- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kurrens
tag
Sziasztok!
Lenne három kérdésem. A szerver fut, egyszer a PVE is leállt magától, a Qbittorrent meg addig fut, amíg el nem indítok pár torrentet, utána pár órán belül lefagy és a PVE-t is magával rántja. Az SSD-n lévő fileszerver tökéletesen fut folyamatosan.
1. Ha a Qbittorrent LXC-t a HDD-re telepíteném csak magában és a PVE-t is az SSD-re tenném, az megoldaná azt, hogy a Qbittorrent ne rántsa magával a PVE-t?
2. Lehet, hogy a HDD hibás és azért döglik meg gyakran a rendszer?
3. A Qbittorrent LXC-jének konzolját nem tudom elérni, mert invalid jelszót ír ki. Telepítésenként változik, hogy bejön simán a konzol vagy login-t kér. Ez mitől lehet? A Samba-hoz is kellene. -
Kurrens
tag
Köszönöm a válaszokat. Az miért van, hogy aQbittorrent LXC-je a konzolhoz jelszót kér?
Eddig nem kért jelszót, csak megjelent a CLI. Persze egyik jelszó sem működik. -
Kurrens
tag
Nem tudom, a Synology-m 10 éve folyamatosan működik, a Proxmoxnál meg minden második áramszünet vagy hardveres kikapcsolás után javítani kell a drive-ot (rossz esetben újratelepíteni).
Ha a Qbittorrent LXC swap errorral kihal (írás vagy olvasás, mindegy), akkor csak ezt a hibaüzenetet látom a monitoron (prompt nincs), és se a Proxmox, se a Qbittorrent Webui-ja nem érhető el.
Közben a fileserver tökéletesen fut egy másik LXC-ben. Más is tapasztalt már ilyet? -
Kurrens
tag
Beraktam még 8GB-t, mintha gyorsabb is lenne a dual channel miatt. Sajnos a sok ki-be kapcsolás miatt a Qbittorrent LXC-je korrumpálódott, ezért újra kellett telepítenem.
Most viszont nem tudok belépni a konzoljába (semmilyen jelszót nem fogad el). Így nem tudom a Sambát telepíteni. Lehet, hogy érdemesebb lenne VM-ben futtatni a Qbittorrentet?
Nem értem, hogy ha ledurran a Qbittorrent LXC-ja, akkor miért nem lehet a Proxmox Webui-t elérni? Mert egy HDD-n vannak? Közben az SSD-n lévő fileserver vígan fut. -
Kurrens
tag
válasz
TheMiller #3865 üzenetére
Egyiket se látom, és igen minden egy HDD-n van, még egy HA is van rajta, de az nem fut.
Megpróbálom növelni, eddig a közelében sem járt a maximumoknak a diagramok alapján (lehet, hogy pillanatokra igen). 200 Mbites netem van, a sebességgel teljesen elégedett vagyok. Azt hallottam, hogy a Proxmox és a torrent is hamar megeszi az SSD-t. Qbittorrentet én is korlátoztam, mert megeszi a sávszélességet, nálam 10Mbit a max letöltés. -
Kurrens
tag
Igen. Megnéztem: write-error on swap-device. Újraindítottam, pár óra múlva megint leállt: read-error on swap device.
Minden egy 1Tb-s HDD-n van, csak a file server van egy 2Tb-s SSD-n, ami továbbra is jól működik. Gondolom vagy rossz a HDD, vagy kicsi a swap terület.
Mindennek egy core és 512Mb van kiosztva, kivéve a file server, ami 2 core-al fut. -
Kurrens
tag
A szerveremen futó fileserver teljesen jól működik, viszont a Proxmox és a Qbittorrent
webui-jába nem tudok belépni. Ez mitől lehet? Az ip címek nem változtak, mondjuk a Qbittorrenttét nem is látom , csak a Proxmoxét. -
Kurrens
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Eddig tökéletesen működik a szerver.
Egy probléma merült fel. A Qbittorrentes LXC-ben nem voltak jól beállítva a könyvtárakban
az engedélyek, ezért a régebben letöltött fájlokat nem tudom törölni, csak az újakat.
Hogy lehetne megoldani, hogy a régebbi fájlok engedélyeit megváltoztassam. Sambában csak könyvtár szinten tudok engedélyeket beállítani. -
Kurrens
tag
Sziasztok!
Múlt nyáron már összeraktam egyszer a Proxmox szerveremet, de aztán felhagytam vele. Most megint összeraktam. HA, Qbittorrent és fájlszerver van rajta. Teljesen jól működött, majd három nap múlva nem lehetett elérni a hálózat felől. Aztán pár nap múlva megint elérhető volt kb. egy napig, azóta meg nem (újraindítás sem volt hatásos). A router látja az ip címét (fix), pingelni is lehet, de a webui nem elérhető. A szerver a szokásos életjeleket adja, direktben be tudok lépni a parancssorba.
Mi lehet a probléma? -
Kurrens
tag
"Adj hozzá egy DVD meghajtót, bele valami live linux, erről boot és kitakarítani, amit enged."
Ezt írtad, lehet, hogy félreértettem. A poén, hogy egy másik Proxmox LXC-be mountolva tökéletesen látom a fájlokat, csak nem tudom hova másolni a Samba installálhatatlansága miatt.
Proxmoxhoz nem lehet külső (mondjuk NTFS) drive-ot tenni, amit az adott LXC-be mountolnék és a file-okat át tudnám másolni? -
Kurrens
tag
-
Kurrens
tag
Köszönöm a segítséget. Elnézést, hogy csak most írok, de ezidáig nem volt időm foglalkozni vele. Ahogy javasoltad, csináltam egy másik LXC-t és belemountoltam az egész disket. A fájlok megvannak, látom őket.
Viszont fellépett egy probléma, erre az új LXC-re (privileged) nem tudok semmit feltelepíteni/updatelni, mert állandóan Temporary resolving failure-t ír ki. A DNS-t és nameserver-t a hosttól (pve) örökölte, azon minden flottul megy. Próbáltam állítgatni, de semmi változás nem volt.
A kérdésem az, hogy a bemountolt fájlokat ki tudom valahogy másolni az LXC-ből mondjuk egy külső diskre. Samba-t nem tudok rá telepíteni a fenti probléma miatt. -
Kurrens
tag
Sziasztok!
Van egy 1TB-s merevlemezen egy Qbittorrent-es LXC. A letöltésektől beletelt és nem indul el a konténer, amikor a szerver újra indul. Van valami lehetőség, hogy az el nem indult konténerből file-kat tudjak törölni?
Erre a problémára később megoldás lehetne, ha a Qbittorrentet a root SSD-re tenném és a merevlemezt csak file tárolásra használnám? -
Kurrens
tag
válasz
tasiadam #2252 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Az általad leírt módon csináltam Samba elérést a torrentekhez, ami működik is jól. Utána csináltam még egy könyvtárt, ahhoz beállítottam mindent ugyanúgy, de azt már nem tudom csatolni a Windowsban. Ugyanazzal a felhasználóval és jelszóval szeretném elérni. mint a másikat. Ez lehetséges?
-
Kurrens
tag
Sziasztok!
Feltettem a Qbittorrent-et LXC konténerbe és a lementett torrentek nevében az ékezetes betűket pontra cseréli. Próbáltam UTF-8-ra állítani a locale-t, de nem lett semmi hatása. Van valakinek valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest