- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
php + oracle esetén nem találtam a mysqli_real_escape_string alternatíváját, de a php.net-en azt olvasom, hogy value binding esetén nincs szükség ilyenre sql injection ellen.
[oci_bind_by_name]mit érdemes még esetleg alkalmazni, hogy minél biztonságosabb legyen? (vagy elég ez?)
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
válasz
DrojDtroll #19222 üzenetére
GET paraméter
-
DS39
nagyúr
válasz
SUPREME7 #19150 üzenetére
ezt a részét "kijátszottam" ezzel a JavaScripttel:
function changePage() {
if (self.parent.frames.length != 0) {
self.parent.location=document.location;
}
}
changePage();így átirányít, és az url is rendesen látszik (+ reklám csík nuku):
http://users.atw.hu/<regisztrált_azonosító>/index.php?id=7és ha megnézem az oldal forrását így nincs iframe-ben sem.
-
DS39
nagyúr
Van valakinek tapasztalata az ATW.hu-s ingyenes tárhellyel és domainnel?
redirect linkhez ezt szoktam használni:
"http://".$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['REQUEST_URI'];
Ezzel megkapom, hogy, pl: http://www.valami.hu/index.php?id=7 -> tehát a teljesen url-t paraméterekkel együtt.
na most ezen az oldalon a REQUEST_URI a paramétereket nem tartalmazza, és nem jövök rá, hogy miért? illetve milyen más módon tudnám ezt megkapni? -
DS39
nagyúr
válasz
adika4444 #19108 üzenetére
itt elég jól bemutatják, mi a kettő között a különbség, meg egyáltalán, hogyan is kell:
https://softwareengineering.stackexchange.com/questions/78225/using-join-keyword-or-not
itt ki is tudod próbálni, a join variációk leírása mellett: [link] -
DS39
nagyúr
válasz
adika4444 #19106 üzenetére
belső select-ek használata megnöveli a lekérdezés futási idejét.
mindenképp a táblák összekapcsolását javaslom, lehet azt join-nal, vagy simán a where-ben összekapcsolási feltétellel.az egyik tábla elsődleges kulcsát kell összekapcsolni a másik tábla külső kulcsával. (egy a többhöz kapcsolat)
-
DS39
nagyúr
hmm, köszi a tippet, nem is tudtam, hogy a MS-nak van ilyen ingyenes cucca, ami jó PHP fejlesztéshez.
felraktam megnyitottam egy php fájlt is kiírja ezt:
Cannot validate since no PHP executable is set. Use the setting 'php.validate.executablePath' to configure the PHP executable.a settings-et megtaláltam, de mit kellene neki megadni?
(addig ok, hogy a local servernek mennie kell, hogy futtatható legyen, csak nem tudom milyen paramétert vár ehhez) -
DS39
nagyúr
válasz
fordfairlane #18869 üzenetére
Az i-vel van, az még támogatott.
Engem az md5 jobban zavar. -
DS39
nagyúr
válasz
Pulsar #18864 üzenetére
nem értem mi a cél?
ha egyből kiíratod a temp értékét, akkor minek változóba tárolni?ha meg a kódban később hivatkoznál rá, akkor ne a while-on belül deklaráld a változót, hanem azon kívül az if előtt mondjuk és while-on belül meg csak értéket adsz neki + ki is írathatod, hogy megjelenjen a felületen.
-
DS39
nagyúr
nem hagyott nyugodni a dolog, nem találtam rá tényleges magyarázatot, míg nem feltűnt valami.
feltöltöttem ezt a kódot, egy éles webszerverre.
ott jól működik a shuffle nagyobb számtartomány esetén is.ugyanis a shuffle a wampban érdekesen működik.
ha veszem a tömböt 1-20 között számokkal feltöltve, minden jó, wamp + webszerver.
ha veszem a tömböt 1-25 között számokkal feltöltve, webszerveren okés, de a wampban azt csinálja erre a 25 számot tartalmazó tömb összekeverésénél, hogy előállít 4096 (2^12) variációt ezen számokból, mely variációk mindig ugyanabban a sorrendben jönnek. ami azt jelenti hogy generálok, egyet, és kiíratom hogy mikor lesz újra ugyanaz, 4096-ra, és ha megnézem, hogy a listában mi az alapként generált után lévő számsor, akkor a következő generáláskor, az lesz a kiválasztott számsor, és így tovább. tehát ez így nagyon erősen nem random, de csak nagyobb számtartományban csinálja ezt. (miközben a webszerveren nincs ilyen hiba? feature? a shuffle függvénynél)van valakinek ötlete hogyan lehetséges ez? memória spórolás, hogy csak meghatározott számú variációt állít elő és ennyi az oka?
-
DS39
nagyúr
hogy ON is legyek, egy tényleges php-s kérdés:
van egy régebbi progim, ami lottószámokat generál (meg lehet adni hány számot kérsz, mettől meddig)
pl, 5 szám, 1-től 90-ig, és lesz egy véletlenszerűen generált 5 szám a kívánt tartományban.most kíváncsiságból beletettem egy olyat, hogy hányadik próbálkozásra jönne ki újra ugyanaz a számsor (függetlenül a "húzás" sorrendjétől). és ha lefut a while ciklus a végén kiíratom hogy hányadik próbálkozásra lett ismét ugyanaz. (kvázi egy telitalálat)
ez kisebb számtartományban tökéletesen működik, tehát mondjuk 5 szám random, 1 és 10 között, mert van hogy 5-re van hogy 131. van hogy csak 652.-re kapom ugyanazt az először generált számsort.
viszont 1-90 között de akár 1-70 között is mindig 32768. próbálkozásra kapom vissza az először generált számsort.
nem értem hogy lehet ez, gondoltam hogy túlcsordul az változó, és ez a max értéke, de nem, mert növeltem egy $i változót 34000-ig while ciklussal, simán lehet, function-t is lehet meghívni ennyiszer. ki is írattam az 5 kihúzott számot és tényleg mindig a 32768. véletlen generálásra jön vissza ugyanaz, mint elsőnek.
hogy a szöszben lehet ez?
ezt a "véletlent" úgy állítom elő, hogy fogok egy tömböt, feltöltöm a számtartomány számaival, tehát 1-90-ig, majd shuffle függvénnyel összekeverem, és a tömb első 5 számát kiíratom (növekvő számsorrendben). és minden újrapróbálkozáskor ismétlődik ugyanez.
ennyi lenne a határa shuffle függvénynek? gyanús mert 32768 az pont 2^15-n.
-
DS39
nagyúr
válasz
fordfairlane #18688 üzenetére
nem része, legalább is annak a telepítő csomagnak amit én használtam eddig nem volt.
uninstalláltam wampot, már ott hibát dobott hogy a lentebb írt dll fájl hiányzik (ami fura, mert ha rákerestem a windows könyvtárban, akkor volt ilyen), mindenesetre a microsoft visual c++ 2010 SP1 redistributable package (x64)-t letöltöttem telepítettem, és most minden frankó. -
DS39
nagyúr
a windows eseménynaplója kicsit informatívabb:
A hibát okozó alkalmazás neve: httpd.exe, verzió: 2.4.4.0, időbélyeg: 0x5127dda0
A hibát okozó modul neve: MSVCR100.dll, verzió: 6.3.9600.18438, időbélyeg: 0x57ae642e
Kivételkód: 0xc0000135
Hiba pozíciója: 0x00000000000ecdd0
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x93c
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d25f6bee12da8f
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: c:\wamp\bin\apache\apache2.4.4\bin\httpd.exe
A hibát okozó modul elérési útja: MSVCR100.dll
Jelentés azonosítója: 2bdc36e1-cb5f-11e6-8347-e81132dd246b
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:hát lehet újra kell telepíteni, meg ezt a visual c++ -t is.
bár nem értem mi baja lett, talán egy csodás MS frissítés... -
DS39
nagyúr
válasz
supercow #18684 üzenetére
semmi, novemberi az utolsó bejegyzés (és nem is módosult a fájl, a dátuma szerint)
a mysql logjába kerülnek be újabb bejegyzések
ez az utolsó 2 sor ami beíródik
2016-12-26 11:35:16 3760 [Note] wampmysqld: ready for connections.
Version: '5.6.12-log' socket: '' port: 3306 MySQL Community Server (GPL) -
DS39
nagyúr
apache-os topikok lezártak, ezért itt teszem fel a kérdésemet.
wampserver eddig hiba nélkül futott a gépemen, ritkán használom, utoljára kb. másfél hónapja.
most el akartam indítani de nem válik zölddé az ikon. gondoltam hogy port hiba, valami fogja, de test port 80 szerint nem, átírtam 8080-asra a configban, úgy sem lett jó, a szolgáltatást meg ha el akarom indítani kézzel, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:az üzenet azért muris, mert nem is vár, rögtön kb. egy másodpercen belül ezt kapom.
valakinek ötlete van, mit lehetne tenni?
-
DS39
nagyúr
válasz
Pulsar #18596 üzenetére
ha egy valami.php szerver oldali fájlra gondolsz, akkor lehet persze, fel tud dolgozni egy fájl GET és POST kéréseket is.
viszont ahogy az előttem szóló is írja, pl. egy form adatait csak egyikkel lehet továbbítani a szerver felé, vagy GET vagy POST.írd le kicsit pontosabban hol akadtál el a kódban, akkor könnyebben tudunk segíteni.
-
DS39
nagyúr
válasz
disy68 #18569 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
És erre tudsz linkelni egy példa kódot is?
Mert eddig egy úgy csináltam hogy amikor bejelentkezik valaki, akkor eltárolom a userid-jét mondjuk:
$_SESSION["userid"] = $user_id;és azt értem hogy lehet unset-elni egy session változót, nem csak destroy-jal mindent, de ha a lent említett esetben én ezt unset-elem, akkor engem léptet ki a rendszer, mert a kliensben az én userid-m van.
vagy lehetne hivatkozni, hogy a 8794-es userid-t törölje? -
DS39
nagyúr
van egy php-s oldalam, ahol lehet regisztrálni.
és ha a felhasználó szeretné törölheti a regisztrációját (töröltre állítódik valójában)
a művelet végén lefut neki egy session destroy, és így kilépteti.van az oldalhoz egy admin felület ahol lehet törölni/tiltani felhasználót, ekkor szintén ugyanaz a művelet fut le, viszont kijelentkeztetni nem tudom session destroy-al, mivel az az én kliens-emen futna le és engem dobna ki.
hogy lehet megcsinálni hogy ilyenkor az ő kliens böngészője kidobja. (mivel tényleges törlésre nem kerül, tud még mókolni a rendszerben, miközben látszik hogy "törölve van")arra gondoltam hogy a weboldal minden lapján meghívok egy ellenőrző függvényt, ami visszaadja, hogy törölt-e a user, és ha igen, kidobja. viszont ez nem tűnik túl "elegáns/gazdaságos" megoldásnak, mivel ez egy ritka eset, ezért futtatni állandó egy ilyen scriptet.
tudtok erre jobb módot?
pl. a PH hogy csinálja hogy ha egy helyről kilépek, minden kliensen kiléptet?
(oké, itt tudom hogy sütit használnak és azt lejártra állítják, én meg jelenleg csak sima sessiont, ami böngésző bezárással léptet ki automatikusan) -
DS39
nagyúr
válasz
nickrivers #18347 üzenetére
Használj MySQLi-t vagy PDO-t.
-
DS39
nagyúr
válasz
trisztan94 #17932 üzenetére
eddig nem ilyen volt, vagy mi a probléma?
-
DS39
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17379 üzenetére
ezért: Google Translate API is available as a paid service.
free megoldás kellett. -
DS39
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17370 üzenetére
szerintem regex-szel akarja kiszedni a HTML kódból a "választ", amit fel tud dolgozni C#-ban, egy WP-s alkalmazáshoz. én is csináltam hasonlót, egy google fordítóra épülő szótár/fordító programot WP-re, de ott ez könnyen megoldható volt, mivel GET-tel mennek be a paraméterek, így link-be beszúrva az alkalmazásban beírt értéket lehet elküldeni a szerver felé. viszont a Volán oldalán POST-tal várják az információt, így ez szerintem nem megoldható. lehet form-ot elküldeni úgy, hogy a Volán "talalatok.php"-t állítja be az action-nak, de nem tudni milyen változóneveket várnak.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #17144 üzenetére
ha nem raksz mögé adatbázist, minek a php? annak pont az lenne a lényege, hogy 1 db lapod van, az adatbázisban van 100 cikk, és az megjelenik dinamikusan. ha törölsz az adatbázisból egyet, akkor a weboldalról is eltűnik, stb.
ha ugyanezt adatbázis nélkül akarod megoldani, tök mindegy milyen kiterjesztést használsz, az 100 db html fájl lesz, amit egyesével szerkesztgethetsz, tartalmilag is, és linkek szintjén is. nevetséges, és értelmetlen lenne.
ha akarsz vmit csinálni, fektess bele időt, energiát és csináld meg! ha nem, felejtsd el, és csinálj mást! -
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16999 üzenetére
ezt így látatlanban (a teljes kód ismerete nélkül) nehéz megmondani hol rontod el, tippre valahol mindig újra létrehozod ezeket a session változókat, mielőtt ezt az ellenőrzést lefuttatod / erre az ellenőrző oldalra lépsz. (véletlenül nem lesz igaz ez a két feltétel)
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16997 üzenetére
az úgy felesleges, a destroy törli az összeset. szóval vagy unset-et vagy destroy-t használj.
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16994 üzenetére
session_destroy() előtt volt session_start() is? mert ha nem akkor az a hiba.
unset()-et is használhatsz. -
DS39
nagyúr
válasz
magortaltos #16892 üzenetére
mondjuk feltolsz a gépedre egy lokális szervert, ahogy azt kell.
wamp, xampp, lamp -
DS39
nagyúr
válasz
szcsaba1994 #16829 üzenetére
a hozzáadásnál az elposztolt adatok nincsenek feldolgozva.
tehát pl. az $olvasojegy-nek nem adsz értéket.
$olvasojegy=$_POST['olvasojegy'];
majd csak ezután jöhet az INSERTa lekérdezésnél pedig $rekord[szerzo] helyett, $rekord['szerzo']
+ az action-nél ha önmagára akarsz POST-olni, hagyd üresen, ill. action="<?php teszt.php?>" helyett action="teszt.php"
olvass utána egy-két PHP-s segédletnek a neten, akkor ilyen hibák nem lesznek a kódodban.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16640 üzenetére
nem mondva ellent az előttem szólónak, hogy az alapokat kellene megtanulni, pl a Google első két találata tökéletesen megfelelő lehet számodra, bár ezekben már elavultnak számító "mysql_" függvényeket használnak, a login folyamat megértésében, a szerver-kliens kommunikáció működési logikájában ez nem jelent problémát.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16633 üzenetére
minimális angol tudással értelmezhető, hogy hol és mi a hiba.
amúgy én azzal kezdeném a helyedben, hogy www.google.hu és a keresőbe: php login tutorial
szerk: látom mégsem volt értelmezhető. adott file, 9. sora, zárójelhiba.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16577 üzenetére
hát ott van/lesz tárolva. viszont előtte lokálisan kell megcsinálni, a wampserverben pl., majd azt csak be kell importálni a webtárhely adatbázis-kezelőjébe.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16573 üzenetére
de mivel nem vagy képben? ha logikusan végiggondolod a folyamatot, nem írsz ilyet. mondom ezt programozási ismereteket figyelmen kívül hagyva, ugyanis tök mindegy milyen nyelven írod php, java, asp.net, a login részt, ha nincs adatbázis ahonnan lekérdezd a felhasználók adatait egy bejelentkezéshez, akkor mit ellenőrzöl ha beírja, az e-mail címét, és egy jelszót?
egy átlag user is tudja, gondolja, hogy ha facebookra regisztrál, az vhol tárolva van, és ha bejelentkezik, és kiírja hogy elírta a jelszót, akkor azt vhogy, vhonnan ellenőrzi a rendszer.egyébként én egy regisztrációs folyamattal kezdeném, mert amíg ez nincs csak előre "gyártott" felhasználók tudnak bejelentkezni az oldaladra.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #16571 üzenetére
1. szükség
2. adatbázis nélkül sokra mész egy login folyamatnál..
-
DS39
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #16393 üzenetére
én a WampServer-t favorizálom, az is pár kattintással települ, és hibátlanul megy.
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16199 üzenetére
valóban nem menő ma már, anno ilyen g-portal-os weblapok (inkább összeorigamizott html elemek) esetében használtak ilyet.
egy általános témájú weboldalhoz valóban nem szabad semmilyen zenét tenni, de azért egy ilyen misztikus, vámpíros, vagy mmorpg-s játék tematikájú fan-site alá ma is el lehet képzelni egy a hangulatnak megfelelő aláfestő zenét, persze alapból halkra véve. (nem tudom a kérdező, milyen típusú oldalhoz gondolta a lejátszót)
-
DS39
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16068 üzenetére
ok, így már világos.
-
DS39
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16066 üzenetére
a scriptjében nincs email formátum ellenőrzés, vagy mire gondoltál?
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #15986 üzenetére
fordfairlane hsz-eit nem látod?
.php legyen a fájl kiterjesztése..
különben a szerver nem fogja tudni hogy a fájlban keresnie kell php kódot.persze config-ban (wamp-ban biztosan) lehet állítani, hogy .html-ben is keressen, de nem az az alapértelmezett.
-
DS39
nagyúr
válasz
honda 1993 #15971 üzenetére
a kliens oldali böngésző ezzel nem fog tudni mit kezdeni, a PHP szerver oldali kód, ami a kliensnek küld egy a számára értelmezhető HTML-t.
WampServer-t telepítsd fel.
-
DS39
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #15875 üzenetére
köszi.
-
DS39
nagyúr
Melyik PHP fejlesztőkörnyezet tudja azt, hogy a projektben ha egy "abc.php" fájlt átnevezek "def.php"-re, akkor a projekt többi fájlját átnézi és ahol hivatkozás van az előbbi fájlra, ott is átírja?
(pl. a NetBeans refactoring tudja ezt?) -
DS39
nagyúr
válasz
Peter Kiss #15833 üzenetére
köszi, így már működik
viszont ha nem wamp serverben vagyok, hanem a 000webhost-on ott már nem tudom ezt bekapcsolni.nem ragaszkodom a gmail-hez, úgy is külön címet akarok létrehozni ehhez, ssl nélkül melyikkel működik?
-
DS39
nagyúr
PHPMailer-rel szeretnék, gmail smtp-n keresztül levelet küldeni, de SMTP connect hibát kapok.
$mail->IsSMTP();
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->SMTPSecure = "SSL";
$mail->Host = "smtp.gmail.com";
$mail->Port = 465;ezek a beállítások, ezután a felhasználónév és jelszó van, de az biztos jó.
mi lehet a hiba?
-
DS39
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15727 üzenetére
természetesen van értelme, csak kvázi kezdheti elölről az egészet, adatbázis létrehozásával, feltöltésével, és a php fájlok legyártásával, mely végül ugyanezt a kódot eredményezi (kliens oldalon), mint ami jelenleg van.
de a dolog elkerülhetetlen lesz, ha újabb telefonok kerülnek a listára.
-
DS39
nagyúr
válasz
Doctor46 #15725 üzenetére
így hogy aprólékosan megcsináltad a html fájlokat már nincs értelme a php-nak.
ez egy működő statikus oldal jelenleg.ahhoz hogy php-val (szerver oldali kód) old meg kellene egy (pl. MySQL) adatbázis, amiből lekérdezed ezeket az információkat, amiket most te manuálisan beírogattál a html fájlokba.
akkor a php-ba írt sql lekérdezéseket, az adatbázisszervernek elküldve megkapnád ezen információkat, és egyetlen megszerkesztett php fájl, olyan html-t küld a kliensnek, amiben található információk dinamikusak, tehát könnyen frissíthetők, és nem kell pl. 6 új telefonnál, neked 6 új html fájlt gyártani.
-
DS39
nagyúr
válasz
maross #15553 üzenetére
5 tag nincs, 4 paramétere van a mail() függvénynek. címzett, tárgy, szöveg, fejléc. ez utóbbi tartalmazza a From és Reply-To részt is.
webkiszolgálótól is függ, pl ATW.hu-n ha a From: rész benne van a header-ben, nem küldi el, mert free account-tal már alapból kap egy From-ot, a valami@atw.hu-s címet, és a kettőtől már hibás lesz. anélkül ill. csak Reply-To-val tökéletes. (tehát minden esetben az atw-s cím lesz a feladó, de így ha a válaszra nyomsz, akkor az űrlapon megadott feladónak fogsz alapértelmezetten választ küldeni) - lehet nálad is vmi hasonló a helyzet.
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #15178 üzenetére
illetve lehetne maradni az IE-nél, csak mondjuk ne a 6-os verziónál ragadjunk már le.
-
DS39
nagyúr
válasz
trisztan94 #15172 üzenetére
azzigen..
-
DS39
nagyúr
válasz
mnorbi89 #15092 üzenetére
a leírtaknak nem látom a gyakorlati hasznát, mert a "címzett" minek és hova írná be a saját nevét hogy megkapja a köszöntést, de.. ha már megcsináltál egy névnapköszöntőt, azt jelenti van mögötte egy adatbázis is, innentől az egész egy lekérdezéstől függ, ha az elküldött név, és az ahhoz a névhez tartozó dátum egyezik a lekérdezés dátumával, akkor kiíratod az üzit.
-
DS39
nagyúr
válasz
trisztan94 #14367 üzenetére
mobil nézetben is látszik, szóval odaírja.
(mobil nézetben nem látszik az aláírás) -
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #14222 üzenetére
többesszám
-
DS39
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13792 üzenetére
+1
kissé feleslegesnek tűnik a másik megoldás, mert egy lekérdezéssel megoldható, hogy adott id-hez ki listázzuk a blog bejegyzéseket, külön tábla létrehozása nélkül.
-
DS39
nagyúr
válasz
gothe92 #13759 üzenetére
microsecondbe lehet számolni vele, azt meg felkerekítheted 3 tizedesig php-val.
(bár a két dátumot úgy is kellene eltárolni. érdemes áttanulmányozni az egész lapot, hátha megtalálod a neked megfelelő beállítást ehhez) -
DS39
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13734 üzenetére
köszönöm a választ!
1. rendben, akkor ezt a formulát fogom használni
2. a html részben ez van:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
a php részben: header('Content-type: text/html charset=utf-8');
ill. mysql_query("SET NAMES utf8");
karakterkódolási probléma nincs, szépen megy az adat oda-vissza.a webszerver egyébként egy ingyenes külföldi: [link]
-
DS39
nagyúr
Üdv!
két kérdésem lenne:
- a W3C HTML5 validator hibának írja hogy a php-s oldalamnál hogy a get paramétereket &-jellel fűzöm össze és nem &-del. miért jobb ezen utóbbi használata? (más oldalakon is csak simán &-t szoktam látni a linkben)
pl: <a href="page=2&search=valami">link</a>- a másik hogy ha a CSS3 validator-t lefuttatom egy olyan oldalon ami sima html css javascript, azt leellenőrzi simán, de ha php áltál generált html rész van benne akkor ezt kapom:
ValidatorError
org.w3c.www.http.HttpInvalidValueException: Invalid content type.
(akkor is, ha a fájl neve nem .php hanem .html)
azért fura mert kliens oldalon csak html tartalom van, php scriptet nem látja a kliens oldali böngésző, ez a css validator vhogy még is a szerverről olvasná a fájlt?igazából egyik sem eget rengető kérdés csak úgy kíváncsi vagyok a miértjére, hátha valaki tudja. köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest