- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Xray-1 #89650 üzenetére
Ezt nem is vitatta senki.
A kérdés az lenne, hogy melyik esik ezek közül pótlás kategóriába?
A gallyazás is?
Vagyis hogy mennyi fát ültessek?
Mert ez nincs benne a levélbe, a jegyző meg nem óhajt megjelenni megtekinteni az eseményt.
Amúgy a kivágott fa 1m-es magasságban mért átmérőjének a 20%-ával kell pótolnom. -
válasz
Xray-1 #89179 üzenetére
Az egészet meglehetne előzni, ha mindenki szájmaszkot hordana, közösségben kesztyűt viselne és normálisan kezetmosna. (Ez a kórházakban sem sikerül)
Ja, de akkor más, hasonló betegségek sem terjednének.
Nem lehet tudni ki virushordozó.
De amíg a rejtett virushordozók szabadon járhatnak és fertőzhetnek, akkor a meleg idő beköszöntéig terjedni fog, mindenhol a vírus.Ha meg mindenkit maszk hordására kényszerítenének, akkor törne ki igazán a pánik.
Nem lehet jó döntést hozni.
-
torma1981
veterán
válasz
Xray-1 #89179 üzenetére
Persze, hogy aggódik az ember emiatt. Senki sem szeretné, hogy megbetegedjen. De ezt nem lehet kiszórni sehogy. Most mondod, hogy tünet mentesen is terjeszti. Akkor hogy védekezel? Senki nem tud ez ellen. Csak a megelőzés marad semmi más. Mi az hogy leszabályozták? Nem Észak Koreában élünk. Mivel lehet leszabályozni, hogy ne aggódjon? Felhívta az Orbán vagy mi? Elég érdekes lenne. Ha gyerekem lenne ott akkor tuti végig kürtölném. Mit tudnának ellene tenni?? Semmit. A gyerek meg már fent lenne Pesten a Szent Lászlóban.
-
torma1981
veterán
válasz
Xray-1 #89176 üzenetére
Azért ne legyünk már vészmadarak. Engem is foglakoztat a dolog, de mint látszik az idősekre veszélyes a dolog, főleg akik más betegségben is szenvedtek. Fiatalok, erősek nem nagyon kapnak olyan komoly tüdőgyulladást amit írtál. Legtöbb embernek csak kapar a torka. Észre sem veszi ahogy írtad is. Azért nem kell pánikolni. De fő az elővigyázatosság. Ne vegyük fél vállról, de ne is pánikoljunk.
-
válasz
Xray-1 #89176 üzenetére
Az influenza elleni védőoltás eltolja a halalozasi adatokat, mert a veszélyeztetettek, és egészségügyi dolgozók ingyen kapják.
Ha az oltást kivesszük a képletből, akkor közel hasonló lesz a két virus veszélyessége.Amikor megkérdezik, hogy miért oltatom be magam, akkor azt szoktam válaszolni, hogy az influenza halálos tud lenni. Ezen röhögni szoktak. (Spanyol nátha gondolom megvan mindenkinek)
Viszont most senki ne próbáljon egy náthát lábon kihordani, mert lehet, hogy nem nátha vagy megfázás lesz.
Kórházi fertőzésnek nagyobb a veszélye, viszont jól körülhatárolható.
-
nesa
veterán
válasz
Xray-1 #86545 üzenetére
Számomra a legnagyobb vicc benne hogy kartámasz nem kérhető, de jelenleg más villany 7 személyes nincs a piacon, szóval ha vicc, ha nem, ez van, a következő lépcső a tesla de az távoli és biztosítást is problémás kötni rá, nyilván nem szempont hogy oldalra dönthető az ülés, az egyik le lenne hajtva, a másikat meg dobnám ki a francba.
Ezt a bodét dízelbe nem venném meg, abban nem kötök kompromisszumot, itt csak a villany hajtás miatt lehetne érdekes, de a 12m es alapár húzós, bár ügyesen 10 ér is megszerezhető amiből lejön a 1,5+ 2,5m.
Így nekem marad a hasznát leaf vagy vagy az új doblo, de még a ház korszerűsítés ügyében se tudok előrébb lépni, hívtam a 1818 at onnan elküldtek hogy nekem a megyei családvédelmi akárki tud segíteni, írtam neki, az vissza tanácsolt a 1818 ra akik újra nem tudták mi van és a belügyminisztériumba tanácsoltak, azok válaszoltak hogy nem őket hanem mást keressek, végül a miniszerelnökség válaszolt egy olyat a kérdésemre hogy nesze semmi, most nem tudom ki a f@szomnak írjak, mivel úgy fest a törvény alkotó sem tudja mire is gondolt pontosan.
Több bankba is próbálkoztam de reménytelen, nincs ember aki kimondja kerek perec igen, vagy nem, az egyikbe kedvesek voltak azt mondták ha befizetek 68.000ft + áfát akkor egy szakértő megmondja, de nekem ne egy szakértő döntse el b@..za meg, hanem legyen egyenes egyértelmű, igen vagy nem. -
válasz
Xray-1 #86507 üzenetére
"kocsik újonnan, mikor első években harmadolódik az értéke, műszaki romlás nélkül szinte."
Egy ideje nézegetem a piacot, de én nem látom ezt a harmadolós dolgot benne.
Amelyik típusok engem érdkelnének (focus, sx4, CH-R), azoknál annyiba kerül az 1 éves, hogy akkor már inkább az újat venném meg... abban viszont egyet értünk, hogy ez nettó pénzkidobás lenne. -
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #86507 üzenetére
Na, a gép újra duruzsol
fejreállítottam, szerencsére minden alkatrész pazarul elérhető és hozzáférhető alulról. Lehúztan, vissza dugtam minden csatlakozót, a kinyomó-forgató relét is kiszedtem, kipucoltam, megrázogattam-kocogtattam mindent és utána pöccre indult. Ez van, 5-6 évnyi nem kíméletes üzem után ennyi bukfenc igazán belefér...
-
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #86492 üzenetére
Kösz a tippeket, megnézek ma mindent. Szerintem nem ilyen egyszerű gond van, a forgó szarok (ahogy te írtad
) szerintem itt most nem játszanak, a víz beszívás után nem indul egyáltalán a víz forgató program. Meg sem nyikkan, pontosabban lehet hallani, ahogy az elektronika ki-be kapcsolgatja a forgatást (gondolom a motor reléjét kapcsolgatja, mintha menne a program), de nem történik semmi. Ha csak tömődés lenne, akkor gondolom valamilyen szinten elindulna a szivattyú, talán lehetne kicsit hallani, de semmi. A golyó viszont lehet, szétszedem majd az egészet. Az a szivattyú viszont működik, ami a bentmaradt vizet szívja ki, az megy most is. Elindul a program, beszívja ugye a vizet, de a forgatás nem megy, viszont megszakítva a programot kiszívja a betöltött vizet. Gondolom ezek alapján, hogy két külön motor van a kiszívásra meg a forgatásra. Ugye?
A vízspórolásra annyit írnék, hogy valóban sokkal kevesebb vízzel dolgozik, mint ha kézzel mosnánk, bár én nem vettem észre csökkenést, mikor a családba került a gép (minden hónapban felírom egy Excel táblába az óra állást, ami mutatja rögtön a havi fogyasztást). Aztán rájöttem, hogy pont akkor született a 3. gyerek, plusz a nagyobbak nagyobbak lettek és egyszerűen több a víz igény más helyiségekben
WC, fürdőszoba.
Viszont nem akartam ekkora port kavarni a témával
tanulság, máskor meggondolom, mivel "poénkodok".
Bár ez egy beszélgetős topik, nem baj, ha kivesézünk ilyen témákat is.
Viszont vitázni ezen kár, ez tényleg olyan, hogy valakinek elkerülhetetlen a használata (pl nekünk), van, akinek nem, van, aki meg tévesen gondolkodik az egészről, és csak azért nincs gépe, mert feleslegesen-tévesen ellenzi vagy egyszerűen szeret mosogatni más egyéb teendő, vagy épp pihenés helyett.
A gép árát, meg a hozzá kapcsolódó fenntartási költségeket teljesen téves pl beleszámolni a képletbe, pont nem erről szól. AZ IDŐ, ami megfizethetetlen, amit a gép nyújt, plusz a kényelem és a makulátlan tisztaság (hiába írja bárki, hogy nem olyan nagy a különbség a kézzel való mosáshoz képest. Ezt sajnos nem tudom elhinni, mert van összehasonlítási alapom, hiszen azelőtt mi is kézzel mostunk MINDENT). Ahogyan valaki írta példának az autót: az is sok-sok-sok milliós tétel, plusz a fenntartás, mégsem taxival járnak az emberek, pedig én már sokszor kiszámoltam, hogy ha taxival mennénk városon belül saját autó helyett, akkor akár olcsóbban is kijönnénk, mint sajt autóval
még is van autó, mert kényelmesebb, bárhova mehetünk és főleg bármikor. Pedig mire egy több milliós autó árát eltaxiznánk, a saját temetésünkre is taxival mehetnénk, kitartana a pénz addig.
-
válasz
Xray-1 #84286 üzenetére
tudom, hogy a tényeket írtad
De megkért a rendőr, hogy állítsad meg a kutyádat, erre te elkezdtél vitatkozni vele, hogy nem bánt, amikor a kapudon meg kint van a harapós kutya tábla.
Ha nyitva van a kapud és nincs megkötve a kutyád, akkor édes mindegy, hogy kint vagy bent van a rendőr. Mert gondoskodnod kell róla, hogy a kutya sem a szomszédos ingatlanra, sem a közterületre ne juthasson át, oda kinyúlni ne tudjon. Erre az, hogy bodri nem megy ki, becsület szavam, nem elég.
Ez a kutyatartók leggyakrabban elkövetett hibája, amikor megkéri valaki, hogy fogja meg vagy vezesse pórázon a kutyáját, erre az a válasz, hogy nem bánt.
Próbáld meg az USA-ban azt, hogy nem azt csinálod, amit a rendőr mond. -
samu2062
senior tag
válasz
Xray-1 #84279 üzenetére
Én megtettem.Sajnos kihozta belőlem.Nem hinném,hogy ezt le lehetne rendezni azzal,hogy rossz napja volt.Az a baj,hogy ha ilyenkor nem történik semmi,legalább egy figyelmeztetés,legközelebb ugyanígy megcsinál ilyen dolgokat másnál,esetleg még tovább megy.Ne legyen igazam.
-
windlord
őstag
válasz
Xray-1 #84279 üzenetére
Lehet, hogy csak szimplan reszeg volt es ilyenkor agressziv a lelkem...
Velem ma normalisak voltak.
Este, a kisfiam a Petofi-6os keresztezodesben a lampanal nezte az autot. Eszrevettek, es elkezdtek fenyjelzest adni. A kis keteves majd elolvadt!
Koszonom szepen nekik! Ok figyelmesek voltak. -
Vertigo18
addikt
válasz
Xray-1 #84271 üzenetére
Leírtam a választ: ezer olyan dolog lehet, ami miatt jogszerűen ment be az udvarodba. A véleményem az, hogy nem is azzal van a gond, hogy Ő ott bent tartózkodott, hanem a viselkedése, ahogy előadta magát. Sajnos ez most ilyen volt, remélem nem rombolta le azt a képet, amit eddig felépítettél magadban a Rendőrségről...
2., Miért nem hagyta el az udvart? Miért nem hátrált ki a szituációból, hamár beégette magát? Éppen ezért írtam, hogy nem biztos, hogy minden kérdésre, amit fel fogsz tenni, már nincs meg ám a válaszod! Hát tudod te is, hogy miért, mert egy bunkó (bocs) és akkor is tovább fitogtatta sajnos a nem-létező hatalmát... De szerintem tudod ezt te is és így is gondolod, ahogy én.
3., Erre is tudod a választ... "Normális ember...". Ennyi.
Bird: Lassan elég lesz a személyeskedésből, nem ártottam neked, kérlek fogd vissza magad! Nem a "haverom"! Mélységesen elítélem a viselkedését, akárcsak TE! Miatta, az ilyenek miatt ítélnek meg minket... Ahogy teszed most te is!
Trob1: Láttam már, csak későn, rosszra válaszoltam!
-
-
Vertigo18
addikt
-
-
-
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #80755 üzenetére
Véleményem és tapasztalatom szerint 7 személyesben csakis tolóajtósban gondolkodj, főleg, ha vannak gyerekek is. Sokkal praktikusabb, mint a normál módon nyíló hátsó ajtós verziók, mint pl. a szóban forgó Galaxy. Nekem tolóajtós van, gyerekek miatt biztonságos és kényelmes (nem csapják neki semminek az ajtót), ráadásul szűk helyen is ki lehet belőle szállni (nem egyszer úgy rám álltak, hogy csak hátul tudtam kimenni a tolóajtó segítségével, elöl képtelenség lett volna annyira kinyitnom, hogy kiférjek). De emlékeim szerint erről már többször volt szó
Egy szó mint száz: mindenképp nézelődj tolóajtós fajták között is. Pl. EV2 család (Peugeot 807, Citroen C8, Fiat Ulysse, Lancia Phedra). Nekem EV1 családból van a Fiat Ulysse. De nem cseréném EV2-re, állítólag sokkal gyengébb a váz és a futómű. Az EV1-ek azok kisteherautó felépítménnyel is készültek, bazierős vázzal, futóművel. Az EV2-k állítólag sokkal gyengébbek.
-
HoldChore
tag
válasz
Xray-1 #80721 üzenetére
32 collos Full HD monitor túl nagy 1 méterről nézve. Ott már látszanak a csíkok. Nekem 27 collos 3d Full HFvolt/van ugyanilyen, az pont határon van, de ha az ember figyeli, akkor ott is látszanak a csíkok.
Ahogy írtam korábban, most egy 4k 3D-t nézek 1 méterről, és pont jó. Se csík se pixel. -
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #80718 üzenetére
Engem meg az érdekelne, hogy 32"-os monitornál miért olyan vacak a FullHD felbontás? 1920x1080-on megy, de olyan nem az igazi a kép... 1440x900-on még gyönyörű, jó a kép, szép élesek a betűk, de 1080p-n olyan művies az egész, nem szépek a betűk, olyan, mint amikor egy kisebb felbontású kijelző megjeleníti ugyan a nagyobb felbontást, de nem valós pixelszámmal.
Pedig ez kimondott Samsung Monitor TV, nem pedig TV, ami monitorként is használható, inkább fordítva: a monitor funkció van kiemelve és emellett TV is, ugyanazzal a menüvel rendelkezik, mint bármelyik hasonló kategóriás Samsung TV. De a Samsung oldalán regisztráció után is monitorként mutatja.
És FullHD, de ha arra állítom a rákötött PC-t, akkor nem valami jó a kép.
Gyenge a panelje, vagy miért van ez?
-
a2d2
addikt
válasz
Xray-1 #79947 üzenetére
Hát nem tudom srácok, nem csináltam még ilyent de nekem a józan paraszti ésszel gondolkodva pont a fordítottja ugrik be. Azaz összefűzni az mp3-akat és utána rányomni ezt a normalizálást. Hogy az alacsony hangerőn lévőket és a magas hangerőn lévőket összesimítsa közepes hangerőre
Ha egyesével csinálná akkor szerintem csak az adott fájl leghangosabb és leghalkabb részein módosítana csak egy kicsit, de a fájlok összefűzése után ugyanúgy különbségek lennének.
Szóval szerintem tesztelni kellene először 2db fájlon az effektet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Xray-1 #79561 üzenetére
Egy nVidia 7300GT-vel (ami gy.k. átnevezett 6600GT volt) értem el a tuning rekordomat. 600 valamennyin ment gyárilag a gpu, és valami +350MHz-et rá tudtam dobni, potméteres feszemelés után. Az igaz, hogy az akkor combosnak számító Zalmann vf700 alcu-val is éppen csak 90 - 95 fok körül maradt terhelve, de bírta.
Ezek voltak a régi szép idők, mikor még forrasztani kellett a cuccra, ha akartál valamit... -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Xray-1 #77569 üzenetére
Én itt böngészgetnék.
Az általában hifis, házimozi (és újabban barista) fórum adásvételi topikjában jó cuccokat adnak-vesznek megbízható egyének. Ez nem Vatera, itt nincsenek átverések, sumákolások. Alapból jó és segítőkész a közösség. Nézz körül a témákban!
Én innét vettem a házimozi erősítőmet és a háttérsugárzókat.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/forum/33-hangsug%C3%A1rz%C3%B3k/ -
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #77520 üzenetére
Ebben lehet valami. Aztán még az is lehet, hogy ott, ahol vannak más szolgáltatók egy adott lépcsőházban/utcában/környéken, de sok a Telekom ügyfél és kevesebb az egyéb (Digi, UPC), ott lehet, hogy szintén nem lehet majd kötni.
Aztán ha meg bebuknak netán, akkor majd a T előáll egy szuper ajánlattal, hogy X hónapig marad a Flip 4000 Ft díj, utána meg majd jön a normál T-s tarifa.
-
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #77316 üzenetére
Mi egyelőre kivárunk, mert a 3 gyereken kívül semmink sincs, amivel villantani tudnánk ez ügyben
Ha használt lakásra többet adnának (akár csak a dupláját, 5M körül), már sokkal könnyebb lenne, ja de még sem, mert akkor meg megint pont annyival ugranának az ingatlanárak... Most akkor tudnánk kihasználni új lakásra, ha lenne legalább 10M a zsebben, de az nincs sajnos.
-
Weareus
addikt
válasz
Xray-1 #77223 üzenetére
Most, hogy mondod, eszembe jutott a konyhakerti fóliázás.
Olvastam róla pár cikket, mert érdekel, de megrettentem.
Trágya, műtrágya, talajbaktérium telepítés, trágyával behozott kártevők (lótetű), akkor hasznos atkák telepítése, fólia négyzetméter-magasság aránya, fűtés, palánta beszerzès, nevelés, milyen földben, letakatás, szellőztetés mértéke, mit mikor hova ültetsz, kicsupálás, ha fertőzött.
Etc, etc.
Pedig jó lenne. -
UHHH
őstag
válasz
Xray-1 #77159 üzenetére
Már tetra van pár éve, nem lehet hallgatni a yardot. El is adtam a nagy scannerem, a kicsi most eladó, érdekes hallgatni az utasszállító pilótákat/taxisokat/egyebeket. Apropó!
16000-ért el is adom, teljesen újszerű, fóliás, dobozában!
66~88 MHz (FM, WFM)
88~108 MHz (WFM)
108~136 MHz (AM)
136~174 MHz (FM)
420~470 MHz (FM)Léptetés:
5,10,12.5,25,50,100,200,1000 kHz és 8,33 kHz repülősávon
3x AA elemről működik, vagy külső áramforrásról 4,5 től 6,0 Volt58mm x 103mm x 26.5mm
Súly: 98,5g elem nélkül
Privi akit érdekel. -
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #77056 üzenetére
Ez nagyon változó. Van paprika, amit simán át lehet teleltetni és terem, akár több évig is, de nekem a tavalyról megmaradt, átteleltetett példányomon eddig még virágok sem jelentek meg.
A legtutibb, ha mindig friss vetés van, szóval ha minden évben új palánták vannak nevelve.
-
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #76908 üzenetére
Én csónakkal szoktam "döngetni" (szintén felfújóssal), de ez most speciel totál más felhasználásra kell
de olyan célra is jó lehet, valóban. Hol szoktál evezni? Én most majd a Pécsi-tavon szeretnék rendszeresen. Eddig csak a Balcsin voltam, de az most agyrém a túlzott úszómesteri szigor miatt mindenhol. Gondolom az elmúlt idők sok vízbefúlásos esete miatt. Vasárnap is voltunk, 2 meterre voltam bent a vízben (csónak nélkül), jött egy kis szél és basszus kizavartak minket a vízből. Soha se volt ilyen eddig.
-
a2d2
addikt
válasz
Xray-1 #76575 üzenetére
Hát egész pontosan erről van szó: [link]
Viszont most hogy felszereltem és reggel óta megy vettem észre hogy ez nem is mozgásra küldi a leveleket/ftp-zi a képeket hanem konstans 1 percenként csinál egyet
External alarm-ot kellett ehhez bepipálni, de úgy tűnik kellene még egy mozgásérzékelő is ahhoz hogy megfelelően működjön.
Tud valaki esetleg jobb kamerát ajánlani ami önállóan meg tudja oldani a mozgásérzékelést?
Mert úgy is kellene vennem még egyet.
Köszi!Bocs, ez lemarad: 1902 x 1070-es képeket küld valahol 200 és 500kb között.
-
-
-
Engineer086
Modder
válasz
Xray-1 #76406 üzenetére
Jelentkezem, mint építész! Bár jelenleg csak közvetett kapcsolatom van a szakmával, de követem a változásokat, amennyire tudom....
Szép és jó az egyszerűsített eljárás, de csak úgy kezdhetsz neki az építkezésnek, ha az ETDR-be fel vannak töltve a kiviteli tervek.A sok jogszabályi módosításnak vannak előnyei és hátrányai, talán most már kezd letisztulni, hogy kinek mi a feladata.
Nagyon durva az, ami az albérlet árak körül történt mostanában a városban. Kíváncsiságból megnéztem, hogy egy olyan 53 m2-es lakást amiben most lakunk mennyiért lehet kibérelni. Közel a dupláját kell havi szinten lerakni az asztalra. Ezt egy normál fizetésből élő, fiatal házaspár (mint mi) nagyon nehezen tudja kitermelni. -
Bird
addikt
válasz
Xray-1 #76408 üzenetére
Minden felelősség az építészen van, akkor van baj ha építésfelügyeleti eljárásba csap át az építkezés mondjuk szabálytalan építési tevékenység miatt amit a járási hivatal ÉO vizsgál szúrópróba szerűen.... Ott már lesznek szomszédok is, lesz ellenérdekű ügyfél.
Jó az egyszerűsített bejelentése eljárás, HA van egy jó építészed aki ÉRT hozzá. Aki viszont nincs otthon az egyszerűsített eng. tervekben ott lehetnek buktatók.
-
Bird
addikt
válasz
Xray-1 #76406 üzenetére
Rálátok a szakmára, ebből a szempontból jó helyen dolgozom.
Azt gondolom, hogy MÉG kitudnád használni a helyzeti előnyt.... Nagy kérdés, hogy 3-4 év múlva milyen lesz a lakáshelyzet a Szigeti városrészben. Most még nagyon pörög, és jóval nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Az sem tisztázott továbbá, hogy a giga- mega újragombolt apartmanházas "kóter" milyen vendégkör pénztárcájára hajt.Gyanítom fölözni szeretnének minél gyorsabban.... A piac mai állása szerint, ha lenne rá keretem én a helyedben belevágnék.
És ne felejtsd el, hogy rendelkezésedre áll az egyszerű építésügyi engedélyezési eljárás, ami egy jóval egyszerűbb hatósági lebonyolítást tesz lehetővé (pl: nincsenek szomszédi jogok, nincs ellenérdekű ügyfél!).
-
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #75905 üzenetére
Most jut eszembe, nekem laptopba való DD2-es ramom van olyan, amit nem evett meg 2db laptop sem, amikben próbáltam, pedig a ramok jók (működő gépből lett kibontva), a két laptopom szintén jók, másik ramokkal működnek rendesen.
2×1 GB, egyforma ramokról van szó.
DDR2-esben mi szokott lenni, ami ilyet csinál, hogy nem megy minden gépben?
Azoknál is van/volt ilyen, hogy más feszültségen mentek? Esküszöm, nem emlékszem már rá... a MHz szinte mindegy, a két említett laptopomban is összevissza ramok vannak, különböző frekivel.
-
Balu77
őstag
válasz
Xray-1 #75921 üzenetére
Úgy nézem hogy a 2gigás Samsungok a képen sima 1,5V-osak.
Milyen proci van abban a gépben? Abból egyből tudni. A 2000-es szériás core i-vel bezárólag tuti jónak kell lennie a sima 1,5V-osnak. De mivel írtad hogy 2011-es a bios rajta így tuti nem újabb, hisz az ivy bridge (3000-es szériás core i) csak 2012-ben jött.
Szóval az általam linkelt Kingston jó kell hogy legyen. -
Balu77
őstag
válasz
Xray-1 #75905 üzenetére
Egyszerű a megoldás. Nem a 4GB méret a gond, hanem az időzítés!
Én is futottam ilyen hibába. Ha megnézed az eredetit, akkor láthatod, hogy PC10600, azaz 1333Mhz cl9 időzítéssel, míg amiket próbáltál, azok (PC12800)1600Mhz-es memóriák cl11 időzítéssel. Lehet az 1600-asok spd-jében benne van egy 1333-as időzítés is cl9-el, de sajnos a gyári brand gépek nem veszik mindig figyelembe ilyenkor és a gyorsabbat erőltetik természetesen a jobb időzítéssel, ami nem fog menni.
Én speciel dell-el jártam ugyanígy, míg a végén véletlenül kikötöttem egy lassabb, de jobb időzítésűnél és láss csodát!
Szóval neked egy 1333-as cl9-es időzítésű ram kell!Pl. ez nálam bevált a finnyás Dell-el: [link]
És ez itt nem a reklám helye. -
-
válasz
Xray-1 #75905 üzenetére
Érdekes, mert a brand gépek sokszor válogatósak RAM ügyileg, de a második garnitúra Samsung-gal kéne mennie...
Kérdezz utána pl. itteni RAM-os topicokban, hogy kinek mivel megy ez a fajta gép. Illetve +1 a BIOS-nak.Arduino brickelés LOL. Lehet egy Arduinot brickelni?
Bootloader felírás nem nehéz rá... Bár nem tudom, a Mega-ra mennyire, a 328 alapúakra nem nagy ügy (és Parallel Programmer-rel hivatalosan nem is működik, de amúgy meg működik
)
-
-
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #75778 üzenetére
Nekem a Marsonál nézték meg az előző autómon lévő alufelniket, ott emlékeim szerint 5000 Ft-ot mondtak rá. De nem kellett megcsináltatni, mert a szakember szerint nem volt baja, végig ellenőrizte szépen az összeset az egyik gumicsere alkalmával. Szóval nem akarnak csak úgy lehúzni, ha nem muszáj. De ha (hozzá nem értő) szemmel is már látszik sérülés, akkor biztos kell már javítani, de azért célszerű megnézetni máshol is, ha kétségeid vannak.
-
válasz
Xray-1 #75320 üzenetére
nem biztos, asszem csak zsír ne kerüljön rá
mindegy, ez nem otthon elvégezhető javítás
először vidd be az Explanet Computer-hez (egyszerűbb nyomtató hibákat olcsón megcsinálják), ha nem tud segíteni, akkor Digistar, de nem tudom hogy HP-t vállalnak-e, ha nem, akkor MM computer.de lehet hogy valaki itt tud más specialistát, én csak ezeket a nyomtató szervizeket ismerem
-
OrangeBud
tag
válasz
Xray-1 #72188 üzenetére
Szia! Igen napi ár (gondolom a nagyot nézted) airbnb is "drágit" azaz rászámol az eredeti árra jutalékot plusz még tőlem is vonja. Természetesen tisztában vagyok vele hogy máshol olcsóbb (én is azt választom
) de az árak hely/elhelyezkedés/felszereltség függők. Továbbá ha valakinek kell van itt airbnb-n utazáshoz felhasználható kreditem 27€ értékben.
-
nesa
veterán
válasz
Xray-1 #72190 üzenetére
Hogy vitorláshoz mi kell azt nem tudom, gondolom ott is méretfüggő.
Robbanó motorosnál úgy hiszem az új szabályozás szerint 9.9LE és 5m hosszig nem kell jogosítvány, ez fölött már igen, jogsit mohácson lehet csinálni legközelebb itthon, érdemes utánanézni Horvátországba állítólag egyszerűbb, pláne ha jó zsíros pályád van...
Mohacsi alap jogsi 20meter /20fő és nincs lóerő korlátozás, tehát egy átlagos 5-600Le 17-20méteres hajót is vezethetsz utána, a képzeletnek csak pénztárca szab határt.
Ha határszakaszon akarsz csapatni PL Dráva kell hajózási engedély, természetvédelmi terület,+ állandó határátlépési engedély
Én nem biztos hogy vennék vitorlást ha lenne zseton, inkább valami ilyesmit, vagy még inkább olyat amin lehet lakni, egyébként ez drága sport lesz akár melyik irányból vágsz bele, de elvezni fogod az biztos...
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Xray-1 #71353 üzenetére
Bizony. A kempingezés nem az olcsóbb nyaralási formák közé tartozik (pláne, ha a jó felszerelés árát is hozzáveasszük). A hollandok és a németek se azért művelik. Viszont egy szabadabb, természetközelibb nyaralási élmény az, amit nyújt. Ráadásul a kempingek mindig a vízpart mellett vannak, míg az apartmanok attól távolabb, ahonnét sokszor utcákon, főutakon keresztül kell lezarándokolni a strandra. Ellenben a kempingben gyakorlatilag a strandon laksz.
Én szeretem.Amúgy én Sibenik mellett a Solaris kempingben voltam. Az szép és jó is, míg a biogradit nem ajánlom, keskeny és rossz a strandja, a magasabban fekvő részein meg annyira alacsony a víznyomás, hogy szinte lehetlen a tisztálkodás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3129
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest