- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
MrSealRD #2742 üzenetére
https://chameleon-smarthome.com/
Adnak egy sines kontrollert, amin vannak analóg, digitális, wieguard és egyéb kimenetek, meg ehhez integrált rendszereket. Eléggé jól össze van rakva szerintem. Ha összekötöd a kontrollert egy extenderrel, akkor automatice felismeri és behúzhatod alá. Csak retek drága.
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
MrSealRD #1906 üzenetére
nem is volt nekem virtuális routerem, meg tűzfalam. Nem érzem azt, hogy magamnak összepakoljak, ha meg igen, rakok egy openWRT-t a TPlinkre, és ott vagyok, mint egy virtuallal, csak hát fizikai. De semmit nem ér, mert a vodás routerben is van már, ugye egy tűzfal és minden is.
-
ViZion
félisten
válasz
MrSealRD #1013 üzenetére
Minden egyforma, ráadásul 10 percenként hazatelefonál. Próbáltam blokkolni, a helyi tiltásokat (dnsmasq, HOSTS) szépen megkerüli. AGH meg tele van a blokkolással...
Bekapcsolom amikor ránéznék, utána meg kikapcsolom, kész. HA alatt a feszültségeket listázza, PVE cuccokat kiszedtem belőle.Saját VM-be kellene felrakni, de ennyire nincs rá szükségem, meg még órákat baCCkódjak a grafikonokkal, 20 helyen kell menteni, vagy elfelejti. Áhh, az első példány az dockerben volt, de megkergült (nem volt jogosultságom semmihez, egyik napról a másikra, hibakeresés helyett ment HA-ba). HA alatt tökéletes, a fentieket leszámítva.
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
MrSealRD #771 üzenetére
Ha jol tudom, az ESXi nem linux alapu (hanem win?), ezert ott nincs LXC.
Az LXC igen, ugy kepzeld el, mint egy nagyon kicsi headless server OS, aminek ugyan ugy van vCPU, ram es Disk igenye. Ugye dockernel ez asszem torheto, es minden Pod kulon tort vCPU-t is fogadhat. -
ViZion
félisten
válasz
MrSealRD #761 üzenetére
Nagyon röviden, nagyon leegyszerűsítve:
a VM az ugye egy "komplett" gép, a maga (virtuális) eszközeivel, OS-el, stb. Az LXC konténer részben osztozik a Host kernelen, így kevesebb hely, kevesebb erőforrás kell neki, a host jobban kontrollálja a szükséges kraftot. Ez némi rizikóval jár, elvileg innen támadható a host is, meg az user is haza tudja vágni host-al együtt. Kritikus dolgokat (DNS szerver, tűzfal, akármi, ami kifelé nagyon nyitott) nem illik konténerbe rakni, akkor inkább VM és docker vagy ilyesmi, ami szeparáltabb.LXC-be ált. 1 dolog fut, példát nem tudok mondani, mert nekem eddig mindig VM-re jött ki a matek... de én nem sok mindent ismerek/használok. Ami még lényeges, h pl. HDD-t továbbadni VM-nek pár parancs, LXC-nek ezt csak a host-on keresztül lehet, ami itt formázással jár, legalábbis nem találtam olyan utat, ahol adatokkal megkaphatta volna kizárólagosan a NAS LXC a HDD-ket.
Neten találni leírást, h hogyan lehet dockert futtatni proxmoxon közvetlenül. Ezeket (magánvélemény, tapasztalatok nélkül, de nem is akarom tapasztalni
) én rizikósnak tartom, tegye a dolgát stabilan, a többit meg VM-be, 'oszt ha az megy, akkor van mentés (mosttmár), lényegesen rövidebb idő helyreállítani 1-1 VM-et, mint a teljes rendszert. Szerintem. De én gyáva vagyok, ennyi.
HDD passthrough is kell az összefoglalóba, azt de kerestem
[link]
-
noorbertt
őstag
válasz
MrSealRD #170 üzenetére
Hasonlóan csináltam:
- Dockerekhez tartozó mappákat le mentettem ( syncthing mobilra majd onnan az új szerverre)
- Portainert felraktam es ott létrehoztam egyesével a konténereket vagy stock-ban ( docker comopse).
Első macera volt de utána 2-2 perc alatt kész volt a többi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest