- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
válasz
zebrasügér #3302 üzenetére
Körbepingeltél amúgy? Mindenről mindenre? Egy hálód van (192.168.0.x)? Tűzfalak?
-
zebrasügér
csendes tag
válasz
zebrasügér #3293 üzenetére
Végül az lett a megoldás, hogy letöltöttem egy Ubuntu template-et, telepítettem és egy script segítségével feltettem alá a Unifi controller-t. El is indult, fel tudtam tölteni a backup-ot is, működik minden.
De! Azóta nem érem el a Proxmox-ot a régi IP-jén, viszont a Unifi controller-t és a Home Assistant-ot igen. Az a furcsa számomra, hogy újraindítottam egy frissítés miatt azt a gépet, amin távolról elérem a Proxmox-ot, és újraindítás után közvetlenül el tudtam érni a Proxmox-ot a régi IP-jén, a Unifi controller-t és HA-t nem, majd pár perc múlva megint a Proxmox-ot igen, a többit nem.
Van ötletetek, hogy ez mitől lehet és hogy mi lehet a megoldás? -
válasz
zebrasügér #3285 üzenetére
Amúgy ez az egész elkerülhető lenne ha DHCP-t használnál.
-
danih
veterán
válasz
Menj a gepeden, ahol megy a letoltes, a halozati beallitasokhoz es nezd meg mik vannak a halokartyan beallitva... gateway, dns / ezeket masold at oda is.
Es ahogy irtak adhatsz meg tobb DNS-t is: 1.1.1.1, 9.9.9.9 ezek is jok -
tasiadam
Topikgazda
válasz
Adj meg neki egy google dns cimet es joccakat, de csak addig, mig felrakod, amugy meg az otthoni DNS cimed kene, mert ha nem a router, akkor mas a baj, vagy a routered tul van hajtva, es nem tud valasozlni
-
paizinho
tag
válasz
zebrasügér #3280 üzenetére
Amargo által javasolt lxc-t bátran merem ajánlani. Előző docketes unifin konfig ment, új lxc-n betölt és megy tovább az élet, nem kell Ubuntuval még megfejelni.
És ahogy a többiek is írták, az eléresek helyes beállítása mindenre jó hatással van. -
danih
veterán
válasz
zebrasügér #3283 üzenetére
Úgy látom a Gateway a saját IP... Oda kéne a router IP-jét tenni, gondolom 192.168.0.1
Utána menj kettővel lejjebb a DNS menübe és nézd meg mi van ott... Legalább a router IP legyen DNS server 1-ben
-
ViZion
félisten
válasz
Ahogy a kolléga írja, a névfeloldás nem sikerült.
[link] ezt megnyitja a böngésződ?
Ha igen, akkor a Proxmox nem látja a DNS kiszolgálót valamiért, pl. a network részen nincs gateway (lehet enélkül nem enged menteni), vagy rossz a címe, esetleg azon a porton nincs kábel, Te pedig a manage/console NIC-en éred el.Ha a böngésződ sem nyitja, akkor valami (pihole, AGH, akármi) szűri azt az oldalt, a kivételekhez kell adnod. Cégnél pl. a PH! a gambling között van, nem tudjuk miért...
-
amargo
addikt
válasz
Használd ezt: [link]
Amúgy nem tudta a wget feloldani a címet, így valamilyen DNS gondod van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest