- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LTE frekvenciák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz
PumpkinSeed #16928 üzenetére
Tekintve, hogy vannak bonyolultabb dolgok is a login/reg rész megírásánál is érdemesebb lenne nem innen onnan összeollózott kódokból megcsinálni hanem magadtól írni egyet. - én inkább azt ajánlanám - amennyiben nem csak játszásiból kell, hanem publikálni is fogja (neadjisten pénzt is fizetnek érte) -, hogy ahelyett hogy maga megírná, inkább használjon egy működő login modult erre a célra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16915 üzenetére
Ne legyen így szétdobálva külön-külön fájlokra, inkább legyen egy REST API-szerűséged.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16919 üzenetére
Véletlen sem szeretnék beleszólni, de szerintem ha már ráfordítod az időt, akkor fordíts rá egy picivel többet és ne csak működjön, hanem legyen jó is. Teljesen építő jelleggel mondom ezt, nem leszólás akar lenni.
Egyrészt most, hogy benne vagy, nem nagy kaland valamivel jobbra, általánosabbra megírni, mint mondjuk hónapok múlva, amikor azt se tudod mit miért úgy csináltál meg ahogy. Másrészt egy csomó jó dolgot meg lehet tanulni, mikor az ember egy ilyet "hobbifejleszt". Harmadrészt, ha sikerül elég általános motort írnod, akár értékesíteni is tudod, ráadásul rengeteg időt meg tudsz spórolni, hiszen már van egy jól működő, megbízható alapod, csak testre kell szabd a specifikus igényeknek megfelelően.
Hajrá! -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16917 üzenetére
Az oké, hogy a felület így megy (gondoltam), de az magát a fájlt nem védi.
Erre gondolok pl:
www.pumpkinseed.hu/admin/engine/edit_post.php?method="delete"&pid=34Ha nem ellenőrzöd a jogosultságot az "edit_post.php" fájlban, akkor bárki kedvére kitörölheti pl az összes posztot. Visszatérve a felületre, nem biztos, hogy a jelszó a legjobb módja az azonosításnak. Sőt. Kapásból elhasal, a dolog, ha két egyforma jelszó van. Na meg nem is szerencsés tárolni sem session-ben, cookie-ban meg főleg. Korábban már tárgyaltuk ezt szerintem pont ebben a topikban, legjobb ha id-hoz és még valami unique mezőhöz kötöd az azonosítást. Akár a munkamenet maga is kaphat egy azonosítót.
Ez már lvl3.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16915 üzenetére
Elég erre egy fájl. Szerintem a törlés is "szerkesztés". Legyen az adatbázisban a bejegyzések táblának egy olyan mezője, amiben azt tárolod, a bejegyzés látható/aktív e, így nem kell törölnöd, csak ezt átváltani. Ha esetleg véletlen törölsz, vagy töröl valaki, így könnyen visszaállítható. Fontos: Arra figyelj, hogy mikor valaki ezt a fájt használja, ellenőrizd van e jogosultsága a műveletre! Ezzel kezd.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16913 üzenetére
Jogos, én az azt követő posztot néztem.
Visszavonom a kötekedésem.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16901 üzenetére
Most lehet ez láma lesz, de ez így működik?
public ex(){}
Tehát elhagyható a function? Én világéletemben úgy használtam. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16901 üzenetére
Ömm, hát
ex(12, NULL, "Imre");
Ugyanígy lehetne akár ex(12, NULL, NULL, "Imre"); is... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16896 üzenetére
Ideje volt...
Amúgy a múltkorira b@sztál reagálni, azzal mi lett?
(#16898) premierpark:
Szerintem első lépésként kezdd el itt:
http://studio.code.org/s/frozen/stage/1/puzzle/1 -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16896 üzenetére
Jó'tetted. PDO vagy MySQLi?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16880 üzenetére
Ez így nem fog menni, pipe-olni kell a jelszót, és a sudo-nál a standard inputról kell azt levenni, valahogy így:
echo JELSZÓ | sudo -S parancs_amit_végrehajtasz && másik_parancs_amit_végrehajtasz
VAGY
echo JELSZÓ | sudo -S su -c "parancs_amit_végrehajtasz && másik_parancs_amit_végrehajtasz"
Ezt tudnád mondjuk aposztrófok közé berakni, és végrehajtani shell_exec segítségével, DE ez biztonsági szempontból elég veszélyes, hogy közvetlenül egy scriptfájlba belerakod a rendszergazdai jelszót, úgyhogy lehetőleg kerüld el.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16857 üzenetére
"Nem említetted, hogy hogyan akarod ezt megtenni, de itt egy elképzelhető megvalósítás."
Az oldalon látható kód borzalmas több tekintetben is (mind a JS-, mind a PHP-kód), ezt az oldalt inkább ne... -
Adamis
őstag
válasz
PumpkinSeed #16857 üzenetére
Huhh, köszi, ez nekem magas... Lényeg, hogy joomla 3.3-on szerettem volna egy olyan php-kódot tenni egy cikkbe, amire aztán hivatkozhatok, hogy ezt a keretet és a tartalmát jelenítse meg. De ezek szerint ez bonyolultabb annál...
De azért köszi!
-
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16753 üzenetére
Közben agyaltam és az jutott eszembe, hogy biztosan van valami beállítás, megoldás amivel az inputokat le lehet korlátozni, hogy 1bitet vagy 1bájt adatot tároljanak.
Mert abban az esetben, ha mondjuk 1bitet tárolnának (0 vagy 1), akkor kevesebb mint 2kb lenne az adat.
De ha mondjuk 1bájtot akkor is csak 15kb lenne, tehát messze lenne a 2MB-os korlát.
Van egy olyan érzésem, hogy nem is a böngésző, hanem a szerveroldal korlátozza be a dolgot..Hogy a kérdésedre is válaszoljak egy pixel generátor rugalmasságának kibővítése lenne a célom..
Jelen esetben egy 240x64-es grafikus kijelző pixeleit akarom teljes egészében modellezni, úgy hogy az ott elkészített rajzolat vagy, ha jobban tetszik pixel grafika gond nélkül felvihető legyen a kijelzőre.
Tudom, hogy léteznek hasonlók, csak az a baj, hogy az ami nekem kell nem létezik ingyenesben.
Általában a kijelzők többsége, sőt szinte mind alapértelmezetten 8x8 pixelt / karakter-készletet használnak.
(ezzel sincs gond csak marha nagy karakterhézagokat hagynak)
Az én T6963c chippel ellátott GLCD kijelzőm képes a 6x8 pixel / karakter készlet megjelenítésére amivel sokkal barátságosabbak a karakterhézagok.
Nem mellékesen a kisebb karakter nagyobb karakterszámot eredményez egy azon sorban.
Hogy szemléltessem is a dolgot elkészítettem egy kisebb 3 840 pixeles változatot ami remekül működik..
Itt tudod megnézni: ©DPTP 6x8 Pixel kép genrátor... ( T6963c )
Lényegében ugyan ez lenne csak a már említett 15 360 pixelben. (egyébként már ez is kész van csak élesben nem akar működni csak localhost-on) -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16710 üzenetére
Amennyiben MySQLi-vel próbálkoztál, olvasd át ezt: How to Use PHP Improved MySQLi extension (and Why You Should) Szvsz elég kimerítő és érthető leírás. Nem bonyolult.
2-3 példa után röhögve használod.
(#16711) peterfihugo
omfg. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16705 üzenetére
"Ez azért érdekelt engem, mert $valami['asd'][1] így hivatkoztam az asszociatív tömbbe helyezett elemekre és nem akart értéket visszaadni semmilyen módon."
Mert ez így értelmetlen, de erre már megadta a választ fordfairlane."Amikor elkezdtem csinálni ezt a hobbi projektet akkor prepared statement-el készítettem, de annyira nem akart összejönni"
De akkor miért nem kérdezel inkább, vagy guglizol tovább?És mi nem jött össze konkrétan?
Igazából egyébként Amazont (!) lehet rekeszteni stackoverflow.com-os, prepared statementtel kapcsolatos kérdésekkel is. Direkt nem Dunát írtam, mert az elcsépelt, az Amazon meg a legszélesebb-leghosszabb-legbővízűbb, szóval ezzel legalább nagyobbat mondok. -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #16705 üzenetére
Ez azért érdekelt engem, mert $valami['asd'][1] így hivatkoztam az asszociatív tömbbe helyezett elemekre és nem akart értéket visszaadni semmilyen módon.
A while($row = mysql_fetch_assoc()) egyszerre egy rekordot olvas be, és tárol el egy $row nevű változóban. A $row-ban az aktuális rekord egyes mezőit éred el, pl. a $row["img_path"]-ban megkapod az aktuális sor img_path nevű mezőjének értékét, de amint a ciklus újra lefut, a $row tömb új értéket kap, az előtte levő sor adata felülíródik.
Ha te a rekordokat össze akarod gyűjteni, mert további műveleteket akarsz vele végrehajtani (rendezni, csoportosítani pl.), akkor azt kb. így lehet:
$recordset = array();
while($row = mysql_fetch_assoc()) {
$recordset[] = $row;
}Ezután kapsz egy recordset nevű tömböt, ami n darab asszociatív tömböt fog tartalmazni, épp annyit, amennyi rekordot beolvastál a while-ban.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #16698 üzenetére
A fetch_assoc és fetch_* társai egyszerre egy sort olvasnak be, tehát ha a sorrenden szeretnél változtatni valahogy, akkor vagy az adatbázis-lekérdezésedet kellene módosítani, hogy a PHP a megfelelő sorrendben kapja a recordsetet, vagy pedig be kell olvasni az összes sort egy PHP tömbbe, majd a PHP-ban végrehajtani a rendezést. A fetch_assoc egy rekordot tömbbe olvas be, de ez csak egy asszociatív tömb, aminek az elemei az aktuálisan beolvasott egyetlen rekord mezőit tartalmazzák.
Ha az adatbázis-lekérdezésnél nincsen rendezés-klauza (ORDER BY), akkor a kapott sorrend nem garantált. Sok esetben egyszerűen abban a sorrendben kapod meg a rekordokat, ahogy fizikailag egymás után helyezkednek el a háttértáron.
Esetben, ha jól értem, célszerű lenne felvenni egy plusz mezőt az adattáblába, amely eltárolná a feltöltés dátumát, és erre már lehetne növekvő vagy csökkenő sorrendű lekérdezést végrehajtani. Mysql-ben ezt egyszerű megoldani (TIMESTAMP DEFAULT CURRENT_TIME()), és ezt a mezőt a Mysql automatikusan be fogja állítani az aktuális időre a rekord létrejöttének pillanatában, a PHP kódban a rekordbeszúrásnál ezzel a mezővel nem is kell törődni.
Ha ez valamiért nem járható út, de a táblának van egy autoinkrement kulcsmezője, akkor arra is lehet rendezést végrehajtani.
HA ez sem jó valamiért, akkor csak az az út marad, hogy beolvasod az összes rekordot egy tömbbe, majd megfordítod az elemek sorrendjét (tán array_reverse(), vagy valami hasonló), majd végigmenve a tömbön, elvégzed a kiírást.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16703 üzenetére
"nem létezik akkora facepalm amit erre be tudnék tenni"
Jól látod a helyzetet.Így, hogy a kolléga igen egyszerűen megválaszolta, már az eredeti kérdést is értem, bár bevallom, azt feltételeztem, hogy ennél valami bonyolultabb problémakör megoldásában kérsz segítséget, de mindezt csak jóindulatból.
Szóval mi volt a gondod a prepared statementekkel? Amíg azt nem érted, nem használod, addig ne is folytasd a paraméterek átadásával történő adatbázis-lekérdezgetéseket bármilyen szerveroldali nyelvből.
-
wis
tag
válasz
Eddig oké, de azt szeretném megcsinálni, hogy ezt pont fordítva tegye,
A lekérdezést tudod rendezni az ORDER BY kulcsszóval.
(#16701) PumpkinSeed
A fetch_assoc egy sort ad vissza és az oszlop nevekkel indexel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"Előre szeretném kérni, hogy ne prepared statement-t mondjatok, mert az utál engem."
Ezek után tovább sem olvastam.Mégis miért nem szeretitek egymást, akarsz róla beszélni?
Szerk.:
rákattintottam a példádra, nem $images[img_path], hanem $images['img_path'], mivel egy stringet akarsz átpasszolni, nem egy valahol definiált konstanst...És ugyanígy a másik tömbindexelésnél megint elkúrtad. Ennyi idő PHP-zás után ezt azért remélem, nem kell megindokolni...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16688 üzenetére
Most nincs előttem a NetBeans, de olyasmi, hogy File > New Project > PHP Project with Existing Sources. Vagy simán létrehozol egy új projektet, és szépen belepakolod a fájljaidat utólag (akár úgy, hogy importálod a fájlokat, akár úgy, hogy simán belemásolod fájlkezelővel, aztán ráfrissítesz).
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16688 üzenetére
Open Directory? Gondolom van benne ilyen, onnantól hogy megnyitod, kész a projektizálás. Ezt JetBrains felhasználóként mondom.
-
Kommy
veterán
válasz
PumpkinSeed #16681 üzenetére
1: Mivel a játék az ebből a fájlból dolgozik
2: ezt még ki kell próbálnom, hogy baj e ha nincsenek sorba, vagy van nagyobb szám mint a lehetséges autók száma
3: a fájl végére írással nincs gond, csak az index jelent gondot, hogy most akkor mennyi legyen a CAR_X -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #16646 üzenetére
Igazából én külön választanám a PHP-t és a HTML-t bár ez szerintem csak nekem jó, lehet más máshogy csinálja de én így szoktam a jobb átláthatóság érdekében:
Itt mondjuk pont nem választottad külön a html-t és a PHP-t. Akkor lenne különválasztva, ha külön fájlban lenne.
-
DNReNTi
őstag
válasz
"a jobb átláthatóság érdekében"
Kinek a pap, kinek a paplan, de szerintem ettől sokkal átláthatóbb és olvasmányosabb ha inklúdolsz.
if ($igaz) {
include('igaz.php');
} else {
include('hamis.php');
}
Értelem szerűen a megfelelő HTML a megfelelő fájlban.(#16648) honda 1993
Ne gondold, hogy felhúzom magam. Inkább csak... kiégek.(#16649) tothjozsi96
Ha már itt tartunk akkor én meg ezt ajánlom. -
honda 1993
senior tag
válasz
Koszonom a hosszu es kimerito valaszt.
( az enyem csak ilyen rovidke lett) XD
DNReNTi ne kapd fel a vizet, csak viccnek szantam.
-
CSorBA
őstag
válasz
PumpkinSeed #16592 üzenetére
Vagy egy minimum 5000 szavas esszét fogalmaz épp
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16580 üzenetére
Abban amit mondasz, van valami igazsag.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #16567 üzenetére
Pedig én ezt jól bírom, de most valami eltört bennem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16567 üzenetére
Mostanában kb. hasonló szinten tartunk a topicban ezekkel a "kimásoltam Notepad++-ba, és úgy láttam, milyen hosszú a karaktersorozat"-jellegű megnyilvánulásokkal.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
PumpkinSeed #16551 üzenetére
Amúgy érdekes, mert most utána néztem, és most ezt tartják biztonságosnak, már nem nagyon terjesztik az md5-ös belépő rendszereket cookie-val ...
Amikor én kezdtem még régen akkor az volt a favorit, igaz hogy nem webshop és fórum oldalakkal foglalkozom.Mellesleg most megnéztem és most jó a password_hash().
Nem tudom mi folyik itt.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
PumpkinSeed #16536 üzenetére
És a sessionben való tárolás már magával hozhat adatbázis-műveletet is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16526 üzenetére
Jól mondod. Ez a kód szerintem az utóbbi idők összes példaként linkelt kódját felülmúlja ocsmányságban.
Megkapja a PHP topic Arany Málna díját.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16477 üzenetére
Jó, és a tanácsokat elolvastad, hogy hogyan javítsd ki az útvonalat? Akár relatív útvonalakat használva a webalkalmazáshoz, akár $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']-ot felhasználva. Nyilván amíg az elérési utat nem javítod ki, és még egy egyszerű tesztcélú fájlírás sem működik a célkönyvtárba, addig hiába megy az oda-visszaírogatás.
Amúgy meg kéne tanulni az Xdebug használatát, nem pedig kiírogatni, hogy épp milyen a változó értéke, hanem normálisan debuggolni, arra találták ki, hogy egyszerűbb legyen a fejlesztés, és az ember rájöjjön a hibáira.Korábban is javasoltam, a kolléga igen gyorsan rá is jött, hogy kell használni.
Követhetnéd a példáját, és akkor menetközben kapásból látnád, milyen útvonalakra próbál írni, az egyes visszatérési értékeket pedig korrektebb módon ellenőrizhetnéd.
Azt sem ártana tudni, milyen HTML-kód van a frontenden. Pl. a mező neve (name attribútum) valóban egyszerűen "file"? Hogy néz ki akkor a most használt, komplett kódod (miután elvileg javítottad)?(#16483) tothjozsi96 :
Hol olvastad ezt a hülyeséget?Nem árt megnézni, az ember milyen forrásokból tájékozódik, és milyen fórumos kommentárokat vesz komolyan.
(#16478) tothjozsi96:
Akkor már végképp nem értem, most épp milyen kódról beszélsz, mert
ez a kód, amit ide bemásoltál, tele van preg_match-csel és preg_replace-ekkel. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16475 üzenetére
Az utóbbi két hibaüzenet alapján elég egyértelmű: a $file_name változód üres. A $target = $target.$file_name; soroddal tehát ez esetben olyan, mintha azt írtad volna, hogy $target = target;, mivel nem fűztél hozzá semmilyen nevet (így marad a könyvtárnév). Így nem csoda, hogy nem tudja mozgatni.
Az első hibaüzenet meg csak annyit mond, hogy nem létezik uploaded_img/people.txt fájlod...
Az igazából nem tudom, hogy jött ide, a lényeg az volt, hogy a célkönyvtárba tudsz-e írni. (file_put_contents() használatát javasoltam) Gondolom valóban nem létezik a people.txt fájl, vagy még mindig rosszul adod meg az elérési útvonalat... Ez esetben nem ártana, ha elmondanád, hogy milyen a könyvtárszerkezet (mi hol van), akkor még meg is tudnánk mondani, mit rontasz el.
-
disy68
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #16468 üzenetére
Ebben:
$target= "var/www/img_share/uploaded_img/";nem inkább /var az útvonal eleje? A perjel nélkül a script helyétől keresné a var mappát és a többit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16447 üzenetére
Szerencsére a többiek elég alaposan válaszoltak az érdemi részre.
"Illetve egy függvény, hogy tud több String típust is visszaadni, például egy adatbázisból kiolvasott név és lakcím adatot például?"
Csak a pontosság kedvéért: nincs olyan, hogy "több String típus", string van, és kész, szerintem Te arra gondoltál, hogy mondjuk több string "értéket" szeretnél visszaadni. Tehetsz ilyet összetett típussal, tömbbel vagy objektummal is vissza tudsz térni egy függvényből. Egy függvénynek egy darab visszatérési értéke van.
Szerk.: ja, most látom, disy68 ezt is leírta neked.
Amúgy ilyen, hogy "adatbázisból kiolvasott név és lakcím adat", tipikusan valami objektumhoz kellene, hogy tartozzon ahhoz, hogy ez normálisan kezelhető legyen (ne pedig többdimenziós asszociatív tömbborzalmakat kelljen kezelned), például van egy Person osztályod (most csak a példa kedvéért), és ezt megfelelően példányosítod (példányosítás után lesz belőle objektum). Ha sok személy van, akkor objektumok tömbje is egy jó megoldás lehet (értsd: egy tömbbel térsz vissza, ebben pedig egy vagy több objektum van).(#16451) disy68 :
Szépen összeszedett válasz! -
fordfairlane
veterán
válasz
Maga az MVC csak nagy vonalakban ad iránymutatást arra nézve, hogy miféle nyelvi elemeket keverhetsz a kódodban. Az nagyjából oké, hogy a html a megjelenítéshez kapcsolódik, de az adott nézetnek számos egyéb funkciója is lehet.
A manapság bevett gyakorlat nagyjából annyi, hogy az oldal szerkezetét leíró html kód többnyire egy template fájlba kerül, amibe csak a legegyszerűbb php, vagy az adott template kezelő nyelvi elemei kerülnek bele. Pl. blokkdefiniálás, iteráció (foreach), beágyazás (include), csak a legegyszerűbb vezérlési szerkezetek. A többi, az adott nézethez kapcsolódó kódrészek mondjuk egy View objectben kaphatnak helyet, ami tisztán csak php utasításokat tartalmaz.
Én úgy szoktam csinálni, ha az adott rendszerben nincs template kezelő, hogy a nézetben a PHP alternatív nyelvi szintaktikáját használom, ezzel is érzékeltetve, hogy ez egy nézetleíró fájl.
<?php if(): ?>
<?php else: ?>
<?php endif; ?>
<?php foreach(): ?>
<?php endforeach; ?> -
disy68
aktív tag
válasz
Az MVC pattern, ahogy a neve is indikálja külön kezeli az adatot (model), megjelenítést (view), és a kettőt összefogó irányítást (control) - csak így egyszerűen megfogalmazva. Ez által adott, hogy ezeket a részeket külön kezelve, jellemzően külön fájlokként fogod megoldani - sok esetben ez több ezer külön fájlt is jelenthet. Persze itt számít az mvc keretrendszer működése, felépítése stb. (lehet, hogy a keretrendszer alapja áll csupán pár ezer kisebb fájlból és a számodra ténylegesen készítendő fájlok száma ehhez képest elenyésző).
A php / html keverése sokszor alapvetően adja magát, azonban egy template-kezelő működhet úgy is, hogy magában a template fájlban se html, se php kód nem fog szerepelni - persze ezt is php dolgozza fel, ami behelyettesíti a htmlt a template alapján.
MVC esetében, fontos, hogy a szerepek elkülönüljenek. Ez jelenti azt, hogy a controllereid és modelleid jellemzően nem fognak html kódot tartalmazni, csak php-t, míg a view több, mint valószínű, hogy fog mindkettőt. A lényeg, hogy az adott megvalósítás struktúrája fogja meghatározni, hogy a fájlok mit fognak tartalmazni.
--
Amennyiben kevered a html és php kódokat érdemes figyelni az olvashatóságra (a kód karbantartása miatt).pl. e helyett:
<?php
$menupontok = array('egy','kettő','három','négy');
echo '<ul>';
foreach($menupontok as $menupont){
echo "<li>$menupont</li>";
}
echo '</ul>';
?>könnyebben átlátható ez (alternative syntax használattal):
<?php $menupontok = array('egy','kettő','három','négy'); ?>
<ul>
<?php foreach($menupontok as $menupont): ?>
<li>
<?php echo $menupont ?>
</li>
<?php endforeach; ?>
<ul>
?>--
Egy függvény visszatérési értéke pedig egy darab "érték". Ez az "érték" tartalmát tekintve lehet nagyjából bármi. Ha neked egy darab szöveges érték kell, akkor egy string, ha kettő vagy több, akkor lehet array, ami tartalmazza a két vagy több stringet. Ha valami bonyolultabb struktúra kell, akkor lehet tömbök, tömbje, vagy akár egy objektum is, ami tövábbi logikát is tartalmazhat (metódusok).De először a nyelvi alapokat kell mindenképpen megismerni, és utána érdemes nézelődni a különböző programozási paradigmák, programtervezési eljárások és egyéb best-practice megoldások felé.
-
_ak_
addikt
válasz
Nem találkoztam sehol, semmi iránymutató értékekkel, szóval szerintem ez nem ennyire konkrét.
Persze törekedni kell a különböző logikák szétválasztására és legfőképp a kódismétlés kerülésére, de ha aránytalanul több munkával járna a szétválasztás, akkor elfogadható.Nagyjából én így vettem le az elméletet, de egyrészt gyakorlatom alig, másrészt szerintem a project típusától is változhat.
Aztán remélem valaki kijavít, hogy ha hülyeséget mondtam.
-
DNReNTi
őstag
válasz
nagy probléma, ha néhány helyen a HTML részben is vannak PHP kódrészletek?
Én ezt nem értem.Ha behúzod a PHP-t külső fájlból akkor is lesz php a HTML-ben. (Illetve a pontosság kedvéért HTML lesz a PHP-ban.) Szóval: wat?
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16433 üzenetére
Amikor meg nem mukodott akkor azt is megneztem, es termeszetesen a 80-as port volt beallitva.
Tehat a lenyeg hogy csak megoldottam, de ettol fuggetlenul is Koszonom hogy megint turelmesek voltatok.
(Bar talan nem pofatlansag azt allitani hogy jelen esetben nem csak az en hulyesegem volt a problema forrasa.)
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #16410 üzenetére
A XAMPP feltelepítésénél ez sem egyszerűbb. Annyi az egész, hogy next-next-finish. Ja, és meg kell jegyezni, hogy webroot alaphelyzetben a C:\xampp\htdocs. Van hozzá control panel, ahol indíthatod, service-ként regisztrálhatod a megfelelő komponenst. Eddig még nem láttam olyan embert, akinek problémát okozott volna a XAMPP üzembehelyezése.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #16410 üzenetére
Mondjuk a PHP 5.3 engem nem gyoz meg. Meg hogy kezel igy alias-okat? Vagy hogy fut szolgaltataskent?
-
tothjozsi96
addikt
válasz
PumpkinSeed #16409 üzenetére
Amúgy szerintem biztonságilag nincs vele baj, főleg ha az alapja jól megvan írva.
Ellenőrizd hogy minden rendben van-e ... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16358 üzenetére
Nézd meg, a Gmailnél milyen hosszúra van állítva a session cookie-k lejárata.
Ott elég ritkán kell belépegetni, miután egyszer megtetted. Persze lehet, hogy ők már a másik véglet.
(#16338) tothjozsi96 :
Ez a téma eléggé abbamaradt, mert a felvetéseimre érdemben nem reagáltál.(#16339) Athlon64+ :
Az első felét nem értettem, mire reagáltad, mert az előzőben arról volt szó, hogy egyszerűen lehagyta az execute-ot, és erre nem figyelmeztette az IDE - Te pedig arra hivatkoztál, hogy biztos inicializálatlan változója volt, és fos IDE-t használ, pedig a változó inicializálva van, és normális IDE-t használ, csak egy metódushívás lemaradt. Szívás, de előfordulhat bárkivel, még veled is, max. nem PDO-val."database generated kulcsot sem képes minden esetben kezelni"
Asszem ezzel én is találkoztam.
Hát amúgy ja, egyetértek, hogy sok tekintetben tákolmány feelingje van (még ha nem is találkoztam annyi problémával, mint Te), mint úgy általában a PHP-nak. -
tothjozsi96
addikt
válasz
PumpkinSeed #16358 üzenetére
Mondjuk a cookie az más, de viszont én a 15 perc után ejteném a session-t ...
De inkább bejelentkezésnél lehessen kiválasztani hogy 15 perc inaktivítás után dobja-e ki vagy sem.
Szerintem eléggé zavaró ha egy nap 20x be kell lépned. -
tothjozsi96
addikt
válasz
PumpkinSeed #16356 üzenetére
Tehát 24 perc múlva kidobja a felhasználót?
Én 3 napra szoktam tenni, hogy frissüljön, mondjuk nálam van egy session_hash ami sql-ben van ...
-
wis
tag
válasz
PumpkinSeed #16354 üzenetére
A php.ini session.gc_maxlifetime értéke tartalmazza.
Az utolsó hozzáféréstől számolódik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16336 üzenetére
He? Ne már. Tessék:
http://php.net/manual/en/function.urldecode.php
"urldecode — Decodes URL-encoded string
string urldecode ( string $str )
Decodes any %## encoding in the given string. Plus symbols ('+') are decoded to a space character.[...]
WARNING
The superglobals $_GET and $_REQUEST are already decoded. Using urldecode() on an element in $_GET or $_REQUEST could have unexpected and dangerous results."Nincs szükséged semmiféle manuális replace-elgetésekre...
(#16335): Hogy jön ide a reguláris kifejezés?
Kb. köze nincs a témához. Ez egy URL-encoded string, amiről beszélsz.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #16335 üzenetére
Megoldva.
str_replace() és substr().
-
tothjozsi96
addikt
válasz
PumpkinSeed #16320 üzenetére
$_SERVER["REQUEST_URI"]
Ennek a tartalmát menteni egy cookie-ba és ha sikeres a belépés akkor ide át dob?
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16199 üzenetére
valóban nem menő ma már, anno ilyen g-portal-os weblapok (inkább összeorigamizott html elemek) esetében használtak ilyet.
egy általános témájú weboldalhoz valóban nem szabad semmilyen zenét tenni, de azért egy ilyen misztikus, vámpíros, vagy mmorpg-s játék tematikájú fan-site alá ma is el lehet képzelni egy a hangulatnak megfelelő aláfestő zenét, persze alapból halkra véve. (nem tudom a kérdező, milyen típusú oldalhoz gondolta a lejátszót)
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16179 üzenetére
Miért ?
Nem kötöszködésből kérdezem.
Én amatőr vagyok, nem értek annyira hozzá és ezért kérdezem, mert szeretném megtanulni, hogy miért nem javallott. -
kemkriszt98
tag
válasz
PumpkinSeed #16167 üzenetére
Ok, de direkt URL-el miért megy? Azert gondoltam, hogy a Cron a hibás...
-
kemkriszt98
tag
válasz
PumpkinSeed #16165 üzenetére
Nincs ötletem, hogy milyen információ kellene de mond és adom
Egyébként ha erre gondoltál a kód 4 sorból áll...
1. PDO objektum létrehozása
2. Prepare ( egy update utasítás) 3. if
4. echo"siker"Bocs, hogy nem adok konkrét kódot de Nem vagyok otthon és szerverről előhalászni a kódot telefonnal elég macera ...
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #16153 üzenetére
Ez csak félig vicc. A jó kérdésfeltevés félút a megoldáshoz. Sokszor az a gond, hogy nem érteni a kérdést, vagy hiányzik a kérdéshez maga a kontextus (forráskód, jsfiddle példa, whatever).
-
kemkriszt98
tag
válasz
PumpkinSeed #16153 üzenetére
Meglesz
-
kemkriszt98
tag
válasz
PumpkinSeed #16149 üzenetére
Igaz is meg nem is
A reggel megnéztem még1x és rájöttem, hogy nagy hülyeséget írtam a tegnap... Nézzétek el nekem... nem kellene éjjel félálomban kérdéseket kiírni
Konkrétan 2 helyen nem működött... az egyik helyen tényleg az elérési útvonal volt a baj.. elütöttem egy spacet...
Na de a másik azért furcsa mert elvileg a dolog csak akkor mehetne tovább ha az adatbázissal való macera sikeres... ennek ellenére mégis tovább fut de az adatbázisban nem változik semmi...Tehát... az oldalon festményeket lehet rendelni... a vásárló beteszi a kosarába, ekkor az adatbázisban a festményhez tartozó sorban a státusz "elerheto"-ről "kosarban"-ra változik és elmentem a vásárló ip-jét is...
Ez eddig megvan itt viszont ha az illető befejezi a rendelést az adatbázisban "kosarban"-ról "eladva"-ra kellene állítanom... na és ez nem működik... kódA gep_client_ip()-t StackOverflow-ról csórtam és teszteltem... jól működik...
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PumpkinSeed #16133 üzenetére
Valahol levágod túl rövidre. Az egyik 30 hosszú (nem tudom, ez, hogy jön létre), a másik 40 hosszú, ez a helyes.
PeachMan: nem kell ide osztály, elég ez a beépített függvény: exif_read_data().
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16114 üzenetére
Yess, végre valamit jól eltaláltam.
köszi
későbbre, amikor több időm lesz, akkor szeretném megtanulni, hogy php-s adatbázissal hogyan kell a nyelveket megvalósítani. Esetleg arra tudnál-e mutatni valami megoldást, ami neked már bevált ?, vagy majd Google val keresgéljek ?
köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16112 üzenetére
Most az idő rövidsége miatt ezt a statikus megolást választanám.
Ha jól értem, akkor ez azt is jelenti, hogy elkészítem teljesn egészében magyarul az oldalt. Ezután csinálok egy ENG és GER mappát a másik két nyelvnek és ebbe a másik két mappába teljes egészében belemásolom, amit magyarul megcsináltam ?
Amikor belemásoltam, akkor azokban az ENG és GER mappákban beállítom a hivatkozási linkeket, hogy újra elérjen minden css és js fájlt és ezután átírok mindent statikusan angolra az ENG mappában és mindent statikusan németre a GER mappában ?
Így meglesz 3 nyelven és mindegyik főoldalán a nyelvre irányuló linkek majd abba a mappába navigálja az internetezőt ?
köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16110 üzenetére
Szia !
Köszi. Ez is nagyon tetszik. Esetleg foglalkoztál-e már vele komolyabban ? Van-e forum, ahol lehet kérdezni, ha elakad az ember ?
Most például azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne ezzel a te ajánlásoddal megvalósítania azt, hogy 3 nyelven legyen az oldal.
A főoldalon mindig lenne 3 link, ami három nyelvet mutat és ha rákattint az ember az egyik nyelvre, akkor mindig újra betöltődik teljes egészében az oldal, vagy oldalak, mert ez slide-os webszerkezet és a betöltődés után olyan nyelven lenne, amelyiket kiválasztotta.
köszi szépen
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16055 üzenetére
hali.
na csinltam egy html fajlt,amiben a html kod van,illetve van egy php fajl is,amiben a php kod van.
ez az egesz pedig benne van a xamp "htdocs" mappajaban.
a html fajlt megnyitottam, megjelent a kis urlap ,amibe beirok egy szoveget.
rakattintok a kuldesre,es utana csak egy feher ablak fogad.viszont miutan rakattintottam,a bongeszoben latom hogy a
file:///E:/xampp/xamp1/htdocs/gyakorlas/index.html helyett
file:///E:/xampp/xamp1/htdocs/gyakorlas/valami.php
jelenik meg.tehat php is mukodesbe lep,de valamiert nem csinal semmit.
en naiv pedig azt hittem hogy majd elkuldi nekem emailben amit elkuldok xd
elosszor a html kodban az
''email''helyett beirtam az email cimem,mert ugy ertelmztem a leirasodat. xdmajd amikor nem tudtam mit kitalalni ,megprobaltam hogy az elkuld mezobe beirom a sajat email cimemet ( nehogy itt elkezdjetek rohogni )
de tenyleg igy ertelmeztem a leirast.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16078 üzenetére
Láthatóan elgépelés... Amúgy sosem néztem a magyar részét.
(#16080) PumpkinSeed :
"Már előre látom, hogy várhatóan mást fogtok javasolni, hogy ne a mail() függvénnyel csináljam, de egy sima URL-t kell csak elküldjek amire kattintva megnyit egy új oldalt.
Na szóval a mail() függvénnyel szenvedek már tegnap este óta."
Ha azóta szenvedsz vele, akkor most komolyan, van még kérdés? Egyszerűen annyira nem éri meg szarakodni a sima mail() függvénnyel, rájönni, mi a nyűgje, amikor vannak ilyen library-k, mint a PHPMailer vagy a SwiftMailer, amik pár sample code átírása után csak úgy simán működnek, hogy nyilván azt fogjuk javasolni, hogy ne a mail() függvénnyel csináld.Attól, hogy a két említett library közül valamelyik ott csücsül a tárhelyeden, nem lesz lassabb a szervered, vagy nem tudom, mi miatt aggódsz.
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16078 üzenetére
Ha meg nem magyar lenne, az lenne a baj
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"Ez a valami.php POST metódussal fogadja az email nevű inputban megadott karaktersorozatot"
Nem, a kliens küldte POST-metódussal a szerver felé. A valami.php nem "fogad" POST-metódussal semmit; legfeljebb feldolgozza a kapott adatokat.(#16058) kemkriszt98:
"Mi baj a W3Schools - al?"
https://web.archive.org/web/20130501070306/http://w3fools.com/Itt még régebben leírtam.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Köszi ez hasznos és érthetőbb is.
-
wis
tag
válasz
PumpkinSeed #16057 üzenetére
A komplex számok halmazában sem értelmezett.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Kicsit kiegészíteném a kódot, így elkerülhetőek a hibák (nincs post, üres input):
$request_method = $_SERVER["REQUEST_METHOD"];
if ($request_method === 'POST') {
$email = isset($_POST['email']) ? $_POST['email'] : false;
if ($email) {
/itt csinálok valamit az email-el.
}
}A komplex számokkal meg haggyá', vót belőle elég analízis, kalkulus és diszkrét matematika előadásokon.
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16025 üzenetére
Igen amit mondasz hogy közben írogassam be a kódokat, az tényleg hasznos és ezt szoktam alkalmazni magam is.
Csak most a munkahelyemen vagyok és itt olvasgatom.
Majd holnap viszont megint átolvasom és akkor majd írogatok is -
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16023 üzenetére
Lesd meg ezeket:
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16023 üzenetére
Mert nem jól telepítetted
Én azt tanácsolom hogy, egy nem támogatott dolgot ne nagyon akarj használni. Ne erőltesd a kör alakú lyukba a négyzet kockát
Még mindig azt tanácsolom, hogy ismerkedj meg a PDO-val. Ennek hosszabb távon csak az előnyét élvezheted.
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16015 üzenetére
$stmt->get_result() -> ez a metódus tudomásom szerint csak 5.0 - 5.3-as verzió között volt elérhető. Mérget nem vennék rá, csak félig
Ha ehhez ragaszkodsz, akkor kicsit játszani kell szerver szinten. Ellenkező esetben ajánlom inkább a PDO használatát, vagy nézd át a mysqli doksiját újra.
P.S.
A hibaüzenetek el vannak nyomva nálad. Ezt biggyeszd a kód elejére.
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16013 üzenetére
Erről beszélsz, amire azt írtad, hogy még a prepared statementeket is b@szik megemlíteni a könyv?
Hát valóban remek lehet... Mondjuk ha teljesen kihagytad ebből a könyvből az OOP-részt, akkor nem tudom, miért állítottad nagy magabiztossággal, hogy nincs is szó bennük erről, lehet, hogy ott említésre kerül (még ha a mysqli-t procedurális stílusban is lehet használni, lásd mysqli_prepare())...
(#16015) PumpkinSeed :
Különösebben nem gondolkodtam el a kódodon, de
1. a hibajelzések tutira nincsenek elnyomva? Vágod, az fejlesztés idején mindig legyen E_ALL értéken (E_ALL | E_STRICT).
2. a get_result miatt kérdezem, hogy 5.3.0-s vagy annál magasabb verziószámú PHP-d van telepítve? -
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #15995 üzenetére
Ezt ne vedd sértésnek, de ez nagy badarság lenne. Ember nincs aki mondjuk mobilon elkezdi gépelgetni merre is van
Illetve az autocomplete listából még választani is kell, mert több olyan utca is lehet. Meg mondjuk google maps-en ha beírja west end, akkor is ad találatot. Kényelmetlen lenne szerintem.
Ha ez éles projekt lesz majd, akkor nem tanácsolom ezt a megoldást. Ez csak a menekülő út lehet ha sehogy sem tudod detektálni merre van.
Persze ez csak tanács/ötlet, de én kedvelem a kényelmes GUI-t
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #15993 üzenetére
Így hirtelen a teljesség igénye nélkül.
1. - megpróbálod html5-el elkapni a geo adatokat tőle, amit validáltatsz a userel hogy megfelelő-e
1a - sikeresen betájolta a usert így megvan a lat és lon
1b - maga jelöli ki hol van, mondjuk valamilyen térképen, ami callback-ben visszadobja a lat és lon-t ( pl google maps api )2 - google geo code szolgáltatással a lat/lon párosból bármikor tudsz címet csinálni, vagy különböző műveleteket végrehajtani.
3 - integrálsz valamilyen github lib-et ami két pont közötti távolságot számol. ( magad is írhatsz ilyen függvényt nem vészes ) -> ezzel a közeli embereket is tudod figyelni. / jobb megoldás egy sql sp ami közvetlenül a db-ben számolgat. /
Ezek után minden adott lesz. Lehetséges libek:
https://github.com/itsalif/address-geocoder-php
https://github.com/bobsta63/disticalP.S.
Tudom írtad, hogy nem kéne a google maps, de akkor hol jelöli be merre is van?
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #15989 üzenetére
Köszi
19.Norbika: Köszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #15937 üzenetére
Mi az, hogy "minden alkalommal"?
Már megint fogalmi zavarokat érzek nálad.
Azt a bizonyos hű de komoly kétkattintós valamit megcsinálhattad volna úgy is, hogy egyszer beállítsa az ütemezett feladatot automatizáltan, vágod, lehet olyat is, egy rohadt egyszerű batch-programból. Pl.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #15933 üzenetére
"Miért kellene? Van egy ilyen script amit csináltam, hogy a számítógép indulásakor elindul és figyeli az időt este 8:00-kor pedig automatikusan kikapcsolja a gépet. Szerintem ilyen módszerrel a PHP állomány megnyitása se lehetetlen, vagy mégis? Nem tudom.
"
Ja, tehát szerinted az egy elfogadható módszer, amit csináltál, hogy a saját kis alkalmazásod egész nap figyelgeti, mennyi az idő, és akkor lép érdemi működésbe, amikor detektálja, hogy már 8 óra van, amikor az operációs rendszerbe beépített ütemezett feladatok pont erre lettek sokkal értelmesebben kitalálva? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #15861 üzenetére
Nem biztos, hogy kell reguláris kifejezés, a DOM-bejáró módszerek is simán elegendőek lehetnek ([link]), ez lenne a szebb/hatékonyabb/biztosabb módszer, de ehhez a korábbinál egy fokkal pontosabb specifikáció kellene.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PumpkinSeed #15843 üzenetére
Akkor már inkább password_hash() legyen a javaslat. Ha még nem lenne 5.5-ös php-d, arra is van megoldás.
-
Sleed
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #15678 üzenetére
Köszi a gyors választ!
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #15539 üzenetére
Ahogy trisztan is írta: Az önmagában még nem oldja meg a problémát.
De jogos. (Ismét) nem voltam elég pontos. Javítom:
(#15537) PumpkinSeed, (#15536) Sspot egyik sem megfelelő a feladatra önmagában.(#15541) CSorBA
Fasza a karakter map. Lopom. -
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #15539 üzenetére
De nem csak kisbetűssé kellett a kérdezőnek alakítania. Gondolom valami URL/URI barát név kell neki, tehát ki kell szedni az ékezeteket, a szóközöket lecserélni aláhúzásokra, stb.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #15526 üzenetére
Látom. Lemaradt a function kulcsszó a metódusdefinícióknál.
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #15524 üzenetére
class propertynek nem adhatsz változó értéket deklarálásnál. így próbáld:
class feldolgoz{
public $name;
public $password;
private __construct()
{
$this->name = $_POST['name'];
$this->password = $_POST['password'];
}
public vizsgal()
{
echo $this->name;
echo $this->password;
}
} -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #15524 üzenetére
Szerintem előbb nézd meg a php.net-en, hogy hogyan kell osztályt deklarálni, és aztán azt hogyan kell használni PHP-ben. Ez az egész egyszerűen hibás szintaktikájú.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #15501 üzenetére
Itt például remekül látszik a mysql_* kezdetű függvényhívások használatának egyik hátránya. Sehol semmi hibaüzenet. Persze meg lehet oldani, csak ehhez tele kell szórni a programot mysql_error kiíratásokkal.
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #15446 üzenetére
Titkosításhoz menjen HTTPS protokoll alatt.
-
mallee
tag
válasz
PumpkinSeed #15444 üzenetére
Mit értesz biztonságos alatt? Amúgy bármilyen webről jövő adatot nem biztonságosnak kell tekinteni.
-
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed #15203 üzenetére
Nah igen, de van PC-ém otthon és csak este és útközben használom a Mac-et...
-
banán007
tag
válasz
PumpkinSeed #15194 üzenetére
köszi már javascripttel megoldottam a találat gondot a másikat pedig phpval
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #15194 üzenetére
http://hu1.php.net/manual/en/function.eregi.php
eregi()
Warning
This function has been DEPRECATED as of PHP 5.3.0. Relying on this feature is highly discouraged. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #15178 üzenetére
A legtöbbször szerintem a "jóinformatikus" hozzáállás miatt van:
"Működik oszt jó.Jobb a békesség ne bántsuk.
"
Ennek eredménye XP SP1, legjobb esetben IE7-tel. -
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #15178 üzenetére
illetve lehetne maradni az IE-nél, csak mondjuk ne a 6-os verziónál ragadjunk már le.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #15176 üzenetére
A gond az hogy egy nagy cégnél a legtöbb esetben nincs lehetőség, egyáltalán nem is opció az IE-n kívül egyéb böngésző használata.
-
mnorbi89
csendes tag
válasz
PumpkinSeed #15093 üzenetére
idáig jutottam:
<?php
$_datum = getdate();
$_honap = array
("","január","február","március","április",
"május","június","július","augusztus",
"szeptember","október","november","december");$_hetnapja = array
("vasárnap","hétfő","kedd","szerda","csütörtök",
"péntek","szombat");$_januar = array
("","ÚJÉV","Ábel","Genovéva","Titusz","Simon",
"Boldizsár","Attila","Gyöngyvér","Marcell",
"Melánia","Ágota","Ernő","Veronika",
"Bódog","Lóránt","Gusztáv","Antal","Piroska",
"Sára","Sebestyén","Ágnes","Vince","Zelma",
"Timót","Pál","Vanda","Angelika","Károly,",
"Adél","Martina","Marcella");$_februar = array
("","Ignác","Karolina","Balázs","Ráhel","Ágota",
"Dóra","Tódor","Aranka","Abigél","Elvira",
"Bertold","Lívia","Ella, Linda","Bálint","Kolos",
"Julianna","Donát","Bernadett","Zsuzsanna","Álmos",
"Eleonóra","Gerzson","Alfréd","Mátyás","Géza",
"Edina","Ákos, Bátor","Elemér");$_marcius = array
("","Albin","Lujza","Kornélia","Kázmér","Adorján",
"Leonóra","Tamás","Zoltán","Franciska","Ildikó",
"Szilárd","Gergely","Krisztián, Ajtony","Matild",
"Kristóf","Henrietta","Gertrúd","Sándor","József",
"Klaudia","Klaudia","Benedek","Beáta","Emőke","Gábor",
"Irén","Emánuel","Hajnalka","Gedeon","Auguszta",
"Zalán","Árpád");$_aprilis = array
("","Hugó","Áron","Buda, Richárd","Izidor","Vince",
"Vilmos, Bíborka","Herman","Dénes","Erhard","Zsolt",
"Zsolt, Leó","Gyula","Ida","Tibor","Tas, Anasztázia",
"Csongor","Rudolf","Andrea","Emma","Konrád, Tivadar",
"Konrád","Csilla","Béla","György","Márk",
"Ervin","Zita","Valéria","Péter","Katalin, Kitti");$_majus = array
("","Fülöp","Zsigmond","Tímea","Mónika","Györgyi",
"Ivett","Gizella","Mihály","Gergely","Ármin",
"Ferenc","Pongrác","Szervác","Bonifác","Zsófia",
"Botond, Mózes","Paszkál","Erik","Ivó, Milán",
"Bernát, Felícia","Konstantin","Júlia, Rita",
"Dezső","Eszter","Orbán","Fülöp","Hella",
"Emil, Csanád","Magdolna","Zsanett, Janka",
"Angéla");$_junius = array
("","Tünde","Anita, Kármen","Klotild","Bulcsú","Fatime",
"Norbert","Róbert","Medárd","Félix","Margit",
"Barnabás","Villő","Antal, Anett","Vazul","Jolán",
"Jusztin","Laura","Levente","Gyárfás","Rafael",
"Alajos","Paulina","Zoltán","Iván","Vilmos",
"János","László","Levente, Irén","Péter, Pál",
"Pál");$_julius = array
("","Annamária","Ottó","Kornél","Ulrik","Sarolta, Emese",
"Csaba","Appolónia","Ellák","Lukrécia","Amália",
"Nóra, Lili","Izabella","Jenő","&Őrs","Henrik",
"Valter","Endre, Elek","Frigyes","Emília","Illés",
"Dániel","Magdolna","Lenke","Kinga, Kincső",
"Kristóf, Jakab","Anna, Anikó","Olga",
"Szabolcs","Márta","Judit","Oszkár");$_augusztus = array
("","Boglárka","Lehel","Hermina","Domonkos","Krisztina",
"Berta","Ibolya","László","Emőd","Lörinc",
"Zsuzsanna","Klára","Ipoly","Marcell","Mária",
"Ábrahám","Jácint","Ilona","Huba","István",
"Sámuel","Menyhért","Bence","Bertalan","Lajos",
"Izsó","Gáspár","Ágoston","Beatrix","Rózsa",
"Erika");$_szeptember = array
("","Egon","Rebeka","Hilda","Rozália","Viktor, Lőrinc",
"Zakariás","Regina","Mária","Ádám","Nikolett, Hunor",
"Teodóra","Mária","Kornél","Szeréna","Enikő",
"Edit","Zsófia","Diána","Vilhelmina","Friderika",
"Máté","Móric","Tekla","Gellért","Eufrozina",
"Jusztina","Adalbert","Vencel","Mihály","Jeromos");$_oktober = array
("","Malvin","Petra","Helga","Ferenc","Aurél",
"Renáta","Amália","Koppány","Dénes","Gedeon",
"Brigitta","Miksa","Kálmán","Helén","Teréz",
"Gál","Hedvig","Lukács","Nándor","Vendel",
"Orsolya","Előd","Gyöngyi","Salamon","Bianka",
"Dömötör","Szabina","Simon","Nárcisz","Alfonz",
"Farkas");$_november = array
("","Marianna","Achilles","Győző","Károly","Imre",
"Lénárd","Rezső","Zsombor","Tivadar","Réka",
"Márton","Jónás, Renátó","Szilvia","Aliz",
"Albert, Lipót","Ödön","Hortenzia, Gergő",
"Jenő","Erzsébet","Jolán","Olivér","Cecília",
"Kelemen","Emma","Katalin","Virág",
"Virgil","Stefánia","Taksony","András, Andor");$_december = array
("","Elza","Melinda","Ferenc","Barbara, Borbála",
"Vilma","Miklós","Ambrus","Mária","Natália","Judit",
"Árpád","Gabriella","Luca","Szilárda","Valér",
"Etelka","Lázár","Auguszta","Viola","Teofil",
"Tamás","Zéno","Viktória","Ádám, Éva","KARÁCSONY",
"KARÁCSONY","János","Kamilla","Tamás","Dávid",
"Szilveszter");$_nevnap = array
("", $_januar, $_februar, $_marcius, $_aprilis,
$_majus, $_junius, $_julius, $_augusztus,
$_szeptember, $_oktober, $_november, $_december);echo ("Ma ".$_datum[year].". ".$_honap[$_datum[mon]]." ".$_datum[mday].", ".$_hetnapja[$_datum[wday]]." - <b>".$_nevnap[$_datum[mon]][$_datum[mday]]."</b> napja van. Holnap <b>".$_nevnap[$_datum[mon]][$_datum[mday]+1]."</b> napja lesz.");
?>
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #14946 üzenetére
Ezt ugye vágod?
Igaz, itt nem core módosításáról van szó, hanem egy moduléról, de a modulok kódjába is csak végső esetben kéne beletákolni, hiszen egy update során úgy, ahogy van, elúszhatnak a módosításaid (hiszen update-eled a modul teljes könyvtárát) - aztán szenvedhetsz vele, hogy az azóta esetleg jelentősen megváltozott kódbázisba valahogyan megint belehegeszd. Tehát saját modulból vagy sminkből éri meg ilyenkor módosításokat végezni.
VAGY ha úgy nem megoldható, akkor megnézed, van-e frissebb változat a modulból; megnézed az issue queue-ban, nyitottak-e már topicot az adott problémának drupal.org-on, a modul vonatkozó hibalapján, született-e már patch a hiba megoldására; ha nem nyitottak, nyitsz issue-t, beleírod a problémát, és annak megoldását egy patch formájában. Elsőre bonyolultnak hangzik, de nem az, gyorsan megvan. Cserébe segítettél a közösségnek, ha jó a patch, akkor elfogadhatja a fejlesztő, és committolhatja, majd ha pusholja, akkor jó esetben feltünteti a nevedet; mindenesetre a dev-ágban máris elérhető lesz a javításod.Egyébiránt nekünk még azt sem árultad el, hogy a Drupalból és magából a modulból hányas változatot használod. Meg hogy egyáltalán milyen fájl sorairól beszélsz...
Ezenkívül van Drupal topic.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged