- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #18109 üzenetére
Esetleg másvalakinek valami ajánlata?
köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Itt a Prohardveren melyik a legatívabb topic, ami a webfejlesztéssel foglalkozik? Ezt, a PHP-sat találtam.
Tudnátok-e segíteni, ajánlani egy olyan template-et, amivel egy ilyen weboldal elkészíthető?
http://szegedbudokan.hu/köszönöm
-
Orionk
senior tag
Szia !
köszi
Egy ilyesmi weboldalt szeretnék készíteni : http://playmax.hu/
(Csak a főoldalra gondolok)- ez reszponzív weboldal, mert az okostelefonomon is szépen jelenik meg.
- felül van egy menüsor
- menüsor alatt van egy nagy kép, amire be tudok állítani 5-6 képet, hogy váltogassák egymást
- ez alatt pedig látod, hogy 6 kép van, amik külön link-ként tudnak másik oldalra vinni.
- ezek alatt pedig van egy nagy kép, ahol valami felhívást lehet közzé tenni. Ők például azt írták, hogy légy klubtag...Tudnál-e légyszíves segíteni találni egy ilyen jellegű ingyenes weboldal sablont, ami a fenti tulajdonságokkal rendelkezik ? köszi
Vagy bárki más, tudtok -e ajánlani valamit ami illeszkedik a fentiekre ?
köszönöm -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék szépen.
Csak alap szinten értek a weboldalkészítéshez. Tudom, hogy ez nem határolja be, hogy mit tudok és mit nem, de hogy mondjam másképp...kicsit értek hozzá...Épp ezért, mivel nem tudnám leprogramozni teljesen az oldalt, keresnék egy olyan kész oldalt, amit csak tartalommal kellene feltölteni, mert van már pl. menü is. Kritériumok azok lennének, hogy okostelefonnal is böngészni lehessen az oldalt(azt hiszem, hogy reszponzívnak mondják ezt), és valami könnyebb formában albumoknak is legyen benne lehetőség, ahol több ezer képet lehet megnézni, szép formában lapozni és ha akarja a user, akkor teljes méretben le is töltheti azokat.
Minimálisan szeretném, ha lehetne módosítani azért ezt a kéz weboldalt, hogy több,vagy kevesebb menüt helyezhessek el, amik külön oldalra is vihetnek, stb...
Tudnátok ajánlani valamit ? köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok-e légyszíves segíteni, hogy ez a weboldal : http://www.cameronballoons.co.uk/
hogyan van megvalósítva ?Konkrétan arra gondolok, hogy ha jól látom, akkor ez a weboldal mobiltelefonra is optimalizálva van, hogy jól jelenjenek meg a dolgok.
Meg elég modernnek, mostani megvalósítási módszernek tűnik számomra ez a legörgethető fajta weboldal.Valamilyen tutorialt, vagy már megvalósított minta weboldalt tudnátok-e légyszíves linkelni, amit ha letöltök és átalakítok, akkor meg tudok ilyenre valósítani, mint ez a fenti ?, mert pont ilyet szeretnék létrehozni.
köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok segíteni, hogy hogyan lehet létrehozni, megszerkeszteni egy olyan PDF fájlt, amiben van tartalomjegyzék is bal oldalt ?
A PDF et ha megnyitják, akkor bal oldalt lehessen a tartalomjegyzéskben választani, hogy melyik oldalra szeretne ugrani az olvasó.
köszi
-
Orionk
senior tag
-
Orionk
senior tag
válasz
fordfairlane #16268 üzenetére
Igen, inkább indítottam egyet. Viszont nem értem, hogy ennek a Facebook beágyazásnak miért kell webszerver.
Itt van ez az oldal LINK AZ OLDALHOZ
Ha az oldalon a piros hőlégballon fölé viszitek az egeret, akkor az elindul. Nálam Chrome on, amikor elindul, akkor a PNG képnek a körvonalai mozognak és nem olyan szépek.
Ez mitől lehet és hogyan lehetne javítani ?
köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
fordfairlane #16266 üzenetére
köszi szépen.
Ehhez kellene webszerver ?
, de miért ? Most csak statikus html oldalt csinálok php nélkül.
Indítsak hozzá egy apachot ?
-
Orionk
senior tag
válasz
DNReNTi #16264 üzenetére
Ezt kaptam Scriptnek :
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>Ezt meg DIVnek :
<div class="fb-like-box" data-href="https://www.facebook.com/degazholegballonklub" data-colorscheme="light" data-show-faces="true" data-header="true" data-stream="true" data-show-border="true"></div>
Kipróbálod légyszi, hogy neked beteszi-e ?
Őszintén nem tudom, hogy mire gondolsz ezzel a kérdéssel:
Van app kiválasztva aminek az id-ját felhasználja a jssdk? -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Használt már valaki ilyen Facebook ablak legeneráló akármit?
https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pagesHa igen, akkor közülük valakitől egy kis segítséget kérnék szépen.
Kitöltöm, hogy milyen szeretném, hogy legyen a Facebook ablakom és megnyomom a Get Code gombot. Ezután kapok egy rövid scriptet, amit rögtön a <body> után kell bemásolnom, meg egy rövid DIVet, ami tartalmazza magát az ablakot, amit legeneráltattam és oda helyezem, ahova akarom.
Sajnos ezt megcsinálom és mégsem rakja ki az ablakomat. Kellene még valami javascript fájl,vagy valami ?
köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16179 üzenetére
Miért ?
Nem kötöszködésből kérdezem.
Én amatőr vagyok, nem értek annyira hozzá és ezért kérdezem, mert szeretném megtanulni, hogy miért nem javallott. -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok ajánlani egy modern módszert arra, hogy egy weboldalon, ha megnyitod, akkor szóljon egy általad kiválasztott zene végtelenítve ?
Ne látszódjon lejátszó az oldalon, csak egy ikon látszódjon a weboldalon, amire ha kattint a user, akkor elnémul a zene és ha még egyszer kattint, akkor pedig újra megy.köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16114 üzenetére
Yess, végre valamit jól eltaláltam.
köszi
későbbre, amikor több időm lesz, akkor szeretném megtanulni, hogy php-s adatbázissal hogyan kell a nyelveket megvalósítani. Esetleg arra tudnál-e mutatni valami megoldást, ami neked már bevált ?, vagy majd Google val keresgéljek ?
köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16112 üzenetére
Most az idő rövidsége miatt ezt a statikus megolást választanám.
Ha jól értem, akkor ez azt is jelenti, hogy elkészítem teljesn egészében magyarul az oldalt. Ezután csinálok egy ENG és GER mappát a másik két nyelvnek és ebbe a másik két mappába teljes egészében belemásolom, amit magyarul megcsináltam ?
Amikor belemásoltam, akkor azokban az ENG és GER mappákban beállítom a hivatkozási linkeket, hogy újra elérjen minden css és js fájlt és ezután átírok mindent statikusan angolra az ENG mappában és mindent statikusan németre a GER mappában ?
Így meglesz 3 nyelven és mindegyik főoldalán a nyelvre irányuló linkek majd abba a mappába navigálja az internetezőt ?
köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16110 üzenetére
Szia !
Köszi. Ez is nagyon tetszik. Esetleg foglalkoztál-e már vele komolyabban ? Van-e forum, ahol lehet kérdezni, ha elakad az ember ?
Most például azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne ezzel a te ajánlásoddal megvalósítania azt, hogy 3 nyelven legyen az oldal.
A főoldalon mindig lenne 3 link, ami három nyelvet mutat és ha rákattint az ember az egyik nyelvre, akkor mindig újra betöltődik teljes egészében az oldal, vagy oldalak, mert ez slide-os webszerkezet és a betöltődés után olyan nyelven lenne, amelyiket kiválasztotta.
köszi szépen
-
Orionk
senior tag
válasz
DNReNTi #16108 üzenetére
Szia !
Köszi szépen.
Természetesen nem ilyen beadandóról van szó. A Egyetemi oktatás majd még csak hétfőn kezdődik elsején. A vizsgaidőszak meg még majd csak decemberben lesz.
Egy klubban, ahol a saját hobbimat intézem ott kell, hogy bemutassak 1-2 egyszerű weboldal lehetőséget, mert elvállaltam, hogy ingyen csinálok valami egyszerű weboldalt. Olyan emberek vannak a klubban, akik az informatikához nem értenek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én nagyon értek.
Csináltam már egy egyszerű weboldalt css-el és html-el, de az nem sikerült olyan dizájnosra, mint ez, mert teljesen kezdő vagyok. Ezért szeretném ezt gyors megtanulni és beüzemelni, hogy ezt is meg tudjam mutatni pár nap múlva. Elsőre tetszene nekik, hogy egymás alatt vannak az oldalak és így lehet navigálni.
Csak nekem kellene olyan rész is, ami egy külön oldalra visz, mert azt nem akarom, hogy végtelen sok oldalt rakok egymás alá, mert akkor nem fogja bírni a számítógép gyorsan megnyitni a nyitóoldalt, ha minden 1 lapon van.
Erre szerinted ?, vagy szerintetek lenne valami lehetőség, hogy külön oldalra vezető link legyen és ott is valami hasonó módszer legyen a navigálásra ?
köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
válasz
DNReNTi #16101 üzenetére
Sziasztok !
Köszi az eddigieket (#16101) DNReNTi és (#16103) fordfairlane -nek.
Sokat segítettetek. Pont erre lenne sűrgősen szükségem, hogy egy ilyen egyszerű móddal megcsináljak egy ilyen weboldalt, amit mutattam.
Le kell tölteni ezt a theme-t és azután hogyan lehet egy ilyet beüzemelni ?
Szinte ugyanilyenre lenne szükségem, csak más szöveggel és háttérnek nem egyszínű háttér lenne, hanem fotót tennék oda.Tudnátok-e még időt szánni arra, hogy kicsit segítsetek.
2-3 napom van,hogy a suliban leadjak egy ilyen egyszerű bemutató oldalt.
köszi szépen
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Kezdő webfejlesztő vagyok. Egyszerűbb oldalakat tudok megcsinálni. Ezért kérnék szépen egy kis segítséget, hogy egy ILYEN weboldalt hogyan kell megcsinálni ?
Tudom, hogy Symfony segítségével, de valami kezdő löketet tudnátok-e adni ?
Például valahogy fel kell telepíteni symfony-t ?, és legenerálható egy ilyen fenti oldal ?Vagy inkább nem is írok hülyeségeket, csak valami kezdő löketet és leírást keresnék és kérnék szépen, hogy mihamarabb meg tudjak valósítani egy fenti oldalt.
köszönöm szépen.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Ne haragudjatok, ha ez a kérdésem nem ide tartozik, de úgy gondoltam, hogy a php-s csoport, mint webfejleszés talán ide tartozhat.
Tudnátok-e segíteni, hogy ezt a weblapot :
http://chess-senta.org.rs/battle15/index.phphogyan tudnám egy az egyben úgy lementeni, hogy ha megszűnik a weblap, akkor is a számítógépemen úgy nézegethessem mintha lenne internet és még mindig létezne a weblap ? A linkek is ugyanúgy ugyanoda vezessenek, stb..., amikor böngészővel megnyitom.
köszike.
-
Orionk
senior tag
Ja, értem.
Akkor igazából http://vanenet.hu/ ez a cím semmit nem csinál, csak kiírja, hogy VAN.
Mivel, ha már meg tudtad nyitni a weboldalt, akkor úgyis van neted.Az a kis forráskód részlet meg csak azért kell, hogy a google analytics-el a látogatottságot ellenőrizzék.
Én először azt hittem, hogy az a forráskód részlet az, ami ellenőrzni a neted. -
Orionk
senior tag
válasz
Vision #12554 üzenetére
Ez ennek az oldalnak a forrása : http://vanenet.hu/
Mit jelent, a google analytics követő ?
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi forráskód részlet mit jelent ?, mit csinál ? köszi szépen
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-26792485-2']);
_gaq.push(['_trackPageview']);(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hálózati / IP kamera
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest