- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.I.JOE
senior tag
No be akartam rakni fstab-ba, restart, már nem indult újra.
Csináltam új lxc-t, most nem mountol ...(átírtam a NAS-ban az engedélyezett ip-t)
Webmint felraktam, de ugye lövésem sincs mit, hogy kell, nem ismerem és nekem nem adja magát a dolog. Az "add mount"-ot megtaláltam, de ennyi. Lövésem nincs ki kicsodának a micsodája! Ha le tudod írni szájbarágósan, megköszönöm, de így csak van egy új gui-m. -
Pista0001
addikt
Ezzel szívok pont...
2 hdd-t adtam át az OMV vm-nek, amiket ott raid0-ba fűztem. Az OMV valamiért nem akar indulni, gondoltam semmi gond, átteszem másik linuxos gépbe, az felismeri a raid-et, le tudom másolni az adatokat. Hát nem. És gyanítom, hogy úgy se menne, ha a PVE alá tennék virtuálisan egy másik linuxot, és annak adnám ugyanazt a két hdd-t. Talán még adatvesztéssel is járna, de azért ezt még lehet hogy kipróbálom, ha nem sikerül az OMV vm-et feltámasztani.
-
“És a kérdésed alapján szerintem nem érted a problémát.”
De, én nagyon is értem mit szeretnél elérni. Egy jól konfigurált port nem produkál olyan anomáliákat amiket leírtál.
Ha statikus IP-t állítasz a porton megfelelően, akkor nem fog semmi furcsaságot produkálni, valamint ha elhasalnak a DHCP és DNS vm-jeid, valamint a router is, akkor a hálózatodon továbbra is elérhető lesz a szervered, csak egy másik gépnek is kell IP címet adnod. Ennyi. Ez proxmoxtól teljesen független dolog, bármilyen kiszolgáló feladatot ellátó gépen így érdemes eljárni, mindegy mi fut rajta.
A routert viszont én is inkább egy céleszközre bíznám, ami a szervertől független.
És én nem a jövőbeli akciódra reagáltam, mivel abban a hozzászólásban szó sem volt róla:
”Az így kiadott című gépeken sokszor nem volt net, a többi gép a hálózatban nem érte el” -
ViZion
félisten
+1 a statikusra.
A baj akkor van, ha a dhcp tartománnyal ütközik. Ezért kell a routeren beállítani. De sok esetben az eszközökön is kell (iot bigyók, vm, lxc...).A legtöbb cuccnál nem elég az ip cím, tudnod kell a portot is, szal így nem lehet könyvjelzőzni a böngészőben, ha megvan az ip akkor mi is a plex, home assistant vagy webmin port? Málnás.
-
-
ViZion
félisten
PVE-t eléred a management porton. Felrakod az opnsense-t, nem kapcsolod be a dhcp-t, nem töltöd vissza a mentést és nem dugod be a wan kábelt. Kap majd egy IP-t, amin a webui-t eléred, de ezt érdemes már proxmoxban is beállítani. Amikor a régi leáll, akkor wan bedug, dhcp be, mentés vissza, portok beállít, kész. Ha a PVE-t eléred az opnsense jól kezelhető konzolból is és beállítod, hogy elérd a webUI-t.
Másrészt egy tesztet nem tudsz megoldani? WAN-t a mostani routerbe dugod és kipróbálod a PVE-n futót. De ettől nem kell félni, opnsense jól menti/visszaállítja magát, sokszor újraraktam, mindenféle okokból, pl. fájlrendszer variálás, optimális méret megtalálása (freeBSD méretezése macerásabb, mint csinálni egy új VM-et
) , ports eltakarítása, stb...
-
ViZion
félisten
Szia!
Proxmox telepítés után, ha nem cluster, akkor az összefoglaló szerinti módosításokat érdemes elvégezni, frissítés, stb.
LAN-ra mindenképp bridge proxmoxban (lehet 1 NIC is a bridge-ben, ez lesz elvileg a VMBR0, ha nem akarsz passthrough-al gyakorolni, akkor a WAN lehet a VMBR1 vagy akármi, az alaplapi is lehet a VMBR0 része, kivéve ha direkt management portnak szeretnéd meghagyni.
opnsense-ben -ami most fut- készítesz mentést, nem titkosítva, mezei XML fájl.
PVE alatt opnsense telepít, ezt nem részletezem, a hely és a ram igény csökkenthető, ha nem zfs lesz. PVE-ben opnsensehez rendeled a vmbr0 és 1-et is. Ezután két lehetőség van: vagy a letöltött xml-t módosítod, vagy simán a mentést opnsense-be visszatöltöd és a PVE console-ban módosítod az adapterbeállításokat.
MAC addressek változhatnak, ha vmi fix IP-n volt, akkor azokat a leases-ben is módosítsd.NAS-nak én debian headless+webmin szoktam ajánlani. Userek számától függően több-kevesebb idő összerakni.
ZFS-t kezeli, de ennek a csatolását majd megírja -
ViZion
félisten
-
Patice
nagyúr
OPNsense-nek javasolt egy külön, legalább két portos NIC, egyik a WAN, másik a LAN.
LAN-nal meg egy külön switchbe kell menni és ahhoz csatlakoztatni minden mást.
Ha befér a házba, akkor akár a NAS-nak is lehet külön hálókártyája, hogy ne kelljen osztoznia a sávszélen a többi alkalmazással, VM-mel. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- KONZOL beárazás
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest