- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHenis
senior tag
válasz
Kurrens #3942 üzenetére
Hi,
hasonló szenvedéseken mentem keresztül a qbittorrenttel, leírom nekem mik segítettek:
Jelszó téma: számomra érthetetlen okból egy ideje nem megy az admin admin hanem friss telepítéskor a jelszó egy random karaktersor és minden restartkor változik asszem amíg be nem állítasz sajátot. Amikor végig megy a scriptes qbit lxc telepítés, akkor végén írja, gyorsan be kell lépni és változtatni.Lefagyás téma: ha van több torrented (mondjuk 100) akkor 8GB ramot állíts be legalább az lxc-nek. Illetve a beállítások alatt a disk cache és egyidejű írás valamint a max letöltés számokkal kell hekkelni, nekem is lehalt a sok i/o-tól az elején. Most nincs kéznél a konfigolós excelem, de emlékeim szerint durván visszavettem mindenből, max 3 torrent aktív, torrentenként 15 szál max, a lemezzel kapcsolatos dolgokat is negyedeltem kb. a lényeg hgy ne akarjon párhuzamosan sok adatszeletet kiírni.
-
amargo
addikt
válasz
Kurrens #3878 üzenetére
Azért ZFS alatt pl ilyen nem igazán van, nyilván ott is van olyan, hogy elszáll a kötet, de többnyire valamilyen hardveres probléma van akkor. Nyilván tanulni is kell és tud szívás lenni, ha nincs jól beállítva.
Ezt csak azért írom, hogy léteznek megoldások, de az alap, hogy önmagában az áramszünetek nem tesznek jót a gépnek, azaz érdemes ezt megoldani. -
-
PHenis
senior tag
válasz
Kurrens #3870 üzenetére
Nekem a swap ki van kapcsolva és 8GB ram van az LXC-nek. Hiába mutat csak pár száz MB kihasználtságot a summary fülön, nekem 4GB-al is kifagyott qbit LXC. 8GB-al stabil hónapok óta. Hazudnék ha azt mondanám, hogy értem hogy ez miért van, de így működik jól. 150 torrent van bent.
Szerk: nekem jól el van 1 cpu maggal is
Adguard 512 rammal, 1 maggal, swap nélkül stabilan fut nekem.
-
TheMiller
tag
válasz
Kurrens #3866 üzenetére
HDD feldolgozási sebessége miatt a CPU is teleírhatja a SWAP-ot a várakozó tételekkel (CPU IOWAIT hiba). Nem biztos, hogy minden futó folyamat ismert. Érdemes pl. egy glancest felrakni.
Kérdésnek, ha mást nem, a ram-ot duplázd meg a qbit lxc-nél. Remélem az erőforrás növelés megoldja. Egyébként pillanatnyi terhelést nem fogsz tisztán látni, utólag pedig már csak átlagot mutat, tehát csak a tartós terhelést látod rajta, a pillanatnyi elszállásokat nem.
-
TheMiller
tag
válasz
Kurrens #3864 üzenetére
Ez biztosan nem két külön probléma? A Proxmox maga a host, a qbit pedig abban egy lxc.
Szerintem túl szűkre van húzva a qbit lxc-je. Swap csak akkor lesz tele, ha a ram is elfogy. Illetve CPU-t is ellenőrizni kéne. Ha gyors neted van, akkor 2-4cpu/2-4gbram/1-2gb swap kéne.
Proxmox akkor állhatna le, ha pl a qbit is egy hdd-n ül és a qbit "megeszi" hdd i/o kapacitását (ssd-t javasolok, főleg ha gyors neted van, pl gigabit mellé csak azt). Illetve a qbit letöltési sebességét szokták még 80%ra korlátozni, mert megfoghatja otthon a többi hálózati eszköz elérését.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #3796 üzenetére
Szia!
Próbálj meg a 6.8.12-2-pve signed kernelre visszaállni:apt-get install proxmox-kernel-6.8.12-2-pve-signed
proxmox-boot-tool kernel pin proxmox-kernel-6.8.12-2-pve-signed
Elvileg itt frissíti a grubot is. Kell egy reboot,
apt-get update && apt-get full-upgrade -y
Ha már nem akarod pin-elni, akkor:
proxmox-boot-tool kernel unpin
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #2707 üzenetére
ejj, amit írtam, az azt jelentette volna, h PVE alatt adj az LXC-hez meghajtót és ott bootolj róla, VM-nél működik, LXC-vel még sztem nem is próbáltam.
Külső HDD-t, vagy pendrájvot is lehet csatolni, arra sem tudod menteni a cuccokat?
log könyvtár bátran üríthető, meg van cache is, amit lehet törölni.KaqXar19: hely fogyott el... működne a samba is, ha lenne hol.
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #2598 üzenetére
A teljes meghajtót megkapta? LVM-thin vagy mi módon lett létrehozva?
PVE terminálban az lsblk -f és a pvdisplay -m mit mutat?Tippeim vannak csak sajnos, ilyesmit (PVE alatt) még nem csináltam.
Adj hozzá egy DVD meghajtót, bele valami live linux, erről boot és kitakarítani, amit enged.Ha az LXC méretét növelted meg a meghajtó méretére, akkor esetleg másik fizikai meghajtó ideiglenes hozzáadása segíthet -amennyiben LVM-et használsz. Itt viszont nem tudom, h mit kell tenni az új meghajtó eltávolítása után
LVM csökkentése macerásabb, mint a növelése.
Ha van tárhelyed, akkor átrakni nagyobbra/külső HDD-re esetleg, elindít, takarít, visszarak.
Magát a raw disket nem tudom, h meg lehet-e nyitni másik LXC-ből. Esetleg létrehozni egy LXC-t és átadni neki a betelt disket. Így az új rendszer egy működő meghajtón lenne, amihez felcsatoltad a teli lemezt.
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #2257 üzenetére
Nézd meg a könyvtár és a szülő könyvtár jogosultságait:
ls -lha
és módosítsd, ha kell. Ez szokott a leggyakoribb hiba lenni.
Esetleg egy force user még a configba, vagy ha IP-re szűrsz, akkor azt megnézni.
Ha nem ezek voltak, akkor a releváns részt dobd ide és megszakértjük...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest