- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csepy
őstag
válasz
torma1981 #102344 üzenetére
Nem olvastad a Pécs Lines mit ír(t) ki tegnap (óta)?
A régi TükeBusz menetrend app megszűnt és ezzel együtt annak az adatbázisa is. Ebből az adatbázosból dolgozott a Pécs Lines is. Ezért nem jó, nem is lesz már jó soha többé. Itt a vége.A tüke busznak van új, hivatalos appja, TökeBuszON+ néven.
-
-
zsolt19900
őstag
válasz
torma1981 #100410 üzenetére
egyszer ettünk ott egy barátommal, amit ő választott kaját hazaérkezve a kilincs-nyílikawcajtó-üljekleminnélhamarabb gyakorlatsort követelte meg tőle az élet....
szóval ja, sajnos vannak kaják, amiket nem tudnak rendesen megcsinálni, vagy fos helyről jön az alapanyag, fos a tárolás
-
válasz
torma1981 #100292 üzenetére
A Rejoy-nál simán kifogsz egy 11-est ennyiért felújítva. Egyedül az aksit nem éri meg cseréltetni, mert egyes vélemények szerint nem eredetit tesznek bele, így azt majd ha megvan csináld magad.
A 11-es és a 13-mas pont ugyan olyan egyébként átlagfelhasználóként. Nekem 13Pro van és amikor az asszonynak megvettem a 11-est komolyan felmerült bennem, hogy minek vettem 13-mast. Itt egyedül a pro miatt a zoom kamera érte meg, de sajnos pl. az alap kamera a 11-esen jobban eltalálja mit kell csinálni. Szóval amíg van azt érdemes. Szerintem.
-
válasz
torma1981 #100292 üzenetére
Alma jó használtan is, ha nem muszáj a legújabb. OK, @Sir Riccio kihasználja, de sokan nem. Ami az egy jó benne : hosszú support, 5-6 év simán van rá (fű alatt még több). És 3-4 évesen 2-3 évre még simán megéri. (Én sem bántam meg a SE 2016-t, egyedül azért cseréltem, mert tavaly bejelentették, hogy EOL, mondom most olcsón tudok fogni A5 2017-et, ami Lineage official supportos, az még tovább fog tartani (az is 6 évnél tart már, és még nincs vége), a SE 2016 meg megy anyámnak, és akkor neki is supportált telefonja lesz. Azaz van azóta is
)
Androidból meg kb. a Pixelek tudnak 6 év supportot, de annak annyi is az ára. -
Csepy
őstag
válasz
torma1981 #100270 üzenetére
Tudod, árulok és szervizelek mobilokat, laptopokat, ilyesmiket, immár több, mint 25 éve.
Pontosan láttam, milyen a "szakszerűen" szervizelt mobil, ha nem hivatalos a garancia, vagy ha nem szakértő végzi a szervizelést (ez többször van, mint képzeled...)
Mondjuk, szakmai ártalom, a saját eszközeimet mindig én szervizelem, még gariba sem szívesen adom, illetve a laptopoknál a DELL-nél intézhetem én magam a szerelést. -
válasz
torma1981 #99687 üzenetére
Amúgy sajnos nem brutál sokat, bár ha megfelelő vevőt találsz, akkor szép pénzt adhat érte, pedig amúgy így számok alapján jófélék lehetnek
.
(A 4/3-os rendszer sajnos nem sokáig létezett, így nem túl sokan vannak, akik vesznek még ilyen obikat; max olyanok, akik m4/3-ra akarják feltenni.) -
-
Exian
addikt
válasz
torma1981 #99642 üzenetére
Ja. Én valahol a két véglet között látom a megfelelő utat. Ne kelljen már szabadságot/táppénzt/akármit kivenni, mert a gyereknek valami nem fertőző, szezonális, egyedi baja van, de ne is kelljen más felelőtlen szülő miatt ugyanezt eljátszani (otthonmaradni), ha egy valóban súlyos, fertőző gyerek miatt kiesik az én gyerekem is más miatt. Nehéz ügy. Főleg eldönteni, hogy fertőző e, vagy sem (az orvos sem tudja 100%-ra nyilván). Az óvónőkön nyomás van vezetői szintről, nekik az van kiadva, hogy "cseppfolyós állagú" gyerek ne menjen, mert az tuti fertőző... az én lányom viszont pl. olyan fajta allergiától szenved, ami fennáll ősztől tavaszig. Folyamatos orrfolyás, a hideg/meleg levegő váltakozása miatt (elég, ha a száraz, meleg panelből kimegyünk az utcára, máris jelentkezik). De nincs mögötte betegség. Ha hőemelkedés, láz van vagy egyszerűen látjuk rajta (levertség, stb), hogy beteg (vagy beteg lesz), akkor otthon marad. Meg persze ha durva köhögés és vagy folyamatos tüsszögés van, az is más tészta. 4 gyerek után az ember azért már elég jól meg tudja ítélni, hogy mi a helyzet a gyerekkel.
-
-
válasz
torma1981 #99596 üzenetére
A pizza otthon a legfinomabb. 😀 De nem erőltetem persze.
Ha vastagabb tészta kell, akkor menj rá a római pizzára a Bambinoban [link] egyszerűbb odamenni, mint rendelni szerintem, legalább az aktuális látvány alapján ki tudod választani. Nagyon kicsi hely a baromi nagy képernyő alatt.
A másikat szívesen! Ha vadháló elég hátra, akkor nekem van fölös még régi áron. Kb. 25 méter. Az nem szép, hanem célszerű. Hátra jó lehet.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
torma1981 #99596 üzenetére
A MyBistro-ból rendelek mostanában, elég jó!
Kérdés: adott egy HP Prodesk 600 G1 SFF PC és ma reggel óta boot helyett egy hosszabbat pittyen és nem ad képet. Egyszer sikerült valahogy képet varázsolnom egy dedikált VGA-val, de azóta azzal se. Próbáltam CMOS-t resetelni, másik procival, másik RAM-mal (procit, ramot kisípolja ha nincs benne). Nem találok sehol erre infót, hogy mi az egy hosszabb beep code. -
Bird
addikt
válasz
torma1981 #99583 üzenetére
A ház eléjére is kell majd, de oda valami szebb.
Utóbbira javaslom a helyi településképi rendelet tanulmányozását, amely a településképi szempontból meghatározó területekre szabályozza az anyagminőséget és a kerítés legnagyobb magasságát is (közterülettel határos kerítés esetén). Ha nem veszed figyelembe és a manapság oly aktív "kommandó" észreveszi köteleznek bontásra, vagy bírság. Legutóbb régi kertvárosban volt hasonló szitu.
-
-
válasz
torma1981 #99244 üzenetére
Kettő között nincs ok-okozati viszony.
Egy tesla töltő nem fogja megszüntetni a munkahelyeket vagy béreket csökkenteni.
A fordítottja sem igaz.
Az oktatás minősége viszont hosszútávon jelentősen befolyásolja a béreket és a munkahelyek számát. A tanulástól elvett idő ezért nagy veszteség. Tehát a streaming szolgáltatásokat kéne megszüntetni.
De így gondolkodni baromság. -
-
Lacko87
tag
válasz
torma1981 #98902 üzenetére
Addig még egy pár rekesszel szigorúan tesztelési célból el fogok fogyasztani belőle, de ha véletlenül marad még ebből az első főzésből és az utolsó hetekben jön rá egy szokásos akció, akkor képes leszek akár október 6-án este fél 8 után is inni belőle az egészségemre
-
-
a2d2
addikt
válasz
torma1981 #97541 üzenetére
Egy ilyent kapott lányom karácsonyra/középsuli kezdésre, illetve felét ő fizette.
Megkérdezem hogy hajlandó-e megválni tőle, mert mint kiderült minden 9.-es kap használatra egy laptopot, de nem verték nagydobra és valamiért fél évvel sulikezdés után jelezték csak a dolgot
[link] -
Exian
addikt
válasz
torma1981 #96625 üzenetére
Most volt ez hajnalban, amikor írtad? Nem hiszem, hogy koncert/diszkó lenne hajnalban. Esetleg egy házibuli afterje valahol. Vagy olyan már volt nálunk is, hogy egy kocsi állt valahol a közelben, várt valakit vagy nem tudom és ment ezerrel a dübörgés, de csak a basszus volt hallható. Egész éjjel ment? Ha nem, akkor lehet, hogy nálad is ez volt.
-
aneda
senior tag
válasz
torma1981 #93720 üzenetére
Nem hiszem, hogy a média miatt preferálják jobban a Pfizert a zemberek.
A téma szakértői (akár az oltási munkacsoport tagjai is) egyáltalán nem akartak oltásellenesnek tűnni, de nagyon óvatos nyilatkozataik voltak a kínaival és az orosszal.
Ahogy jöttek az adatok úgy tudták konkrétizálnia véleményüket, de ehhez kellenek az adatok, ami pedig a transzparenciából fakad. Ez a keleti vakcináknál sajnos nagyon nincs meg.
Az Astazeneca esetén megvolt és meg is van a transzparencia, ez nem is segítette a népszerűségét.
Fenti véleményem tükrében mégis orosszal lettem oltva, mert ahhoz jutottam hozzá gyorsan... -
-
nesa
veterán
válasz
torma1981 #91898 üzenetére
Ja ez ilyen, szerintem legjobb jársz ha kitanulod, és ahogy megyünk bele a télbe egyre rosszabb lesz, nekem kb 10 éve volt egyszer gondom a fali kombikazánnal január első napjaiba, akkor márciust és áprilist emlegettek, egy fazont találtam aki kijött 1 heten belül, belefújt egy csőbe és azt mondta 15 vagy 20 ezer már nem emlékszem, csak kicsit sokalltam a másodperc díjat. ( nem épített be semmit csak tudta melyik csőbe kell belefújni), ez volt az első és az utolsó alkalom hogy nálam gázos szaki járt azóta magam oldom meg, pláne hogy tudom melyik csövet kell x évente megfújni, különböző furcsa elvont fórumokon mindig van aki tudja a megoldást.
-
válasz
torma1981 #91896 üzenetére
Szinte esélytelen. Én sajnos csak 2 hónap múlva jövőst tudok.
Ha a kazánon belül van tágulási tartály, akkor nézd az csöpög-e. Kiment belőle a levegő, egy sima pumpával kell belenyomni valamennyit. Én külső tágulási tartálynál már csináltam, az nem volt nehéz, de a belsőhöz nehezebb hozzáférni. Talán van videó a youtube.on róla. -
Exian
addikt
válasz
torma1981 #90805 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Mömax-hoz kerülnek a Kika áruházai. Pontosabban az új tulajdonos birtokolja a Mömaxot is, talán így pontosabb.
Eladták a magyarországi Kika üzleteket.
De ez több, mint 1 éves infó.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
torma1981 #89443 üzenetére
Az egyszerű maszk a körülötted lévőket védi, de önvédelemre nem az igazi.
Az ffp2/3 jó önvédelemre, de ha kifelé szelepen megy a levegő, a többieket nem védi.
Hatékony védelemhez a szemet is védeni kell. A kesztyűnek kb annyi haszna van, hogy amikor éppen nyúlnál az arcod felé észreveszed és megállítod a mozdulatot.
Ha mindenkin rajta lenne az egyszerű maszk, lassulna a vírus terjedése. Ez azért lenne fontos, mert a fertőzöttek 6%-a lélegeztetőgépre szorul és nálunk csak 2000 régi + 200 új gép (van?). De ezeken vannak a nem koronavírusos betegek is, vagyis csak a töredékük szabad. Ha a járvány beindul, kevés lesz a gép (Olaszországban már régóta ez van), az orvosok döntenek, ki kerül gépre, ki hal meg.A maszk hiányt Szlovákiában reklámmal és rendeletekkel oldották meg. A politikusok maszkban nyilatkoznak, nem szabad buszra szállni maszk nélkül. Az emberek otthon gyártják régi ruhából, lepedőből a maszkot. Önvédelemre gyenge, de a terjedés lassítására megfelel.
-
válasz
torma1981 #89321 üzenetére
Én kénytelen vagyok lazán venni, mert február utolsó napjaiban legalább 20 kínaival, 10 arabbal és 1 olasszal találkoztam. Ez még a pánik előtt volt, amikor olyan távolinak és elszigeteltnek tűnt az egész.
Nagy valószínűséggel egyik sem volt fertőzött. (remélem)
Nekem osztottak már lapot. Még egy hét és kiderül, hogy milyen lapok vannak a kezemben.
Teljes nyugalommal tekintek a jövő felé.
Egészségesnek és tünetmentesnek érzem magam.
Izgulni csak akkor fogok, ha 100% a bizonyosság. -
válasz
Pont elég, ha a fiatal terjeszti, és attól halnak meg sokan (amúgy halt bele elég fiatalabbakból is). Meg amit @Ajándékok mond.
Alapvetően meg az a gond, hogy a fél ország egyik napról a másikra él, a karantén csak láthatóvá teszi a problémát. Ha tömegeknek megy tönkre az élete attól, hogy nem tud bemenni dolgozni, akkor ott egyvalamivel van gond : azzal, ahogyan ez az ország 30 éve működik. Azaz ahogy nem. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ha meg nagy járvány lesz és lesz annyi fertőzött, hogy ki tudnak alakulni mutációk, ez is minden évben visszatérő járvánnyá válhat, mint az influenza.
Vagyis "a fiatal, dolgozó ember" is belehal, csak nem most, hanem y év múlva.
És mivel nem lehet tudni, hogy milyen károkat okoz azokban, akik tünet mentesen vészelik át, az a y év lehet, hogy nem is olyan sok. -
-
válasz
torma1981 #89291 üzenetére
Azért nem essünk túlzásokba, az influenza is pont ennyire veszélyes azokra, akikben nem alakult ki védettség (spanyol nátha is influenza volt).
A korona vírus is itt marad örökre közöttünk, mint az influenza.
Mindenki megfogja kapni, ahogy az influenzát is kb mindenki elkapja évente minimum 3×, csak olyan enyhe tünetekkel, hogy senki nem foglalkozik vele.
Karanténnal és az intézkedéssekkel csak az első hullám idejét tolják el hosszan időben, hogy ne egyszerre terhelődjön le az egészségügy.
Lényeg: 2 éven belül mindenki elfogja kapni a koronavírust, ez sehogy nem lehet kivédeni. Max egy lakatlan szigeten, ahová más nem teszi be a lábát. -
Xray-1
tag
válasz
torma1981 #89178 üzenetére
Én nem pánikolok, csak szerintem elégtelenek az intézkedések. Komolyabban kéne vegyék, de pont a pánik okozásától való félelem szerintem megköti a döntéshozók kezét!
Pl. a mostani friss német példa: egy házaspár fertőzte meg az összes többit egy farsangon. Azt se tudni, hogy ők honnét kapták el! Most többszáz ember házi karanténban, várják, hogy még ki érintett (eddig 2 nap alatt 10 ember biztosan).
A gyerekeim általános iskolai rendezvénnyel még színházba járnak. Pedig szerintem simán lehet lappangás már itt is.
A másik gyerekem osztályában (gimi) van egy érintett, akinek a testvérét szülők haza transzportáltak Svájcból (ahová Milánóból mentek át négyen).
Tegnap azon aggódott a gyerek, hogy a tesója 40 fokos lázzal van az önkéntes karanténban (gimis! fiatal!) ... aztán vki, vkik leszabályozták, utána szellemként létezett tovább, senkivel nem beszélve senkivel.Lehet, hogy fiatalokat nem fog érinteni a halálozás komolyan, de mindenkinek vannak szülei, nagyszülei. Senkinek nem kívánom...
-
válasz
torma1981 #89163 üzenetére
influenza mortality rátája 2%,
COVID-19 rátája 3%
Korona vírust többször is elkaptam és beteg lettem, például amikor náthás voltam.
Amint melegebb lesz megszűnik a járvány.
Sokkal veszélyesebb betegségek vesznek körül, mégse izgulunk rajta.
A médiának jó, de csak a hype van körülötte.
Szedjetek D, K és C vitamint, sok zöldséget és rendben lesz minden.
Kivéve ha meghülyülnek az emberek és megrohamozzák a boltokat.
A pánik rossz. Értem?
Érdekes, hogy azok parázank, akik máskülönben az influenza elleni oltást sem adatják be maguknak.
Én minden évben beadatom, hogy ne legyen kellemetlenségem egy influenza megfertőződéstől. Most mégsem izgulok rajta.
Azokra vigyázatok, akik öregek és betegek. Őket már ne engedjétek ki és maszkban legyetek körülötte, ügyelve a tisztaságra. Nehogy elkapja tőletek.
A vírus nagy valószínűséggel már itt van. De ezt csak 2-3 héttel később fogjuk megtudni, amikor a tünetek megjelennek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Videó stream letöltése
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest