-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aksomatic
senior tag
Kezdem feladni, majd mindent megpróbáltam már. Eszembe jutott hogy régebbi kernelt használtam a proxmoxban így gondoltam megpróbálom a legfrissebbel azóta a proxmox is csak elindul és 1 másodperc múlva elszáll a kép és elérhetetlen a szerver. SSD hiba lehet ez?
kezdek beletörődni a teljes reinstallba
-
Aksomatic
senior tag
Proxmoxban futó Debian rendszerem néhány service-e ma reggelre megadta magát.
Nem hajlandó VNC-n képet adni, a terminal jön fel és ilyen üzeneteket ír:
Failed to start accounts-daemon.service
Failed to start polkit.service
Dependency failed for ModemManager.service
Failed to start DBus.service
és még több ilyetNem történt semmilyen update az éjszaka folyamán. Egyszer csak megállt működni.
Elindul néhány service de nem mind és a terminalba se tudok belépni csak recovery módban.
Mi történhetett? -
Aksomatic
senior tag
Olyat lehet-e csinálni hogy az alaplapi videokártyát egyszerre két VM is elérje melyek egyszerre futnak?
-
Aksomatic
senior tag
Gyanítom ezutóbbi jelentősen lassabb is lenne, mivel az én hálózatom limitálná az egészet.
Ez lehet, hogy hülye kérdés de ha van két VM egymás mellett akkor egyiken futva a Tailscale subneten keresztül el fogja érni a másikat? A névfeloldast nem teljesen értem. Tehát akkor fogok tudni neki neveket adni pl.: proba.tailscale.home csak a Tailscale egyből az én “halozatomon” fogja csak megpróbálni megtalálni a címet?ne haragudjatok a sok kérdésért, de ezt az egészet folyamatosan tanulói ezeken keresztül
-
Aksomatic
senior tag
Sziasztok! Van egy proxmox szerverem amin Debianon fut docker konténerben több dolog, illetve egy HaOS-em külön VM-en, hogyan tudnám őket elérni távolról?
-
Aksomatic
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg GPU Passthrough problémával küzdök egy Proxmoxban futtatott Debian 12-n. Egy i5-8500t integrált GPU-ját szeretném használni Jellyfin hardware decodingra de mindig elszáll a node-om ezzel a hibával: "error: start failed : qemu exited with code 1". Mi lehet a baj? És a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Medence topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest