott volt nálam, hogy szinkronizálás után beállítottam a jogokat a shared mappákon, majd kiderült, hogy a korábban szinkronizált fájlokra/almappákra ez nincs hatással. Ma is tanultam valamit.
-
-
Celithrandi
addikt
Köszi, de ezek azok amik a logban is szépen látszanak. Nekem van hogy bekapcsol random időpontban napközben és dolgozik kicsit a semmin ami a logban meg se jelenik. Mondjuk alapból baromi jó lenne ha lenne a gépben egy pár gigás rom amiről fut a rendszer és nem a winyót kapcsolgatná mindenért.
-
ThodEE
őstag
A dedikált az annak a gépnek a régi fix ipje , azthittem azzal megtudom oldani, hozzáértésem kevés csak kitartóan torpedózok
Van egy laptop meg egy másik asztali aminek semmi ilyen baja nincs, ezért is kezdtem a win topikban mert valahol tuti tárolja a rossz belépést, de arra a kérdésemre sosem kapok választEseménynaplót holnap meglesem
-
KisBundi
őstag
Köszi a segítséget. A megoldás a szabad lemez hozzáadása a kötethez volt szimpla RAID-el, akármi is akar lenni a "szimpla", majd a kötet átméretezése, mert a tárállományban megjelent a + HDD tárhelye, de a kötetben még csak az eredeti méret szerepelt. Szerencsére megmaradt minden az eredeti lemezen.
-
Laca0
addikt
Nem tudom... hajnalban megy mindenféle szinkron, meg backup.
Lehet, hogy ez is fut közben valamikor, de nekem ebben az időszakban tűnt fel.
Ez még 4-es QTS, de köszönöm, hogy megnézted!
Viszont biztos, hogy nem kamu fájl volt, mert azóta tényleg nem megy az erőforrás-figyelő grafikus program:
-
Laca0
addikt
Néztem azt is. Erre jutottam, hogy biztos valami a kernel_process-en keresztül álcázva fut.
Egyedül ez a manaRequest.cgi futott mellette. Amint azt kilőttem (átmozgatással, átnevezéssel), egyből helyreállt a rend. (bár most meg hiányzik a nem fertőzött, eredeti fájl).
Simán kill-el nem tudtam kilőni, mert azonnal 4-5 példányban indult újra. Tipikus vírusosan működött. -
stefi1969
tag
Nekem is sok gondom volt a TS233-ason a memóriával. Őszintén szólva nem tudom mitől volt. Amióta újratelepítettem a rendszert mert tettem bele még egy merevlemezt, nem tapasztaltam ilyen gondot. 136 torrent aktív folyamatosan a QBittorenttel. Lehet, hogy a régebbi verziók voltak memóriafalók vagy nekem volt valamilyen programom telepítve amely már sok volt a 2 GB RAM-nak.
Hogyan oldottad meg, hogy újraindítás után felcsatoljon egy USB meghajtót majd egy mentés után lecsatolja? Van egy 256-os külső SSD-m amit mentésre használnék.
-
Gaben92
őstag
Én mondjuk Plex nélkül megbolondulnék mert az anime metadata kezelés irgalmatlan nagy roller tud lenni. Rendes anime metadata scraper konkrétan csak Plex alá létezik. De ha csak a lejátszás a cél és a metadata és egyéb körítés nem kell akkor egyet értek, felesleges minden. A Kodi meg amúgy is egy kókány sz@r.
Más: Vettem ma egy Reolink E1 Pro AI kamerát, kíváncsi leszek fog-e működni QVR-el. Az E1 Pro benne van a kompatibilitási listában de most jött ki az új "AI" verzió és a régit már nem lehet kapni. Majd beszámolok ha beüzemeltem.
-
Laca0
addikt
Köszi!
Víruskereső nincs bekapcsolva.
2 lemezes, de nincs tükrözve.
Hybridbackup megy, de csak hajnalban.
Viszont a gépemen fut a Cobianbackup, és az lehet, hogy pont szinkronizát... Sajnos elszállt valahogy a felülete, nem tudom megnézni, hogy mi, hogyan volt beállítva. De a service futott a háttérben ma is, az biztos. Lehet, hogy az fogta meg.
Újratelepítettem a Cobian-t (Gravity 11), de eltűntek a task-ok. Le is állítottam.
Most viszont hallom, hogy teker ezerrel, úgyhogy keresgélek, hátha meglesz a hunyó. -
vargata
csendes tag
köszi a gyors választ neked is + doomnak is.
Többször próbáltam értelmezni a súgót, és csak utána próbáltam a fórumba jönni.
Lehet, hogy nagyon béna vagyok, de nem értem.
A felhős kopihoz kellett egy kötetet kijelölni, ugye a 2 lemezes NAS-n vastag kötetem van, tehát ott nem tudok perpill új kötettel kavarni, ettől függetlenül próbálom olyanra megcsinálni a backupot, hogy innen 1:1-ben menjen az adott kötet a felhőbe.
Mivel 8 terrás a lemez, a felhő meg nem korlátlan, ezért is kellene több kötet.
Próbálok még utánaolvasni, köszi még egyszer a válaszaitokat. -
Shokkolo
addikt
Semmi gond, nem istenitem en sem, csak egyszerű és teszi a dolgát... Eddig mindig segített
Lehet van tőle jobb (sőt tuti), csak amikor kellett ez volt az első amibe belefutottam.Egy doglodo gépről tele kritikus adattal kellett azonnal mentest csinálni. Kritikus adat, mentes nélkül
S. O. S. Helyzet... Nem volt jobb ötletem.Vissza terve az eredeti gondolatra:
Csak en érzem / érezném szükségét némi szoftveres támogatásnak a qnap részéről?Amikor megfott a NAS, írtam a supportnak. "vegyek másik Nast" volt a válasz. Ez nem biztos hogy a legjobb...
-
Shokkolo
addikt
Én nem mondtam hogy a program hibája egy szóval sem, nem 8s értem a támadást.
Beprobaltam, nem sikerült... Így jártam
Egyébként én is a HW azonosítóra tippelek, ezért is írtam, hogy a qnap kiadhatna egy saját klonozo toolt, amivel meg lehet ugrani a disk cserét.
Ugyan ezt gondolom egy adatmento toolal NAS halál esetén. Ami gépbe téve osezefuzi es olvashatova teszi a raid tömböt azonositas után.
Találtam elvileg ilyet, de szerencsére végül nem kellett, mert tudtam javítani a NASt az ellenallasos trükkel.
Le is kopogom, azóta fél éve megy hibátlanul -
Shokkolo
addikt
Ahh, pont az a legkevesebb
A telepített appok beállításai... Dlna, TM, a fontos mappanak Google drive sync (ezért nem volt gond a raid0, mert volt cloud backup).
Ezekkel elég sokat veszodtem
Abban bíztam, hogy hátha sikerül.
Köszönöm a tapasztalatot1 dolgot megprobalok. Klonoztam már win migráció alkalmával hdd-t ssd-re, és elvileg ott a Linux partíció sem gond.
Megpróbálom azt, és meglátjuk. Ha nem akkor kell egy plusz Hdd -
rostiron
őstag
huawei ax3 , de mintha a telekom fórumba olvastam volna már, hogy amit adnak ONT-t. azzal is lehet valami. Volt panasz a 80 és a 443 port elérésre velűk.
Még nyomozok.
De a port checker szerint bármit csinálok zárva.
Amit a routerba csináltam portokat azok mind jók. de ezt hiába ... ZÁRVA.
Ezen a nas-on nincs tűzfal. Vagy nem tudok róla -
rostiron
őstag
Igen frissítettem. Nem tudom van e hozzá köze, de ha a 80-as port kell neki akkor ott lehet a gond. Nincs nyitva a 80-as port, és bár mit csinálok zárva van.
Ez miatt vettem észre, és nem tudom megoldani.
Lehet köze van a telekomnak hozzá ? Új az ONT, bár saját routert használok. -
vargata
csendes tag
A felhő fogalmát én nem ismerem, ezért kérdeztem azt, hogy miért hívjuk felhőnek azt, amit a RAID-en egy vastag köteten létrehozunk.
A feladat pedig az lenne, lehetne, hogy a NAS egyes könyvtárait, pl fotó, tükrözzük el egy másik helyre - NAS, HDD - vagy felhőbe.
Perpill a másik NAS, HDD még helyben van, helyben lenne, így a georedundancia hiánya miatt nézegetném ezt a felhő opcijót.. -
vargata
csendes tag
Köszönöm a részletes magyarázatot, nagyon precíz!
+ kapkodom a fejem, mert olyan mennyiségű hasznos info kerül fel ide napok alatt, hogy az csuda. .Kérdeznék:
. 8 terrás vastag kötetem vagy egybe', illetve van az a 16 GB-s qnap felhő
- a leírásod alapján tudok felhőt (?) készíteni úgy, hogy vagy
- veszek egy tényleges tárhelyet a qnap-tól
- vagy lentebb veszem a 8 terrás vastag kötet méretet, és generálok oda egy 100Gbyte-s másikat, ami lesz a felhő (kb ezt értettem meg a Te leírásodból + képeidből)Ezeket így jól gondolom?
A kérdés az, hogy mitől lesz felhő, a RAID-ra rakott új 100GByte-s vastag kötet, pontosabban mitől hívhatjuk felhőnek (már ha jól értem)?
Pl spec protokollal kommunikál az ott található adatokkal?Köszönöm,
Van esetleg valahol olyan leírás ami tartalmazza a kötetek típusát (látom ilyeneket már írogattok) illetve azt, hogy milyen elvek mellé célszerű beállítani a NAS-t?
Vagy ez mindenki egyéni ízlése, és ahogy sikerül, max majd megszokja ? ( -
tibbike01
őstag
-
tibbike01
őstag
Nagyon köszi a válaszokat! A csavar témát elengedtem.
Akkor ezek szerint nekem a statikus kötet lesz jó és azon belül csinálok mappákat, torrent, multimedia, képek...stb és ezeket szabályozom. Így a teljes 2TB-ot használom. Később, majd ha rakok bele még 1 vagy 2TB-os vinyot, arra beállítom, hogy készüljön mentés időközönként.
Ha mégis a vékony vagy vastag kötetet választanám, akkor arra van lehetőség, hogy csak bizonyos mappákról (azok változásairól) készüljön pillanatkép vagy default, hogy a teljes lemez változásairól készül pillanatkép?"Bár működő megoldás, nagyon nem javasolt, hogy folyamatosan együtt legyen a forrás, és a mentés lemez. Így ugyanazok a problémák lépnek fel a mentést tartalmazó lemezzel. Titkosító vírus, tönkremenetel, lopás, ..."
Ez tökre érthető, kicsit bánom is, hogy 2 lemezes NAS-t vettem, mert inkább egy külső HDD és egy NAS-ban lévő HDD a nyerő.Apropó, annak van bármi értelme, hogy nem az 1 slotba teszem a HDD-t, hanem a 2-esbe? A 2-es slot távolabb van az alaplaptól, procitól és jobban járja körbe a levegő vagy ennek semmi értelme?
-
ricogsm
őstag
Szia!
Beállításokat ,hogy lehet lementeni? van erre egy bkp-restore funkció?
Hova mentem le a beállításokat ha írod, hogy "kicseréled" a lemezt?
2 lemezes NASOM van 1 lemezzel és most fogok bele venni nagyobbat, majd a kisebbről vinném át a cuccost és a beállításokat.
Üdv -
szeva000
addikt
Az a baj, a szakadások másolásnál is jelentkeznek, az új toshiba hdd-ről nézve a filmet, akkor is. De teljesen random és semmi hibát nem ír. Csak leáll pár másodpercre és hallom, hogy újra elkezdenek járni a fejek és megy tovább minden. ( persze most benne a 2db hdd)
Először a LAN portra gyanakodtam, mert úgy másoltam vissza az adatokat, de nem az okozza. Egyértlműen, a HDD-k miatt jelentkezik.
Próbáltam már erőforrás figyelést, mindent, de olyan, mint mikor megfagy minden hirtelen és semmit nem látok.
Még a jövő héten megpróbálom újra az új toshibával, csak az legyen benne és úgy mit csinál. Ha semmi szakadás és leállás nem jelentkezik, akkor bizta, hogy a másik hdd jelenléténél jön elő. ( az a baj, amit beleraktam most mellé az se új, de tökéletesnek írja smart értékeknél is. Viszont a wd-nél még ilyen hibakód se jött elő üzenetben. Amúgy köszöni, jól van és 100%-os a windows alatt)
Nem tudom, ha a toshibát átraknám a másik slotba, akkor az adatoknak meszeltek? Úgy esetleg kipróbálnám, de csak akkor ha nem kell újra felpakolnom vissza mindent, mert nem kevés idő és adat. -
szeva000
addikt
nem írt semmit csak ez az io művelet hiba, fontoljam meg a hdd cserét. Nem is engedett semmit. Kivettem, visszaraktam, helyzet változatlan. Windows alá be, lemezkezelővel megoldottam, hd sentinel szerint teljesen jó a lemez.
Viszont valami bizta nem stimmel, mert többször előjött véletlenszerűen, hogy másolásnál, letöltésnél is teljesen random változott a sebesség, akár teljesen 0mp/sec-ig. És nem is értettem miért. Akkor még hibát se dobott.
Beraktam tegnap egy másik hdd-t a 12TB toshiba mellé most és semmi teljesítménybeli probléma nem jelentkezett azóta.
Viszont ez a wd red ment a synologyban, ott sem volt gond és most windows alatt sem akar rossz lenni... -
-
bonat
senior tag
Elvileg a QNAP HDMI felületét a HybridDesk Station-nak nevezik.
Miután települt a Kodi, látszik ezen a felületen az ikonja és ott lehet elindítani.
Szóval a NAS-on futó Kodi-ról beszélek.
Megosztott mappában vannak a filmek.
A TV saját Android rendszerében lévő Kodi-ban ez a megosztott mappa van beállítva SMB eléréssel. Ezért ugyanúgy állítottam be a NAS-on futó Kodi megosztott mappa elérést is.
Szóval mindkét Kodi ugyanolyan eléréssel látja a megosztott videókat, ugyanabból a mappából.
TS-464 a típusa. -
vargata
csendes tag
köszönöm a részletes magyarázatot!
Akkor mint alapfeladatokra vásárolt kétlemezes NAS-t használó "csóringer" olyan sok extrát jelenleg nem használnék vele
Sikerült először a raid-et majd a kötetet utánahúzni, most fut az optimalizálás, így akkor kb 1-1-ben lát 7,5 terrát.
Bónusz kérdés: kapásból esetleg ismersz esetleg olyan progit, amivel duplikált file-kra lehet keresni hálózati meghajtón is?
1-1-ben van 20-25 év céges cucc, és át kellene fésülni valamivel, rengeteg dolog van meg, többször is lementve..
Van ez a "duplicate file remover", ez tetszene is, de nem vele tudtam a hálózati meghajtón keresni.
A neten sok találat van (ráadásul ingyenes) duplikált file keresőkre, de még nem tudtam megnézegetni őket.Köszönöm!
-
vargata
csendes tag
"Most erre mit mondjak egy Qnap topikban?"
inkább semmit, mert hogy behoztad a 3-ik márkát, teljesen elbizonytalanítottál..
Van még egy 1000 éves TS-220-som is, de azt már nem érzem annyira stabilnak, és inkább beruházok egy másikba helyette.
Biztos jó az Asus, de alapvetően én ilyeneket - kamera, stb - nem használok, csak alapfeladatokra kell (letöltés, archiválás).
Az Asus felhő szolgáltatását hogy hívják pontosan?
Megnéztem a honlapjukat és tetszik, hogy demoztatják a dolgokat, de még nem próbáltam ki. Gondolom pörögnek egy kicsit jobban, mert jóval később indultak mint a
másik 2.A TS 133-ról mi a véleményed, már ha van tapasztalat?
Köszönöm, T
-
vargata
csendes tag
köszönöm!
Most láttam az aprón két eladó HDD-t, ami 8-s és talán jó is lenne, rápingeltem az eladóra, hátha megvannak még.
Ezt az oldalt meg akkor nézegetni fogom.
Más: 1-2 hsz alapján úgy tűnik, hogy eléggé képben vagy a Qnap-pal.
Jön a kedvenc kérdés: QNAP v Syno ?
Azt esetleg nem próbáltad?
Most egy 1 v 2 lemezes Syno-n gondolkozom (DS124, 224), mint backup rendszeren a TS-251A mellé, nem tudom, hogy mit gondolsz a másik márkáról.
Talán egy picit népszerűbb, ezért gondoltam, hogy kipróbálom.
(extra dolgokra nem használom a NAS-t, csak általánosan és mivel most megpukkant az egyik HDD, így arra gondoltam, hogy esetleg fizikailag + georedundánsan is leteszek egy másikat.)Köszönöm, T
-
vargata
csendes tag
-
ricogsm
őstag
-
vargata
csendes tag
Szia cigam,
Bocs, hogy így partvonalról: (nekem is kétlemezes Qnapon van, és kipukkant az egyik 3TB-s WD (30EFRX) HDD 6 év után).
Írod a 6 TB-s lehetőséget a WD oldalon.
Melyik típusra gondoltál pontosan?
Számít az, hogy szerepel-e a QNAP HDD compatibility listán?
Kétlemezes 6 v 8 TB-set szeretnék beletenni, és meg vagyok zavarodva a smr vs cmr dolog miatt is..
Egy 8TB-s WD80EFZX-t kaptam kölcsön másodiknak, ha jól látom ez is cmr-s, mint a 3TB, de bazi drága.Köszi előre is,
Üdv, T
-
ricogsm
őstag
Ohh köszönöm. Napközben átrágom magam rajta.
Vendég jogot keresgélhettem volna napokig.
köszönöm még 1x, ha nem lesz jó írok.
Meg volt egy kérdésem a FE File Explorert miatt is. Hogy ott meg pont a Torrent mappa nem látszik. (Szinte az összes látható a fenti mappákból.
Pedig ugyanígy adminkent léptem be.
alsó részen látható is a nas (meg mehet azt is határozni ,hogy portonként melyik mappa legyen látható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- MÁV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged