- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
aneda #102753 üzenetére
Kisebb is jó? Kisebbek vannak elvileg, még a Canon 350D gépemhez volt egy pakli, mindenféle méretben, de a legnagyobb is azt hiszem 1 GB-s csak. Vagy 4 GB-s? Meg kellene néznem.
Adapterem meg olyan van, hogy IDE slotba dugható, és úgy normál HDD-ként kezeli. De ez nyilván csak régebbi PC-ben működik, amiken még volt IDE slot az alaplapon.
De elvileg van USB-s kártyaolvasóm is hozzá.
-
aneda
senior tag
válasz
aneda #102636 üzenetére
U-alakú kanapé eladó, irányár 85.000Ft
Mérete: 157/312/206 cm, kihúzható fekhelyes, ágyneműtartós.
Egyik karfája megkopott, kis darabokban pereg le a műbőr, érdemes újrakárpitoztatni.
Ez utóbbi folyamatban van, műbőr jár hozzá!
Kicsit ki van ülve a sarok és a középső része, de nem vészes, kényelmesen használható így is.
Új ára: 419.900Ft
-
Exian
addikt
válasz
aneda #101683 üzenetére
Én a TintaCentrumba szoktam vinni a nyomtatóinkat javításra. Van szervizük is. Elég ügyesek szerintem.
-
Exian
addikt
Linux alatt a sima beépített dd parancs is átviszi szerintem, bár vfat-tal már nagyon rég foglalkoztam, de az ext partíciókat egyazegyben átviszi, komplett Linux szervereket szoktam klónozni vele és utána másik HDD-ről indul is szépen a rendszer, akár másik gépben is.
Az alap parancs elég egyszerű, pl: dd if=/dev/sdb of=/dev/sdc status=progress
Csak az if és of nagyon fontos, hogy ne legyen felcserélve, mert ez kérdés nélkül gyalulja a céllemezt
-
Exian
addikt
Ó a fenébe, pedig azt hittem, hogy feltaláltam a spanyolviaszt
Najó persze nem, hallottam már ilyesmiről, hogy terveznek ilyen megoldást a nagyvárosokban.
Én simán leraknám a saját autót és nem is vennék új(abb) saját autót, ha lenne egy ilyen jólműködő rendszer. Nekem napi szinten annyira kell az autó, hogy reggel elgurulok melóhelyre + viszek 1-2 gyereket, délután haza, aztán időnként munkán kívül 1-2 rövidebb út. Hosszabb utak ritkán vannak. Ehhez teljesen felesleges a saját autó. Ha olcsóbban vagy maximum ugyanannyira jönne ki, mint a saját autó, én már elgondolkodnék rajta. Legalább nem lenne a mindenféle nyűg, ami tud lenni egy saját autóval (szervizelés, műszaki vizsga, lerobbansz valahol mi lesz most, stb. Nyilván utóbbihoz kellene az is, hogy legyen "azonnali" mentés, vagy elérhető közelségben másik szabad autó).
CPT.Pirk: jah. Ez a szólóbusz dolog nekem nagyon fura. Én 20 éves koromig buszoztam rendszeresen, azóta nagyon nagyon ritkán és akkoriban még (2000-es évekig) szinte csak csuklósbuszok jártak, csak a kisebb, meredekebb, extrémebb utakon mentek a szólók.
Rollerben én is gondolkodom. Egyet nekem, egyet nagyobb fiamnak, mert ő szokott jönni velem reggel meg délután haza (melóhelynél van a suli). És a távolság meg pont olyan, ami rollerrel könnyen kivitelezhető (odavissza 3.5 km), ha netán rossz idő kerekedik közben, akkor sincs gond, még gyalog is haza lehet jönni. Bicajjal szoktunk járni, csak voltak gondjaim a lábaimmal így azt hanyagoltam mostanában.
-
aneda
senior tag
Megvolt a Pécs-Split túra, szerencsére nem volt semmi fennforgás, egy kis leírás hátha más is kedvet kap hozzá.
Odafele az útvonal: Pécs-Barcs-Daruvár-Bosanska Gradiska-Banja Luka-Cadavica-Glamoc-Livno-Kamensko-Trilj-Split volt az útvonal.
Daruvárig eljutni keserves volt, beleértve a 6-os út Szigetvár utáni részét és a horvát oldalon a Daruvárra menő főút le van zárva, ezért nagyon mellékutakon kellett menni.Visszafele kicsit módosítottam:
Split-Trilj-Kamensko--Livno-Glamoc-Mrkonjic Grad-Banja Luka-Bosanska Gradiska-Batina-Nekcse-Drávaszabolcs-Pécs
A második útvonalon Banja Luka alatt az Orbász folyó mentén jól esett az ember szemének a gyönyörű völgy képe a sok hegymenet után. Továbbá. van benne autópálya is, ami megtöri a monotonitást.
A határ után Horvátországot átszelni itt sem volt fáklyásmenet, falu-falu hátán, de folyamatosan lehetett haladni.
Mindkettő kicsivel 500km alatt van, de az utóbbin jobb időt futottunk, kb. 8óra volt a menetidő.
Autópályán ugyanez 650km lett volna ~7óra menetidővel. -
nesa
veterán
Sisak és vontatókötél + Horvátoknál ha hülyébe futsz kér egy kisebb falapot amit az emelő alá raksz + éket.+ az igazi gyökér hullazsákot is kér, peddig úgy tudom azt már 10 éve nem kell.
Sisakból elvileg annyinak kéne lenni ahányan mentek mert hegyvidéken csak sisakba lehet kiszállni az esetleges hulló kövek miatt, de ez az összes hegyvidékes országra igaz.
Nekem borzasztó tapasztalataim vannak a Horvát rendőrökel, szerencsére idén csak egy állított meg podgradina környékén de tökéletes Baranyai tájszólással kiszedett a sorból hogy magyar mehet tovább ez az elmúlt 25 év egyetlen pozitívuma., bunkó gyökér az összes akibe eddig belefutottam .... -
november 1. és április 1. között minden gépjárműnek kötelező a téli gumi használata, valamint kötelező hóláncot tartani az autóban!
Konzuli szolgálat: BOSZNIA-HERCEGOVINA további hasznos információk része
Mivel nem EU-s ország, esetleg érdemes beszerezni a HU/BH 111 jelű nyomtatványt.
De erre van link a további hasznos információk részben. -
nesa
veterán
Bosznia nagyon szép és olcsó, érdemes nem végigrohanni rajta, az autópályán legyen apróba euró, mert többször beleszaladtam hogy nem működött a terminál.
Utak állapota nagy átlagba nem rosszabb mint itthon, pláne amerre ti mentek, amennyire lehetőség volt bejártuk Neretva , Bosna , Drina ,.... de egyedül csak a Drina környéke volt olyan hogy hogy az út csak nyomokban tartalmazott aszfaltot,.
Minden folyó kristálytiszta, esetleg ha rászánjátok az időt nekem nagy kedvencem kravica, splittöl sincs messze de rá kell szánni az időt szuper hely, nem tudom milyen a víz ilyenkor de nem biztos hogy fürödni is kellha mégis fürdőcipő nem ront a komforton
enni is érdemes megállni Boszniába, kravicán a vízesés mellett ettünk, 5 főre 19 euró volt.
Sisakot, vontatókötelet vigyél. -
-
IO.sys
őstag
A humán tőkével kapcsolatban az a tapasztalatom, és ezt több nagy cégnél láttam és éreztem is a bőrömön többször, hogy bizonyos szakértelem és bizonyos iq felett az ember nemkívánatos, mert az olyan már ért összefüggéseket. Nem kakát dobálok, ez a valóság. Jártam a munkaügyi felügyelőségnél az üldöztetések miatt, amikor elkergettek két önkormányzati cégnél 50+ dolgozót, mert régebben dolhoztak ott, mint 2 év (tehát nyilván ők téglák), és amikor mondtam a néninek ezeket, nem tudott semmiről, pedig nagy volt a por, és megemlítettem az Attilát, erre ő magára húzta kicsit a plédet, amiben melegedett és nem szólt semmit. Hát ott lepergett gyorsan a fenekemről a maradék tojáshéj. Szóval sokkal nagyobb a baj, mint a buszmegállóban a napvitorlával mi van.
-
Bird
addikt
Valóban a lyukak tömködése zajlik gőzerővel. Viszont ez a közösség érdekeit figyelembe véve ez biztosan nem vezet sehova sem. Amit Duli is írt, ez a délvidék politikai értelemben a naprendszer Plútója, én is emlékszem arra, amikor a Rátgéber Akadémia átadásán a meghívott személy már nem volt hajlandó találkozni a Pávával sem. Azon a napon egyébként elérhetetlen volt még a legbelső- helyi köröknek is. Egyes források szerint ez a pillanat volt az utolsó szög a koporsóba. Szerintem pedig az amikor a vízilabdás értékelhető kampány nélkül "próbált" kényszerből (sicc) nyerni. De emlékezhetünk még a csokitolvajokra (igaz akkor jóval kisebb léptékben), vagy akár ott a nem semmi volvogate és a többi sz@r. Sajnálom a várost, mert nem ezt érdemli!
-
Hallottam, a múltkor is benyögte az egyik, hogy a lítiumot Afrikában gyerekek bányászák.
Kb ekkora sületlenségeket mondanak egyfolytában a "szakértők"
Már az is kibassza a biztosítékot nálam, hogy Várkonyi Gábor "autóipari szakértőnek" hívatja magát. Basszus egy mezei autókereskedő mitől lesz ipari szakértő?
Oké. Nem baj, ha nincs papírja róla, de ha már szakérteni megy, olvasson már utána ha erről akar beszélni.
Ott van még Hanula Barna, akit a hírhedt totálkáros videója után, már mindenki csak Kamula Barnának hív.
Elkezdet az motorolajjárat és hűtés tervező elektromos autókat szakérteni. Ez sem lenne alapvetően baj, de folyton f@szságokat beszél.
Ha nem értek hozzá, akkor nem megyek előadást tartani róla, max a haverokkal sör mellett elbeszélgetünk róla. -
A tesla azért adja a több mint a gyártási költség duplájáért az s3 modelt, mert drágább gyártani, mint egy hagyományos autót? Vagy azért, mert ennyiért is megveszik?
BMW I3-at 10 éve gyártják, közel negyedmillió példányban. Semmi tapasztalat.
VW Csoport: prés-öntvény alváz (VW Trinity alváz), saját akkugyár, csak az idei évre félmillió darab elektromos autó gyártása. Gondolom itt sincs semmi tapasztalat.
Mercedes-Benz EQS, ez is tapasztalat nélkül.
De sorolhatnám a végtelenségig.
-
+HCL
És az a sok ember mit fog dolgozni? Persze, hogy az autógyár arra mozdul, neki a profitmaximalizálás a cél és egy kerékagyas elektromotornál sok egyszerűbben előállítható hajtási módot nem találsz az autóiparban. Egy egy zsinór a kerekekről egy központi számítógépbe a kormány mögé és kész is a játék. Persze túlzás, de egy belsőégésű motorhoz képest faék egyszerű megoldani és sok hibalehetőség sincs.
Szóval az autógyár most mást akar, mint a német kormány, ez biztos. Nem hiába akarták elodázni a 2035-ös határidőt.
Public ingyenes töltő a hírek szerint nem lesz. -
rnrn
aktív tag
Értelek. Mondjuk nehéz mit kezdeni egy jelet eldobáló Bt modullal vagy egy akadó menüvel, netán véletlenszerű újraindulásokkal. A 8 th gen Civicembe akkor inkább csak egy Bt modult tetetek... A 9 th Civicben éppen vacakolni kezdett az LCD paneles navigációs egység, oda ha nem lehet valamiért javítani, kell majd valami (2 DIN).
-
Ferdzsoo
addikt
A statisztikát úgy értelmezem mint az időjárást:
Álltalában van benne valami de lehet hogy totál mellette van az egész.
Pl mondjuk egy twitteren indított pollnak amire reagált mondjuk 50.000+ ember jobban tudok hinni mint egy kozmetikázott állami statisztikának. De ez az én egyéni problémám, tisztában vagyok vele... -
Ha a Macedóniai út után Exian kéne adnod, így is jó?
(Exian elég nyomós indokot hozott fel privátban)
Otthon vagyok (fehérhegy), szabadságon.
Írj mielőtt jössz
Végig szivargyújtón kell lennie (teljesen feltöltött akksival jó ha negyedórát ébren van), de adok hozzá szívargyújtós adaptert és USB kábelt is. -
M_AND_Ms
veterán
Mondjuk, nálunk az egyik helyen lapos küszöbbel van. Azt jónak látom.
Mondjuk, nem is biztos, hogy jó, ha az ember egy bedönthetetlen kapuval védi magát. Ez egy csapda is lehet. A betörő úgysem ezzel a technikával fog jönni (a zárra megy, vagy egy sima befeszítés....de inkább az előbbi, de nem hiszem, hogy faltörő kossal járnának lakásokat kipakolni, az tuti bukta), de ha baj van, akkor meg jól jön, ha azért az ajtó felől a nyers erő egy szint után enged és nem kell daruzni, vagy alpinistákat hívni.
A tűzoltók mindig tapsolnak ha lépcsőházi rácsokat és páncélajtókat találnak...még jó, hogy nincs vizesárok, meg felvonóhíd a ház előtt.
-
Sir Riccio
addikt
Mármint kinek nem volt jó, hogy filléres vackokat amik ráértek, de kellettek, nem kellett öt-tíz-húsz-harmincszoros áron megvenni? Azon kívül aki harmincszoros áron árulja itthon (és ha sürgős meg is veszed). Egyébként ami ennyire elenyésző érték és itthon a többszörösébe kerül és ráér azt ezután is mindenki messziről rendeli majd, csak a Posta ahelyett, hogy csinálná a dolgát és kézbesítene, sír, hogy sok a csomag. Kellemetlen. Gondolom most majd jó lesz, hogy azt a sokat még vámkezelni is kell majd. Ezzel az erővel akár ki is hozhatták volna. De persze, menjek be érte és ha már ott vagyok fizessek rá pluszterheket. Nekem ez tényleg jó...mert...mert...ja, nem. Nem is jó. De majd küldök nekik SMS-t, hogy itt vannak pl. a közüzemi csekkjeim, meg rá a pénz, jöhetnek érte.
Azért kíváncsi lennék, hogy mi történne ha holnaptól elkezdenék egyes munkafolyamatokat az ügyfeleimre srófolni azzal, hogy "bocs de sok van!". Nyilván értékelnék. Kár, hogy mögöttem nincs egy államhatalom ami törvényileg lehetőséget biztosít a munkakerülésre, meg, hogy alapból más kicsit a munkamorálom.
-
Exian
addikt
Én pont nem is annyira az autószerelős dologgal kapcsolatban reagáltam erre, hanem a Dluinet által felvetett dologra, hogy az emailes egyeztetés az plusz pénz náluk, külön kiszámlázva, nem mintha telefonban szerintem nem volna ugyanúgy időigényes és közben esélytelen, hogy bármi mással foglalkozzon az, akit a telefon túlvégén feltartok.
Én csak ezt nem értem továbbra sem, hogy a telefonon való megbeszélés miért kevésbé időigényes, mint egy emailt írni? Az autószerelő példánál maradva: pont, hogy nekik a legszarabb meló közben telefonálgatni! Az én szerelőm fel sem veszi a telefont, nehéz is elérni emiatt, mert egyszerűen nem tudja fizikailag megoldani, hogy telefonálgasson percekig, miközben mindkét kezében szerszám van. Utálja is, amikor meló közben hívogatják. Ő dolgozni akar, nem telefonálgatni, de emailekre viszont szakít időt, amikor viszont csak azzal foglakozik.
Amit 2 percben telefonon meg lehet beszélni, az számomra pl. emailben még gyorsabb is, persze tudom, nem mindenki tud gyorsan gépelni... de a telefon, ismétlem, meló közben bármelyik területen ELTERELI abban a pillanatban a melótól a figyelmet és az időt, de az emaillel ráér akkor foglalkozni, amikor épp nincs munkadarab a kezében.
A fő probléma viszont az volt, amiről szó volt, hogy az a gáz, hogy ha hosszú napokig, vagy hetekig sem jön válasz egy egyszerű megkeresésre vagy kérdésre, főleg, ha fel volt tüntetve, hogy bátran lehet emailt is írni. Akkor már inkább ne is legyen email címe az adott vállalkozásnak, csak telefon, és akkor le van tudva a dolog.
-
-
Exian
addikt
-
M_AND_Ms
veterán
Abban bízom, hogy a turizmus, mint húzóiparág "kiharcolja" a különböző vakcinák elfogadottságát. A kínaiak, (de már az oroszok is) képviselik az utazó tömegeket az EU-ban és az USAban is. Ez az iparág nem fog szívesen lemondani róluk. Márpedig egyik állam se bírja el, ha még egy szezont kihagy ez a szektor
-
-
Ez az egyik tévhit a főzési móddal kapcsolatban. Pont akkor alkalmazom ha kevés idő van napközben. A húsok elő vannak készítve, le vannak zacskózva és fagyasztva előre. Ezt akkor csinalom, amikor van időm. Reggel felkelsz, nem kell csinálni semmit. Mondjuk egy marhaszeletnél 3 órával a kaja előtt megtöltesz egy lábost vízzel, belerakod a rudat és belerakod a mélyhűtőből kivett húst, beállítod 2,5 órára. Ez volt az első 5 perc, amit főzéssel töltesz. 2,5 óra múlva megcsinálod a köretet, kiveszed a húst és körbepirítod. Már ehetsz is. Kb. 30 perc volt az egész, amit főzésre fordítottál és tökéletes a kaja.
Egy nagy darab marhahús még jobb. Előző nap délután beteszed a fűszerekkel, elindítod mondjuk 18 órát, másnap fél órával a kaja előtt kiveszed, a keletkezett levet serpenyőben besűríted, a húst sütőben 15 perc alatt körbepirítod + köret. Ami lehet mindjuk zöldség is, amit a szuvidban beteszel a hús mellé mondjuk 2 órával előtte majd serpenyőben lepirítod amíg a hús pirul.
A leg időkímélőbb főzési mód amit ismerek méghozzá úgy, hogy nem sok szag keletkezik egy végig sütőben sütéshez képest.
Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, mert most már olcsón neki lehet kezdeni. Kivéve aki sok csirkét eszik, mert arra tapasztalataim szerint nem jó, azaz a hagyományos módok jobb eredményt hoznak.
-
Ha a prohardver fórumra jársz (bármilyen témában) akkor nem vagy mezei user.
Dunc: Ha már feljebb megy, akkor kaphat jó tévét is, nem LG-t.
Félreértés ne essék, leborulok az LG OLED előtt, a legkirályabb cucc, ami ma kapható. Ennek az az ára, hogy a többire nem figyel annyira. A nanocell tévéi között is van drága, amit szidnak, mint a bokrot. Szóval fél milla alatt inkább Sony XH90-es sorozat, vagy Samsung Q80 és felette. Ezekből 55-öst 250-ért meg tud venni akcióban és nem tudsz mellé tenni LG-t hasonló árban és minőségben.
-
Az egy nagyon jó tévé!
Sajnos a Samsung idén eggyel lejjebb tolta a szintet. 2019-ben még a 70-es sorozat volt jó, most már csak a 80-astól érnek valamit. De én úgy gondolom a felhasználók igen kis része érzékeny ilyen dolgokra, a nagy többségnek tetszik a többi minősége is. -
Exian
addikt
Legalábbis ebben a méretben. Kisebb méretben akad olyan, ami már jó. Mi is inkább kisebbet vettünk ezen okon kívül két megfontolás miatt: nem óriási szobába kell, így elég a 43", a másik ok, hogy van projektor, amivel 100"-ban vetítünk. Így a TV az csak egyszerű TV-zéshez kell, meg ha a gyerekek csak néznek valamit, a projektor meg rendes filmezéshez. Így 100" mozi van alig drágábban, mint egy gagyibb 55"-os TV.
-
a2d2
addikt
Pont ez az. Mi is néztük hogy érdemes-e nekifutni a pályázatnak de az jött ki hogy gyakorlatilag kb ott van vele az ember mintha lenne egy nagyobbacska akció a boltban.
Annál meg akkor jobban jár az ember egy nyugatról behozott használt példánnyal az új árának kb harmadáért. Apu is vett egy ilyen Bosch motoros, pedelec-es, nagyon precíz bringát 2000 euro helyett talán 230e Ft környékén még tavaly. -
-
rnrn
aktív tag
Ma reggel felhívtak, du. eljöttek és ahogy neked is, nekik is tetszett az autó, az ismert előélet és hogy egyáltalán magánszemély árulja. A lényeg, hogy egymás kezébe csaptunk, jövő héten papírozzuk az adás-vételt. 2.4-ért ment el, közel 2 éve 2.2-ért vettem. A hibridek után tényleg jelentősen és folyamatosan nő a kereslet... Üdv!
-
-
Exian
addikt
Talán még garis is az enyém... áhh, megint át kell gondolnom, hogy kell e nekünk
fiaim nagyritkán, én mégritkábban kapcsolom be... szegény csak porosodik a TV alatt a szekrényben...
de amikor meg elejtem otthon, hogy eladjuk, akkor persze nagy nagy heves ellenkezés van. Pedig most legalább minimum 1 hónapja be sem volt kapcsolva.
Mennyiért érdekelne? Tudom, nekem kéne árat megadnom, de lövésem sincs...
-
-
TRob1
veterán
Ez bullshit! Ezzel tipikusan az idegbeteg gyorshajtók szoktak érvelni. (Ne érts félre, ezzel nem azt mondtam hogy Te is feltétlenül közéjük tartozol, nem tudhatom.)
De az biztos hogy nem a "lassanhajtók" és a szabálykövetők okozzák a baleseteket (kivétel itt is lehet, mint mindenhol).ui: Mondjuk ez is ránk jellemző, hogy a szart is ki tudjuk magyarázni, és ha mi vagyunk a hülyék, akkor is a másik az.
-
A telefonra van jogszabály. Ha pl. keres valamit, és azért lassít, azt azért csak ki lehet bírni.Az alkalmatlanságra is lenne, mert ugye rendszeresek az orvosi vizsgálatok.
@Aneda : "Értem, bár nehezen hiszem el, hogy autópályán a 65km/h-s sebesség nem balesetveszélyes..."
Valamennyire az, de azért kell gondolni arra, hogy valami lassabbnak muszáj ott mennie, emelkedő van, meghibásodás, amitől azért még tud menni, stb. Szóval az egy elégkomfortos minimum, s az autópálya általában belátható, aki betartja a 130-at, az észreveszi a lassabb járművet. Nem mellesleg sokkal balesetveszélyesebb lenne, ha még ez sem lenne.
Nyilván az ideális eset, ha senki nem akadályoz senkit, de az úton véges a hely, sok a közlekedő, szóval mind a két oldalról toleranciára lenne szükség.Nem mellesleg, próbálj meg 90 környékén menni lakott területen kívül. Borzalmas sokan akarnak így is letolni. Ez sem normális.
-
Tudom, a sógorom is mindig ezt mondta, aztán a Kőlyuki Betérő étteremnél a szokásos sebességével ment, a 60-as táblánál, és megcsúszott az úton, mert a kanyar vége árnyékban volt, és ott nem száradt fel. Így felborult, az autó meg gazdasági totálkár lett.
Nem keveset vezettet, év 50 ezer km volt a minimum nála.
Általában azok akik azt hiszik, hogy tudnak vezetni, azokról derül ki, hogy csak a gázpedált tudják folyamatosan nyomni, és a sebesség korlátozó táblákat minimumnak hiszik. De amikor az úton 70-nel megy valaki, akkor azt már nem tudják megelőzni. Holott kb 8 kilométerenként településen megy keresztül az út. Azt már kis sem számolom, hogy 8km alatt hány perc késést lehet összehozni ekkora sebesség különbségnél, akkora országban, amit egy tank üzemanyaggal oda-vissza keresztben meg lehet járni.
A városban hétvégén a munkahelyemre kb 8 perc alatt jutok be, ugyanez iskolaidőben hétköznap 30-40 perc (ennyi idő alatt a 6-oson rengeteg utat lehet megtenni 65-tel) mégsem érzem, hogy más lenne a hibás.
Lassan hajtani, pedig csak autópályán lehet, ahol a minimum a 60, tehát a 65 még autópályára is elég.
Ha nagyon zavarnak a lassan hajtók, akkor állj át az ő oldalukra. -
4.2 droidot nem is érdemes kiengedni a netre... belső hálón jól elvan (routeren tiltani a tablet forgalmát kifelé, csókolom). PDF olvasót is lehet offline telepíteni. Hasonló megoldásról itt írtam
-
Mintha valami gyakorlat lenne, Fehérvár felett több Mi-8-at is láttam.
@Torma : Vírusszűrős maszk az véd, de az meg nem olcsó
-
UHHH
őstag
Fogok egy pendrive-ot, amin a klónozó rendszer van. Mondjuk clonezilla vagy macrium reflect, vagy bármi. Bebootolok a pendrive-ről.
Fogok egy usb hdd-t, rádugom a laptopra, s kimentem az image-et az usb hdd-re. Aztán laptop kikapcs, s az nvme ssd-t kicserélem az újra, ugyanígy bebootolok az pendrive-ról, majd az usb hdd-ről az image-et "visszaklónozom" az üres nvme ssd-re. Mindenki boldog! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Clonezilla futtatása egy pendriveról, a mentés és visszaállítás meg mehet egy alkalmas méretű usb3-as pen használatával.
B opció is clonezilla, de usb3-as nvme adaptert használva ssd-ről ssd-re mehet közvetlen a klónozás.
Elsőre talán ilyesztő a Clonezilla, de valójában nagyon logikus és iszonyatosan hasznos, ingyenes eszköz.
-
Exian
addikt
Berakod a cél SSD-t a tokba, majd (ha Windows-ról van szó) pl. Macrium Reflect Free programmal átklónozod. Én Így szoktam legalábbis, a Macrium Reflect nagyon bevált, csillió rendszert klónoztam HDD-ről SSD-re és semmi gondom nem volt még.
"Csak ezért nem vennék egy adaptert."
Hát igen. Esetleg keress valakit, aki tud kölcsön adni. Nekem sajnos csak sima HDD/SSD-hez van dokkolóm.
Aztán persze lehet máshogy is, klónozni img-be egy akármilyen adathordozóra és arról vissza.
-
Sir Riccio
addikt
Meg azért az útminőség sem mindegy, ősszel voltunk fotózni Svájcban és az első amiből tudtam, hogy már Magyarországon vagyunk az az útminőség volt és ez igaz az aszfalt ellenállására is. Európa többi részén a hegyi sokadrangú utak is jobbak mint kis hazánkban, de az üzemanyag minősége is lényegesen jobb (úgy tudom, hogy a gyártók a Magyarországon eladott autók üzemanyagellátási rendszerére kevesebb garanciát vállal mint külföldön, bár ez lehet, hogy tényleg csak hoax).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged