- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
köszönöm
egy nagyon kis programocskára lenne szükségem
van egy html oldal amin van egy form két textarea-val meg egy submit gombbal
az volna a feladat, hogy a két szöveges mező értékét meg egy hash-t kellene megkapni egy másik php scriptnek GET paraméter segítségével
a hash: md5(ertek1.ertek2."jelszo"))
a másik script, már készen van, csak ezzel nem jutok előre
-
Zedz
addikt
Környezeti változóknál meg kell adni a PHP elérési útját. Ez természetesen máshogy néz ki Windows vagy Linux / macOS környezeteknél, keress rá a megfelelőre. Mondjuk ez érdekes mert nekem nem sírt ilyenért, ha meg volt adva, ha nem. Esetleg ha a továbbiakban nem sikerül megoldani a problémát, lőjj egy screenshotot és mutasd meg itt.
> MS-nak van ilyen ingyenes cucca, ami jó PHP fejlesztéshez
Visual Studio 2017-es IDE-ben is kellene lennie elvileg, de aztán a fene tudja hogy van ott. VS Code elég jó erre a célra ha a fizetős PHPStorm nem játszik. -
Töpp feladata lenne. Kiolvasom és karakteresen kiiratom az értékeket ezeket az értékeket átadom egy java scriptnek (http://justgage.com) hogy vizualizálva is legyen, valamint szeretném az értékeket egy képletbe is bele illeszteni (így számolva harmat pontot.)
Első kettő működik is, igaz nem szép megoldással, mert az írt két példa első változata irja ki az értéket, a második pedig adja át a java scriptnek. Gondolta rá hogy átírom az utóbbira, hogy valtozóba tarolom már az elején az értékeket, de eddig nem volt rá szükségem, igy nem foglalkoztam vele -
zeix
senior tag
Igen, mert csak hónap és nap van megadva. Év nincs megadva a szezon változóiban.
Azt ki kell számolni, hogy a jelenlegi dátum a tavalyi év szezon kezdet és az idei év szezonvég között van-e.
pl kezdet:09-01 vég:04-01 a jelenlegi dátum pedig 10-01. de lehet 01-01 is. Ilyenkor kell a tavalyi év 09-01-et venni kezdetnek. -
DS39
nagyúr
nem hagyott nyugodni a dolog, nem találtam rá tényleges magyarázatot, míg nem feltűnt valami.
feltöltöttem ezt a kódot, egy éles webszerverre.
ott jól működik a shuffle nagyobb számtartomány esetén is.ugyanis a shuffle a wampban érdekesen működik.
ha veszem a tömböt 1-20 között számokkal feltöltve, minden jó, wamp + webszerver.
ha veszem a tömböt 1-25 között számokkal feltöltve, webszerveren okés, de a wampban azt csinálja erre a 25 számot tartalmazó tömb összekeverésénél, hogy előállít 4096 (2^12) variációt ezen számokból, mely variációk mindig ugyanabban a sorrendben jönnek. ami azt jelenti hogy generálok, egyet, és kiíratom hogy mikor lesz újra ugyanaz, 4096-ra, és ha megnézem, hogy a listában mi az alapként generált után lévő számsor, akkor a következő generáláskor, az lesz a kiválasztott számsor, és így tovább. tehát ez így nagyon erősen nem random, de csak nagyobb számtartományban csinálja ezt. (miközben a webszerveren nincs ilyen hiba? feature? a shuffle függvénynél)van valakinek ötlete hogyan lehetséges ez? memória spórolás, hogy csak meghatározott számú variációt állít elő és ennyi az oka?
-
DS39
nagyúr
a windows eseménynaplója kicsit informatívabb:
A hibát okozó alkalmazás neve: httpd.exe, verzió: 2.4.4.0, időbélyeg: 0x5127dda0
A hibát okozó modul neve: MSVCR100.dll, verzió: 6.3.9600.18438, időbélyeg: 0x57ae642e
Kivételkód: 0xc0000135
Hiba pozíciója: 0x00000000000ecdd0
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x93c
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d25f6bee12da8f
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: c:\wamp\bin\apache\apache2.4.4\bin\httpd.exe
A hibát okozó modul elérési útja: MSVCR100.dll
Jelentés azonosítója: 2bdc36e1-cb5f-11e6-8347-e81132dd246b
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:hát lehet újra kell telepíteni, meg ezt a visual c++ -t is.
bár nem értem mi baja lett, talán egy csodás MS frissítés... -
nickrivers
csendes tag
MySQLi -t választanám és maradnék a XAMPP-nál (nem szeretnék IIS-t használni), mert ezzel már van tapasztalatom. A php.ini fájlban találtam mysqli-s extension-re vonatkozó bejegyzést és nincs előtte ; vagyis elvileg használnia kellene a kiterjesztést, nem?
oké... rájöttem, hogy az általam bemásolt kódban kell más kapcsolóval lekérdeznem amit akarok...
Köszi mindenkinek!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"debuggolj. írasd ki echo-val a különböző változók értékeit"
Ezen azért kuncogtam. A debuggolás NEM AZ, hogy kiíratsz!!! Persze része lehet a hibakeresésnek, adott esetben nem para, ha nem a képernyőt írod tele, hanem legalább naplózol, de pont ez a baj, hogy számtalan PHP-fejlesztő azt hiszi, hogy az a jó hibakeresési módszer, ha telerakja a kódját echózásokkal (persze nem is naplóz véletlenül se), és nem tudja, hogy léteznek valódi debuggolási módszerek egy fejlesztőkörnyezetben (IDE), az Xdebug felhasználásával. Tehát bármily meglepő, PHP-ban is ugyanúgy lehet debuggolni, mint másik nyelvekben. Tök jól végig lehet lépkedni a kódon, hogy épp hol tart, vagy csak kifejezetten az általad manuálisan elhelyezett töréspontokon (breakpoint) megállni, lehet watch expressionöket elhelyezni (így a kód adott pontjára érve bizonyos változók értéke kiírásra kerül egyből a fejlesztőkörnyezetben), sőt, jó fejlesztőkörnyezetben lehet feltételes töréspontokat is elhelyezni (conditional breakpoint), ami azt jelenti, hogy csak bizonyos feltételek teljesülése esetén áll meg a kód adott pontján (ezzel például tök jól lehet rászűrni a problémás esetekre, amikor mondjuk nem akarsz minden esetben megállni, hanem csak akkor, amikor gáz van).
Igazából az van, hogy szerintem nagyon sokan úgy vannak a debuggolással, hogy "na majd egyszer azt is kipróbálom, most addig is jó lesz az echo", pedig egyszer kell belőni a környezetet - ehhez segítségnek ott van az Xdebug wizardja -, meg egyszer kell kipróbálni, ez mire is jó - tehát megtanulni debuggolni -, aztán rengeteg időt tud megspórolni. -
cidalain
veterán
süti kizárt, azt töröltem.
egyébként nem titok az EHF TV-ről van szó, UPC-sként sosem fogok tudni Digisporton klubkézilabdát nézni, EHF TV-n meg csak az nézheti élőben a meccset amelyik országban nem közvetítik élőben. Nem mellesleg az itteni stream nem 50×100 pixeles, és nincs benne béna magyar műsorvezetés, szóval még élvezném is. a böngészőnyelv tippet köszi, következő szezonban kipróbálom.(#17570) Sk8erPeter: Neked is köszi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Önmagában az, hogy GET-metódussal vagy POST-tal küldöd az adatokat a szerver felé, az tökéletesen mindegy. Szóval nem értem, az eltérő metódus miatt miért változtatna a megoldáson. A válasz feldolgozása már érdekesebb. Valószínűleg pont olyan változóneveket várnak, ami az űrlap elemeinél látható, tehát ezt is lehet tudni. Ami viszont már valóban gondot jelenthet, az az, ha az adatok megjelenítése, az eredménytáblázat felépítése csak JavaScripttel történik, és nincs benne a törzsben az elvárható módon az adat, tehát a válasz kikotrása egyáltalán nem biztos, hogy triviális egy szarul felépített oldalnál.
Egyébként vicc, hogy nincs egy normális hivatalos API-ja a Volánnak.
(#17371) DS39:
Regexszel kiszedni a választ valami brutális overkill. Vannak rendes dokumentum-feldolgozó könyvtárak, azokat kell használni.Hogy Google Translate-hez minek csináltál ilyen regexes adatkiszedős valamit, az meg számomra rejtély, amikor van rendes API-ja (elég régóta).
-
cidalain
veterán
elsőkörben nyilván azt, ami az űrlapban van.
viszont belenézve a forrásba, van egy valag rejtett űrlapmező, melynek értéke javascripttel töltődik ki. nyilván azt is át kell adni paraméterben.
szóval elsőkörben kell valami (=program, extension, akármi) ami lekapja az összes input mező értékét az elküldés előtt, még kliens oldalon.
ha ez megvan akkor megvannak a paraméter nevek, és értékeik is. ezalapján összeállítható az alkalmazásból a kérés.bepróbálkoztam a legegyszerűbb honnan=Szolnok&hova=Budapest paraméterekkel, de nyilván nem volt elegendő, innen lehet sejteni, hogy a kevésbé fontos paramétereknek nincs default értéke. így tényleg minden űrlapmezőre és értékeire szükség lehet, még a rejtettekre is.
-
-
tothjozsi96
addikt
-
honda 1993
senior tag
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ettől még nyilván van értelme átültetni az egészet úgy, hogy legyen benne némi PHP, adatbázis-használat, meg egyebek, mivel épp ez a cél...
A kérdező viszont annyira általánosan tette fel a kérdését, hogy igazából nem tudom, mit lehet erre válaszolni. Nyilván meg lehet oldani, és fog működni, ha jól csinálja...
-
maross
nagyúr
Akarmilyen fomaban probalom, 4 taggal vagy 5-tel \r\n-nel, nem hajlando a trukkre.
$to = "maross@webgalaxy.hu";
$subject = $_POST['nev'];
$body = $_POST['message'];
$from = $_POST['from'];mail($to,$subject,$body,$from);
to rendben, subject rendben, body rendben, from-ot viszont az email szovegebe teszi a body ele, nem a felado sorba (oda Feladó: www-apache@webgalaxy.hu kerul). Nem fugg ez valami szerver oldali beallitastol amit csak bonyolultabban lehet athidalni?
-
Tele von Zsinór
őstag
Az elsőre: az & karakter speciális jelentéssel bír a html-ben, entity kezdést jelent, így ha tényleges &-et akarsz írni, akkor azt entityként kell, ez pedig az & A böngésző persze dekódolja, mikor szükséges, így ha a hrefbe &-ként írod, akkor az később csak &-ként lesz használva.
Másodikra: helyesen konfigurált szervernél nem lehet hozzáférni a php forráshoz (most tekintsünk el a sebezhetőségektől), szóval azt nem olvashatja. Gyorsteszt alapján nálam validnak mondja az olyat is, ahol php-val generálom az oldalt, szóval a hiba nálad lesz. Milyen content-type-ot szolgálsz ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged