- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
KaqXar19 #3011 üzenetére
ad1. Nem figyeltem hogy topikgazda. De még ha valaki topikgazda is (ne vedd magadra tasiadam, nem személyednek szánom) már atyaúristen és csak félve lehet hozzászólni?
ad2. Nem leszóltam, hanem, ezt elismerem, túlzottan is túltolt szarkasztikussággal megjegyeztem hogy hát ezzel nem sokra mentem. A végén le is szarhattam volna és nem adom meg hol találtam megoldást, keresse meg más is magának.
ad3. Mutass már rá konkrétan hol tettem szóvá hogy még nem kaptam választ? NE a #3004-et hozd fel, akkor már lefutott dolog volt. Viszont utólag már látom valóban túlzottan túltoltam, szerencsésebb lett volna máshogy fogalmazni, ezért elnézést kérek tőled tasiadam.
ad4. TE kinek hiszed magad, hogy keresetlenül, senkiként, más helyett, utólag nekiállsz belekötni másba?Jah, azért sok energiát ne rakj válaszba... nem fogom látni. Van jobb dolgom is mint ilyen emberekre energiát pazarolni.
-
zseko
veterán
válasz
KaqXar19 #3007 üzenetére
Hogy hasonló kedves stílusban válaszoljak: hát nem a beszólogató agyagedények miatt. tasiadamtól legalább kaptam választ, ami valamennyire fedte a megoldást.
Bocsásd már meg hogy mertem kérdezni a program saját topikjában, mialatt kerestem a megoldást máshol is, a megoldás várása helyett.
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
KaqXar19 #2920 üzenetére
itt valami jogosultsag gebasz lesz
Kezzel megadtva /mnt/data/torrent mappat (amit win alatt hoztam letre) elindul, de 1-2mbyte utan permission denieddel elhasalNemertem, nagyon nem
Mivel uj torrent hozzaadasanal a default path helyett az jon fel defaultnek, amit a json fileban megadtam igy az valoszinuleg OK, de akkor mi a gondja a permissionnel?
Turnkey FS LXC-nel 2 usert hoztam letre, Bali es Tivimate (iptv felvetelhez) elvileg ennek jonak kell lenni, de pl azt nem ertem/tudom, hogy a TM-es LXC-nek hogy lesz a Turnkey FS-es poolhoz R/W hozzaferese? Lehet az az igazi gondom?
Amugy meg ez egy erdekes gondolatmenet, mert kozben feltettem a scriptes Jellyfin-t, az latja a zfs pool mountot, konyvtarastul, fajlostol, probakeppen masoltam at a nasrol egy videot es azt mutatja is a JF (a ket .TS file-t amit 1-2 napja vettem fel chromecast for google tv-n futo Tivimate-rol SMB tarhelyre szinten)
Bali
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
KaqXar19 #2701 üzenetére
Akartam irni, hogy legkozelebb mielott elkezded barkapcsolni, DD-vel erdemes a teljes tarolot atmenteni valahova. Ez azert is hasznos, mert lesz egy intact masolatod a hibas adatrol, es tobbet tudsz probalkozni. Illetve ha a kesobbiekben lesz mod a visszallitasra, kitudod probalni rajta, akar evekkel kesobb is. Kerdes persze, hogy van-e helyed 4TB-ot tartogatni.
-
KaqXar19
tag
válasz
KaqXar19 #2700 üzenetére
Truenas UI-bol egy kis extra info, hatha valaki tudja mivel sirja tele az oldalt:
Error: concurrent.futures.process._RemoteTraceback:
"""
Traceback (most recent call last):
File "/usr/local/lib/python3.9/concurrent/futures/process.py", line 246, in _process_worker
r = call_item.fn(*call_item.args, **call_item.kwargs)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/worker.py", line 111, in main_worker
res = MIDDLEWARE._run(*call_args)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/worker.py", line 45, in _run
return self._call(name, serviceobj, methodobj, args, job=job)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/worker.py", line 39, in _call
return methodobj(*params)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/worker.py", line 39, in _call
return methodobj(*params)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/schema.py", line 985, in nf
return f(*args, **kwargs)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/plugins/zfs.py", line 352, in import_pool
self.logger.error(
File "libzfs.pyx", line 402, in libzfs.ZFS.__exit__
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/plugins/zfs.py", line 346, in import_pool
zfs.import_pool(found, new_name or found.name, options, any_host=any_host)
File "libzfs.pyx", line 1175, in libzfs.ZFS.import_pool
File "libzfs.pyx", line 1203, in libzfs.ZFS.__import_pool
libzfs.ZFSException: I/O error
"""
The above exception was the direct cause of the following exception:
Traceback (most recent call last):
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/job.py", line 355, in run
await self.future
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/job.py", line 391, in __run_body
rv = await self.method(*([self] + args))
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/schema.py", line 981, in nf
return await f(*args, **kwargs)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/plugins/pool.py", line 1462, in import_pool
await self.middleware.call('zfs.pool.import_pool', pool['guid'], {
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1283, in call
return await self._call(
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1248, in _call
return await self._call_worker(name, *prepared_call.args)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1254, in _call_worker
return await self.run_in_proc(main_worker, name, args, job)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1173, in run_in_proc
return await self.run_in_executor(self.__procpool, method, *args, **kwargs)
File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1156, in run_in_executor
return await loop.run_in_executor(pool, functools.partial(method, *args, **kwargs))
libzfs.ZFSException: ('I/O error',)
valamint ezzel floodolja a konzolt
Solaris: WARNING: can't open objset 9, error 5
-
KaqXar19
tag
válasz
KaqXar19 #2696 üzenetére
visszaraktam a kartyat, de tovabbra is ott van a pool, de megsem.
root@truenas[~]# zpool import
pool: SSD-8TB
id: 13356854186233550219
state: ONLINE
action: The pool can be imported using its name or numeric identifier.
config:
SSD-8TB ONLINE
gptid/740d77c5-7cf4-11ee-84a2-589cfc10ff8f ONLINE
gptid/740c0fe5-7cf4-11ee-84a2-589cfc10ff8f ONLINE
root@truenas[~]# zpool import SSD-8TB
cannot import 'SSD-8TB': I/O error
Destroy and re-create the pool from
a backup source.
root@truenas[~]# zpool import -f SSD-8TB
cannot import 'SSD-8TB': I/O error
Destroy and re-create the pool from
a backup source.megcsereltem a sata kabeleket, hatha szamit a sorrend, de ugyanaz, I/O error
-
ViZion
félisten
-
-
ViZion
félisten
válasz
KaqXar19 #2375 üzenetére
Nah, ha vki másnál is lenne ilyen Grub kavarodás...
A lap váltáskor a grub helyreállítással/újratelepítéssel csak nőtt a baj, már akkor el kellett volna engedni... a proxmox-boot-tool tudta volna megreparálni, nem a grub újrahúzása.Grub2-ről Systemd-boot -ra váltás (és a PVE Host Bootloader doksi is segít):
valahogy EFI-be kell bootolni, nálam ehhez biosban CSM disable, Supergrub live alól indítva a PVE EFI módban, kész.
PVE, Shell,nano /etc/fstab
itt keressük meg a csatolt EFI partíciót, az ez utáni sor lesz:#/boot/efi was on /dev/...
.
A következő sor elejére egy #
majd ctrl+x, y, enterLemezek listázása:
lsblk
vagyfdisk -l
Itt megkeressük, h melyik az EFI partíció, nálam ez sdc1, 512M mérettel.
Mehetnek sorban a parancsok, figyeljünk/javítsuk a lemez elérhetőségét a sajátunkraumount /boot/efi
proxmox-boot-tool format /dev/sdc1 --force
proxmox-boot-tool init /dev/sdc1
proxmox-boot-tool refresh
reboot
Bang, kész: Grub nincs, Systemd-boot van. Biosban esetleg a boot sorrendnél meg kell keresni a lemezt, ha nem az volt a live linux miatt megadva. Bódottá.
-
ViZion
félisten
válasz
KaqXar19 #2338 üzenetére
Van lapom, Q87 chipset, minden fain, de az i7-4785T procit nem támogatja, erre nem ment fel a bios. Gondoltam cserélek lapot, de Intel Q87-es támogatott procikban nincs benne.
Más s1150 chipsetnél meg nincs Vt-d... Nem merek venni, inkább keresek másik procit, pedig ez a legjobb lenne nekem. -
ViZion
félisten
válasz
KaqXar19 #2318 üzenetére
ugye, hogy fura?
vasárnap délután, amikor csak kicsit rendberaknám, mert ssd csak lóg a kanócon... ez a hála.
tothd: nas/samba csatolod, soha nem kell ip nézniük, jelszót megadniuk, a win tárolja a hely credentialsban. Jelly kliens többnyire megtalálja a servert, ha a mdns nincs blokkolva. Mondjuk nálam jelly ment, plex győzött, jobb a kliens, instant látta amit kodi és a jelly nem. és elfut a pi zero w-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Nintendo Switch 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Könyvajánló
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest