- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11654 üzenetére
A local tagot mar probaltam, nem segit
Igen, jelenleg mar direkt lementem a curlel a csv filet az adott serverre, ezt ftpn nezte ott van
Mar csak egy 200soros demo file van ott, nem megy
Aztan kiszedtem a + mezoket, nem ment
Az sql server nem localhoston erheto el, de ugyanazon a serveren van
Eddig en se hasznaltam, de az explode sorokra, majd cellakra es egyenkent insert a tombokkel nem tul gyors, ilyet mar hasznalok, 24.000 termek kb 15percig fut -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11651 üzenetére
Ettől függetlenül fingom nincs, hogy mi a probléma, túl kevés dolgot tudunk a többiről, de kicsit türelmesebben kéne debuggolnod, úgy, hogy minden egyes változót kiíratsz, logolsz fájlba, rendesen debuggolod Xdebuggal vagy ilyesmi, és így tovább. Másképp soha nem fog kiderülni, és szenvedhetsz még vele napokig.
Nézd, köszi mindent, de értsd meg, ennyiből áll az egész egyelőre! nincs több megérteni való dolog. ezt az egyet akarom elérni, importáljon, nem teszi
A file neve jó, két sorral feljebb a file_put_contents-el írom fel a filet, megnéztem, létrejött, letöltöttem, rendben van, megvan, struktúra jó, mégsem importál
Átírtam fix névre, ennek ellenére, továbbra sem importál semmit
Valóban a bolt_id INT, átírtam, nem lett jó (de miért is nem dobott hibát akkor a lekérdezés?) -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11644 üzenetére
nincs hiba, nem importál semmit, file létezik az adott elérésen
wtf? -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11644 üzenetére
Kiprobalom este! Koszi, ertelek
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11640 üzenetére
ezért nem értelek, mert ezt írtam:
<?php
$db = new PDO(
"mysql:host=****;dbname=****",
"****",
"****",
array(
PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => 'SET NAMES UTF8;',
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
)
);
...............
$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($curl, CURLOPT_TIMEOUT, 60);
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT,
'Mozilla/5.0 (Gerisoft downloader 1.0)');
$data = curl_exec($curl);
curl_close($curl);
$file="lista/".$bolt_id.".csv";
file_put_contents($file, $data);
$stmt = $db->query("LOAD DATA INFILE '$file' INTO TABLE ar_termekek FIELDS TERMINATED BY ';' LINES TERMINATED BY '\r\n' IGNORE 1 LINES SET id=null,bolt_id='$bolt_id',frissitve=NOW();");
............. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11637 üzenetére
kiírattam, mielőtt írtam az előző postot, és próbáltam, de
1: nem importált semmit
2: nem dobott hibát-- milyen prepared statement lehet még rá? javaslat?
-
válasz
Sk8erPeter #11623 üzenetére
Akkor pontosítom, a routolással van baj. Ugye így néz ki az url: http://mobal.atw.hu/index.php/settings, ebből az index.php -ra van minden irányítva alap esetben, most kontrollerem nincs, és a meghívandó metódus a settings lenne. Gondoltam már rá, hogy nem a Kohana, hanem az ATW baja.
Milyen jó, jobb ingyenes szolgáltatót ajánlanátok helyette?
Szerk.: látom az ATW dobja a 404-et. Akkor ez most mégis csak az Apache baja lenne?
mobal,
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11625 üzenetére
csak nekem olyan furcsa, hogy /index.php/settings, akkor már inkább index/settings. Én nem keverném kettőt. De ez csak az én egyéni szociális problémám az url-ekkel
-
dodopek
addikt
válasz
Sk8erPeter #11610 üzenetére
Ha Te nem érted, mit szóljak én?
Igazából azért így csináltam, mert ezt legalább valamennyire értem.Nem "tudom", csak kicsit megértem, az összefüggéseket.Az általad említett kódokat még osem használtam, köszönőviszonyban sem vagyok velük. Itt az oldal nagyjából úgy született, hogy a html-t össze fejszéztem én( valószínűleg egy igazán hozzáértő attól is elsírná magát), aztán a google-be beírtam, hogy file feltöltés php, és megkaptam ezt. A drupalnál viszont azt sem tudnám melyik az eleje.
Azért köszönöm a tanácsot, és a segítséget, talán egyszer majd továbbképzem magam erre is.Addig marad ez így. Célnak megfelel, megy, nekünk meg ez elég... -
dodopek
addikt
válasz
Sk8erPeter #11526 üzenetére
Sk8erPeter!
Köszönöm a felajánlást, lenne kérdésem. Kész az oldal, birtokba vettük, használjuk. Csak az lenne a kérdésem, hogy milyen képeket hiányol a PHPDL? A file-ok előtt, és utáni rész.
A kódot innen szedtem le, nincs benne semmi kép formátum, ami kellhetne a megjelenítéshez.
Még egyszer köszönöm a segítséget magam, és az osztályom nevében. -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11603 üzenetére
Hálozatok tantárgyból néztük meg, mert rákérdeztem, wget, telnet stb. wifishark, hogy behúzás melyik gyorsabb, aztán így rákérdeztem, hogy a java platform melyiket használja, aztán kitértünk a php-ra is. Igaz annyira nem néztem meg, hanem a módszer amire épül azt beszéltük át. Igen itt ferdítettem.... ha így nézzük
, hanem a matematikai hátterét vizsgáltuk meg a módszernek
(Nem vagyok penge matekból, csak szeretem) Mint az algoritmusok tantárgyaknál is akinek ismerős...
Amúgy valahol van is erről leírás a neten, valamelyik amcsi egyetem honlapján találkoztam, ahol ki volt elemezve.Engem mindig is érdekelt az ilyesmi. Meg hogyan zajlanak ezek hardver közeli szinten... Feltételeknél melyiket értékeli gyorsabban, false vagy true, rövidzárak alkalmazása, bitenkénti átfordítás stb.
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #11603 üzenetére
Szerintem igazából innen ízlés kérdése, kinek melyik tetszik. Nálam a debug modul print_r el rakja ki az infókat, de valószínű a var_dump-al is pont ennyire meg lennék elégedve
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #11597 üzenetére
Meg mertem volna esküdni hogy a var_dump és a print_r uabban a formában adja vissza az adatot, de ha nem, hát nem
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11597 üzenetére
Én mindig a var_dump() és Xdebug kombót használom, mert elég sok és gyorsan értelmezhető infot ad, ha ez nem elég akkor általában más bug van, ha kisebb a projektekt és megoldható, érdemes a netbeans debug sessionnel végiglépkedni a változókon .
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #11593 üzenetére
de a var_export más formában adja vissza a vizsgált változókat mint a másik kettő, tehát alapműködésben teljesen más.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11590 üzenetére
Resource-öket mindig NULL-ként exportálja, ami által hülyeséget láthat a fejlesztő, miközben hibát keres, a print_r()-rel és a var_dump()-pal nem fordul elő ilyen.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11593 üzenetére
Ja, hogy ja.
-
Speeedfire
félisten
válasz
ennek a kimenetét az IDE-k is is tudják highlightolni
Ezt kifejtenéd?
Én mondjuk a sima var_dump-ot szoktam használni. -
Coyot
őstag
válasz
print_r úgy működik,mint a var_dump, de tudod visszaadatni vele az értéket( a var_dump azonnal a kimenetre tol mindent).
var_export, meg php-ban felhasználható formában jeleníti meg az értékeket.
nem biztos hogy jól tévedek, de lehet
-
syC
addikt
válasz
Sk8erPeter #11580 üzenetére
Jellemző rám, hogy mindig mindent a lehető legbonyolultabban csinálok.. Azt hittem, hogy kb. ugyan olyan gyors lesz a két keresés. Ennek ellenére az eredmény magáért beszél. A parsert kényelemből használtam, de akkor most nekiállok és átírom a dolgokat parsermentesre. Kiváncsi vagyok úgy a végeredményre, hogy összességében mennyit nyertem.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11563 üzenetére
Látom, semmi sem kerüli el a tekintetedet... $data stb, azok megvannak
csak máshol...
Azt az error-t meglesem.Igen a foreach, csak ha c++-os kódokat is nézek / tanulok, akkor hajlamos vagyok elfelejteni a foreach-et
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11556 üzenetére
köszi, amúgy érdekes nekem '/' helyett '#'-el működött rendesen.
-
válasz
Sk8erPeter #11547 üzenetére
József a főgonosz!
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11547 üzenetére
De jó, hogy jelezted!, mert nekem most így a nagy rohanásokban eszembe nem jutott volna, hogy más van a tomcat-en kívül
Az IIS sem hülyeség amúgy, mert akkor szinte mindent tudnék futattni...
Köszi mégegyszerés neked is Speeedfire
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #11541 üzenetére
Gondoltam, hogy nagyon nehéz lesz
. És köszi nagyúrak!
A tomcat, glassfish és a többiek tényleg érdekes témakör. De a megfelelő fórumban feltettem a kérdést. Mert hát Java oldalon többfajta webfejlesztési lehetőség van. És van amikor a tomcat jobb máskor a glassfish. Meglátom
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11541 üzenetére
Amit te linkeltél az nem apache, hanem iis.
Am' tény, hogy nem próbáltam, de igazából linux alatt szinte bármit meg lehet csinálni... -
dodopek
addikt
válasz
Sk8erPeter #11524 üzenetére
Hálásan köszönöm! Ma már nem építem be, mert mennem kell kenyeret sütni, de holnap biztos, hogy használni fogom!
-
dodopek
addikt
válasz
Sk8erPeter #11522 üzenetére
Igazad van, elnézést mindenkitől.
Akkor hagyom a méretezett új ablakot, majd megoldom másképp...
Köszi a választ. -
dodopek
addikt
válasz
Sk8erPeter #11519 üzenetére
Igazad van, én írtam baromságot...
Kombináltam egy file feltöltő php kóddal, aztán meg elfelejtettem, hogy két külön dolog...
És ahogy erre rájöttem, megtaláltam a beállításokat is... -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #11506 üzenetére
Na, akkor ez is világos, köszönöm
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #11501 üzenetére
úgy kerestem rá, hogy php pdo unquote, lehet ez volt a baj?
-
DuDicsento
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #11474 üzenetére
Szia, köszönöm válaszod. Jó hogy ráébresztettél, de sajna nem oldotta meg a problámát és rendesen volt amúgy írva, de most be is kapcsoltam. Na mind1 már kijöttem a gyakorlatból. Egyébként nagyon klassz kis dolog, annó szedegettük meg írkáltuk össze: 91.146.138.47/info.rar
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11467 üzenetére
Kohana-t nem ismerem, így azt sem, mennyire van kötve a $_FILES-hoz a saját feltöltője.
-
válasz
Szia!
Most úgy csináltam, hogy egy ideiglenes $files tömbbe bemásolok mindent, átadom neki és jó. Igen, furcsa, hogy csak szimpla feltöltés esetén jó, több topik is van erről a fórumukon. Így működik frankón a validálás!
mobla,
-
Speeedfire
félisten
válasz
Hát más keretrendszer se nagyon használhat mást cikluson kívül.
-
válasz
Sk8erPeter #11462 üzenetére
A Kohana saját Upload osztályával szeretném elvégeztetni a feltöltés, viszont az csak szimpla elemeket "tömböket" kezel. Lényegében a validálást és a mentést - mindent megcsinálna, de én a több fájl feltöltését szerentém + ezt egyszerre.
mobal,
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11462 üzenetére
Jogos! Fordítva van.
Az utolsó a ciklusváltozó.
-
KKope
tag
válasz
Sk8erPeter #11445 üzenetére
Említettem, hogy a hibakezelést a végére teszem. Lassan kész vagyok az oldalammal és utána nekiállok a hibakezelésnek.
Egyébként köszi, a helpet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11435 üzenetére
Ha jól láttam az előző form-ot, akkor ott számok voltak a sorokban, mint azonosító.
De valóban, ahogy írod ha sztring akkor kell a ' jel.Viszont ettől még nem lesz megoldva a gondja, mert az adatkapcsolatnál van neki a gond.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11407 üzenetére
Az ID általában egy szám, amit sql-ben nem kell sztingként kezelni. Így szerintem teljesen felesleges az aposztróf oda.
RootRulez: Regeljen godaddy-nél domaint és kap hozzá tárhelyet is. -
RootRulez
félisten
válasz
Sk8erPeter #11431 üzenetére
De igen, én ott vagyok, ezt a mókolást cimbinek csináltam volna.
Tudtok egy ingyenes tárhelyet, ahol működik ez a file_put_contents()
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11417 üzenetére
Ezt csak tudom. 5.3 alatt nem nyúlok PHP-hoz.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11413 üzenetére
5.3 alatt mondhatni, hogy nincs normális GC, ezért pl. a self references (internal handler) megöli, mert nem képes felszabadítani semmilyen memóriát, pl. a tiéd lehet, hogy elmenne 1 GB-ig is. Válts PHP verziót, minden megoldódik.
-
KKope
tag
válasz
Sk8erPeter #11407 üzenetére
Péter neked is köszönöm! Sokat tanulok tőletek!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11390 üzenetére
PHP 5.3 előtti?
-
KKope
tag
válasz
Sk8erPeter #11405 üzenetére
<?php
$conn = mysql_connect("localhost" , "root" , "jelszó")or die(mysql_error());
mysql_select_db(webraktar);
?> -
KKope
tag
válasz
Sk8erPeter #11397 üzenetére
Az is rendben van mert eddig is azt használtam
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11390 üzenetére
Nem tudom. Bugos php verzió...ezt csak a szolgáltatód tudhatja.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #11388 üzenetére
Tipp: localban 1-2 sor van a tábládban a szerveren meg 100-200 ezer.
De ezt így távolról senki nem fogja tudni megmondani neked.
Senki nem tudja mit, mivel, mikor, miért, kérdezel le, futtatsz, iterálsz, sokszorozol, az alkalmazott külső modulokról nem is beszélve. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11388 üzenetére
Sz*rul van valami beállítva a szerveren. Szerintem nézz rá/kérdezz rá erre a szolgáltatónál.
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #11380 üzenetére
Pont az lett a megoldás amit te is irtál.
Kivettem a felesleges tagokat és láss csodát jó lett.Ez van ha az ember sz@r tutoriálokat olvasgat.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Sk8erPeter #11382 üzenetére
Ilyen modifierekről még nem is hallottam, mindenesetre áttanulmányozom.
Még kezdő vagyok ilyen terén
Jó, hogy vannak szakértő emberek, köszönöm a segítséget. -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #11362 üzenetére
Tény, hogy ez nem teljesen helytálló kijelentés volt, de érted hogy értettem na. Most nem akarom még jobban megkavarni, mikor tényleg az alap html sem megy neki. Jobb ha külön csinál mindent.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11344 üzenetére
Nem tudom, ezt megrágom még...a nem tettszik a neve meg...uh.
Soak: Akkor így járt.
Nem tudom mekkora a kimenő levél méret kvóta...ezért akarom lecsökkenteni, amennyire lehet. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11342 üzenetére
Miért nevezném át? Meg ha egy 5 éves levelet akar megnézni, akkor meglesi a neten.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11331 üzenetére
Az, gáz az egész. Nem mindegy nekik? Mindenki tudja, ha rákattint, hogy az a twitter/fb alkalmazás és oda posztolja ki...
Mindegy, engem nem érdekel. Kis oldalakat, úgysem nézik szerintem. -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #11331 üzenetére
FB-nél régen meg lehetett szabni teljesen. Külön meg lehetett adni az API-nak a CSS fájlt, és azt behúzta és feldolgozta, és színezgetett pl egy Comment boxban mindent. Az újnál már nem lehet
:S
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11329 üzenetére
Ugye?
Ebből kifolyólag nézegettem a nagyobb oldalakat...hát...nem sokan tartják ezt be. Pl lásd PH! (nagyon messzire sem kellett mennem), hoc.hu, inspirefirst.com -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11324 üzenetére
Ez elég jónak tűnik. Megtartjuk.
Soak: Erről még nem hallottam, de szerintem ez így elég durva. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11324 üzenetére
Nem feltétlenül a kódra gondoltam, hanem a design elemekre. Amikor legutóbb olvastam akkor elég keményen megszabták azt is, hogy pl a logójukat hogyan, hova, miként lehet kirakni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11321 üzenetére
Körbenézek azért neten hátha van valami másik jquery tweet behúzó.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11319 üzenetére
Hát, nem tudom mennyire lehet ezeket "manipulálni".
Az nem lehet jó megoldás, hogy csinálok egy action-t az egyik kontrollerben és azt hívom meg? A szerver terhelődik, de az oldal betölt gyorsan. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11315 üzenetére
Az ilyen ne legyen már off, erre való a fórum (Y)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11306 üzenetére
Ezeket simán megtudod kaja közben.
Nem rosszak, sok érdekes dolog derül ki a felépítésükről. Sőt! Már majdnem kedvet kaptam a zend kipróbálásához.Igen, megoldódott már. Pont azt tudja a kis függvény, amire nekem szükségem van.
19.Norbika:
Ha tudná ezt a date, akkor nem kerestem volna rá függvényt.Nyilván több fw létezik, ez volt az első php magyar meet, így gondolom nem is akartak sokat bemutatni, csak a legelterjedtebbek. Meg lehet, hogy nem volt más aki vállalta volna, hogy előadást tart róla. A videón is látható, hogy kb 30 résztvevő volt csak.
Jótanács: Ha válaszolsz több embernek akkor rakd őket egy hsz-be.
-
válasz
Sk8erPeter #11291 üzenetére
Egy szóval sem írtam hogy nem tudtam elolvasni az általam belinkelt fórum hozzászólásait. Ne az én szellemi képességeimet se vond kétségbe kérlek.
Olyan problemak erdekelnenek amik azon tul elojonnek hogy valaki nem erti meg egy ekezetes valtozo nevet.
Nyilván nem teljesen pontos definició de azt hittem lehet érteni belőle mire gondolok. Szóval az én hibám.#11290
Tovább megyek, ha nem akarod használni, minek érdekel egy ilyen szélsőséges érdektelen probléma/kérdés?
Bocs nem tudtam hogy ilyen kérdést nem szabad feltenni itt a topicban.Ja igen és nyilván lezártuk a témát (remélem) és köszönöm mindenkinek aki választ adott.
-
válasz
Sk8erPeter #11286 üzenetére
Bocs befejezem inkább úgy látszik túlságosan bonyolult vagy értelmezhetetlen kérdést tettem fel.
-
KKope
tag
válasz
Sk8erPeter #11275 üzenetére
OK, működik!
Szintaktikai hiba volt
MÁS KÉRDÉS:
PHPMYADMIN FELÜLETLEN HOGY ÁLLÍTOK BE EGY-SOK KAPCSOLATOKAT A TÁBLÁK KÖZÖTT?
KKope
-
KKope
tag
válasz
Sk8erPeter #11275 üzenetére
Persze
Amit Lacces kolléga írt azt bemásoltam a MYSQL cmd-be és ott sem fut le.
-
19.Norbika
tag
válasz
Sk8erPeter #11229 üzenetére
Tovább megyek. Tessék ORM-et használni
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11162 üzenetére
A fene gondolta volna, hogy ilyen funkció is van benne.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11160 üzenetére
utólag is lehet formázni kimenetet NetBeans-szel.
Na necsináld! -
pvt.peter
őstag
válasz
Sk8erPeter #11152 üzenetére
köszi, ez profi
-
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #11038 üzenetére
Sorry az 1.8.1 benne maradt.
Az volt a probléma nálam, hogy a legújabb kódban az egyik JS-ben az egyik függvény (amelyik a tool tipet a box alá tenné közvetlenül) nem jól inicializálódik, így nem jön létre.
Az eredeti oldalról szedtem én is a kódok ezen részét. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #11103 üzenetére
Azt most inkább figyelmen kívül hagyom, hogy ebben a hsz-odban is van némi személyeskedés. Egyébként végigolvastam a hsz-okat, sőt, kicsit visszább is. A döntésem ez alapján született meg. És jól látod, türelmes ember vagyok.
Emellett felhívnám a figyelmed, hogy ha problémád van a moderációval, akkor azt a Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések-válaszok [Mielőtt írsz, olvasd el az 1. hozzászólást!] topicban kell jelezned, semiképpen sem szakmai topicban vagy privátban.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #11083 üzenetére
Szerintem már megkértünk rá legalább egyszer, hogy a stílusodon csiszolj!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11079 üzenetére
Szóval végül is igazam volt, csak megint belekevered a költő lelki állapotát mindenbe.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11061 üzenetére
Inkább örültél volna, hogy még megoldásnak neveztem a tiéd. Soakot leszólod azért, mert sántít az OO látásmódja, de a tiéd sem jobb. Azt mondod:
public function addNewTab(tabId, tabLabel, htmlContentOfTab)
Első körben syntax error, második körben pontosan tudod, hogy egy Tab-ot akarsz hozzáadni, akkor adj hozzá egy Tab-ot, ne pedig egy metódusban hozz létre raw adatból újat, és azt add hozzá. Single responsibility mond valamit? Nem hiszem.
$tabs = array(
'fragment-1' => array(
'label' => 'One',
'content' => '<p>tartalom egy.............</p>'
)
);Ezt meg hol tanultad? Tömb mire való? Azonos elemek (néha a végletekig leeegyszerűsítve (pl. valami alap osztály)) tárolására, nem arra, hogy újabb olyan tömböket rakjunk bele, amelyek inkább szótárak, így az azokban lévő KeyValuePair-ok csak úgy lógnak a levegőben.
private $tabs = array();
Miért private? Mi van, ha később hozzá kell férni egy leszármazott osztályban? Vagy ilyet nem lehet, annyira egységbe zársz?
Soak kódját nem magasztaltam, az ő megoldása PHP-san ronda és finom, egyedül kiemeltem benne egy jó elgondolást, de az is igaz, hogy az övé több és jobb, mint a te általad berakott pár gondolat, ráadásul te csak leszaroztad, ahelyett, hogy megpróbáltad volna megfogni benne a jót, esetleg a jó útra terelni. Sőt, azt mondtad, hogy a public field-ek miatt akármit berakhat oda bárki, miért, a tiédbe talán nem?
Ráadásul az egyszerű megoldást emeled ki, szerintem a te általad folytatott sokkal bonyolultabb azzal, hogy gyakorlatilag egy helyen intézel mindent.
És még egyszer ne add be senkinek, hogy nekem könnyebb volt a rövid beszélgetések után összehozni azt, amit.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11064 üzenetére
Nem volt sértő a stílusod, legalábbis van annyi fórum kilóméterem, hogy a stílus mögé látok, csak amit Athlon64+-nak is linkeltem kép szerintem nagyon megállja a szituációban a helyét. (persze én sem ezt a kódot használnám, ha magamnak írnám, de érdemes megnézni, hogy milyen oldalra készül és ezt nem fikázásból írom.)
Athlon64+ csak annyit mondott a kódomról, hogy ocsmány megoldás
Erre két dolog jutott eszembe : A vakok közt a félszemű a király effektus . (nyilván a topikban nem csak vakok vannak) és az, hogy jelenleg azt a korszakát éli amikor még arra keményedik a cerka, hogy mennyire OOP a kód. No Offense
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11061 üzenetére
Az mondjuk mindenesetre érdekes, hogy neked szabad olyat, hogy "kiokádj" valamit ami jelen állapotában még nem is használható - legalábbis azt vettem le, hogy egy bőven kezdő a segítség kérő. Mondjuk Athlon kódjával sincs semennyire beljebb szvsz - , nekem viszont nem szabad összedobni 2.5 perc alatt egy, az ő kérését maximálisan és egyszerűen megoldó kódot ( ami nyilván nem tökéletesen OOP meg miegymás, de nem "erőltettem" meg magam ) .
U.i.: Leírtam neki, hogy miért megyek végig a $this objektumom. A tulajdonság neve a tab neve, az értéke pedig amit a tab-ba szeretne. Ennyire egyszerű, de nem értem, hogy eddig miért nem vetted a fáradtságot ehelyett a hosszú hsz helyett és összedobtál valamit. Nekem semmit nem tudónak 2percig tartott összedobni amit összedobtam. Gondolom neked ugyanennyi időbe tellne egy normálisat, nem?
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11053 üzenetére
Epp volt egy hasonlo kodreszleten keznel. Azt alakitottam at minimalisan. Az elso kerdeaedet nem ertem. A tobbire is csak azt tudom mondani hogy egy nagy kodbil kivaktam ket reszletet amivel a kivant eredmenyt eleri. Innentol elindulhat megcsinalhatja ahogy o akarja. A masodik classt is azert hagytam benne, mert nekem konkretan konfigplhato contentet tud epiteni a htmBuildet, csak a tobbi kodreszletet kivagtam, mert nem volt relevans neki.
Szerk : Athlon64+ : jelen feladatot hogy oldanad meg OO-ban ha egy ismeretlen ember segitseget ker es Sos? Komolyan, ird le kivancsi vagyok.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11045 üzenetére
Én is hasonló okok miatt álltam át rá. Illetve kiíratni is úgy íratom ki, ahogy épp szükséges.
Azóta nem is használom a mysql timestamp-et. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11042 üzenetére
Nem baj, sőt . :
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11042 üzenetére
Valóban, de én újabban átálltam arra, hogy sima timestamp-eket mentek el az adatbázisba, ezzel mintha jobban lehetne dolgozni.
$model->time = time();
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11039 üzenetére
Köszi, tudtam, hogy CSS-el nem fog menni, eddig betettem a szőnyeg alá, de most megnézem.
Szerk: Még jó, hogy a gomb csak rátette a style-t . .... Lényegtelen .
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11039 üzenetére
Az már rég solved!
A formatot nem használtam, mert nekem csak a timestamp kellett.$date = new DateTime();
$date->setTime(0,0,0);
echo $date->getTimestamp(); -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11036 üzenetére
láttam, betettem, nem volt jó
A példa oldalon jó, forrásából kiloptam ami kell, erre jelent meg rossz helyen
a kolléga scriptjével meg jó -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11021 üzenetére
szia
ezzel is oda jutok mint az én verzióimmal, a lap alján az utolsó div alatt jelenik meg
valaki valamivel összeveszik... -
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #10779 üzenetére
Köszöntem szépen nagyon jól működik most már.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11022 üzenetére
Igen, a kedvencek tag az mindenképp előnyt élvezne. Megcsinálom aztán majd írok, hogy mi lett belőle .
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10831 üzenetére
Szia!
A kód azóta is működik, és ezúton is köszi!
Viszont kérnék még 1 kis segítséget ... szeretnék az "Elküldés" elé egy amolyan "írja be a képen látható karaktereket" dolgot ... ha minden igaz vmi captcha a neve.
De a Google-s reCAPTCHA dolgot mellőzném, többször is nekifutottam már, de hiába, vmiért nem akarja az igazságot.Leírom a jelenlegi működő kódot, és nagyon hálás lennék, ha tudnál ehhez/ebbe egy ilyen ellenőrzés-kódot mondani:
<form action="" method="post" class="form">
<div>
<label for="name"><b>Név:</b> </label>
<input type="text" name="name" id="name">
<br />
<br />
<label for="email"><b>E-mail:</b> </label>
<input type="text" name="email" id="email">
<br />
<br />
<?php
$link = mysql_connect('sql', 'user', 'password');
if (!$link) {
die('Adatbázis csatlakozási hiba : ' . mysql_error());
}
$db_selected = mysql_select_db('adatbázis_neve', $link);
if (!$db_selected) {
die('Adatbázis kiválasztási hiba : ' . mysql_error());
}
if (isset($_POST['name']) && isset($_POST['email'])) {
$name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$mysql = mysql_query("SET NAMES 'UTF8'");
$mysql = mysql_query("INSERT INTO `tábla_neve` (`name`, `email`) VALUES ('$name', '$email')");
}
?>
<input type="submit" value="Elküld">
<br />
</div>
</form>Előre is nagyon köszi!!
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10933 üzenetére
kolléga, fél órája küzdök ezzel a példáddal, hogy az autocomplete a beviteli mező mellett jelenjen meg, ne a frame top right sarokban, de mintha nem is reagálna semmilyen position elemre. Mit rontok el?
széttúrtam az autocomplete manualt, nem jött be -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10933 üzenetére
A témázást nem olvastam.
Konkrétan miért nem jó itt a static?
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10916 üzenetére
gondolni gondolom, csak nem találom...
-
SureStudio
tag
válasz
Sk8erPeter #10914 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Most már működik! -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10909 üzenetére
Nyilván a profilját mindig eléri egy kattintással. Viszont ha valakit megakarsz keresni akkor tudod, hogy .com/Sk8erPeter odavisz , jobban is mutat egy siteon kitéve link-ként .
Na mindegy, meglátom még mi lesz, ez úgyis ízlés dolga.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10909 üzenetére
mint írtam, konfigolva van, csak a Coda nem a telepített konfigolt pp-t használja, hanem valami saját motoron belül futtatja le
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #10910 üzenetére
Igen, így gondoltam.
Nem áll szándékomban szívatni téged. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #10885 üzenetére
Ki lehet ebből nyerni valahogyan timestamp-et? Nézem ezt a getTimestamp-et, de nem kóser.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10885 üzenetére
ennek a kimenete localhostomon:
Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'DateTime::__construct(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead' in -:2 Stack trace: #0 -(2): DateTime->__construct() #1 {main} thrown in - on line 2nagy serveren lefut
sorry, localhoston (xampp) jó, a Coda preview a hibás
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #10899 üzenetére
De te nem az átlag user-t képviseled. Ők nem szeretnek gondolkodni. Csak szép legyen és működjön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged