- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Amúgy ez nem így van szerintem, a Gulyás Étterem is ott volt a parkoló hátsó felében. Apámnak ott volt a 2. esküvője a '90-es években, csak azért tudom. Az már akkor is működött, nem ott elöl, ahol most a húsbolt van, hanem hátul. Lehet, hogy azóta épült egyújabb, egy modernebb, de a régi, eredeti Gulyás Étterem az ott volt szintén a parkoló hátsó felében.
-
Utka
aktív tag
A Megyeri Ebédlő...
Az a volt Gulyás? A nagybani piacnál? -
Engineer086
Modder
Csendben jegyzem meg, hogy az, amit meg akarsz valósítani az építési engedély köteles, legalábbis az 1,5 méternél magasabb részei a támfalnak.
Ha spórolni akarsz, akkor egyeztess statikussal, ő kiszámolja neked a várható terhek alapján, hogy milyen vastag zsalukövet kell használnod és abba milyen beton kell és mennyi vas. Ezeket empírikus módon nem érdemes meghatározni. A pontos mennyiségek alapján a kivitelező is pontos árat tud mondani. -
Roooland89
tag
Ebben az esetben akkor marad a szaki sajna.
A munkadíj arra sok sajnos szerintem, de mindenre az manapság. Tavaly nyár elején egy 6*6os garázs alap ~15cm betonnal szedett-vedett balekokkal volt 1m. Majdnem leraktam a hajam tőle.
Ezután döntöttem úgy,hogy amit tudunk megcsinalunk magunk, nyilván ott abban sok statika nincs ( egy mobil garázs került rá ), de szerintem magamnak korrektebb melót csináltam volna olcsóbban, mondjuk még úgyis hogy néhány szerszámot béreltem volna hozzá.
Szerintem hívj el egy 5-7 szakit, aztán amelyik a legkorrektebbnek tűnik és van referenciája,azt bizd meg.
Ez a hasra ütve x ft mindig lehúzás. A korrekt az, ha levezeti hogy az alapanyag x ft, az miből áll, és hogy mennyi a munkadíj, és azért ő pontosan mit ad. Természetesen mindezt írásban, számlával ( hátha gond lesz 1év múlva. Ne legyen de azért az megnyugtatóbb,meg letagadhatatlan. ) és a tuti az szerintem ha valaki ott áll mellettük és ellenőrzi azt amit mondanak,hogy benne lesz.
Részemről a bizalmatlanság a sok kóklerből fakad, nem rosszindulatból.
-
a2d2
addikt
Igen, olyan olcsók lettek ezek a nagy TV-k hogy valóban át kell gondolni a dolgot.
2017-ben mikor a jelenlegi projektoromat vettem akkor a projektor + vászon kijött annyiból mint a felsőkategóriás 55"-os TV-m, cserében közel 4x akkora volt a felület ami megérte a kompromisszumokat. De én is nagyon meglepődtem múltkor mikor láttam hogy akár 250e körül indulnak már 70"-os TV-k! -
Exian
addikt
Jah állítólag Aldiban is volt pár éve, most nem tudom, Lidl-be egyáltalán nem járok, Aldiba néha, ezért most nem mentem el, meg most nem is valószínű, hogy van éppen. Igazából holnaptól meleg lesz, hétvégén meg már akár 14 fok is
Szóval most hirtelen talán nem aktuális, úgyhogy berendelek néhányat, neten találtam 1-2e Ft-ért is. Még jól jöhet, azért márciusig simán lehetnek még ilyen ónos esős, koripályává fagyós idők. Illetve, szoktam túrázni is, ahhoz is jól jöhet, ha van hó, vagy eső után sár.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A BT-re jellemző nagy késleltetést ami filmeknél probléma azt ezeknél már megoldották?
hcl: sajnos gyakran az a megoldás a TV-ben, hogy egyszerűen a káva aljába, lefelé nézve építik be a hangszórókat amik az asztalra vagy padlóra irányulnak... A mélyebb hangok még beveszik a kanyarokat, de a magasabbak már nem. Ilyenkor még egy gagyi soundbar is csodát tud tenni.
-
-
-
Exian
addikt
Nekünk a lakásban van két szobában is (Westinghouse), szóval 2db van. Ezek régebbiek, ismerőstől hoztam el, amikor eladták a házukat, ki akarták dobni. Ezek elég jók, igaz én nem használom, gyerekek szobáiban vannak. Nekik jó, de szerintem nem olyan hangosak. Sokkal halkabbak, mint bármelyik sima ventilátor, amiket eddig használtunk.
Lidl-set ismerősnél szereltem fel nemrég, az sem tűnt hangosnak, szóval valószínűleg a Te ingerküszöböd túl alacsony
vagy kifogtál valami vackot, vagy más típus volt, nemtudom.
A mieinknek van téli üzemmódja is (a Lidl-snek is volt, amit szereltem ismerősnél), olyankor fordítva teker, a plafon felé, így a felszálló meleget keringeti a szobában, így kvázi fűteni is lehet vele, pontosabban a plafonra felszálló meleg levegőt szétteríti, kevésbé szökik el a meleg a hőhidakon.
Van nagy toronyventilátorunk is, az szerintem jobb, viszont az hangosabb, bár még mindig sokkal halkabb és főleg sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos ventilátorok. Azt szeretem, kis helyet foglal, alig 20cm széles csak, viszont jó magas, kb 120cm. Elég hatékony.
Van klímánk is, nyilván az a leghatékonyabb, de én nem szeretem és azért annak is van hangja.
-
ThodEE
őstag
westinghouseból van két féle,
Pont olyanokat nemtalálok, a hálószobai a Globo JERRY-re hasonlít a legjobban, a nappalié a GLOBO 0307 UGO-ra hasonlít a legjobban.
A nappalié fali kapcsolós 4 fokozatú, 1-2 teljesen hangtalan, a 3asnak teljes csendben már van minimális szél hangja, a hálószobai távirányítós 3 fokozatú, 1es hangtalan, a 3as olyan szelet csinál a szobában hogy a papírzsepi lemegy az éjjeliszekrényről
6 évesek, télen nyáron használjuk, van hogy egész héten nincs kikapcsolva, ennek nem az a lényege mint az álló ventillátornak, konvektoros fűtésnél nagyon sokat hoz a hőérzeten mert nem a mennyezeten van az összes melegTéli-Nyári szezonváltásnál át törölgetem a lapátokat, rengeteg por ragad rá, átnyomom az irányváltóját és mehet tovább
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem volt, az folyamat kattogott... Ráadásul én nem bírtam megülni alatta pár percnél tovább, engem nagyon zavart a fentről jövő szél.
Helyette vettem Insido oszlop ventilátort, az iszonyat halk miközben faszán be tudod irányítani és akkor megforgatja a levegőt a szobában de nem rád jön. Én ezzel terelem be a szomszéd szoba klímás levegőjét a másik szobába. -
nesa
veterán
999 rendelésre 5000ft / 25kg de az nem kényelmes.
Heva 5000ft/ 25kg bepakolják.Pécs sajnos drága hely, más városokba 4000 alatt is van.
-
tamas.nick
aktív tag
Google Lens alapján: Cryptops hortensis
Vagy Reddit szakértőket is be lehet vonni [r/whatsthisbug]. -
Exian
addikt
Áucs. Mondjuk 1.: mi keddi napon voltunk tavaly, lehet, hogy akkor már nem volt ennyire lezárva? 2.: mi még a felvonulás kezdete előtt érkeztünk, úgy emlékszem, hogy akkor még be lehetett menni egy bizonyos ideig, ám közben nem lehetett "elmozdulni", de mi estig voltunk úgy is, akkor meg már eloszlott a tömeg és feloldották az átmeneti lezárásokat. Valami ilyesmi rémlik.
-
samu2062
senior tag
-
Exian
addikt
Én elég sűrűn járok Mohácsra, busójárásra is. Én EZT az útvonalat javaslom és valahol azon a környéken a kis utcákban esélyes a megállás. Tavaly én is erre mentem, amikor a kisbusszal vittem embereket, viszonylag közel be tudtam menni, onnan párszáz méter gyalogút.
Kaja: nekünk tavaly az egyik fő-fő busócsapat főzőtt a saját udvarukban, nyilván ez a legélményközelibb helyzet, de ehhez elég közel kell lenni a tűzhöz...
(közvetlen kollégám az egyik busó nagykövet. Majd megkérdezem, hogy ő mit ajánl, csak most nehézkes elérni, nem is dolgozik épp a busójárás miatt értelemszerűen)
-
-
Visormail
addikt
Link? Tőled is kérdezem, mert én nem találtam. Gyárt a Grohe panel kádtöltő csaptelepet?
Exian: Ahha, nem listázza ki az oldalukon, de akkor rákérdezek náluk.
Járt bennt valaki a Csofémnél most? Érdemes benézni? [Black friday akció] honlapjuk nincs...
-
stfx
aktív tag
Koszi. Amit latok viztartalyt hatul az tok szaraz, a csoveben sem erzekelek vizet. Es itt megallt as tudasom. Kb 5 eve megjartam hutoszerelovel, 20eFt-ert cserelt volna egy alkatreszt, amit szerencsere a fonoke nem engedett, mert az uj csati 3 polusu volt az enyem meg 4-es, es at kellett forrasztani. Na akkor azt ki tudtam cserelni, valami 1200ft volt. Ezt szeretnem meguszni hogy egy 2eFT-os alkatreszt kicsereljenek nekem most 40e-ert.
-
Bigemperor
senior tag
Egyébként pedig én azt írtam,hogy amit eladnak itt Pécsett azt maguk nem eszik meg, sehol nem írtam,hogy azért mert ehetetlen. Pontosan tudom hogy külön főznek maguknak. Amit itt lehet venni,annak nem sok köze a kínai ételekhez. Magam semmiféle autentikusságról nem írtam az első hsz-ben,ezt és az egyéb demagógiádat alátámasztó előzményeket csak vizionáltad,magad készítettél magadnak alapot hogy tkp. magadba beleköss.
Saját tapasztalatról írtam segítő szándékkal, de a troll akkor is megtalál, bármi véleménye van az embernek.
Leegyszerűsítve,nem jó a pécsi felhozatal, kivéve a budai vám Tesco,de fent írták hogy most is elérhető és rendelhető,ennyi -
Bigemperor
senior tag
Arról írtam,hogy Pécsett nincs, innentől Te vagy az aki sarkitasz! Ne hasonlítsuk Budapestet már Pécshez semmiben ha lehet,ott én is tudok jónéhány nagyon autentikus és jó helyet. A kínai étterem épp attól lenne az,hogy tradicionális kaját lehet ott enni,nem ahogy Te gondolod "európaisítottat". Ez a demagógia,nem amit én írtam,az nettó tapasztalat. És ne szemelyeskedjünk ennél jobban,de mit is várhatnék,nem az első alkalom,hogy belém állsz.
Amúgy pedig,hogy kinek mi a jó az szubjektív,én például nem tartozom a konzum fogyasztók közé,tehát a jó valószínűleg más mérce nálam mint sok más embernél,de ez megint nem ide tartozik. -
blaca83
őstag
Milyen gumira lenne szükséged?
Nekem van egy ismerősöm aki egész jó áron hozott mindkét autónkhoz. Írd meg és rákérdezek neked.MÁS:
Bedobom, hátha tud valaki segíteni...!
Vettem egy OEM lapot doboz + tartozékok nélkül és az M.2-es SSD rögzítési pontokban nincsen benne a csavar vagy a műanyag rögzítő elem.Ilyet tudna esetleg adni valaki?
Köszönöm. -
nesa
veterán
Köszi a tippet, kinézetre inkább Pioneer SA-506 606 706 vagy valami hasonló tetszene, csak ezek ritkák és nem olcsók, nyilván egy Technics SU-G700 is eltudnék nézegetni de az nagyon nem az az árkategória
de egy nem fekete SU-Z1 is tetszik
Na de a földön járva valami egyszerűbb olcsóbb dolog jó lenne.
Sajnos a 4 ohmos hangfalak miatt kicsit korlátozva vannak a lehetőségek de nem szeretnék másik hangfalat venni, ugyanilyen hangfal 8 ohmosra csere meg nyűgös lenne... -
Ha már rákérdeztem, leírom a tapasztalatom, mert nagyon idióta értékelések vannak a neten az Expondo-ról.
1. Mára megjött, amit rendeltem, végig lehetett követni Lengyelországból
2. Nagy méretű csomag volt (77 kg) így a Raben nevű cég szállította ki. Ők is nagyon korrektek, reggel hívott, hogy ma fog jönni, itthon vagyok-e. Kisebb csomagokat a GLS szállít tudtommal.
3. A szállítás ingyenes. Nem csak ilyen nagyobb értékű cuccnál, hanem mindennél.
4. A termék (nagy acél konyhai munkaasztal) a hirdetésnek megfelelő, új, szuperül védett csomagolásban, védőfóliával stb., egyben sokkal olcsóbb volt mint bárhol máshol.
5. 30 napig lehet visszaküldeni bármit, de oda kell, ahonnan indult.
6. Most eléggé jó kuponokat ad a Magyarországi vásárlásokra ( [link] ).Természetesen nem reklám, nem kapok érte semmit, csak ajánlás.
-
Pécsen tök jó a tömegközelekedés az ittenihez képest.
Akad hegy is, bár nem akkora, mint ott (pont ez a bajom, hogy elég lapos minden).
Pécsett is nyilván nem bringáznék fel a Mecsekre minden nap, szóval helyzetfüggő, de ez a 4-5km ha normális terep van, tök vállalható.
Szélesebbek az utak a fenét. Belvárosban kifejezetten nem, plusz még le van szedve egy bringasáv, Várkörút minden reggel megáll, Rákóczi dettó, a buszok, amikkel járnék, meg pont ezeken mennek, így 101% késés. (Nyáron meg elmegy előbb.) Fél óra, óránként jár.
Vicc.
Pécsett a kettes, négyes... ment 15 percenként csúcsidőben, az elég jó. -
Fehérvár is az. Itt is a sima út szélén van sok helyen a bringaút felfestve, vagy a járdára volt - és már régen lekopott
.
Nekem pont a buszból lett elegem. Az autónál is drágább, és itt 0 a tömegközlekedés Pécshez képest.
Autó meg alapból sem szimpatikus, mármint hogy azért pöfögjek egy csomót, hogy bejusson a hátsóm a melóba? Inkább nem. Bicikli meg ingyen megy, autóval csak ha muszáj. -
A fene tudja. Nekem 4km a munkahelyem, bringával gyorsabb, mint autóval.
Autóval ugye
- elsétálok a pékségig, veszek valamit
- el az autóig
- dugó
- parkolok, besétálok a céghezBringa
- kijövök a házból, lenti tárolóban a bicikli
- út közben pékség
- cég előtt bringa lerak, besétál15-20 perc. Egyben vagyok, az elmúlt 1 év 1000km-e után
-
samu2062
senior tag
Mivel rajtam kívül a családom is, a barátaim is, a környezetem egy része is csóró és albérletben lakik évtizedek óta, látom a példákat.
Igen, szerintem is a legtöbben írnak szerződést, de még mindig akad, akik nem.
Nekem is van szerződésem, de nincs benne, hogy hányan lakjuk. Ahogy a tesóméban sincs és jópár ismerősömében. Két haveromnak pedig szerződése sincs. Szóval igen, a legtöbbnek van, de itt most egy konkrét esetről volt szó és simán benne volt, hogy pont neki sincs.
Most már kiderült, hogy van, így okafogyott a felvetésem. De sok eset volt, hogy még a bíróság sem rakott ki valakiket, akik nem fizettek, mert például gyerek is volt velük. A főbérlő tehetetlen sokszor.
Évekig tartó procedúra is lehet belőle.
Ez sem feltétlenül van így, de a pakliban ez is benne van. -
samu2062
senior tag
"Ez szerződésszegés"
Főleg, ha van. És ha van is, nem biztos, hogy pontosan beleveszik, pontosan kik és hányan laknak benne. Ha igen, akkor szerződésszegés, ha nincs szerződés, vagy nincs belevéve, akkor nincs mit megszegni.Nekem az a tapasztalatom, hogy inkább nincs benne.
De ebben az esetben is a főbérlőnek kell tennie valamit, ha tud. Az is vastagon benne van, hogy nem tud tenni, szinte semmit. -
2020 körül volt itt egy kerületi fórum, a polgi elmesélte, mennyit várnak a szegélykőre (fél év)
...értem én, de ha lehet sejteni, hogy sokáig kell várni, akkor időben meg is lehet rendelni, hiszen előre tudják, mikor mi lesz szétbombázvaIlyesmire szívesen szánnék az adómból, OK, ha kicsit drágább, ha cserébe hónapok helyett pár hét az idő.
De így sokkal drágább is, meg sokáig is tart. -
-
Napelem akkor éri meg, ha van légkondi (hőszivattyú) és/vagy elektromos autó.
10-15ezer forintos villanyszámlára nem raknék napelemet.Nagyon nehéz találni épületgépészettel és napelemekkel is foglalkozó céget.
Egyet megírok privátban, akit kerülni kell, ide mégsem írhatom ki. -
-
-
-
-
HP-tól vettünk melóhelyre rengeteg olyan gépet, amiben nincs vezetékes csati, mert éppen LAN chipjük nem volt
(A chiphiányt eléggé beszívták, mert ami volt, azt a közelebbi Intel partnerek szívták fel
)
"Nem megy a konzol előhívása sem. Kezdem előről a telepítést."
Ja, de ha megnézed a leírást, van még pár mód az átugrásra. -
-
Gondolom nincs drivere a kártyádhoz
Dugd be kábelre. De lehet offline is telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged