- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Az árat nagyon szerénynek gondoltam, így nem is reflektáltam rá...
Jött új kernel, de nem merem felrakni
6.8.12-2 stabil, majd lesem a netet, h mik a visszajelzések a frissre. ...és jön egy dual port NIC, pedig ennek sincs baja. Lehet itt az alkalom a PC-vel LAG-ot építeni
-
soldi3r
veterán
OMV3 ota nem volt vele gondom
Probaltam SMB-vel, azzal ugy tunik gyakrabban megszakad.
#3377kutga, Ez is TCL. Ezert dugtam kabere, de a Proxmox elott mukodott., ugyohgy a WLAN sem lehetne gond
Ezt talaltam a logban:
pve kernel: e1000e 0000:00:19.0 enp0s25: Detected Hardware Unit Hang:
TDH <d5>
TDT <6>
next_to_use <6>
next_to_clean <d4>
buffer_info[next_to_clean]:
time_stamp <118f599f4>
next_to_watch <d5>
jiffies <118f5b480>
next_to_watch.status <0>
MAC Status <80083>
PHY Status <796d>
PHY 1000BASE-T Status<3800>
PHY Extended Status <3000>
PCI Status <10>
pve kernel: e1000e 0000:00:19.0 enp0s25: NETDEV WATCHDOG: CPU: 2: transmit queue 0 timed out 6708 ms -
-
nemurea
aktív tag
Köszönöm, akkor ez lesz. Ha legközelebb újratelepítem a proxmox-ot, melyik fájlrendszert javasolnád az etx4 helyett? Sima homelab, semmi vészesen kritikus nincs rajta, főleg fájlszerverként funkcionál, egy másik HDD-t oszt meg, illetve pár konténer fut rajta. zfs overkill ehhez?
-
Balinov
titán
Igen, az tiszta nekem is, csak azt nem ertem, hogy ha az NFS mountot csinalom itt, akkor miert csak 32GB-ot ajanl fel disk size-nak
Vagy ez csak a "default" VM disk size es ha megadom a teljes 983GB-ot, akkor a NAS-on levo NFS megosztast amblokk fel tudom a VM-nek csatolni?
Bali
-
Balinov
titán
Igen, az alapjan eletet lehetlem a zyxelen az NFS share-ba es az OMV VM-nel fel is jon, korrekt szabad/ossz tarhellye.
Eddig jo. De amiben total bizonytalan vagyok, hogy a Formatnal mit erdemes valasztani es a Disk Size-nal mert 32GB a default.En ezt ugy gondoltam, hogy ez a fajta NFS felcsatolas ugy muxik, hogy utana latom, hogy 1TB ossz helybol xx GB a maradek szabad.
Adatvesztes elkerulese erdekeben mekkora disk size-ot adjak itt meg? Megadhatom a teljes 983.99GB-ot vagy csak amennyi a szabad?
Datacenter allapot
udv
Bali -
tasiadam
Topikgazda
Vadászok majd egy AX-es linksys-t. Most lelőttem a 2 adguardot, 1 fokkal jobb. valami nagyon összeakad velük, vagy a dns.google/query-t kell kicseréljem simán a 8.8.8.8-ra és a 8.8-4-4.re, de az eddigi responsek borzalmasak voltak. hamarabb timeoutol 1 oldal, mit töltött be bármit.
-
Jakszy
csendes tag
Még a HA a legkisseb bajom mert hamar feltünt hogy hiányzik az adds-on menü így csak egy két alap dolgot állítottam be. Az OMV és a Portainer ami igazán fontos lenne mert Plex, megosztások, biztonsági mentés beállítások telefonokról stb. Vagy ha megoldható másképen az Mosquito és a PAI hozzáadása a HA-hoz az is jó!
-
-
r4zer0919
tag
Mit értünk ,,rendes 3D támogatás is" alatt? Olyan mint a VirtualBOX-ban az emulált fake3D gyorsítás? Vagy rendesen tudja a GPU passtrough-t, egy időben több VM-en? Mert ez a kérdés, erre kell(et) volna megoldás.....
De most egy kicsit utána néztem és ezt találtam: ,,VMware Workstation does not support GPU passthrough."
Egyéb iránt én is teszteltem a Ware-t és nem jó.
De ha már ennél a megoldásnál akar valaki maradni, vagy ezt választja, akkor mindennél jobb és ingyenes a Windows beépített Hyper-V kezelője, ez támogatja a GPU passtrough-t és ingyenes, ezt is próbáltam ez sem igazán jó, de a hagyományos virtualizálás közül még ez a legjobb, Windows környezetben.
Most megyek a brand PC-ért. -
ViZion
félisten
Neem, azt cseréltem. Kicsit éjjel volt má'. A VM viszont ezt a hibát produkálta.
Amargo: jah, a VM beállításban jó volt a boot sorrend, de elindítva semmit nem talált, majd IPv4 és IPv6 próbálta, pedig azokat ki is kapcsoltam a boot-ból. Ekkor tűnt fel, h tökmindegy, h ott mit állítgatok, ugyan az van...
Ma is próba, ha nem, akkor a másik chipsetet választom. -
ViZion
félisten
Meglepődsz, cseréltem. A hiba, amire elemcserét írtam, az a VM-en volt, poén lett volna, de így is jó.
Amargo: Nem az agent nincs fent, hanem semmi a VM-en, bioson túl nem jut.
Majd megpróbálom, de nagyon nem világos, h a VM a saját natív sata DVD-t miért nem látja.
Mondjuk van fizikai DVD is, csak kiírni nem tudom semmivel... -
ViZion
félisten
Dell 9010, azt nem tudom, h itt írtam csak el, vagy ott is az éjjel...
Gyors gugli azt mondta, h a q35 chipsetet választom, akkor lehet ilyen, majd olvasgatok.
De ami érdekes, h a minden álj-ra megállította, de vagy 2 perc alatt. Viszont se IDE, se SATA, se SCSI meghajtóban nem találta az ISO-t, netről akart bootolni, a bios nagy részét nem lehetett szerkeszteni, vagy nem mentette el. hmmm... elemet kell benne cserélni.Végül a saját ssh ablakot is megtaláltam, nem kell külön cmd-ből szívni, ez dícséretes.
-
tasiadam
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- HTPC (házimozi PC) topik
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- 3D nyomtatás
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest