- Mobil flották
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
PumpkinSeed #16447 üzenetére
Nem találkoztam sehol, semmi iránymutató értékekkel, szóval szerintem ez nem ennyire konkrét.
Persze törekedni kell a különböző logikák szétválasztására és legfőképp a kódismétlés kerülésére, de ha aránytalanul több munkával járna a szétválasztás, akkor elfogadható.Nagyjából én így vettem le az elméletet, de egyrészt gyakorlatom alig, másrészt szerintem a project típusától is változhat.
Aztán remélem valaki kijavít, hogy ha hülyeséget mondtam.
-
_ak_
addikt
válasz
honda 1993 #16438 üzenetére
Ezt a tanfolyamot csináld végig és sokkal érhetőbb lesz minden. Magyar, itt-ott elavult, de ahogy elnézem, sokat segítene a dolgok megértésben.
-
_ak_
addikt
válasz
19.Norbika #16084 üzenetére
Remek megoldások, csak valami automatábbra gondoltam, kevesebb gépeléssel.
(nem mintha ebbe beletörne az ujjam, de nem árthat megismeri több módszert.)Végül is foreach ($arr as $foo => $bar) ként járom be és úgy mentem el. Egyelőre így könnyebb felhasználnom a listámat.
-
_ak_
addikt
Egy kis útmutatásra lenne szükségem.
Még mindig Laravel, de a kérdés ezen felül áll.Adott egy Counties táblám, amibe seeder segítségével szeretném felvinni az adatokat, ami a megye + rövidítése lenne.
Csak a megyéket egyszerű:
public function run()
{
$counties = ['Bács-Kiskun',
'Baranya'...
];
foreach ($counties as $county)
{
County::create([
'county' => $county
]);
}
}De mi lenne a célszerű, ha hozzájuk tartozó kódot is hozzá akarnám adni?
Már az elején gondban vagyok, hogy legyen vajon egy nested tömb ['bács', 'ba'] és akkor talán? egy ilyesmi:
foreach($counties as $key => $county)
{
$code= $code[$key];
}, de jó lehet az is, ha külön két tömböt hozok létre és:
foreach (array_combine($counties, $codes) as $county=> $code)?
Csak az utóbbit, hogy mentem el a táblába?
-
_ak_
addikt
válasz
Speeedfire #15932 üzenetére
Köszi, az alap reláció megvolt, csak nem tudtam, hogy hogyan lehet meghívni, de végül is kikísérleteztem. Valószínűleg az zavart meg, hogy sokkal egyszerűbb volt, mint gondoltam.
Logikus volt, főleg miután írtad, hogy egy tömbbe kell lennie a felhasználóknak és a kutyáknak.Controllerbe:
public function index()
{
$users = User::with('dogs')->paginate(50);
return View::make('admin.index', compact('users'));
}Viewba:
<td>{{{ $user -> username }}} <span class="badge">{{ $user->dogs->count() }}</span></td>
És már ott is van szépen a nevek mellett a számláló.
Nem tudom, hogy ennél van-e egyszerűbb vagy jobb, de mindenképp helyénvalóbb. -
_ak_
addikt
Felmerült bennem egy elméleti kérdés. Laravelben fejlesztek és van egy táblázatom, ahová a felhasználó mellé ki szeretném írni az általa feltöltött, jelen esetben, kutyák számát.
Jelenleg ez így néz ki:@foreach($users as $user)
<tr>
<td>{{ $user -> id }}</td>
<td>{{{ $user -> username }}} <span class="badge">{{ $dogs=DB::table('dogs')->where('user_id', '=', $user->id)->count() }}</span></td>
<td>{{{ $user -> email }}}</td>
<td>{{ $user -> created_at }}</td>
<td>{{ $user -> active }}</td>
.
.
.Viszont ez a megoldás nem ellentétes az MVC lapjaival? Ugye a viewban nem kéne hogy semmilyen logika legyen, de egyszerűen tippem sincs, hogy másképp hogyan lehetne kiíratni ezt az adatot.
Legnagyobb ötletem egy függvény írása volt a Modellben, aminek tovább adom változóként a user id-t és a kimeneti értéke a keresett szám, de nem sikerült implementálnom ezt az elképzelésemet.
szer.: tudom, hogy egy DB querynek inkább a modellben van a helye, de nem tudom, hogy egy ilyen foreach loopban hogyan tudnám az adott felhasználóhoz kötni a megfelelő értéket és ezt tovább adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem viszi az USA-ba az adatainkat a Microsoft
- Dell notebook topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mobil flották
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1 humoros
- Vezetékes FEJhallgatók
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged