- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lehetséges valahogy olyat csinálni, hogy készítek egy olyan oldalt ahol egy linket kell megadni és ekkor a link mögött álló fájlt letöltené a szerverre.
Erre azért lenne szükségem, mivel beleőszülök mire ADSL-el feltöltök nagyobb fájlt a szerverre. Ezek a fájlok pdf-ek lennének, katalógusok. És sajnos normális nem nem elérhető a környéken.
-
Kommy
veterán
Van egy oldal amit csinálok, időeredményeket tart számon szimulátorhoz.
Van egy kezdetleges admin felület hozzá ahol felveszem a szükséges adatokat, itt adnom kell meg időpontokat ezeket én rendes dátum formátumban adom meg ezt kéne átkonvertálni timestamp-be (adatbáziban tároláshoz), viszont úgy kéne, hogy a beírt dátum jó legyen akkor is, tehát időzónát is figyelnie kéne, mert most is úgy jártam, hogy ugye elcsúsztak a beírt idők.pl beírok most egy nyári dátumot, akkor is jó időt írjon ki amikor elérünk oda.
-
Kommy
veterán
Sziasztok,
egy kis ötletért jönnék, hozzátok. Van egy html oldal ami az Assetto Corsa játék szervere generál mindenki el tud érni, de elég egyszerű szeretnék hozzá csinálni egy eredmény jelzőt a meglévő adatokból, kicsit rendezettebb formában.
ezeket az adatokat adja, ez két táblázat végül is, és a kettő szeretném egybe gyúrni. Az elsőből a 3 időt tartalmazó adat a lényeg
Ahol az első oszlopban DC szerepel ők nem kellenek így én két részre vettem az egészet, az első részből a valós versenyzők (ahol a ping nem DC) egy multidimenziós tömbben vannak tárolva, a második szintén egy multidimenziós tömbben vannak ahol, az idő nem 16666:39:999, mert akkor még nincs mért köre az adott versenyzőnek.
Tehát van olyan amikor csak az első táblázatban van lényegi adat viszont én a kettő unióját szeretném venni. És itt jön számomra a probléma, hogyan tudnám a két tömbömet egyesíteni úgy hogyha van olyan adat ami az elsőben benne van de nincs a másodikban akkor benne legyen attól még a végeredményben mivel akkor is a szerveren van.
-
Kommy
veterán
valaki segítsen nekem, hogy ez miért rossz dátumot ír ki?
<?php print date( "Y-m-d H:i", $StopTime - 3600 );?>
ha a $StopTime értéke: 1426087212 akkor az eredménye 2015-03-11 17:20, ha leveszem a -3600-at akkor 1 órával későbbet mutat
A timestamp adatbázisból jön, a többi lekérdezésnél jó a kijelzés.
-
Kommy
veterán
válasz
DNReNTi #16685 üzenetére
Ez egy jó ötlet végülis ez valamilyen szinten meg van valósítva, mivel a nevezés jelzése megvan a weboldalon is már csak össze kell kapcsolnom a kettő, hogy amikor leját a nevezési határidő akkor generálja le a fájl tartalmát és készen is van.
Köszönöm a segítséget, úgy érzem ez lesz a megoldás.
-
Kommy
veterán
válasz
PumpkinSeed #16681 üzenetére
1: Mivel a játék az ebből a fájlból dolgozik
2: ezt még ki kell próbálnom, hogy baj e ha nincsenek sorba, vagy van nagyobb szám mint a lehetséges autók száma
3: a fájl végére írással nincs gond, csak az index jelent gondot, hogy most akkor mennyi legyen a CAR_X -
Kommy
veterán
hogyan oldanátok meg egy olyan feladatot ami annyiból áll, hogy van egy fájl xy.txt. A lényeg, hogy ez egy játékhoz kell (assetto corsa), hogy nevezni tudjanak a versenyzők és biztos helyük legyen a szerveren, írhatnám azt is hogy helyfoglalás
a tartalma a következő lehet:
[CAR_0]
DRIVERNAME=xy
TEAM= xy
MODEL=xy
SKIN=xy
GUID=xy
SPECTATOR_MODE=0Ilyen bejegyzések lehetnek benne, a CAR_0 az növekszik, de itt jön a csavar, hogy mi van akkor ha valaki törli a nevezését akkor ki kéne innen törölnöm az ő sorát. És akkor lenne egy hiányzó index a sorban, mert ha ezzel nem kéne foglalkozni akkor ellenőrizném az utolsó indexet és a végére írnék a fájlnak.
Így viszont valahogy úgy gondolom, hogy újra kéne minden nevezés visszavonásnál indexelnem a CAR_X-et.Jó a gondolatmenetem, ha jó akkor mivel lenne érdemes valahogy a CAR_X-et módosítani, ha törlés van fájlból.
-
Kommy
veterán
azt Írtad, hogy a htdocs mappába raktad a fájlt akkor az URL-be miért írod be a "valamit"?
-
Kommy
veterán
válasz
honda 1993 #16360 üzenetére
a "valamire" miért van szükség az URL-ben?
-
Kommy
veterán
Sziasztok,
lehetséges olyat csinálni php segítségével, hogy van egy mappám benne fájlok xxx_dátum_yyy.txt formátumban, ezek egy játék log fájljai, az yyy jelöli, hogy éppen melyik session fut a szerveren, az xxx pedig a szerver neve.
A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy lehetséges e úgy olvasni ezeket a fájlokat, hogy Szerver nevenként külön az utolsó módosítási dátumút.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Milyen módszerel oldanátok azt meg, hogy van egy weboldal ([link]), amin szimulátoros játék szerverének adatai vannak, és ebből szeretnék speciális adatokat megszerezni.
Például az első táblázatból csak a neveket, de nem kell a táblázat első sora amiben a megnevezések vannak.
-
Kommy
veterán
biker, Sk8erPeter: köszönöm szépen a rávezetést, így legalább már tudtam mire kell keresnem.
-
Kommy
veterán
Meg lehet az valahogy csinálni, hogy van egy select-em aminek választási lehetőségeit egy sql lekérdezéssel állítom össze, és ha kiválasztom valamelyiket akkor lefusson újra egy rész a php-ben ami az adatok kijelzéséért felelős.
-
Kommy
veterán
Lehetséges futás közben változót létrehozni?
-
Kommy
veterán
egy php fájlban tárolt jelszó mennyire jelent veszélyt? Egy e-mail fiókhoz tartozik a jelszó.
-
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter #12293 üzenetére
Á így már értem akkor a ? nem kell
, még itt a programozás fórumon kérdeztem másik témában reguláris kifejezést régebben és ott írta valaki így azt csak bemásoltam
-
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter #12291 üzenetére
Az oldalon elkezdtem szépen lassan felépítani a reguláris kifejezést.
Tehát bemásoltam az e-mail tartalmát, majd elkezdtem írni a reguláris kifejezést, majd a végé ez lett a reguláris: /^Kedves (.*?)\!\s/, a lényeg ugye annyi volt, hogy a nevet kapjam meg tökéletesen
-
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter #12285 üzenetére
Igazad van, de szerencsére sikerült túljutnom rajta és most már le tudom kérni rendesen.
-
Kommy
veterán
Az email-eshez lenne egy kérdésem.
Konkrétan a privát üzeneteket szeretném szűrni, hogy kinek jött, az iPHUpper iPhone-os programhoz lenne push küldés, hogy új privát üzenet érkezett.
Addig eljutottam, hogy az érkező levelek megjelennek az oldalon és a push is kimegy, most már csak azt kell kiszednem, hogy kinek kell a push-t kiküldeni a felhasználó nick nevével lenne azonosítva, ami benne van a privát üzenetes e-mail-ben.
Az üzenet tartalma: Kedves Kommy! Privát üzeneted érkezett a(z) PROHARDVER! fórumain, melynek feladója iPHUpper. Üzeneteidet itt tekintheted meg: http://m.prohardver.hu/privatok/listaz.php Jó fórumozást, A(z) PROHARDVER! csapata
Ebből nekem a névre van szükségem.
A következő kóddal megkapom az üzenet tartalmát: $body = base64_decode(imap_fetchbody($stream, $email_id, 1, FT_UID));A reguláris kifejezés amit használok kóddal együtt: if (preg_match("/Kedves(.*?)!{1} Privát{1}(.*?)$/",$body, $matches)) {
echo $matches[1];
}
De sajnos nem ad semmilyen eredményt, de ha a $body helyére beírom a szöveget akkor működik, valakinek valami ötlete (sajnos nem nagyon mennek a reguláris kifejezések) -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van arra lehetőség php-ben, hogy figyeljünk vele egy e-mail fiókot, és ha új üzenet érkezik akkor csináljunk valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan PlayStation 5 lemezes kiadás + 2 játékkal, garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest