- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sequadon
tag
Elnézést, nem vagyok szakértője a témának.
PVE-n becsatoltam a NAS megfelelő mappáját, ez stimmel, a tartalma is látszik.
Dockerben (ez a 105-ös számú LXC) létrehozott Immich konténernek szeretném átadni, ami látszólag sikerül, de a tartalma nem jelenik meg. Igen, a 105.conf-ba írtam az mp0 sort.
Az Immich compose fájl már nem lenne probléma, de a csatolás szerintem nem oké, azt gondolom látnom kellene a Dockerben is a tartalmát.
ViZion (#3964)
Igen, PVE-n alatt van a Docker (LXC-ként, nem VM-ként). A PVE-ben látszik az SMB share tartalma, de mikor átadnám a Docker-nek (105.conf-ba írva az mp0 sort) hibát dob. -
tasiadam
Topikgazda
PTSD elojott. Journalctl is megmondja, mit akar hasznalni. Az apparmor profilt egy az egyben ha akarja az igazat, megfuggeszheted, igy nem foglalkozik vele. A masik megoldas az, hogy kikeresed az apparmor profilt, megkeresed a tokio stringet, es ahol ilyen operation van, ott adsz neki jogot (elleg felvenni pluszba a readet). 2 napot toltottem el az apparmorral, mire rajottem erre, hogy mekkora cimeres faszsag az egesz
-
Kurrens
tag
Nem tudom, a Synology-m 10 éve folyamatosan működik, a Proxmoxnál meg minden második áramszünet vagy hardveres kikapcsolás után javítani kell a drive-ot (rossz esetben újratelepíteni).
Ha a Qbittorrent LXC swap errorral kihal (írás vagy olvasás, mindegy), akkor csak ezt a hibaüzenetet látom a monitoron (prompt nincs), és se a Proxmox, se a Qbittorrent Webui-ja nem érhető el.
Közben a fileserver tökéletesen fut egy másik LXC-ben. Más is tapasztalt már ilyet? -
ViZion
félisten
Universe repo, non free repo, hátha.
Mentést csinálj előtte.
Meg ilyesmik:
[link]
Tényleg, milyen repóid vannak?
Nálam ezek:
-
zebrasügér
csendes tag
Átírtam, így néz ki most (a router IP-je valóban 192.168.0.1):
A DNS menüpontba is beírtam a router IP-jét:
Sajnos így sem működik sem a Helper-script, sem a template letöltés, ugyanaz a wget hiba van. Bár most már sokkal tovább gondolkodott mindkettőnél, ha ez számít valamit
-
ViZion
félisten
mi más?
Jellyfin aranyos, de kliensekben a plex verhetetlen, ahogy kényelemben is. A kliens pikk-pakk megtalálta a servert, azt sem tudtam, h hol lehet beállítani...
A többi ezt sajnos nem tudja dlna meg minden fancy feature ellenére. A kliensek hulladékok sajnos, a lejátszás akadozik, hang elcsúszik, etc. -
paizinho
tag
Szia !
A Duplicati-t érdemes lenne megnézned. Szerintem minden amit leírtál támogat. Docker-ben telepíthető.
Én ezt használom a telefonokról Syncthing-l mentett képek Onedrive-ra (tikosítottan!) mentésére. GUI-s, sok beállítása van.
Itt javaslom az olvasgatást, remélem a Te vasadra is felmegy.
"Duplicati is a backup client that securely stores encrypted, incremental, compressed backups on local storage, cloud storage services and remote file servers." -
markussandor
senior tag
-
markussandor
senior tag
Én erre rsnapshotot használok, ami rsync-et használ. PVE fölött fut egy OMV, hozzád hasonlóan csak az OS diszket mentem PVE alól. Majd OMV-re feltettem az rsnapshot modult, és webes felületen beállítottam, hogy a megfelelő mappát mentse.
Különben pedig nem kell a NAS-odra semmit sem telepíteni. Ha az OMV alá fel tudod csatolni a NAS mentendő mappáját, akkor OMV alól tudsz rsync-el menteni. Pl: rsync -avP /mnt/NAS/mentendomappa /BACKUP/NAS/mentendomappa
Ha már felmerült az Xpenology, a többiektől kérdezem, miért is ajánlgattok egy warez szoftvert?
-
Magnat
veterán
Megértelek, őszintén szólva nekem a Proxmox szerver az inkább játszós dolog, mármint van külön nas meg NVR, ezen az N100-as gépen előtte HyperV volt, gondoltam kipróbálom a Proxmoxot, =re nem megy rajta semmi kritikus cucc, a 2.5-ös csatolót meg ki akartam próbálni, egyébként ez 1-2 hónapja volt, azóta tökéletesen működik ... egyszer próbaképpen kihúztam az usb-ből, persze amikor visszadugtam, más id-t kapott, gondoltam is h tehetek rá billentyűzetet meg egeret, de aztán egy restart után ismét elérhető lett a 2.5-ös csatin, szóval eddig meglepően stabil.
-
ViZion
félisten
jepp...
Open pop-up as tab
Igazán csak azért volt zavaró, mert ha bezártam a Brave-t és ott maradt a shell, akkor újraindításnál +3 kattintás volt visszaállítani... -
Aksomatic
senior tag
Kezdem feladni, majd mindent megpróbáltam már. Eszembe jutott hogy régebbi kernelt használtam a proxmoxban így gondoltam megpróbálom a legfrissebbel azóta a proxmox is csak elindul és 1 másodperc múlva elszáll a kép és elérhetetlen a szerver. SSD hiba lehet ez?
kezdek beletörődni a teljes reinstallba
-
ViZion
félisten
A Proxmox-al fájdalommentesen lehet kísérletezni. Klónozod, buherálod, megtartod vagy törlöd. Esetleg csak mented, tuningolod... fejvakarás, visszatöltés... Ha sikerült, akkor használod, megjelölve a mentésed.
OPNsense-t is felraknék. Elsőre egyszerű, majd olvasgatva bonyolult lesz, de azt beállítva azért nyugodtabb az ember. Bár nekem nincsenek nagy dolgaim, még csak nem is torrentezek, de jó a biztonság. Ehhez pl. kell a Proxmox, a nagy biztonságosságban párszor kizártam magam, meg néha mindent IS...
-
ViZion
félisten
Zigbee-hez kell egy Alis koordinátor, utána felépíti magát a mesh, a legtöbb fix tápos/nem elemes eszköz router is. nincs vlan, meg wifi jelszó, meg ilyesmi... sokkal több a zb kütyü, alacsonyabb a fogyasztás, ami elemes az 90% zb.
Shelly jó amúgy. Bejárja mindenki ezt az utat, wifi, fix ip, sok kütyü, etc... ehh. Az esp meg pár cucc wifis, de amúgy már ha lehet, inkább zb bővítek. -
ViZion
félisten
Szia, a bojlert kapcsolgatom. Mosógépnél a mosás végét figyelem csak, ahogy szárítógép és mosogatógépnél is. Eleinte figyeltem, de végül a melegvíz kell, szaldós vagyok, így egyszerűen valamikor 13h után bekapcsolja a bojlert.
Asszonyt nem kell belevonni, hibalehetőség...Ne küzdj a wifivel, zigbee jobb. Vannak kismegszakítós zb okosrelék, din sín, stb. Szigorúan az AVK és a kismegszakító után kötve. Megfelelő vezetékezéssel ez az egyik legjobb megoldás. Earu, Zenismart, ilyesmik aliról, megfelelő túlméretezéssel.
-
amargo
addikt
Nálam a mosógép nem akkor indul, mert tipikusan azt valakinek ki kell onnan szednie, de a bojler az igen és egyszerűen csak azt nézem, hogy termel-e egy fázisra (azaz aktuális terhelés/3) az elmúlt 20 percben megfelelő mennyiségű energiát.
Ugye ez nem jelenti azt, hogy pl 5 percen belül ne állhatna meg a termelés. -
ViZion
félisten
Nálam ami be van kapcsolva:
- AGH DNS filter: van benne pár, amit manuálisan korrigálni kellett, de jó amúgy.
- HUN HUfilter: specifikusan hazai, nem sok van itt
- Spamhaus drop és edrop filterek: [link]
- Steven Black: nagyon menő. kiválasztod, h melyik lista kell, kész. [link]
- ShadowWhisperer's blocklist: [link] itt bepakolod ami kell. Ahogy nézem, egy részét bevették már az AGH listába.
- scripttiger [link] összevont lista ez is, Steven Black az alapja. Sok formátum, de ritkábban frissül (5-10 nap lemaradás)Van még vmi lista, ahol TLD-ket lehet blokkolni, nem használom egyelőre, de az is hasznos lehet.
-
ViZion
félisten
mégegyszer: a listaméret itt sem releváns, összevont, karbantartott, deduplikált listát kell megadni, meg pár extra, amire igény van. AGH a dns oldalon vérzett el, ezt kiváltottam unbound-al. Pár ms a névfeloldás. A gyakoriakat lehet átírásra rakni, az is sokat gyorsít.
AGH nekem jobban tetszett a részletes statok miatt, látom, h melyik eszköz mi érne el. -
tasiadam
Topikgazda
Eveken at tanultam kereskedni devizaparokon, 2 kulonbozo modszerrel. Es mivel idom nem volt hozza, igy osszekotnem a kellemeset a hasznossal.
Ha sikerul a PyTorch-al ML-t csinalni, akkor pythonban fejlodok megjobban (ebben naponta irok scriptet, ez a munkam joforman, switcheket es routereket terrorizalok vele, meg API-n at kulonbozo dolgokat), lesz egy kis skillem az ML-hez, ezt meloban is hasznosithatnam, akar most, akar kesobb, es vegul ha sikerul, oenzt is keresek vele. Ennek csak pozitiv vege lehet. Ha nem keresek vele penzt, akkor is a munkam es a hobbim is egyszerre erintve van. -
tasiadam
Topikgazda
LXC-ben egy instabil szar az adguard. A baj az, tul sokat akarnek kiszurni, es hiaba az i7, megis tetu lassu. A nagyobb problema az, hogy random idokozonkent indokolatlanul megall, timeoutol, stb, beragad a process, cpu es ram 100%-on porog. Inkabb localban hasznalok mindenhol reklamblokkolot
-
ViZion
félisten
mentésekbe is bele lehet őszülni. Rengeteg lehetőség... Igazán nem is tudom, h nálam mi van...
Múltkor akartam a Timeshift-n variálni, nem volt telepítve...
Eszembe jutott, h kipróbáltam mást és megtetszett, maradt. De a nevét ne kérdezd mostIlyen ez, beállítod, dolgozik, elfelejted. Egy sz@r programra meg 20 évig emlékszünk. Igazságtalan az élet a progikkal is.
Sok próbálgatás után nekem maradt rsync és ennek leágazásai, de rengeteg más van már.okosotthon topikba vannak nálam sokkal hozzáértőbbek, de segítek, ha tudok.
-
ViZion
félisten
Ügyes vagy!
Csinálj VM-eket és tesztelj, nézz meg pár disztrót: Linux Mint, Lubuntu, Fedora, Peppermint, Manjaro (bár ez más lett asszem, nem tudom, ez KDE...) stb... de vannak ezeknél kevésbé mainstream gyöngyszemek is.
De ahogy írták, okosotthon és yaml, opnsense és hálózati ismeretek is szép irány... csak legyen friss mentésed és a Proxmoxból ne zárd ki magad -
rgqjx
aktív tag
Az okos otthonos irány felmerült már?
Esetleg egy VM-be opn/pfSense is beleférhet. -
amargo
addikt
sorry lehet pont azt nem nyitottam már meg így nem emlékeztem erre a linkre.
Én pár éve használom a zfs-t, kezdeti bénázásaimon túl nincs vele bajom, sőt csak egy példa, ahol leginkább csak szöveges adatok vannak tárolva a 200GB-ből kb 100GB-t csinált (lz4), használom még 1-2 adatbázis alatt is, mert azok nagy részét úgy is memóriába kapja. Most az egyik hdd alá bekerült egy ssd cache-nek, de itt is az van, hogy amikor csak lehet a memóriát használja és nincsenek akadások.
-
amargo
addikt
Jobban nyírja, de valamit valamiért, ha van UPS-ed, akkor lehet érdemes kikapcsolni pár dolgot: [link]
zfs set atime=off sync=disabled xattr=sa compression=lz4 rpool
Én most pro ssd-re cseréltem a gépben lévőt. QLC-s ssd-re 2 év alatt ment 65TB írás, itt van egyedül romlás csak 73%-os a kondíciója.
Másikok (ezek csak sima TLC-ek), amelyeken csak a rendszerek futottak 18TB írás van majd 3 év alatt. 100% a kondíciójuk -
Balinov
titán
Koszi, holnap igyexem atolvasni.
Kozben probaltam TM helper scriptet, tovabbra is permission hiba, Turnkey torrent server-t, lxc configban mp0:/tank/data,mp=/mnt/data-vel nem is latja, Qbittorent-et, helper scripttel feltettem, az legalabb le tudja tolteni a teszt ubuntu iso-t, viszont az csak a konteneren belulre tolt le,hiaba van felmountolva a ZFS tarhely
qbittorrent configban ezt irtam, de ugyanugy nem jo helyre menti.
Session\DefaultSavePath=/mnt/data/torrentMa sokat gyakoroltam az lxc letrehozast, de igazan elorebb nem jutottam.
udv
BaliUI: Egyre jobban erlelodik bennem, hogy 1x 1TB tarhelyhez nem biztos, hogy a legjobb otlet volt a ZFS Pool...
-
inspiroyhome
senior tag
-
AcCEsS
senior tag
Köszi!
Sok olyan beírással találkoztam ahol a Docker simán LXC alól volt használva, és annak ellenére, hogy a Proxmox doksi nem ajánlja, évek óta hibátlanul futtatják. Nálam már működik két VM, mindkettőben egy-egy Docker konténer fut, melyek elérik egymást, és a konfigokat felmountolt NFS-ről töltik. Nekem ez így már jó irány. Eöröm ebódottá!
Egyelőre a lehetőségek feltérképezése tart...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged